Söndag & vilodag

 
 
 
Vi har nått slutet på ännu en fartfylld med rolig vecka, med ena aktiviteten följt utav en annan. Bilderna ovan är ifrån vårat mysiga lilla besök på Torekällberget i måndags. Lilleman var såklart upp över öronen lycklig över att få springa omkring, leka och klappa alla djuren. Tiitade på dockteater gjorde vi också för att sedan köpa med oss fika att avnjuta i solskenet. I onsdags däremot var vi bortbjudna på grillparty hemma hos bästa Frida tillsammans med ett härligt gäng tjejer och killar. Där blev vi kvar ett bra tag, åt och drack gott samt rökte vattenpipa tills det var dags att åka hem. Helt sjukt vad vi har njutit av denna sommar, och den har ju knappt börjat för våran del. På söndag nästa vecka är vi bortbjudna på bröllop, och tidigt på måndag sticker vi äntligen ner till västkusten för en veckas semester. Lata dagar på stranden, svampplock, mysiga kvällar på bryggan, räk och skaldjursfrossa. Jag skulle kunna fortsätta i evigheter, som vi längtar!
 
I veckan som kommer hoppas vi på fint väder, playdates i parken och förhoppningsvis lite strandhäng på det. Känner att jag vill spendera så mycket tid tillsammans med lilleman som jag bara kan. På bara några veckor har vi skapat ett band, starkare än någonsin. Vi har kommit varandra så nära, jag är den första han ser när han vaknar och jag är den sista han ser när han lägger sig på kvällarna. Han släpper mig inte med blicken och han måste försäkra sig om att jag är där hela tiden. Vi skrattar, vi bråkar, vi slåss och vi gråter, allt det hör ju till. Men så kommer det stunder då han lutar mitt huvud ner i hans lilla knä och klapar mig på kinden. Och jag kan inte låta bli att fälla en tår av fullständig lycka och kärlek för mitt älskade lilla barn. Vad vore mamma utan dig?
 
Söndag idag, även kallad vilodag. Har bara varit hemma, legat i soffan och degat framför barnkanalen. Min finaste kom hem med pizza och jag slapp laga mat. Meningen var att vi skulle gå på bio ikväll, men som vanligt körde det ihop sig och istället sitter jag nu på kontoret och tänkte jobba i någon timme eller två. Vi får helt enkelt skjuta upp bion till i morgon, mys!


Sangriatime

 
Vädergudarna har varit allt annat än på våran sida de senaste dagarna (läs: veckorna), men idag till min stora lycka så stod termometern på ca +26 grader och strålande sol. Hoppade i min söta playsuite, tog med mig lilleman och åkte ut till mamma för obligatoriskt fredagsmys och vi är kvar än. Jag tänker inte ens be om ursäkt för min dåliga uppdatering här på bloggen, har liksom prioriterat annat så som jobb, familj och vänner på senare tid. Framför allt jobbet, allt för att vi skall ha en sådan härlig, välförtjänt och lyxig semester som möjligt.
 
Vi har precis dukat upp med plockmat och är inne på våran tredje kanna med sangria, så sjukt gott! Nu är det bara två veckor kvar med jobb, sedan tar vi semester på riktigt! För fem minuter sedan hade vi strålande sol, nu öser regnet ner, blixtrar och dundrar som bara den. Jag vet inte om man skall skratta eller gråta, är detta vad man skall kalla svensk sommar?! Ge mig Cypern NU!


14:e juli 2012

 
Vi är hemma hos lillemans faster och hänger, ätit irakisk frukost och bara tagit det lugnt. Så skönt att göra absolut ingenting! Det har varit lite väl intensivt de senaste dagarna. Har jobbat häcken av mig, hängt med fina vänner, playdates och samtidigt försökt att någonstans hinna med mig själv.
 
I torsdags var vi hemma hos bästa Frida och Malte-bus, ungarna fick leka av sig medans vi mammor hängde ute på altanen och njöt av det fina vädret. Bättre än så kunde det inte bli! Jobbade ett par timmar på kvällen och så igår hälsade vi på hemma hos Louay och Farrah och deras söta lilla dotter som är jämngammal med Elias. Dessvärre var båda ungarna galet trötta och det hela slutade med att vi fick åka hem.
 
Just det, idag har vi äntligen bokat om våran resa och sista veckan i augusti sticker vi ner en vecka till Cypern. Åh, det ska bli så nedrans skönt att bara få rå om mina fina killar i en hel vecka. Sola, bada, äventyra och äta gott. Precis vad vi behöver nu, bara få vara tillsammans!
 
Snart kommer baby love hit och joinar oss en stund innan vi åker hem. Mys!
 
 


Elias 2 år idag!

