Helgen som varit...



Hóla babes!

Jag är nu tillbaka efter ett par långa men ack så välbehövliga dagars bloggpaus. Känner inte att jag har ett lika stort behov av att blogga längre, istället har jag ägnat min dyrbara tid åt att hänga med dem jag älskar mest. Mamma kom i fredags och stannade natten till lördag, och vi hade det verkligen så himla mysigt. Vi knallade på stan och lilleman blev bortskämd med uppmärksamhet och nya kläder. Till kvällen lagade vi mat, drack en herrans massa vin, myste i soffan med en massa gottis framför deckar serier på tv. I lördags klev vi upp lagom tidigt för att promenera längst vattnet, blev som vanligt en runda på stan för ytterligare lite shopping för att sedan fortsätta ner mot hamnen där vi kollade på änderna. Fina lilleman vart så trött efter helgens alla nya intryck och det tog inte slut där. När mamma sedan åkte hem packade vi in oss i bilen för att hälsa på bästa faster och fina kusiner. Stackars liten var så trött att han skrek av förtvivlan och en stund senare var vi på väg hem igen.

Idag blev det som vanligt ett par timmars jobb på kontoret för att sedan bli bortbjudna på lunch hemma hos faster. Nu på kvällen har vi bara hängt här hemma, har inte orkat eller haft lusten till att göra så mycket annat. I morgon är det ny vecka och nya tag. Can't wait!


Hajjdi!

Hej och förlåt för dålig uppdatering. Detta dels på grund utav att lilleman har varit sjuk, samt att han på något vänster trampat sönder skärmen på datorn. Sitter för tillfället uppkopplad mot teven för att jag överhuvudtaget skall kunna se någonting. Suck! Vi får se hur mycket tillgång jag får till internet framöver, har verkligen inte råd att köpa en ny dator som det ser ut just nu.

Annars då? Jag har haft en riktigt dålig start på veckan med på tok för lite sälj. Det blir alltid så i slutet av månaden, men förhoppningsvis går det lite bättre vid månadsskiftet. Vi har också dragits med magsjuka och lilleman har varit allt annat än på topp de senaste dagarna. Vi höll honom hemma idag, men i morgon ser det ut att bli nya friska tag. På fredag kommer mamma och syster för att stanna över helgen, får bara hoppas att det vackra vädret vill hålla i sig tillsdess. Idag kunde man till och med skippa jackan för att praktiskt taget sitta i t-shirt. Härligt!

Nu mina vänner skall jag bära in en sovandes liten lilleman och sedan tänkte jag väl krypa upp i soffan ett slag. Min finaste är hemma hos brodern för att kolla på någon tråkig fotbollsmatch men lär väl dyka upp anytime soon.

Nighty!


Liten sjukling



Lilleman är hängig idag, febrig och ordentligt dålig i magen. Nu på morgonen har vi mest legat i soffan och myst framför barnkanalen. Fortsätter det såhär så blir vi hemma i morgon, finns ingen anledning att han ska må pyton på dagis när han lika gärna kan göra det hemma.

Gårdagen var kaos, mer än så vill jag inte gå in på. Jag hoppas att det hela löser sig på ett eller annat sätt, för såhär kan det inte vara. Det får inte gå till på det här viset. Idag däremot blir en lugn och skön söndag hemma, har varken lust eller ork till något annat. Kanske kikar in här lite senare, annars får ni ha en fortsatt fin söndag!


Buskul på sjöhistoriska museét







Vår lediga fredag har vi tillbringat på sjöhistoriska museét, jag och mina fina killar. Jag läste något om att dem skulle ha en fin lek och skapar hörna. Ellepelle kutade mest runt och spanade in alla tusentals båtar innan han försiktigt började undersöka lekhörnan.

Efter en timmes lek, packade vi in oss i bilen och styrde kosan mot närmsta mataffär för att handla hem god mat och gottis till kvällen. Till middag åt vi färdiggrillade revbensspjäll, kyckling och potatis med vitlöksbröd. Mums! Nu lider jag istället av jordens matkoma, jag vet inte om det var maten som var så god eller om det var jag som var så hungrig?! Förmodligen en kombination av de båda. Jag ska strax inta soffläge och se om det går något bra på tv en kväll som denna.

