Söndag

 
Hej söndag! Eller ja, den börjar sakta men säkert lida mot sitt slut. Vi har som vanligt haft en fartfylld helg med allt från mormor-besök till shopping och söndagsfika hemma hos svärisarna. Så skönt att bara få koppla av och rå om sig själv och lilla familjen för ett slag. Mamma som dessutom kom hem från Kina så sent som i torsdagskväll, hade med sig fina presenter till både oss och barnen bl.a armbandet ovan. Får se om jag orkar och hinner fota allt fint under veckan. Tack världens bästa mami, älskar dig! 
 
Gårdagen spenderades i Kista centrum, fyndade tröjan ovan och massa annat fint på den stundande rean. Så galet mycket folk bara, så vi blev inte särskillt långvariga. Testade även något så spännande och udda som vietnamesiskt till middag. Hujjeda mig så starkt, men gott! Kvällen kom och gick, hann inte mer än att krypa ner under täcket tills lilleman började skrika och gråta helt hysteriskt. Sedan var kräkfesten igång för fulla muggar. Ingen feber, ingenting! I morsse var han lika frisk som en nötkärna, mycket märkligt. Men ändå glada för att det tog slut där, och ingen annan utav oss insjuknade i något liknande. 
 
Så idag tog vi oss ner på stan en sväng, för att sedan packa in oss i bilen för söndagsfika hos svärisarna. Nu är vi hemma, båda mina troll sover för natten och jag skall snart göra detsamma. Måndag i morgon, ny vecka och vi har en hel del att fixa med inför vårat besök från Nya Zeeland samt det kommande dopet. På tisdag träffar vi prästen för dopsamtal, måste även ringa MVC för att boka in ett återbesök samt hämta upp Mejas kylskåpskalla droppar på BVC. Ni hör själva!


Torsdag

 
Fy sjutton alltså! Jag är så trött att ögonen snart går i kors. Meja har vaknat vid flera tillfällen i natt och verkade inte alls vilja komma till ro, hur mycket vi än försökte. Strax innan klockan nio i morsse, med knappt någon sömn i kroppen alls gav jag upp fullständigt. Klev upp, ammade lillstumpan och sedan fick storhjärtat ta över så att jag kunde få sova en stund. Tog även en snabb dusch och slängde i mig världens tråkigaste frukost. 
 
Testat babygymmet har vi gjort också, dröjer nog ett tack innan hon lär sig uppskatta finessen med ett babygym. Funderar starkt på att köpa oss ett nytt, då vårat tidigare gym blev stulet i samband med inbrottet i vårat källarförråd. Så jäkla trist! Det vi har nu är mer utav ett aktivitetsbord/babygym för större barn. Men lilla Mejsy låg nöjt och sprattlade på som den lilla sprattelhönan hon är. Drog på munnen med jämna mellanrum, visste inte riktigt om hon skulle skratta eller gråta. Lilla hjärtat! 
 
Nu har vi hämtat hem storebror från förskolan, och lite senare i eftermiddag blir det tidig kvällsmat på Max. Ja, herregud vilken lat förälder jag måste vara nu som inte ens orkar ställa mig vid spisen och laga mat. Skämt å sido, tror inte att det går någon nöd på mina barn. 
 
 


Onsdag med fika & mammahäng

 
Idag har jag och Meja fikat och myst med Milo, Samuel och deras mammor ute i Pershagen. Såklart blev det mycket bebisprat och allt som hör mammalivet till. Fikat underbart goda muffins, jorgubbar och thé. Ovanligt lugnt och tyst utan storbarnen som var på förskolan. Givetvis saknade vi Sofia och hennes lilla skrutt i magen som inte kunde närvara just idag. Måste även tacka världens bästa Frida för de fina presenterna samt inbjudan till dop. Jag har förmodligen världens bästa vänner!
 
