Jul hos oss

Så var det fredag igen, och som vanligt ekar det tomt bland uppdateringarna här på bloggen. Idag fick julpyntet åka fram, såhär två dagar innan första advent. Jag är långt ifrån färdig, vill fortfarande inhandla julstjärnor, amaryllisar och ljuvligt doftande hyacinter. Adventsstaken har jag inte heller plockat fram, har dock en påse vitmossa liggandes i köket så det får bli mitt nästa projekt.
 
Måste även rota i garderoben efter något anständigt att ha på mig. Hör och häpna, men i morgon ska denna mama iväg på partaj. En arrangerad fest i kyrkan för bara tjejer, blev inbjuden av lillemans faster och självklart kunde jag inte tacka nej. God mat och trevligt sällskap, blir ju faktist vad man gör det till. Känner mig bara så fruktansvärt obekväm nu när jag är gravid och allt. Dessutom vet jag inte riktigt om jag är nöjd med gårdagens frisörbesök, jag ser liksom inte ut som....jag. Får helt enkelt gilla läget, för ärligt talat så är det nog bara jag som tänker på det och ingen annan.
 
På söndag blir det adventspyssel, baka lussebullar och pepparkakor. Åh, som jag har längtat efter denna julen. Nu är lilleman tillräckligt stor för att förstå och vara med på saker, och därmed få känna sig delaktig i allt vi gör här hemma. Lyckan som speglas i mitt älskade barns ögon är ett pris som är obetalbart. Mammas och pappas hjärta, allt för dig och ditt väldigt snart lilla syskon.
 
Nu blir det familjemys med julmust och massa annat gottis. Nedan kommer lite före och efter bilder från vårat numera julfina vardagsrum. Ha en fortsatt fin fredag!
 
Före
 
 
Efter
 


Godmorgon torsdag!

 
Godmorgon! Nåja, här drog morgonen igång redan strax efter klockan sju. Första gången på jag vet inte hur länge som vi faktist vaknar före det att väckarklockan ringer. Så härligt att kunna ligga kvar i sängen och mysa med världens bästa lilleman. Finns nog ingen unge i hela världen som är så mysig på morgonen, nu längtar jag tills jag får vakna upp brevid mina snart två underbara barn ♥ 
 
Lämningen på förskolan tog något längre tid idag. Som den hönsmamma jag faktist är, ville jag se till att lilleman var ordentligt påklädd. En mamma vet alltid vad som är bäst för just sitt eget barn, och jag väljer med all säkerhet ett plagg för mycket än ett för litet. Inser dock att jag måste införskaffa en ny overall, och detta snarast. Även en varm halskrage som håller kvalitén samt ett mysigt fleece underställ. Jag har för mig att Kappahl hade ett helt okej sådant för en billig peng. Perfekt då jag råkar ha just en massa rabatt kuponger på just Kappahl.
 
Ikväll kommer fina frugan hit och stannar ett par dagar framöver, i allafall som jag förstod det. Då blir det hårfix, god mat och mys i massor. Nästa vecka byter baby love till kvällspass och förhoppningsvis får vi lite mer kvalitetstid. Har så mycket som måste fixas och planeras inför julhelgen, fullspäckat är bara förnamnet!


Spontanbesök hos mamma

 
 
Nyss hemkomna från ett mysigt litet spontanbesök hos mamma. Eftersom baby love ändå skulle på kurs andra sidan av stan så passade vi på att följa med. Väl hemma hos mamma drack vi varsin kopp thé och pratade om precis allt och ingenting. Så skönt att bara vara, med tanke på hur trött jag har varit idag. Har knappt sovit en blund i natt. Stängde givetvis av alarmet på väckarklockan så lilleman har fått vara hemma med mig idag. Haft en riktig innemysdag, i detta väder vill man allt annat än vistas utomhus.
 
Just det, hämtade äntligen ut min fina jacka som jag vann för ett tag sedan av Paula. Ni ska få se bild vid ett annat tillfälle, den kommer sitta som en smäck när magen växt sig aningen större. I morgon blir det ett besök hos frissan och förhoppningsvis lite fika och shopping på det.


Måndagskvällen & Extrema mammor

Lilleman har somnat för natten och pappan i familjen likaså. Själv har jag ägnat den senaste timmen åt att kolla på Tv 3's dokumentär om extrema mammor. En mamma som ammar sin femåring, en familj som flyttat till Åland i kampen om hemundervisning och en familj som strikt följer lchf metoden. Jag vet helt ärligt inte om jag skall skratta eller gråta. Jag kan ju liksom känna att den där familjen som hemundervisar inte direkt gör sina barn en tjänst, snarare tvärtom. Speciellt inte med tanke på att båda föräldrarna saknar utbildning samt lever på existensminimum för att klara av hemundervisning. Kan någon snälla förklara för mig hur det går ihop, doesn't make any sence liksom. Det är inte själva hemundervisningen jag är emot, utan föräldrarnas syn på saken. Kan bara citera en utav föräldrarna " Nä, men om man fick gå till skolan lite när man tycker så skulle mina barn också vilja gå till skolan. Det kommer ordna sig för dem ändå ". För det första har barnen aldrig fått testa på att gå i en vanlig skola. Och för det andra så är det nog den här mamman som har kommit på att hon inte tycker om skolan.
 
