När orken inte räcker till.

 
Halsen känns fortfarande inte helt hundra, men känner mig ovanligt pigg för att ha sovit så dåligt i natt. Dock inte tillräckligt pigg för att ställa mig vid spisen och laga mat. Så idag körde vi på hämtmat i form utav arabisk shawarma, gudomligt gott!!
 
Sista kvällspasset för storhjärtat denna vecka och sedan väntar två dagars ledighet. I morgon ger vi oss ut för julklappshandling innan den värsta julruschen drar igång. Om det är något jag har svårt för, så är det att trängas bland folk. Ser hellre att vi är ute i god tid. Byta däck på bilen måste vi också göra. Mycket att stå i dessa dagar!
 


Hej från sjukstugan!

Förkylning √
Ögoninflammation 
Halsfluss 
 
Kan vi inte avverka alla sjukdomar som möjligen går att få när vi ändå håller på?! Jag trodde inte att det var sant när jag vaknade igår. Halsen värkte och kändes lika stor som en vattenmelon, så svullen att jag knappt kunde svälja. Minsta lilla ansträngning fick mig att fälla en tår, och äta mat skall vi inte tala om. Idag mår jag betydligt mycket bättre, halsen är fortfarande svullen men nu kan jag åtminstonde svälja utan att kvida av smärta. Vi har inte varit ute på flera dagar och jag känner mig som en fånge i mitt eget hem. Men ser hellre att vi stannar inomhus och att jag kurrerar mig ordentligt så att jag slipper missa den efterlängtade klassfesten på fredag. Jag får bara inte vara sjuk då, får leva på thé och nyponsoppa tillsdess. 
 
Till helgen har jag lovat Elias att vi skall baka både lussekatter och pepparkakor. Det påminner mig om att jag måste rota fram adventsstaken. Herregud, tänk att det snart är jul. I år tänkte jag pröva någonting nytt, nämligen att göra en presentkallender till Elias. Varje dag fram till julafton kommer han att få ett litet paket att öppna varje morgon. Får bli en tur till Ikea i morgon när storhjärtat äntligen är ledig. 


Godmorgon måndag!

 
Vardagen är åter i rullning, och jag har precis avnjutit en god frukost tillsammans med min ljuvliga lilla dotter framför barnkanalen. Fryser fortfarande efter den korta promenaden fram och tillbaka från förskolan, fy vad kallt det är ute nu!! Idag stod skogen på schemat och Elias var utom sig av ilska, han skulle absolut inte klä på sig overallen och han skulle absolut inte följa med till skogen. Nej, idag var bara en sådan där morgon man helst bara vill slippa. Personalen frågade mig om vi skulle göra ett undantag och låta honom få vara kvar på förskolan tillsammans med de andra barnen. Men som den elaka mamma jag är så sa jag prompt nej. Jag vill inte göra det till en vana, så många undantag som vi fått göra hittils. Nu är det slut med det! Elias älskar att vara ute, den där ungen kan vara ute i timmar om han bara så fick. Det är påklädningen som är problemet, han avskyr att klä på sig overallen, mössan och vantarna. Jag förstår honom, det är en jätte omställning för ett litet barn att gå från inga kläder alls till full mundering. Lika jobbigt är det för oss vuxna, Jag hoppas att han får en tokmysig förmiddag i skogen, förväntar mig att han plockar en massa fina föremål som vi kan pyssla med här hemma i eftermiddag. 
 
Jag har fortfarande inte bestämt mig om vi ska ta oss iväg till öppna förskolan idag. Inser att det blir tight med de nya öppettiderna. Detta gör mig verkligen besviken, måste försöka hitta en ny aktivitet, förslagsvis en annan öppen förskola. Men nu, lite golvlek med dotra, sedan hoppa in i duschen och så får vi se vad vi hittar på en dag som denna. 
 


Söndag i lathetens tecken

 
Efter en sagolikt mysig amningsstund har äntligen min ljuvliga lilla flicka somnat för natten. Idag har vi haft en riktig hemmamys-dag iklädda mjukiskläder, tvättat, städat, plockat och lagat mat. Barnen har varvat golvlek med soffhäng framför barnkanalen, så skönt när dem kan sysselsätta sig och underhålla varandra.
 