Nu är vi i allafall hemma, lilleman hämtade jag hem från förskolan för dryga timmen sedan. Med mellanmål i magarna inväntar vi nu faster och farbror som skall sitta barnvakt en sväng. Så skönt att få lite "egen-tid", bara Meja och jag. Lilleman kommer få det så mycket roligare tillsammans med sina kusiner, så jag känner inte ett uns av dåligt samvete. Vi ses ju ikväll igen, och förhoppningsvis är han så trött att han stupar i säng. Nåja, låt oss inte dra några förhastade slutsatser. Hur som helst, jag ser fram emot en minst sagt lugn och skön eftermiddag/kväll. Som jag ska njuta!
 
 


Nytt från Newbie ♥

 
Senaste nytt från Newbie till lillasyster ♥
 
Jag verkligen älskar denna kollektion, om än mer nu när dem faktist utökat sortimentet samt storlekarna. Deras plagg är så fantastiskt  mjuka och sköna till materialet, stilrena och romantiska. Helt klart mitt absoluta favoritmärke när det kommer till barnkläder. 
 


Dopfix & 6-veckors kontroll på BVC

Idag var Meja på 6-veckors kontroll på BVC. Herregud, tänk att våran lilla dotter redan har blivit så stor. Meja har nu passerat 5-kilo strecket, närmare 5280g och en längd på 58,5cm. Hon är med, fäster blicken på olika föremål och ler oavbrutet när man pratar med henne. Allt såg fint ut, och sköterskan hade inga som helst anmärkningar, precis som väntat. Nästa besök sker någon gång i nästa vecka, men då för att hämta Mejas kykskåpskalla droppar. Vi kommer alltså ersätta D-vitamin drpparna med dessa i förhoppning om att dem skall vara mer skonsamma mot magen. Måste även tilläga att sempers magdroppar har varit den bästa investeringen sedan Meja kom till oss. Nog för att hon gnäller och gråter med jämna mellanrum, men betydligt mycket mindre än förut. Nu sover hon åtminstonde hela nätter och vi börjar äntligen få lite rutiner här hemma. 
 
Efter BVC-besöket packade vi in oss i bilen för att fixa med det sista inför dopet. Nämligen att beställa dop/födelsedags tårta. Bäst av allt, vi fick bestämma allting själva. Allt från storlek till utseende och detaljer , kan lova er att detta kommer bli storslaget! Våra fina barn är värda precis allt, och då menar jag ALLT! När vi var klara där tog vi en tur till skopunkten, samt till Kappahl. Lite nytt från Newbie fick följa med hem, även två par skor till mama. Ska visa er i ett senare inlägg. 
 
Storhjärtat försvann iväg till jobbet för dryga timmen sedan, själv är jag ensam hemma med båda mina troll. Lilleman är så sjukt uttråkad, gnäller och grinar för precis allt. Hade mer än gärna lämnat bort ungen, bara för att slippa höra på skiten. Får se om vi tar oss iväg på en promenad ner till parken lite senare, hur tråkigt det än må vara. I morgon blir det iallafall mys-fika och playdate ute hos fina fröken Frida ute i Pershagen. Det ser vi fram emot! 
 
 
 
 
 


Midsommar på Torekällberget

 
Det blev ett relativt lugnt och stillsamt midsommarfirande för våran del, precis som jag önskade. Lite förmiddags shopping på Rusta och ett besök på Torekällberget med traditionell folkdans och skönsång kring midsommarstången. Lilleman tröttnade ganska så snabbt, trött och ont i halsen. Stackars liten! En ballong senare verkade allt vara tipp topp igen. Sedan tog vi vårat pick och pack och tog oss ner på stan för middag på Ceasar's. Storhjärtat var tråkig som vanligt och beställde pizza, själv slog jag på stort med babybackribs med pommes. Så gott! Lilleman som höll på att förgås av trötthet, slocknade hängandes över stolen. Meja ville såklart inte vara sämre, gnällde och grinade så det stod härliga till. Festlig midsommar må jag säga! 
 
Efter middagen packade vi in oss i bilen ännu en gång för kvällsfika hos svärisarna. Båda barnen sussar nu sött, och jag skall strax göra detsamma. Har ni haft en fin midsommar?!
 