Men vad som bekommer mig mest är föräldrar som experimenterar med en sådan oprövad diet som lchf på barn. Det övergår liksom mitt förstånd. Att man ens vågar chansa med barnets kost (hälsa även), kalla mig gammaldags men jag tror helt enkelt på tallriksmodellen. Barn mår bra utav att äta bra och hälsosam mat, inte ifråntas viktiga födoämnen genom någon korkad diet. Idioti!
 
Sen det här med amning kan man ju säga både det ena och det andra om. Jag uppmuntrar verkligen till amning, men långtids amning tills barnen är 5-6 år gamla går emot mina egna principer. Barn skall äta riktig mat som kan kompleteras med gröt alt välling. Finns ingen som helst anledning till att låta barnen äta bröstmjölk vid denna höga ålder. Problemet ligger snarare hos föräldern och inte hos barnet i fråga. Det är min mening, sen är andra välkomna att framföra sina.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan väntar en god natts sömn.
 


Gravid v.18 (17+1)

 
Bebisen:

I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.

Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av  alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat,  och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

 

Du:

Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.

Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo.

Vid det här stadiet i utvecklingen kan också eventuella defekter och missbildningar i hjärtat upptäckas vid en ultraljudsundersökning.

 

Mina egna tankar om graviditeten:

Vecka 17+1 idag, orolig och spänd inför ultraljudet om bara ett par dagar. Har inte kännt några tydliga sparkar ännu, men känner helt klart att det händer saker i båda tarmarna och säkert i livmodern också. Kan bara inte avgöra vad som är vad längre. Lider av svår sömnbrist och humöret pendlar upp och ner likt en berg och dalbana. Har ökat ca 4kg i vikt sedan invägning och mer ska det väl bli, speciellt med tanke på hur mycket mat jag lyckas kränga i mig om dagarna. Nu får dagarna gärna gå lite fortare så att vi äntligen får se våran älskade lilla skatt ♥

 


Barnfri söndag kväll!

 
Helgen har som vanligt passerat med rasande fart och lilleman har återhämtat sig från den värsta förkylningen. Istället har pappan i familjen gått och blivit dunderförkyld, men jobbar på ändå. Undrar när han någonsin ska få vara lite ledig?! Själv känner jag mig rätt slutkörd som mamma. Så ikväll har lilleman fått hänga hemma hos faster och kusiner, och två trötta föräldrar fick äntligen en barnfri kväll och den kunde inte ha varit mer efterlängtad. Drog till Heron City och kollade på Breaking dawn - del 2, sorry mami & sis men jag kunde inte vänta längre! Alltså, herregud vad bra den var. Nog för att första filmen alltid kommer vara den bästa men nu kunde jag knappt slita mig. Skrattade och satte hjärtat i halsgropen om vart annat, så bra var den! Jag tror jag måste se om den.
 
Nu är vi hemma igen och den lilla har jag redan stoppat om för natten. Mammas grönjävliga lilla älskling, finns det möjligen något vackrare att vila ögonen på?! I morgon väntar en ny vecka med jobb och dagis. Magbilder utlovas precis som varje måndag, idag går jag och bebis in i efterlängtade v.18. Två veckor kvar och sedan går vi halvvägs in i graviditeten, är det klokt?!


Fredag & Sjukstuga

Fy, vilken tråkig dag det har varit. Lilleman är sjuk, hostat och snoret rinner likt kranvatten. Själv har jag lunkat omkring här hemma i myskläder från det att vi klev upp tills nu. Nu ikväll har vi bara degat i soffan framför teven med ost & kex och en påse godis. Är det fredag så är det!
 
Vi får se om det överhuvudtaget blir någon playdate för oss i morgon, hänger lite på om lilleman behagar att krya på sig under natten. Ventolinet verkar ha gjort sitt och jag kan bara be till gudarna att min lilla prins får sova ordentligt och jag likaså.
 
Godnatt!


Ett litet paket

 
Tack Jollyroom ♥


New in till bebis!

 
Snart halvvägs in i graviditeten, och jag kan omöjligt förstå att det faktist händer på riktigt. Igår när jag strosade omkring inne på Lindex barnavdelning råkade jag vila ögonen på den här gobiten ovan. Samtidigt som jag började klämma och känna på filten, kunde jag ana ett svagt buffande inne i magen. Det kändes bara så rätt ♥
 
Idag blir bara en lugn dag hemma då vi fick skjuta upp på våran playdate tillsammans med Frida och Carina. Istället har vi skjutit upp det tills på lördag. Sjukt tråkigt väder ute och jag bara längtar bort till varmare breddgrader. Förhoppningsvis blir det en tripp till Barcelona i sommar, om ekonomin tillåter dvs. Annars hoppas jag på att vi skall kunna ta oss iväg till Thailand eller något annat härligt resemål till nästa vinter.
 
Lite senare ikväll kommer i allafall frugan hit och stannar tills i morgon. Mys, god mat och tjejsnack i massor! Jag har saknat min lilla fruga!
 


