Stress stress stress...

Trött tjej hej!

Har varit uppe sedan klockan sju i morsse och känner hur tröttheten börjar slå till. Jag ska strax springa ner till tvättstugan och hämta upp de sista torra kläderna och invänta min finaste som snart kommer hem från jobbet. Vi har en del del att fixa med här hemma då bästa faster och farbror kommer på middag om ett par timmar. Mys! Innan jag hämtar hem min fina lilleman från dagis skall jag ha hunnit med att vika tvätten, dammsuga hela lägenheten, baka och laga mat. Säg mig, hur skall jag hinna?! Väntar med att duscha och göra mig i ordning tills alting är färdigt och klart.

Ikväll väntar som vanligt ett par timmars arbete på kontoret, så jag kommer troligtvis inte hinna uppdatera bloggen något mera idag. Ha en fortsatt fin dag mina hjärtan!

Lina a lá natural


Han sover i sin egen säng nu...

Ni får ursäkta min frånvaro, men just idag har jag varken haft tid, ork eller lust till bloggen. Det händer inte så mycket spännande just nu, men för lilleman händer det en massa saker. Andra natten i rad som han med egen fri vilja sover i sin egen säng, och jag kunde inte vara mer stolt. Jag har bara gått och längtat efter den dagen då han ska sluta att sova i våran säng, vilken frihet! Plötsligt känns våran annars så trånga säng så väldigt stor igen. Äntligen slipper jag ligga halvt utknuffad på kanten, och aldrig har jag sovit så gott som jag gör nu.

Vad har vi annars gjort idag då? Lilleman har hängt på dagis och själv har jag jobbat ett par timmar nu på kvällen. Så skönt att jobba regelbundna tider istället för varannan dag hit och dit. Idag gick det riktigt segt och jag fick knappt någonting sålt, så värdelöst!

Nu stänger jag ner för ikväll så hörs vi på bloggen i morgon ♥


Gröna fingrar



Sådär, ny duschad och färdig fixad för nu väntar ett par timmars jobb på kontoret. Idag blir det en del att göra och jag känner på mig att jag kommer få ordentligt mycket sålt. Härligt!

Herr och fru blomster ovan får bo i fönstret tillsvidare. Insåg att jag inte hade någon jord kvarliggandes här hemma så det får bli en tur till plantagen i veckan. Det lönar sig nämligen inte att beställa hem från jobbet, finns inte en chans att jag gör av med 70 liter jord. Måste även köpa hem lite fina krukor, är så förbannat trött på dem vi har nu. Jag vill ha en massa pastelliga färger, det skulle vara fint!

Later babes...♥


27:e februari 2012

Morning!

Sitter här i köket och njuter av lugnet (läs: tystnaden) detta med en stor kopp chai thé och en skvallerblaska. Lilleman lämnade jag på dagis för dryga halvtimmen sedan, lyckligare unge får man leta efter. Inte så konstigt kanske med tanke på att vi snart varit hemma i 1½ vecka. Nu går det tydligen vattkoppor på dagis också, never ending story det där. Kan vi inte få allting på engång så att vi kan få vara friska någon gång?!

Idag hade jag även tänkt att påbörja ett nytt litet projekt här hemma. Måste få ordning på hyllan i vardagsrummet, sätta in alla bröllopsfoton i ett album samt få upp allt blomster vi har här hemma. Pappa har tagit skott på lite blommor åt oss som vi fick med oss hem igår. Nu när jag vet hur jag ska ta hand om dem, blir det plötsligt så mycket roligare med blommor. Nu har vi förvisso bara en massa lättskötta växter så som fredskallor och flamingos. Ska bli ritkigt spännande och se hur min fina klätterväxt tar sig framöver.



Söndag med födelsedagsfirande



Jag fick knappt sova någonting alls i natt, dels på grund av djävulsk mensvärk och för att lilleman envisades med att spotta ut nappen sjuttioelva gånger.

