Krypis zoomas in!

 
 
 
Krypis den krypvänliga byxan, ett original! 
Krypis är lättskötta, lätt att bära och hållbara. Kvalité att uppleva. 
Materialet ska inte vara halkfritt, utan det ska medge en viss glidning som är en naturlig del av krypandets rörelse. Stoppningen är inte för tjock, barnet behöver inte lyfta sina ben mer än naturligt vid krypning. Byxan är anpassad för att ge bästa möjliga rörlighet. Modellen är framtagen för att täcka in större delen av krypperioden men även efter att barnet har börjat gå då vi vet att det kryps och leks en hel del på golv därefter också. Byxan har en rymlig haremsgren samt flexibel smart storleksändring med mjuka vikbara muddar. 
- Skyddar knän från blåmärken 
- Lätt att använda, lätt att vårda 
- Perfekt passform och kvalité 
- Det bästa vid kryp och lek på hårda golv!
 

Som jag skrev i föregående inlägg, så fick jag tillsammans med lilla Meja förmånen att testa kryp- och lekbyxan framtagen av Krypis by Sweden. Det finns flera himla bra saker med denna krypbyxa, det första är de mjuka benskydden som sitter fastsydda på insidan utav byxorna. Även en liten luftficka som gör att byxorna lättare skall torka efter tvätt. Tänker man på det som jag först gjorde så kan byxan kännas lite lätt krånglig att dra på. Men tänker man inte på det så går det på ett kick. Krypbyxan är otroligt smidig, mjuk och framförallt skön för barnet. Med mudd upptill samt nertill som drar ihop sig och man slipper därmed tråkiga resårer som släpper efter ett par användningar. En annan himla bra sak med krypbyxan är att den saknar den fula sömmen i bak. Ibland när man klär på barnet, man är stressad och byxan hamnar inte alltid helt rätt. Sömmen i bak kan ibland göra att rumpan ser helt förvriden ut när sömmen hamnar fel. Men krypbyxan är anpassad och formar sig därmed efter barnets rumpa och byxan ger i sin tur ett snyggt intryck. 
 
Under tiden som Meja fick krypa omkring märkte man knappt av benskydden alls,glad och nöjd tjej med andra ord! Den här gången fick vi inte nöjet att behålla krypbyxan för vidare utvärdering, men hoppas att finna dessa ute i butik inom en snar framtid. 


Testpiloter för Krypis by Sweden

 
Jisses, vilken dag detta blev då! Det strulas med nattsömnen i det här huset, och rutinerna är helt käpprätt åt skogen. Idag har båda barnen varit sådär extremt övertrötta och jag känner mig allmänt slut som mamma! Det ska bli otroligt skönt med helg, dels för att storhjärtat är ledig, men också för att helgen bjuder på en hel del roligheter. 
 
Nu när jag äntligen fått båda barnen i säng, tänkte jag sätta mig och gå igenom bilderna från dagens fotografering med Krypis by Sweden. Meja har "modellat" för första gången i sitt liv, inte helt lätt att fånga henne på bild alla gånger. Men några gobitar fick jag nog till i allafall. Denna helt unika och fantastiska lilla krybyxa var alldes underbart skön att dra på och den såg skön ut på. Inga mer ömmande små barnsben och helt otroligt smidig i formen. Den satt helt enkelt som gjutet på den lilla damen, och jag vill även tillägga att byxan är helt u unisex. Den finns alltså inte i fler färger i dagsläget, men finns efterfrågan så kommer det såklart att tas fram i fler färger och mönster. Jag ser så fram emot att inom en snar framtid se denna ute i butik. En liten recension av krypbyxan kommer upp här på bloggen inom kort, så håll utkik! För er som är intresserade av att veta mer om denna fantastiska och unika krypbyxa kan kika in på deras alledeles egna facebook-sida, och den hittar ni HÄR. Vi tackar Krÿpis och önskar dem lycka till med framtida lansering!
 