Onsdag, shopping & föräldramöte

Haft världens mysigaste onsdag, jag och min lilla familj. Mina fina baby love slutade tidigare än vanligt bara för att närvara på föräldramötet på förskolan. En massa viktiga punkter togs upp och för engångs skull fick jag känslan av att vi föräldrar faktist har möjlighet att påverka. Vi må vara en liten skara, men tillräckligt starka för att stå upp får våra åsikter och tankar. Det finns ett gäng mammor som jag tycker extra mycket om, och tillsammans håller vi ihop i vått och tort! Fick även lite insikt i hur dem arbetar på förskolan i form av bilder och dokumentation. Älskade fina lilleman, när blev du så stor? Jag är så stolt!
 
Efteråt tog vi oss ner på stan för middag och shopping. Någon tyckte att preggo frugan behövde skämmas bort en aning, så ikväll bjöd mannen i mitt liv på middag samt köpte mig ett par nya pjucks. Jag fullkomligt ä l s k a r mina nya boots, så galet snygga och sköna på samma gång. Tack tack tack världens bästa, jag älskar dig! Blev självklart en runda på barnavdelningen och fyndade världens sötaste filt till skatten i magen. Men den får ni se lite senare i ett nytt inlägg. Jag dog lite inombords när jag gick igenom alla miljoner söta babyplagg, så mycket fint som gärna hade fått följa med hem ♥
 
Nu blir det familjemys och massa god frukt för hela slanten.


En sista gång

 
Det har varit ett sant nöje, tillsammans med hjälp från en vän att spåra personen som finner det oerhört roligt och intressant att trakassera mig anonymt. Synd att det inte riktigt fungerar bara, det får bara personen i fråga att framstå som en idiot. Ip-adressen har vi i allafall spårat till Alma folkhögskola belägen på Årstaängsvägen 31, och jag har därmed kontaktat nätverksägaren samt folkhögskolan. En polisanmälan kommer att göras för olaga personangrepp och trakasserier. Personen i fråga kommer förmodligen att bli avstängd. Så nästa gång du försöker få mig att må dåligt genom att kommentera anonymt, så kan jag bara hoppas för din egen skull att du tänker dig för både en och två gånger! Vad jag bara inte förstår är vad du vinner på att kommentera om hur ful jag är och hur missanpassat mitt liv är? Måste verkligen sticka i ögonen och vända sig i magen när det går bra för andra?! Men det är klart, det är ju så jävla enkelt att sitta bakom en fånig liten skärm och spy galla bara för att man känner för det. Mitt råd till dig skulle vara att försöka gå vidare, du gör dig själv till åtlöje inför mig och inför andra som måste stå ut med att läsa dina osmakliga kommentarer. Om mina bilder och mina texter stör dig så sluta klicka dig in här och förpesta min tillvaro. Tack!
 
 


V.17 (16+2)

 
Bebisen:

Vikten har fördubblats på bara två veckor och nu väger ditt barn c:a 100 gram. Längden från topp till tå är mellan 14-16 cm vilket motsvarar din hand om du spretar med fingarana.

Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis vikt av ungefär 85 gram vatten och ett halvt gram fett. Efter 40 veckor är motsvarande siffra c:a 2.4 kg fett av den totala födslovikten på 3.7 kg.

Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.

 

Du:

Moderkakan växer med en otrolig hastiget tillsammans med bebisen, och vid förlossningen kommer den att väga nästan ett halvkilo. Såhär dags är moderkaken väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och  för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttas livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Den syns förmodligen tydligt att du är gravid vid det här laget och en viktökning på 2,5 till 4 kg är normal.

Kanske har du redan känt bebisen röra på sig i magen, men det är inte ovanligt att det dröjer ytterligare några veckor. Det kan vara mycket lugnande att känna bebisens rörelser därinne, även om det inte är varje dag, och veta att allt är väl.

Du kanske märker att tandkött och näsa böder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och ökade blodvolym. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.

 

Mina egna tankar om graviditeten:

Vecka 16+2 idag, och det känns helt fantastiskt med tanke på allt som händer just nu. Lilla skatten i magen har börjat ge sig till känna i form av små svaga rörelser. Känner ett svagt molande i ryggslutet och orkar egentligen inte gå några längre sträckor utan att behöva vila. Bara två veckor kvar till RUL, och sedan väntar ett besök hos bm där vi äntligen ska få lyssna till hjärtljuden ♥



Två små busfrön

Gårdagen vart verkligen så himla lyckad. God mat i massor och stämningen var på topp! Jag kan lova att jag fortfarande var proppmätt när jag vaknade i morsse strax efter klockan halv åtta. Lilleman däremot fick jag inte liv i förens någon gång efter klockan nio. Mammas trötta lilla troll!
 
Idag har lilleman fått vara ledig från dagis, då vi hade en mysig playdate inplanerad tillsammans med bästa Frida och Malte.Strax efter klockan tio klev vi utanför dörren, redo för massa lek och bus. Startade dagen med en timmes utelek i parken innan vi promenerade hem till Frida för lite lunch och gofika. Blev som vanligt en hel del graviditetssnack och lite skvaller på det. Ungarna fick leka av sig, leka med bilar är det bästa som finns tycker åtminstonde lilleman. En annan ville hellre glo på teve, men med lite övertalning så slutade det hela med att dem faktist lekte tillsammans. Fina ungar!
 