Hur som helst, det är söndag och vi har varit hemma hos pappa på födelsedagskalas. Det bjöds på smörgåstårta med handskalade räkor och chokladmoussé tårta till efterrätt. Hur gott?! Ellepelle var som vanligt helt uppe i varv och skulle absolut inte sitta vid bordet och han hade absolut inte tid att äta. Det var knappt så att vi andra fick någon ro.

Nu är vi i allafall hemma och lilleman har jag precis stoppat i säng. Så snart han har somnat tänkte jag parkera mig i soffan och glo på tv en stund. Känner att jag behöver varva ner efter denna långa och tålamodskrävande dag. I morgon tar vi nya dagistag, can't wait!


Saturday

Så skönt med lördag. Jobbade ett par timmar under förmiddagen och fick dessutom min första lönespecifikation. Tänk att man kan bli så glad för så lite! Efter jobbet lunchades det hemma hos bästa faster och fina kusiner. Ellepelle har piggat på sig ordentligt efter att vi avslutat antibiotika behandlingen. Det första han bad om efter gårdagens ovanligt långa eftermiddags-nap var mat. Jag stod mest och gapade, då lilleman knappt velat äta sedan i måndags. Äntligen är min älskade lilla unge tillbaka, härligt!

Efteråt blev det veckohandling på Willys där vi köpte hem en massa gottis att mumsa på framför mello senare ikväll. Nu har jag en väldigt trött liten kille här som pockar på min uppmärksamhet, och det skall han minsann få!

Ha en fin kväll!


Someday someone will walk into your life and make you realize why it never worked out with anyone else...



You're the reason I believe in love ♥



Hej från sjukstugan!

Nu har jag blivit redigt förkyld och sjuk jag med. Min fina lilleman mår riktigt ruttet, äter knappt och är svagare än någonsin. Jag har idag suttit i telefon med sjukvårdsupplysningen och vi har nu avslutat lillemans antibiotika behandling. Den gör honom snarare mer skada än nytta om man säger så.

Vad som skulle ha blivit obligatoriskt fredagsmys hemma hos mamma blev istället en lugn och skön kväll hemma. För tillfället sitter lilleman helt fokuserad och leker med sina bilar. Själv ska jag göra mig en kopp thé och slappa framför teven en stund. Blir en tidig kväll med tanke på att jag ska upp tidigt i morgon och jobba ett par timmar, om jag orkar vill säga.

Ha en fortsatt fin fredagskväll darls ♥


Välkommen lilla prinsessan!


Åh, vad jag gläds med Victoria och Daniel denna dag. Tidigt i morsse klockan 04:26 födde Victoria en frisk liten prinsessa. Jag hoppas verkligen att dem får vara ifred och njuta av den första bebistiden, det går så himla fort. Och då talar jag från egna erfarenheter. Nu väntar vi spänt på att snart få se det lilla underverket, om så bara en liten glimt av lillan.

Nu ska jag försöka få lilleman att sova eftermiddags-nap innan jag ställer mig i köket och förbereder kvällens middag. Både jag och min finaste jobbar kvällspass, så ikväll får lilleman hänga med bästa faster, farbror och fina kusiner. Mys!


Don't give up just because you had a bad day. Forgive yourself and do better tomorrow.

Precis som det kan gå hur suveränt som helst, finns det dagar då allting bara går åt skogen. Och idag var just en sådan dag för mig på kontoret. Inte nog med att jag blev tilldelat världens tråkigaste distrikt, jag sålde knappt över vad jag själv anser vara okej. Men jag får samtidigt inte glömma bort att jag faktist haft mina gulddagar, varje arbetspass kan inte vara guld och gröna ängar. Nya friska tag i morgon helt enkelt, right?!

Mina fina killar sover för natten och jag ska strax göra detsamma. Ellepelle är fortfarande sjuk och febern pendlar upp och ner likt en berg och dalbana. Dock tycks penecellinet ha gjort underverk so far, så den där dumma öroninflammationen skall vi nog få bukt med på nolltid.  



