Packat & Klart!



Sådär, då har vi äntligen packat färdigt inför våran lilla mini-semester. Våran lilla kille har vi lämnat av hemma hos finaste bästis, snacka om att det känns i mammahjärtat. Detta kommer gå hur bra som helst, och vi kommer ju faktist hem redan i morgon. Nu undrar ni säkert vart vi ska någonstans?! BIRKA PARADISE here vi cooooome!

Ha en fantastisk dag raringar!

Puss!


VMA'S 2011

Nu är vi äntligen hemma efter en riktigt mysig kväll hemma hos finaste mami. Mina fina killar har krupit till sängs, medans jag själv sitter som fastklistrad framför MTV'S Video Music Awards. Just nu, en hyllning till grymma Amy Winehouse. Så synd att musikbranchen ska behöva ta så unga människors liv. Någon som lyckats snappa upp att Beyoncé ska bli mamma?! I slutet av hennes framträdande knäppte hon upp hennes läckra paljett kavaj och visade stolt upp den vackra lilla kulan på magen. Vi önskar henne ett stort lycka till!

Nej, lite ost och kex på detta kanske?!



No.1 Chris Brown med sin grymma koreografi as usual..



Miss Britney Spears med en förklädd Lady Gaga, hot hot hot!!

 Vackra Beyoncé stoltserar med gravidmagen

 



Hemma hos mamma

Sitter här i syrrans rum då mamma och hennes kille är fullt upptagna med att leta efter hus i Spanien. Snart dags för oss att packa ihop och ta pendeln hem till Södertälje som går om en dryg timme. Lika bra då både jag och Elias är riktigt trötta efter allt flängande samt besöket hos mormor uppe på sjukhuset. Efteråt bjöd mamma på middag på O'learys. Är fortfarande sjukt mätt efter att ha krängt i mig deras grymt goda buffalo wings. Om ni inte har ätit dem förut så GÖR DET!

Nu ikväll har vi bara myst i soffan med varsitt glas rött, snackat och haft allmänt trevligt. Nu däremot ska jag ta hand om mitt arga lilla barn som kommer däcka i vagnen på två röda sedan. Stackarn har fetaste blåmärket på hakan efter att han drämde in i vardagsrumsbordet igår. Han lever farligt den där ungen. YES, och där hade han ner en flaska med vatten....JAG FÅR SPUUUUUUUNK!

Time is up people, vi hörs i morgon!


Hej!

Hej bloggen!♥

Är så sjukt trött och känner mig helt seg i hela kroppen, förstår absolut ingenting! Vi kom i allafall hem till mamma för en liten stund sedan, men sticker iväg till mormor om ett litet tag. Igår fick vi hem alla placeringspapper från förskolan, men vi lutar just nu åt att tacka nej tillsvidare. Självklart vill jag att ungen ska få börja på dagis, men som det känns nu vill jag egentligen vänta i en sisådär tre till fyra månader till. Känns ju föga lockande att gå hemma utan någon som helst försörjning, då jag anser att det är bådas ansvar att dra in storkovan. I veckan blir det till att gå till arbetsförmedlingen, här skall det sökas jobb!

Nu tänkte jag slänga i mitt lilla barn lite mat, ska försöka kika in här lite senare ikväll.

Ha en fin dag raringar!


Trööööött cheeey!

Trött chey här! Min finaste är ute med grabbarna och min lilla skatt sussar sött i soffan sedan ett tag tillbaka. Har suttit och läst alla bloggar jag läser dagligen, men tänkte faktist krypa ner i sängen om en stund. Är så sjukt trött och har varit hela dagen, fattar ingenting!

Ikväll har vi varit hemma hos ame Ilham och hälsat på. Med oss hem fick vi hennes super smaskiga kubba och lamagine. Tack SÅ mycket! Elias blev som vanligt bortskämd med bus och lek, då han fick hänga med dem stora tjejerna Rita och Shahad. Blev en hel del bröllopssnack, alla är såklart väldigt nyfikna. Men dem smaskiga detaljerna håller jag för mig själv tills våran stora dag är kommen. Save the best for last, som man brukar säga.

I morgon blir det upp i ottan då vi sticker ut till sollis, jag och min lilla. Hoppas dock på att hinna svänga förbi finaste bästis en stund innan vi tar pendeln ut. Hon är nämligen den som ska sitta barnvakt åt våran lilla kille på onsdag då jag min finaste reser bort för ett dygn. Åh, vad underbart det ska bli att få rå om mannen i mitt liv och dessutom få ha honom för mig själv ett slag. Vet inte hur jag någonsin ska kunna tacka dem bästa vännerna i hela världen, för att dem ställer upp när vi behöver dem som mest. Så mycket kärlek!



Ut och åka bilen ♥



Konsten att vara lycklig



Konsten att vara lycklig, är att se de små glädjestunderna ♥



Hellu!♥



Den högsta lyckan i livet är...

Den högsta lyckan i livet är vissheten om att vara älskad för sin egen skull, eller rättare sagt: att vara älskar för att man är den man är.



Knaffe



Min svägerska vet precis hur hon ska vira mig runt sitt lillfinger, och detta genom att bjuda på hennes himelskt goda knaffe. Vet nog ingen annan dessert som är så god som just denna. Om det inte hade varit för att vi var så många, så skulle jag ha ätit upp allting själv!

Ikväll har vi gått igenom bröllopsinbjudningarna, nu måste vi bara få ut dem sista för att sedan ta tag i bordsplaceringen. Det knepiga är att vi har ca 140 pers som vi ska fördela på sexton bord. Det är nu som mina fina tjejor får rycka in som mina små hjälpredor och bröllopsfixare. Utan dem skulle detta aldrig gå! Btw, skulle egentligen ha powerwalkat med finaste bästis nu ikväll. Känns som om att klockan börjar bli lite mycket, så vi får ta det i morgon istället.

Nu blir det dock massa mys med min finaste ♥

Go'natt raringar!


Bakismat ftw!

Även om jag inte är så speciellt bakfull så tyckte jag att vi kunde unna oss lite bakismat. Det blev pizza för hela slanten och nu lider jag av världens matkoma istället. Fattar inte att jag ens orkar sitta här, så jag tänkte faktist krypa upp i soffan hos min finaste ett slag och bara mysa. Lite senare sticker vi hem till min svägerska och hänger där ett tag. Jag kan nästan gissa att ungarna går sönder av längtan efter våran lilla kille.

Ikväll går vi ut och powerwalkar, jag och finaste bästis. Med tanke på min stackars lilla fot så vet jag inte hur mycket powerwalkande det blir. Varken jag eller älskling ansåg att det behövdes sy, så nu har vi tejpat ihop såret med kirurgtejp, men ett fult litet ärr kommer det att bli. Ska försöka få tag i alla bilder också som togs igår då min kamera fuckade upp sig helt under kvällen.

Later darls...


Goodmorning headache!



Ich Liebe Dish, I do!


Finaste Sofia bjuder på skönsång, ich liebe dish, I do...så det så!


Var det någon som sa kräftskiva eller?!

Mina fina tjejer står och lockar håret, så jag passar på att slänga in ett snabbt inlägg. Kvällen började ju bra, hade ner en öl flaska i golvet och skar upp foten. Så illa att jag egentligen skulle behöva sy, men vi har tejpat ihop det så gott vi kunde så får jag ta en närmare look på det i morgon. En stund senare svimmade jag inne i badrummet och tappade medvetandet i en sisådär fem minuter. Men nu är jag uppe på benen igen, tagga till liksom! Vem har tid att sitta och oroa sig för ett skärsår i foten?! I don't!

Alltså ni anar inte hur många kräftor jag har krängt i mig nu ikväll. Så sjukt jäkla mysigt att ha alla fina vänner under ett och samma tak under en och samma kväll. Grabbarna sitter ute på balkongen och om inte allt för länge sticker vi tjejer ut och dansar Får se vart vi hamnar, jag har i allafall svirat om och ska väl locka håret lite till. Blir nog ett och ett annat glas till innan vi försvinner ut! Ungarna leker så fint här hemma, kramas, pussas och rår om varandra som vänner ska. Jag är så tacksam för livet, för allt!

Hoppas ni har en helt awesome kväll raringar ♥



Kringel Festivalen







Idag har vi hängt med finaste bästis och spanat in festivalen som pågår i vårat härliga Södertälje. Ungarna tyckte förstås att Zillah & Totte var roligare och under tiden satt dem och kramades, käkade russin och var allmänt nöjda. Nu sitter vi här i köket med varsin Mojitos och laddar inför kräftskivan lite senare ikväll. Resten av sällskapet dyker upp strax innan sju-tiden. Men innandess ska vi hinna pynta matdelen i vardagsrummet och laga färdigt all mat.

Nu ska jag sätta mig ute på balkongen en stund innan vi sätter igång här. Kanske hinner jag slänga in en rad eller två något senare. Lovar att videoblogga i morgon, trött, bakis..Ah, you name it!

Puss!


Hemma hos mami

Alltså kan någon snälla tala om för mig, varför vädret skulle slå om till strålande sol när jag har dragit på mig jordens varmaste kläder just idag?! Jag håller ärligt talat på att svettas bort i denna värme. vilken tur att jag fyndade världens sötaste lilla klänning idag som jag strax tänkte dra på mig.

Hur som helst nu är vi hemma hos mamma efter att ha hälsat på mormor på sjukhuset en sväng. Gissa om hon vart överraskad över att se oss, hon är som frälst i Elias. Dock tyckte ju inte han att det var lika kul att vara där, läskigt med gamla människor. Efteråt tog vi en runda i sollentuna centrum för lite shopping. Elias fick ett par nya pjucks och en super söt mössa. Och till mig själv en tröja, en klänning och ett par örhängen. Ni ska få se allting lite senare.

Nu är middagen färdig, jag är så sjuuuuukt hungrig. När jag tänker efter så har jag faktist inte druckit annat än vatten idag. Jag vet inte, men jag är inne i någon period då jag inte alls är så särskilt hungrig.

Ha en fortsatt trevlig kväll darlings <3


Fredag 26:e Augusti

God morgon!

Idag är det fredag och om en liten stund sticker jag och Elias ut till Sollis och hälsar på mami. Känns föga lockande att ge sig ut då vädret suger. Tänkte be min finaste att vi stannar vid någon affär på vägen, måste köpa lite mat och så till den lilla att mumsa på. Får se om vi tar en sväng förbi mormor också, har lite dåligt samvete över att vi inte har varit där på sälänge. Hon skulle säkert uppskatta att få träffa sitt sötaste lilla barnbarnsbarn, SÅKLART!

Annars då? Vi åker som sagt hem till mami och stannar där på middag. Ska bli skönt att bli lite bortskämd med god mat och förhoppningsvis lite avlastning också. Ah, nej men ni får väl ha en bra dag raringar! Får se om jag kanske hinner slänga in en videoblogg lite senare.



