Fullt upp!



Vilken härlig dag vi har haft! Medans storebror har varit på förskolan och lekt, satte vi oss på tåget upp mot Stockholm, jag och Meja. Mötte upp pappan på jobbet och därifrån tog vi bilen mot söder. Tog en sväng in på chokladfabriken och köpte lite praliner till min mormor som fyller år på lördag. I morgon skall jag även framkalla lite fina bilder på barnen och rama in.en mer uppskattad present än så går nog inte att få 💗

Efter besöket där köpte vi med oss lite lunch från folkets innan vi styrde kosan hemåt igen. 

Ikväll har vi haft pappa-moffa över på middag, bus och lek. Så mysigt! Barnen har somnat för natten, dags för denna mama att slänga benen på soffan ett slag. 


Loppi blogbag - höststart

Det var en trevlig liten överraskning som trillade in i min mailbox under tidiga eftermiddagen. Jag har ännu en gång blivit utvald att få hem Loppi's egna blogbag med diverse härliga produkter att få testa och rescensera. Härligt mjuka och väldoftande kläder, god mat och underhållning för stora som för små. Detta ser vi som alltid mycket fram emot. Tack så heeeemskt mycket ni på @loppi !! 



Wednesday



Hur underbart att äntligen få vakna upp till strålande sol och +17 grader?! Tänk att så lite kan göra så mycket. 

Morgonen har jag och Meja ägnat oss åt att storstäda våran Brio vagn som vi fick sålt här för bara en stund sedan. Fick ut en ganska bra peng för den, och till helgen välkomnar vi istället en Emmaljunga scooter 2.0 black/pink. Kanske dags att erkänna att man gått och blivit en sådan där omtalad barnvagnsnörd. Det trodde jag aldrig om mig själv?! 

I skrivandets stund har jag en sovandes liten Meja i min famn. Pappan i familjen trillar innanför dörren i vilken sekund som helst. Känner på mig att det kommer bli en riktig mysfag detta. Mjauuu!! 


Höstevent med Loppi!

 
Idag var det äntligen så dags för höstevent med Loppi tillsammans med min fina vän Frida ( hennes blogg hittar ni HÄR), och ett helt gäng andra bloggmammor på Clarion Signs i Stockholm. Ett härligt uppstyrt event och såklart en välfylld goodiebag till slutet. Tack så heeeemskt mycket ni på Loppi
 
Förmiddagen invigdes med varsin wrap och dryck från vitamin well, mums! Efter frukosten väntade presentationer från bl.a Mathem, Tv4 play, Tallink Silja följt utav modevisning med diverse härliga toppbloggare tillsammans med deras små. Konferenscier för dagen, artisten och bloggaren Lina Hedlund. Vilken pingla hörrni! 
 
Efteråt mammamingel, tävlingar, shopping och massa massa mer. Jag och Frida valde att avrunda där och fortsätta mot Wayne's för lunch-fika innan vi slutligen hoppade på tåget hem. Eftermiddagen har vi tillbringat på stan och kringelfestivalen. Barnen har gått loss på diverse karuseller, medans mamma och pappa praktiskt taget frös rumporna av oss. Köpte med oss en stor gottepåse att avnjuta så snart barnen somnat för natten. Men först kvällsmys hemma hos faster och kusiner. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill ni förövrigt ta del utav denna fantastiskt härliga, välfyllda goodiebag?! Mellan den 30-31 augusti kan ni hämta höstens fina LOPPI-påse i Lekmers butik i Barkarby. Skynda skynda!!  
 


Fredag






En hel vecka har snart passerat sedan vi kom hem från Turkiet. Elias är tillbaka på förskolan medans jag försöker njuta allt jag kan sista månaden som föräldraledig. Har inhandlat det mest nödvändiga inför förskolestarten i höst, bara vinteroverall som saknas och ett par rediga vinterkängor, ännu lite för tidigt. Annars är vi så gott som redo, åtminstone försöker jag intala mig själv det. 

Idag packade vi i allafall väskorna och tog oss ut till Sollis för lite efterlängtat fredagsmys hos mamma-mormor. Avnjöt varsitt glas vin på nya balkongen, avnjutit en fantastiskt god middag avrundat med soffmys framför MTV och några avsnitt Catfish the tv-show med syrran. En toppen dag med andra ord! 