Och till er andra önskar jag en fortsatt trevlig fredagskväll ♥


Tv-kväll

Nyss hemkommen från jobbet och jag kunde inte vara lyckligare. Precis som väntat fick jag in ett ännu bättre snitt än igår, jag var helt enkelt bäst idag! Det är ju inte direkt vara sista gången jag skryter om det, haha. Hur som helst, min finaste försvann iväg med brodern sin för att kolla fotbollen Real Madrid vs. Chelsea. Själv tänkte jag krypa upp i soffan tillsammans med min fina lilleman och mysa med en skål popcorn framför Grey's.

Ha en fin kväll darls, så hörs vi på bloggen i morgon!♥



Videoblogg

 



......

Hej raringar!

Jag ville mest kika in här och tala om att jag lever. Min laddare till datorn pajjade natten till igår, men nu har min finaste äntligen köpt mig en ny. Det finns tydligen inte någon som har den typ av nätverksadapter som behövs till min söta lilla mini pc. Jag tror vi vi var runt till säkert tio olika el-kedjor, slutade med att vi lyckades få tag i en på en loppmarknad i Vårby. Tjoohoo!

Jaja, klockan är snart två och vi ska strax hämta hem lilleman från dagis och sedan skall jag sätta igång med kvällens middag. Efter middagen väntar som vanligt ett par timmars jobb på kontoret, förhoppningsvis har jag lika mycket flyt som igår. We'll see!


Lekparken

Efter en något sen frukost och lite mys i soffan, tog vi på oss kläderna och hängde i lekparken en stund. Vi har gungat, åkt en herrans massa rutchkana och promenerat. Vi promenerade från den ena lekparken till den andra och sedan hem igen. Inte nådigt vilket härligt väder som har dragit in över vårat avlånga land, +11 grader och strålande sol. Om det inte hade blåsigt så förbaskat så skulle man nästan kunnat skippa jackan. Ingen tvekan om saken att våren har kommit för att stanna, eller?!

Medans lilleman sover en mycket välbehövlig eftermiddags-nap tänkte jag börja förbereda kvällens tidiga middag. Hemgjord pizza dagen till ära, och idag får vi dessutom sällskap utav kusinen Josef som stannar över på middag. Mys! Annars så blir det väl en ganska så lugn och avkopplande söndag, därmed får också bloggen vila tillsvidare.

Bjuder på några pics från lekparken tidigare idag...











Mello times!


En lugn och skön kväll i tv-soffan framför melodifestivalen övergick ganska så snabbt till ett mer eller mindre stressmoment. Ellepelle har gnällt, grinat och bråkat större delen av dagen och det är inte över än. Jag skulle kunna vrida nacken av ungen i ren frustration. Jag längtar sällan efter helg och ledighet numera, måndag du är saknad!

Så vad tyckte jag om finalen i melodifestivalen då?! Jag lär ju inte direkt vara ensam om att fullkomligt älska Loreen med den helt fantastiska låten Euphoria. Nu får vi bara se till att kamma hem storvinsten i Eurovision Song Contest som i år äger rum i Baku. Vi hejjar på dig Loreen! Måste även tilläga att Danny, Molly Sanden, Dead by April och Ulrik Münther var grymma nu ikväll. Fuck Ranelid och knarkpatrasket Torsten Flinck, hade någon av dem vunnit nu ikväll så hade förmodligen halva sveriges befolkning bojkottat Eurovision.

Nu - borsta tänderna och sedan sooooooova!