Lekparken idag











Såhär såg det ut när vi tog en sväng till lekparken efter att ha promenerat och käkat lunch på Torekällberget. Som ni ser, var ungarna helt till sig då vi lät dem leka helt fritt. Elias har lärt sig att gå på ojämn mark och han blir lika stolt varje gång. Mammas duktiga lilla kille!


Videoblogg # 3



Berättar som vanligt om våran dag samt om helgens party planer. Wiihuu! Har precis nattat den lilla så jag tänkte passa på att slänga upp lite bilder från dagen som har varit.



Hemma hos Naja

Hellu raringar! Sitter hemma hos finaste bästis. Alltså herregud vad jag är mätt, som vanligt bjöds det på helt grymt god mat. Vilket i sin tur resulterar i att vi bara MÅSTE börja träna!!!

Ska strax ta mitt trötta lilla barn och bege oss hemåt, slänger in en videoblogg lite senare.

Puss!


Torsdag 25:e Augusti

Hej bloggen!♥

Min finaste försvinner snart iväg till jobbet, så jag och lillfisen sticker iväg och hänger med finaste bästis ett par timmar. Nu under förmiddagen har vi kollat klart på filmen Hur många lingon finns det i världen då vi var på tok för trötta igår för att ens se klart den. Helt sjukt bra film, kan ju inte låta bli att skratta åt moggisarna för att dem är så söta. Alla ni som inte har sett den, gör det!

Jag har också suttit i telefon med organisten, samt moster för att pussla ihop allt det här med noter och körsång. Inte helt lätt ska jag tala om, så nu har jag att göra det kommande dagarna. Jag känner hur tiden bara springer iväg och vi är långt ifrån färdiga. Det är vid sådana här tillfällen som jag skulle ha behövt en assistent, en wedding planer som fixar allt detta åt mig. Tänk så skönt det hade varit!

Dags att svira om och packa skötväskan, ha en fin dag raringar!


Halalgodis

Det här tyckte jag var himla intressant när jag plötsligt fick se ett inslag på nyheterna om halalgodis. Vanligt godis som vi köper i butikerna innehåller oftast gelatin som är utvunnet från grisblod, vilket muslimerna inte vill ha. Därför har man nu börjat tillverka halalgodis som är utvunnet från halalslaktade kreatur. Och dessutom medföljer en " 100% halalgaranti " om man är osäker. Det finns ju en viss delad mening om just detta, många anser att halal är kvalificerad djurplågeri medans andra finner detta komiskt.

Politiskt eller icke politiskt korrekt? Vad anser ni mina kära läsare?





Du lilla barn som kastas ut, ett liv i ovisshet...



Lillen chillar en stund ♥

Uppe igen efter att ha försökt natta mitt trötta lilla barn som absolut inte tyckte att vi skulle sova. Han sov i kanske tjugominuter, som om det skulle räcka liksom. Vi har ännu en gång lyckats hamna helt ur fas och rutinerna är återigen huller om buller. Men jag ser det som så, att i morgon är en ny dag med nya friska tag!

Sitter just nu i soffan och kollar på förtidigt födda barn, och jag bölar varje gång. Sedan jag blev mamma har jag blivit så sjukt känslosam och grinar för precis ALLT i princip. Jag kan inte ens föreställa mig känslan att föda ett barn som lever i ovisshet. När ingen vet om barnet kommer att överleva eller inte, det är liksom inte meningen att man ska överleva sina egna barn. Därför kan jag inte låta bli att hålla om och pussa på min älskade son lite extra, när jag ser dem som inte är fullt så lyckligt lottade som jag själv.

Nu stänger jag ner för ikväll så hörs vi morgon mina hjärtan! ♥




My Hightech Kid



Det råder ju knappast någon tvekan om vad vi pysslar på här hemma?! Dagens ungdomar... 



Videoblogg # 2



Ni får som vanligt ursäkta att ljudet hamnar något efter, vet inte alls vad det beror på. Hur som helst, jag orkar inte ta tag i detta nu. Jag får undersöka saken mer noggrant en annan dag!



Härlig dag med bästa vännerna ♥

Hej bloggen! Min dator har nekat nätverksåtkomst ända sedan igår, men nu har det äntligen kommit igång igen. Har precis plockat undan och städat här hemma, då jag har haft mina fina tjejor och deras goa ungar över idag. Så sjukt jäkla härligt att se dem igen och som våra små har saknat varandra. Så mycket att dem i princip suttit och kramats och pussat på varandra, finns det möjligen någonting som värmer mer i mammahjärtat?! Hur som helst så har vi fikat och babblat på om precis allt och ingenting. Vi hann också med en sväng ner på stan, för att sedan sällskapa hem till finaste bästis där vi stannade över på middag. Tack tjejor för en super härlig dag!

Just nu sitter jag här i soffan och inväntar min finaste som snart kommer hem. Han lovade att köpa med sig take away mat på vägen hem, är så sjukt hungrig! Men först skulle han svänga förbi sin chef för att hämta upp en 28'tums LCD tv som vi ska ha inne i sovrummet. Jag kan ibland sakna att inte kunna ligga i sängen och kolla på tv precis innan jag ska sova. Eller att bara kunna gå undan när man känner för att kolla på något annat än det som visas i vardagsrummet tex. Ni förstår säkert vad jag menar?!

Har egentligen inte så mycket mer att säga, lovar att slänga in en videoblogg tills i morgon.

Go'natt raringar!♥



Måndag 22:a Augusti 2011

Efter att ha suttit med sjukvårdsupplysningen sent i natt, har nu äntligen våran lilla älskling tillfrisknat. Ja, i allafall så pass mycket att febern har avtagit och vi har kunnat ta oss ut. Idag har vi varit i Skärholmen centrum och letat efter kuverten till våra inbjudningskort. Att det ska behöva vara så förbaskat svårt, det finns absolut ingenstans. Så jag får helt enkelt ta och göra egna kuvert, blir till att ta en sväng förbi Gallerix tidigt i morgon. Jag har också varit förbi finaste bästis och lämnat av lite nödprovianter. Ikväll kommer dem äntligen efter deras snart tre veckor långa semester. Ska bli så sjuuuuukt jäkla härligt att se henne igen, och jag kan nästan garantera att vi kör all in med våra el vino nights! Aldrig mer får vi vara ifrån varandra såhär länge.

Ska bara om en liten stund sätta igång med middagen här hemma. Vädret suger då vi hade tänkt att grilla ikväll, men vem har sagt att man inte kan grilla i ugnen istället. Även om det inte riktigt ger samma känsla och smak som när man grillar utomhus. Tänkte faktist ge mig på det här med bakning också, kände att jag bara MÅSTE testa morotskakan som min fina mami gjorde nere på landet. Funderar nämligen på att bjuda hit mina fina tjejor i morgon, en liten reunion liksom. Får passa på att ses massor nu såhär under inskolningsperioden innan vi alla återgår till jobb och skola. På tal om det så måste jag faktist ringa till förskoleenheten här i Södertälje och tacka ja till vårat erbjudande angående dagisplats. Frågan är nu bara vilken förskola jag ska välja?! Svårt. Ska bli helt underbart att äntligen få komma ut i arbetslivet igen. Det kommer göra gott både rent ekonomiskt, kroppsligt och själsligt. Skit skönt helt enkelt!

Vet inte om min finaste sticker ut med grabbarna ikväll, så jag kanske slänger in en videblogg eller något.

Puss!


Tacos på en söndag



Till kvällsmiddag har vi ätit tacos här hemma, är så sjukt mätt att jag knappt orkar röra på mig. Matkoma med andra ord! Det blev aldrig att vi åt ute idag, men det kvittar för hemlagad mat är så mycket godare. Hade tänkt att baka något smarrigt till efterrätt, men tror jag hoppar över det.

Vad beträffar våran lille kille, så envisas febern med att hålla i sig och inte ser den ut att vilja ge med sig heller för den delen. Hela dagen har stackarn dragits med över 39 graders feber, så vi får lov att hålla koll och avvakta det hela under natten. Ger den inte med sig tills i morgon så blir det ett snabbt besök på vårdcentralen. Min finaste är fullt upptagen med att natta den lilla, och själv tänkte jag inta ryggläge i soffan ett slag. Sängen får helt enkelt vänta då vi har tvättstugan ikväll.



Feberkillen!



Hellu raringar! Hur mår ni, har ni haft en trevlig helg?!
Idag har jag en liten febrig kille här hemma, två nya gaddar på gång. Klev upp vid sex-tiden i morsse och tog tempen och en omgång alvedon. Har i princip bara legat i sängen och myst hela förmiddagen. Min finaste kommer snart hem från jobbet och då tänkte jag sticka hem till min fina vän Sofia en stund. Hoppas såklart att liten kan följa med, såvida febern vill ge med sig vill säga.

Elias sover sin eftermiddags-nap och under tiden sitter jag och kollar olika bruduppsättningar. Jag har på ett ungefär en tanke om hur jag vill ha det, tänkte ringa och boka tid i veckan för en provuppsättning. Någon som vet vart man kan hitta fina hårsmycken och dyl?!

Funderar på att slänga ihop en snabb lunch, men jag är så sjuuuuuukt omotiverad. Får se om vi kanske käkar ute idag, lite indiskt skulle sitta fint!


Jag & Mr. Rosé ♥



Oh tell me, what would I do without you?!
 ♥



NÖFF NÖFF!

Vet ni vad det absolut bästa är när man är så nära till gränsen att bara explodera?! STÄDA! För det är precis vad jag har ägnat större delen av eftermiddagen åt att göra. I flera veckor har vårat hem sett ut som rena rama krigszonen, jag lever tillsammans med två riktiga skitgrisar. Jag vet inte om dem tycker att det är trevligt att bo smutsigt? Jag anser att det är ALLT ANNAT än hälsosamt. Jag får panik när det är kläder och grejer överallt, och jag vill liksom bara hyperventilera varje gång. Så idag tog jag tjuren vid hornen och storstädat precis hela lägenheten. Då menar jag inte att jag endast dammsugit lite snabbt, när jag säger storstäda menar jag verkligen STORSTÄDA. Golven har jag moppat och badrummet och köket har jag skurat med klorin. Mina ögon svider, kroppen värker..men åh, så himla skönt det känns nu såhär efter att man är klar. Eller ja, det beror ju helt på hur man definierar klar. Jag har fortfarande fönsterbrädor och lister kvar att torka. Alla fönster bör puttsas, men det får bli en annan gång om jag så inte ska behöva ta livet av mig själv denna lördagskväll.

Dem två grisarna som också bor under samma tak är fullt upptagna med att glo på fotbollen som visas på tv. Dem roas mest av att se mig flänga fram och tillbaka. Lite titt som tätt ber dem mig att hämta både det ena och det andra. Sedan när har vårat hem förvandlats till ett hotell med självbetjäning?! Jag lovar, jag är inte långt ifrån att sparka ut båda två med huvudena före. Tills döden skiljer oss åt var det ja....



NÖFF NÖFF!



