Gott nytt år!


Gott nytt år fina läsare och tack för att ni förgyllt mitt år genom att klicka er in här varje dag och följa våra dagliga små äventyr. Nu är det bara några enstaka timmar kvar innan vi lämnar år 2011 bakom oss, för att välkomna ett nytt 2012. Nyårsafton har för mig alltid varit så fruktansvärt vemodigt men samtidigt spännande på samma gång. Just för att det förgångna året innehåller så otroligt många minnen och man tänker tillbaka på alla vackra människor som man fått glädjen att skapa och dela dessa tillsammans med.

Hur som haver, maten är klar, sminket är lagt och klänningen sitter som en smäck! Gott folk, NU KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR VIIIIIIIIIIIIIII!


Lundmyr of Sweden


Denna söta body fyndade jag igår på båten och kommer från Lundmyr of Sweden. Jag hade verkligen tur då dem reade ut i stort sett alla plagg i butiken till halva priset. Så himla mycket fint dem hade, men jag var duktig och höll igen plånboken.

Nu ikväll har jag överraskat min finaste med att storstäda precis hela lägenheten. Både jag och Elias har segat fram tills nu, somnade till och sov i nästan tre timmar. Vi vaknade strax efter sju-tiden, åt lite middag och bara haft det sådär mysigt som bara vi kan ha. Ibland önskar jag att min lilla unge var sjuk oftare, för det är inte varje dag han tillåter en att göra vad fasiken man vill med honom. Idag har vi bara pussats, kramats, gosat, hållt handen och klappat på varandra. Man får njuta så länge det varar och tro mig, jag njuuuuter!

Jag ska strax sätta mig i lugnan ro och bläddra igenom alla mina receptböcker. Jag har nämligen tagit på mig den stora äran att få laga mat samt dessert till morgondagens nyårsfirande. Det blev som så att vi firar hemma hos bästa faster. Ett lugnt och stillsamt firande då alla tycks jobba dagen efter. I don't mind, nyårsafton är överskattad.

Ha en fortsatt fin kväll raringar så hörs vi i morgon!


Njut av det lilla och ta dagen som den kommer


Det är precis vad vi gör hemma hos oss idag. Efter lite mer än ett dygn hemma hos mormor har våran lilla kille gått och blivit risig stackarn. En temperatur på nästan 39.5 grader, men han leker på bra ändå och äter utan några som helst problem. Men för att vara på den säkra sidan stannar vi inomhus idag, själv ligger jag här i sängen med morgonrocken på. Får se om jag överhuvudtaget orkar klä på mig idag, om inte annat så åker mjukisarna på.

Egentlgen har jag lovat bästa Frida att komma över med lite urvuxna kläder som vi fått låna för en tid sedan. Hon hade även lite kläder samt skor att överlåta, perfa såhär innan Ellepelle börjar på dagis. Nu är det bara två veckor kvar innan inskolningen drar igång och jag känner på mig att det kommer gå hur bra som helst.

Nej, om man skulle ta och slänga ihop lite lunch innan min finaste försvinner iväg till jobbet. I morgon är det nyårsafton och jag har inte en aning om vad vi ska hitta på. Men det ser ut som om vi blir kvar här i Södertälje i allafall, smidigast så med tanke på att vi har en liten. Huvudsaken är att jag får fira in det nya året med dem jag älskar mest av allt, min fina man och son vill säga! Hur firar ni in det nya året?



Kryssningen



Vi testade en ny funktion på nya kameran igår, tyckte resultatet blev lite häftigt.

Äntligen hemma igen efter våran väldigt korta men mycket välbehövliga mini-semester ute på Ålandshavet. Vi har ätit och druckit gott, samt dansat från det att kväll blev till morgon. Oj, vad trötta vi är idag! Men gissa om det var härligt att se våran lilla kille igen, som jag har saknat honom. Han har verkligen haft det super bra här hemma hos mormor, med undantaget för den lilla gråtstunden innan läggdags igår kväll. Annars har det bara varit glada miner, precis som väntat. Jag kunde inte vara mer stolt, ni anar inte hur överröst jag blev med pussar när jag klev innanför dörren för en dryg timme sedan. Min fina mamma står i köket och slänger ihop en smaskig kalvstek som vi väldigt snart ska få avnjuta till middag. Efter maten blir det soffmys för hela slanten tillsammans med familjen och min finaste kommer och hämtar oss så snart han avslutat kvällspasset.

Bloggen får vila tills i morgon för nu vill jag bara lägga all min tid, kärlek och energi på min älskade lilla unge!



Tisdag

Jag vet inte hur många gånger jag har loggat in här i förhoppning om att skriva en rad eller två. Men som vanligt kommer det en miljon andra saker i vägen. Ikväll har vi tvättstugan och jag ska bara om en liten stund springa ner och hämta upp de sista innan jag parkerar mig i soffan.

Idag har vi hängt nere på stan för att checka in mellandagsrean, folk var som galna! Det slets kläder åt höger och vänster och jag blev trött av att bara se på. Jag lyckades i allafall fynda mitt absolut första P.o.P plagg någonsin sedan liten kom till världen. Dem har så mycket fint, men jag har aldrig tyckt att det varit värt pengarna. Jag menar, ungen växer ju ut dem på nolltid. Nej, här håller vi oss till lågbudget kedjorna och för att vara ärlig tror jag inte att Ellepelle märker någon större skillnad. Same shit, different name...faktum är att de flesta barnkläder tillverkas i samma land. Det är bara loggan på kläderna som har betydelse för hur mycket plagget skall kosta. En fråga som man kan diskutera hur länge man vill, men vad jag ville komma till var att tröjan jag köpte sitter som en smäck. Min lilla unge passar helt klart i alla regnbågens färger.

En tröja till mig själv samt ett par nya jeans till min finaste fick det också bli innan vi gav upp och åkte hem igen. Vi har också hunnit rulla havrebollar som vi tänkte avnjuta framför tv'n lite senare.