Här hemma har vi precis ätit en god men halvtråkig middag i brist på fantasi. Nu blir det soffhäng för hela slanten och förhoppningsvis tidig sänggång. Lilleman känns varm och något hängig, misstänker att febern sakta kommer krypandes. Hoppas inte.
 
 


Projekt storstädning!

Lika barn leka bäst ♥
 
Hej mitt i storstädningen! Ledsen att jag inte hunnit uppdatera så mycket under dessa två dagar, men jag och lilla familjen har helt enkelt haft fullt upp med annat. Ska strax springa ner till tvättstugan och köra igång två maskiner och sedan fixa det sista här hemma. Lite senare vankas det tårtkalas tillsammans med lillemans faster, kusiner m.fl.
 
Som vanligt har jag inte en aning om vad jag ska ha på mig, byxor är inte att tala om och nästan alla fina toppar börjar bli för små. Jag måste seriöst börja handla lite raffiga mammakläder, det här håller bara inte! Idag går jag och lilla bebben in i en ny vecka. Magbilder utlovas, samt vad som händer i kroppen under denna vecka.


Fredagsmys deluxe!

Kvällens middag ovan. Till förrätt världens godaste bruschetta med massa vitlök och mozarella, i följd utav en härlig gryta i form utav innerfläskfilé, chorizo och massa annat gott. Sist men inte minst, baklava av färskaste sort. Behöver jag ens tala om hur bra vi har det?! Skålat i mousserande vin har vi också gjort, själv fick jag nöja mig med cola. Smuttade lilla på mammas glas, herregud så gott! Åh, vad jag kan sakna att ta ett glas vin på en fredagskväll. Men så blir man påmind om lilla skatten i magen som bara väntar på att få se dagens ljus, då känns inte det där glaset så viktigt längre.
 
Nu, borsta tänderna och sedan sova ♥


Hem till mamma

Sovmorgon, hah...vad är det? Bara för att det är fredag och vi är lediga, så skulle lilleman till att vakna tidigare än tidigast. Är det ändå inte typiskt? Här hemma har vi precis duschat och gjort oss i ordning, väntar bara på att lilleman ska äta upp sina mat. Sedan sticker vi hem till mamma och stannar där tills i morgon, ska bli riktigt skönt att få vila upp sig och få rå om min fina man för ett slag.
 
Har också suttit i telefon med fina Paula, och tillsammans kom vi överrens om att jag skulle hämta jackan nere på stan i morgon. Så typiskt att hon skulle hit till Södertälje just den dagen då jag inte befinner mig här. Men det löste sig, så det får bli en tur ner till centrum så fort vi kommit hem i morgon eftermiddag. Den där jackan kommer att användas flitigt nu när magen växer sig allt större. Haft rediga problem med att sova om nätterna då jag får små sammandragningar med jämna mellanrum. Det liksom drar i ljumskarna och det känns att det bor en liten människa där inne som älskar att leva loppan. Första sparken (tydlig "buff") fick vi uppleva sent i förrigår. Så magiskt att jag nästan ville gråta en tår av lycka!
 
Ska försöka blogga under kvällen, om inte så vet ni i allafall varför. Familjen kommer först!


Julklappar till våran lilla prins ♥

 
 
 
Sitter och spånar lite på julklappar till storbarnet i familjen, och inser att jag inte köpt en enda ännu. Finns verkligen så mycket fint, och allt det materiella ovan är bara en bråkdel av alla dessa ting. Jag vet att det blev mycket blått. Inte nödvändigt vis för att han är pojke, utan just av den enkla anledningen att blått är just hans älsklings färg. Det mesta kommer från Kids Concept, som ni kan hitta HÄR. Påslakanet samt den übersöta bodysuiten kommer från Sovtex, älskar deras underbara motiv. Gissar på att vi kommer klicka hem en del därifrån till mini sedan. Den tuffa baseball jackan längst ner till höger kommer från H&M's senaste kollektion. Hur snygg?!


Onsdag & bloggtorka

 
Ni får ursäkta att det blir lite tomt med uppdateringar här på bloggen, men jag har varken motivation eller inspiration till att blogga. Har dock lagt märke till att läsarantalet ökat under de senaste dagarna, så jag får väl lov att hälsa alla mina nya läsare välkomna och jag hoppas att ni stannar kvar. Tala gärna om vad ni vill att jag ska blogga om i fortsättningen, så kanske min blogginspiration kommer tillbaka
 
Jag ska strax bege mig iväg till förskolan och hämta hem min fina lilleman för sista gången den här veckan. Sedan väntar tre härliga dagars ledighet, och i morgon åker vi som vanligt ut till mamma för vårat obligatoriska fredagsmys. Tänkte även försöka få tag på mina fina mammavänner i helgen för att se om det finns tid och möjlighet för en eventuell playdate. Exciting news är att min fina Frida och hennes fästman äntligen fått reda på att dem väntar en liten pojke. Förstår ni nu hur mycket jag längtar till mitt eget ultraljud nu, vad tror ni döljer sig där inne i magen? Pojke, flicka?
 
 


Eurobaby Baden-Baden till salu!

 
Nu har vi äntligen bestämt oss för att göra oss av med våran älskade Eurobaby Baden-Baden. Inköpt våren 2010 (Nypris: 4995:-) Säljer den nu för 3000:- med tanke på det fina skicket, samt allt som ingår. Priset kan eventuellt diskuteras vid snabb affär.
 