 


- Sjukstuga!

 
Det råder sjukstuga hemma hos oss. Lilleman insjuknade under gårdagen i hög feber och halsont, och så sent som igår kväll fick vi åka in till närakuten i ren desperation. Efter en snabb undersökning konstaterade läkaren att hans förstorade halsmandlar är den bakomliggande orsaken. Nu har vi fått Kåvepenin utskrivet, en kur på 10dgr i förhoppning om att öppna upp luftvägarna en aning. Han får även alvedon var fjärde timme som skall dämpa febern. Inte nog med att lilleman är sjuk, så har även Mejsy åkt på en förkylning som heter duga. Snorig som sjutton och ska bara ligga i mammas famn, lilla skruttan. 
 
Jag som hade tänkt ta mig ner på stan idag, istället har vi bunkrat upp med täcken och kuddar för en ordentlig innemys-dag. Den där shoppingrundan får vänta tills en annan dag, och barnen är friska och krya.
 


- Mammahäng!

 
Idag har vi varit iväg på vårat första mammahäng med våran härliga lilla mammagrupp sedan Meja kom till oss. Självklart fick vi stressa som ena jäkla nötter, då jag var tvungen att plocka upp lilleman från förskolan för att sedan ta bussen ut till Pershagen. Väl där bjöds det på lunch i form utav grillat och en fräsch sallad till det. Så gott! Ungarna har lekt och busat så det stod härliga till. Meja däremot vart helt utslagen av värmeböljan, och har sovit sig igenom större delen av förmiddagen/eftermiddagen. Tiden tickade på i rasande fart och någon gång kring sju-tiden tyckte vi att det var dags att runda av. Lilleman var så trött att han nästan storknade och slocknade på två röda så snart vi klivit på bussen. 
 
Nu blir det till att hänga tvätt och sedan bums i säng. Tack tjejor för en minst sagt härlig dag, detta gör vi om snart igen!
 
 
 


Kvällspromenad

Efter att ha suttit hemma och degat hela dagen kände vi att det var dags för en rask kvällspromenad. En tur förbi parken, för att sedan fortsätta ner mot Max hamburgare. Så himla mysigt att bara få vara, umgås och njuta av varandra. Meja tuppade som vanligt av i vagnen, och jag kunde äntligen ägna lite tid åt min fina lilleman. 
 
I morgon blir det playdate och mammahäng hemma hos Frida. Hoppas att hinna med en sväng ner på stan innandess, måste förbi apoteket. Ännu en fullspäckad dag, kul!
 


- Allergin är här!

 
 
 
Fy sjutton alltså! Rinnande ögon, nästäppa, nysningar och alldeles mosig i hela kroppen. Tänkte först att jag åkt på jordens förkylning, men insåg snabbt att det är min allergi som fått sig en rejäl omgång. Blir inte bättre för att dem klipper gräset utanför porten precis. Älskade dotra däremot har varit något snorigare än vanligt sedan ett par dagar tillbaka. Lilleman ser ut att ha klarat sig so far, storhjärtat likaså. 
 
Helgen har varit fullspäckad med shopping, Ikea och finbesök av vänner och familj. Vi är på jakt efter ett nytt soffbord, då vårat har gjort sitt. Kom dessvärre hem tomhänta, dock fick det fina påslakanet, örngotten och överkastet ovan följa med hem, samt lite dekorationer till dopet som äger rum om mindre än en månad. 
 
Idag fick båda barnen bli hemma med mig, då ingen utav oss kunde förmå sig att kliva upp i morsse. Vi gjorde morgon så sent som vid klockan nio, åt frukost och sedan tuppade både jag och Meja om i sängen. Ingen tvekan om att det är trötta gänget här hemma idag. Får bli nya, friska tag i morgon istället!


 
Kärlek & Tacksamhet  ♥
 


Varit på visning idag!