Lördag med fina vänner

Idag har vi äntligen haft vårat efterlängtade vigselsamtal. Våran präst är verkligen hel flummig samtidigt som han har så logiska förklaringar till precis allting. Nu saknas det bara att vi ringer svenska kyrkan för att göra upp en tid att få träffa våran andra präst samt kantor. Ja, vi kommer att ha två präster från två olika samfund då min finaste tillhör den katolska församlingen och jag svenska kyrkans församling. Med oss hem fick vi ett vigselhäfte och det är nu upp till oss att bestämma oss för hur just vårat program ska se ut på våran stora dag. Stressen står mig upp till halsen, under nästa vecka ska allting vara fixat och klart. Det här fixar vi!

Efteråt åkte vi hem till våra fina vänner Wafer och Nashwa, så himla mysigt att bara vara, fika och samtala om precis allt och ingenting. Våran lilla kille blev som vanligt spoiled med uppmärksamhet, bus, lek, kakor och massa annat gott. Ni kan ju bara gissa vem som tok däckade i bilen på väg hem sedan. Nu ligger han i sängen, våran lilla skatt och sussar sött. Om en liten stund ska vi avnjuta en god middag/ sen lunch som vi fick med oss hem från våra fina vänner. Dem äger nämligen en festlokal, och just idag blev det en hel massa mat över från en begravning som ägde rum tidigare i förmiddags. En annan fin sak är att Wafer kommer att filma och fotografera på vårat bröllop. Vad vi sedan fick veta var att Nashwa jobbar på Quality hotell i stan, och hon kommer därmed att fixa våra sviter inför bröllopsnatten. Kan vi någonsin fråga efter något mer?! I don't think so! Vi har verkligen dem finaste vännerna i hela världen, så mycket kärlek!

Lite senare sticker vi förmodligen hem till finaste Sofia och hennes lilla Anton. Om inte, så tar vi det i morgon istället. Jag har en hel del att pyssla med här hemma, och jag vill sååååå gärna spendera så mycket tid som möjligt med min finaste nu när han äntligen är ledig för en gångs skull. På tal om det så ska jag försöka få honom att slita sig från den förbaskade fotbollen på tv.

Hur mår ni raringar? Vad gör ni idag?


Rain outside my window pooring down

Som jag berättade i mitt lilla videoinlägg så har mitt lilla barn varit allt annat än på bra humör. Kul kille! Så hela eftermiddagen och kvällen har vi i princip bara legat och myst i soffan framför vem vet mest? och Huset fullt. Jag personligen älskar frågesportsprogram och spel. Även om jag inte är så speciellt allmänbildad, så kan jag tycka att det är kul att testa minnet för att se hur mycket man faktist kommer ihåg. Typ min och älsklingens favorit sysselsättning när han är hemma.

Hur som haver, regnet öser ner utanför fönstret. Ryktas om att det ska bli förstaklassvarning i hela landet under tidsperioden mellan lördag till måndag. Jo man tackar! På med regnkläderna bara, finns inga dåliga väder bara dåliga kläder. Eller hur är det man säger?! Nu står jag i allafall och lagar middag till mig och min lilla skatt. Makaroner och falukorv, hederlig husmanskost såhär på en fredagskväll. Inte fy skamm! Får se om vi lyxar t'et med en flaska rosé när min finaste kommer hem senare ikväll.

Nu stänger vi ner för ikväll och jag önskar er en fortsatt trevlig fredag!

Puss!


Ego

Egot är vår identifikation med våra tankar, känslor, åsikter, mentala föreställningar, förhållningsätt osv. Detta resulterar i att egot ger oss en förvrängd bild av verkligheten, en mental illusion. Egot är en reflektion av självet. Egot gör tre saker jämt och ständigt, den söker tvångsmässig bekräftelse, har ett tvångsmässigt behov av att kontrollera, har ett tvångsmässigt behov av att döma och försvara och har tvångsmässiga osanna förväntningar. Egot tror att den är sig själv, det vill säga människan själv. Man blir fri från egots grepp och når inre frid och frånvaro av rädsla, genom att avidentifiera sina tankeprocesser och känslor från sig själv. Människan är inte sina tankar, utan människan är den medvetenheten om att dessa tankar finns i människan själv. Man börjar sitt frigörande från egot när man börjar ifrågasätta och uppmärksamma den inre röst som man har i sitt huvud. Dock kommer egot alltid att vara en del av människan. Hur starkt egot är speglas av hur mycket rösten i huvudet styr människan i hennes handlingar och val.

”Egot är naturligtvis inte den du egentligen är. Egot är din självbild, din sociala mask, det är den roll du spelar. Din sociala mask lever på att bli omtyckt av andra. Den vill styra och lever på att ha makt, för egot lever i ständig rädsla för att inte duga.

// Deepak Chopra

Källa: Wikipedia



Finns ju dem som verkligen skulle behöva ta och jobba lite på att sätta själen i förarsätet, istället för att låta egot styra.


Videoblogg #1



Tänkte följa trenden att börja videoblogga, haha! Jag orkade bara inte lägga ner någon större tid eller energi, så ni får nöja er med denna så länge. Enjoy!

Ps: Jag vet inte om ni upplever samma sak som jag, att ljudet hamnat något efter?! Ber om ursäkt för detta, löser detta tills nästa videoinlägg. Vad tycks so far?!



Hej sleeeeeeten tjej!



Hej, sleeeeeeeten tjej! Klev upp strax innan klockan nio, lade mig i sängen igen en stund senare och gosade med mina fina killar. Duktig som man är lyckades jag somna om igen och vaknade för bara en liten stund sedan. Så TACK älskling för att du inte väckte mig när vi har MASSOR att göra! Jag har egentligen inte tid att sitta här överhuvudtaget då vi bara måste iväg och storhandla. Både kyl och frys ekar tomt. Sedan sticker vi hem till våran fina vän som ska fotografera på vårat bröllop. Så mycket som ska fixas och det måste vara perfekt in i minsta lilla detalj. Måste också skicka iväg alla inbjudningar och ja...ni förstår. Fullt upp!

Mina fina svärisar är i telefon, så jag ska gå och prata lite med dem innan vi sticker iväg. 

Ha en fin dag raringar!♥



Hemma hos pappa och hälsar på.

Det gick hur bra som helst på skatteverket, allt som krävdes var att fylla i en blankett om flytt inom Sverige. Så jäkla smidigt! Nu är jag och min lilla skatt ute i sollis och hälsar på moffi, han frågade om vi ville komma ut och äta middag. Självklart ville vi det, så direkt efter att ha uträttat alla våra brådskande ärenden satte vi oss på tåget ut hit.

Har ägnat större delen av eftermiddagen åt att städa min pappas snuskiga lägenhet. Hur en människa kan tänkas vilja bo i denna röra, är för mig en fråga?! Det var knappt så att jag ville släppa ner mitt lilla barn på golvet, med risken att han stoppar i sig varenda liten partikel han kommer åt. Nu känns det något fräschare och jag kan åka hem med gott samvete. Jag vet inte om min kära far kände sig förolämpad, men jag kunde faktist inte bry mig mindre. Ingen mår bra utav att bo såhär, allra minst min far.

Sitter här och väntar på att maten ska bli färdig, ugnspannkaka står på menyn. mums! Elias är i full fart med att leka och busa med bästa moster Agnes. Så härligt att se min fina lillasyster igen, som vi har saknat henne!

Har ni haft en bra dag?


Torsdag 18:e Augusti 2011

Godmorgon! Det var med trötta steg vi klev upp för bara en liten stund sedan. Elias vaknade strax efter klockan elva igår kväll och skulle absolut inte somna om. Ny dag, nya friska tag som man brukar säga. Idag blir det ett besök på skatteverket då jag måste adressändra då Elias äntligen har fått en dagisplats. Men för att den inte ska upphöra måste vi adressera honom här i Södertälje. Det är med blandade känslor att han faktist har blivit så pass stor att han ska börja på dagis. Och jag vill också tro att det finns fler mammor där ute som känner igen känslan. Elias är en riktig dagiskille så jag tror inte att inskolningen blir något större problem.

Nu ska jag slänga i mig lite frukost för att sedan ta oss ner på stan.

Ha en fin dag raringar!


Bröllopstårta.



Det här med bröllopstårta är verkligen så himla knepigt. Jag anser ju självaste bröllopstårtan är en av höjdpunkterna, en smakupplevelse som vi aldrig skall glömma. Men nu till det svåra, vad skall det vara för smak? Jag behöver eran hjälp! Den skall vara len i smaken, inte för söt..jag tänker mig citrus med inslag av vit choklad? Kanske...? Eller...?


Tretton



Den här filmen sitter jag och tittar på just nu som visas på tv11. Helt sjuk film om ni frågar mig, även om jag har sett den sjuttioelva gånger när den väl kom ut. Om inte allt för länge kommer min finaste hem, då blir det massa mys! Min lilla skatt sover för natten, han är fortfarande tagen av sprutan i måndags. Han har inte gjort annat än att ligga på latsidan hela dagen. Mammas lilla goskille <3

Om man skulle ta och baka någonting smaskigt att överraska min fina med. Muffins? Kladdkaka?

Vad gör ni ikväll raringar?


Eftermiddag på stan



Åh, vad underbart det känns att ha fått så mycket uträttat idag trots att vi hade så lite tid. Har pratat med diverse florister angående min brudbukett, aldrig har jag blivit så trevligt bemött! Nu har jag fått både namn de olika blommorna samt en snabb översikt på olika typer av brudbuketter. Detta kommer bli så himla bra! Hann även med att hälsa på min finaste Sofia som jobbar strax intill interflora. Hon hade sett oss komma gåendes utanför hennes jobb och gissa om jag vart glad över att se henne där hon kom inskuttandes?! Vi bestämde att ses till helgen tillsammans med våra fina män och barn. Mysigt!

Precis när vi skulle till att åka hem sprang vi på våran präst. Han tillhör egentligen den katolska församlingen, men kommer att närvara på våran stora dag. Han skämdes nästan å svenska kyrkans vägnar för att vi inte ens fått ett datum för vigselsamtal. Det börjar bli bråttom nu, så han lovade oss ett samtal redan på lördag. Skönt! Kände genast hur en tyngd släpptes från mina axlar. Han berättade även den goda nyheten, att under gudstjänsten i helgen lyckades dem samla ihop 25.000:- till förmån för dem drabbade i Afrika. Man kan inte hjälpa alla, men man kan hjälpa många! Tummen upp på det.

