Nu är vi friska!

Hej vänner!
 
Nu ser vi äntligen ut att ha återhämtat oss, hela familjen från den gräsligaste magsjukan på länge. Sist ut att bli magsjuka var min stackars mor och syster efter vårat senaste lilla besök i helgen. Nästa gång rör vi oss inte en milimeter utanför ytterdörren, det kan jag lova! 
 
Igår var det föräldramöte på barnens förskola, först ut var Elias avdelning. Finns inte mycket mer att säga än att jag är så fruktansvärt besviken. Det hela kändes oengagerat, ogenomtänkt och förhastat, det finns ingenting som tyder på att barnen utvecklas och tycker att det är kul att gå till förskolan. Ekonomin är ansträngd och därmed finns inte heller utrymme för aktiviteter utanför förskolans verksamhet. Det här är något som gör mig som förälder både arg och ledsen. Framförallt är det så förargligt då förskolan ligger i anslutning inte bara till Tom Tits, men också södertälje stadsbibliotek. Förstår ni hur mycket det skulle göra för barnen att få åka på en ynka liten utflykt då och då?! Alltså, jag tänker bara tillbaka på min egen förskoletid och hur mycket jag det har tillfört i mitt liv. På den tiden arbetade vi efter olika teman, allt i från drama, musik och kultur till skapande och gymnastik. Vi gick till skogen dit vi fick medtaga varsin liten ryggsäck med varm saft, choklad, macka och frukt. Mina pedagoger har präglat mig till den individ jag är idag, fantastiska minnen och historier som jag bär med mig än idag. Jag önskar inte mina barn något annat än just DET, men så ser inte verkligheten ut idag. Om två veckor väntar ett föräldramöte på Mejas avdelning, där jag känner mig mer komfortabel att poängtera just detta och framföra mina synpunkter. Kommunikationen föräldrar och pedagoger emellan är så himla viktig. 
 
En hel del annat roligt händer de kommande dagar, bl.a väntar ett rekryteringsmöte för mig under tidiga förmiddagen på måndag. Och under onsdagen kommer Telge och besiktigar våran lägenhet för en eventuell renovering utav köket. Dem har redan varit här och bytt ut badrumsskåpet, vilken skillnad! Jag ska se om dem inte kan tapetsera om fondväggen i vardagsrummet, blir snart vimmelkantig av den vi har nu. Vet inte vad vi tänkte med när vi satte upp den, korkat så in i norden! Som ni förstår...det är mycket på gång nu!


POMPdeLUX

Så var dessa ljuvliga ytterplagg från POMPdeLUX på väg hem till oss. Nåja, nog för att det faktist var min kära mor som klickat hem dessa som en julklapp åt Meja. Dessa kommer bli perfekt lagom till våren är här. Färgvalet kändes rätt självklart, även om jag är minst lika såld på färgen Eggplant. Har en stark känsla av att vi kommer lägga fler beställningar framöver, helt klart en ny favorit!


Sjukstugan fortsätter...

 
Sjukstugan fortsätter i vårat hem. Elias är fortfarande riktigt risig och natten till idag har vi varvat toalettbesök med magmassage. Magen vill sig inte riktigt, så idag har jag handlat hem allt ifrån katrinplommon till torkade aprikoser. Ger det inte med sig till i morgon så får vi samråda med BVC för en eventuell dos med lavemang så att han slipper ha så ont. Mammas hjärta, om jag ändå kunde vara i ditt ställe! Jag har även insjuknat i jordens förkylning, just typiskt! Man känner hur förkylningen släpper för ett litet tag och sedan slår den åter tillbaka i ansiktet på en. Allt kändes bra när jag vaknade i morsse, men nu går jag runt och nyser stup i kvarten och känner mig sådär loj som man gör vid en förkylning.
 
Större delen av förmiddagen tillbringade vi i soffan under täcket framför Pippi Långstrump. Hunnit köra två maskiner med tvätt samt lite handling utav det mest nödvändiga i matväg. Elias tuppade av i soffan föt bara en liten stund sedan, helt utslagen är han stackarn. Medans resterande familj har åkt hem till svärisarna för lite kvällsfika har jag passat på att städa, plocka och fixa här hemma. Nu däremot tänker jag slänga benen på soffan och inte röra en fena mer på hela kvällen. 


Magsjuka!