I detta ögonblick:



Tisdag med öroninflammation


Det var precis som jag anade när vi klev in på vårdcentralen tidigare i morsse. Lillemans långdragna förkylning har nu övergått till ensidig öroninflammation. Skönt att veta vad det är i allafall, samtidigt som jag tycker så otroligt synd om min lilla skrutt. Vi fick hur som helst en penecellinkur ( Kåvepenin för er som undrar ) på 5 dagar och förhoppningsvis kan vi ta nya dagistag redan på måndag igen. Men än ska vi inte ropa hej!

Väl vid apoteket lyckades jag även springa på en väldigt höggravid Carina med beräknat förlossnings datum idag. Önskade henne lycka till innan jag fortsatte vidare mot coop för att handla semlor. Lilleman ligger för tillfället och sussar sött här brevid mig, helt färdig efter alla morgonbestyr. Själv tänkte jag plocka undan lite här hemma innan jag sätter igång med middagsförberedelserna.


Zombie ( eller bara en väldigt sliten mamma...)

Jag kände mig mer död än levande när lilleman slog upp sina stora blå klockan 05:00 i morsse. Det var nog ett smart val av oss att hålla honom hemma idag, för usch så ruttet han mår min lilla älskling. Nu har vi beslutat oss för att åka in med honom till vårdcentralen i morgon bitti för att lyssna på lungorna och förhoppningsvis få ett starkare penecellin utskrivet. Vi har än sålänge bara gett honom alvedon i kombination med ventoline, och detta regelbundet. Men trots det så tycks varken febern eller hostan vilja ge med sig.

Idag har vi allafall hunnit med en storhandling på Maxi, för att sedan åka och hälsa på älsklingens kusin m.familj en sväng under eftermiddagen. Dock blev det ingen längre visit för min egen del då jag var tvungen att jobba ett par timmar nu på kvällen. Har som vanligt haft en stört rolig kväll tillsammans med mina kollegor och jag fick riktigt mycket sålt även idag. Kul!

Nu stänger jag ner för ikväll, så hörs vi på bloggen i morgon!♥



På bättringsvägen!

Jag ville mest kika in här för att tala om att lilleman är på bättringsvägen. Idag vaknade han nästan feberfri med en temp på 38,4 grader. Nog för att snoret rinner likt kranvatten och en ilsk hosta som vill allt annat än att ge med sig. Trots att han har lekt, skrattat och busat större delen av dagen så lutar det ändå att hålla honom hemma en dag extra. Så något dagis i morgon blir det icke, vi får helt enkelt ta nya tag på tisdag igen!

Nu mina vänner ska jag krypa ner i sängen brevid mina fina killar. Har en minst sagt fullspäckad vecka med jobb, födelsedagskalas och massa annat skoj. Fun fun fun!



Lördag med sjukstuga

Det är så tråkigt med sjukstuga. Efter gårdagens fredagsmys hemma hos mamma, ligger nu Ellepelle deckad i 39 graders feber som inte tycks vilja försvinna anytime soon. Hostar och snorar gör han också, stackars mammas och pappas lilla skrutt. Själv har jag jobbat ett par timmar nu på förmiddagen, gick hyffsat bra för att vara på en lördag. Jag har all anledning i hela världen att vara stolt över mig själv och vad jag faktist har lyckats prestera och åstadkomma på bara en veckas tid. Jag älskar mitt jobb, vi har verkligen så vansinnigt kul tillsammans. Jag känner på mig att vi har ett spännande år framför oss!

Vad har vi annars gjort idag då? Inte ett piss. Vi har mest slappat i soffan och ägnat oss åt varandra. Ikväll blir det myskväll med massa gottis framför tredje deltävlingen i melodifestivalen. Nu däremot ska jag sätta på en kastrull med ris och invänta att hajmalen i ugnen ska bli färdig.

Ha en fortsatt fin lördagskväll raringar ♥



I detta ögonblick:




Min fina lilleman sitter för tillfället som fastklistrad framför något som ska likna ett lite mer modernare disney dags. Själv tänkte jag ta mig en välbehövlig dusch, för att sedan göra mig i ordning och packa skötväskan innan vi sticker hem till mamma för vårat obligatoriska fredagsmys.

