Måndagskvällen

 
Det känns betydligt mycket lättare i hjärtat idag än vad det gjorde igår. Dock har det inte riktigt sjunkit in att min fina mormor faktist inte lever kvar med oss, åtminstonde inte i fysisk form. Jag är så otroligt glad över att mamma och resten av familjen var närvarande när mormor somnade in kring tre-tiden igår eftermiddag. En lugn och stlla bortgång, precis som vi så länge önskat för henne efter en längre tids sjukdom. Nu är hon på en bättre plats vilket skänker mig en sådan oändlig ro i kroppen.
 
Idag hade vi tid på BVC för 18-månaders vaccinet som vi fick skjuta upp i och med vattkopporna. Meja var hur duktig som helst och grät nästan inte alls. Lät henne leka med dockvagnen en stund som genast fick henne på bättre tankar. Annars har vi bara varit hemma, fixat och donat med lite allt möjligt. Idag fick dessutom julgranen åka upp, så den har vi klätt under tidiga eftermiddagen. Hämtade hem Elias från förskolan en timme tidigare, passade på medans Meja ändå sov sin eftermiddagsvila. Ovärderligt att ha förskolan runt knuten. 
 
Den här veckan väntar tre mördarpass på jobbet innan vi går på lite välförtjänt julledighet. Ser dock fram emot att hänga med kollegorna och slippa tänka så mycket. 


Sov gott lilla mormor

 
Idag har min älskade lilla mormor äntigen fått somna in med ro 
Nu är du på en bättre plats tillsammans med morfar och de andra änglarna.


L ö r d a g

Har varit på sådant där katastrofalt dåligt humör hela dagen. Sorgen ligger tung över familjen såhär dagarna innan jul och livet känns lite lätt orättvist just nu. Jag försöker hålla mig själv och barnen sysselsatta i bästa mån för att hålla tankarna på annat håll. Samtidigt som det är skönt att få ventilera och gråta en skvätt, känns bättre för åtminstonde en liten stund. Dagen har vi allafall ägnat åt oss att göra det fint här hemma, samt gjort plats åt julgranen som åker upp i morgon redan. Elias har varit så uppspelt och känner att jag inte orkar dra ut på det något mer. Som läget är just nu så vill jag bara ha allting färdigt så att jag kan fokusera på familjen och få sörja i min egen takt. 
 
 
Passar på att visa bilder på senaste innehållet utav loppiblogbag klämmigt, knöligt och KRAV-märkt från Coop Änglamark som jag hämtade ut häromdagen. Coop Änglamark har inte bara  lanserat två nya fruktpuréer, men också en knölis-frukt och rotfruktspuré. Dessa klämmisar och knölisar är smart förpackade, ekologiska och helt fria från socker. I denna bag medföljde även Coop Änglamarks kKRAV-märkta majskrokar, samt fruktdryck äpple/päron. Perfekt mellanmål att ha med sig om man är ute på vift, och smoothies är något utav en favorit här hemma. Otroligt goda och mättar för stunden, sedan att dem inte innehåller något tillsatt socker är för mig ett stort plus i kanten. Grymt bra produkter som kommer väl till pass!
 
 


Glad lucia!

 
Med denna underbara bild önskar jag alla läsare en riktigt glad lucia! 


Liten lucia

 
Det här med att få mina barn att stå framför kameran, är som att lära en gammal hund att sitta. Jag har mutat, jag har sjungit och försökt distrahera med allt möjligt utan någon vidare framgång. När Meja stortjöt för sjuttioelfte gången den här morgonen gav jag upp. 
 
Idag vankas luciafirande på barnens förskola, Mejas absolut första. Eftersom att det råder fotoförbud så ville jag passa på att knäppa några bilder redan nu. Blir en mysig eftermiddag tillsammans med familjen innan pappan sticker ut på julfest med jobbet.
 
 


Lussebak

 
Det blåser full storm ute nu och har gjort sedan vi klev upp tidigare i morsse. Trtos att vi klädde oss efter väder så fullkomligen piskade regnet i ansiktena på oss. Riktigt isande vindar som bet i kinderna och jag kände mig frusen i flera timmar efteråt. 
 
Medans barnen har varit på förskolan och lekt, tog vi en sväng till affären och handlade hem det mest nödvändiga i matväg, pappan i familjen och jag. Väl hemma igen ställde jag mig till att baka sedvanliga lussekatter inför fredagens luciafirande samt storstädat lägenheten. Barnen har varit sådär löjligt trötta och gnälliga ända sedan jag hämtade hem dem strax innan två. Blir en tidig kväll för hela familjen, för i morgon väntar återigen ett mördarpass på jobbet och kidsen får en mysig hemmadag med pappa. 
 
 


T i s d a g

 
Idag trotsade vi kylan, jag och barnen i förhoppning om att få till åtminstonde några dugliga bilder till årets julkort. Något jag tänkt att  jag skulle gjort för länge sedan, men kände att jag ville vänta tills de värsta kopporna gett med sig. Nu är de så gott som borta, några elakingar kvar i hårbotten och på ryggen.
 
Det här året har verkligen gått med rasande fart, och jag har knappt hunnit ta in att vi faktist närmar oss jul. Så sent som idag fick jag äntligen tummen ur och hängde upp julgardinerna i köket och slagit in barnens alla julklappar. Har även hunnit med att förbereda inför luciafirandet på förskolan på fredag. Imorgon väntar lussebak och storstädning av lägenheten innan jag går på ett sådant där förfärligt långt mördarpass på jobbet. Har två paket att hämta ut också från lekhallen och Loppi bl.a. Hur långt har ni kommit i eran julplanering? Är ni färdiga med era julklappsinköp?
 