Förmiddag på tandakuten

Det har varit en minst sagt intressant förmiddag. Dagen startade vi med ett besök på tandakuten då lilleman tjongade fejjan rätt ned i golvet med nappen i munnen. Rena rama blodbadet om ni frågar mig, och jag som avskyr blod. Det var bara att ringa faster och hennes man som hämtade oss och skjutsade oss till sjukhuset. Lyckligtvis var det inte värre än vad det såg ut att vara. Ena framtanden hade flyttat sig något och nu kan vi bara avvakta och hoppas på att vi slipper en eventuell infektion. Vi får alltså inte belasta tanden med vare sig nappen eller svårtuggad mat, hur det nu ska gå till? Nappen som råkar vara ungens bästa vän, och all den goda maten som den matfriare han har kommit till att bli. Jaja, hårda bud i Mellerud som man brukar säga.

Gårdagen vart hur som helst supermysig, eftermiddagen och kvällen spenderades hemma hos mamma tillsammans med syster och hennes lilla Vilda. Vi åt fajhitas till middag och avslutade kvällen med varsitt glas rött. Idag däremot hade jag tänkt ta mig iväg till frisören för att klippa och slinga håret, men lat som jag är så får jag ta det lite senare i veckan istället. Ikväll blir det mys, god mat och massa gottis framför finalen i melodifestivalen tillsammans med mina fina killar som för tillfället sussar sött i soffan.


Tassimo Chai Latte





Igår när vi var iväg och storhandlade var jag bara tvungen att testa en ny vårnyhet i tassimo-familjen, nämligen chai latte. Och till min stora besvikelse levde den inte alls upp till mina förväntningar. Den var inte alls sådär krämig och len i smaken som jag brukar vilja ha den. Hörde nyligen att Starbucks öppnat upp i Malmö, när skall dem öppna upp en här i Stockholm tro?! Tassimos chai latte smakar mest vatten, riktigt blaskig med andra ord. Trist!

Min fina lilleman ligger för tillfället på köksgolvet och vrider sig av förtvivlan. Inte så konstigt kanske då han slog upp sina stora blå klockan sju i morsse, precis som väntat. Jag är super pigg idag...Noooot. Jag ska strax slänga ihop lite krubb och sedan sova en minst sagt välbehövlig eftermiddags-nap. Jag känner inte alls för att ge mig ut idag, samtidigt som jag vet att mamma och syster längtar ihjäl sig efter deras lilla favvo kille. En dusch borde göra susen, så kanske man vaknar till liv någon gång.


Internationella kvinnodagen


Dagen till ära lovade jag mina kära (helt störda?) kollegor att baka något smaskigt. Sagt och gjort, klockan tre i eftermiddags ställde jag mig och bakade söta små cupcakes. Ni måste väl ändå hålla med mig om att dem ser helt delicious ut?! Och det var dem om ni frågar mig. Fyra små stackare blev det kvar, och dem tog jag med mig hem till mina fina killar som vi precis har mumsat upp.

Vad har vi annars gjort idag då? Jo, vi har storhandlat och nu har vi väl mat för ett helt år framöver. Finns inget bättre än att komma hem till ett fullproppat kylskåp och frys med en massa godsaker. Vi har också haft bästa farbror på besök som stannade över på middag innan jag var tvungen att skynda iväg till jobbet.

I morgon är vi lediga från allt som heter dagis och jobb. Ska bli så skönt att äntligen få sova ut då sömnen blivit rejält lidande veckan som varit. Vi har sett till att hålla lilleman vaken nu på kvällen så att vi slipper vakna klockan sju i morgon bitti. Finns inte en chans på världskartan att jag kommer kliva upp tidigare än klockan nio! På eftermiddagen sticker vi förmodligen hem till mami för obligatoriskt fredagsmys. Min finaste lämnar vi kvar hemma för lite ensamtid efter att ha jobbat hela två veckor i sträck utan någon somhelst ledighet, stackarn.