I morgon blir det upp med tuppen för bliggevent på Clarion Sign tillsammans med min fina vän och mammabloggare Frida. En riktig tjejdag, kunde inte kommit mer lägligt. Några fler mammabloggare som ska dit?! 


Magsjuka på besök?!

 
Efter en helvetes kväll och natt med något som skulle kunna liknas magsjuka kombinerat med tarmvred är vi äntligen på fötter igen, jag och Meja. Solen lyser med sin frånvaro, istället öser regnet ner utanför fönstret. Nu är hösten här på riktigt, och vad passade då inte bättre med att få iviga dem helt ljuvliga stövlarna från viking. Något för stora på dem småå småå fossingarna ännu, men ack så fina på. 
 
Väl framme vid förskolan för att hämta hem storebror, hinner jag inte mer än att kliva innanför dörren innan en unge lägger en fet spya framför mig. Kände hur hela magen vändes ut och in, så vidrigt! Bara att hålla alla tummar och tår för att storbarnet i familjen håler sig frisk åtminstonde ett litet tag framöver. 


Synundersökning på BVC

Idag väntade en ny synundersökning på BVC för våran 4-åring. Det var stor skillnad upp emot första undersökningen som gick käpp rätt åt skogen. Den här gången var han verkligen koncentrerad och man såg hur ögonen verkligen jobbade där han satt med en lapp för ena ögat. Kändes så himla skönt att vi kan lägga detta bakom oss nu, jag har nämligen gått och gruvat mig inför en eventuell remiss till optikern. Särskillt med vetskapen om hur kass syn vi har på båda sidor av familjen. Detta firade vi såklart med mysfrukost på donken följt utav förmiddagsfika hemma hos svärisarna. Jag såg ingen som helst anledning att lämna Elias på förskolan eftersom att jag ändå hämtar honom så tidigt. 
 
På våran förskola har dem som regel att barnen skall vara lämnade inom en viss tid, om det inte finns särskilld anledning till sen ankomst.  Och jag har verkligen full förståelse för det, så därmed har Elias fått vara hemma och mysa med mamma och lillasyster idag. Med så få dagar kvar utav denna mammaledighet så vill jag verkligen ta vara på varje stund jag får med barnen. Jag blir lipig av bara tanken över att vi snart kommer att vara åtskillda och inte alls ha samma tid för varandra som innan. Fy alltså! 
 
Annars så har vi bara slappat i soffan framför teven större delen utav eftermiddagen. Jag har varit sådär oförskämt trött hela dagen. Så snart barnen har lagt sig för natten skall jag ta tag i vad som liknar ett sjunde världskrig här hemma. Yay!


Turkiet bildbomb Del 4 - Bodrum stad i goda vänners lag

 
 
 
 
 
 
 
I fredags slog vi som sagt våra kloka huvuden ihop, packade in oss i en minibuss tillsammans med familjen Christian och Johannes för en helkväll i Bodrum stad. Trots sena eftermiddagen låg solen fortfarande på, vilket inte bara tog på barnen men också oss vuxna. Vi hinkade säkert flera liter vatten den kvällen och båda barnen turades om att åka vagnen . 
 
Vi stannade vid en mysig lekpark precis intill den stora hamnen, och där fick barnen leka av sig en stund innan vi fortsatte vidare. Denna marknad var helt olik den första marknaden som vi besökte. Länge strosade vi omkring längst Bodrums mysiga gator och gränder. Hittade både det ena och det andra, mestadels till mig själv och pappan i familjen. Vi bestämde oss ganska så snart att dela på oss för att mötas upp några timmar senare. Det blev bäst så för att det annars skulle ha tagit alldeles för lång tid att vänta på varandra.  Då båda barnen inte alls var särskillt sammarbetsvilliga, tog vi in på en lokal restaurang. Mätta i magarna kunde vi sedan fortsätta kvällen tills vi kände att det var dags att åka hem. Väl tillbaka på hotellet vart klockan så mycket att vi mer eller mindre stupade i säng. 
 
