SEE YA!

 
Hej hej! Har knappt haft någon tid till att blogga idag, inte heller orkat eller haft lust. Nu sticker jag iväg och hämtar min fina lilleman, får se om vi kanske tar en sväng förbi lekparken på vägen hem också. Solen lyser dock med sin närvaro och den tar vi minsann tillvara på!
 
Vi hörs!
 
 


En regnig tisdag

 
Bjuder på en bild ifrån våran utelek i helgen. Ute regnar det och har gjort sedan tidig morgon, så jäkla deprimerande. Så idag har jag bara glidit omkring i mjukisar hela dagen, städat, pysslat och lagat mat samt sökt lite fler jobb. Är så less på att bara gå hemma och göra absolut ingenting, föräldradagarna är slut och likaså lägstanivå dagarna. Så rent ekonomiskt så känner jag hur stressen börjar sätta in, nu måste det liksom börja hända nått på jobbfronten.
 
I morgon har jag dock lite grejer att ta tag i, bl.a ringa förskolechefen och höra mig för om utvecklingssamtal angående lilleman samt föräldramöten. Vi har inte blivit tillfrågade ett endaste samtal sedan lilleman började förskolan i januari förra året. Tycker detta är lite märkligt då jag anser att det är förskolans skyldighet. Jag som förälder ser ju gärna att jag blir uppdaterad om hur det går för mitt barn och följa hans utveckling samt ta upp viktiga saker som rör förskolan.
 
Nåja, nu ska jag unna mig en lång och varm dusch innan det är dags att lägga lilleman.


Perro Chacarron

 
En tvåårings musiksmak borde väl ändå vara söta barnvisor och musik signerad Astrid Lindgren. Lillemans musiksmak är betydligt mer mogen(?) än så. Nog för att varken jag eller pappan i familjen kunde hålla oss för skratt, men det här platsar bara inte som bra musik...eller?!


Effektiv måndag

Ni som har hängt med ett tag vet om att jag ibland får effektivitets-ryck, och det var precis det som hände idag. Det är nästan så att man börjar undra om jag lider av någon slags effektivitets mani, då det helst ska ske flera saker samtidigt. Då är jag nöjd och känner att det blir nytta gjord.
 
Jag har bl.a hunnit med att lämna och hämta en trött, grinig och förkyld lilleman på dagis. Kört fyra hela maskiner med tvätt, hängt upp och vikt kläderna snyggt och prydligt i garderoberna. Storstädade lägenheten, planerade och lagade en sjukt god middag i form av grekiska pannbiffar med hemgjord potatismos och lingonsylt samt fixat och donat med lite annat här hemma. Nu kan jag ägna kvällen åt mig själv och min fina familj med gott samvete utan en massa måsten!
 
Önskar alla mina fina läsare en fortsatt trevlig kväll, så hörs vi på bloggen i morgon!


Vecka 14 (13+2 )

 
 

Bebisen:

Ansiktet hos fostret utvecklas alltmer; nu kan man tydligt se en näsrygg och att öron och ögon vandrar mot sina slutliga positioner på huvudet. En annan stor förändring är bildandet av lanugohåret som är ett fint hår som växer över hela kroppen i virvlande mönster efter hudens struktur (som senare bland annat kommer att utgöra bebisens fingeravtryck).

Lanugohåret kommer att falla av innan förlossningen och ersättas av grövre hår.Bebisens sköldkörtel har mognat och börjar producera hormoner. Om  bebisen är en pojke så bildas en prostata, och hos flickor vandrar äggstockarna ner från magen till ljumskarna.De mjuka broskdelarna börjar nu också delvis att omvandlas till skelett. Bebisen har ögonbryn men inga ögonfransar.

Du:

Du känner dig kanske lite mer energisk från och med nu och framåt i graviditeten. Den värsta tröttheten ger vanligtvis med sig och många kvinnor lyser upp under den här delen. Livmodern växer från dag till dag och du kan följa dess tillväxt genom att försiktigt lokalisera den övre delen med fingarna. Den kommer gradvis att växa upp i magen, från under blygdbenet till ovanför din navel. På grund av din växande mage och att du binder mer vätska i kroppen så kommer du sannolikt att börja behöva bära kläder för gravida ganska snart.

 

Mina egna tankar om graviditeten:

Vecka 13+2 idag och jag känner mig inte ens gravid längre. Ömma bröst, illamående och tröttheten har avtagit helt. Har ökat cirka 1,5kg i vikt och magen är riktigt svullen och det är knappt så att jag kan knäppa mina favvo jeans. Nu vill jag bara att tiden ska gå fortare så att vi kan få börja lära känna lilla skatten i magen ♥



Ikea-söndag

 
Lågt på bloggfronten, men humöret på topp! Idag haft en innemysdag i form av soffhäng, storstäd och massa bus och lek. Lilleman har dessvärre dragit på sig en förkylning som heter duga efter gårdagens utelek, men det lär väl knappast vara första och sista gången vi får dras med den.
 