Efteråt försvann min finaste iväg till jobbet och när han gjorde det, tog jag min lilla kille och promenerade mot busshållplatsen. Helt makalöst vad svårt det ska vara att ta sig från centrum och hem. Första bussen fick jag låta passera. På den andra bussen stod det en mamma med TVÅ barnvagnar som hon hade parkerat huller om buller. Jag bad henne snällt att försöka styra om så att jag själv kunde få plats. Men där stod hon med tre skrikiga ungar, flytta på vagnarna skulle hon då INTE göra. Förlåt, jag har absolut ingenting emot invandrare what so ever. Jag lever ju tillsammans med en. Men somalier, vad har dem här att göra? Det enda dem gör är att massproducera barn utan någon somhelst tanke på hur dem ska försörja dessa små stackare. Dem lever på socialbidrag och vill absolut inte leva efter sveriges lagar och regler. Dem fullkomligt vräker ut sig vart man än går, gapar och skriker och visar ingen som helst hänsyn till människorna i deras omgivning. Och just den här trebarnsmamman var från Somalien. Jag fick helt enkelt ta saken i egna händer och flytta på hennes vagn för att slutligen få komma hem. Jag kan förstå att det är trångt, jag kan också förstå hur det är att vara mamma till ett skrikigt barn. Men vad jag INTE förstår är hur man kan bemöta sina medmänniskor så kallt, respektlöst och otrevligt som hon gjorde. Genom att bemöta andra människor på ett schysst sätt så blir man själv en mycket trevligare människa. Tycker ni inte?!

Hur som haver, nu tänkte jag slänga ihop lite middag innan jag viker mig dubbelt av starvation!


Onsdag 17:e augusti 2011

Godmooooorgon! Yes, vi tog en välbehövlig sovmorgon och klev upp i princip för bara en liten stund sedan. Gårdagen bjöd på en massa mys när min finaste kom hem från jobbet. Denna "ensamtid" är så guldvärd, våran lilla kille behöver verkligen få sova hela nätter för att orka med. Jag tror inte att vi kom i säng förens vid två-tiden då ingen av oss kunde slita oss från Ghost whisperer på tv. Nåja, nog för att min finaste satt och nördade sig med poker på sin Iphone under reklampauserna.

Idag sticker vi ner på stan då vi har en massa viktiga ärenden att uträtta. Bland annat måste jag beställa brudbukett och fina små buketter till mina två brudtärnor. Måste även förbi systembolaget och prata med våran fina vän Govani för att göra en stor beställning inför bröllopsfesten. Ni förstår att vi har händerna fulla!

Hur mår ni mina hjärtan?! Misstänker att många av er har börjat skolan alt. jobba igen?! Tell me all about it!


Just when you thought you knew me...




Word!



Jag kan själv!

Hej raringar! Efter snart en timmes bråkande, stökande och bökande har äntligen min lilla skatt somnat för natten. Ikväll har vi hängt hemma hos Elias faster, barnen har längtat så efter oss nu när vi har varit bortresta i hela två veckor. Vilket är för dem en hel evighet! Medans ungarna lekte och förundrades över Elias stora framsteg, roade vi oss vuxna med att laga mat och samtala om precis allt och ingenting. Dem är verkligen helt underbara, min svägerska och hennes man. Och helt fantastisk mat bjöd dem på, som vanligt. Rent utsagt omöjligt att tacka nej till att stanna över på middag. Elias som är en väldigt bestämd ung man visade idag att han kan minsann själv. Äta alltså, här skall det då inte matas. Efter maten tog jag självklart hand om disken, och efter mig lämnade jag köket skinande rent! Jag kan ju inte göra annat när dem är så gulliga och tar hand om och pysslar om våran älskade lilla unge.

Slänger in lite bilder från dagen som varit, sedan intar jag fullt ryggläge i soffan och inväntar min finaste. 






 


Tisdag med feber



Bloggen har fått hamna lite åt sidan denna tisdag, har istället ägnat morgonen och förmiddagen åt att bara mysa tillsammans med mina fina killar. Elias vaknade upp med hög feber redan tidigt i morsse, en av alla biverkningar som eventuellt kan uppstå i samband med vaccinationen. Har försökt att peta i honom allt som kan tänkas gå ner i den lilla magen. Efter lite mer än ett år som mamma har jag nu lärt mig att endast flytande föda går för sig tillfällen som dessa. Dock ser jag en märkbar skillnad efter att han fick alvedon strax efter lunch. Idag stannar vi alltså hemma och kurerar oss och vi får hälsa på mamma och mormor en annan dag. Trist, men så kan det vara ibland!

Om en liten stund försvinner min finaste iväg till jobbet, så jag får väl försöka roa mig bäst jag kan på egen hand. Känner ett starkt sug efter att möblera om här hemma, jag behöver förändring. Det tåls att tänka på, denna lägenhet har stora potential. Åh, jag längtar tills vi flyttar till större. Så snart efter att vi har gift oss får vi äntligen söka på nytt, då vi har bott här i ett helt år. Elias börjar bli så pass stor att han skulle behöva ett eget rum, och när det blir dags för en ny liten familjemedlem så behöver även denne lille krabat sitt eget space. Jag kan inte göra annat än att se ljust på framtiden.

Mitt lilla barn är i full gång med att riva ner precis allt som kommer i hans väg. Lite titt som tätt gör han ifrån sig dem mest lustiga små ljuden. Ni vet sådana där små gula badankor när man trycker på dem, så låter han. Haha! Jag tror visst att det är dags för någon att sova en liten eftermiddags-nap.


Lotusbarnen


Efter att ha klickat mig runt på alla bloggar jag läser dagligen, uppmanades jag att läsa bloggen Lotusbarnen. En blogg som verkligen berör och som faktist betyder någonting. Jag vill verkligen uppmana alla mina läsare att göra detsamma. Vi får inte längre blunda för verkligheten! Inget barn i hela världen ska behöva leva i denna ofattbara misär. Alla barn har rätten till ett värdigare liv!

Linnea som driver bloggen var tillsammans med två vänner och arbetade på ett barnhem i Indien i tre månader.
Tyvärr blev de vittne till en fruktansvärd fysisk, psykisk och med största sannolikhet sexuell misshandel av barnen.

I ett år har de kämpat med att rapportera till adoptionscentrumet som adopterar barn från barnhemmet och skänker pengar, men de vill inte lyssna. Tjejerna behöver skapa opinion hos svenska folket för att dessa barn ska kunna få det bra. De behöver nå ut till fler människor, för att lyckas med sin kamp.



Hej familjen kaos!



Hellu! Har precis vikt klart all tvätt, städat, fixat och donat här hemma. Det märks att vi är tillbaka i den gråa trista vardagen igen, då vi springer om varandra här hemma likt yra höns. Finns varken tid eller ro till att bara sitta ner och ta det lugnt. Hej familjen kaos! Inte blir det heller bättre utav att ha en gnällig liten bebis hängandes i hasorna. Jag anar att benen gör ont efter sprutan tidigare idag. Fick honom att somna i min famn strax efter halv åtta-tiden, och en halvtimma senare var han uppe på benen igen. Det var den lugna kvällen det! Haha.

Min finaste ligger just nu inne i sovrummet och gör ett tappert andra försök till att få den lilla att sova. Skulle inte bli direkt förvånad om han nattat sig själv under tiden. I morgon sticker vi ut till Sollis, jag och mina lilla kille. Jag har lovat min fina mormor att komma upp och hälsa på en sväng. Det var evigheter sedan jag var där med Elias, nu är det verkligen dags igen! Efteråt åker vi hem till mami och stannar på middag. På onsdag åker hon och hennes kille ner till Spanien och hälsar på älskade syster. Inte klokt vad jag saknar att ha henne här hemma. Och inte på tal om vad tomt det kändes att inte ha henne omkring nere på landet. Men jag ser det som så att vi faktist ses väldigt snart, jätte snart till och med. Då hon äntligen ska stå brudtärna på vårat efterlängtade höstbröllop. Som jag längtar!!

Nu tänkte jag joina mina fina killar, go'natt raringar!


Själen är oändlig.

Du består av tre delar. Din kropp, ditt sinne och din själ. Vi har ett yttre och ett inre. Det yttre, kroppen, är det vi visar upp och det vi har att röra oss med. Där innanför finns en mer eller mindre kaotisk röra som brukar gå under beteckningen själen. Det här två delarna har helt olika funktioner och olika syften.

Själen är ditt palats, din skatt, din magiska plats. Själen är den del av dig som är evig. Den är ditt innersta väsen och där finns själva livskraften inom dig. Själen är hem för kreativitet och visdom. Själen är ditt gudomliga jag, din ande, den högsta aspekten av dig själv. I själen råder alltid lugn och stillhet. I själen finns inte heller några onda avsikter. Själen är alltid ren.

Själen är visdom, oändligt mycket större än den kunskap du kan förvärva genom din personlighet. Själen vet alltid bättre än ditt ego. Låt själen styra ditt liv, för det är själens kraft du kommer att använda när du skapar ditt drömliv. Egentligen har du tillgång till all styrka du behöver här i livet genom själen. Du har förmågan att med själens styrka övervinna allt.




Källa: Drömliv-Lycklig på riktigt


BVC

Sådär, då var 1-års kontrollen inkl. vaccin sprutan avklarad. Skönt! En annan tyckte inte alls att det var lika roligt. Elias slet sig och kutade iväg till dörren, där stod han, grät och bankade. Men han vände sig sedan om när han insåg att loppet var kört! Till min stora glädje har våran kämparglöd visat resultat då vikten sköt i höjden, äntligen! På en månad har våran kille lagt på sig över 600g och väger nu 9820g. Det går bara man vill, jag är så stolt. Vi struntande i längden då båda kurvorna går parallelt med varandra. Och så länge dem gör det har vi ingenting att oroa oss över. Vaccinet var dock ingen lika rolig historia, stackars mammas lilla bebis. Det är helt omöjligt att försöka distrahera och avleda vid dessa tillfällen, jag är allt annat än stark när det kommer till nålar och krokodiltårar. Det gör ont i mig, hela mitt inre väsen skriker " NEEEEEEJ, RÖR INTE MITT BARN!! " även om det är för en god sak. Han var hur som helst jätte duktig och som plåster på såren blåste vi såpbubblor och lekte med alla leksaker inne i väntrummet en stund.

På vägen hem blev det middags handling samt uträttade lite andra viktiga ärenden. Nu är vi hemma och min finaste har precis fått igång våran nya diskmaskin, och detta efter väldigt många om och men. Så underbart att slippa stå och diska för hand, tänka sig att man kan bli så lycklig för så lite.









Det här med rutiner

Nu har vi varit hemma i snart mindre än ett dygn och det känns alltid konstigt såhär första dagen. När man är på landet lever man liksom ett helt annat liv, utöver det vanliga livet man lever här hemma. Nya rutiner skapas, nya vanor, nya dagar, allt är nytt nytt nytt! Något som inte är viktigt bara förr oss, utan också för Elias för att hans dagar skall fungera och flyta på. Och under dessa två veckor har vi verkligen lyckats få ordning på detta. Det är verkligen så himla skönt att kunna vakna tidigt och känna att man har hela dagen tillgodo. Vi kliver upp och äter en stadig frukost, Elias får leka ett par timmar och hinner bli trött lagom fram till lunchtid. Jag kan verkligen märka en markant skillnad sedan vi bytte ut kosten samt vällingen. Han mår bra, han är glad, pigg och sprallig och framför allt så slipper vi allt krångel med magen. En befrielse för både oss och för Elias. Jag skulle göra precis allting för att vårat älskade lilla barn ska må så bra som möjligt. Det finns absolut ingenting jag INTE skulle göra.

