I detta ögonblick:





Sjuk och tråkig mama

Hej, och förlåt för dålig uppdatering här på bloggen. Men jag mår så jäkla risigt idag, halsen är svullen och jag har dragits med en huvudvärk från helvetet ända sedan vi klev upp i morsse. Känner mig mer död än levande, men försöker mest hålla ögonen öppna och tålamodet vid liv. Min fina lilleman lär vakna upp från sin eftermiddagsvila anytime soon. Själv har jag precis slängt in en plåt med ugnspannkaka i ugnen, mer avancerat än så blir det tyvärr inte. Vi får leva knapert denna månad med tanke på att jag så fint såg till att inte få någon utbetalning för januari månad. Men efter gårdagens lilla besök på försäkringskassan så trillar pengarna förhoppningsvis in på kontot vilken dag som helst. Jag har varit mammaledig i 1½ år och har fortfarande noll koll på vad som är vad samt överlåtelse av dagar m.m. Jaja, huvudsaken är att det löste sig och i veckan som kommer hoppas jag på att vi kan åka och storhandla.

I väntan på att maten ska bli klar och att Ellepelle ska vakna, tänkte jag nu slå mig ner och läsa lite bok. En sak är då säker, jag kommer gråta floder när boken är slut.



Jag skapar...


" Genom att böja mig tillbaka in i mig själv skapar jag allt, om och om igen. Jag skapar sinnet, jag skapar kroppen, jag skapar allt varseblivet, jag skapar universum. Jag skapar alla de ting som jag kallar verkligheten. "



Produktiv måndag!

Hello!

Mina fina killar försvann ut för en liten stund sedan. Själv har jag parkerat mig i soffan med en stor kopp chai thé framför Teen mom 3 på MTV. Så typiskt att alla mina favvo program skall infall på en och samma tid, på en och samma dag. Men jag är inte den som gråter över spilld mjölk, värre saker har man ju varit med om liksom. Haha!

Idag har jag verkligen haft händerna fulla, så något bloggande har inte hunnits med. Känns skönt att ha fått allting uträttat och jag kan äntligen andas ut. Det enda sakerna jag har kvar att göra nu ikväll är att hämta upp de sista torra kläderna från tvättstugan, dammsuga lägenheten samt skicka iväg några jobbrelaterade mail. Sedan tänkte jag mysa ner mig i sängen tillsammans med min vän boken innan det är dags att släcka ner.
Ah, mer produktiv måndag än såhär blir det inte. Damn, I'm good!



Desert Dwellers - Misty Mountain



Hem till pappa


Idag klev vi upp vid nio-tiden pigga och utvilade, jag och lilleman. Meningen var att vi skulle ta tåget ut till Årstaberg, där vi skulle möta upp min finaste för att sedan sällskapa hem till pappa. Men eftersom min finaste har glömt att lämna vagnen så får vi helt enkelt vänta på att han hämtar oss istället. Suck! Det är faktist lite smått frustrerande när man hela tiden är den enda som håller reda på saker och ting i det här hemmet.

Just nu har jag en väldigt trött lilleman här hemma, så jag tänkte försöka få honom att sova en stund innan vi sticker iväg. Det ska bli riktigt mysigt att få träffa familjen igen, och pappa har jag faktist inte träffat sedan annandag jul.

Ha en fin dag raringar, så hörs vi när jag kommer hem igen.


Lillemans nya overall




Vi hade ju lite otur med senaste overallen som visade sig inte bara ha ett, utan flera tillverkningsfel. Med pengarna tillbaka gav vi oss igår ut i jakten på en ny. Jag har på senare tid hört mycket gott om Didriksons. Tror ni inte att vi hade lagom tur som sprang in på Intersport och fyndade overallen ovan och dessutom till halva priset på ordinarie pris?! En söt fleece jacka av märket McKinley fick också följa med hem. Nu ska väl ändå min fina lillaman slippa frysa på dagis, jag skulle kunna ge honom hela världen om han så ville.

Gårdagen var för övrigt riktigt mysig. Eftermiddagen och kvällen spenderades hemma hos bästa faster tillsammans med farbror och fina kusiner. Idag har vi dessvärre dragit på oss en förkylning som heter duga! Stackars Ellepelle har knappt fått sova någonting alls och kraxar likt en fågel. Själv lider jag av en kombination av migrän/järnbrist. Men jag kämpar på som den super mama jag faktist är. Jag ska strax duscha och göra mig i ordning, för om dryga två timmar måste vi befinna oss i kyrkan. Idag minns vi nämligen pappa Faiz Azzo som lämnade oss för ett exakt ett år sedan. Därmen får också bloggen vila tills i morgon och jag önskar er en fortsatt fin lördag!♥


Vi bakar hallongrottor


Här hemma bakas det hallongrottor samtidigt som vi lyssnar till lite skön musik. Vad jag trodde skulle bli en tidig kväll blev allt annat än just det. Ellepelle slocknade i soffan strax efter klockan sex och tyckte absolut att det var läge att vakna igen runt åtta-tiden. Jaja, vi får helt enkelt mysa ner oss i soffan med våra goda kakor och göra det bästa av kvällen som återstår.

I morgon är vi lediga från dagis, vad vi hittar på istället är ännu oklart. Jag däremot skulle behöva uträtta en hel del ärenden samt kolla eventuella jobb. Medans mamman är busy får lillskiten hänga med pappan sin!


Forget what hurt you in the past, but never forget what it taught you...


Under dagens besök på biblioteket lånade jag hem dessa tre böcker. Som den bokmal jag har kommit till att bli, får jag känslan av att jag kommer att läsa ut dessa på nolltid. Det finns absolut ingenting som trumfar en bra bok. Nu väntar jag med spänning att böckerna också skall leva upp till mina förväntningar för att uppnå önskat resultat.

Jag har tyvärr inte hunnit meditera på hela dagen, men tänkte försöka göra så snart Ellepelle har somnat för natten. Han sitter för tillfället i stilla ro och bygger med lego inne i vårat sovrum, mammas fina lilla unge! Själv tänkte jag parkera mig i soffan framför unga mödrar med ett stort glas citronvatten. Yummie!