Nu ikväll har vi hängt på Ikea och hem kom vi med två nya kuddar, samt en super go fårskinnspläd till lilleman att ha i vagnen. Jag hade kunnat plockat på mig så mycket mer, men fick lov att hålla igen plånboken.  Efteråt blev det ett snabb besök på Heron City där vi strosade omkring, lilleman fick springa av sig all energi, käkade glass och sedan åkte vi hem.
 
Nu är jag så slut i både kropp och knopp och det ska bli riktigt skönt att få krypa ner i en nybäddad säng.


Annas fisk

 
Behöver jag ens tala om vilken fin man jag har som skämmer bort mig stup i kvarten?! Idag kom han hem med en lyxigare variant av take away mat från Annas fisk som ligger beläget i Hammarby Sjöstad. Alltså, hur gott?!
 
Nu ska vi snart duscha och göra oss i ordning för en riktig familjemys kväll, med god mat och fika hemma hos lillemans faster. Men det visste ni ju redan!


Autumn

Hösten-11 v.s Hösten-12 ♥
 
Hösten kan vara så ljuvligt skön med lagom temperatur och frisk luft gjord för härliga dagar ute i skog och mark. Kalla mornar och nästan sommarvarmt på eftermiddagarna, och man blir alldeles glad i själen.
 
Idag passade vi på att ta en promenad ner till stora lekparken, och på vägen stannade vi till vid  samma lilla skogsdunge där vi tog bilderna ovan. Det är så värdefullt för mig att kunna gå tillbaka och se hur mycket lilleman har växt och utvecklats på bara ett helt år. Vi blev kvar en bra stund bland höstens alla löv och vi hade det verkligen så himla mysigt! Åh, vad jag älskar dagar som dessa.
 
Nu har vi precis fått i oss en ganska så tråkig men välbehövlig lunch i form av falukorv och makaroner. Hoppas på att lilleman vill sova en timme eller två innan vi packar in oss i bilen för en mysig eftermiddag/kväll hemma hos bästa faster.
 
 
 


Nattblogg

När man för engångsskull behöver sova, så kan jag inte för mitt liv komma till ro. Känner hur det kryper i kroppen, vrider och vänder på mig för att hitta en komfortabel ställning. Men icke! Det är andra natten i rad som jag legat sömnlös och det börjar bli riktigt frustrerande. Sedan att baby love var ute och festade till klockan 03, för att sedan ta en svarttaxi hem gjorde inte direkt saken bättre. Jag är inte den som nojjar mig över saker i vanliga fall, men sedan jag blev gravid så blir jag orolig för minsta lilla skitsak. Nu är han i allafall äntligen hemma och jag kan dra en lättnadens suck.
 
Nu när jag har fått ventliera mig så känns det faktist tusen gånger bättre.
 
Godnatt!
 


I detta ögonblick:

 
Familjen är samlad, nåja jag, lilleman och bebis i magen i allafall då baby love har lämnat oss för en utekväll med en kompis. Inte mig emot, jag unnar honom all egentid i världen för jag vet att han behöver det. Nog för att han hellre ville stanna hemma men gav sig ut ändå.
 
Hur som helst så har vi släckt ner, tänt ljus och dukat fram nötmix och toblerone som vi tänkte avnjuta framför teven. Lilleman är dock sur så in i baljan över att pappa försvann ut, stackars lilla älskling hinner knappt se honom alls som han jobbar nu. Inte mycket att göra åt tyvärr, men i morgon blir det en familjemys dag för hela slanten!
 
Nu fortsätter fredagsmyset.


26:e Oktober 2012

 
Godmorgon fredag, godmorgon snö och kallt??!! Nog för att vi börjar närma oss kallare tider, men att den skulle komma så tidigt som i oktober var man ju inte riktigt beredd på.
 
Lilleman som inte var sen med att inspektera sin nya lekhylla, har bosatt sig inne i sovrummet tillsammans med sin älskade polisbil. Själv har jag varit vaken sedan klockan halv sex i morsse med otäcka magsmärtor. Läste någonstans att det är vanligt i dessa veckor i samband med att både livmoder och bebis växer. Men aj aj aj, vad ont det gör! Det var knappt så att jag kunde ligga ner, utan var tvungen att gå upp och röra på mig. Kröp upp i soffan med en varm kopp thé och nu verkar det värsta ha lagt sig.
 