I morsse var vi äntligen iväg på visning, ett gulligt litet radhus som förhoppningsvis ska bli vårat nya hem. Jag kände mig genast hemma så fort vi klev innanför dörren. Samtliga rum i huset är nyrenoverade och alla vitvaror så som spis, kyl och frys är nyinköpta. Radhuset består utav fyra rum och kök, två badrum (ett uppe och ett nere), stora förvaringsmöjligheter och en liten uteplats perfekt för utelek och mysiga sommarkvällar med familj och god mat. Nu återstår det bara att vänta och se om vi blir de nya ägarna eller om vi får leta vidare. Håll tummarna är ni rara!
 
Efter visningen åkte vi hem till svärisarna och där blev vi kvar till sen eftermiddag. Tog en sväng förbi babyproffsen i Weda i jakten på ett regnskydd till vagnen. Hittade absolut ingenting, åkte hem och nu sitter vi soffan och myser framför barnkanalen. Storhjärtat jobbar sent även ikväll, men är ledig hela helgen. I morgon vet jag någon som har gjort sig förtjänt av sovmorgon. JAAAAAAAAG!! Med lite mindre än tre timmars sömn i natt är jag måttligt pigg idag. Fy sjutton alltså, ögonen svider och jag hoppas på en tidig läggning ikväll. 


Svartsjuk storebror

 
Det är en väldigt svartsjuk storebror vi har här hemma just nu. En svartsjuk storebror som tycker att hela hans tillvaro har vänts upp och ner, med all rätt! Efter lite mer än tre timmars försök med skrik, bråk och gråt till att lägga barnen, sover dem äntligen. Jag är inte den som vanligtvis bryter ihop i tårar, men denna kväll fick jag bara nog. Det blev helt enkelt för mycket för mig att hantera, och det hela slutade med att vi alla tre satt och bölade i kör. Fy fan alltså!
 
Medans barnen sover har jag passat på att plocka, städa, tvätta och satt igång en maskin med disk. Rena rama terapin, det får mig alltid att komma på andra tankar. Hade mer än gärna tagit en lång och avkopplande dusch, men vågar för allt i världen inte lämna minstingen i rädsla för att hon skall vakna. Så den där efterlängtade duschen får vänta tills i morgon när storhjärtat är tillgänglig. 
 
I morgon väntar även visning av radhuset jag berättade om tidigare. Jag går i taket om den inte blir våran, är så sjukt less på att bo såhär trångt. Leksaker och kläder precis överallt, en riktig svinstia om jag får säga det själv. Nej vänner, dags för denna aptrötta morsa att kojsa!
 
 


Ett paket på posten

 
 
Idag när jag klev innanför dörren, damp det plötsligt ner ett grönt paket på hallmattan. "Jaha?" tänkte jag, inte väntar jag något paket, eller?!  Slet ivrigt upp kuvertet och möttes av denna ûbersöta lilla kreation, som världens finaste Lillemor och Torbjörn skickat våran lilla Meja. Tack så hjärtligt, ni är för rara!
 

Annars har jag och Mejsy haft en riktigt mysig förmiddag nere på stan. Kikade runt i butiker, båda mina troll har fått lite nytt i klädväg. Själv blev jag som vanligt utan, får bli en annan gång när jag har mer tid. Hämtade sedan hem lilleman, och nu väntar en förhoppningsvis lugn och mysig eftermiddag hemma. Storhjärtat jobbar mellanpass och dyker inte upp förens sent ikväll. 
 