Under tidiga lördagsförmiddagen vinkade vi av våra nyvunna vänner, tack fina ni för en helt fantastiskt rolig vecka! Dagen rullade på i vanlig ordning, en sista dag att bara njuta av sol och värme och det var precis det vi gjorde!


Turkiet Bildbomb Del 3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det tar sällan lång tid för Elias att hitta en kompis att leka med, och denna semester var inget undantag. Redan under tisdagen hittade Elias en kompis, och tillsammans hittade dem på alla möjliga lekar, pratade och skrattade som barn skall göra. Detta i sin tur ledde till att vi började bonda med pojkens föräldrar. Visade sig även att dem hade en liten pojke till i nära ålder med våran lilla tös. Det ena ledde till det andra och därefter har vi så gott som hängt tillsammans varje dag. Inte bara roligt för barnen, men också för oss vuxna. 
 


Turkiet Bildbomb Del 2 - Från Windmill hill till Bodrum stad

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Under tidiga tisdagseftermiddagen bokade jag och lilla familjen in oss på en mysig, om än vääääldigt varm liten rundtur runt Bodrum. Bussen plockade upp oss och ett gäng andra från hotellet som därifrån tog oss vidare till Windmill hill som skulle komma till att bli dagens första stopp. En helt ljuvlig men också väldigt populär utkiksplats belägen mellan Bodrum och Gümbet. Som vanligt stod jag för fotografering och därmed uteblev jag från alla bilder, så tråkigt! Varför är det alltid så?! Nåja..
 
Från Windmill hill fortsatte vi vidare mot nästa sevärdhet som jag faktist inte minns namnet på. Hur som så fick vi en glimt utav ett sk. johannesbröd träd och en historisk mur. Därefter vidare till en stor amfieteater, helt makalöst vacker utsikt över St. petersborgen och Bodrum om man klättrar lika högt upp som jag gjorde. En tur till Bodrum Gold center som vi sedan avrundade med en modevisning utav Panama's senaste kollektion i en närliggande skinnbutik. Tyvärr långt över våran budget, så ingen shopping för våran del i allafall. Men så tog vi oss in till den stora marknaden (fleemarket) där vi prutade och shoppade som galningar. Ni ska få se i ett senare inlägg. Jag vill även tillägga för er att det mesta är fejkade kopior, men betydligt mycket billigare där än här hemma i Sverige. Hur kvalitén är kan jag tyvärr inte uttala mig om, huvudsaken är att jag själv tycker att det är fint och användbart för den delen. Sena kvällen kom och vi hoppade på den lokala bussen tillbaka till hotellet för en minst sagt välbehövlig dusch och middag innan vi till slut stupade i säng.


Turkiet - Bildbomb Del 1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Och så var vi åter på svensk mark igen efter en minst sagt härlig vecka nere i Bodrum-Turkiet. Om än väldigt varmt!! Från att ha levt i nästan +40C till att välkomnas utav +17C, mörkt och spöregn kändes ju lite sådär kan jag ju säga. 
 
Flygresan hem gick bra, kanske inte jätte smidigt som önskat. Att resa med två små barn är bara det ett projekt i sig. Men trots allt bök, stök, skrik, bråk och gråt så gick det väldigt bra ändå. En flygresa på 3,5h kändes lagom, mer än så hade barnen inte klarat av. Inte vi vuxna heller för den delen! 
 
Annars så har vi haft en ur mysig vecka med större delen bestående utav sol och bad. Det går inte att göra så mycket annat i den näst olidliga värmen som råder nere i Turkiet just nu. Det var bara i tisdags som vi bokade in en rundtur med vårat resebolag, samt att vi bokade in oss på ett turkiskt hammam under sena onsdagseftermiddagen. Så skööööönt, och framförallt välbehövligt. Passade på att avrunda med en helt ljuvlig oljemassage, perfekt för denna arma mammakropp.Utöver det så har vi bara tagit dagarna som dem kommit och planerat efter det.Knutit många kontakter har vi också hunnit göra under veckan som varit. Inte bara skönt för barnen, men också för oss vuxna. Men några som vi bondade lite extra med, var helt underbara lilla familjen  Ilva och Jonnie med barnen Christian (6) och Johannes (2) som vi har hängt med större delen utav veckan. Oj, så mycket roligt vi har haft tillsammans! Några som vi helt klart kommer att hålla kontakten med framöver. I fredags packade vi in oss allihopa för en helkväll i Bodrum, strosade längst hamnen, lite lekparkshäng, middag och shopping på det! Kändes som ett bra avslut på veckan då våra vänner åkte hem under tidiga lördagseftermiddagen, och vi dagen därpå. 