Ha en fortsatt fin kväll, så hörs vi kanske lite senare!♥



Annandag jul

Efter tre dagars ätande känner vi oss nu ganska så mätta på julen. Idag har vi haft fullt upp med julfirande här hemma tillsammans med båda våra familjer, så något bloggande har inte hunnits med. Är så trött att ögonen snart går i kors, jag har knappt sovit en blund då det blåste halv storm utanför fönstret i natt. Tro det eller ej men det lilla barnet är vaken än och i full gång med att leka med alla sina nya julklappar. Själv ska jag göra i ordning en flaska välling, borsta tänderna och sedan sova.

I morgon tar vi sovmorgon innan vi packar väskorna inför våran lilla mini-weekend get away. Åh, det ska bli så mysigt! Våran lilla kille droppar vi av hemma hos mamma och hämtar honom åter igen på torsdag kväll.



Och jag tycks ha lyckats i år igen...


Sådär, då var julskinkan färdig och jag får äntligen gå och lägga mig. Måste ju faktist få skryta lite och känna mig super duktig som lyckades med skinkan i år igen. Kan ju nästan garantera att den är lika god som den ser ut, tänkte faktist tjuva en bit så snart jag skrivit detta inlägg färdigt.

Sov gott raringar, så hörs vi i morgon!


Julafton hemma hos mamma





Några bilder från julafton hemma hos min fina mamma. Julafton började med glögg följt av julbord, nubbe och sång, julklappar, fika, massor med godis och julmust, Svensson Svensson, bebis-bus m.m. Vid midnatt packade vi in oss i bilen för en fullsatt midnattsmässa i Sollentuna kyrka. En ny tradition för i år, i allafall för mig men gärna något som jag ser att vi gör även nästa år. Prästens predikan fick mig verkligen att börja tänka till och jag tog in vartenda litet ord. Och dessa ord kommer jag bära med mig så länge jag lever.

Jag är så sjukt nöjd över denna jul, och i år believe it or not så fick jag precis allting jag önskade mig. Av min finaste fick jag en sprillans ny kamera med dubbla skärmar, en på framsidan och en på baksidan. Så nu mina vänner slipper ni bildlösa inlägg här på bloggen. Bilderna ovan är dock tagna med syrrans systemkamera. Och av min fina mamma, mormor och syster fick jag en rosa vitprickig morgonrock, en ny hårfön samt en rosa stickad tröja som jag så länge gått och övervägt om jag skall köpa eller inte. Har jag inte världens bästa familj?! Min finaste skämde jag bort med en kaffemaskin från tassimo, gissa om han vart lycklig?! Bästa julklappen ever om ni frågar honom. Mer kaffe galen människa får man nästan leta efter, och nu kan han välja helt själv vilken sorts kaffe han vill ha. Och till våran lilla kille fick vi en hel drös med nya kläder, varmfodrade gummistövlar, leksaker, ritpapper och kritor, sneakers från adidas, ljudbok samt en pekbok m.m.

Idag har vi firat juldagen tillsammans med älsklingens familj i form av ett restaurangbesök nere i centrum följt av fika hemma hos bästa faster och kusiner. Så tråkigt att vi skulle vara så förbaskat trötta bara. Nu är vi i allafall hemma och jag har precis slängt in en julskinka i ugnen. I morgon kommer nämligen mamma, pappa, mina systrar samt älsklingens familj hit och firar jul. Det blir liksom så när man har familjen på olika håll, så nu ikväll har jag en hel del att förbereda.


Merry x-mas!



Här hemma julstökas det för fullt innan gästerna trillar in. Så från oss alla till er alla, önskar vi en riktigt GOD JUL!


<3




The night before christmas

Som alla andra tidigare år spenderar vi alltid kvällen före julafton hemma hos mamma, det har liksom blivit lite av en tradition. Idag känner jag mig dock allt annat än effektiv, har väl förmodligen med stress och alla höga förväntningar att göra. Jag har i allafall inhandlat de sista julklapparna och förberett maten inför i morgon. Julskinka får vi köpa en ny då den glömdes bort på tok för länge i ugnen, vi som aldrig brukar misslyckas. Den gick att äta i allafall och vi har alla avnjutit varsin skinkmacka, gott.

Så snart min finaste har avslutat kvällspasset kommer han hit då vi som vanligt stannar över natten. Blir smidigare så med tanke på att vi firar julafton här. Tänkte försöka lägga mig i hyffsad tid ikväll för i morgon blir en lång dag. Hämtar upp mormor vid halv tre och innandess måste vi åka och handla. Åh, det kommer bli så mysigt!









Dan före dan före dopparedan

Elias ligger nu skönt nedbäddad i soffan, skönt för honom som har massa sömn att ta igen. Stackarn var helt förstörd efter att ha trillat och fått ett öppet litet sår i ögonvrån. Så just nu sitter jag och väntar på bästa farbror och faster som skall komma förbi för att avgöra om det blir omplåstring eller ej. Eftersom att jag inte riktigt såg vad som hände, så vet jag inte heller hur såret kom till. Olyckor sker, det hör liksom småbarnsåren till. Men det gör lika ont i mammahjärtat varje gång.

Annars så har vi haft en jätte mysig morgon och förmiddag nere på öppna förskolan. Lika glad varje gång blir våran lilla skrutt när han får syn på alla de andra barnen, och alla miljoner leksaker som bara väntar på att få bli lekta med såklart. Vi lekte en stund innan sångsamlingen, fikade och dansade runt julgranen. Barnen tjöt av lycka och inte att tala om när dem fick syn på tomten som kom vandrandes längst vägen för att lite senare göra éntre. Alla barnen fick varsin julklapp i form av en reflex, perfekt nu såhär i vintermörkret.