26:e januari 2012

Efter en riktigt orolig natt med lilleman, känner jag mig ganska slut som mamma. Jag vet inte hur många gånger vi har vaknat av att han sätter sig upp i rent paniktillstånd och fullständigt okontaktbar. Jag har mina aningar om att det var en kombination av en hård mage och en släng av påtaglig separationsångest. Allting blir så mycket mer uppenbart nu när han börjat på dagis. Ny miljö, nya människor, nya rutiner, allting är nytt. Inte bara för honom men också för oss som föräldrar. Det hela slutade hur som helst med att jag låg och masserade magen och ryggen tills han slutligen somnade om. Att väcka det lilla sovande barnet när väckarklockan satte igång var lättare sagt än gjort.

Lämningen i morsse var som vanligt lika hjärtskärande. Nu på morgonen har jag mest bara tagit de lugnt, men tänkte så småning om bege mig ner till centrum en sväng. Måste kika på en ny overall till lilleman samt köpa hem lite nödprovianter så som bröd, mjölk och smör m.m. Får se om jag eventuellt hinner med en solning också, skulle verkligen behöva lite färg på min annars så likbleka kropp.

Ha det fint!



Ingen kan neka sin kvinna hennes choklad


Titta vad min finaste kom hem med för en stund sedan! Ingen man i hela världen kan neka sin kvinna hennes choklad. Lilleman är nattad, själv ska jag och min vän chokladkakan slå oss ner i soffan och läsa bok en stund.

Nu stänger jag ner för ikväll och önskar alla fina läsare en god natt.


En ganska så seg onsdag

Det är segt här hemma och skrivlusten har ju varit större. Ellepelle har varit trött, ledsen och arg ända sedan jag hämtade honom på dagis. Själv har jag hunnit med att slänga iväg några jobbrelaterade mail, har nämligen sökt en tjänst som jag tror skulle passa mig pefekt. Men jag ska inte ta ut något i förskott, jag är glad om jag så bara blir kallad till intervju. Håll alla tummar och tår är ni snälla?! Jag har också hunnit köra två maskiner med tvätt, kört igång en maskin med disk, städat och lagat mat samt hunnit läsa några kapitel ur en av böckerna jag lånade från biblioteket. Mer om det i ett annat inlägg, men en sak är säker...jag vill aldrig att den ska ta slut! Jag tror att den här boken kan förändra mitt liv, min hälsa och mitt välmående.

Mina fina killar försvann precis ut genom dörren för att hänga med en kompis. Själv tänkte jag göra mig en kopp thé och facebooka lite innan Den hemlige miljonären börjar klockan nio.


Dimitris Athanasiou - Feel this love



Liten på vår jord men stor på ord


Även om han precis lärt sig att uttala dem. I vårat hem talar vi två språk, svenska och arabiska. Något som vi enbart ser som positivt, då barn har en otrolig inlärningsförmåga de första åren och kan lätt skilja på de olika språken. Elias har många släktingar som inte pratar annat än arabiska, och därför uppmuntrar vi honom till att tala båda språken. Språk är som en färskvara, använder man det inte försvinner det.

Elias som precis har börjat intressera sig för böcker, vill numera att man ska peka i pekboken och upprepa allt som står. Jag skulle kunna sitta och lyssna på honom i evigheter, allting låter så sjukt gulligt! Läggningen gick för övrigt hur bra som helst nu ikväll, och jag fick honom att sova strax innan klockan nio. Egentligen skulle han behöva lägga sig bra mycket tidigare, men idag fick det bli så.

Nu - borsta tänderna och sedan sova!


Ibland blir man ju bara så glad...


När jag hämtade lilleman på dagis idag, möttes jag utav det största leendet jag någonsin har skådat. Dagen har rullat på bra, han gör verkligen framsteg min lilla älskling och jag kunde inte vara mer stolt. Nu på eftermiddagen har vi ätit pannkakor till mellis, byggt med lego och myst i soffan. Vilket i sin tur slutade med att vi båda somnade. Lilleman sover än, själv tänkte jag försöka hinna med en meditation. Har kännt mig så otroligt uppe i varv och sjukt okoncentrerad de senaste dagarna, så det här med meditationen har hamnat lite på efterkälken. Det får bli en sväng till biblioteket i morgon och låna hem lite nytt material.

Min finaste jobbar kvällspasset och kommer inte hem förrens sent i natt. For oss blir det som vanligt tidigt i säng, känslan av att vakna upp pigg och utvilad är obeskrivlig. Nej, om man skulle ta och svira om till något mer bekvämt och sedan inta meditations possision.


24:e januari 2012

Godmorgon raringar, har ni sovit gott? Själv känner jag mig ovanligt pigg och utvilad för en gångs skull, så himla skönt. Ellepelle väcktes utan några som helst problem i morsse, klev upp strax efter halv åtta, åt frukost i lugn och ro innan vi kilade iväg till dagis. Ett lika sorgligt farväl blev det även idag, mammas lilla älskling.

Sitter här i soffan och käkar en god frukost, men tänkte så småning om påbörja projekt storstädning. Jag har en hel del tvätt som skall vikas samt att jag måste dammsuga och moppa golvet här hemma. En diskmaskin ska jag köra igång också. Lika bfa att få allting gjort medans lilleman inte är hemma, då risken är större att man inte får någonting gjort överhuvudtaget. Om jag hinner så ska jag slänga upp det där videoklippet som jag så fint glömde bort att lägga upp igår.



Tid...

Tänk dig att det finns en bank som varje morgon sätter in 86 400 kronor på ditt konto.
Det är inget fel. Insättningarna är lagliga och korrekt gjorda av en otroligt rik välgörare.
Men banken överför inte pengarna till nästa dag. Varenda natt blir alla pengar som du
inte använt den dagen borttagna från ditt konto. Vad skulle du göra i ett sådant tillfälle?

Självklart hade du använt alla pengarna den dagen de sattes in på ditt konto, dag efter dag.
Och det roliga är att alla har vi ett sådant konto! Men det är inte pengar som sätts in på ditt konto eftersom namnet på kontot är TID...

Varje dag blir du utrustad med 86 400 sekunder. Varje natt försvinner all den tid du inte utnyttjat. Ingenting blir överfört till nästa dag och du kan aldrig använda något i förskott.
Varenda dag startas ett nytt konto för dig. Varenda natt försvinner obrukad tid. Om du inte nyttjar dagens insättning så är det enbart ditt fel...

Det finns ingen väg tillbaka. Du kan inte övertrassera kontot i morgon! Det handlar om att leva i nuet och förbruka dagens insättning. Investera tiden smart så att du får bästa möjliga avkastning i form av hälsa, lycka och framgång. Tiden går. Gör det bästa av dagen idag!

