Pumpkin

 
Hej raringar! Som ni kanske märkt, har det blivit lite tomt på inlägg under den senaste veckan. Dagarna flyter ihop, barnen tar upp all min tid och uppmärksamhet. Varje dag har vi haft något roligt inplanerat, allt från att hänga på öppna förskolan till att träffa vänner och familj. Om ni bara kunde förstå hur lycklig jag är med min tillvaro just nu. Jag bara njuter av dagarna tillsammans med min vackra dotra, samtidigt som jag tampas med treårstrots från hell. Ibland finns det dem där stunderna då man bara vill slita av sig håret av ren frustration, men så finns det också stunder då man bara vill pussa sönder den där stora lilla människan. Barnen, vad vore jag utan barnen?! Ni är helt klart det bästa vi har gjort, no doubt! 
 
Till något helt annat, jag går återigen i inredningstankar. I helgen när vi besökte Stalands, så snubblade jag över dessa godingar ovan. Allt från pumpkin kids collection, hur fint?! Om vi bara fick tag i ett radhus så vi äntligen kan få inreda varsitt rum till barnen. Ja funderar dock på att köpa bankbrädan och klosslåda med klossar till lillskrot. Någon som vet vart man dessutom kan få tag i en tallrikshylla någonstans?! Vill så gärna få upp barnens lite "finare" böcker och deras avgjutningar samt namntavlor. Det finns så mycket jag vill göra, det kliar bokstavligen i mina fingrar. Jag behöver helt enkelt få utlopp för min kreativitet! 
 


Nu kan hon sitta!!

 
 
 
Tidigare har hon vikt ihop sig som en liten fällkniv. Men så idag, från ingenstans så sitter ungen så rakt som bara ett barn kan göra. Balansen är inte helt hundra, hon välter ibland så jag lämnar henne aldrig sittandes själv. Antingen får man sitta bakom eller så greppar hon tag i fingret och så kan hon sitta en bra stund. 
 
Idag besökte vi öppna förskolan (Barnens hus) för andra gången, och jag älskar't! Storhjärtat slog följe en stund under förmiddagen, så mysigt! Tillsammans gjorde vi hand och fotavtryck på Mejsy som vi sedan ramar in i en tavla. Åh, jag längtar redan tills den hänger på väggen här hemma. Vi blev kvar ända till stängning och sedan hämtade vi hem lilleman från förskolan. Om dryga halvtimman ska jag stoppa båda barnen i säng, och sedan väntar en förhoppningsvis lugn kväll framför teen mom och min nya favvo serie twisted. Ni som inte har sett den, GÖR DET! 
 
I morgon står playdate hemma hos Miriam och hennes lilla Adam på agendan. Ska bli så kul att äntligen få se hur dem bor. Tidigare har vi alltid hängt här hemma eller i parken. Mycket mysigare när kidsen kan leka och utforska varandra på hemmaplan, Hur som helst, super kul ska det bli!
 
 
 


En mammas värsta mardröm

Idag hände något som man bara kan drömma om, som mamma. Idag besannades min största mardröm, en känsla av fullständig skräck som inte ens går att beskriva med ord. Paniken som uppstår när dörrarna på pendeltåget slår igen framför ansiktet, och på andra sidan står mitt älskade lilla barn och letar oroligt efter sin mamma. Det finns en regel som säger att man alltid skall låta barnen kliva av först. Jag har alltid haft denna regel i åtanke, varje gång vi åker någonstans. Men just idag hände det som inte fick hända. Jag minns bara hur jag står och skriker "Neeeej", bankar och sparkar på dörrarna, hela min värld stannar upp och jag vill bara ut. Känner hur paniken växer, allt jag ser är mitt älskade lilla barn. Vad händer nu? Vad händer om tåget åker? Kommer jag någonsin få se mitt älskade lilla barn igen? Tårarna rinner, jag skriker i ren panik. Det är som om någon skonlöst sliter ut hjärtat ur kroppen och jag blir bara tom inombords. Utifrån, inifrån bänder okända kärlekssjälar upp dörrarna och jag fullkomligen kastar mig ut helt hänsynslöst med vagnen dragandes bakom mig. Jag sliter lilleman upp i min famn, gråter, håller om honom länge och lovar att aldrig mer släppa den där lilla handen. ALDRIG!! Jag hade inte kunnat leva med mig själv om något hade hänt mina barn. Vet inte hur jag skall kunna sova i natt, kan inte släppa tanken på det som hände idag. 
 