Efteråt sjöng vi avslutningssången och sedan fick alla klä på sig och gå hem. Väl hemma var jag så slutkörd i kroppen att jag deckade i soffan av ren utmattning. Så välbehövligt, för nu känner jag mig genast mycket piggare. Nu ikväll tänkte jag packa ihop alla saker samt julklappar som ska med hem till mamma i morgon. Vi sover över där och kommer inte hem förrens på söndag förmiddag igen. Mys!



Mot öppna förskolan



Godmorgon mina hjärtan! Sitter här med en skål yoghurt och müsli och ska strax tillsammans med mina fina killar bege oss mot öppna förskolan. Stress stress stress!!

Vi hörs lite senare raringar!


Och julstressen fortsätter...

Mer julklappsinköp idag, det tar aldrig slut. De första timmarna vart riktigt plågsamma, Elias vägrade sitta still i vagnen och jag var på gränsen till att få ett totalt nervsammanbrott på ungen. Vi hann inte mer än att kliva in i bilen och han slocknade på två röda, vilket jag nästan hade mina aningar om att han skulle göra. Vi fortsatte i allafall in mot Stockholm för att kolla på NK's julskyltning och lite shopping blev det också. Hittade världens sötaste klänning som jag tänkte bära på julafton, och såklart skämde min finaste bort mig med att köpa den till mig.

Idag har vi också hunnit med att klä julgranen här hemma, nu känns det verkligen att julen är nära. Man blir liksom pirrig i hela kroppen och jag njuter till fullo. Jag ska strax titta till kakan som jag slängde in i ugnen för en liten stund sedan. Har nu under kvällen stått och bakat till alla barnen samt föräldrarna på öppna förskolan då vi tar avsked i morgon. Dem flyttar nämligen verksamheten till en helt ny lokal, vart har jag inte riktigt fått veta ännu. Hur som haver så kommer Ellepelle ändå att börja på dagis och någon öppen förskola kommer inte att hinnas med. Vad beträffar mig själv så blir det ett besök på ams efter julhelgen. Det här med att söka jobb är sannerligen ett evighetsprojekt, men alla ska vi behöva gå igenom livets alla prövningar. Har jag kommit såhär långt så kan jag faktist komma hur långt som helst. Eller vad tror ni?

Nu - tillbaka till bakandet och sedan sova.


Tisdag med julhandling


För en liten stund sedan satt jag och bläddrade igenom alla miljoner foton på datorn, och kom då över dessa två bilder. Såhär såg våran lilla kille ut på annandag jul för snart ett år sedan. Är det klokt att tiden har gått så fort?!

Idag har vi flängt runt som galningar, storhandlat inför jul samt inhandlat några enstaka julklappar till familjen. En julgran fick också följa med oss hem, en söt liten kungsgran fick det bli. Ellepelle som inte alls är särskilt road av att gå runt i affärer, lämnade vi av hemma hos bästa farbror. Allting går så mycket fortare och smidigare på så sätt. Nu har vi bara några fåtal saker kvar och sedan är vi så gott som redo att välkomna julen med öppna armar.

Just nu har jag en nyvaken liten kille här som tigger om min uppmärksamhet. Något han inte alls tagit för vana att bli bortskämd med, haha.


Tystnaden råder...


weheartit ♥

Hej och förlåt för tystnaden som råder här på bloggen, men jag är upp över öronen stressad inför allt som skall hinnas med såhär innan jul. Haft en riktig skitdag efter besöket uppe hos försäkringskassan. Mina sjukpenningdagar är slut och nu går jag som på nålar och bara hoppas på en utbetalning i slutet av veckan. Annars är jag så gott som screwed. Jag blir så irriterad på mig själv att jag inte hade mer koll, någon snäll själ som vill ge mig ett jobb? Det vore liksom den ultimata julklappen.

Annars så har jag ägnat all min tid åt att knåpa ihop några julklappar till familjen, är dock inte riktigt färdig ännu. I morgon ska det storhandlas och köpas julgran, och jag känner verkligen hur en viss julstämning äntligen börjar infinna sig i kroppen. Underbart.


Isak Elias Antonios



Grattis våran älskade lilla Isak Elias Antonios på din namnsdag
Mamma och pappa älskar dig mer än ord kan förklara



Sköna sega söndag!

Usch vilken seg söndag, och det har varit tråkigt väder för det mesta så det kändes vettigast att hålla sig inne. Passade på under förmiddagen att storstäda lägenheten men i skrivandets stund så ser det återigen ut som ett bombnedslag här hemma. Jag och min finaste pratade om att ta ett ordentligt ryck i veckan innan julfirandet drar igång. Åh, det kommer bli så mysigt att ha hela familjen samlad igen! Julafton firas hemma hos mamma, juldagen tillsammans med älsklingens familj och annandag jul hemma hos oss. Kan det möjligtvis bli annat än lyckat? Don't think so. Och snart sticker vi även iväg på en liten mini-weekend, jag och min finaste och Ellepelle får knoppa hos mormor.

Anywaaay, Ellepelle fick som tur var hänga med sina fina kusiner samt bästa faster en stund på kvällen innan dem åkte in till akuten med kusin Josef. Stackars fick en smäll rätt i ögat under en fotbollsmatch och fick dessvärre en minimal blödning i ögat. Ingenting farligt, det läker tydligen med tiden. Efteråt fick det bli en tur till coop samt Ica Maxi och ut kom vi (som vanligt) med en helt hysetrisk liten Elias. Så kan det gå...väl i bilen så lugnade han ner sig och efter bara en liten stund kunde man ana ett litet leende på läpparna. Finns nog ingen unge som är så söt som min lilla kille när han blir arg, krokodiltårarna ska vi inte tala om...jag dör!

Mina fina killar sover för natten och jag ska strax göra detsamma, i morgon blir det upp i ottan för att slippa köa inne på försäkringskassan. Ah, så trött på detta krångel med föräldrapenningen alltså. Men nu är det snart slut med det, THANK GOOOOD!