För att förstå värdet av ett ÅR, fråga en student som missade examen.
För att förstå värdet av en MÅNAD, fråga en mor som fött ett barn för tidigt.
För att förstå värdet av en VECKA, fråga redaktören på en veckotidning.
För att förstå värdet av en TIMME, fråga de nyförälskade som väntar på att träffas.
För att förstå värdet av en MINUT, fråga han som kom för sent till flyget.
För att förstå värdet av en SEKUND, fråga han som precis lyckats undkomma en bilolycka.
För att förstå värdet av en MILLISEKUND, fråga han som kom tvåa i OS.

Ta vara på tiden!


Måndag och ny vecka


Firade arbetsintervjun med en super god lunch på en mysig thai-restaurang i Heron City tidigare idag.

Hämtade en ledsen kille på dagis idag. Måndagar brukar vara lite knepiga innan allting kommer igång, men lika ont i mammahjärtat gör det varje gång. Om jag hade vetat så skulle jag hämtat honom tidigare. 

För tillfället sitter vi och käkar lite mellis samtidigt som jag skickar iväg några jobbrelaterade mail. Arbetsintervjun idag gick väl inte riktigt som väntat, jag är inte ett dugg nöjd med situationen. Jag längtar tills studierna kommer igång, det liksom kliar i fingrarna. Under tiden får jag fortsätta harva vidare på arbetsförmedlingens hemsida. Tjohoo!

Kikar in här lite senare, då bjuder jag på världens sötaste lilla videoklipp ♥


Eftermiddag med lek

Vi är precis hemkomna från en mysig eftermiddag på leklandet här i Södertälje. Det blev en spontan playdate tillsammans med Louay och hans super söta lilla dotter. Ungarna har fått leka av sig ordentligt medans vi vuxna har fikat och konverserat. Vi har också hunnit med en veckohandling inne på Willys, så skönt att fylla på både kyl och frys ett tag framöver.

För tillfället har jag en köttgryta på spisen som skall koka i sisådär 1½-2 timmar. Medans grytan gör sitt tänkte jag slänga ihop något så smaskigt som vaniljpannacotta med frysta hallon. Ja, vi kände för att lyxa till det även idag. Det är vi värda! Vi siktar på en tidig kväll, Ellepelle är skit trött och lär väl mer eller mindre däcka efter maten. I morgon måste jag lämna honom på dagis strax efter klockan åtta, själv har jag en arbetsintervju inbokad. Fullspäckad måndag med andra ord!


Morning!

Här hemma klev vi upp för bara en liten stund sedan. Ellepelle är pigg och utvilad efter att ha sovit en HEL natt. Vi ska strax käka en god frukost och klä på oss, för idag är det i pulkabackarna ni hittar oss!

Lite senare i eftermiddag sticker vi till något mysigt lekland tillsammans med några vänner till familjen. Skulle även behöva åka iväg och handla upp oss inför veckan som kommer samt uträtta lite andra ärenden.





Lördagskvällen

Det är segt och ganska så snorigt här hemma. Vi har mest degat i soffan tills vi sedan bestämde oss för att lyxa till det med middag på pizzerian. Ellepelle har dock ätit sig mätt på bröd, yoghurt och kokt potatis större delen av dagen. Som vanligt visar tempen inga som helst tecken på feber, så någon magsjuka rör det sig då inte om. Nog för att han är lite tröttare än vanligt, men leker på bra ändå.

Min finaste försvann ut med grabbarna för en stund sedan. Själv tänkte jag parkera mig i soffan framför gladiatorerna. Självklart har jag köpt hem lite gottis bl.a en påse chips samt en massa god frukt att mumsa på.

Ha en fin lördagskväll raringar!



Säg hej till Vilda!


Oj så spännande med en ny liten familjemedlem, tyckte Ellepelle igår när vi klev innanför dörren igår hemma hos mamma. Han sträckte fram fingret och tjöt av skräckblandad förtjusning, söta lilla unge! Nu är han inte längre ensam om uppmärksamheten och man kunde nästan se hur svartsjukan lyste igenom. Det är inte lätt att vara liten säg. 

Idag startade vi dagen redan klockan åtta, då Ellepelle bestämde sig för att kräkas ner både sig själv och sängen. Stackarn får inte behålla någonting, har dock försökt peta i honom lite ljust bröd som skall ta upp vätskan i magen. Nu ska jag krypa upp i soffan och gosa med min lilla sjukling som bara tigger om min uppmärksamhet, och det ska han få 


Dagens kiddo




Tröja - Lindex / Jeans - Lindex / Strumpor - H&M



Hem till mamma


Det blev som så att jag bokade om arbetsintervjun tills på måndag istället. Jag fick helt enkelt lita på magkänslan. Så snart min finaste kommer hem från bilverkstaden tar vi oss ner på stan en sväng, och sedan sticker vi hem till mamma och hälsar på. Mysigt!

Jag ska försöka kika in här lite senare, tills dess får ni ha en fortsatt fin fredag!


Godnatt


Haft en riktigt mysig eftermiddag och kväll här hemma utan några som helst förpliktelser och måsten. Vi somnade i soffan strax efter klockan tre och vaknade återigen strax innan klockan sex. Sedan dess har vi ätit middag i form av något så enkelt som spaghetti och köttfärsås, busat, lekt och jag har hunnit hänga lite framför datorn. Har ni lagt märke till att jag har bloggat hela fem inlägg idag?! Jisses...när hände detta senast tro?

Ellepelle sitter för tillfället och bläddrar i sin nya pekbok som han fick utav mormor i julklapp. Själv har jag parkerat mig i soffan framför Biggest loser med en kopp chai thé. Känner mig så sjukt opepp inför morgondagens arbetsintervju. Alla mina viktiga papper är borta och jag har ingenting annat än mitt cv samt referenser att gå på. Skitbra...not. Funderar på om jag inte ska ta och omboka intervjun tills på måndag i förhoppning om att vara mer förberedd tills dess. Jag vill verkligen ge ett seriöst intryck, att få ett jobb nu skulle betyda världen för mig. Jag återkommer i morgon om hur det blir!


Fantasi...




See ya!