Förresten, jag har glömt att berätta att vi äntligen fått hem filmen från bröllopet som vi för övrigt har suttit och kollat på nu under morgonen. Känns så overkligt alltihop på något vis, nästan för perfekt för att vara sant! Jag fick mig även en reminder om att vi har glömt att skicka ut våra tackkort, något jag får ta tag i när tillfälle ges.

Jag bloggar från mammas dator lite senare ikväll, ha det fint!


En bra dag på jobbet!

En bra dag på jobbet för mig är när jag känner mig nöjd över vad jag har presterat, eller när jag har fått möjligheten att lära mig någonting nytt. Och idag var det nästan på gränsen till att jag inte ville gå hem. Efter ett par riktigt slitiga timmar så tog det sig ändå fram emot kvällen, och jag fick riktigt ordentligt mycket sålt. Jag hade aldrig klarat detta utan alla mina fina kollegor samt världens bästa säljchef som stöttar och coachar hela vägen ut. Jag är en sådan där person som gärna vill vara bäst hela tiden. Men istället för att vara bäst måste jag istället se mina förbättringar, och när jag väl gör det så blir det tusen gånger enklare att sätta upp ett klart och tydligt mål. Idag har jag all anledning till att vara stolt över mig själv och jag tänker inte låta någon att få ta den känslan ifrån mig.

Nu däremot är det hög tid för mig att stänga ner för ikväll. Som vanligt blir det upp i ottan för att lämna lilleman på dagis kring åtta-tiden och sedan har jag en hel del att pyssla med här hemma under förmiddagen. Tråkigt nog har det kört ihop sig med barnvakten, så det återstår att se om det blir något jobb för mig i morgon kväll. Let's hope so!


Morning´ yall!


Min fina lilleman lämnade jag på dagis för en stund sedan. När väckarklockan ringde, hade Ellepelle redan klivit upp ur sängen. Inte så konstigt kanske med tanke på att han faktist sov mellan 19:15-07:00 i morsse. Ingen kunde vara gladare än jag över att hans sovtider funkar som dem ska, och att han äntligen får sova ut ordentligt om nätterna.

Nu ska jag parkera mig i soffan och avnjuta en god frukost samtidigt som jag måste plugga på en massa viktiga saker inför arbetspasset ikväll. Snön vräker ner utanför våra fönster som om den inte gjort annat, och plötsligt känns våren så himla långt borta. Finns väl inte en kotte som har ork att tänka på trädgård nu när snön har lagt sig som ett vitt jäkla duntäcke över vårat avlånga land. Må gudarna hjälpa mig i detta!


Tre hjärtliga pyssel på alla hjärtans dag

Idag fick vi äntligen ta med lillemans Alla hjärtans dag pyssel från dagis. Han hade klippt och kilstrat jätte fint, självklart hade han pimpat till det lite extra med en herrans massa glitter dagen till ära. Det är hans allra första pyssel från dagis och jag kunde inte vara mer stolt! 

 





Glad Alla Hjärtans dag!


Denna dag full av kärlek, men framför allt en möjlighet att göra de människor runt omkring oss lite extra glada. Själv blev jag bortskämd med världens finaste och mysigaste frukost som min finaste ordnat i största hemlighet. Är jag världens lyckligaste eller vad?! Jag är så tacksam för allt fint som livet skänker mig just nu.

Jag ska strax sätta lite fart här hemma och storstäda lägenheten samt förbereda kvällens middag. Min finaste jobbar tråkigt nog kvällspasset och kommer inte hem förens sent i natt. Så istället får jag ägna all min tid, kärlek och fulla uppmärksamhet åt min fina lilleman. Mys!

Ha en helt fantastisk dag, och ägna lite extra tid och kärlek åt era nära och kära ♥


Hemma hos oss idag...