Idag har vi tid nere på BVC för check up och 12-månaders sprutan som vi fick lov att avstå senast. Min finaste följer med då jag inte riktigt klarar av det här med nålar, ryser av bara tanken! Nu tänkte jag dock mysa, gosa, busa och leka med min stora lilla bebis. Vi har haft en riktig mys-morgon här hemma. Numera ska han liksom ligga på min arm och så ska jag hålla om honom. Och så ska vi ligga tills det är dags att kliva upp på morgonen. Om man ändå kunde stanna tiden, om än bara för en liten stund!


Let me tell you a little something about me, myself & I...

´

  • Jag fick reda på Elias när jag var gravid i 6:e månaden ( alltså i v.27 )
  • Mitt mellannamn är Helena, vilket jag har fått efter min farmor
  • När jag var ca 2 år gammal fick jag ett skruvstäd på min fot och bröt foten
  • När jag var yngre var jag ett stort fan av bröderna Hanson samt Take 5
  • Jag är anhörig till en missbrukare


There is no place like home

Det är med blandade känslor som vi äntligen har landat här hemma, efter två underbara veckor nere på västkusten. Har börjat packa upp resväskorna lite smått, lastat in överbliven mat och övriga kylvaror i kyl och frys. Så skönt att ha det gjort så att man slipper vakna upp till fullkomligt kaos dagen efter. Tvättstugan är bokad sedan en vecka tillbaka och i morgon har vi även vårat efterlängtade bvc-besök under eftermiddagen. Om våran lilla kille inte har lagt på sig nu under dessa två veckor, då blir jag ta mig fan förvånad. För som den lilla matfriare han är kan han inte ha gjort annat än att ha gått upp i vikt. Och vilka härliga små äppelkinder han har fått, nu ser han äntligen ut som han ska igen!

Nu har vi precis käkat lite middag och jag tänkte faktist krypa upp hos mina fina killar i soffan och mysa en stund. Måste även passa på att gratta finaste Fadi och Farrah till deras nyfödda lilla dotter. Som vi har längtat efter detta lilla underverk!! Vi kommer och snosar bebis så fort ni har landat och återhämtat er ♥

Ha en fortsatt trevlig kväll raringar!♥



Frågestund!



Eftersom statistiken har ökat drastiskt dessa dagar och jag har fått sjukt många nya besökare, tänkte jag dra igång med en frågestund här på bloggen. Nu har ni chansen att fråga mig om precis vad ni vill och om vad som helst. Ni har tills klockan 21:00 på er, så kom igen och fråga på. Ingen fråga är för dum!

Puss!



On the road...

Hellu! Nu sitter vi i bilen på väg mot Stockholm, regnet vräker ner utanför bilrutan så det det kändes ganska passande att åka hem just idag. Så himla underbart att vi har blivit så bortskämda med sol och värme under veckan som varit. Nästa sommar hoppas vi på att få stanna lite längre, två veckor är på tok för kort tid. Mamma började som vanligt att böla när vi låste dörren en sista gång. Jag däremot lyckades hålla emot, men jag skulle ljuga om jag sa att det inte brände bakom ögonlocken.

Våran fina lilla kille har slocknat där bak, så jag förmodar att det dröjer tills vi gör vårat första stopp.

Har ni haft en fin helg?!





Sista kvällen här!

Sådär, då var denna kväll avklarad. Våran sista kväll här i Bullaren, nästan så att jag inte har lust att ens tänka tanken. Min finaste bjöd på den godaste maten, och vilken succe! Så himla kul att även få introducera min egna lilla familj, jag kunde inte vara mer stolt över mina fina killar. Som vanligt var Elias en riktig liten charmör där han knatade omkring i vardagsrummet. Knubbiga bebislår och joller, lycka! Vi fick även besök av Christinas ( mormors kusin) barnbarn Axel på, jag skulle gissa en sju eller åtta år kanske. Han och Elias blev bundisar på två röda sekunder. Jag lyckades fånga deras härliga lekstund på video, skall försöka ladda upp det här på bloggen i morgon. Vi andra satt och babblade över varsitt glas vin som vi alltid är så duktiga på. Tack finaste Christina, Thomas och Kajsa för en super trevlig kväll!♥

Mina fina killar ligger redan och sussar sött här brevid mig i sängen, och jag ska väl snart göra detsamma. I morgon blir det upp i ottan för att hinna packa och städa det sista innan hemfärd. Åh, jag vill inte!! Inte ens min finaste bästis är hemma den här veckan. Men, jag är inte den som gråter över spilld mjölk. Jag har ju faktist tusen och en andra fina vänner att umgås med. Och dessutom har jag en hel massa bröllopsfix att ta itu med. Så som att skicka ut alla inbjudningar etc. Det går nog ingen nöd på mig ska ni se!

Godnatt raringar!♥


Störst av allt är kärleken ♥



Och denna kärlek, tillägnad mitt älskade lilla barn. Mamma älskar dig så! ♥



Lyckan växer när vi delar den.

Det finns oändligt mycket att säga om vad som är ett lyckligt liv. Du är aldrig ensam om att vara lycklig. Inte några långa stunder i allafall. En människa som som funnit sitt grundackor av lycka sprider det till andra. Din omgivning kommer att påverkas av din utveckling. Det fungerar på samma sätt som att sant lyckliga människor drar till sig möjligheter och därmed ökar sina chanser att skapa framgång, välstånd och kärlek i sina liv. Just den mekanismen är en del av samma naturlag som gör att lycka smittar. Om du är lycklig kommer andra att söka sig till dig och påverkas av dig.

Lyckan växer när vi delar den. Din närvaro, ditt lugn, din tacksamhet och känslan av meningsfullhet sprider sig till andra du träffar. Det är inget du behöver tänka på eller anstränga dig för. Det bara händer. Och när det händer blir ditt eget liv ännu lyckligare.




Källa: Drömliv-Lycklig på riktigt


Lördag 13:e Augusti 2011 - Finale



Hej raringar! Här hemma är vi i full gång med att storstäda då vi stänger huset för säsongen. Jag har inte alls någon lust att åka hem, och det är jag nog knappast ensam om att känna. När man tror att man har så mycket tid, så har man plötsligt inte det längre. I morgon åker vi hem till Stockholm igen, tillbaka till den gråa och trista vardagen. Jag hoppas dock på många fina och soliga dagar så att jag och Elias kan hänga på stranden. En härlig final såhär i slutet av augusti.

Sitter här och letar recept på morotskaka då vi får finbesök till kvällen. Min finaste står för matlagningen, arabisk kycklinggryta står på menyn. Härligt! Men först blir det en liten tur till affären och sedan hoppas jag på att få någon enstaka soltimme ute i trädgården. Hör och häpna, men jag har faktist inte läst ut min bok ännu. Det har helt enkelt inte funnits någon tid till detta what so ever.

Nu sitter mannen min och väntar otåligt på att jag ska bli klar, han förstår sig på allt förutom just bloggandet. Time is up!

Ha en fin dag!♥


Fredrikstad

Som vi har flängt runt idag, jag och mina fina killar. Vi skippade Norby och fortsatte över Svinesundsbron och styrde kosan mot Fredrikstad i Norge. Jag är helt slut i benen efter allt promenerande, är så tacksam för det fina vädret vi har blivit så bortskämda med här nere. Idag har vi haft hela tjugotre grader varmt, TJUGOTRE!! Och jag som trodde att hösten var här för stanna. Hade det inte varit för att vi var korkade nog att glömma badkläderna hemma, så hade vi hängt vid stranden hela dagen. Efter att ha hängt i Fredrikstad ett tag fortsatte vi mot Svinesund och Strömstad. Mer om det i morgondagens inlägg. Håller alla tummar och tår för att vi får lika fint väder även i morgon. Då hänger vi ute i våran härliga trädgård och våran lilla älskling får äntligen plaska i poolen. Till kvällen får vi även finbesök av mormors kusiner som stannar över på middag. Det vankas arabisk natt, mysigt!

Denna kväll har vi däremot ägnat oss åt att traska omkring i skogen, plockat både kantareller och bär. Det vore ju synd att låta allt förgås när vi ändå har skogen så nära. Som vanligt hade jag svårt att slita mig, tills jag fick lov att lägga band på mig själv. Men flyt hade jag allt!

Nu ska vi äta lite kvällsmat och dricka öl, dock blev jag så fint påmind om att vi faktist hade en flaska mousserande liggandes på kylning. Lovely!



En tripp över Svinesundsbron



Soligt vid kajen i Fredrikstad



Liten kille på äventyr, projekt kullersten!



Och ett tappert försök till en semesterbild, som ni ser gick det sådär.


Fredag 12:e Augusti 2011

Hej raringar! Hur mår ni, bra hoppas jag?! Klev upp för snart en timma sedan, är så sjukt trött att jag skulle kunna sova bra många timmar till. Idag har vi strålande sol, så snart jag har packat skötväskan sticker vi ut ut ut! Tror bestämt att vi gör en utflykt till Nordby, hoppas även att det blir en sväng till någon mysig strand. På söndag bär det hem mot Stockholm igen, bäst att passa på då jag har hört att vädret ska vara super trist där hemma.

Let's do this Friday!


Stunder av lycka, att bara ha varandra ♥







Här får ni lite bilder från dagen som varit. Visst är han fin, våran lilla älskling där han sitter i gräset. Ett snabb dopp i havet blev det också för mina fina killar. Själv höll jag mig på det torra och njöt av den stekheta solen, som den lilla badkruka jag är.

Nu är det dags för mig och älsklingen att krypa till sängs efter en riktigt mysig kväll. Så skönt att få lite ensamtid till att bara rå om varandra. I morgon förväntar jag mig att vakna upp till strålande sol, så att vi får ännu en dag vid havet, om vi inte drar ner till sjön vill säga. Omväxling förnöjer!


My b-day!



Idag är det min dag, även min tur att få bli bortskämd. Dagen startade vi med frukost i sängen, då finaste lilla familjen kom intågandes med frukostbricka och sjönsång.Så söta att det inte var sant! Kikade ut genom fönstret och vad möttes jag av, om inte strålande sol och inte ett moln så långt ögat kunde nå. Härligt! Perfekt dag för sol och bad vid havet. Strax efter klockan tolv befann vi oss på stranden och där blev vi kvar bra många timmar. Bestämde oss sedan för att inta räkfrossan på bryggan i Grebbestad, så himla gott! Tog en även en snabb sväng in på systemet för att ladda upp inför kvällen samt köpa en liten present till våra fina vänner.