Idag tänkte jag i allafall försöka klämma in lite utelek för att sedan fortsätta pyssla och dona lite här hemma. Det finns så mycket jag vill göra, jag vet bara inte vart jag ska börja någonstans?! Nu däremot tänkte jag joina min fina lilleman och försöka vakna till liv.


Onsdag med lek & bus

 
Såhär fint blev det med nya leksakshyllan, var sak har sin plats och vi kunde inte bli mer nöjda över resultatet
 
Haft en tok mysig eftermiddag hemma hos bästa Frida. Vi har fikade saft och brownies och pratade igenom veckan som varit medans ungarna lekte för fullt. Det är så fint att se våra små leka tillsammans utan minsta bråk och gnäll. Nog för att dem båda är bra duktiga på att retas med varandra, men aldrig så att den andra blir arg. Så himla skönt! Vi fick också låna en hel kasse med bl.a jeans, tröjor och ziphoods, tack sååååå mycket! Lilleman har dragit iväg på längden ordentligt och vi har nu bytt ut strl 86 mot 92/98. Inte klokt vad fort det går!
 
Hur som helst så blev vi kvar ett par timmar och baby love kom och hämtade oss strax innan åtta. Självklart rymdes inte hyllan i våran baklucka så Fridas fästman var världens bästa och fraktade hem den i sin bil. Jag är verkligen lyckligt lottad med sådana fina vänner i mitt liv. I freaking love you!!
 
Nu ska jag mysa ner mig i soffan en stund innan sängen kallar. Morgondagen är ännu oplanerad, mamma åker till Bryssel över helgen och det ser ut som att vi för engångsskull blir hemma.
 
 
 


25:e Okober 2012

 
Morning!
Vilket härligt väder vi har idag, trots kylan så kändes det riktigt uppfriskande och jag blev genast på bra humör. Mitt humör har verkligen pendlat upp och ner de senaste dagarna. Inte så konstigt kanske med tanke på den enorma känslovåg jag försöker rida ut. Så mycket tankar och funderingar utan svar vilket gör det extra svårt att somna om nätterna. Det känns bara så ledsamt att bli ifråntaget något som ändå har varit en del av ens liv. Jag trodde aldrig att jag skulle ta det så hårt som jag faktist gjorde. Men någonstans går ändå livet vidare, vi måste gå vidare hur ont det än gör!
 
Har precis slängt i mig en god och vitaminrik frukost bestående av fruktsallad och ett stort glas med mjölk. Och om bara en liten stund skall jag sätta mig och fortsätta mitt jobbsökande.. Nu måtte det väl ändå ge med sig! Sen i eftermiddag sticker jag och min fina lilleman hem till Frida och Malte för lek och bus. Mysigt som bara den!
 
 


Tvåårstrots

 
Chillar i soffan tillsammans med min fina lilleman med lite mellis framför disney junior. Perfekt sätt att bara varva ned och prata igenom dagen.
 
Tvåårstrotset har tagit en helt ny omfattning här hemma och idag fick jag höra från en i personalen på förskolan att dem upplever exakt samma beteendemönster även där. Lilleman är sur som en citron mest hela tiden,allt är bara fel och ingen/inget i hela världen duger.Jag tycker synd om honom samtidigt som jag försöker hantera min egen irritation över att han är så ilsken och sur hela tiden.Det måste vara jobbigt att vara två år och ha all den där viljan i kroppen och inte veta vad man ska göra av känslorna.


Tisdag med hemmafix!

 
Första dagen på veckan som jag äntligen lyckats återhämta mig från helgens stora sorg. Så idag har jag och baby love ägnat oss åt montera isär den gamla soffan som har fått ersättas av en sprillans ny divan soffa. Möblerat om har vi också gjort, nu återstår bara en ny matta och lite mer grönt att liva upp vårat annars så dystra hem med.
 
Jag ska strax hämta hem min fina lilleman och lite senare får vi finbesök av bästa lillemans farbror och kusin som stannar på middag. Om det går enligt planerna så kommer Fridas fästman hit med nya leksakshyllan också, annars tar vi den en annan dag. Allt på en gång och jag är glad i själen!


V.13 (12+1)

 
Bebis:
Alla 12 tandanlagen är nu färdiga. Fostret väger ungefär 15-20 gram ungefär lika mycket som moderkakan gör. Fostret är nu ungefär 7-8 cm långt och är i storlek ungefär lika stor som en persika. Ögonen kommer långsamt att förflyttas så att de hamnar på framsidan, i ansiktet. Njurarna börjar producera urin. Barnets bröstkorg rör sig som om det kunde andas, vilket ger lungorna övning. Man kan nu se fem små fingrar på vardera hand. Få missbildningar uppstår efter denna tidpunkt i utvecklingen, men barnet påverkas naturligtvis fortfarande av din
livsföring.
 