  • Liggdel med tillhörande vindskydd
  • Sittdel med silverfärgad sittdyna från EB (ej vändbar)
  • Svart fotsack/Vindskydd
  • Stor förvaringskorg
  • Plastat liggunderlag för eventuella kläd och blöjbyten
  • Blå bärsele från EB
  • Fyra punkteringsfria däck

Obs. Klädseln är så gott som nytvättad samt att bakhjulen är ny servade våren 2012. Vagnen finns i Södertälje! Vid intresse maila mig på [email protected].

 


Mammas hjälpreda är i farten!

Så fort vi plockar fram dammsugaren här hemma, så blir våran lilla kille plötsligt världens bästa hjälpreda. Den här dagen har verkligen sniglat sig fram i snigelfart och jag har inte gjort något vettigt alls! Bara degat i soffan tillsammans med frugan, städat och lagat mat.
 
Nu ikväll blev det en sväng till Järna för fika på frugans nya jobb tillsammans med lilla familjen. Blir en tidig kväll då vi ska upp tidigare än tidigast i morgon. Har möte med förskolechefen redan klockan 8, och måste hinna lämna lilleman innandess. Har även funderat lite på det här med barnvagn, överväger att sälja våran älskade EB vagn i förhoppning om att hitta en ny. Det är knappt så att lilleman får plats i den vi har nu, då sufletten är alldeles för låg. Jag fullkomligt älskar liggdelen, men sittdelen vet jag inte riktigt hur dem tänkte när dem tillverkade den?! Jag tror ändå att vi skippar det här med syskonvagn och köper en ståbräda istället, men jag lär säkert ändra mig både en och två gånger. Vilket jäkla i-landsproblem! Vad jag ville komma fram till var att jag ska ta upp den, göra rent och lägga ut till försäljning för en tusenlapp eller två. Förväntar mig ingen större summa, men tillräckligt stor för att kunna köpa oss en ny.


Jag vann Mom2Mom jackan!

 
Var tvungen att nypa mig själv i armen, när jag klickade mig in på Paulas blogg för bara en liten stund sedan. Det här gjorde verkligen hela min dag, nu har lilla magen något att växa i och förhoppningsvis få känna sig lite snygg! Tack fina Paula, och stort lycka till med bebis!
 
Lämnade lilleman på dagis för dryga timmen sedan, och idag ville han inte alls att jag skulle gå. Han klängde sig fast vid mitt bröst likt en liten schimpans unge och höll sten hårt fast. Gör ont i hjärtat varje gång vi måste säga hej då, även om jag vet att det ger med sig efter en liten stund. Hoppas på att frugan vill vakna snart så att vi kan käka frukost och göra något utav dagen. Får väl sitta och slänga iväg några jobbansökningar under tiden, kan inte någon snäll själ bara ge mig ett jobb?! Längtar så tills svarsdatumet har löpt ut, så jag får reda på om jag kommit in på kursen jag har sökt till våren. Nog för att det kommer bli tufft att studera samtidigt som jag är mammaledig, men skam den som ger sig!
 
 


Gravid v.16 (15+1)

 
Bebis:

Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-14 cmstor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn. Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas  på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.

 

Du:

Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt. För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling! Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram.

 

Mina egna tankar om graviditeten:

Vecka 15+1 idag och jag mår toppen. Känner av bebis ibland, och vissa dagar inte alls. Helt magiskt, väntar otåligt varje dag på att få känna första sparken. Är konstant hungrig samtidigt som jag känner av tidig mättnadskänsla. Måste alltid stiga upp tidigt på mornarna samt sent på nätterna för att äta en macka eller en frukt. Bara tre veckor kvar till RUL, vi är så nyfikna på dig! Vem är du? Hur ser du ut? Så mycket tankar och känslor på en och samma gång.

 


Söndag & farsdag

 
Hej söndag, och grattis alla fantastiska pappor på farsdag!
Här hemma är jag och lilleman i full gång med att storstäda lägenheten och göra det fint tills pappan i familjen kommer hem. Har under förmiddagen varit iväg till affären för att inhandla det sista inför kvällens mys-middag. Och baka ska vi göra också! Dessvärre verkar lilleman något hängig och tar sig för ena örat, en möjlig öroninflammation på gång?! Blir det inte bättre till i morgon får det bli en sväng till vårdcentralen.
 
Ha en fortsatt fin söndag!
 
 
.


Fika & shopping i stan

Haft en super mysig dag i stan tillsammans med frugan och min fina lilleman, trots stök, bråk och gråt. Hittade så mycket fint till skatten i magen, men vågar inte riktigt köpa något ännu. Måste ju veta vad det blir först! Avslutade eftermiddagen med lite go fika på Nancy's, chai-latte till mig och varm choklad till frugan. Lilleman fick nöja sig med kulglass.
 
Frugan har nu återvänt hem till Flen, men är åtrerigen tillbaka på måndag. För gissa vad? Hon fick jobbet!!! Så från och med på måndag blir hon våran lilla inneboende tills hon hittat sig ett eget boende. Det blir lite trångt, men vi får göra det bästa utav det!
 
Nu ska jag hoppa i mina mjukiskläder och krypa upp i soffan ett slag, är helt slutkörd!
 