Guuuuuud, jag är så stressad över att alla mina viktiga papper är spårlöst borta. Vart fan kan dem vara någonstans? Jag och min finaste har i princip vänt upp och ner på lägenheten samt källarförrådet. Dem måste vara hemma hos hans bror, för hemma hos mor min finns det inte en chans att dem kan vara. Vid nästa flytt får ingen annan än jag röra mina saker, punkt och slut!

Nu sticker jag iväg och hämtar Ellepelle på dagis, som jag har längtat ihjäl mig efter min lilla skrutt ♥


Blackmill - Fortune soul




The past is where you learned the lesson. The future is where you apply the lesson. Don't give up in the middle!

Morning sunshines!

Lämnade Ellepelle på dagis som vanligt strax efter klockan åtta, och mer lugn och harmonisk unge får man ju leta efter. Idag var han något tröttare än vanligt, så för hoppningsvis sover han som en kung på vilan. Själv har jag svirat om till morgonrock, druckit en kopp varm choklad och tänkte väl köra en meditation så snart jag skrivit färdigt detta inlägg.

Lite senare i förmiddag sticker vi hem till älsklingens bror för att leta efter ett par viktiga papper, för att sedan hämta lilleman på dagis vid två. Om det blir som planerat, sticker vi upp till Diana och kidsen för playdate i eftermiddag. Mys!



Vackert runt halsen




Dessa vackra halsband fick jag i bröllopsgåva/försenad julklapp utav släkten borta i Irak. Så mycket smycken som jag har lyckats samla på mig under åren, kanske dags att införskaffa ett ordentligt smyckes skrin snart.

Idag har vi haft en riktigt produktiv dag här hemma. Så snart efter att jag hämtat en gladskit till son på dagis bestämde jag mig för att ta ett ordentligt ryck nere i vårat annars så väldigt stökiga källarförråd. Detta i förhoppning om att hitta mina gymnasiebetyg samt arbetsintyg. Tror ni att jag hittade dem? Nej. Troligtvis ligger dem någonstans hemma hos älsklingens bror, då han har förvarat några av våra flyttkartonger i hans lägenhet. Känner mig en aning stressad över att jag inte hittar dem, jag kan ju inte komma tomhänt till en arbetsintervju liksom. Nog för att jag har mitt cv och så, men allt de andra är minst lika viktigt.

Medans jag har röjjt nere i källaren fick Ellepelle hänga uppe hos fina Diana och hennes små pojkar, Leo och Sebastian. Alla tre går på samma avdelning och hur perfekt är det inte då att också bo grannar? Jag gissar på att vi kommer hänga en hel del framöver. Jag bara rå-diggar henne rakt igenom, love her!  Efteråt åkte vi hem till älsklingens kusin på fika och klev innanför dörren för en dryg timme sedan. Elias envisas med att absolut inte vilja sova, istället springer han fram och tillbaka mellan sängen och soffan. Jag tänker då inte jaga honom, någon gång ska han väl ändå tröttna och somna tillslut?!

Nu stänger jag ner för ikväll, så hörs vi på bloggen i morgon!♥


Sjuk mama

Det har varit en lång natt med snorande, hostande och febertoppar. Jag försöker mest hålla ögonen öppna och tålamodet stabilt. Det var knappt så att jag orkar upp ur sängen när väckarklockan ringde tidigare i morsse. Min finaste fick lämna Ellepelle på dagis, själv tog jag mig en välförtjänt sovmorgon. Känner mig dock inte ett dugg utvilad och trycket i bihålorna är större än någonsin. Kill me, someone!

Just det, idag ringde dem från en förskola och på fredag ska jag på arbetsintervju. Woohoo! Nu måste jag springa iväg och hämta lilleman, sedan sticker vi hem till älsklingens kusin med familj som nyligen hemkomna från Irak. Vi hörs lite senare raringar!



Mot alla odds

Jag blir alltid lika glad när jag zappar runt på tv'n och fastnar för program som dessa. Nu ikväll har jag och Ellepelle suttit och kollat på SVT's storsatsning Mot alla odds. Den största utmaningen där tio personer med olika funktionsnedsättningar, som ska gå från Viktoriafallen i Zambia till Skelettkusten i Namibia. Hur coolt? Jag menar, vem skulle inte vilja få en sådan chans?! Att se dessa personer anta denna utmaning och motbevisa dagens samhälle att människan inte har några som helst begränsningar. Nog för att man ibland stöter på komplikationer och motgångar, men det finns absolut ingenting som säger att man inte klarar av det så länge viljan och motivationen finns där. Livet måste gå vidare...

Ligger just nu med en trött liten kille här brevid mig i sängen. Han har legat och tramsat med vällingen i snart en halvtimme, men lär väl slockna anytime soon. Försökte meditera tidigare men tappade fokus, blev irriterad och stängde av. Jag får helt enkelt försöka i morgon igen när Ellepelle är på dagis. Jag ser så inte fram emot att behöva kliva upp klockan halv åtta i morgon.

Sov gott raringar, så hörs vi i morgon!♥


Tisdag

Hej och förlåt för den dåliga uppdateringen här på bloggen. Men det har varit så mycket annat som kommit emellan, så något bloggande har helt enkelt inte hunnits med. Hela gårdagen var jag i princip upptagen med att möblera om i lägenheten, är så sjukt nöjd över resultatet. Dock är jag inte helt färdig ännu, en hylla ska upp ovanför Ellepelles säng så att jag kan få upp lite blomster samt fotoramar på hyllan i vardagsrummet. Det blev också en sväng ner till centrum för lite shopping samt låning av böcker på biblioteket. Lånade även en cd med andningsmeditation (mindfulness) Deepak Chopra's meditationsteknik samt mindfulness (närvaro) för nybörjare. Så jag tänkte väl försöka köra en session så snart lilleman har somnat.

Idag har vi haft våran fjärde och sista inskolningsdag på dagis. Gick bättre än förväntat efter fyra dagars ledighet. Vi gick ut en stund på förmiddagen och Ellepelle har plaskat i vattenpölar, gungat gungbräda och sparkat boll med kompisen Zakariya. Sedan var det dags för sångsamling inomhus samt lunch och vila. Under tiden fick jag hänga i personalrummet tillsammans med de andra förskolelärarna, drack thé och snackade skit. Efter vilan ritade vi en stund och spelade musik tills min finaste kom lagom till hämtning. Han försvann för övrigt till jobbet för en stund sedan och själv har jag parkerat mig i soffan framför O.C på tv. Får se vad vi hittar på sen ikväll, är lite sugen på att baka något smaskigt.