Du:
Du går nu in i den andra trimestern. Detta är vanligtvis den tiden som mamman mår som allra bäst under sin graviditet. Du börjar känna dig gravid och har ofta lite mer krafter och ork. Hos många kvinnor har illamåendet minskat eller helt försvunnit. Livmodern kommer från och med nu växa i en jämn och märkbar takt. Om du ligger på rygg kanske du kan känna din livmoder ca 10 cm nedanför din navel. Det känns ungefär som en mjuk boll. Under den här trimestern går du antagligen upp runt cirka 6 kg.I och med att moderkakan tar över produktionen av graviditetshormonerna blir halterna mer balanserade. Det innebär att du känner dig lugnare och mera positiv än de första tre månaderna.
 
Mina egna tankar om graviditeten:
Nu har jag och liten i magen gått tolv fulla veckor och jag kunde inte vara lyckligare. Många vet, andra inte men nu har vi gått ut officiellt med att vi väntar tillökning.  Illamåendet har gett med sig, likaså tröttheten och orkeslösheten. Istället njuter jag utav att se magen växa och tillåter mig själv att ta allting i min egen takt. Mamma, pappa och storebror längtar efter dig så lilla vän ♥


Söndagskvällen

 
Känslomässigt urladdad, fortfarande obegripligt att förstå allt det tragiska som faktist har hänt. Minnesstunden innehöll och stod för allt det som Christian var. Så otroligt sorgligt, vackert, kärleksfullt och ledsamt på en och samma gång. Jag hade aldrig orkat utan stödet från mina fina familj och mina underbara vänner. Tack för att ni finns när livet känns som tyngst!
 
För att komma på bättre tankar bara för en liten stund, så bakade vi nu ikväll en smaskig äppelpaj att avnjuta framför teven om en liten stund. Så snart baby love avslutat kvällspasset hämtar han upp mig och lilleman för att sällskapa hem till Södertälje. I morgon monterar vi förhoppningsvis ihop våran nya fina soffa som vi köpte igår. Ni ska få se så snart den är på plats. Och i veckan kommer bästa Frida förbi med lillemans nya leksakshylla som jag så länge har trånat efter. Äntligen får vi lite struktur på tillvaron där hemma, nästa projekt blir att införskaffa nytt matbord + stolar samt nya hallmöbler. Ett steg i taget...


Ett sista farväl

Christian 1986-2012 ♥
 
Idag är bara en sådan där sorglig dag, känner mig tom på ord. Dagen kommer endast att spenderas med fina vänner och familj, en dag till för att sörja, minnas och krama lite extra på mitt älskade lilla barn.
 


Friday

 
Roligare bild än såhär får ni inte, för det är precis såhär jag känner mig idag. Btw, vad tycker ni om min nya hårfärg? Lät inte färgen sitta i så fasligt längre just för att jag inte ville bli allt för mörkhårig. Jag är hur som helst skitnöjd och i veckan har jag lovat mig själv att klippa lugg. Snedlugg, inte snedlugg? Läckert blir det i vilket fall som helst.
 
Idag är vi hemma hos mamma och stannar helgen ut, baby love kommer hit så snart han avslutat kvällspasset.  Så himla skönt med miljöombyte samt lite avlastning ett par dagar. Känner hur den här graviditeten tär på mig både psykiskt och fysiskt, speciellt den här veckan då jag har varit känslosammare än någonsin. Jag som sällan gråter är numera konstant nära till tårar och jag blir så trött på mig själv.
 
Lilleman är i uppror så jag avrundar här.
 
Ha en fortsatt fin fredag raringar!
 


Blackmill - Friend



eftermiddags lek & hårfix

Fy, vilket tråkigt väder vi har haft här idag! Vaknade strax efter klockan nio och övriga familjemedlemmar klev inte upp förens någon gång efter klockan elva. Jag tror vi alla var ganska trötta och på lite halv taskigt humör, så vi käkade frukost, gjorde oss i ordning och packade in oss i bilen och körde mot Järna. Stannade till vid BK där Ranya lämnade in arbetsansökan och lilleman fick leka av sig en stund. Efteråt körde vi tillbaka till Södertälje och tog en snabb runda nere på stan. Köpte med oss hårfärg och Ranya fyndade ett par rosa pumps. Tog bussen hem och satte sedan igång med att färga mitt annars så tråkiga hår. Och gissa om jag blev nöjd?! Det blev så sjukt jäkla snyggt och jag lovar att ni ska få en bild på resultatet. Men först ska jag försöka få lillskrutt att sova en stund, för nu är han så trött så trött att han knappt vet vart han skall ta vägen. Mammas lilla troll!