Tisdag med BVC & läkarbesök

 
 
Idag var det dags för BVC igen för Mejas 4-veckors kontroll. Hon ökar som vanligt på bra i både vikt och längd,  från 4385g till 4810g och 56,7cm lång. Jag och den nya sköterskan satt även och pratade om hur jag upplevt första tiden hemma som nybliven tvåbarnsmamma. Hon ställde en massa frågor, själv satt jag mest som ett frågetecken och kände mig allt annat än bekväm. Hon tyckte nämligen att jag såg en aning tunn ut och frågade om jag äter ordentligt och om jag får ordentlig med tid för att vila upp mig. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta tillslut. Äter gör jag, mer än vanligt som jag upplever det, medans andra kanske tycker att jag slarvar en aning. Vilar gör jag när tiden finns och räcker till, vilket den inte alls gör just nu. Men jag intalar mig själv att det blir bättre, bara Meja blir lite större och mindre beroende av mig. Jag bär trots allt på maten som gör att hon växer och blir stark. Sedan får man inte glömma att jag har en liten treåring,som gör allt i världen för att pocka på sin kära mors uppmärksamhet. Det tar på krafterna det med, något jag absolut inte vill sticka under stolen med. Tycker ändå att jag har hanterat den enorma omställningen bättre än vad många andra skulle göra. Det har funnits dagar jag bara vill säga upp mig som mamma, men också dagar jag bara njuter och tar vara på varje sekund med mina älskade troll.Jag vill gärna tro att jag inte är den enda som om är ensam om att känna så. Den som säger annat ljuger, ingen är perfekt!
 
Nåja, efter BVC-besöket tog vi en härlig promenad i det fina vädret. Väl hemma tuppade både jag och Meja av i soffan och vaknade lagom tills det var dags att hämta hem lilleman från förskolan. I eftermiddags var det dags för lillemans läkarbesök. Läkaren tog ett halsprov som visade negativt, alltså inget virus eller tecken på bakterier. En remiss kommer att skickas hem till öron, näsa och hals kliniken där dem tar ett beslut om det blir en operation eller ej. Om jag är nervös inför detta..Ehh ja?! Det blir nog bra när vi fått det överstökat. 
 
Har precis slängt in en tvätt och ska snart natta storbarnet, sedan blir det soffmys framför teven ett slag.


Blöt start på veckan

 
Det har typ små regnat och blåst större delen av dagen. Kan lova att det tog emot att kliva upp för att lämna lilleman på förskolan tidigare i morsse. Meja tyckte att det var helfestligt att göra morgon strax efter klockan 04:00 i morsse. Vi bytte blöjan, ammade och gosade en stund tills lillstumpan äntligen behagade att somna om, för att åter vakna lagom tills det var dags att kliva upp. 
 
Jag som hade planerat att ta mig ner på stan idag, tjiii fick jag! Istället har jag och Mejsy hängt i soffan och gosat hela dagen lång. Bra mycket mysigare än att traska ute i det blöta regnet. Skulle verkligen behöva uppgradera ungarnas garderober, även min egen. Får se om det kanske hinns med i morgon efter Mejas fyra veckors kontroll på BVC. I morgon eftermiddag väntar även ett läkarbesök för lilleman. Jag är så sjukt nervös att jag snart går sönder, gör ont i mammahjärtat att behöva utsätta min älskade lilla skatt för detta. Men jag måste se det som att jag gör det för hans egna bästa, för att han ska slippa ha ont. Jag återkommer när jag vet mer. 
 
Något lite roligare är att vi på fredag skall iväg på visning för ett radhus. Vi har plats nummer 3 i kön, nu håller jag bara tummarna att den blir våran! Inte för att radhuset är beläget i de mest eftertraktade området, men helt klart på den bättre sidan. Men hur fint skulle det inte sitta med ett radhus med stor altan i dessa sommartider?! Inflyttning sker redan 1 juli, jag håller alla tummar och tår!
 
Nu, borsta tänderna och bums i säng!