Sjukling x 2

Hej från sjukstugan! Jag förstod redan när vi vaknade i morsse att Ellepelle mådde bättre. Men för att vara på den säkra sidan så blir vi hemma idag. Själv har jag dragit på mig en förkylning som heter duga, hur tröttsamt?!

Ute är det som om någon har gått runt och pudrat med florsocker. Så otroligt vackert. Inne är det inte fullt så vackert, rena rama bombnedslaget. Vårat hem är alltså i stort behov av en uppryckning. Jag måste även svänga förbi Frida och lämna av en del grejer samt gå till biblioeket och låna lite böcker.

Nu - frukost!


Mysigt hemma hos faster



Jag tänkte kika in här lite snabbt och tala om att Ellepelle är på bättringsvägen. Nu får han åtminstonde behålla maten, utan att det kommer upp lika fort som det slinker ner. Dock är han grymt dålig i magen och har bjudit på bajsfest större delen av eftermiddagen och kvällen. Jag har dessvärre förstått att detta inte är något tillfälligt, så något dagis i morgon blir det icke! Jag fick en fråga tidigare om jag inte visste vad som gäller vid magsjuka på dagis. Och då kan jag lugnt tala om att det vet jag visst, det är ju självklart att vi inte vill riskera att någon annan faller offer. Det är sjukt irriterande när folk verkligen letar fel och tror att man inte vet bättre.

Nu ikväll har vi hur som helst hängt hemma hos bästa faster. Hon och barnen höll på att förgås utav saknad efter våran lilla kille och det var på egen risk som vi tog oss dit. Efter en veckas semester i Dubai hade dem helt klart massor att berätta. Vi pratade även jobb, skola och utbildningar. Det är tydligen inte bara jag som har planer på att plugga vidare. En massa fina presenter har vi också fått i form utav kläder, en duk och nya shoes till liten. Han har nämligen fått sina absolut första äkta converse. Något stora i storleken, men jag gissar på att dem kommer att sitta som en smäck till våren.

Mina fina killar har somnat för natten och jag ska strax göra detsamma. Men först - mejka av mig och borsta tänderna.

God natt!


Bahramji & Mashti - Inner Beauty




Mitt lilla hjärta


Ellepelle ligger för tillfället i soffan och sover. Mitt lilla hjärta har i princip kräkts hela morgonen, får inte behålla någonting alls. Dock visar tempen inga som helst tecken på feber. Skönt! Men han är riktigt trött och mår inte alls bra, mammas lilla bebis.

Förhoppningsvis är det bara någonting tillfälligt och ingenting som smittar. Men vi avvaktar under dagen och i värsta fall så får vi skippa dagis i morgon. Jag ska strax riva ut alla sängkläder och bädda rent och sedan tänkte även jag försöka vila en stund. Är galet trött och mitt mammahjärta värker av att se mitt älskade lilla barn må såhär.

Uppdaterar mer lite senare.


Middag & film


Idag har vi haft en riktig segardag. Denna lördag har gått åt att göra i princip ingenting vettigt alls, skönt att bara kunna lunka omkring i morgonrocken utan några som helst förpliktelser.

Vi har precis avnjutit en helt fantastisk middag bestående av lammkotletter med aromsmör och potatisgratäng. Hur gott som helst om ni frågar mig! Lånade filmen The back-up plan utav mamma igår som vi snart tänkte sätta oss ner och titta på. Måste bara vänta på att min finaste hämtar upp de sista kläderna från tvättstugan. Kände att det var likabra att ha allting tvättat och rent innan Ellepelle är tillbaka på dagis.

Får se om jag orkar blogga något mer idag, annars får ni ha en fortsatt fin lördagskväll raringar!

Puss!


Friday


Äntligen fredag, vilket innebär att vi ännu en gång tar helg! Jag ska strax sätta lite fart här hemma, äta frukost, duscha och göra mig i ordning. Idag sticker ut till sollis och hälsar på mamma för vårat obligatoriska fredagsmys.

Har just nu två killar som bara tigger om min uppmärksamhet, och det ska dem få!

Ha en fin dag raringar!


Torsdag med dagis och bvc

Tredje och näst sista inskolningsdagen, och ska man jämföra med gårdagen så gick det tusen gånger bättre idag. Något blyg när vi klev in på avdelningen tidigare i morsse, men det tog inte många minuter innan han slutligen släppte taget för att leka och agera tillsammans med dem andra barnen. Till lunch åt han mer eller mindre en vuxen portion med mat, och detta med god aptit. Behöver jag ens nämna vilan som gick gick hur bra som helst?! Ellepelle sov i nästan 1½ timme, Jisses, han måste ha varit helt slut stackarn. Haft en helt hysteriskt rolig fikastund tillsammans med en annan mamma samt fröknarna på avdelningen medans ungarna sov. Vi diskuterade allt från hur jag och min finaste träffades, olika livsstilar, rutiner och vanor till politik och hemlöshet i Sverige. Man får liksom en känsla av att man är mer än bara en förälder. På så vis kan åtminstonde jag lämna mitt barn på förskolan med gott samvete, för jag vet att det finns ett grymt arbetslag som tar väl hand om honom. Livet skänker mig så mycket fint just nu, jag är så otroligt glad och tacksam!

Efter dagis så var återigen dags för ett besök på bvc. Han fick klart godkänt i allt utom att peka på olika kroppsdelar. Han pekar på magen om man ber honom, men mer än så vet han inte. Han fick rita, stapla klossar och hitta en gömd bil. Han babblar på som bara den och kan nu ett tio-tal ord: mamma, pappa, momo, närna (stjärna), nalle, hej, hej då, bye, titta, där, lelle (välling), hallå m.fl. Och våran bvc-sköterska var mer än nöjd med det.

Elias följer sin kurva på alla plan, dock känner jag mig lite besviken vad gäller vikten. På tre månader tycker jag väl ändå att han borde ha ökat i vikt, men icke. Han väger nu 10520g (10120g vid senaste vägning) och är cirkus 81,6cm lång. Dock ansåg inte sköterskan att vi hade någonting att oroa oss för, han befinner sig i en väldigt aktiv fas vilket innebär att han gör av med mer energi. Så länge han äter som han skall och växer så finns det ingen som helst anledning till oro. Skönt att veta! I veckan måste jag också ringa till folktandvården och boka en tid för Elias absolut första tandläkarbesök. Det kan ju bara gå hur som helst, varken jag eller min finaste får lov att titta i den där söta lilla munnen längre mer än när vi borstar tänderna. Äsch, det ger sig väl det med så småningom.