Nu ikväll blir det tårtkalas och annat smått och gott. Gissar även på att det blir både ett och ett annat glas, här skall det firas så det står härliga till! Ett stort TAAAAACK till alla fina för era söta sms, telefonsamtal och facebook meddelanden. I LOVE YOU BIG TIME!♥


Sitter här och smuttar på ett glas av Chapell Hills goda rosé vin. Snart dags för den lilla att sova, jösses ungen går i princip helt själv nu utan något som helst stöd. Han är ju för gullig! Vi tog oss en härlig långpromenad ända bort till skogen tidigare ikväll, och nu är vi nästan ett helt kilo blåbär rikare. Min finaste hittade sina absolut första kantareller någonsin, gissa om han var stolt?! Lycklig är jag som har funnit en person som delar mina intressen likt jag delar hans. Här kan jag vara mig själv, för innerst inne är jag en riktigt lantistjej. Samtidigt som jag kan uppskatta alla fördelar med att bo hemma i stan bättre när vi väl kommit hem sedan.

Sista natten som 23-åring, i morgon är det nämligen min födelsedag, ett år närmare tjugofem. Snart halvvägs till trettio. Oh maaaaj gaaaaad! Om vädret tillåter som SMHI utlovat, sticker vi till stranden för sol och bad. Till kvällen blir det räkfrossa och ett hell of a party med min finaste.

Vill även ägna en speciell tanke åt min fina vän Jimmy, som förlorade sin bror för snart tre år sedan. All min kärlek till er denna kväll ♥



Havets Hus

Idag har vi hängt i Lysekil hela dagen, Norge var att utesluta då mamma kom upp med de briljanta idén om att ta en utflyktsdag till Havets Hus. Supermysigt! Ett havsakvarium som visare ungefär 100 olika arter från Gullmarsfjorden och Västerhavet i ca 40 akvarium. Dock tror jag att vi lyckades missa ungefär hälften på vägen, lyckat!

Efteråt strosade vi omkring i centrala Lysekil och kikade i butiker. Tog sedan bilen ned till kajen där vi åt en god lunch på en mysig liten hamnkrog. Som den lilla lyxlirare jag är, beställde jag in en smaskig räkmacka. Nu ska vi se, hur många gånger har jag ätit räkor den senaste veckan?! Fyra gånger tror jag. Men jag kan ju bara inte få nog. Ikväll skall det drickas wine coolers och kanske får jag även chansen att ta revansch i Rita & Gissa lite senare.

Nu ska jag och mina fina killar ta en promenad och insupa friska luften och titta på kossorna.











Onsdag 10:e Augusti

Hej, trött tjej här! Klev upp för en liten stund sedan, då jag vaknade till det sötaste lilla leendet och morgonsolen som värmde mitt ansikte. Svårt att inte bli på bra humör då. Ska strax göra i ordning en god frukost till mig och min finaste. Vi funderar på att eventuellt åka till Norge en sväng lite senare idag. Tyvärr inget vidare sol och bad väder, riktigt höstväder ute. Nästan så att man blir lite deprimerad av bara tanken. Men vad jag ser fram emot denna höst är vårat kommande bröllop, då jag äntligen ska stå höstbrud. Vi har redan börjat öva på brudvalsen och vi tog även en sväng om på en övergiven bensinmack igår på väg mot Strömstad. Romantiskt, så underbart att få tillåta sig själv att försvinna från verkligheten en stund och stanna kvar i känslan ♥



Kväll här

Sitter och kollar på maniska samlare tillsammans med mami, medans min finaste kämpar med att få den lilla att sova. Stackarn är så övertrött efter dagens flängande, busande och lekande vilket i sin tur leder till att ungen inte alls får någon ro i kroppen. Men sova gott lär han då göra när han väl bestämmer sig för att försvinna in i drömmarnas land. Tänka sig att våran lilla bebis har blivit en stor kille på bara några veckor. Idag ställde han sig nästan upp helt själv, och som han har knatat omkring här hemma under eftermiddagen och kvällen. Stolta föräldrar är vi må ni tro!

Funderar på att ta en härlig kvällspromenad innan sängen kallar, om inte mannen min lyckats natta sig själv så att säga. Tyckte precis att det blev ovanligt tyst inifrån sovrummet. Måste checka!



Puss!



Strömstad

Hej raringar! Känner mig helt mosig i huvudet, men vilken underbar dag vi har haft. Då vädret slog om helt tog vi istället bilen till Strömstad. Drog upp maxvolymen på stereon och sjöng med till varje låt. Det finns absolut ingen annan som jag kan skratta så mycket tillsammans med och åt, som jag kan göra med min finaste. Väl framme i Strömstad tittade solen äntligen fram och plötsligt hade vi strålande sol och nästan 22 grader varmt. Länge strosade vi omkring i stan och längst kajen. Funderade på att ta båten ut till Kosteröarna, men insåg att det skulle ta oss hela dagen så vi tar det en annan gång. Dessutom lämnade vi både badkläder och annat välbehövligt hemma i huset.

Satte oss lite senare ner på en mysig restaurang vid kajen och beställde in varsin räktallrik. Och till detta en kall öl, vad annars?! Där blev vi kvar ett bra tag, pratade, pussades och njöt av det vackra vädret. Jag skulle inte byta ut mitt liv mot någonting i hela världen. Låt denna lycka vara för evigt!

Nu ska vi sätta oss ute i solen och röka vattenpipa, sedan är det min och älsklingens tur att laga middag. Mys!







Tisdag 9:e Augusti

Godmoooorgon sunshines!

Vaknade för snart en timme sedan med fin fina huvudvärken efter gårdagens kalasande. Elias sov i princip hela natten med undantag för en flaska välling lagom till att även vi kröp till sängs. I flera timmar satt vi och pratade gamla minnen, både bra och dåliga. Det fanns ju självklart en hel del ouppklarat, samtidigt skönt att få upprättelse. Ingen nämnd, ingen glömd!

Idag har vi kanon väder här nere, om jag får bestämma så blir det en sväng till havet för sol och bad. Underbart! Men först ska jag städa och plocka undan här hemma då våran älskade son lyckats få detta hem att se ut som sjuttioelfte världskriget.

Puss!


Skaldjurskalas



Såhär mumsigt har vi det! Hoppas bara att den lilla ska sova medans vi gottar oss i skaldjur och annat flytande.

Ha en fin kväll raringar!♥


Måndag i Grebbestad





Gårdagen vart riktigt mysig, då vi korkade upp en flaska mousserande och spelade familjespel tills Elias tyckte att det var dags att vakna. Typiskt! Blev hur som helst en lagom tidig kväll, så underbart att äntligen få somna i min älsklings varma trygga famn.

Idag har vi spenderat dagen i Grebbestad. Tyvärr blåste det en hel del så vi strosade mest omkring, kikade i butiker och käkade en god lunch på bryggan. Tog en sväng in på systemet, bunkrade upp inför veckan och köpte med oss en hel massa skaldjur som vi tänkte mumsa på senare ikväll.

Just nu är våran älskade lilla son i full gång med att knata omkring här i vardagsrummet. Han blir stadigare för varje dag som går. Själv tänkte jag sätta mig ute i solstolen och läsa en stund då solen äntligen lyser med sin närvaro. Vi lever verkligen livet här nere, jag och min fina lilla familj! Vad vore jag utan er?! ♥


Jag är tacksam!



Min finaste fin är äntligen här! Gissa om jag är världens lyckligaste?! Så lycklig att jag rusade ut och slängde mig i min älsklings famn, och överröst med pussar, kyssar och kramar blev jag. När min finaste skjutsade ut våra fina vänner till Arlanda i veckan överlämnade dem detta söta lilla paket ovan. Två flaskor Medici Ermete (mousserande rödvin) Tack såååå mycket finaste Naja, Walle och "storebror" William!! Maaaj gaaaad I love yooou!

Jag är så tacksam för livet, för att jag har den absolut bästa familjen, den finaste mannen, våran underbara son och dem bästa och finaste vännerna i hela världen. Jag har lärt mig på livets hårda väg att aldrig ta någonting för givet. Jag lever i nuet, idag, i morgon och alla dagar som komma skall. Livet är den dyrbaraste gåvan som en människa tilldelas. Tag vara på den!

Ikväll ägnas all min tid och kärlek till min fina lilla familj! Vi ska dricka gott och spela familjespel, kanske blir det en omgång vattenpipa också. Mysigt!


En magisk dörr till vårt drömliv

Tacksamhet är ett knepigt ord, och för många är tacksamhet inte något annat än en social konstruktion. Ändå är tacksamhet ett nyckelbegrepp när det kommer till lycka. Alltså inte det pliktskyldiga tack vi hasplar ur oss när vi stoppar ner växelpengarna i plånboken. Det är en känsla starkt besläktad med glädje.

Lyckliga människor väljer ofta att uppskatta sådant som andra knappt ens noterar. Det finns alltid någonting att vara tacksam över när man är lycklig. Att känna tacksamhet handlar om att fokusera på det vi har. Försök att dröja kvar i den känslan. Din spontana glädje över något är en nyckel till tacksamhet och en av grundstenarna i ett lyckligt liv. Det kan kräva lite träning, det här med tacksamhet. Vi lever i ett samhälle som väljer att fokusera på brister, på det som inte finns, på det som inte är bra. Det är bara att inse att vi faktist är tränade i att hitta fel, och att vi har blivit duktiga på det. vad vi nu behöver göra är att öva oss att se våra liv ur ett nytt perspektiv.

Meningen i livet. Kravet på att livet ska ha en mening skapar lätt prestationsångest. Men meningsfullhet är inte något stort och diffust mål som ska uppnås. I ett lyckligt liv upplever du att allt är precis som det ska vara. Att just du har skapat ett sådant liv som du behöver för att utvecklas och gå vidare. Inklusive svårigheter och problem. Svårigheterna kan faktist innebära en möjlighet till nya insikter och en rikare personlighet. Men du måste förstås ta ansvar för hur ditt liv ser ut, inte bara för hur det ska bli utan hur det faktist är. I själva verket är ansvar en magisk dörr till vårt drömliv. För när du tar ansvar kan du förändra allt. Med ansvaret följer att du kan glädjas åt dina framgångar, men också se möjligheterna till förändring när livet är svårt. Ansvar ger dig makt, äkta makt - sådan som kommer innifrån.


Källa: Drömliv-Lycklig på riktigt


Today I don't feel like doing anything



Utanför mitt fönster idag

Inget vidare roligt väder idag, tråkigt, mulet och grått. Idag känner jag för att göra i princip ingenting, mer än att slänga på mig mjukiskläderna och mysa med min fina lilla bebis. Hela morgonen har han imponerat på oss alla med att ta fler och fler steg allt oftare. Han har blivit så mycket stadigare under bara veckan som vi har varit här. I slutet av denna vecka kommer han att gå, for sure! Hela inlärningsprocessen har gått framåt ända sedan födseln. Jag tror dessutom att vi har återhämtat oss även på viktfronten, för säg mig någonting min unge INTE äter. En riktig matfriare, och visste ni att han är som tokig i mögelost?! Jag blir lika förundrad varje gång, stolt över att få vara mamma till världens finaste lilla kille.