Flenbesök, middag & motorvägskörning

Idag svider det i ögonen och känner mig allmänt seg i hela kroppen. Igår ringde dem från dagis och talade om att lilleman insjuknat i 39 graders feber, och så fortsatte det tills sent in på småtimmarna. Som nygravid omvandlas dem enklaste sakerna till ett enda stort projekt. Vi kunde i allafall konstatera att det var tänderna som spökade då lilleman vägrat äta sedan i måndags. Det var inte förrens igår kväll som jag lyckades få i honom en halv skål med gröt och två klyftor med apelsin. Idag har han bara fått i sig en korv och lite soppa, samt flera lite med vatten och lite läsk. Febern ser ut att ha gett med sig och i morgon är vi förhoppningsvis redo för dagis igen!
 
Idag har vi också haft finbesök av världens bästa Ranya som körde hit tidigt i morsse hela vägen från Flen. Strax efter klockan halv tio ringde hon på dörren, vid den tidpunkten hade jag knappt klivit upp ur sängen. Väl uppe så satt vi en lång stund och samtalade över en kopp thé. Nåja, de andra satt medans jag kutade omkring och städade, plockade ur och in i diskmaskinen. Efter en välbehövlig dusch och ombyte packade vi in oss i bilen för att fika samt överlämna arbetsansökan. Sedan fortsatte baby love vidare till jobbet och vi andra åkte hem. Där blev vi inte kvar länge tills vi återigen packade in oss i Ranyas bil och gjorde en roadtrip upp till Stockholm. Ranya som inte är van vid statskörning blev helstressad och jag likaså. Vi hamnade tillslut i sjöstaden där vi käkade en god middag på Akie Sushi. Hälsade på baby love på jobbet, för att fortsätta mot Sickla köpcenter och sedan tillbaka hem till Södertälje. Lättare sagt än gjort, vi åkte vilse både en och två gånger. Vi åkte bokstavligen runt i hela Stockholm tills vi slutligen hamnade i äckliga Hagsätra och fortsatte ut mot Huddinge. Det tog oss nästan 1½ timme att komma hem, phew...vilket jäkla projekt alltså! Sätt aldrig en galen och en gravid tjej i samma bild, det bådar allt annat än gott. 
 
Nu ikväll har vi bara hängt i soffan med en massa onyttigheter framför filmen "Älska mig igen" som vi hyrde från butiken. Att Rachel Adams och Channing Tatum var huvudrollerna i filmen gjorde inte saken direkt sämre. Bästa skådespelarna enligt mig. Lilleman är vaken än, ingenting i hela världen verkar få den där ungen till att sova om nätterna. Det börjar bli aningen påfrestande! Själv inväntar jag och Ranya att baby love skall komma hem från jobbet så att vi kan umgås lite innan det är dags att sova. I morgon blir det hårfix och tjejmys här hemma, då jag har bestämt mig för att lämna mitt blonda jag för att bli brunette igen. Har även planer på att byta frisör, vet bara inte om jag vågar!?! Ahh, klart jag vågar...eller?
 


V.12 (11+2)

 
Bebis:
 
Drygt 6 cm lång och väger 9 till 13 g. Man använder bebisens mått för att se vilken graviditetsvecka du är i, eftersom de flesta bebisar är lika långa den här tiden. Det går att höra bebisens hjärtljud. Naglarna har vuxit ut på både fingrar och tår och din bebis har hår på kroppen, (s.k. lanugohår). En del bebisar kan redan nu klia sig, suga på tummen, sträcka ut armarna och sträcka på sitt lilla huvud.

Hjärnan har två kritiska utvecklingstadium, det ena är mellan vecka 12 och 18 och det andra är mellan vecka 24 och 36. Äter du mediciner? Tala med din barnmorska om det nu, för fel mediciner vid graviditet kan skada din bebis nu och för all framtid.

Du:

När den tolfte veckan är över känner de flesta gravida ett lugn och att det är dags att berätta för vänner och familj. Forskning har visat att det är de 12 första veckorna som är de mest kritiska i fostrets utveckling. Illamåendet avtar, vikten har för de flesta ökat med 1,5 och 4 kg. Vikten beror förstås på hur pass illa du har mått. Livmodern tar upp hela bäckenet nu och kommer när graviditeten når mot sitt slut vara ända upp i revbenen.

Mina egna tankar om graviditeten:

Enligt barnmorskans uträkningar så låg jag +2 dagar och gick därmed in i v.12 redan i söndags. Magen buktar ut och det är näst intill omöjligt att dölja. Känner mig kissnödig mest hela tiden och de flesta jeansen går knappt att knäppa. Nu känns det så verkligt, ultraljudet är bokat och allting är bara så mysigt!