Nu ska jag parkera mig i köket och tillaga kvällens middag, ah hjärnsläpp! Jag har verkligen inte en aning om vad jag ska hitta på, något med kyckling blir det i allafall. Mattips anyone?





Att hantera elaka kommentarer...

Någonting som jag ofta funderar över, hur hanterar ni elaka kommentarer i verkligheten och på bloggen? Det är sällan jag kikar in här och möts av fina och vämenande ord, snarare tvärtom. Det tragiska är att det är en och samma person som kommenterar och detta anonymt. Jag har på senare tid lärt mig att ignorera och inte ta åt mig, och jag ser inte heller någon som helst anledning till att publicera dem. Varför skulle jag? Det handlar inte om att jag är feg på något vis. Om du vill säga till mig att jag är ful, barnslig, konstig m.m. då gör du det INTE anonymt! Då är det DU som är feg. När ni ger er tillkänna och faktist kan stå för vad ni säger, då kan jag ta mig tid att faktist besvara det hela. Jag kan absolut ta kritik, men gör ni det anonymt bevisar det bara hur omogna ni faktist är! När jag ändå håller på så kan jag lika gärna tala om att nätmobbning är lika fel och straffbart som andra former av mobbning. Alltså kan nätmobbning anmälas till polisen. Så nästa gång ni skriver en elak kommentar till någon, tänk er för och tänk även på konsekvenserna av erat handlande. Istället kan ni göra någons dag genom att säga något snällt, och jag lovar att ni kommer må så mycket bättre själva!




Wednesday

Så var andra dagen på dagis avklarad och Ellepelle trivs som fisken i vattnet. Idag har vi ätit våran första lunch samt vilat tillsammans med fröknar och barn. Vilan gick sådär, men efter lite skrik, bråk och gråt så lyckades han ändå somna och jag likaså.  Så snart alla barnen hade vaknat var det dags för oss att promenera hemåt igen. Medans jag och lillskrutt har hängt på förskolan så passade min finaste på att städa bort julen här hemma. Så skönt att äntligen bli av med julgran och allt annat som hör julen till. Helt plötsligt blev allting så mycket större, ljusare och luftigare. Det är hög tid att möblera om, nu när jag äntligen vet hur jag vill ha det!

Just nu sitter vi här i köket och äter ett stadigt mellanmål innan vi sticker ut och hänger med bästa farbror och kusiner i ett par timmar. Jag känner på mig att vi kommer ha en väldigt trött liten kille här hemma senare ikväll. I morgon har vi våran näst sista inskolningsdag och sedan tar vi äntligen helg. Fredagen spenderas som vanligt hemma hos mamma, men helgen är ännu oklart vad vi ska hitta på.

Får se om jag överhuvudtaget hinner eller orkar blogga något mer idag. Tänkte försöka klämma in en session innan vi sticker iväg. Om inte så får det bli vid ett senare tillfälle när jag har lite mer tid och slipper stressa mig igenom det hela.


Tisdagskvällen


Efter första dagen på dagis var Ellepelle helt slut, och vi har haft en ovanligt lugn eftermiddag och kväll här hemma. Han sov i princip från det att vi kom hem och vaknade en halvtimme senare, åt lite mat för att sedan somna om igen.

Själv har jag ägnat mig åt något som jag så länge har funderat på att göra, men aldrig fått tummen ur. Men efter mitt och mammas samtal tidigare ikväll, så har jag äntligen bestämt mig för att studera vidare. Dock så kommer jag att läsa på distans eftersom det är väldigt viktigt för mig att få komma ut och jobba under tiden. Jag har hittils anmält mig till tre olika kurser som skiljer sig helt från varandra. Jag känner verkligen hur en ny sida utav mig själv börjar träda fram och ta plats, är det möjligen så att jag börjar bli otroligt medveten om mig själv? Har jag nämnt att jag sakta men säkert börjat känna på det här med ljustempel meditation? Livet känns helt plötsligt så mycket enklare, detta tack vare all den enorma kärlek som jag omges utav varje dag. Vad jag ville komma fram till är att jag är så sjukt tillfreds med tillvaron som den är just nu, och jag skulle inte vilja ha det på något annat vis.

Sov gott raringar, så hörs vi i morgon!♥



Första dagen på dagis

Vissa kvällar går läggningen hur bra som helst, och igår kväll var just en sådan kväll. Elias sov som en kung i natt med små undantag för känningar i benen. Den där eländiga växtvärken verkar komma och gå lite som den vill. När väckarklockan ringde i morsse var det bara att masa sig upp och äta frukost innan det var dags att bege oss mot förskolan. Jag vet inte vem av oss som var mest uppspelt över situationen, idag är en stor dag här hemma.

Nu har Elias haft sin första dag på dagis, och det gick lika bra som väntat, om inte bättre! Han knallade in på engång och utforskade avdelningen på egen hand. Fröknarna var jätte gulliga alla tre och det känns som om vi kommer ha en helt fantastisk dagistid att se fram emot. Idag hade vi introduktion och informationsdag på en dryg timme och i morgon börjar allvaret. Då skall jag vara med från klockan nio till klockan två och så kommer det fortsätta fram tills på torsdag. Sedan är vi lediga fredag, lördag och söndag för att sedan ha en sista dag tillsammans på måndag. På tisdag blir det våran första lämning och hämtning och jag tvivlar inte en sekund på att han kommer få det tok bra på förskolan. Själv har jag en vecka med jobbsök att se fram emot samt överdrivet mycket tid tillsammans med min finaste. Men vem är jag att klaga?!

Annars så blev det en sväng till affären för att handla lite mat och om en liten stund tänkte jag försöka få den lilla att sova en stund. Idag klev vi nämligen upp strax efter klockan åtta, hör och häpna! Jag är så glad för alla dessa nya rutiner, det underlättar helt klart i våran annars så kaosartade vardag.