 
Inte klokt att våran fina lilleman redan fyller 2 år. Klockan 15:23 söndagen den 11 juli 2010 kom du äntligen till världen efter tretton timmars långt värkarbete, och jag blev mamma för första gången. Det finns inget barn i hela världen som sprider så ändligt mycket ljus, kärlek och harmoni som du. Jag är så stolt som får vara mamma till just dig, och jag är så förväntansfull över vad och vem du kommer bli när du blir stor. Vad som än händer, vilken väg du än väljer att gå i livet så finns jag alltid här. Jag stöttar och tror på dig in i det sista, för jag vet att du kan klara av vad som helst. Det har du redan bevisat sedan första dagen vi såg dig! Jag älskar dig så oändligt mycket, mer än vad ord kan beskriva. Lycka är du!
 
 
Vårat första möte som mamma och son ♥


Ändring av semesterplaner

Jävla skit också, vårat mobila bredband har slutat att fungera och jag har för tillfället ingen åtkomst till vare sig internet eller bloggen. Så för tillfället bloggar jag från jobbet då chefen är på semester. På tal om semester så har vi fått lov att avboka resan ner till Palma. Det hade något med förhöjd avreseskatt vilket vi inte var villiga att betala. Så istället krävde vi pengarna tillbaka och vi bokar istället en vecka nere på Cypern. Så mycket mysigare om ni frågar mig! Dock reser vi inte förens i slutet av augusti, funkar ganska bra då jag tänkte passa på att jobba lite från det att vi kommer hem från landet. Aldrig fel med lite extrapengar i plånboken!
 
I morgon blir det kalas för världens finaste lilleman som blir 2-år på dagen.Vid den här tiden för två år sedan åkte jag in på BB med kraftiga värkar. Helt sjukt att tänka att den där lilla ungen har legat i min mage, nu längtar vi istället tills vi blir gravida med nummer två. Men för att återgå till morgondagen så har jag en hel del att förbereda. Lägenheten skall storstädas, mat och balllonger skall inhandlas, tårta måste fixas osv osv. Kommer bli toppen!
 
 
 
 


8:e Juli 2012

 
Har som vanligt inte haft någon som helst tid till att blogga, istället har jag varit upptagen med livet och familjen. Bilderna ovan är från gårdagens födelsedagsfirande för våran lilla kille som fyller 2 år på onsdag. Vi blev ett härligt litet gäng på drygt elva personer och vi dukade upp på mammas balkong och dekorerade med ballonger och serpentiner. Lilleman fick massor med fina presenter och den fina biltårtan som jag och lillasyster satte ihop skall vi inte tala om. Tack alla fina som var med och gjorde lillemans födelsedag till den absolut bästa!
 
Till kvällen satte vi oss ute på balkongen, drack tyskt öl och rökte vattenpipa. Det är vid sådana stunder som livet är så tacksamt att leva. En känsla av sinnesfrid och total harmoni! Vi kom hem strax innan halv elva, lilleman stupade i säng och jag och baby love fick en stund för oss själva. En stund till att bara förlora oss i varandra, så ljuvligt, så underbart, så nedrans välbehövligt!
 
Idag bjöd lilla hjärtat sin trötta mor på sovmorgon, det tackar vi för. Det råder semesterkänslor i vårat annars så lugna bostadsområde. Grannarna har dragit upp musiken på högsta volym och folket festar som aldrig förr. Lilleman är inte sen med att haka på genom att göra sina absolut snyggaste dans moves. Ska strax ställa mig i köket och slänga ihop lite lunch. Blev så vansinnigt mycket mat över från igår. Funderar på att jobba i ett par timmar så snart baby love kommit hem från jobbet. Sedan blir det familjemys för hela slanten.


Mojitos at sunset

 
Vi har det verkligen så himla bra här hemma hos min fina mamma. Sedan att lilleman har varit vaken non stop sedan klockan halv tio i morsse är en annan femma. Han är så nedrans envis mitt älskade lilla barn, så skönt när någon annan i den här familjen kan kliva in och ta över när det bara blir för mycket. Så ikväll har jag faktist kunnat sitta ute på balkongen i solnedgången och druckit mojitos tillsammans med min underbara lillasyster. Vi satt och pratade om sådant bara tjejer förstår sig på. Vi har även planerat en eventuell utgång i veckan som kommer, fun fun fun!
 
Nu däremot tänkte jag skämma bort mig själv med att lägga en avkopplande ansiktsmask, fixa naglarna och sedan sooooooova! I morgon blir det upp i ottan för att fixa och förbereda inför lillemans 2-års kalas. Kommer bli awesome!


Hemma hos mormor

 
Hej hej! Första dagen på sommarlovet kickade vi igång med en lång, men ack så välförtjänt sovmorgon. Lilleman väckte mig på så vis att han satte sig på mig och skrek " mamma uuuuuupp ", och då var klockan strax efter halv tio. Sagt och gjort, klev upp och slängde snabbt ihop en skål med gröt och ett glas mjölk till den lilla. Det är liksom standard hemma hos oss, ingen morgon utan gröt alltså.
 