Generation Kill

Generation Kill är en amerikansk dramadokumentär-serie om soldaterna i B-kompaniets 2:a pluton av amerikanska marinkårens första spaningsbataljon (1st Reconnaissance Battalion) under de 40 första dagarna av USA:s invasion av Irak 2003. Serien bygger på en bok med samma namn, skriven av Rolling Stone-journalisten Evan Wright, som var inbäddad reporter i den plutonen under invasionen. Bokens svidande kritik mot flera befäl i kompaniet ledde till att marinkåren degraderade några av dem och senare uppmanade alla sina soldater att läsa den, för att lära av de misstag som skildras.

Innan jag går och lägger mig måste jag bara få tipsa er om serien ovan, Generation Kill. Den är så stört jäkla bra att jag knappt kan slita mig. Sitter och kollar på sista avsnittet i skrivandets stund. Åh, jag vill aldrig att den ska ta slut. I morgon blir det till att ladda ner dem första avsnitten som jag så fint råkat missa. För er som inte har sett den, SE DEEEEEEN!


Våran lördag

Idag har jag varit upptagen med livet och njutit av en lugn och avslappnad lördag tillsammans med mina fina killar. Elias bjöd på en lång och härlig sovmorgon, vilket han i princip har gjort varenda dag nu under den senaste veckan.

Eftermiddagen spenderades i frälsningsarméns lokaler där min fina Meriam (Elias kusin) hade julkonsert. Den kunde verkligen inte infalla på en bättre dag än denna, är det ändå inte lite sjukt att det faktist bara är en vecka kvar till jul?! Nästa vecka blir det storhandling samt inhandla de sista julklapparna. Efteråt lyxade vi i allafall till det med att äta middag på pizzerian.

Nu däremot ska jag krypa upp i soffan i förhoppning om att det går någonting roligt på tv ikväll.



Fredagsmys med familjen

Här hemma hemma hos mamma åt vi en helt fantastiskt god middag med tillhörande dessert för bara en liten stund sedan. Ni anar inte hur mätt jag är just nu, hej matkoma! Sitter just nu i mammas soffa med ett glas rött framför svenska hjältar. Helt stört vad mycket fina människor det finns i vårat avlånga land, jag blir alldeles rörd!

Nu fortsätter vi fredagsmyset, och jag önskar er en fortsatt fin kväll!



Elias och katten!

Elias älskar verkligen djur, så mycket att jag tror att han skulle vilja ha ett eget. Vi har fått så många mjukisdjur med tiden att jag faktist har börjat sluta räkna dem alla. Men det finns bara ett djur i hela världen som toppar alla dessa mjukisdjur, och det är självklart morfars katt Bubo. Dock har jag mina aningar om att Bubo inte är lika förjtust i våran lilla kille. Men det bryr han sig inte om och bjuder istället på ett härligt kramkalas. Älskade lilla unge!





16:e december 2011

Godmorgon raringar, sovit gott? Själv vaknade jag upp till min förfäran och ser vaddå? Jo, SNÖ! Är det nu vintern har kommit för att stanna? Förhoppningavis hinner snön smälta bort innan vi ska ge oss ut lite senare i eftermiddag.

Gårdagen hemma hos pappa vart hur mysig som helst, och Ellepelle var som vanligt upp över öronen lycklig över att äntligen få träffa sina favvo mostrar samt bästa morfar igen. Tillsammans bakade vi pepparkakor och kokade knäck samtidigt som vi spelade julmusik för fulla muggar. Vi blev kvar bra många timmar innan vi slutligen tog pendeln in till söder, där vi sedan mötte upp min finaste för att tillsammans sällskapa hem.

Idag sticker vi hem till mamma för vårat obligatoriska fredagsmys. Känns dock föga lockande att behöva ge sig ut en dag som denna. Men vad är det man brukar säga, det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder right?! Nu däremot ska jag kliva upp och försöka peta i mig lite frukost innan vi tar tag i dagen. Här bjuder jag på tre bilder från igår.







15:e december 2011

Morning sunshines!
Sitter här och dricker en kopp med mitt absoluta favvo thé, och ska så småning om börja göra mig i ordning. Mina fina killar försvann iväg till öppna förskolan sedan ett tag tillbaka, själv tog jag mig friheten till lite sovmorgon.

Idag sticker vi hem till pappa, jag och lillskrutt för julpyssel och pepparkakebak. Jag kommer bli fullkomligt galen om det inte blir av. Men först blir det en sväng till Kista centrum tillsammans med min finaste, som lite senare möter upp sina kollegor för julbord. Jag vill också gå på julbord, som om jag inte kommer få äte tillräckligt med julbord under julhelgen liksom. Haha.

Ha en fin dag raringar!



Sometimes we come into a person's life, not to make them love us but to let them feel that they're so much worth loving for....

Hellu!

Förlåt för låg update, men det har bara blivit så. Idag har jag haft båda mina fina killar hemma, så vi passade på att ta en tur till Alby samt Kungens kurva för lite shopping. En potta till Ellepelle fick det bli, jajamän här skall det börjas pottränas inom kort. Ser inget som helst fel med att åtminstonde introducera pottan, och sen får det ta den tid det tar.

Nu ikväll har vi hängt i Skärholmens centrum där min finaste bjöd på middag. Jag lider fortfarande av jordens matkoma. På vägen mot garaget blev jag stoppad av världens gulligaste försäljare och hårstylist. I nästan en halvtimme satt vi ner, pratade om allt och ingenting samtidigt som han stylade hela mitt hår och visade mig hans kollektion av stylingjärn samt produkter. Fick även några kloka tips och råd om hur jag kan ta hand om mitt hår bättre. Hans fina ord gjorde mig glad ända in i själen, helt stört vad mycket en komplimang från en utomstående kan göra. Tyvärr köpte jag varken något stylingjärn eller produkter, men kommer definitivt göra i veckan. En liten välförtjänt julklapp till mig själv. Om jag ska vara ärlig så känner mig faktist riktigt snygg.

Nu ska jag krypa upp i soffan och pussa lite på mannen min. Mitt lilla hjärta har somnat sedan ett tag tillbaka och lär väl göra resten av natten.