Kidsen today





Elias verkar pigg idag, så vi skippar middagsvilan och förhoppningsvis sover han hela natten istället. Själv inväntar jag min finaste som lär kliva innanför dörren anytime soon. Då vankas pannkaksbrunch och sedan tänkte jag att vi skulle baka lite kanelbullar att gotta oss med till kvällen. Ingen snö så långt ögat kan nå, så pulkabacken får vänta. En kort promenad till parken skall vi dock försöka hinna med, lite friskluft kommer göra oss gott!


9:e Januari 2011

Godmorgon måndag!

Barnen vaknade för en stund sedan och sitter just nu parkerade i soffan framför barnkanalen. Själv ligger jag fortfarande och drar mig, men ska straz kliva upp och göra oss lite frukost. Idag är det min sista dag som mammaledig och i morgon börjar våran stora lilla kille på dagis. Jag kommer verkligen sakna att ha min lilla huligan här hemma. Nog för att jag kommer få överdrivet mycket tid till annat, så som att söka jobb och ta hand om hemmet. Jag behöver den tiden, och jag vet också att Elias behöver få gå på dagis och vara bland andra barn. Nu håller vi alla tummar och tår för att inskolningen skall gå så snabbt och smidigt som möjligt.

Idag tänkte jag baka tillsammans med ungarna och sedan får vi se om vi kanske tar en sväng till parken lite senare. Jag har verkligen dragit mig för att gå ut dessa dagar, men det är ju så kallt! När jag jobbade på förskolan var vi ute jämt. Får hoppas på att det vill komma lite mer snö så att vi kan åka pulka åtminstonde.


morgonmys i sängen ♥


Tröttaste ungen i stan vägrar sova!!

Vi har en kamp ikväll med. Jag har kämpat de senaste tre timmarna och pappan likaså. Ingenting duger, och ungen är så trött att han knappt vet vart han skall ta vägen. Jag är under ständig bevakning, jag får inte försvinna medans han sover. Men jag vet att jag måste finnas här tills han känner sig trygg nog att våga somna in. För tids nog så är det just det han kommer att göra. Det är bara att rida ut vågen, men jag måste ju få lov att medge att man blir knäpp i skallen när man inte får sova ordentligt.

Nu kastar jag in handduken för ikväll. Sov gott raringar, så hörs vi i morgon.



Sunday afternoon

Hej bloggen och förlåt för dålig uppdatering. Elias bjöd på skrikfest i natt och jag har knappt fått sova en blund. Idag är jag en trött mama, så ni får helt enkelt ha överseende med att bloggen hamnar lite på efterkälken. Jag har precis tagit mig en välbehövlig dusch samt laggt på ett ansikte.

Vi har än sålänge inga större planer för dagen, mer än att min fina lillasyster kommer hit och stannar över natten. När man talar om trollen så ringde telefonen precis och det lilla barnet dyker upp om en dryg timme eller så. Mysigt! Tänkte väl så småningom fundera ut vad vi ska äta till middag samt klä på mig, då jag sitter här i endast morgonrock. Vill inte störa lillprinsen som ligger sover sött tillsammans med pappan sin.

Kikar in här lite senare, tills dess önskar jag er en fortsatt fin söndag ♥




Deepak Chopra




Lördag med tacos



Idag har vi haft Elias fina kusiner samt bästa farbror på besök. En eftermiddag och kväll fylld av lekar, skratt och god mat. Blev något så enkelt som tacos till middag, på barnens begäran då givetvis! Ellepelle som inte har sovit på hela dagen har äntligen somnat för natten (hoppas jag) och min finaste likaså. Stackarn har dragits med en elak tandvärk hela veckan och orkar knappt hålla humöret uppe. Vad är då inte bättre än att sova bort det onda?! Själv tänkte jag släcka ner och köra min andra mindmantra session för idag. Jag känner redan skillnad vid varje utövningstillfälle, men jag har fortfarande en lång väg kvar ♥


Attitude and love


F
all in love or fall in hate. Get inspired or be depressed.
Ace a test or flunk a class. Make babies or make art
Speak truth or lie and cheat. Dance on tables or sit in the corner
Life is divine chaos. Embrace it. Forgive yourself. Breath.
And enjoy the ride...



Synkro - Viewpoint




MindMantra


Sådär, då har jag haft min första mindmantra session, och jag är redan fylld av massa positiv energi. Jag skulle inte kalla det meditation, det handlar mer om hälsa och välmående. Att komma i kontakt med sin egen kropp och själ, Förmågan att kunna bortse från livets svåra hinder och ha ett öppet sinne, detta genom att utöva kontinuerliga in och ut andningsövningar. Detta genom att använda lungorna fullt ut och frigör endorfiner, vilket i sin tur är både blodrenande och avstressande.

Nästa steg är att börja utöva yoga i samband med mindmantra, så sjukt upplyftande! Jag och min fina Moula har även pratat om att ha en session tillsammans. En tvättäkta indier som vet vad han pysslar med, jag är så tacksam.

Ellepelle sover som vanligt sin eftermiddags-nap och själv tänkte jag parkera mig i soffan och läsa bok. Jag har varit så himla dålig med att läsa på senare tid, någon som har något bra boktips? Ikväll blir det Twilight-mys och vi som inte har något gottis hemma alls. No way att jag kan sluta med godis och annat gott. Livet är nu och jag tänker leva fullt ut! ♥


Moooorning!



Vi bakar äppelpaj!



Efter att ha storstädat precis hela lägenheten, är hemmet återigen skinande rent. Elias sov i nästan två timmar och vaknade i princip lagom tills jag var färdig. Nu ska jag bara köra en sista maskin med disk, det är ju så himla tråkigt att kliva in i köket på morgonen och disk är det första man ser. 

Hur som helst så fick jag världens sug efter att baka, så jag och lillskruttis bestämde oss för att baka en smaskig äppelpaj. Jag som är tok allergisk mot äpplen har kommit i underfunn med att jag faktist kan äta skalade och tillagade äpplen. Och då menar jag att bara dessa röda äpplen går för sig, gröna äpplen går fet bort. Jätte konstigt men så är det i allafall. Vi slängde ihop en vaniljsås till detta och jag dog nästan, så gott det blev!  Just n sitter Ellepelle vid soffbordet och ritar medans jag har parkerat rumpan framför någon super tråkig film på tv. Jag har mina aningar om att det blir en sen kväll.