 


9:e november 2012

 
Här hemma har vi precis duschat och gjort oss i ordning. Inväntar frugan som snart kommer hem från arbetsförmedlingen, håller tummarna för att intervjun gick vägen. Sedan tänkte vi ta oss ner på stan för lite fika och fönstershopping. Solen skiner, förmodligen brutalt kallt ute men det skiter vi i. Jag måste komma ut och lilleman likaså, ungen har varit så nedrans grönjävlig dessa dagar att jag skulle kunna skänka honom mot avhämtning. Skämt åsido, men jag är så less på att vara sur och arg. Jag tror att lite frisk luft kommer göra honom gott!
 
Ikväll blir det en lugn och skön hemmakväll, förhoppningsvis somnar lilleman tidigt så att jag och min fina baby love får lite välförtjänt kvalitetstid. Något som vi verkligen behöver! Mamma jobbar sent, därför blir vi hemma. Vi får ta igen vårat obligatoriska fredagsmys nästa fredag istället.


I detta ögonblick:

 
På bordet just nu. Tända ljus, nybakad äppelpaj och hela familjen samlad. Ja, och så fina frugan såklart! Twilight-mys står på tur, Edward Cullen i mitt ♥.


Det här med förskola

 
Jag kan bara inte låta bli att älska min fina lilleman. Här är bara en bråkdel av alla minspel han kör med dagarna i ända. Dock är det väldigt sällan jag lyckas fånga dem på kameran, vilket är lite synd.
 
Vi har precis kommit hem från förskolan och lilleman slappar i soffan med lite go mellis framför barnkanalen. Så himla mysigt att ha mitt lilla yrväder hemma igen. Tar emot varje morgon att behöva lämna honom på förskolan, om än mer nu när lilleman fått en släng av separationsångest. Självklart hade jag hellre velat ha honom hemma om dagarna, men för att vara ärlig så behöver även jag lite egen-tid som bara är min. Jag läste på en annan mammablogg tidigare idag, där personen i fråga inte kunde förstå hur man kunde lämna sitt barn på förskolan om man ändå bara går hemma som sjukskriven eller arbetslös.Som om att det enda vi gör är att shoppa, fika och ägna oss åt bättre saker än att ta hand om våra barn. På ett sätt kan jag verkligen förstå henne, samtidigt som jag inte alls håller med.
 
På förskolan får mitt barn den sociala stimulansen som jag inte kan ge honom hemma. Han behöver få utvecklas, ha roligt och leka med andra barn. Men och andra sidan så har jag honom endast 24h i veckan, och på fredagar är han alltid ledig. Dem dagar han är på förskolan hinner jag göra sådant som jag aldrig skulle hinna med annars, samt att jag faktist kan ta mig tiden till att bara andas. och jag ser faktist inget fel med det, för vissa dagar är jävligt jobbiga. Den personen som påstår annat ljuger, så är det bara. Men aldrig skulle jag tillåta att mitt barn hänger på förskolan från öppning till stängning för att slippa vara med mit barn. Sedan hade det varit skillnad om man jobbar långa dagar och absolut inte kan komma ifrån. Därför lider jag med alla ensamstående och hårt arbetande föräldrar som kämpar med allt pusslande för att få tiderna att gå ihop. Måste verkligen vara ett helvete! Hur som helst, när bebis väl tittar ut sen så kommer lilleman få vara hemma betydligt mycket mer för att han skall få känna sig så delaktig som möjligt. Men också för att han inte ska behöva känna att han får mindre uppmärksamhet, för han är minst lika viktig och har alltid varit!
 
Nej, om man skulle ta och förbereda kvällens middag, kyckling gryta med curry står på menyn. Lite senare blir det storhandling, för nu ekar det tomt i både kyl och frys. Dessutom får vi finbesök i morgon av bästa Ranya som stannar tills på fredag. Mys!
 
 
 
 
 


Våran tisdag

 
Har varit lite frånvarande här på bloggen, då jag har valt att lägga all fokus på hemmet, mig själv och familjen ett slag. Som ni kanske vet köpte vi en ny soffa för ett tag sedan, så jag ville egentligen bara kika in här och visa er hur det blev. Jag måste bara tillägga att vi idag köpte en ny matta samt fårskinnspläd, så allting är inte riktigt på sin plats ännu. Men jag är så sjukt nöjd och vardagsrummet känns som ett helt annat rum.
 
Bäst av allt vore ändå om vi fick en ny lägenhet alt. radhus så att vi äntligen kan förverkliga alla våra drömmar och ungarna kan få ett eget rum. Har spanat in så mycket fint dessa dagar, speciellt till våran snart nya lilla familjemedlem. Bara fyra veckor kvar till RUL, det är knappt så att jag kan förstå det själv.
 
Mina fina killar har somnat för natten, själv tänkte jag plocka fram chips påsen samt ett stort glas mineralvatten. Twilight-vecka ikväll, i morgon och på torsdag och jag är i extas! Nu saknas bara biljetter till fjärde och sista filmen ur The twilight saga som har premiär 14:e november. Can't wait!


Tävling!

 
Tävlar just nu om den här super snygga mammajackan från mom2mom hos Paula, och tävlingen kan ni hitta HÄR. Håll nu alla tummar och tår för att jag blir den lyckliga vinnaren!
 