Har bänkat mig framför The bachelorette och snart börjar Celebrity rehab, sedan väntar en godnatts sömn även för denna mama. I morgon tänkte vi ta en sväng förbi våran öppna förskola, jag och Meja. Som vi har längtat! Nu håller vi alla tummar och tår för att vi ska slippa sjukdomar ett tag framöver. Nu är det full fart mot julen, med allt vad det innebär. Extra mysigt nu när vi har ännu en ny liten familjemedlem som skall få uppleva sin första jul tillsammans med oss. Älskade lillsmul, vad gjorde vi innan dig?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Små fossingar

 
 
Du ljuvliga lilla flicka 
 
 


L ö r d a g

 
Känslan att få vakna upp pigg, glad och utvilad är utan tvekan obeskrivlig. Det var egentligen tänkt att vi skulle inviga nya allrummet på nedervåningen efter en långtids husrenovering. Men då Elias och moster sov inne hos mormor, lånade jag och Meja istället mosters sköna säng. Hela natten har jag fått sova utan några som helst uppvak för vare sig mat eller gos. Tack älskade dotra! ♥
 
När vi klev upp vid halv-nio snåret, fick Meja krypa upp hos mormor för lite morgongos, skratt och lek. En minst sagt välbehövlig dusch och en god frukost senare, packade vi in oss i bilen för en tur upp till min mormors lägenhet. Det packas och röjjs för fulla muggar inför den kommande visningen, och med oss hem fick vi bl.a ett par fina blomkrukor, en tavla och lite köksatiraljer. Alla möbler och resterande föremål kommer att lottas ut vid ett senare tillfälle. Det är inte helt lätt när vi är så många, särskillt inte nu när min mormor sitter på en hel drös med fina saker. 
 
Efteråt fortsatte vi vidare mot Ikea och Skärholmen för lite shopping och middag. Och kvällens sista stopp gjorde vi hemma hos barnens farmor och farfar. Lite go kvällsfika och en kopp thé, och vi var hemma lagom till det att Så mycket bättre började. Himla mysigt program det där, någon utav er som följer?! Lilla familjen sover sedan en tid tillbaka och jag skall strax göra detsamma. I morgon har vi ingenting planerat, skönt! Sådana dagar behövs dem med. 
 
 
 
 


F r e d a g

 
Det där " så kallade " fredagsmyse slank ner i lilla lilla magen fortare än vad vi hann in genom dörren tidigare i eftermiddags.Sena kvällen är här och hela familjen har lagt sig för natten. Själv passar jag på att njuta av lite "egen-tid" framför datorn med en kopp thé. Idag har vi tillbringat dagen hemma hos mamma-mormor. Men först ett stopp hos barnens gammelmormor, så att hon skulle få se barnen en sväng. Min fina lilla mormor, hon bokstavligen avgudar de små liven. Denna oändliga kärlek! 
 
På vägen hem köpte vi med oss en smaskig middag och massa kvällsgottis som vi avnjöt framför Idol. Efter ett par riktigt tuffa dagar hemma, känns det oerhört skönt att få komma hit och lämna över lite utav ansvaret.Nästa helg blir inte sämre, då väntar ett 10-års jubileum med min gamla högstadieklass. Det ska bli otroligt roligt, jag längtar! En kväll med massa skratt, fina minnen och förhoppningsvis få bli lite rund om fötterna. Barnen i sin tur får en mysig hemmakväll med pappa. I morgon däremot tänkte jag köra en snabb foto session med barnen, innan vi packar in oss i bilen och åker hem. Hoppas på några fina syskonbilder, att fånga mina fina barn på bild är lättare sagt än gjort. 
 
Nu fortsätter idolsnacket, och sedan är det sängen som gäller! 
 


Nattsvammel

Hej vänner! Och förlåt för usel uppdatering här på bloggen de senaste dagarna. Vi har inte gjort mycket alls dessa dagar och då blir bloggen tyvärr lidande. Blir inte så roligt för er läsare att läsa uppdatering efter uppdatering  om hurvida dåligt barnen sover och hur den ena blir sjuk efter den andra och att jag lider av total sömnbrist och utmattning. 
 
Elias insjuknade natten till fredag i kraftig förkylning, följt utav dubbelsidig ögoninflammation. Meja har varit ovanligt lågmäld, och under natten till idag började snoret rinna ur den lilla lilla näsan och hon var gnällig. Nog är hon väldigt medgörlig våran lilla älskling, bara hon får ligga nära så somnar hon fort om igen. Ingen feber har hon uppvisat några tecken på heller, utan hon kändes mer hängig och tät. En tom och trött blick hela dagen, sovit sig igenom större delen utav kvällen. Efter lite mys och amning har hon åter somnat om igen. Jag hoppas att båda barnen får sova gott i natt och att vi vaknar mycket piggare och gladare i morgon. Jag skall krypa ner under täcket jag med, ville mest kika in här och tala om att vi lever! 
 