 


Det går åt rätt håll...

 
Något piggare, men ännu inte helt friska. Efter torsdagens eftermiddags lek på leklandet kickade förkylningen in, och detta riktigt ordentligt. Därav den låga uppdateringen här på bloggen, jag har helt enkelt orkat eller haft lust för den delen. Vintern gjorde en come back här i slutet av förra veckan, men nu ser vårvädret ut att ha kommit för att stanna. Nåja, låt oss hoppas i allafall! Det vore ju himla skönt att få byta ut den stora tjocka vinterjackan mot en tunnare och lättare jacka. Och som jag har längtat efter att få byta ut vinterskorna mot ett par riktigt snyga converse. 
 
Jag ska om bara en liten stund till att sätta en bulldeg på jäsning, blev så ruskigt sugen på kanelbullar. Perfekt då jag har både en och två små hjälpredor här hemma. Elias är en riktigt hejjare på att baka bullar! Annars så blir det en fortsatt lugn eftermiddag och kväll här hemma. Storhjärtat jobbar kvällspasset men är ledig hela dagen i morgon, så mysigt! 
 
På onsdag har vi en fotografering inbokat, och självklart är det minstingen i familjen som skall få äran att stå modell. Meja skall få modella för ett nytt klädesmärke (Krypis by Sweden) som snart kommer ut i butik, detta ser vi såklart fram emot. Så, håll utkik här i bloggen och på facebook de närmsta dagarna!!


T o r s d a g

 
I natt bröt den där förkylningen ut som jag bara gått och väntat på i flera dagar. En torr och slemmig rethosta och näsan rinner likt kranvatten, blä! Dagen började i allafall med ett kort besök på MVC för att få nya minipiller utskrivna för ett år framåt. Är så himla nöjd med mina cerazette, den där hormonspiralen får vänta! Vad jag dock inte är särskillt nöjd med är att våran fina Eva har återgått till sina gamla tjänst på hennes tidigare arbetsplats. Ledsamt då jag så gärna ville visa upp lilla damen som nu mera inte är så liten längre. Därefter blev det en snabb sväng till Ica maxi för storhandling, för att sedan hämta hem lillemannen från förskolan. 
 
Eftermiddagen tillbringade vi på Fun house här i Södertälje tillsammans med vårat härliga mammagäng som numera bara växer sig större. Idag hängde nämligen Vickan och hennes lilla Samuel (2-månader) med för lite mys, bus och lek. Så otroligt kul! Vi blev kvar ett bra tag tills det slutligen var dags att åka hem. 
 
Ikväll unnade storhjärtat mig lite "egentid" genom att ta med sig barnen till deras farmor och farfar, och jag fick ett par timmar till att bara vara. Och eftersom att jag mår som jag mår så har jag spenderat kvällen liggandes i soffan framför teven. Jag borde ha sovit för längesen, men förkylningen håller mig vaken. Jag håller tummarna för en bra natt så jag orkar morgondagen. I morgon åker vi till mamma och där blir vi kvar över natten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


T i s d a g

 
 
Hej vänner!
 
Vårvädret fortsätter att leverera, men trots strålande sol och klarblå himmel har vi hållt oss inomhus större delen av dagen. Jag har haft en stickande och obehaglig känsla i halsen ända sedan vi klev upp tidigare i morsse, vore ju typiskt om jag skall gå och bli sjuk nu! Känns som de flesta har legat med diverse magsjukor och förkylningar den senaste tiden, så jag skulle inte bli förvånad om det är våran tur att drabbas av detta eländiga. Jag får helt enkelt avvakta och se om vi överhuvudtaget tar oss iväg till barnens hus i morgon. Vill ju inte riskera att smitta ner alla fina mammor och barn. Och dessutom ser jag helst att vi är friska och krya tills torsdagens playdate med vårat härliga mamma-kompis gäng. 
 