Helgen som varit & Underbara barn mässan

 
Helgen är över ännu en gång, måndagen börjar lida mot sitt slut och det har varit full rulle ända sedan vi klev upp strax efter klockan åtta i morsse. Jag ville mest kika in här och visa upp söndagens fångst från Underbara barn mässan. Kunde säkert ha fiskat betydligt mycket mer saker, men jag är ändå nöjd över allt som jag kom över. Nåja, lilleman var nog den som vart gladast av oss alla. Föranmälde mig såklart på loppipåsen, en besvikelse om jag får säga det själv. Trodde att man skulle få mer gratisprylar, men icke! Fanns helt klart mycket fint, men ingenting som fick följa med hem. Hade hur somhelst ett par riktigt givande timmar tillsammans med min gravida vän Frida. Blir ju lite extra speciellt nu när vi ska föda i princip samtidigt, haha!
 
Helgen har förövrigt varit fullspäckad med besök här hemma. I fredags hade vi lillemans moster här som stannade över natten och i lördags var mamma här och hälsade på. Alltid lika mysigt att umgås med familjen och bara vara. Nästa helg blir inte bättre den, dock längtar jag inte lika mycket till minnesstunden på söndag. Jag har försökt förtränga tanken ända sedan jag fick veta, samtidigt som det gnager inom mig. Det gör så ont att veta, veta att han lämnade två fina barn efter sig. Det blir så jäkla påtagligt när man själv har barn, jösses...det får en att vilja krama lite extra på sitt eget. Möter upp min fina vän J och hans flickvän A vid kyrkan, känns lite bättre så!
 
Just det, idag fick vi äntligen hem remissen för vårat efterlängtade ultraljud som sker första veckan i december. Jag hoppade bokstavligen i taket när brevet damp ner i brevlådan. Nu är det på riktigt, vi ska äntligen få se lilla skatten i magen och jag längtar så jag nästan spricker. Lycka lycka lycka!
 
Sitter här med en vaken lilleman i knät, jag ser inte ut att kunna få honom att somna om. Inväntar istället baby love som kommer hem anytime soon, kanske somnar han om när vi båda ligger i sängen. Ja, lilleman sover fortfarande i våran säng. Han har aldrig gillat att sova i sin egen säng, inte ens när han var spädbarn. Sedan har jag alltid tyckt om att ha min fina lilla kille sovandes emellan oss. Nog för att det kan vara påfrestande vissa nätter, finns alltid dom sem har delade meningar om detta. Förhoppningsvis blir det andra bullar när vi flyttar till större, lilleman får eget rum och bebis är här. Men jag känner ingen stress, det får ta den tid det tar helt enkelt.


Fredag, Tallinn & Mvc

Så skönt med fredag! Hade tänkt blogga redan igår, men har varit fullt upptagen med mig själv och lilla familjen. Båten anlände till Värtahamnen så tidigt som klockan tio igår förmiddag och klockan elva hade vi tid på mvc. Har sedan inskrivningen ökat 1 kg i vikt och blodtrycket oförändrat. Fick en remiss till vårdcentralen där jag tog en mängd olika blodprov, och nu kan vi bara vänta på kallelse till RUL. Jag längtar så efter att äntligen få se lilla skatten i magen!
 
Annars så har vi haft 40 härliga timmar ute på Östersjön, passade på att kliva av båten i Tallinn där vi blev kvar tills sent in på eftermiddagen. Strosade omkring i Viru köpcenter samt gamla stan. Vi besökte en kyrka, promenerade längst kullerstensgata efter kullerstensgata tills vi blev alldeles trötta i fötterna. Återvände till hamnen för att besöka båtens bastuavdelning.för att bubbla jacuzzi och bada ångbastu. Kan nästan garantera att det var något av de näst bästa sakerna vi gjort på hela resan. Efteråt bytte vi om, Elias fick leka en stund i lekhörnan innan vi slutligen satte oss på a lá carten och avnjöt en god middag. Kvällen avslutades med underhållning, fruktiga drinkar (alkoholfria givetvis) för åtminstonde min och lillemans del samt lite spel på maskinerna där vi gick med vinst! Men åh, så skönt det är att vara hemma igen. Bäst av allt är väl ändå att få somna i sin egen säng, borta bra men hemma bäst!
 
Idag har vi Elias moster på besök, så jag har haft händerna fulla. Minst sagt! Vi lagade pannkakor till middag och sedan slappat i soffan framför lejonkungen med chips och jordnötsringar. Mys! Nu ligger båda ungarna i sängen, redo att sova för natten. Nåja, det stora barnet i allafall. Den lilla har jag fått bära in både en och två gånger, hej och hå! Själv ska jag ställa mig i köket och slänga ihop en sen middag, har inte varit det minsta hungrig på hela dagen. Pyttipanna med stekt ägg och rödbetor får det bli, mums!
 