Tisdag med luciakonsert

Det blåser halv storm ute och och vi är nyss hemkomna efter en snabbrunda på stan samt luciakonsert i S:ta Ragnhildskyrkan. Som vanligt var mitt lilla hjärta allt annat än road och hade inte alls någon lust att sitta still. Efter en halvtimma packade vi ihop och styrde kosan hemåt, hade flyt även denna gången och hann precis med bussen.

Sitter här i köket och märker att jag lite titt som tätt får små nervryckningar i mitt vänstra öga. Så sjukt störande att det inte är sant, brukar alltid få det när jag blir torr i ögonen eller när det blåser mycket. Medans Ellepelle sussar sött i vagnen tänkte jag sätta mig i lugn och ro i förhoppning om att hinna skicka iväg några jobbrelaterade mail samt fixa med lite annat viktigt. Just det, min mobil har pajjat...Gah! Hela displayen är i princip trasig. Vad jag vet så har jag varken försäkring eller garanti som gäller, så en ny mobil skulle ju sitta fint. Här bjuder jag på två bilder från luciakonserten nu ikväll.





13:e december 2011

Igår kväll kände jag mig så sjukt duktig som ställde klockan för att inte missa luciavakan på tv. Vad hände? Jo, jag stängde av klockhelvetet och somnade om. Jag blir helt galen på mig själv, måste börja skärpa mig med att lägga mig tidigare om kvällarna. Jaja, tänkte i allafall ta mig ner till kyrkan lite senare och kolla på lucia uppträdandet, vilket jag även tror att Elias kan uppskatta. Får se om vi hinner med lite julklappshandling när vi ändå är nere på stan och snurrar.

Har under morgonen fått undan tvätten samt plockat undan och gjort det mysigt här hemma. Ska strax parkera mig ute i köket och slänga ihop lite lunch åt mig och mina fina killar. Usch vilket tråkigt inlägg det blev, men ni överlever nog.

Glad lucia på er!♥


@ vårdcentralen


Sitter här med fetaste plåstret på armen, inte nådigt vad många blodprov dem skulle ha. Någon gång mellan onsdag och torsdag hör dem av sig angående provsvaren. Försöker att inte tänka så mycket på det, ingen som mår bättre utav.

Ska springa ner till tvättstugan en snabbis och hämta upp de sista kläderna innan vi sticker iväg igen. Har även en super trött liten kille som absolut skulle behöva sova en timme eller två. Förhoppningsvis slocknar han i bilen och vi kan äntligen få lite lugn och ro.


Sovmorgon


Morgonmys i sängen ♥
Här hemma klev vi upp ur sängen för bara en liten stund sedan då mitt lilla hjärta bjöd på sovmorgon. Med tanke på att det har varit full fart hela helgen, så behövde jag faktist få sova och hämta nya krafter. Dock vaknade jag upp av att Ellepelle kissat ner sig själv och sängen. Lika bra då jag ändå hade tänkt att byta sängkläder, på tal om det så tror jag att vi har tvättstugan lite senare ikväll. Vi har precis ätit lite frukost och jag ska så småning om göra mig i ordning.

Idag har vi (jag) tid hos vårdcentralen vid tre-tiden och sedan sticker vi hem till älsklingens kusin en sväng. Jag hade egentligen hoppats på att hinna med ett snabbt besök på ams, om jag skyndar mig så kanske jag hinner göra det innan vårdcentralen. Den här veckan kommer all min lediga tid gå åt till att leta jobb, är så sjukt opepp inför detta. Men faktum är att jag MÅSTE, mina mammadagar tar snart slut och resterande dagar vill vi spara ifall att någon av oss måste vabba senare framöver. Nu pockar den lilla på sin kära mors uppmärksamhet så jag ska försöka slita mig.



Home sweet home!

Jag är så trött att ögonen snart går i kors, så det blir ett snabbt litet inlägg innan sängen kallar. Idag har vi varit iväg på begravningsmiddag jag och min finaste, Ellepelle lämnade vi av hemma hos faster. Middagen hölls i festlokalen där våran bröllopsfest ägde rum, så det kändes fint att vara tillbaka. Mysigt att få träffa fina Fadi och Farrah samt deras söta små barn. Passade på att gosa lite extra med minstingen, hon är så go. Vi blev kvar i dryga 1½ timme innan vi hämtade hem lillskrutt. Stannade kvar på fika och trillade innanför dörren för bara en liten stund sedan.

I morgon har vi tid hos vårdcentralen där jag ska ta ett gäng blodprov, är så sjukt nervös inför vad proverna skall visa. Ibland har jag en tendens att ta ut alldeles för mycket i förskott och tror alltid det värsta om allting. Efteråt sticker vi hem till älsklingens kusin med familj och önskar dem en trevlig resa, då dem tar flyget ner till norra Irak tidigt på tisdag morgon för att fira jul och nyår. Som ni ser har vi fullt upp och därmed blir också bloggen lidande.

Sov gott, så hörs vi i morgon!



Sunday afternoon


Trött och med gårdagens smink utkletat i hela ansiktet, ska jag strax hoppa in i duschen och göra mig i ordning. Idag ska vi tydligen iväg på någon begravningsmiddag, själv känner jag inte personen i fråga men följer ändå med som sällskap.

Gårdagen vart lyckad och vi hade faktist riktigt trevligt. Som vanligt bjöds det på en härlig liten mini-buffé samt tårta och snacks. Grabbarna väntade såklart otåligt på att fotbollen skulle dra igång medans vi andra satt och snick snackade i bra många timmar. Så himla kul att träffa alla igen, sjukt roligt att min fina kusin Erica och hennes kille Simon drar iväg på backpacker resa till Asien i fyra månader med start den 25:e december. Jag måste faktist få lov att erkänna att man blir lite avis. Är galet tacksam över att jag har hunnit med dem resor som jag gjort innan Ellepelle kom till världen. Men än har vi inte slutat se oss om, och förhoppningsvis blir det en långresa inplanerad tills nästa vinter.