Annars så har eftermiddagen och kvällen rullat på i vanlig ordning. Med middag i magarna, lite golvlek följt utav en mysig badstund och vattenlek inne i vårat inte allt för stora badrum har barnen äntligen somnat för natten. Själv hade jag tänkt plocka undan, kanske slänga ihop en sats med kanelbullar..men inser att jag är på tok för trött. Blir en tidig kväll även för denna mama!
 
 
 
 
 


M å n d a g

 
Hej vänner!

Men åh, vilket härligt väder vi fick idag då. Äntligen! +6 grader och strålande sol bjuder våran fantastiska lilla stad på denna måndag, och vårkänslorna bara spritter i hela kroppen. Så pass till den milda grad att jag fick ett ryck och inhandlade lite vårnyheter till lillskrotis kommande vårgarderob efter förmiddagens lunch hemma hos svärisarna. Samtliga plagg från Lindex för er som undrar. Jag har fortfarande en hel drös med kläder jag måste göra mig av med, så otroligt svårt att veta vad som skall sparas och inte. Och dessutom så har de flesta plaggen ett ganska dåligt andrahandsvärde och man får därmed inte ut särskillt mycket för dem. Så om det är någon som har intresse för flickkläder i storlekarna 50-68 så får ni vänligen höra av er till ([email protected]) eller skriva i kommentarsfältet här övan. 
 
Här hemma har vi precis intagit mellis och båda mina troll sitter i skrivandets stund bänkade framför barnkanalen. Meja är verkligen inne i en rolig period just nu, hon ska bara gå gå gå och stå mest hela tiden. Och hon är minst leka envis som sin kära bror. Hon är på honom mer än någonsin och han är inte bättre han. Det bråkas, sparkas och slåss för att i nästa sekund skänka varandra sådan oändlig kärlek syskon emellan att man får tårar i ögonen av bara tanken. Det är helt sjukt vad jag älskar dessa små liv, för mig känns det som att denna "babyblues" aldrig går över. Jag har aldrig varit så blödig som efter att jag fött barn. Kan sitta och titta på bilder från barnen var nyfödda och tårarna sprutar, jag ser ett litet barn på teve och tårarna sprutar, jag kan lyssna på en lugn låt som handlar om kärlek och barn och tårarna sprutar...Jag trodde aldrig att man kunde känna så starkt för någon/något som jag gör för mina barn, min man och min fina familj. 
 
Nähä, lite golvlek kanske och sedan förbereda kvällens middag. 
 
 
 
 
 


Aquaria

 
Så var ännu en sådan där härlig dag till ända och jag känner bara ett enda stort lyckorus i hela kroppen. Med teven påslagen i bakgrunden och med min stora kärlek sittandes här brevid mig, passar jag på att kika in här och skriva några rader. Hela dagen har bjudit på gråmulet väder, så denna lördag har vi tillbringat på Aquaria, ett vattenmuseum beläget ute på Djurgården. Jag vet inte vem som vart mest fascinerad över alla miljoner fiskar och havsanemoner, jag eller barnen?! Vi blev hur som helst kvar ett par timmar, strosade omkring och vi hade sådan enorm tur att tajma in matrundan. Barnen stod lääänge lääänge och inspekterade bonnethead-hajarna Bellman och Doris och komulerockorna som flög fram i det tropiska havet. Finns ingen känsla i hela världen som toppar lyckan i mina barns ögon. 
 
Efteråt blev det en snabbis på cafét följt utav middag på pizzerian där barnens farbror jobbar. Sedan vidare till willys för påfyllning av kyl och frys, för att sedan göra kvällens sista stopp hemma hos svärisarna för kvällsfika. En lång dag har det varit, och morgondagen blir inte bättre den. I morgon kommer moffa och moster hit på middag, lek och mys. Det ser vi såklart fram emot! 
 