Känner hur ångesten börjar komma krypandes, två månader kvar på denna mammaledighet. Sedan är det dags för mig att ta det stora klivet in i arbetslivet igen. Bitterljuvt! Nu ska jag slänga i mig lite lunch och ta en uppiggande dusch. Om bara ett par timmar är min finaste fin äntligen här hos oss, fjärillar i magen är vad jag har just nu. Underbart, oslagbart!



Night Night!

Är så trött att ögonen går i kors, sista natten jag tvingas att behöva sova helt ensam. Nog för att jag har min goa lilla bebis att snosa på om nätterna, men det är inte riktigt samma sak. Jag behöver min älsklings varma famn, är det ens möjligt att man kan sakna någonting så mycket?! Finns absolut ingen människa jag älskar mer än honom, min andra hälft. Min och bara min, tills döden skiljer oss åt!

Ni får ursäkta allt mitt kärleksbabbel, gled helt ifrån det jag tänkte skriva om. Det blev tyvärr inget familjespel ikväll. Elias krånglade mer än vanligt vid läggningen och de andra orkade inte hålla sig vakna då vi alla har varit riktigt trötta idag. Istället har kvällen ägnats åt riktigt gamla filmer på tv som Alla talar om Grace och The babysitter med Julia Roberts och Alicia Silverstone i huvudrollerna. Klassiker!

Nu, sängen för att vakna upp till en förhoppningsvis lite mer soligare morgondag.

Puss & Godnatt


Jag längtar efter en man - min man!

Nu har vi varit här i snart en hel vecka, och många av er kanske har undrat varför jag inte har nämnt min finaste i något av mina senaste inlägg. Vi har absolut INTE gått isär, jag fick bara möjligheten att åka ner hit en vecka tidigare då han var tvungen att stanna hemma och jobba. Men i morgon äntligen kommer min baby hit, då han bilar ner direkt efter morgonpassets avslut. En hel vecka ska vi få spendera tillsammans med våran underbara son och min finaste mami. Som jag har saknat honom, samtidigt som det har varit så välbehövligt att få göra just det. Sakna! Åh, vad jag ska pussa och krama på min älskling när vi äntligen får ses igen. Längta längta längta!

Sitter här och smuttar på ett glas rött, kvällssolen är på väg ner och himlen är sådär perfekt blå. Livet, så underbart att leva! Om en liten stund är det dags att natta mitt lilla barn, sedan tänkte jag ta revansch efter gårdagens förlust i rita & gissa. Mysigt!



Livet på landet ♥




















Putte i blåbärsskogen

Här hemma har vi precis kommit innanför dörren efter en härlig långpromenad till skogen. Vi hade turen på våran sida även denna dag och hem kom vi med en hel del kantareller. Jag som avskyr svamp, att äta och plocka den är två helt skilda saker. Jag känner mig hur som helst fylld med kärlek och ny energi! Elias släppte jag ner i blåbärsnästet och där satt han och proppade munnen full med blåbär. Passade även på att ta en massa härliga bilder, tyvärr gör inte bilderna detta underbara landskap någon rättvisa. Men jag vill verkligen visa er fina läsare denna fantastiska plats som vi för tillfället befinner oss på.













Just nu:



Har precis varit ute en sväng med barnvagnen, perfekt tid för detta då Elias ändå behövde sova sin eftermiddags-nap. Promenerade ner för den långa grusvägen, trillade nästan i diket när jag plötsligt möttes av Jonas komma körandes med den stora traktorn. Hur som helst så lyckades jag i allafall att förhindra detta och vi vände tillbaka.

Sitter just nu på trappen utanför huset, blickar ut över kohagen och inhallerar doften av nyklippt gräs. Bara kossorna i hagen som saknas, dem förflyttades för ett tag sedan på grund av rymningar etc. Hoppas hoppas att det spricker upp så att vi kan få lite sol på våra soltörstande kroppar. Ser dock inte så lovande ut för stunden.


Fredagskvällen

Idag när vi var i Nordby köpte vi ett familjespel som fick följa med oss hem, Rita & Gissa. Så gissa vad vi har ägnat oss åt ikväll! Mamma vann, jag anar att någon vid namn Lina är väldigt sugen på revansch redan i morgon. Annars så har vi haft en riktigt lugn och skön fredagskväll, vi har också haft finbesök av mormors kusiner Kajsa och Christina. Elias visade som vanligt upp sin bästa sida, charmtroll som han är. Inte klokt vad åren går, nästan lite vemodigt om jag får säga det själv. Känns så konstigt nu när så många av släktingarna inte längre finns vid livet. Lollo är utflyttad ur skolhuset uppe på Torp och bor numera på Östanvind och mormor är kvar i stan. Men känslan att vara här gör det lättare att hålla fast vid alla fina minnen på något vis.

Nu är det dags för denna trötta tjej att krypa till sängs. Känner mig alldeles snurrig i huvudet efter på tok för många glas vin denna ljuva fredagskväll. Är det inte lite lustigt ändå, hur man nästan förvandlas till en semester alkoholist?! Så mycket alkohol som vi dricker här, dricker vi aldrig hemma i vanliga fall. Förstå mig rätt, vi dricker aldrig till den grad att vi blir stupfulla. Men sådär lagom salongsberusade. Men tror inte ni också att det är så att man dricker mer under sommaren?  Vad gör ni ikväll?



Puss!



Nordby Shoppingcenter



Nordby Shoppingcenter var fullproppat med folk denna regniga fredag. Till alla mina fina norska bloggläsare, herregud vad många ni är! Aldrig har jag varit med om att så många människor trängs under ett och samma tak, inte klokt! Man blev alldeles vimmelkantig av att ta sig fram mellan de olika butikerna. Men lyckades ändå hitta en hel del fint att utöka min alldeles för dystra garderob med. Ut med det gamla och in med det nya! Fräscht.

Även lillfisen blev bortskämd med världens finaste leksaksbil och ett sprillans nytt regnställ. Gissa vilka som ska ut och plaska i vattenpölarna sedan?! Tror minsann att det blir en promenad upp till skogen senare ikväll, här skall det plockas svamp!


Godmorgon Fredag!



Godmorgon fredag!

Idag är jag ungefär lika trött som jag ser ut, måste vara på grund av alla timmar vi satt i solen igår. Mina ögonlock känns tunga som bly, men lite friskluft på det så ordnar det nog upp sig. En annan behagade att sova i nästan tolv timmar denna natt. Tänk så bra vi skulle må av att bo här ute på landet. Elias verkligen stortrivs här! Super tråkigt väder ute idag dock, så vi sticker iväg till norska gränsen en sväng. Någon fyller nämligen år på torsdag och min fina mami envisas med att köpa födelsedagspresent.

Nu ska jag slänga i mig lite frulle och sedan packa skötväskan. Ha en fin dag raringar!


Elias hälsar på moffi 11.07.29









Poolhäng och trädgårdsmys!

Solen fortsätter att skina med sin närvaro och vi har suttit ute i trädgården i princip hela dagen. Elias har plaskat i poolen och någonstans mitt i det hela lyckades han också bli stucken av en geting. Så tokigt det kan bli ibland! Som tur var blev det endast ett litet stick på ena fingret, det kunde faktist ha varit värre. Jag menar, ett geting stick i ansiktet eller i närheten av luftvägarna kan ju vara rent utsagt livshotande. Men vi hade änglavakt även denna gången! Som plåster på såren tröstade vi med en skål nyplockade vinbär och hallon.

Annars så har vi bara legat och lapat sol, läst i våra böcker och bara njutit av denna underbara sommardag. Vi har inga planer inför kvällen what so ever, här nere tar vi dagarna som dem kommer helt enkelt. Något som jag däremot vet är att jag ska dricka oförskämt mycket mousserande rosévin och äta extremt god mat. Tusan att vi inte har några färska räkor hemma.











Det ljuva lantlivet i dess sanna mening!



Sitter ute i våran härligt stora trädgård, andas in den friska luften och bara njuter av lugnet, läs: tystnaden! Nåja, nog för att man kan höra ljudet av förbi åkande bilar och traktorer nere vid landsvägen. Elias sover sin eftermiddags-nap och medans han gör det tänkte jag lapa lite sol och fortsätta läsa min bok. Åh, jag vill aldrig att den ska ta slut!

Blev plötsligt sugen på en kall cider, köpte faktist hem några stycken från Grebbestad. Ni vet dem där Urban & Jungle, är dem goda?! Nu skulle jag ha haft min fina bästis här, som jag kommer sakna våra obligatoriska vinkvällar. Idag flyger hon och hennes underbara lilla familj ner till Köpenhamn och Lalandia, och tre veckor ska dem vara borta också. Maaaaaj gaaaaad, I'm gonna die over here, haha!

Lite senare promenixar vi upp till ladugården och kollar om kvigorna har kalvat. Så mysigt att stoppa in händerna i deras söta små munnar och känna deras sträva tungor mot huden. Det ljuva lantlivet i dess sanna mening!


Perfektbilder

Medan våra själar blir allt mer svältfödda odlas den andra delen av oss, våra egon, till gigantiska proportioner. Ett otyglat ego är alltid hungrigt, vill ständigt ha mer, blir aldrig nöjt. Vår hunger aktiveras när vi möter bilder av sådant som vi kan tänkas vilja ha. Och det gör vi ofta i vårt samhälle. Det handlar inte bara om saker, även om det mesta i slutänden visar sig vara just det, utan lika mycket om en viss livsstil, en viss kropp, en viss åsikt. Vi kallar det där bilderna för perfektbilder. "Perfekt" för att de visar på något som är felfritt, och därmed ouppnåeligt.

Vi tänker inte medvetet att vi ska bli lyckliga genom att uppnå perfektbilder. Perfektbilderna verkar inom oss på ett omedvetet plan. Det är därför de är så svåra att komma åt. När det gäller våra kroppar är vi ännu värre ute. Här är det näst intill omöjligt att värja sig mot alla perfektbilder. På alla områden i livet finns perfektbilderna som en mall vi ständigt avviker ifrån. De talar inte bara om för oss hur vi ska se ut och hur våra hem ska stylas, de berättar också hur vi ska uppföra oss, vilket socialt umgänge vi ska ha, hur svårt yrkesliv borde se ut, hur långt vi ska ha nått vid tjugosju respektive femtiotvå års ålder. Perfektbilderna vet vet till och med hur vi söker inre frid!

Lägg märke till hur ofta perfektbilderna följs av ett tips, om än aldrig så litet, på något du kan införskaffa för att komma närmare idealet. Det är nämligen så det fungerar. Först visar de det perfekta, sedan får de oss att inse att vi inte är där, och till sist erbjuder de en lösning som går att konsumera. Men det finns en allvarlig miss i det här. Det lyckade livet som perfektbilderna visar upp har nämligen ingenting med din lycka att göra.


Källa: Drömliv-Lycklig på riktigt


Bohuslän - Västkustens pärla!