 


Vackra ting!

 
Ni har väl inte missat alla härliga adventskalendrar som florerar i social media som Facebook och Instagram bl.a. Igår kammade jag hem min fjärde vinst, nämligen den ljuvliga lilla servisen ovan från @mysvackrating. Inte nog med det så har hon även nu 20% rabatt på alla barnprodukter, och självklart passade jag på att beställa kakfatet med söta chokladpraliner samt den omtalade kaninlampan som ger ett mysigt och behagligt sken. Ingen längtar mer än jag tills lillsnorpan äntligen får inviga sina nya klappar. 


Årets första julbak

 
Idag var det alltså dags för årets första julbak. En sådan där dag då vi samlades hela familjen hemma hos pappa för glöggmys och julförberedelser, en tradition som hängt med sedan ett par år tillbaka. Skillnaden från förra året är att jag denna gång inte bara har EN, utan TVÅ små hjälpredor som helst skall vara runt omkring och helst överallt på en och samma gång. Dock måste jag få lov att säga att både Elias och Meja var ena riktiga hejjare på att baka pepparkakor. Älskade ongar! Fyra plåtar och ett helt gäng med ischoklad och knäck hann vi med innan det  bjöds på e himmelskt god middag. Om det finns någon som kan laga mat så är det min pappa, matkoma var bara förnamnet. 
 
Kring sju-tiden packade vi in oss i bilen och begav oss hemåt. Båda barnen slocknade likt två klubbade sälar, men piggnade såklart till när vi trillade innanför dörren. I morgon väntar förskola för kidsen, själv är jag inte tillbaka på jobbet förens på torsdag redan. Välbehövlig vila för min del med andra ord, mina fötter har fått ta sådan sjuk jäkla denna vecka. Har äntligen fått tummen ur och köpt mig ett par nya skor, dock hjälper dessa inte ett smack så länge köttsåret på lilltån kvarstår. Ja, ni hörde rätt! Det var så att jag ville gråta när jag motvilligt drog på mig skorna och gick till jobbet igår. Tur i oturen stod garderoben på schemat och jag kunde sparka av mig skorna illa kvickt! Nu är det bara krya krya som gäller och ge järnet de sista dagarna innan vi går på välförtjänt julledighet! 


Loppi blogbag 1-åring

 
Ääääntligen en lugn dag hemma efter två väldigt tuffa arbetsdagar, jag vet inte om jag hade klarat av en tredje sådär på raken. Idag passade jag på att ta igen förlorad sömn och vilat mina trasiga fossingar. I morgon måste jag hitta mig ett par ordentligare skor, dem jag har nu kommer och förblir min död. Det här med att bära ordentliga och bra skor är så himla viktigt har jag insett. Gör inte samma misstag som jag gjorde, att köpa ett billigt par inne på H&M. Lägg hellre några kronor extra och få vad du betalar för, sista timmen igår kunde jag knappt stå upprätt. 
 
Nåja, eftersom kameran numera ligger på hyllan och dammar så passar jag på att visa senaste innehållet i Loppi's blogbag 1-åring som jag hämtade ut häromveckan. Elias roffade genast åt sig Bamse-tidningen och leksaksbilen från Citrôen. Meja var inte heller sen med att upptäcka innehållet, och där blev den super smidiga pipmugen från Avent en klar favorit. Den använder vi dagligen här hemma, likså när vi tar oss ut för kortare turer. Däremot bojkottar hon numera allt vad heter klämmisar och puréer på burk, annars tycker jag att just dessa är så himla praktiska att ha med i väskan för hungriga små magar. Bara att inse att liten inte är så liten längre, bitterljuvt! I blogbagen medföljde även ett first-aid kit från Folksam som alltid följer med i väskan, olyckor sker när man som minst anar det. Då kan det vara bra att till första hjälpen! Även ACO's miniderm för torr hud, perfekt såhär under kalla vintermånader. Tack LOPPI-gänget ännu en gång, vi ser redan fram emot nästa paket! 


1:a December

 
Så var ännu en månad till ända, och vi kliver in i december månad. Jag hade kommit av mig helt och hade inte en aning om att det var första advent igår. Strax innan midnatt ställde jag mig till att baka lussebullar, intog årets första julmust och tände första ljuset i adventsstaken. Julpyntat har vi gjort och julstämningen börjar sakta men säkert att infinna sig, och det är faktist riktigt mysigt! Någon adventskalender har det dock inte blivit till barnen i år, vi slår på stort lagom till julafton istället. Vi har så mycket som vi värdesätter före en massa prylar som bara ligger och skräpar på golvet ändå. Jag tror kidsen kommer bli toknöjda med sina julklappar i år. Jag vet en mamma som är i allafall! 
 
Annars så har vi äääääntligen tillfrisknat från allt vad heter förkylning och vattkoppor. Meja fick dock bli hemma idag för att vila upp sig och ta igen all den sömn som gått förlorad den senaste veckan. Jag har börjat jobba och redan i fredags gick jag på mitt första pass. Känns så himla bra att vara tillbaka och det var inga större svårigheter att komma in i rutinerna. Hela morgondagen samt i övermorgon kommer i stort sätt bestå utav jobb, jobb, jobb och ännu mera jobb. Jag är så in i norden glad i själen för alla mina nya fina kollegor och en fantastisk hovmästare som vet vad han gör. Jag kan knappt bärga mig tills vi går på't igen! 
 
Meja sover sin eftermiddags-vila och jag skall strax till att springa iväg och hämta hem vår stora buskille från förskolan. Lite senare i eftermiddag tänkte jag att vi skulle baka lite pepparkakor och ha det sådär himla mysigt som bara vi kan ha det!