Här pågår matlagning för tillfället. Min älskade syster och hennes vovve droppade vi av vid pendeltåget strax efter lunchtid, och sedan dess har vi hängt hemma hos bästa faster. Gårdagen vart riktigt lyckad bortsett från andra deltävlingen i melodifestivalen som för övrigt sög rent ut sagt. Vi satt och pratade, drack vin och busade med världens sötaste lilla Vilda det var dags att krypa till sängs.

Vad som skulle ha blivit en förmiddag på kontoret blev allt annat än just det. Morgonen började med att vi klev upp strax efter klockan nio, duschade och gjorde mig i ordning. Klockan elva (sharp) befann jag mig utanför kontoret, en halvtimme senare var jag på väg hem igen. Väl hemma efter ytterligare en halvtimme ringer chefen och beklagade sig över att han råkat tabba sig med tiden. Så istället fick jag en day off och jag får jobba kvällspasset i morgon. Jag får se det som så att ja fick mig en härlig förmiddags promenad i solskenet. Helt sjukt vad lite sol kan göra, man känner sig redan mycket piggare på både utsidan och insidan.

Nu ska jag sätta fart med maten innan mina fina killar avlider av hunger. Stekt laxfilé med potatis och vitvinssås står på menyn. Mums!







Tjejmys ftw!


Gammal bild på mig och syster, tagen 2009 på båten mot Åbo.

Haft en super mysig eftermiddag vid Järva krog tillsammans med bästa faster och fina kusiner. Vi har ätit så mycket god mat att vi nästan rullade ut till bilen. Efteråt blev det veckohandling på Maxi innan vi fortsatte hem mot Södertälje igen.

Just nu sitter jag och väntar på att min älskade syster och hennes lilla Vilda ska trilla in genom dörren. Ikväll blir det tjejmys, en flaska vitt och melodifestivalen för hela slanten. Blir dock en lagom tidig kväll då både jag och min finaste ska upp och jobba tidigt i morgon bitti. Så jäkla taggad att det inte är sant..woop woop!

Ha en fin kväll darls!


Saturday


Fick för mig att plocka fram min fina fluffigt rosa mixer från OBH nordica då jag blev ruskigt sugen på bananmilkshake. Vad som egentligen skulle ha blivit en förmiddag på kontoret blev istället en heldag tillsammans med mina fina killar. Förhoppningsvis får dem igång ip-telefonin tills i morgon, och jag som var så taggad inför att komma igång redan idag.

Jag ska strax sätta fart här hemma, om en dryg timme möter vi upp bästa faster med kusiner för en mysig lunch, samt massa bus och lek. Min fina lilleman klättrar snart på väggarna av tristess så det känns som att en lunchdejt kommer ganska så lägligt. Idag är det även melodifestivalen så det finns väl inga som helst frågetecken om vad vi kommer göra ikväll.


Friday

Och så var ännu en vecka avklarad och vi tar helg...igen. Nog för att hela veckan har kännts som en enda stor helg med tanke på att Ellepella insjuknade i magsjuka natten mot onsdag. Som vanligt har jag knappt haft någon som helst tid att sitta framför datorn. Idag har jag nämligen varit upptagen med att gå på arbetsintervju, and guess what? I got the job! Jag har fortfarande inte riktigt förstått att det faktist händer och redan i morgon förmiddag har jag mitt första introduktionspass. Så vad jag hade tänkt skulle bli riktigt fredagsmys här hemma, kommer jag istället ägna åt att läsa på om alla produkter jag har att göra med de kommande dagarna. Det är som att jag kastar mig själv till tigrarna, vilken jäkla utmaning alltså. Jag är så sjukt förväntansfull över att se vad jag själv kan prestera och åstadkomma.

Medans min fina lilleman sover sin något sena eftermiddags-nap, passar jag på att plocka undan och göra det lite mysigt här hemma.