 
 
 
 
 
 
 


Indian Sitar

 
Så var ännu en alla hjärtans dag till ända, inte för att den här dagen har varit mer speciell än någon annan. Inte mer än att vi kanske skämt bort varandra lite extra med både en och en annan present. Jag älskar att ge, mer än att få! Och jag som inte hade förväntat mig varken blommor eller presenter, men tidigare i eftermiddags blev jag överröst med både ett fång röda rosor och presenter. Han är ju för rar min kära make, älskar dig så jag går sönder! 
 
Annars så har dagen sniglat sig fram i snigelfart, barnen har varit grinigare och mer rastlösa än någonsin. Vi fick ställa in rytmiken idag pga sjukdom, så typiskt! Dock lika bra så här i efterhand då hela familjen varit ordentligt trötta från det att vi klev upp tidigare i morsse. Jag misstänker att Meja har tänder på gång, för nu gnager hon på precis allt, stopper händerna i munnen och vill absolut ingenting. Elias är inte bättre han, den här förbaskade treårs-trotsen verkar inte vilja ge med sig ännu. Det är som att tala med en vägg, för vad man än säger så gör han raka motsatsen. Man kan bli fullkomligt galen på ungen, och idag har vi nog rykt ihop både en och tio gånger. Storhjärtat är ledig hela helgen, och tur är nog det! 
 
Har ni haft en fin alla hjärtans dag? Och hur har ni tillbringat dagen till ära?


O n s d a g

 
Onsdagskvällen börjar lida mot sitt slut, barnen sover gott i sina sängar och mamman i familjen kan äntligen andas ut. Nåja, åtminstonde för en liten stund. Diskmaskinen skall plockas ur och jag har en hel hög med tvätt som skall vikas. Jag får alltid sådana effektivitetsryck på kvällarna, kanske just för att det är den enda stunden på dagen som bara är min. Min lilla stund att göra allt det som jag inte annars skulle hunnit med. 
 
Idag har vi haft ännu en fullspäckad dag. Jag vet att jag har tjatat om detta minst en miljon gånger..Men åh, dessa ljuvliga mamma-dagar. Jag får inte nog! Förmiddagen tillbringade vi på Barnens hus tillsammans med våra fina vänner Sofa och Filip. Träffade även på Veronica och hennes lilla Oliver som Meja genast blev störtförtjust i. Det är en fröjd för ögat att se hur Meja utvecklas med storm steg och hon tar verkligen för sig. Idag stack hon bara iväg, satte sig på andra sidan utav rummet och lattjade med ett gäng andra småttingar i samma ålder som henne själv. Och där satt hon så nöjd, pillade med leksakerna och klappade fint på sina nyvunna vänner. Älskade lilla skrotkorn, som mamma älskar dig! Lilla Filip däremot är fortfarande en liten spädgris som mestadels föredrar att hänga i mammas famn varvat med snutt och korta sovstunder. Men snart så är han med i leken han med. Tänk att vi fortfarande är samma mammagäng sedan snart fyra år tillbaka, är så otroligt tacksam över att ha dessa fantastiska mammor och barn i våra liv. Vänner för livet!
 
Efteråt mötte vi upp Linn som är Sofias kusin för lunch uppe i Kringlan, följt utav shopping och ett snabbt besök på Sofias arbetsplats. Passade även på att göra lite alla hjärtans dag handling så snart storhjärtat och lillemannen kom farandes ner på stan. Lite nytt till mama fick det bli också, skall försöka fota i morgon och visa här på bloggen alt instagram (Linelias) heter jag där. 
 
Nähä, dags att ta tag i tvätten så att man får gå och lägga sig någon gång. 


Fullt upp!