Jag vädjar verkligen till alla er där ute, släpp aldrig taget om era barn och inte heller ur erat synhåll. En olycka kan ske när du som minst anar det. Jag fick uppleva en mammas värsta mardröm! 
 
Trots att jag inte har kunnat vara mig själv, så besökte vi pappans jobb. Packade sedan in oss i bilen för lite eftermiddagshäng i Nacka forum. Ätit, strosat omkring och storhandlat för en vecka framåt. Lyxade till det gjorde vi också, köpte med oss snittar, dessert samt alkoholfritt mousserande vin. Myst i soffan framför slutkvalet i Idol. Med det sagt vill jag önska mina fina läsare godnatt!


Premiär på öppna förskolan

 
Yes, idag hade vi äntligen premiär på öppna förskolan. Våran enda öppna förskola som bedrivs i kommunal regi, om man bortser från kyrkis. Barnens hus som det annars heter, är tråkigt nog nedläggningshotat och kommer att stängas ner lagom till årsskiftet. Super tråkigt verkligen! Jag hoppas av hela mitt hjärta att politikerna ser vilken skillnad dessa eldsjälar som bedriver verksamheter gör. Inte bara för oss mammalediga, men också för svårt utsatta unga tjejer som dessutom blivit mammor i ett alldeles för tidigt stadie i livet. 
 
Vi hade det hur som helst jätte mysigt, Meja var hel cool med alla små knoddar som ryckte ifrån henne alla hennes leksaker. Hon låg mest förundrat och pillade med lite allt möjligt. Själv avnjöt jag en god hembakad fika tillsammans med ett helt gäng nya ansikten. Detta gör vi helt klart om redan på måndag, tänkte även försöka klämma in ett besök i Norsborg hemma hos Miriam och Adam. Åh, vad jag bara älskar dessa mammalediga dagar! 
 


Ottilia Meja Maria - 4 månader

 
Älskade underbara lilla dotter, hela 4 månader och 5 dagar gammal har du hunnit bli. Är det klokt att du har funnits hos oss så länge?! Det är en fröjd för ögat att se hur du utvecklas och tar för dig, Hur su äntligen har lärt dig att vända dig från rygg till mage på ett knyck. Hur du greppar tag om dina söta små fötter och utforskar varenda rörelse, hur du greppar tag om dina leksaker, hur du för din hand mot mammas mun för att jag sedan skall pussa på den, och hur du ständigt ler, skrattar och njuter av din tillvaro. Det är en helt makalöst roligt tid vi har framför oss, jag kan knappt bärga mig. 
 
Igår var det återigen dags för ett besök på BVC för 4 månaders kontroll. En vikt på 7450g och en längd på 65cm, en viktuppgång på ca 680g sedan senaste vägningen. Fick även fantastiskt mycket beröm för hennes fina runda form på huvudet. Inte för att jag har lagt någon större energi på att lägga henne i olika ställningar, något hon ser ut att fixa på egen hand. Nästa besök sker om exakt en månad framöver, och då för en andra omgång med vaccination, samt väga och mäta. 
 
Vi har även börjat introducera barnmat här hemma som ett komplement till amningen. Än så länge två teskedar åt gången, en gång om dagen. Det kan vara allt från potatis och majs, till morotspuré. Självklart lagar vi maten själva, både godare och mer ekonomiskt på så vis. Himla enkelt dessutom! Till kvällen har vi även börjat med gröti förhoppning om att lillskrotis skall få sova bättre om nätterna. Något som vi inte märkt någon större skillnad på ännu, tycker att hon vaknar exakt samma tider som innan. Samt att hon har som regel att göra morgon någon gång kring 06. Precis som våran bvc-sköterska sa, så finns det inget som säger att barnmat eller gröt skulle ha någon större påvisad effekt när barnen fortfarande är så pass små. Det där är något som är upp till var och en, vi tyckte mest att det var en kul grej. Och dessutom verkar det gå hem hos våran lilla tjej!  När började ni introducera smakportioner för era små?!
 


Tillbaka

Jag fick av någon konstig anledning för mig att byta blogg, men ångrade mig lika snabbt. Insåg att jag har delat med mig alldeles för mycket utav mina fina barn och våran vardag, för att bara kunna släppa det. Dessutom saknar jag alla er läsare som dagligen klickar sig in här. Så, jag har bestämt mig för en comeback. Dock på mina egna villkor, endast blogga när jag själv vill och känner att jag har något relevant att blogga om. Självklart står barnen i fokus, det händer så otroligt mycket i deras utveckling just nu. Mer om det i ett senare inlägg!