 


V.11 (10+0)

 

Bebisen:

Från och med nu är embryostadiet över och din bebis kallas nu för foster fram tills att den föds. Här benämner vi ditt foster med bebis. Mellan huvud och stjärt är din bebis som en kiwifrukt, omkring 4,5 till 6 cm.

I tredje månaden upptar bebisens huvud hälften av kroppslängden. Din bebis kan röra på huvudet, tungan och läpparna och naglarna börja växa.

Du:

Du kan inte känna bebisens rörelser ännu, men din livmoder har blivit så stor att den nästan fyller ditt bäcken. Lägg dig på rygg så kan du känna den precis ovanför blygdbenet. Din bebis påverkas av hur du lever så försök leva och äta regelbundet och nyttigt. Motionera i din takt, det är bra inför förlossningen att ha en god kondition.

Mina egna tankar om graviditeten:

Vecka 11 (10+0) idag, och jag är fortfarande helt fascinerad över hur fort tiden har gått sedan vi fick plusset på stickan. Jag är väldigt svullen om magen och illamåendet samt halsbrännan kommer och går lite som det vill. Brösten kan jag dessvärre inte se någon större skillnad på. Känner ofta hur det bubblar till i de nedre regionerna under kvällarna men ännu inga tydliga fosterrörelser. Ni som är eller har varit gravida, hur tidigt kände ni fosterrörelser?! På fredag ska vi träffa barnmorskan för att följa upp våran senaste grav.kontroll, åh som vi längtar!



När kroppen börjar säga ifrån...

 
Ännu en helg har passerat, hur mysigt och roligt vi än har haft så är jag sjukt tacksam för att den är över. Idag tog nämligen allting bara stopp! Hela natten till idag har jag legat med svåra magsmärtor som sedan övergick till ett kraftigt migränanfall. Så min dag har i princip bestått utav sömn sömn sömn och ännu mera sömn, med undantag för lämning och hämtning av lilleman på dagis. Stackars liten var nog lika trött som jag efter helgens flängande och slocknade i min famn redan strax efter klockan sju. När kroppen börjar säga ifrån så är det bara till att lyssna på den och släppa allting runt omkring. Speciellt nu när jag faktist är gravid igen, då det är lite extra viktigt att inte stressa och bara försöka ta det lilla lugna och njuta av det hela istället. Min finaste blir helt galen på mig ibland, då jag ständigt plockar, tvättar, diskar och städar. Jag har kommit till att bli så jäkla pedantisk sedan vi fick barn, avskyr när det ligger leksaker, smutsiga kläder och allt annat som ligger och skräpar. Men nuär det slut på det, dags att börja lyssna till mig själv och framför allt börja ta hand om mig själv bättre.
 
Nu ikväll har vi haft tvättstugan, vikt och packat ner kläder i resväskan. I morgon smäller det, för då åker vi på en 40 timmars kryssning till Tallinn som en liten 1-årig bröllopspresent till oss själva. Inte klokt att vi har varit gifta i ett helt år i morgon, minns det som igår och kärleken mellan oss växer sig bara starkare för varje dag! Nu längtar vi så efter att få träffa den lilla knodden i magen. I morgon går vi in i en ny vecka och på fredag väntas återigen ett nytt besök på mvc. Iiiiiih, jag längtar!♥
 
Nu, borsta tänderna och sedan krypa ner brevid mina fina killar och ladda batterierna inför morgondagen.


Festlig helg!

 
Herregud vad trött jag är idag, men det får det vara värt med tanke på hur roligt och mysigt vi hade det igår. Bröllopet igår var så sagolikt vackert, icke att förglömma det makalöst vackra brudparet! Lilleman blev som vanligt bortskämd med uppmärksamhet, vilket resulterade i att jag och baby love fick lite kvalitetstid även igår. Delade bord med dem bästa, tillsammans njöt vi av den goda maten, dansade och fotograferades i massor. Kände mig så himla fin i klänningen jag fick låna, och har faktist bestämt mig för att bära samma klänning även ikväll dagen till ära.
 
Idag är vi hemma hos mamma och myser, lilleman blir kvar medans jag och baby love roar oss på stan lite senare. Kommer bli så tomt att inte ha mitt älskade lilla yrväder hemma, samtidigt som det ska bli så otroligt skönt att få umgås bara jag och min stora kärlek. Hämtar hem lilla skatten redan i morgon och jag längtar redan!


Fullt upp!