 
Åh hej, vilken dag detta blev då! Idag har varit en sådan där dag då man har massor att göra och ändå inte fått något gjort utav det man egentligen skulle ha gjort från början. Förmiddag nere i tvättstugan följt utav middag hemma hos svärisarna och sedan hem för kvällsfika med resterande familjemedlemmar vi inte hunnit träffa sedan vi kom hem i torsdags. Det är inte alltid helt enkelt att leva med en icke svensk som lever under en helt annan kultur. Alla dessa middagsbjudningar, sena kvällar och allt vad dem nu hittar på. Man blir lite tokig ibland! Nu hoppas vi på att det blir lite lugnare framöver, att vi skall få spendera alla hjärtans dag helgen bara vi som familj. Bara vi fyra, vi och barnen. Vore kul att komma iväg och göra något som vi aldrig har gjort tillsammans förut, framförallt för barnens skull. 
 
I morgon är det äntligen dags för mamma-bebis häng på barnens hus följt utav en promenad ner på stan, som vi har längtat! Möter upp Sofia och Filip direkt efter att jag lämnat Elias på förskolan, Fika, luncha och mysa med småttingarna, så kul att följa deras utveckling och se dem växa upp tillsammans. Inte klokt att Meja snart fyller tvåsiffrigt, redan i morgon blir hon hela 9 månader gammal. Mammas och pappas stora tjej! Efter öppna förskolan måste jag ta mig ner på stan och leta alla hjärtans dag present till min stora kärlek. För en gångs skull står det helt still i skallen. Jag har verkligen inte en aning om vad jag skall hitta på den här gången. Blir en utmaning detta, nåja jag får försöka ha i åtanke att det är tanken som räknas. 
 
Nu - sängen!


En weekend till New York

 
...Hade ju inte suttit helt fel nu när våren praktiskt taget är på ingång. Dessvärre är det inte jag som har den lyxen att få åka, men däremot min kära make. Som de flesta utav er redan vet så bytte storhjärtat arbetsplats tidigare i våras/somras. Och jag har länge gått och bävat mig inför alla försäljningstävlingar som han gått och vunnit den senaste tiden. Denna gången stod en weekend till New York på spel, och idag fick vi veta att han är en av de fyra vinnarna från samma butik som skall åka någon gång i april. Varken jag eller barnen kommer att följa med, därav min besvikelse. Vem hade inte velat åka på en weekend till the big apple liksom?! Nej, istället blir jag sittandes hemma med två små barn medans min andra hälft åker på sin "once time in a lifetime" experience liksom. Jag är inte jätteglad precis! Självklart unnar jag honom detta, frågan är bara om han någonsin skulle unna MIG en sådan sak? Att få åka bort en helg, helt själv utan barnen tillsammans i goda vänners lag. Jag undrar det jag...
 
Nåja, känns bättre nu när jag har fått gnälla av mig lite. Idag har vi haft en ovanligt lugn eftermiddag och kväll här hemma. Meja är fortfarande hängig och sådär loj som man bara kan vara vid feber. Ikväll tvärdeckade hon i mitt knä redan vid sju-tiden, vilket inte är likt henne i vanliga fall. Hon har sedan dess bara vaknat till två gånger, snuttat vid bröstet för att lika snabbt somna om igen. Lilla skrotungen, hon är så mysig och mer "nära" nu när hon inte är allt för kry. Elias däremot har kämpat in i sista sekund för att hålla sig vaken efter första dagen på förskolan denna vecka. Han kan bli så fasligt arg, skriker och gråter tills han slutligen somnar av ren utmattning. Dessa knöliga läggningar är inget jag har längtat efter precis, något vi också måste ta tag i. 
 
I morgon är storhjärtat ledig, storstädning, tvätt och en sväng till Ikea står på agendan. På onsdag har vi bokat in mamma-bebis häng på barnens hus och vi skall också försöka klämma in lite mamma-kompis häng i slutet av veckan. Om ni bara visste hur mycket jag njuter av dessa underbara mammalediga-dagar, om de ändå kunde vara förevigt! Jag längtar så inte efter att börja jobba igen.