Oh well, duschen är ledig så time is up mina vänner! Ha en fin söndag!


Västerås next!

Mina fina killar försvann ut genom dörren för en stund sedan. Själv har jag dragit igång Chris Medina på högsta volym, samtidigt som jag har ägnat mig åt att stryka en klänning och plockat fram finkläder till lillskruttis. Idag sticker vi nämligen iväg på kalas i Västerås och jag gissar på att vi måste åka strax efter klockan tre om vi ska hinna, tidsoptimister som vi är. Jag vet inte om vi någonsin kommit i tid? Don't think so.

Just nu sitter jag här med en härligt uppfriskande ansiktsmask och jag ska strax hoppa in i duschen. Känner att detta kan bli en riktigt bra dag, måste dock sätta lite fart om jag ska hinna. Blir tyvärr inte så mycket mer uppdatering än så, men ska försöka slänga in ett inlägg så snart vi kommer hem igen! Tillsdess får ni ha en helt fantastisk lördag.



Fredag hemma hos mamma


Fy vilket eländigt väder det är ute, sitter fortfarande här med min gosiga stickade halsduk runt halsen. Varför har jag inte tänkt på att köpa en tidigare? Jag är så dum. Ellepelle har i allafall gjort sig hemmastad genom att dra fram varenda liten pryl i detta hus. Han vet precis vart han är och vilka som faktist kommer hem när som helst, nämligen världens bästa mormor och moster! Ikväll blir det fredagsmys i form av god mat och dryck framför finalen i Idol. Min finaste jobbar tråkigt nog kvällspass och honom möter vi upp vid Stockholm södra och därifrån sällskapar vi hem lite senare.

Ha en fin kväll raringar, så hörs vi! PUSS!


Sami yusuf - In every tear, he is there



9:e december 2011

Äntligen fick jag tummen ur och tog mig iväg till vårdcentralen i Lina Hage. Har under en längre tid haft problem med svaga blodkärl och oförklarliga blåmärken samt konstant huvudvärk. Läkaren kunde dessvärre inte ställa någon vidare diagnos, utan skickade en remiss till labbet där jag ska få ta ett gäng blodprov på måndag eftermiddag. Detta för att utesluta eventuella blodsjukdomar och andra tråkigheter. Nu håller vi bara tummarna, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är orolig. För det är jag.

Jag ska strax parkera mig i köket och tillaga en enkel lunch åt mig och mina fina killar. Lite senare i eftermiddag sticker jag och lillskrutt hem till mamma för vårat obligatoriska fredagsmys. Riktigt trist att behöva ge sig ut i detta slask väder, ingen vidare kall vinter i år. Men vem är jag att klaga för det? Alla som känner mig vet att jag avskyr snö i alla dess former. Jag älskar sommaren, mera sol åt folket. Bristen på D-vitamin gör bara människor bittra och eländiga.


Det går bra nu


Mitt trötta lilla hjärta slocknade i soffan för ungefär en dryg timme sedan. Själv har jag ägnat mig åt att storstäda lägenheten, fått undan disken samt tagit en härlig och framförallt välbehövlig kvällsdusch. Elias var förresten sjukt duktig och plockade undan alla sina leksaker helt själv idag när jag bad honom. Man kan ju inte bli annat än stolt, min stora lilla kille. Efteråt la han på det största leendet samtidigt som han klappade händerna åt sig själv, priceless!

Det känns helt underbart att vi äntligen börjar få lite rutiner här hemma. Jag och min finaste hade nämligen en lång diskussion om detta både igår och i morsse. Stundvis kan jag känna mig så oerhört ensam om att vara just konsekvent. Jag menar, hur skönt är det inte att kliva upp tidigt och känna att man har hela dagen till godo? Vi hinner med allt som en normal familj bör hinna med på en vardag. För tro mig, vi alla mår så mycket bättre av att ha just rutiner. Såhär dags är lillskruttis tokigt trött och jag hinner få en stund för mig själv innan sängen kallar. Så snart det är dags för dagis så kommer vi ha hunnit få kläm på allting.

Nu ska jag krypa upp i soffan ett slag och kolla på "How to lose a guy in ten days", har probably sett den hundragånger...om inte mer.

Nighty!♥


Ponnytail



Dags för en haircut kanske? ♥



Torsdag på öppna förskolan

Hej solstrålar!
Jag hade egentligen tänkt att blogga tidigare i morsse, men som vanligt rusade tiden iväg innan vi försvann iväg till öppna förskolan. Så himla glad över att jag valde att följa med den här gången, och idag har vi alla tre fått möjligheten att lära känna nya vuxna och barn. Fina Lena som håller i det hela är verkligen världens bästa, hon vägleder och berömmer samtidigt som hon talar om när man själv eller när barnet gör fel. Man blir helt enkelt peppad som förälder, man känner sig plötsligt mer självsäker och vågar ta plats.

Nu är vi i allafall hemma igen och jag ska strax försöka peta i den lilla lite lunch, innan det är dags för middags-vila. Vi får se om det blir något julpyssel och pepparkakebak hemma hoa pappa lite senare. Men innandess tänkte jag försöka hinna med allting annat som bör bli gjort här hemma. Alla dessa måsten...


Night night!



Ikea

Idag har vi hängt på Ikea, tanken var den att vi skulle köpa hem julpynt men konstigt nog var allting redan slut. Vi kom tydligen två månader försent? Jaja, lite nytt blomster fick i allafall följa med oss hem samt nya batterier och lampor till spottisarna i köket. Mysigt! Fick även bli en snabb lunch i form av korv med bröd.

Efteråt tog vi en snabb sväng inne på Toys'R'us och ut kom vi med dels en julklapp och en helt hysterisk liten Elias. Han blev helt ifrån sig efter en tillsägelse att inte stå, sparka och slå på alla leksaker. Vi fick snällt ta ungen under armen och gå, första och sista gången han fick följa med och handla.