En upp och ner-helg

 
I fredags packade vi väskorna för att spendera helgen ute hos min kära mor. Helgen blev dock inte riktigt som vi hade tänkt oss. Storhjärtat drog iväg på personalfest och svensexa, kvar blev jag med båda kidsen. Fredagskvällen var ingenting i jämförelse med gårdagen, herregud säger jag bara. Meja skrek som en stucken gris från tidig förmiddag till sent på kvällen, lilleman ville inte vara sämre han. Men jag bet ihop, torkade tårarna och gjorde mitt yttersta för att inte lägga ansvaret på någon annan i familjen. Jag är gärna inte den som frågar om hjälp. Har jag satt två barn till världen, så måste jag för sjuttsingen kunna ta hand om dem också. Men tillslut så såg jag ingen annan utväg än att lämna över Mejsy till mamma som slutligen fick henne att tuppa av. Tidigt i morsse väcktes jag av att lilltjejen gav en rejäl utdelning. Någon timme senare var det dags för nästa uppvak, men denna gången utav ett åskväder som hette duga. Jag fullkomligt flög upp när det small utanför fönstret, och jag såg hur lamporna flimrade till. Barnen verkade fullkomligt oberörda, och en stund senare kunde även jag somna om. 
 
Idag har vi haft en riktig inomhus-mys dag, bara hängt i soffan och glott på tv. Storhjärtat hämtade oss sent i eftermiddags, köpte med oss pizza i brist på fantasi. Nu ikväll passade jag på att dammsuga och våttorka golven här hemma. Mina fina killar sover sedan en tid tillbaka, så snart jag har ammat färdigt min lilla snuttfia skall vi göra detsamma. 


3 veckors kontroll på BVC

 
Idag har vi varit på 3 veckors kontroll hos Lena på BVC, och jösses  vad hon har vuxit våran lilla tjej! Från 4110g till 4385g och 56cm lång.Hon har alltså ökat 275g och 1cm på bara en vecka, är det klokt?!  Vi diskuterade även problemen med magen som uppstått under den senaste veckan. Vi kom överrens om att börja med sempers magdroppar och fortsätta amningen  precis som vanligt. Det är förmodligen så att Mejsy sväljer alldeles för mycket luft när hon äter, vilket orsakar den otäcka magknipen. Jag skall även påbörja en mjölkproteinfri kost för att se om det kan vara en bakomliggande orsak. Annars fanns det i vanlig ordning ingenting att anmärka på. 
 
Har också bokat en läkartid för lilleman redan i nästa vecka. Måste få ordning på hans alldeles förstorade polyper. Helt sjukligt vad den där ungen snarkar om nätterna, inte konstigt att han har ont i halsen stackarn. 
 
Så snart jag har ammat färdigt min lilla trollunge, sticker vi ut och hämtar hem storebror från förskolan. Lite senare i eftermiddag kommer pappa och lillasyster på besök. Mys!


Tisdag

 
 
Godmorgon tisdag!
 
Jag kan knappt tro att det är sant, men båda mina troll måste ha trillat och slagit huvudet. Meja tuppade av kring 18-tiden igår när vi tog oss ner på stan en sväng. Hon måste ha varit helt färdig lilltjejen för hon slog inte upp sina stora blå förens strax innan midnatt. Vi bytte blöjan, ammade och sedan tuppade hon av igen och gjorde morgon någongång kring 6-tiden. En rejäl utdelning gav hon även denna morgon, och ingen kunde vara gladare än jag. Lilleman tuppade av han med tidigare än vanligt, så jag passade på att bara rå om mig själv ett slag. Så otroligt avkopplande, men framförallt så välbehövligt! 
 
Lämnade lilleman på förskolan för dryga halvtimmen sedan. Mejsy har tuppat av, själv ska jag ställa mig i duschen ett slag. Klockan 11 har vi tid på BVC för Mejas 3 veckors kontroll, skall även passa på att kolla upp hennes lilla mage. Nu har magen funkat precis som den skall i snart 2 dagar, men vill ändå vara på den säkra sidan. Man vet aldrig när det är dags igen, har funderat på att köpa hem sådana där pysventiler som skall släppa ut gaser från magen. Har även hört att det ska hjälpa att sticka in en termometer i rumpan för att släppa på trycket. Vill för allt i världen inte börja med ersättning nu när det går så bra med amningen. Så glad över att varken Meja eller Elias tar nappen längre. Lilleman har snart varit utan nappen i 2 veckor. Min duktiga lilla kille! 
 
Nu måste jag sätta fart.