Mammas lilla sjukling ♥

Magsjukan härjar fortfarande, stackars lilleman är så dålig i magen. Innan jag visste ordet av det så hade ungen bajsat ner både sig själv och köksgolvet tidigare i morsse. Fast föda kommer inte på tal, så idag har vi endast hållt oss till allt vad kallas flytande. Annars så är han pigg som en lärka, springer, leker och busar som vanligt. Inget fel på det allmänatillståndet med andra ord. Skönt!

Själv har jag precis suttit i telefon med en person från ett företag här i Södertälje som jag skall på arbetsintervju hos i morgon förmiddag. Spännande! Om detta är ett jobb för mig har jag inte en aning om. Nu däremot tänkte jag parkera mig vid spisen och tillaga någon form av middag. Gissar på att det blir en tidig kväll för min fina lilleman som för tillfället ligger på köksgolvet och vrålar.

Time's up!


Här var det magsjuka...

Nu har magsjukan kommit ifatt oss också, visste väl att jag skulle få äta upp mina ord förr eller senare. Lite magknip övergick snabbt till kaskadkräkningar och så har det hållt på fram tills tidigt på morgonkvisten. Jag är ett vrak minst sagt då jag knappt fått sova en blund i natt.

Nu på morgonen har vi hängt nere i tvättstugan, bytt sängkläder, kört igång en diskmaskin samt moppat alla golven här hemma. Tänkte väl så småningom slänga ihop lite lunch och sedan försöka få lilleman till att sova en mycket välbehövlig eftermiddags-nap.

Jag skall försöka kika in här lite senare och uppdatera om läget här hemma, annars hörs vi i morgon igen!


Våran tisdag

Hej Hej!

Har precis varit nere i tvättstugan och hämtat upp de sista torra kläderna. Vika fanskapet får dock vänta tills i morgon, vilket jag är på tok för trött att göra just nu. Idag har vi haft en riktig segardag här hemma och jag känner mig som crap. Har mest glidit omkring i mjukisarna hela dagen och inte fått något vettigt gjort överhuvudtaget. Min finaste hämtade hem Ellepelle från dagis som vanligt vid två-tiden, kunde knappt tro mina öron när jag fick höra att han var sist kvar på avdelningen. Tydligen har väldigt många insjuknat i allt från magsjuka till extrema förkylningar. Än så länge har vi klarat oss bra, peppar peppar ta i trä!

Väl hemma så blev det till att äta en tidig middag, både jag och lilleman är gladare när hela familjen är samlad. En stund senare fick vi spontan besök utav plastmamma/mormor Anna som hade vägarna förbi. Hon och pappa var gifta tidigare och fick ett barn, min lillasyster dvs. Hon var för övrigt lika gammal som jag är nu när hon och pappa gifte sig, idag är jag själv gift och har barn. Lite sjukt när jag tänker på det faktist, haha. Vi satt och snackade ett tag samtidigt som lilleman insisterade på att vi skulle bygga med lego. Han vet då allt hur han ska smöra till sig uppmärksamhet, lilla sötungen! Vi har haft en riktigt mysig eftermiddag med andra ord.

I skrivandets stund sussar min fina lilleman för natten. Själv tänkte jag parkera mig i soffan för nu fortsätter nämligen min dejt med dropdeadgorgeous Heidi Klum och resten av gänget i en ny säsong av Project Runway. Awesome!


If being awesome was a crime, I'd be serving a life sentence


Morning babes!

Startar dagen med lite skön musik. Lämnade lilleman på dagis för lite mer än en timme sedan. Idag var han på tok för upptagen att ens vinka hej då till sin kära mor. Som fröknarna säger, han känner sig hemma och det är allt jag vill.

Jag ska strax lyxa till det med en god frukost, men först meditera. Något som är väldigt viktigt under just meditationen är att inte skapa några förväntningar. Det handlar mer om att bearbeta alla tankar som kommer för att sedan släppa dem och fortsätta fokusera på andningen. I mitt fall så är det andningsmeditation som jag använder mig utav. Igår fick jag verkligen en känsla av att jag tagit mig vatten över huvudet, det fanns tydligen mer att bearbeta än vad jag kanske hade förväntat mig. Små sekvenser från det förflutna spelades upp på nytt och jag fick chansen att bearbeta alla känslor kring just dessa händelseförlopp. Jag vet inte hur jag ska förklara känslan, men det var som om all den negativa energin trängde igenom min egen kropp för att sedan ta sig ut samma väg. Märklig känsla! Nu såhär i efterhand känner jag mig redan fylld med massa positiv energi och kroppen känns plötsligt fjäderlätt.