Onsdag med 6-månaders kontroll & vaccination

 
Trötthetssyndrom eller höstdepression?! Jag vet inte. Trött, håglös och allmänt smådeppig har jag kännt mig i flera dagar nu. Känns förbannat trist och tråkigt att känna såhär. Jag har liksom ingen lust till någonting och dagarna blir plötsligt så himla långa. Nu när öppna förskolan vi brukar besöka har ändrat sina öppettider kommer vi inte alls kunna gå dit lika ofta som innan. Super tråkigt! I morgon däremot om det går enligt planerna, blir det mamma-bebis häng på kyrkis nere på stan under förmiddagen. 
 
Idag har vi varit på BVC för läkarbesök och 6-månaders kontroll. Lilla damen väger idag 8520g och är 70cm lång. Hon följer kurvan fint, men ligger fortfarande en kanal över på längden. Lilla vän <3 En liten spruta i armen fick hon också, ett BGC-vaccin som snart kommer ingå vaccinationsprogramet. För oss kändes det viktigt då vi har både vänner och familj från annan härkomst. Dessutom är det en trygghet inför framtida resor utrikes som inrikes. Nu får vi bara hålla uppsikt över den lilla "kratern" som kan uppstå efter denna vaccination. Antingen spricker den och varar, eller så läker den fort och går tillbaka lika fort som den uppstod. Vi väntar och ser!
 
Annars har vi haft en hyffsat lugn och stillsam eftermiddag här hemma. Lite eftermiddagslek på golvet med båda mina troll, dansat och rejsat med bilar. Har även hunnit med att slänga ihop en enkel men god middag i form utav spaghetti och köttfärsås. Det gick ner så att säga! Om dryga halvtimman skall storbarnet nattas och lillsmul lär väl somna för natten snart hon med. Sedan väntar soffmys under en gosig filt och en kopp thé framför Arga snickaren och Grey's. Ahhh...


Trött, tröttare än tröttast!

 
Ja, usch! Det är uppförsbacke nu efter flera nätter utav sömnlöshet och uppgivenhet. Elias är inne på sin tredje dag med plågsamma magsmärtor. Förstoppning, biverkningar från narkos och smärtlindring? Jag vet inte. Läkaren trodde inte att magsmärtorna hade något som helst samband med operationen, och jag har inte heller brytt mig om att ringa sjukvårdsupplysningen. Kan ju faktist vara så att det bara rör sig om en hård mage och att vi får lägga om kosten ett tag. Vi har bestämt oss för att hålla honom hemma hela veckan ut, har inte samvete nog att lämna honom på förskolan när det är såhär. Vi satsar på att han har återhämtat sig helt tills nästa vecka, då tar vi nya friska tag!
 
Även Meja verkar vara inne i ännu en ny utvecklingsfas. Igår senast tog hon sig upp i krypställning, för att sedan glida ner på mage igen. Och så höll hon på ett tag. Hon är extremt medveten om allt som händer runt omkring henne, och blir därmed väldigt orolig när jag inte är i närheten där hon kan se mig. Hon äter tre stadiga mål om dagen utöver amningen. Men bröstet är fortfarande hennes största trygghet.Det enda vi jobbar på just nu är att få den lilla damen att sova hela nätter. För jag pallar inte med alla dessa uppvak längre, jag orkar inte gå upp, jag vill bara sova. Jag blir knäpp när jag inte får sova! Måste bli ändring på detta, kanske det blir bättre när Elias är tillbaka på förskolan. Jag kan fokusera på Meja och faktist kunna vila när hon vilar. För så länge som jag har Elias hemma finns det ingen tid för vila. Det är 100% fokus på att underhålla båda barnen, det ska hända saker precis hela tiden. Fullt ös, medvetslös! Så är det faktist.
 
Idag kör vi helhjärtat på en innemys-dag med allt vad det innebär. Meja har tagit sig en tupplur, så jag skall passa på att trycka i mig något att äta. Det börjar eka tomt i både kyl och frys, så en storhandling får det bli senare under dagen. Jag bara avskyr när det inte finns något att äta hemma, särskillt nu när jag fortfarande ammar. Jag är konstant hungrig och kan trycka i mig precis vad som helst bara det är ätbart. Haha! 
 
I morgon tänkte jag och Meja ta oss iväg till Barnens hus, för att sedan luncha med ett helt nytt gäng mammor och barn som vi lärde känna senast vi var där. Kul!