Har precis slängt ihop en smaskig köttgryta med rotfrukter, vilket tar sin lilla tid då den ska koka i dryga 1-1½ timme. Till detta serveras kokt potatis och en fräsch sallad. Vi lyxar faktist till det med en flaska rött som vi korkar upp så snart maten är färdig. Jag kan lova er att det doftar mer än ljuvligt!

Nu ska jag ägna mig åt mina fina killar en stund och byta batterierna i lillskruttis alla leksaker. Mina öron har fått vila länge nog.





Moooorning!


Härligt att vakna upp och veta att jag idag har båda mina fina killar hemma, yaaay! Nu på morgonen har vi tvättstugan, så jag ska strax masa mig upp ur sängen och plocka ihop det som ska ner i tvättkorgen. Lite senare tänkte vi bege oss ut och leta julpynt och kanske någon enstaka julklapp om vi hittar något fint. En riktig familje-mys dag!

Ha en riktigt fin onsdag raringar ♥


Hahahaha!


Tror att jag har hittat den perfekta julklappen till mannen min, that would be something huh?!



Ändrade planer


Jag blir så irriterad när man planerar in saker och så blir det aldrig av. Min pappa har gått och blivit sjuk så nu får vi lov att bli hemma istället. Under eftermiddagen har vi i allafall haft finbesök av Elias farbror samt kusin Josef. Åh, vilken lycka! Så skönt att få lite saker gjort här hemma som jag annars inte skulle ha hunnit med. Känner mig dock en aning rastlös, känns ju föga lockande att behöva ge sig ut i kylan. Skulle egentligen behöva ta mig ner på stan en sväng, får se om jag gör det i morgon istället.

Just det, idag har dem varit här och besiktigat våra fönster som skall bytas ut innan jul. Yaay! På morgonen speciellt så blir det sådär ruskigt kallt, inte så bra när man har en liten hemma. Nu vaknade min lilla kille precis upp från sin eftermiddags-nap, vi hörs lite senare darls ♥


6:e December 2011


God förmiddag! Kan ju börja med att tacka våran underbara son för den härliga sovmorgonen vi blev bortskämda med denna tisdag. Helt sjukt att han faktist somnade strax efter halv tio igår kväll och vaknade strax innan elva i morsse. Ser ut som om det har snöat lite i natt, då den ligger som ett tunt litet täcke på marken utanför våra fönster. Blir till att klä oss varmt innan vi beger oss ut lite senare i eftermiddag. Så snart min finaste kommer hem från bilverkstaden ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning. Idag sticker vi hem till pappa och hälsar på, julpyssel och pepparkakebak står på dagens schema. Mys! 

Gårdagen var btw hur mysig som helst, Meriam och hennes fina klasskamrater var super duktiga. Och vilken akustik, även om jag måste få vara ego och säga att våra julkonserter var snäppet bättre. Men fortfarande, det var magiskt! Så himla kul att mamma och syster ville vara med och närvara tillsammans med resten av familjen. Efteråt blev det middag på en indisk restaurang, åt och drack gott samtidigt som vi pratade minnen och allt som kom oss för. Nästan så att jag inte ville att dem skulle åka hem. Vi har även planerat julhelgen och jag tror detta kommer bli en lika fantastisk jul som det förregångna året. 

Nu ska jag krypa upp i soffan och mysa med min älskade lilla son ett slag. Ska se om han kanske vill sova en stund, men först lite mellanmål för att mätta den lilla magen.  


What's going on...


Jag vill verkligen uppmärksamma mina läsare till att verklígen stanna upp och kolla på detta klipp. Ni som känner er träffade, eller har fått någon att må lika dåligt som killen ovan. Jag hoppas och vill tro att detta får er att tänka om. Ni måste börja se till varandra, uppskatta och ta vara på livet tillsammans. Det är ALDRIG okej att mobba någon annan för dess utseende, hudfärg, klädstil, intressen eller vad sjutton det nu kan vara. Alla är vi olika och det är vad som gör människan så unik. Vi måste hålla ihop, lova mig att ni börjar ta hand om varandra ♥

Jonah, you just gained one more friend...ME!


Yellow


Idag bär jag min übersnygga stickade tröja som jag köpte igår, min fina Ranya köpte en likadan. Den är mer senapsgul och kommer från H&M. Jag älskar att den är lite kortare i midjan, jag hade gärna matchat den till ett par läckra skinnbyxor. Men istället fick det bli vanliga svarta jeansleggings från Veromoda.

Jag ska strax packa skötväskan och plocka fram nya rena kläder till lillskruttis. Sedan tar vi bilen till Östertälje där vi möter upp mamma och syster. Blir en mysig middag på någon restaurang innan det är dags för julkonsert. Lite kul att konserten hålls i kyrkan där vi gifte oss nu i oktober, nostalgi!

Just det, var på anställningsintervju idag tidigare idag. Är så sjukt nöjd och stolt över mig själv, jag känner nästan på mig att detta kommer gå vägen.

Ha en fin kväll raringar!


Orolig natt

Mitt lilla hjärta sov riktigt oroligt i natt, grät hysteriskt av någon oförklarlig anledning och tyckte inte alls att det var läge att sova. Testade att vyssja honom i famnen och masserade både ryggen och magen lite lätt.  Ingenting dög tills han slutligen somnade av ren utmattning. Jag räknade nästan med sovmorgon idag, men icke. Det här med sömn har kommit till att bli en bigg issue här hemma, då Elias sover så himla dåligt både dag som natt. Jag vet inte om det bara rör sig om en "sova och äta dåligt-fas" eller om det är någonting annat som ligger bakom det hela. Fortsätter det i den här takten blir det till att kontakta BVC under veckan.

Jag ska strax hoppa in i duschen och sätta på mig ett ansikte, har en hel del ärenden att uträtta idag. Tänkte faktist gå och sola idag också, innan vi ska iväg på julkonsert ikväll. Mys! Vi möter upp mamma och syster i Östertälje vid sex-tiden för att joina resten av familjen vid kyrkan en timme senare.