Jag skall inte sticka under stolen med att jag levde under ett väldigt självdestruktivt leverne under en lång period i mitt liv. Detta utspelade sig långt innan jag visste att min fina lilleman låg i magen. Och jag har väl aldrig riktigt vågat bearbeta alla mina känslor, istället har jag stoppat dem i en låda gömd långt inom mig och stängt locket. När lådan är tömd ska jag istället fylla den med alla fina minnen som jag kan plocka fram när livet känns tungt.  


Måndag

Aldrig trodde jag att det skulle bli så enkelt att få min fina lilleman i säng sedan han började på dagis. Jag som alltid klagade på att det aldrig fanns tid över till någonting annat. Nu har jag istället alldeles för mycket tid, konstigt det där.

Idag har jag ägnat större delen av dagen till att söka jobb, känns ju nästan omöjligt att ens bli kallad till intervju these days. Helt värdelöst! Men jag ger inte upp här, någon gång ska det väl ändå ge med sig, eller? Hämtade hem Ellepelle från dagis strax efter klockan två, packade skötväskan och gav oss ut på stan tillsammans med bästa faster och fina kusiner. Kikade runt i de olika butikerna och fyndade två par mjukisbyxor och en tröja till liten att ha på dagis. Jag älskar verkligen Lindex, dem har så mycket praktiskt i alla former och färger. Det blev även till att äta en tidig middag på donken innan vi packade ihop oss och åkte hem. Mysdag!

Min finaste jobbar kvällspasset och dessutom på sin (läs: LEDIGA) dag. Och så har det varit och kommer väl att förbli ett tag framöver, så jäkla trist. Själv tänkte jag försöka meditera en stund samt läsa lite bok.









Melodifestivalen 2012


Så var det dags igen för Sveriges ( eller för att citera den kändis bloggaren Amir Akrouti a.k.a gaybloggen) "alla bögars största tv-händelse". Och vad är det då jag talar om? Jo, nämligen melodifestivalen 2012. Jag måste ju få lov att erkänna att jag är mäkta imponerad av kvällens bidrag. Om inte Dead by april går vidare ikväll så kommer jag stämma hela svenska folket. Skämt åsido, men fan vad grymma dem var och jag fick seriöst gåshud var och varannan sekund. Vilka är era favoriter i år?

Vad har vi annars gjort idag? Inte mycket alls. Vi har mest slappat i soffan och bara njutit av varandra. Dock blev det en sväng till Maxi för storhandling då både kyl och frys ekade tomt. Så snart mello är slut tänkte jag stoppa den lilla i säng och sedan blir det myskväll med min finaste!♥


Update: Sveriges befolkning har ikväll visat vart skåpet skall stå, fan va härligt!!!!



Sjukstuga, igen...

Och så har vi sjukstuga här hemma...igen. Efter gårdagens obligatoriska fredagsmys hemma hos mamma, ligger jag nu återigen med halsont och känner mig allmänt låg. Min finaste fick tråkigt nog masa sig upp tidigare än tidigast för att jobba morgonpasset. Så vad som skulle ha blivit ett besök på Sydpoolen fick istället bli en innemys-dag med en sjuk och tråkig mama.

Medans mina fina killar sover eftermiddags-nap tänkte jag parkera mig i soffan med en stor kopp av mitt favvo thé och läsa bok.

Have a good one!



"Lilla tonåren"

Min älskade lilla unge är inne i vad dem kallar "lilla tonåren". Tro mig när jag säger det, han tar verkligen ut svängarna i förtid.