Torsdag med fina kusiner

Hej mina hjärtan! Hur mår ni där ute i snöstormen? Här hemma kom vi precis innanför dörren, Ellepelle slocknade i bilen och sover än. Idag har han fått hänga med sina fina kusiner medans jag och min finaste försvann iväg till kyrkan för minnesstund. Efteråt blev det brunch i en lokal i närheten för att sedan fortsätta hem till bästa faster på middag och fika. I morgon åker hon och hennes man till Dubai och blir borta i drygt två veckor. Som vi kommer att sakna dem, barnen blir dock kvar med oss. Så under helgen hoppas vi på att kunna hitta på något riktigt roligt tillsammans, något barnvänligt vill säga.

Medans den lilla sussar sött tänkte jag passa på att ta ett ordentligt ryck här hemma, för jag står inte ut att leva i detta kaos längre. Sedan blir det soffmys framför tv'n ett slag. Så skönt att slippa tänka på middagsmat då vi har hunnit äta hela två gånger idag. Jag är proppmätt! Får se om jag överhuvudtaget orkar blogga något mer idag, annars får ni ha en fortsatt fin kväll. Bjuder på tre söta bilder på Ellepelle och kusin Josef som jag tog tidigare idag.







Födelsedagsmiddag hemma hos mamma


Spenderat eftermiddagen samt kvällen hemma hos mamma. Idag är nämligen hennes födelsedag och den firades med födelsedagsmiddag tillsammans med familjen. Supermysigt! Så himla kul att äntligen få träffa syrrans pojkvän för första gången, ett riktigt kap om jag får säga det själv. Mammas kusin kom även förbi och stannade på middag, alltid lika trevligt när vi blir så många. Överraskade mamma med att ge henne en personlig almanacka med bilder på henne och Elias vid olika sammanhang. Hon blev så glad min fina lilla mamma, hoppas bara att pappa och mormor blir lika glada för sina.

Nu är vi i allafall hemma och jag funderar seriöst på att gå och lägga mig. I morgon blir det upp i ottan för att närvara på minnesstunden för min svärmors kusin som gick bort för ett tag sedan. Som vanligt kände jag inte personen i fråga, men jag följer med som stöd och för att visa min respekt gentemot min familj och dess nära och kära. Efteråt tänkte jag besöka dagiset där Elias ska börja, dels för att se vad det är för typ av verksamhet samt kolla vilken tid inskolningen börjar på tisdag. Detta kommer bli så bra!

Sov gott raringar, så hörs vi i morgon!♥


Jell-o!




Så brutalt gott med fiskbullar till middag, ni förstår verkligen inte! Vissa maträtter serveras endast här hemma när min finaste är på jobbet. När jag var i affären tidigare idag (turren dvs) så var jag bara tvungen att köpa ett paket Jell-o. Hur enkelt och hur gott som helst! Jag tycks inte vara den enda som tycker att det är gott, Ellepelle har redan hunnit klämma i sig en hel tallrik.

Nu blir det soffmys och invänta att min finaste kommer hem. I morgon åker vi hem till mamma för att fira hennes födelsedag. Ska även bli tok spännande att höra hur lillasyster har det på nya jobbet. Så nu stänger vi ner för ikväll så hörs vi i morgon.

Puss!


Tisdag

Bra dag! Det var med minst sagt tunga steg som jag tog mig iväg till arbetsförmedlingen nu på eftermiddagen. Blev dock hänvisad till världens bästa handledare, och jag är glad i själen. Hon såg inte alls till varför jag ska hänga där med tanke på mina goda meriter. Med min starka vilja och goda kunskaper så tyckte hon istället att jag skulle höra av mig till rekrytering samt bemanningsföretag där mina chanser mycket väl skulle kunna leda till jobb. Jag känner mig genast mycket mer motiverad, egoboost så det står härliga till!

Min finaste försvann iväg till jobbet för en stund sedan, själv tänkte jag parkera mig ute i köket och slänga ihop kvällens middag. Fiskbullar i currysås med potatis står på menyn, mums! Jag är så glad över att se hur min fina unge har återfunnit aptiten och äntligen börjar han lägga på sig dem få gram som han tappade strax innan jul. Nu väntar jag bara spänt på att vi ska få en ny tid för återbesök på bvc, alltid lika spännande varje gång.

På tal om våran lilla kille, tyckte väl att det blev sådär oroväckande tyst...



Hej trötta måndag!


Måndag, ny vecka och nya möjligheter! Dock har tröttheten slagit till ordentligt och verkar inte heller vara på väg bort. Har precis suttit i telefon med trygghansa samt slängt iväg några jobbrelaterade mail. Nu måste det väl ändå gå vägen, jag har så inte lust att hänga nere på arbetsförmedlingen. Jag måste verkligen börja skapa mig ett eget liv nu, även om jag känner ångesten komma krypandes emellanåt. Det är dags att kapa navelsträngen...

Nu däremot tänkte jag rota igenom kyl och frys i förhoppning om att hitta något ätbart till middag.

Ha en fin kväll raringar!♥


New year's Eve á la Fornhöjden!





Mitt nyår





Hade ett helt fantastiskt nyår igår hemma hos bästa faster tillsammans med mina fina killar. Södertälje rockade vid tolvslaget och jag har aldrig varit med om liknande. Alla syrianer slog på stort och laddade cake efter cake, magiskt! Jag kan nästan garantera att Stockholm inte var någonting i jämförelse.

Vi firade hur som helst in det nya året med skumpa, god mat och massa annat gott. Själva stod vi på räksallad, jumbokräftor och hallon pannacotta med färska jordgubbar och passionsfrukt till dessert. Så gott att jag nästan dog! Allting var så fint uppdukat och stämningen var på topp, kunde inte ha firat ett bättre nyår! Jag tror inte att vi trillade innanför dörren förens strax efter klockan halv tre. Idag är vi så trötta och har inte gjort annat än degat i soffan framför tv'n hela dagen. Skönt!

Mina fina killar försvann precis ut genom dörren för att hälsa på en kompis. Skickade även med två kassar med kläder att lämna över till en person som jag är mer än glad över att inte behöva ha att göra med längre. Aldrig någonsin har jag kännt mig så lättad, jag behöver inte fler negativa människor i min omgivning. Besvärliga människor letar alltid efter gräl. Nu måste jag lära mig att ta avstånd från negativa människor, det tjänar ingenting till att umgås med dessa. Sådana som bara måste slänga ur sig en negativ kommentar för att dem själva är bittra och missunnsamma. Nu vill jag endast omges av positiv energi och må bra!