Så glad för lite bajs!

 
Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta utav lycka, första natten som jag har fått sova en HEL natt utan några som helst uppvak. Inte ens med undantag för amning, ingenting! Pigga och utvilade tog vi morgon någonstans kring 7-tiden. Meja som inte hade bajsat på lite mer än ett dygn, gav äntligen en rejäl utdelning. Man kunde verkligen se hur hon njöt av det, hela kroppen sjönk liksom ihop av lättnad. Så nu har vi en nöjd och glad bebis igen, glada och nöjda föräldrar. Tänk att man kan bli så glad för lite bajs! 
 
Lilleman lämnade vi på förskolan redan vid 8, och inte ett dugg intresserad utav att vinka hej då. Meja däckade i vagnen på två röda och sover än. Bryr mig inte om att väcka henne, hon behöver all sömn hon kan få.Ska verkligen passa på att vila idag, allt annat får vänta. 


Våran söndag

 
Idag lämnade vi fängelset, även kallat hem. Så skönt att bara få komma ut och andas frisk luft, promenera och njuta av värmen som ser ut att ha kommit för arr stanna. Lilleman fick sig en ny keps utav pappan sin, en annan liten låg helt utslagen i vagnen efter morgonens härliga skrikfest. Tog varsin milkshake på donken, för att sedan handla hem det mest nödvändiga i matväg innan vi slutligen tog oss hem igen. 
 
Måste även tala om hur sjukt besviken jag blev på nya vagnen tidigare idag. Har endast promenerat fram och tillbaka till dagis ett få tal gånger sedan Meja kom till oss. Men så idag från ingenstans, så flyger ena framhjulet av och sedan gick det bara inte att fälla ihop skiten. Känns ju förjävla kul att behöva lämna in den på service när man redan betalat dyra pengar för något som är trasigt. Jaja, sjukt tråkigt är det men inte mycket att göra åt. 
 
Ikväll har vi hängt i tvättstugan, samt haft Nather, Merna och deras sson Andy på besök. Alltid lika trevligt, och lilla Mejsy blev bortskämd ned mys och paket. Tack så hjärtligt för den fina overallen och gose-hunden. I skrivandets stund ammar jag en väldigt trött och varm liten tjej, och så snart hon tuppat av blir det sängen omedelbartbums! Hoppas på några timmars sömn innan nästa skrikfest drar igång. Oh lord....


Hon har kolik!

Nu har verkligheten kommit ikapp oss, vår lilla dotter har fått en mildare variant av kolik. Jag skulle säga att det började för en dryg vecka sedan. Skrikfesten kan dra igång från tidig kväll till sent in på morgonkvisten. På förmiddagarna är hon än sålänge tyst och harmonisk. Väl där så är hon fullkomligt otröstlig, skriker som en stucken gris och krampar tills hon slutligen slocknar av ren utmattning. Det är hjärtskärande att inte kunna göra någonting, mer än att bära på, massera och ge miniform. 
 
Har just nu en liten tjej liggandes i mitt knä, stånkar, sparkar och viftar hej vilt med sina söta små händer. Hon har inte bajsat på snart ett dygn, och magen är hård likt cement. Det skall tydligen vara bra att amma ofta. På tisdag har vi tid på BVC, skall passa på att ställa en massa frågor till sköterskan då.
 
Klockan är snart kvart i nio, jag påbörjade inlägget strax efter klockan fem. Storhjärtat har varken orken eller tålamod nog att vara vaken, så någon avlastning är inte att tänka på. Jag får helt enkelt låtsas att jag är super-woman som klarar allt, och upprätthålla min fina fasad....or not!
 
Till alla er som stöttat och lämnat värmande ord, en stor fet PUSS! Och till er andra som bara tillför en massa stress i min tillvaro med erat tjat och gnäll. Att jag är dålig som inte orkar besök, eller orkar ta mig iväg. Gå och göm er under en freaking sten eller nått. Testa att vara vakna i tre dygn i streck så får ni se hur glada ni är efter det!