Han är verkligen världens goaste, snällaste, mest omtänksammaste. Men ibland kommer den där lilla "djävulen" fram och mitt barn är som förbytt. Min beskedliga lilla son har plötsligt förvandlats till en ilsken och rastlös liten 1½ åring. Aldrig har jag varit med om en unge som kan bli så arg för ingenting, samtidigt som jag också kan förstå varför. Det pågår så otroligt mycket i denna lilla kropp och knopp, mer än vad vi vuxna ibland kan förstå. Jag skulle förmodligen också bli arg om jag inte kunde göra mig förstådd. Som vuxen är det så himla viktigt att hela tiden befinna sig på barnens nivå, men ibland lyckas man bara inte nå hela vägen fram.

Jag kan även tala om att han är inne i den mycket omtalade NEJ-perioden. Han ska inte klä på sig, han ska inte gå hem från dagis, han ska inte äta och han ska minsann inte alls lyssna på vad hans kära mamma och pappa säger. Nej, det skall skrikas, bråkas och det skall gråtas. Trots denna eviga maktkamp så kan jag inte göra annat än att känna ren och genuin kärlek. Jag är så otroligt stolt som har satt denna lilla människa till världen och det är en fröjd för ögat att se honom utvecklas. Mamma älskar dig så!

Medans min extremt trötta lilla tonåring fortfarande sussar sött, passade jag på att förbereda dagens enkla men väldigt goda middag. Nämligen ugnsgrattinerad falukorv med hemmagjord potatismos, mums!








Torsdag

Godmorgon mina hjärtan!

Jag har precis varit iväg och lämnat min fina lilleman på dagis för sista gången den här veckan. I morgon tar vi äntligen helg. Idag tog jag mig tiden att faktist ta upp det här med Ellepelles sovtider, då jag tycker att han sover på tok för lite på dagis. Vilket i sin tur resulterar att han tok däckar på eftermiddagen och vägrar sova på kvällarna. Nog för att han sover hela nätter, men inte så många timmar som ett barn egentligen behöver för att orka en hel dag på förskolan. Vi får väl se hur det går helt enkelt, jag återkommer om detta i ett senare inlägg.

Idag är jag ensam hemma större delen av dagen, då min finaste ska iväg till tandläkaren samt uträtta några ärenden. Så skönt, känner verkligen att jag behöver den tiden till att sitta ner i lugn och ro med jobbsök och annat viktigt som jag måste få uträttat. Ibland behöver man helt enkelt bara tid till att tänka och reflektera över saker och ting. Känner inte ni också så ibland?! Åtminstonde så vill jag tro att det är så.

Nu - meditera och sedan frukost.



In life we have an unspeakable secret, an irreversible regret, an unreachable dream, an unforgettable love...

Det har snart gått ett år sedan jag startade upp den här bloggen, jag har dock bloggat längre än så fast på en annan adress än den som jag har idag. Det finns så otroligt mycket jag skulle vilja dela med mig av, samtidigt som det känns så himla privat. Allt det här med meditationen har redan tillfört en he dell positiv energi och inställning till livet. Men också en hel del negativa känslor på vägen som jag fortfarande bearbetar. Mitt mål är att bli fri från min egen fångenskap. Och lyckas jag med det, så kan jag faktist lyckas med vad som helst. Jag hoppas att med hjälp av meditationen kunna ta itu med sådant som jag fortfarande håller djupt inom mig. Det är på tiden att jag släpper taget om det förflutna och ge efter för nu-ögonblicket. Alltså jag måste börja jobba mer på min egen självbild, min nyckel till bestående lycka.

Min fina lilleman sussar sött sedan en tid tillbaka. Själv tänkte jag meditera för tredje gången idag innan det är dags att släcka ner. Jag har egentligen inte så mycket mer att skriva om denna onsdag, mer än att jag har legat sjuk i halsont och extrem hosta. Är så förbaskat trött på dessa eländiga dagis baciller, vilka jag antar att vi får göra oss bekanta med ett tag framöver. Urk!