 


V.15 (14+1)

 
Bebis:
Stor som ett äpple. Vikten har fördubblats sedan förra veckan, nu väger bebisen 50 g och är 9 till 10 cm mellan stjärt och huvud. Bebisen samlar på sig kalcium och skelettet blir hårdare och hårdare. Bebisen kan suga på tummen och är i princip färdigformad. Blodsystem, hjärta, ögon, öron, armar och ben finns nu klara i miniformat inför framtiden.
 
Du:
Det börjar synas på en del att de är gravida. Eftersom bebisen tar kalcium från dig behöver du få dig lite extra, finns bla i mjölkprodukter. Är du osäker på hur du får i dig allt du behöver under graviditeten, så kan du alltid kontakta en duktig kostrådgivare. En del kvinnor känner svartsjuka, drömmer mardrömmar och är otrygga. Tala med din partner om hur du känner dig så att han/hon på bästa sätt kan finnas som ett stöd.
 
Mina egna tankar om graviditeten:
Vecka 14+1 idag och det är inte förens nu som jag faktist börjar se skillnad på magen när jag bläddrar igenom bildarkivet. Nu ser och känner jag mig gravid, på riktigt! Ibland kan man till och med se hur det rör sig där inne och jag blir lika rörd till tårar varje gång. Jag drömmer ofta mardrömmar, känner en viss oro över att jag inte äter ordentligt och det blir allt mer påtagligt för varje dag som går. Rädd, orolig och nervös över att någonting skall gå snett, väntan på RUL gör det nästan olidligt. Har funderat på gravidyoga för att slappna av och förbereda mig rent mentalt inför det kommande värkarbetet och förlossningen.


Starstrucked på Malak's

 
 
Vilken mysig kväll vi har haft, min lilla familj och jag. Fick ett oväntat men väntat besök från Flen. Alltid lika roligt när dem kommer och hälsar på. Självklart skulle dem bjuda ut oss på middag och vi tackade absolut inte nej. Packade in oss i bilen och körde mot Hallunda för middag på Malak's grill.
 
Många av er känner säkert igen den hel galna pizzabagaren Malak från programmet Mitt stora feta syrianska bröllop. Idag besökte vi restaurangen där han jobbar, och Ranya vart starstrucked från samma stund som vi klev in. Hon är ju bara för söt! Jag har nog aldrig ätit en sådan god pizza, och inte nådigt vad stor den var. Jag är fortfarande proppmätt och liten i magen lär väl leva loppan där inne.
 
Efteråt åkte vi tillbaka hem hit, fikade go fika, thé och kaffe. Pratade om allt och ingenting och redan på torsdag får vi finbesök av Ranya som stannar natten till fredag då hon har intervju i Järna tidigt på fredag förmiddag. Nu blir det soffhäng en stund innan sängen kallar. Måndag i morgon, ny vecka och nya tag!


Babybox!

 
Detta är vad som medföljde i babyboxen som vi hämtade ut igår, den innehöll:
 
  • Två helt underbara nappar från Avent (BPA 0%)
  • Blöjor och våtservetter från Pampers
  • Head & shoulders schampoo
  • Mjukisstjärna från Fisher price
  • Bindor från Always
  • Tidning vänta barn från Vi föräldrar
  • Erbjudande från Lovefilm
  • Erbjudande från Vista print
  • Information från Go'boken
  • Information om hur du tar hand om tänderna under graviditeten
  • Information om natusan babyprodukter

 

Babyboxen finns också att hämta ut på Kronans droghandel, Big baby i Sollentuna samt Apoteksgruppen. Jag har också för mig att det finns en babybox som man tilldelas innan/efter förlossningen. Fick även hem två nappar från MAM (0-3) genom att gilla deras facebook sida, samt en sked från bambino. Man kan också registrera sig på Allt för föräldrars hemsida och du får ett gravidpaket hemskickat med bl.a erbjudanden, rabattkuponger och en gratis body från Kappahls babykollektion.

 



4:e november 2012

 
Morning!
 
Jag är så himla sjuk, vaknade upp alldeles tjock i halsen och det värker i precis hela kroppen. Har dock legat och myst i sängen tillsammans med min fina lilleman, och vi klev inte upp förrens strax innan halv elva. Jag har nog världens bästa onge! Jag har under den senaste halvtimman legat i soffan och ögnat igenom Vi föräldrar ovan. Detta medföljde nämligen i den fina baby boxen som vi hämtade ut igår på Barnens hus. Kan varmt rekommendera till alla nyblivna föräldrar, för babyprylar är minsann inte gratis.
 
Idag har vi ingenting inplanerat och lika bra är väl det. Känner att jag bara vill vara hemma och göra just, ingenting! Måste dock dammsuga och plocka in i diskmaskinen, resten överlämnar jag till mannen sedan. Slänger in ett inlägg lite senare om babyboxen och dess innehåll för er som är nyfikna.


Bland höstens alla löv och blad

 
 Idag har vi tagit vara på det fina vädret och höstpysslat ute i mammas trädgård. Krattat löv som vi sedan stoppade i stora svara sopsäckar och lilleman var inte sen med att hjälpa till. Det är då inga dåliga nypor han har, för herregud vad det gick undan. En fröjd för ögat må jag säga! I nästan en timme var vi ute innan det var dags att käka lunch.
 