Nu - borsta tänderna, tvätta bort sminket och sedan dejta John Blund. Sovgott mina hjärtan!♥


Loz Contreras - Sarajevo




Lugnet efter stormen

Sådär, då har jag intagit soffläge framför säsongstarten i Grey's anatomy, med dubbelavsnitt dessutom. Det har varit en lång dag och jag är helt slut som mamma. Min fina lilleman hämtade jag på dagis strax innan lunch, han hade tydligen varit superledsen hela förmiddagen. En utflykt till Bårstafältet slutade med en enda symfonikör och fröknarna verkade ha noll koll över situationen. Kommer till förskolan och märker till min stora fasa att mitt älskade lilla barn har varit utan vantar ända sedan jag lämnade honom på morgonen. Hans stackars små händer hade frusit till is. Väl hemma skrek som en stucken gris, och det tog mig lite mer än en timme att tina upp dem i form av att linda dem i varma filtar och försöka få igång blodcirkulationen i fingrarna. Aldrig i mitt liv har jag varit så arg, eller jo det har jag visst. Men det här tog verkligen priset, jag vet några som skall få sig en ordentlig utskällning i morgon.

När min finaste kom hem från jobbet packade vi in oss i bilen och käkade en tidig middag på Parn Thai. Mums! Efter denna traumatiska eftermiddag hade jag allt annat än lust att ställa mig och laga någon mat. Efteråt fortsatte vi mot Järna och Hem ljuva hem. En stor outlet där vi fyndade bland annat kläder till Ellepelle samt lite nya leksaker. Kände att det var dags att byta ut de gamla leksakerna mot nya sådana. Ni ska få se bilder vid ett annat tillfälle, i morgon om jag hinner och kommer ihåg.

Nu ikväll har jag jobbat ett par timmar, gick väl sådär. Jag har mer eller mindre ringt ner alla mina distrikt, så jag hoppas på att någon vill tilldela mig ett nytt sådant. Nej mina vänner, nu fortsätter min dejt med Dr Mcdreamy och resten av gänget i Grey's.





Kony 2012



Jag uppmanar alla mina läsare att stanna upp och ägna 27 minuter åt att titta på detta klipp. Detta är så viktigt och vi får inte längre blunda för vad som pågår i världen vi lever i. Inget barn i hela världen skall behöva leva under dessa vidriga omständigheter. Tiden är knapp och vi måste göra någonting och det är NU!



Trist lämning

Idag var det första gången som jag lämnade förskolan med ett brustet hjärta och i tårar. Efter en lång och omstä'ndig påklädning skulle ungarna iväg på utflykt. Vi vinkar hej då och jag lämnar avdelningen och går mot grinden. När jag sedan vänder mig om står alla barnen utanför dörren, varav Elias kommer gåendes mot grinden helt hysterisk och uppriven. Finns möjligtvis någon fröken synlig någonstans? NEJ! Jag går tillbaka och säger att såhär får det inte vara. Jag ska kunna lämna mitt barn med gott samvete, idag är det som bortblåst! Jag är så arg och ledsen över att ingen tog mitt barn vid ett tillfälle som detta. Har man inte mer kontroll över situationen än så? Det här är absolut något som jag kommer att ta upp när jag hämtar hem lilleman senare i eftermiddag.

Super fint väder ute idag för övrigt. Funderar starkt på att ta en välbehövlig liten promenad, lite frisk luft skulle göra mitt trötta huvud gott. Men först äta frukost och slöa framför teven en stund!


Längtan efter varmare tider

Tänkte kika in här och skriva ett par rader innan jag stänger ner för ikväll. Ellepelle har börjat envisas med att sova super sent och vakna alldeles för tidigt på morgonen. Ni kan ju bara tänka er hur trött jag har varit, jag är ett vrak! Jag brukar vanligtvis ta reda på både mig själv och hemmet efter morgonens lämning på dagis, men idag kröp jag ner under täcket för att ta igen lite välbehövlig sömn. Skönt kan jag lova!

Annars har jag haft en riktig rivstart på jobbet denna vecka då jag lyckats sälja över mina egna förväntningar. Cash is king! Idag bjöd världens bästa Ebbe på tårta, och på torsdag dagen till ära har jag erbjudit mig att baka något smaskigt för att fira internationella kvinnodagen. Hoppas även på att kunna åka och storhandla lite denna veckan, om inte försäkringskassan fortsätter att bråka med mig vill säga. Har fortfarande inte sett röken av min föräldrapenning sedan i januari månad. Vi får väl se om dem lyckats justera detta tills i morgon, let's hope so! Vi har det så sjukt jäkla knapert just nu. Varje månad händer det något som gör att pengarna rullar iväg utan att vi ens hinner se skymten utav dem. Nu när jag har börjat jobba så ska vi väl inom en snar framtid skrapa ihop lite till en resa tills nästa vinter åtminstonde. Planen är väl att vi ska semestra i antingen Thailand eller Indien..eller varför inte båda?!