Sjukmåndag

 
Hej vänner! 
Det var just en fin start vi fick på den nya veckan. Fy, vilken natt den här familjen har haft! Igår när vi gick och lade oss, vaknade våran lilla tjej flera gånger om och fick ingen som helst ro i kroppen. Sedan kom skriket och gråtet som vägrade upphöra och varade i flera timmar. Mitt upp i allt kickade febern in, Mejas första också. Så hjärtskärande att se henne så ledsen, trött och uppgiven. Någon gång kring 04, somnade hon tillslut på mitt bröst av ren utmattning. Febern hänger sig kvar med ett järngrepp än och lillskrot har under morgonen varit sådär loj som man bara kan vara vid feber.  Så idag blir det en riktig slappdag hemma i sängen med undantag för hämtning på förskolan senare i eftermiddag. En nypa luft skadar inte, det kan vi behöva!


Teneriffa 2014

Torviscas Playa de Tenerife, Costa Adeje.
 
Hej vänner!
Här inne ekar det som vanligt tomt, statistiken de senaste dagarna säger mig att ni har väntat ivrigt på en uppdatering här inne. Jag kan erkänna att vi (jag) inte hunnit landat i vardagen riktigt ännu efter en nästan två veckor lång semester nere på ett varmt Teneriffa. Därmed har varken orken eller lusten till att blogga infunnit sig de senaste dagarna. Vi har således haft två riktiga upp och ner veckor nere på Teneriffa, Elias insjuknade efter ett par dagar i hög feber, envisa och onda munblåsor och vi har på riktigt kämpat för att överhuvudtaget orka med dagarna. Våran lilla kille har det inte lätt med miöjöombyten och därmed utvecklat något vad liknar ett stressymptom i form av feber, hyperventilering, ångest, skakningar m.m. Något som jag anser vara mycket viktigt att vi följer upp snarast och gör en utredning på närmaste barnmottagning. Vi måste alltså börja jobba på att stärka hans självkänsla och övervinna rädslor och sådant som anses göra honom orolig och orsaka denna svåra ångest. Jag vill även tillägga att munblåsorna försvann och att matlusten samt bajseriet kickade in så snart vi klivit innanför dörren här hemma. Lite lustigt är det ändå, hur hemmakärt ett barn kan vara?! Meja däremot har haft det toppen, alltid med ett leende på läpparna och hennes utveckling går verkligen med en rasande fart. 
 
Våra dagar har mestadels bestått utav sol, bad, många och långa promenader längst havet, poolhäng, bus och lek inne på hotellets mini-club. Nog har vi haft det bra i allafall, att resa med två småbarn är inte alltid helt lätt. Vi kunde verkligen inte hittat ett bättre hotell och vi har blivit överrösta och bortskämda med lyx i form av gratis mat, glass och dryck 24/7. Teneriffa är ett toppenresemål för småbarnsfamiljer, jag är så nöjd som man kan bli! Dock skall jag inte sticka under stolen med att det kändes riktigt skönt att få komma hem. Vädret här hemma haär änsålänge behagligt och nu längtar vi efter att komma in i rutinerna igen och få dagarna att gå. Vi har saknat våra fina vänner och familj!
 
Måndag i morgon, Elias är tillbaka på förskolan och för mig och Mejsy blir det en mysig dag hemma med träning, promenad och mys i massor. Senare under veckan har vi planerat in en tur till barnens hus samt lite mamma-bebis häng. Dags för denna mama att krypa till sängs, med det önskar jag er en godnatt! 
Utsikten från våran balkong
Blickar ut mot havet i Playa de duque
En härlig dag på Torviscas Playa
Pappa-Meja mys
På vägen hem från Playa de las Americas
Blomster
En liten Elias på upptäcksfärd
Glassätning vid poolen och häng på mini-club
Mejas första dopp i poolen
Mamma-Meja mys vid poolen