Vackra Krossekärr i mitt hjärta ♥


Stranden idag igen

Vilken härlig dag vi har haft i Grebbestad och Krossekär idag! Tog oss iväg till Tanumsstrand och sportshoppen där Elias blev bortskämd med en försenad födelsedagspresent. Och själv lyckades jag fynda världens sötaste bikini och på rea dessutom. Som hittat!

Efteråt lunchade vi på bryggan och jag beställde in makrill filé med dillkokt potatis och en god sås till det. Något som inte bara gick hem hos mig, utan även hos lillfisen. Han som i vanliga fall inte är ett dugg förtjust i fisken vi tillagar där hemma. Så ikväll blir det rökt makrill till middag och krabbklor till förrätt. Lyxigt värre!

Mätta och belåtna tog vi oss sedan vidare mot havet och Krossekär. Jag tror minsann att vi har fått ganska så ordentligt med färg på våra likbleka kroppar. Premiär dopp i havet blev det också för min egen del, kallt men ack så svalkande. Elias har mest busat och lekt med mormor, badat och övat på att gå. Mammas duktiga lilla kille! Igår tog han åtta nya steg och fort ska det gå. Nu är vi hemma och jag tänkte lägga mig och slappa med min kära bok som sällskap. Jag är så tacksam för livet, stannar upp i känslan och bara njuter för en stund!

 



Vi sover så bra här!

Idag har vi inte fullt så fint väder som vi hade hoppats på, inget sol och bad med andra ord. Förhoppningsvis hinner det väl spricka upp mot eftermiddagen. Helt otroligt vad bra vi sover här nere på landet, aldrig har jag kännt mig så pigg och utvilad. I morsse klev vi inte upp förens vid halv nio, läs: HALV NIO! Mitt lilla barn har alltså sovit i nästan tolv timmar denna natt. Just nu är han i full gång med att busa och leka med alla sina leksaker. Måste vara en sådan otrolig frihet att ha så mycket yta att röra sig på. Jag ska ge er en husesyn i ett senare inlägg, det vill ni inte missa!

Om en liten stund sticker vi iväg till Tanumsstrand för lite shopping. Skulle behöva hitta ett par sandaler till den lilla som vi kan ha nere på stranden. Man ska aldrig lita på vad folk har lämnat efter sig i sanden, glasskärvor etc.

Ha en fin dag!


Ps. Jag undrar vem det är som egentligen saknar inspiration..mjoo!


Besöksrekord!



Trött liten kille gosar i mormors famn på en solig strand i Grebbestad.

Jag tror minsann att vi har besöksrekord här på bloggen ikväll, hela 57 unika besökare. Vilka är ni alla?! Får väl börja kvällens sista inlägg med att välkomna gamla som nya läsare, och jag hoppas att ni har kommit för att stanna. I den här bloggen delar jag med mig av allt från livet som mamma till våran finaste son, blivande fru till världens bästa man, tankar och funderingar kring livet.

Läggningen gick ovanligt bra denna kväll, då Elias somnade redan strax efter klockan åtta. KORS I TAKET! Jag känner att det bådar gott inför den kommande veckan. Det blir inte bättre än såhär, helt underbart! Har även suttit i telefon med världens bästa Naja Grevik, glott på tv och läst bok. Vad gillade ni min nya kategori föresten?! Jag blev så sjukt inspirerad efter att ha ägnat tokigt mycket tid till att läsa om just " Drömliv". Något som jag själv eftersträvar, då jag kommit en bra bit på vägen. Jag är lycklig idag och med min lycka kan jag också göra andra lyckliga.

Dags för denna trötta tjej att hoppa i säng och vakna upp till en förhoppningsvis bättre dag.

Godnatt raringar! ♥


Du vet hur den känns - lyckan.

Du har fått känna på lugnet, närvaron. Du har fått uppleva glädjen och friden, känslan av mening och att ditt liv för ett ögonblick är precis som det ska vara. Möjligen har det bara varit korta stunden, men du vet att det du känt har varit äkta - och kanske längtar du efter mer.

Det lyckliga livet kan visserligen se mycket olika ut, men oavsett vilka omständigheter du lever under kan du skapa ett grundackord av lycka som du sedan kan basera resten av livets melodier på. Lyckan är inte en tillfällig känsla, den kommer inte och går i takt med livets plötsliga utbrott av glädje och sorg. Den finns där hela tiden. Har du hittat det där grundackordet inom dig spelar det ingen roll vilken melodi som just nu spelas i ditt liv.

Vi har lärt oss att lycka är detsamma som glädje. Att den bubblande eufori vi kan känna under korta stunder är vad livet har att erbjuda i form av lycka. Vi är ständigt på jakt efter de där ögonblicken - de där glädjekickarna - som ska uppväga resten av vår tillvaro. Gör den jakten oss lyckligare? Knappast. I själva verket gör vår bild av lycka oss ganska olyckliga.

Så vad är då lycka? Definitionen av lycka som ett grundackord i livet utesluter ingenting av det vi normalt förknippar med lycka. Det vi kallar glädje och eufori. De upplevelserna är fantastiska och absolut ingenting du ska avstå från. Tvärtom, när du funnit ditt lyckoackord kommer livet att fyllas av överflöd, och du kommer att uppleva glädjerusen betydligt oftare än tidigare. Sant lyckliga människor attraherar framgång, pengar, kärlek - att det som de flesta av oss idag bara får små skärvor av. De människor som är sant lyckliga utstrålar kärlek, lugn, värme och glädje. Att befinna sig i närheten av en sådan människa ger kraft, därför söker vi oss till dem, vill vara med dem. På så vis får lyckliga människor fler möjligheter.


Källa: Drömliv-Lycklig på riktigt


Värdelös dag på stranden!

Värdelös dag? Minst sagt. Parkerar bilen och slår oss ner på en mysig filt i sanden. Det dröjer inte länge tills Elias proppar munnen full med både stenar och sand. Och så höll han på tills jag tog ungen under armen och gick. Tog en promenad i vagnen i förhoppning om att min icke medgörliga unge skulle somna. Men detta utan någon vidare succé, där rök mitt tålamod och min kära mor fick ta över. Ungen skriker och jag ville mest sjunka genom jorden för en stund. Vi fick istället ta vårat pick och pack och sätta oss på en restaurang på bryggan. Käkade gott och drack varsin öl, i mtt fall för att lugna nerverna en aning. Vad jag också glömde att nämna var p-boten vi fick för att vi glömde p-skivan i bilen. Vad mer kan gå fel denna värdelösa tisdag?!

Efteråt puttrade vi vidare mot systemet, bunkrade upp för veckan och sedan for vi hemåt igen. Oh my, vilken dag! Måste ju säga att vädret var något klarare ute vid kusten, så jag tänkte faktist fortsätta läsa min bok som jag köpte idag. Mer om denna i ett senare inlägg.















Mot Grebbestad!



Orkade inte ta fler bilder, så denna får duga. Idag hänger jag i mina nya pastellgröna oversize tröja från BikBok och min sjukt snygga bandeau bikini från H&M. Badväskan är packad och om en liten stund sticker vi till Grebbestad för sol och bad. Kanske vi lyxar till det med en fet räkmacka på bryggan också, naaajs!

Puss!



Tisdag 2:a Augusti-På landet

Godmorgon Sunshines!

Så underbart att vakna upp och mötas av vyn ut över de gröna åkrarna utanför våra fönster här på landet. Hela jag är fylld av ett lugn som jag inte riktigt kan sätta ord på, blir som en helt ny människa här. Vi befinner oss strax intill den norska gränsen, Vassbotten för att vara mer exakt. Jag har bara fina minnen härifrån, då vi praktiskt taget spenderat varje sommar här nere ända sedan barnsben. Nu är jag själv mamma och nu är det min tur att föra traditionen vidare, Elias älskar att vara här. Det finns så otroligt mycket att titta på, så många nya rum att utforska. Lite senare tar vi en promenad upp till ladugården och tittar på kossorna. Mysigt!

Vädret här nere är helt fantastiskt, så idag sticker vi till Grebbestad för sol och bad vid havet. Kom på att jag har glömt att solskyddsfaktor till den lilla, får bli en sväng förbi apoteket. Nu, frukost!

Ha en fin dag raringar!





Måndag 1:a Augusti

Hej raringar! Sitter i bilen och vi är halvvägs till Örebro där vi gör vårat första stopp för en välbehövlig lunchpaus. Den lilla sköter sig lika exemplariskt varje gång vi är på resande fot, och han somnade för bara en liten stund sedan. Det är våran lilla kille det! Vad beträffar mig själv så borde väl jag ta och sova en liten stund jag med. Blev inte många timmars sömn denna natt inte, men vem är jag att klaga för något sådant?!

Hade sjukt kul med världens finaste bästis igår, hur vi ska klara oss utan varandra dessa tre veckor är för mig en fråga?!Hon är som en syster för mig och vi delar i princip allt som händer i våra händelserika liv. Igår fick jag även reda på hel del om en viss person som jag trodde var en vän. I guess I was wrong! Jag är ledsen å dina vägnar att du har en sådan låg självkänsla att du måste racka ner på andra. Jag ber om ursäkt om du tycker att jag verkar "ego" som du fint kallar det. Men om jag får säga det själv så befinner jag mig i punkt i livet där jag är jävligt tillfreds med både mig själv och min tillvaro. Jag är så himla lyckligt lottad som har funnit en vän, flera vänner som åtminstonde är ärliga och lojala. En egenskap du verkar sakna, synd. Jag vet inte vad för bild du har målat upp i ditt huvud om mig, men din verklighetsuppfattning är verkligen skev. Nästa gång du undrar eller vill mig någonting, fråga mig istället för att snacka bullshit om mig bakom min rygg!

Sådär, då fick jag ut allt det jag ville ha sagt. Nu ska jag fortsätta läsa lite bloggar och sedan blire maaaaaaaaat! Jag är vrålens!!


Äntligen internet igen!

Helt sjukt vad ensam jag har kännt mig dessa dagar, utan någon som helst tillgång till vare sig bloggen eller internet. Samtidigt som vi har fått tid till väldigt mycket annat, så som middagsbjudningar, bröllopsfix, balkonghäng och härliga playdates med dem finaste vännerna och våra underbara barn. Igår blev vi dessutom bortskämda med ett par barnfria timmar, då jag och min finaste fin gick ut och åt middag på en mysig restaurang. Så otroligt välbehövligt, som vi har saknat att bara få ägna tid åt varandra och få släppa på alla hämningar. Ovärdeligt!

Idag har vi ägnat oss åt att packa, tvätta och städa. I morgon sticker vi äntligen till landet för två veckors efterlängtad semester. Efter en riktigt mysig kväll tillsammans med världens bästa Naja Grevik, är det nu dags för denna trötta och sleeeeetna mamma att krypa till sängs brevid mina fina killar. Jag anar att någon kommer att vara väldigt bakis i morgon, så sorry kära mor om jag är något trött i morgon. Puss!

Life is freaking fantastic! ♥