Bjuder på en bild från i mars 2010, solnedgång på Baga beach. Längtan tillbaka är total!



<3


“There comes a time in your life, when you must walk away from all the drama and people who thrive on it. Surround yourself with people who make you laugh, forget the bad and focus on the good. Love the people who treat you right and love the ones who don’t-from a distance-allowing them to BE in their own way. Life is too short to be anything but happy. Falling down is a part of life; getting back up is living.”



Våran lördag

Idag har jag som vanligt varit upptagen med livet och familjen, så något bloggande har det inte hunnits med. Jobbade en stund på förmiddagen för att sedan spendera eftermiddagen tillsammans med mina fina killar. Jag som i vanliga fall är så ruskigt dålig på att leka, tog mig verkligen tiden till detta tillsammans med mina fina lilleman. Missförstå mig rätt, jag älskar att leka. Men efter ett tag blir det lite tjatigt, speciellt utan annat leksällskap. Vi byggde med lego, staplade burkar i olika storlekar på varandra, byggde torn och lekte med bilarna. Han är verkligen begåvad vad gäller den motoriska biten, han tar sig tid och vet precis hur han ska göra. Samma sak när det kommer till språket, under bara den här veckan har han lärt sig massvis med nya ord. Vart tog min lilla bebis vägen? Jag är så stolt!

Nu ikväll har vi hängt hemma hos bästa faster och fina kusiner. Vi har fikat, dansat till musik, pratat massor, kollat på bilder från resan till Istanbul samt kollat på melodifestivalen. En riktig myskväll med andra ord! I morgon är jag ledig från jobbet och om vädret tillåter så gissar jag på att vi kommer hänga i parken större delen av dagen. Jag höll på att avlida i min tjocka vinterjacka på väg till jobbet tidigare idag. I morgon åker vårjackan fram, nu måste jag bara införskaffa ett par nya solbrillor också. Sol, vår och värme...vi är redo för dig!'



Nattblogg

Min kära dator har nekat mig nätvärksåtkomst större delen av dagen, därav låg update här på bloggen. Lika bra då jag har jobbat som en tok hela veckan, tagit hand om hemmet samt spenderat en massa härlig kvalitetstid tillsammans med mina fina killar.

Igår hade vi bästa faster och farbror över på middag. Vi tillagade fisk på irakiskt vis och äppelpaj med vaniljsås till efterrätt. Min fina lilleman var upp över öronen lycklig över att ha hela familjen samlad. Han dansade och visade stolt upp hans alla miljoner leksaker. Han är för bedårande ibland!

Idag däremot har jag helt och hållet legat på latsidan. Haft så förbannat ont i både nacke och rygg, skulle verkligen behöva ta mig iväg och träna någon dag, eller varför inte boka in en välbehövlig massage?! Nackdelen med att vara kontorsråtta, but I love it! Jag kan inte låta bli att upprepa hur mycket jag älskar mitt jobb. Och jag kan inte heller låta bli att tala om för er hur jäkla duktig jag tycker att jag själv är. Aldrig trodde jag att det skulle gå så bra som det har gjort de senaste dagarna. Fortsätter jag i den här takten, så kan jag förvänta mig en fet lön i slutet av månaden.

Nej mina vänner, dags för mig att stänga ner och krypa till sängs. I morgon sticker vi hem till mamma för vårat obligatoriska fredagsmys. Hoppas på strålande sol och plusgrader så att vi kan hänga i parken i någon timme eller två. Alla dessa härliga vårkänslor har tagit över min kropp och själv, life is so freaking awesome!