Ska strax duscha och göra mig i ordning, för vid tre-tiden måste vi befinna oss i Årstaberg där vi möter upp baby love. Jag hade tänkt att vi skulle åka och hämta ut babyboxen, men med tanke på att det är alla helgons dag så lär det nog vara stängt?! Sedan tänkte vi käka middag på något mysigt ställe innan vi fortsätter hem mot Södertälje. Hoppas på att övertala baby love att följa med mig till kyrkogården, det är ju så sjukt vacker just under alla helgona helgen.
 
 


En anledning till att fira

 
Vi kunde verkligen inte ha fått ett bättre avslut på vad som har varit en minst sagt kaosartad fredag. Nu ikväll har vi firat baby love som har fått nytt jobb. Detta firade vi med varsitt glas kriek (belgiskt körsbärs öl). Ni kan vara lugna, jag drack ett halvt glas, om inte mindre. Chokladen är en present från mamma, men den sparar vi till ett lite finare tillfälle. Det är en choklad som man äter med andakt och ingenting man bara stoppar i sig hur som helst.
 
Nu blir det soffhäng, släcka ner och tända ljus och bara njuta av min fina familj.


Fredag & sjukstuga

 
Phew....vilken dag! Morgonen började med stök, bråk och gråt. Lilleman var fortfarande arg, upprörd och panikslagen från igår och detta med all rätt. Men jag kan ju inte direkt medge att det var en drömstart på vad jag hoppades skulle bli en mysig fredagsmorgon. Det hela slutade med att jag fick avboka mötet med förskolechefen för att ta hand om lilla stjärnan. Så vi bokade in ett nytt möte redan på måndagmorgon.
 
Förmiddagen har mest bestått utav soffhäng framför barnkanalen, käkat lite frukost/lunch tills lilleman tyckte att det var dags att göra oss i ordning. Något i stil med "mamma åniiiing nuu" sa han och drog mig i armen. Sagt och gjort, det fanns ingenting i hela världen som kunde stoppa oss från att hälsa på mamma. Tråkigt nog har jag åkt på en förkylning som heter duga, så det blir en mega lugn helg för min del i allafall. Proppa i mig massvis med vitaminer, dricka mängder med thé och bada ångbastu. Baby love kommer också hit så snart han slutat jobbet. En riktigt familjemys dag blir det!
 
Nu ska jag försöka lägga om lillemans trasiga fot, sårvätska har läckt utanför plåstret och trängt igenom strumpan. Det här blir ingen lätt match, åh knasiga lilla unge!


När en trevlig dag fick ett tråkigt slut

Haft en ganska så lugn och avkopplande dag här hemma. Fick mycket gjort under förmiddagen och jag kände mig faktist riktigt duktig. Hämtade hem en trött men glad lilleman från förskolan för sista gången den här veckan. Kom hem, käkade lite go mellis, slappade framför teven och rejsade med bilarna en stund. Vi har också hunnit med lite vattenlek samt matlagning. Så himla mysigt!
 
Nu ikväll vart vi bortbjudna på kvällsfika hos älsklingens kusin med familj. Som vanligt när vi åker dit och hälsar på, har lilleman en tendens att stå på huvudet eller utöva andra cirkuskonster i alla dess former. En olycka sker sällan ensam och idag tillhörde inte ovanligheterna. Ikväll lyckades han trilla både en och två gånger. Och riktigt illa gick det då han fick till en ordentlig bula i pannan samt skrapade upp foten på ovansidan lika stort som ett mynt precis där man ska till och böja foten. I nästan en timmes tid fick jag sitta och försöka lugna en helt hysterisk och panikslagen lilleman. Det brast totalt inom mig, mitt mammahjärta blöder varje gång han slår sig illa. När vi till slut kom på den briljanta idén att ta till med kylbalsam och  en dos ipren så släppte den värsta smärtan. Ända tills vi kom hem, strumpjäveln hade fastnat i såret (såklart) då ungen vägrat plåster. Och vi fick börja om hela processen ännu en gång. Jag är slut som mamma! Sängen har aldrig varit så efterlängtad som nu.
 
I morgon har jag ett möte inbokat med förskolechefen så tidigt som klockan 8. Sedan någon gång efter lunch sticker vi ut till Sollis och kommer inte hem förens på lördag igen. Jag ska givetvis försöka blogga under helgen för att hålla er uppdaterade.


God morgon!

 
Lämnade lilleman på dagis för en dryg halvtimme sedan, och sitter nu bänkad framför nyhetsmorgon med en kopp thé. Ska snart sätta mig och gå igenom lite mail samt skicka iväg några arbetsansökningar, så jag har att göra.
 
Igår lyckades jag äntligen haffa tag i förskolechefen och ifrågasatte precis allt som ligger och gnager inom mig. Han var mycket förstående och vi bestämde oss för att boka in ett möte redan i morgon klockan 8. I morgon åker vi också ut till Sollis för att hälsa på mamma som kom hem från Bryssel i söndags. Vi har alltså inte träffats på snart 2 veckor. Hujeda mig vad tiden bara springer iväg!
 
Jag försöker kika in här lite senare, ha en bra dag!