Andra advent


Andra advent idag och Elias har precis öppnat den fjärde luckan på sin fina chokladkalender. Han är så himla duktig och förstår precis vad hela grejen går ut på. Han öppnar luckan ( med lite hjälp från sin kära mor ), tar chokladbiten och lämnar sedan tillbaka kalendern på köksbänken. Min fina lilla unge!

Min finaste jobbar morgonpass och Ranya ligger fortfarande och sover. Själv tänkte jag ställa mig och steka lite pannkakor till frukost. Yummy! Tanken var att vi skulle hem till pappa idag, men tyvärr har min lillasyster blivit sjuk och vi fick ställa in alltihop. Skönt förvisso då jag är galet trött idag, fattar ingenting men jag känner mig totalt slutkörd i hela kroppen. Istället blir det mys-lunch med lilla familjen samt Ranya och hennes pappa.

Vad gör ni idag?


Nattblogg

Kan inte sova. Hela familjen sover, bara jag som är vaken. Måste vara den där sablarns goda kebabens fel, jag måste sluta äta på kvällarna alltså. Jag och Ranya har legat i sängen och snackat skit som vanligt, she's like mah sistah! Så trist att hon åker tillbaka till Flen i morgon, men innandess ska hennes fina pappa bjuda oss på lunch på någon mysig restaurang.

Btw, såg att statistiken ännu en gång skjutit i höjden. Kul, tråkigt att så få av er ger er tillkänna bara. Vore kul att veta vilka ni är, hoppas dock att ni gamla som nya läsare har kommit för att stanna.

Sov gott raringar, så hörs vi i morgon!♥



One big happy family

Lördagen började med en riktig segstart och vi har haft en ovanligt lugn morgon, förmiddag och eftermiddag. Jag låg kvar i sängen och drog mig tills klockan blev halv tolv. Hej trött morsa! Fick i allafall bli ett snabb ryck i lägenheten då vi har fått finbesök av världen bästa Ranya idag. Hon är för övrigt ute med några vänner och kollar på Breaking Dawn, men vi ska hämta henne inne i stan lite senare ikväll. Elias har också haft storebror William på besök då hans lilla mamma är iväg på julbord med jobbet. Kul lördag, tjoohoo! Jag hoppas att ni känner ironin i det hela, vår enda lediga helg tillsammans och den spenderas genom att passa barn och agera chaufförer. Yes.

Jag har precis slängt in en morotskaka i ugnen som vi tänkte gotta oss med innan vi måste bege oss ut för sista gången idag. I morgon blir det upp i ottan för pepparkaksbak och julpyssel hemma hos pappa. Hoppas även hinna med ett snabb besök hemma hos mami när vi ändå är ute på resande fot. Här bjuder jag på några bilder på kidsen från kvällen som varit.











Tim Berg - Seek Bromance



Friday

Det är fredag och vi tar äntligen helg igen! Skall om bara en liten stund parkera mig i köket och förbereda kvällens middag. Idag blir det lax i vitvinsås med kokt potatis och en fräsch sallad till det. Fredagsmys! Någon mer än jag som bänkar mig framför idol ikväll?

Just idag är jag på riktigt sjukt bra humör, kanske för att lillskruttis äntligen har fått en plats på dagis. Yes, när jag vaknade tidigare i morsse ringde dem från förskoleenheten och talade om att dem äntligen fått en ledig plats. Me so happy!! I början av januari börjar inskolningen och tills dess hoppas vi på att även jag har fått ett jobb. Life is good.

Ha en riktig fortsatt fin fredagskväll nu mina vänner! Puss!



Min lilla huligan

Den här kvällen har nog varit den värsta hittils, så någon blogg har inte hunnits med.
Elias har sovit i max 1 timme som mest på hela dagen, och har i princip vänt upp och ner på vårat annars så välstädade hem. Behöver jag ens nämna att jag är slut som mamma?! I morgon ska jag ringa ner till förskoleenheten, för detta börjar bli ohållbart. Jag behöver få bli människa igen, och Elias behöver få komma ut och vara bland andra barn. Jag tänkte inte överhuvudtaget när vi tackade nej till dagis första gången. Det får jag sota för nu istället, suck!

Fredag i morgon vilket innebär att vi äntligen tar helg här hemma. Ska bli riktigt skönt med lite avlastning men också att min finaste är hemma såklart. I helgen tänkte jag ta mig friheten till lite barnledigt för att hänga med finaste bästis. Min lilla huligan sussar nu sött liggandes här brevid mig i sängen, så jag ska försöka masa mig upp. Jag behöver "ensam-tiden" för att varva ner innan jag ska sova. En kopp thé och invänta min finaste som lär komma hem anytime soon, sen blir det sängen även för våran del.



Effektiv morgon

Hej raringar!

Jag har haft en riktigt effektiv morgon här hemma, medans min finaste var ner till öppna förskolan en sväng med lillskruttis. Perfekt att dem har hittat något som bara dem två kan göra tillsammans, och jag kan få lite välförtjänt "egen-tid".

Under morgonen har jag i allafall hunnit med att plocka undan, dammsugit hela lägenheten, dammat och torkat av alla öppna ytor samt bäddat rent i sängen. Men känner fortfarande att jag har en hel massa dagsmåsten kvar. Måste seriöst ta en välbehövlig dusch, det är knappt så att jag står ut med mig själv.

Annars så händer det inte så speciellt mycket idag, vädret är tråkigt trist och kallt. Känns föga lockande att ge sig ut, så jag tror vi kör på en inne-mys dag. Min finaste försvinner som vanligt iväg till jobb, känns som om vi knappt hinner ses längre i takt med schemat som han jobbar efter. Dock är han ledig hela julhelgen och förhoppningsvis hinner vi få lite mer kvalitetstid tillsammans.

Later darls...