Elgåfossen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Strömstad

 
I onsdags packade vi in oss i bilen, jag och lilla familjen för att tillbringa dagen i Strömstad. Så himla mysig dag!! Allting var sig likt sedan sist, vad som numera skiljer sig från förra året är att hon inte längre är någon spädgris. Nu tultar hon på för glatta livet, gärna hand i hand med sin älskade storebror. 
 
Med varsin festis och varmkorv  satte vi oss på stora torget, innan vi fortsatte ner mot hamnen för att spana på båtarna. Strosade längst med bryggan, tillbaka till stora torget och sedan därifrån iill sportshopen. Fyndande ett par fantastiskt ljuvliga gummistövlar till Meja. Ett måste inför förskolestarten i höst! 
 
Brummade sedan vidare mot Nordby för lunch och shopping. Och hem kom vi med både det ena och det andra. Bl.a en jacka till mig, jeans shorts och gummistövlar till storbarnet i familjen samt varsin stor godispåse från gottebiten. Det gick åt i ett nafs kan jag lova! 
 
 
 
 
 
 
 
 


En dag i Grebbestad

 
 
 
Nu har vi varit här nere på landet i snart fyra dagar, fyra väldigt härliga sådana. Men jisses vad det börjar klia i fingrarna efter att få skriva av sig här på bloggen. Jag får tyvärr inte igång minneskortet på datorn, så bilderna får komma lite i efterhand. 
 
Igår gjorde vi en dagstur till Grebbestad hela familjen. Strosade på bryggan, kollade på båtarna för att sedan luncha på feskarn's kök&bar. Vi tog alla varsin räkmacka och herregud så gott! Lite senare i veckan skall vi försöka klämma in en räkfrossa på vårat älskade Makri, förhoppningsvis utan barn. För om det är något vi förtjänar så är det lite vuxentid!
 
Till kvällen sedan blev det en härlig skogspromenad som vi sedan avrundade med en mysig vin och spelkväll. Kan lova att vi stupade i säng när klockan närmade sig midnatt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Frukost





Livet på landet





Vi har det verkligen så himla bra här på landet. Trots att vi har varit här i mindre än ett dygn, så har vi ändå hunnit med två vändor ner till sjön, promenerat bort till skogen och hälsat på kalvarna. Kvigorna har dem förflyttat till beteshagen tvärs över vägen. Så i år har vi planerna på att gena över våran hage och kika på gamla landsvägen. Så mycket historia, ovärdeligt! 

Medans regnet smattrar utanför fönstrena, spelas det familjespel varvat med skrikfest. Jag gissar på att det blir ännu en tidig kväll. I morgon väntar en dagstur till tanumsstrand och sportshoppen. 




On the road






Ljuva semesterdagar!

 
 
Och så blev det ett sådant där förskräckligt långt uppehåll från bloggen igen. Men ni trogna bloggläsare som följer oss på instragram har nog någorlunda bra koll på vad vi har för oss dessa dagar. Vi har hittat på något att göra nästan varje dag. Hänger vi inte hemma hos barnens faster och kusiner, så hänger vi på stan eller i någon lekpark i närheten. Det går nästan inte att vara inomhus i den här värmen, nätterna skall vi inte tala om. Svettigt värre! 
 
Idag gick pappan i familjen på semester, och i morgon packar vi in oss i bilen för en veckas semester på landet i Bohuslän. Gissa om vi har längtat?! Veckan därpå hinner vi mer eller mindre hem och vända för att sätta oss på planet ner till Turkiet för ytterligare en veckas semester med sol och bad. Underbaaaart!  Så den här veckan har jag rotat igenom barnens garderober, slängt och sålt en del. Lyckades även fynda en hel del nytt till båda barnen på rean som ni ser ovan. Jag bara älskar att newbie har storlekar som passar både stora som små. 
 
Nåja, nu fortsätter packandet!