Fredag idag och jag får inte en lugn stund här hemma. Elias är som vanligt varje fredag ledig från dagis och kräver i princip all min uppmärksamhet. Jag har alltså inte hunnit med en bråkdel av allt som ska hinnas med innan vi ska iväg på bröllop ikväll. I morgon ska lilleman sova hos mormor och jag och baby love får äntligen lite välförtjänt kvalitetstid med varandra. Inte nog med det så fyller han faktist 30 år i morgon, och självklart har jag planerat allt i minsta detalj. Sedan på söndag kommer pappa och lillasyster hit på middag och tårta. Fullspäckad helg med andra ord, kul!
 
Nästa vecka blir även den fullspäckad. På tisdag har vi bokat en 40 timmars kryssning till Tallinn och kommer inte hem förrens på torsdag och sen till helgen blir det överrasknings party samt underbara barn mässan tillsammans med bästa Frida. Så himla roligt att ha allt detta att se fram emot!
 
Nu däremot ska jag slänga ihop lite lunch åt mig och lilleman, sedan fixa och dona med allt som skall hinnas med!


Hem till Sofia & Anton

 
Nyduschad och påklädd tänkte jag om bara en liten stund hämta hem lilla hjärtat från dagis. Han får sluta lite tidigare idag då vi ska hem till fina Sofia och hennes lilla Anton. Nu återstår det bara att packa ihop en liten mellislåda så att det lilla barnet inte viker sig av hunger på vägen.
 
Får se om jag överhuvudtaget hinner blogga något mer idag, om inte så slänger upp ett inlägg i morgon. Puss!
 
 


Onsdag 3:e oktober

 
Morning! Är det någon mer än jag som finner det nya bloggverktyget något frustrerande?! Det går liksom inte att sätta flera bilder brevid varandra längre utan dem hamnar liksom under varandra. Jaja, jag får ta reda på vad felet är senare.
 
Idag känner jag mig bara sådär nedstämd, ledsen och orolig i kroppen. Jag är inte den som brukar fundera på döden, men igår fick jag veta att en barndomsvän hastigt lämnade oss i söndags. Det blev liksom så påtagligt, näst intill omöjligt att förstå. Jag har nämnt honom tidigare här på bloggen, han var den första "pojkvännen" jag hade. Kan man säga så är man går i andra klass på lågstadiet?! Vi var bara barn, men minnena lever kvar så länge jag lever. Alla kvällar vi spenderade nere i mammas källare där vi spelade ryska posten i all hemlighet. Alla eftermiddagar vi badade nakna i vattenspridaren i våran trädgård. Alla gånger vi låste in oss i klassrummet i skolan och lekte hemliga lekar och mimade till Abba, Ace of Bace och E-type. Nu på senare dar har vi bara sprungit in i varandra helt random, när jag varit ute och hälsat på mamma. Känns bara så konstigt att du inte finns längre när man väl tänker på det. Må du vila i frid min vackra ängel ♥
 
Annars så har jag lämnat Elias på dagis för näst sista gången den här veckan. Tråkigt nog så har hans sprillans nya vinterjacka spårlöst försvunnit och finns ingenstans. Alltså, vi fick gå hem utan jacka. Inte okej! Enligt personalen så finns det ingen försäkring som täcker detta och vi står nu tomhänta utan ersättning. Så idag måste jag ner på stan och kika efter en ny jacka. Så jävla tråkigt, barnkläder är ju inte billigt precis och pengar växer verkligen inte på träd. Blir bara så less när saker försvinner och sen att ingen har koll på vilka saker som är vems. Känns ju helt onödigt att namna kläderna om det inte är någon som kollar. Jävla skit dagis!
 
Nu ska jag göra mig en stor kopp chai thé och en ostmacka samt en halva grapefrukt att avnjuta framför lite jobbsök.


V.10 (9+0)

Dagens mage ♥ Helt ofattbart att vi faktist går in i v.10 idag, en milstolpe i sig. Hittils har vi fått sådan enorm fin respons från familj och vänner, känslan är obeskrivlig. Vi har gått i veckor och velat berätta, och jag vet att det fortfarande är tidigt ifall något händer. Men nu kunde jag bara inte hålla tyst längre! Var inte alls beredd på att magen skulle ta form så fort på bara så kort tid. Nu vill jag bara visa upp den och stoltsera inför hela världen!
 
Det är så otroligt mycket som står på spel nu. Vi är dessutom i akut behov av en större bostad, håller tummarna för att vi får en inom en snar framtid. Ni flerbarnsföräldrar, syskonvagn eller inte? Hur går era tankar? Jag känner mig som ett enda stort frågetecken!
 
Jag kan inte fatta att jag ska bli mamma igen ♥