Vi slappade i soffan en stund innan vi slutligen hoppade in i duschen och packade väskorna för att åka hem till mamma. Lilleman skötte sig exemplariskt hela vägen utan satt tyst och lugnt för sig själv, med undantag för myror i brallan stationen innan vi skulle kliva av. Hem till mormor skulle vi, och fort skulle det gå. Upp för mördarbacken fick han gå själv och sedan åka vagnen sista biten då benen knappt bar honom mer. Helt otroligt att ungen inte slocknat än, snart sover han väl inte middag alls längre. Då kanske vi kan få det lite mer lugnt på nätterna istället, hade absolut inte tackat nej till mer sömn. Länge sedan som jag fick sova så lite som jag gör nu.
 
Hur som helst så har vi precis varit ute på promenad, knatade ner till affären och tillbaka. Inväntar just nu att min finaste skall hämta mamma på jobbet. Sedan sticker vi iväg och handlar allt vi behöver inför i morgon samt en sväng in på systembolaget.
 
Får se om jag hinner uppdatera bloggen något mer under kvällen, annars hörs vi i morgon. Ha en fin fredag raringar!


Hemma hos Frida och Malte

Ledsen för den usla uppdateringen som råder här på bloggen. Det är sommar i luften och att sitta framför datorn känns som bortkastad tid när man kan vara ute och njuta av solens varma strålar.
 
Idag har lilleman kalasat på förskolan med pinnglass och ballonger, lycklig kille med andra ord. Dem firade alla de barn som fyller år under juli och augusti månad. Och lilleman fyller praktist taget 2 år om bara 6 dagar, älskade lilla unge! Så i morgon sticker vi hem till mamma för övernattning och ett tidigt födelsedagskalas på lördagen med hela familjen samlad.
 
Idag däremot har vi hängt i Pershagen hemma hos Frida och Malte. Ungarna fick leka och busa på baksidan medans jag och Frida samtalade om allt och ingenting. Finns ingen människa som är så enkel att umgås med, så skönt att bara vara. Planerat in både en och annan playdate och strandhäng framöver. Så himla roligt att ungarna leker så fint ihop och att dem faktist kan dela med sig och kompromissa utan minsta gnäll.
 
Nu ikväll blev det som vanligt en sväng till kontoret och kom hem för dryga halvtimmen sedan. Dricka en kopp thé och varva ner ett slag innan sängen kallar.
 
Go'natt!


Parkhäng en fin sommardag

 
 
 
Bjuder på dessa underbara bilder från dagens parkhäng, tills jag har gått igenom resten av alla miljoner kort som jag lyckades knäppa på kidsen. Lika busiga, glada och smutsiga som för dryga året sedan, inte klokt så stora dem börjar bli!
 
Sommarvärmen tycks ha hittat tillbaka och det sista vi gör är att sitta inne. Så idag packade vi väskan med mat, fika och leksaker för parkhäng med fina vänner. Vi blev ett gäng på fyra mammor med respektive barn, så himla mysigt! Där blev vi kvar hela eftermiddagen, sparkade boll, lekte i sandlådan, åkte rutchkana, gungade, fikade och konverserade i timmar om allt och ingenting. Så himla mysigt! Lilleman var på tipptopp och skötte sig precis som alltid exemplariskt när vi är bland folk. Han är så sjukt social och glad precis hela tiden, pratar och vevar med armarna. Fina lilla unge!
 
Vi blev hämtade av pappan i familjen strax efter klockan sex, och jag fortsatte vidare mot jobbet. Gick riktigt bra idag med och jag kunde inte vara lyckligare. Kommer sitta fint på semesterkontot sedan i slutet av månaden, som vi längtar till semestern nu!
 
I morgon blir näst sista dagen för lilleman på dagis. Ja, jag hade glömt bort att vi hade en hel vecka kvar. Vi har i allafall bestämt oss för att söka ny dagisplats tills nästa termin, hoppas bara att det ska gå vägen. Med våran vanliga tur så kommer det väl gå åt pipan bara för det! Äh, vi håller tummarna helt enkelt!


Bebismys

 
Den här lilla godingen fick jag rå om i lördags hemma tillsammans med resten av kompisgänget hemma hos fina Ghada och Heimann. Gissa om jag blev ännu mera bebissugen än vad jag redan är?! Jag var lite orolig i början att lilleman skulle bli grön av avundsjuka, men icke. Han var förmodligen upptagen med så mycket annat, så som Lukas alla miljoner leksaker, maten och alla människor som var där. Annat blir det väl när han får sig ett eget syskon, då uppmärksamheten måste fördelas på ett helt annat vis. Som jag längtar till den dagen!
 
Igår var vi hemma hos älsklingens kusin där det bjöds på grillat, bakelser, thé och vattenpipa. Alltså har vi haft ännu en fullspäckad helg och nästa blir inte ett dugg bättre. Hoppas även på hinna med en hel del parkhäng i veckan med tjejerna om vädret tillåter dvs.
 
Jag ska strax hoppa in i duschen och göra mig i ordning, sedan sticker jag in till kontoret i någon timme eller två. Iväg och hämta lilleman på dagis vid två, hem, laga mat och sedan tillbaka till kontoret igen. Jag älskar friheten att kunna styra över mina egna arbetstider, tänk om man ändå kunde ha det så jämt!