 
Åh, nu ekar det sådär tomt på inlägg här inne igen. Men jäklar vilka två dyng vi har haft, jag och lilla familjen. Meja har varit sådär katastrofalt dålig i magen sedan jag hämtade hem henne från förskolan i torsdags, och natten till igår kunde jag konstatera att det rörde sig om en våldsam magsjuka. Hon kräktes inte bara ner sig själv, men också hela mig och sängen. Älskade lilla vän! Hela natten och morgonen gick åt att byta bajsblöjor varvat med mys och gos i soffan. Eftersom att jag har varit ensam med barnen sedan i fredags, så valde vi att tillbringa helgen ute hos mamma. Himla skönt med lite avlastning när allt blir sådär extra jobbigt! Inte nog med att Meja har varit dålig, så insjuknade även Elias natten till idag. En kräkattack i natt och en andra för bara någon timme sedan. Pappan i familjen är ledig i morgon och barnen blir självfallet hemma även dem tills vi är helt återställda från allt vad heter magsjuka. 
 
Hela kvällen har jag ägnat åt att sanera hemmet, jag har bokstavligen skrubbat golven och badrummet med klorin. Sängarna är sådär härligt nybäddade och i morgon väntar ett förmiddags pass nere i tvättstugan efter helgens cirkus. 
 
 
 
 
 


Hello!

 
Torsdag och det är bara minuter kvar tills vi äntligen tar långhelg. Som alltid är båda kidsen lediga på fredagar, så otroligt värdefullt för mig att få ha dem hemma en extra dag såhär i veckan. Om jag själv skulle få välja så önskar jag att vi i fortsättningen kommer ha möjligheten att få behålla våra långhelger. Hur mysigt vore det inte?!
 
Idag var första dagen på veckan som jag inte har haft något inbokat, känns som om att jag inte har gjort annat än att springa på möten tvärs över halva stan. Har varit så otroligt peppad och fylld med massa härlig energi! Mötet med Retail Group igår gick över förväntan, och jag känner mig nöjd över vad jag har presterat so far. Om en dryg vecka kommer jag bli meddelad om hurvida jag ligger till i deras rekryteringsprocess. I början utav november månad är jag även inbjuden till rekryteringsträff på Solliden (Skansen för er som undrar). En tidigare arbetsplats som jag hoppas att få komma tillbaka till, ingen skulle bli gladare än jag! 
 
Annars så har jag haft en urmysig eftermiddag med lillsnos. För en tid sedan fick barnen en bondgård med fantastiskt ljuvliga träleksaker i form utav djur, fordon etc. Jag ska försöka fota och visa er i ett senare inlägg, den har vi i allafall lekt med idag. Det här med att plocka i och ur är himla kul just nu. Hon pekar, härmar och tjuter av glädje när man berömmer henne. Älskade onge! Elias har tillbringat eftermiddagen i bilverkstaden tillsammans med pappan i familjen, lite välbehövlig grabbtid far och son emellan.Bilar bilar bilar, tänk att bilar kan vara så kul! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Hej hej huvudvärk!

Phew...vilken dag hörrni! Jag har ingen rolig bild att dela med mig av idag, så ni får endast nöja er med en snabb update. Lång dag för samtliga i familjen och båda barnen har varit sådär löjligt övertrötta. Meja har varit förskräckligt lös i magen ända sedan jag hämtade hem henne från förskolan igår. Kände att vi var ganska överrens om att hon skulle stanna hemma med pappa idag, sagt och gjort och så fick det bli! Inte nog med krasslig mage, så behagade fröken att hoppa förmiddagsvilan. Trots en vagnpromenad under eftermiddagen kämpade hon in i det sista för att hålla sig vaken, och höll sig vaken fram tills någon gång kring åtta-tiden ikväll. Hon sover fortfarande oroligt om nätterna, amning, skrik, bråk och gråt avlöser varandra och jag förstår att det kommer att vara såhär ett tag. Älskade lilla vän, om jag kunde vara i ditt ställe! 
 
Annars så har jag haft en fullspäckad dag från morgon till sena eftermiddagen. Förmiddagen började med ett besök hos arbetsförmedlingen följt utav jobbintervju. Känns som att pusselbitarna börjar falla på plats och förhoppningsvis har jag en arbetsplats att gå till om allt går vägen dvs. Hämtade sedan hem en trött liten kille från förskolan, plockade upp Meja för att sedan ta oss ned på stan för lägenhetsvisning. Som vanligt en ren besvikelse och lägenheten var allt annat än vad jag föreställt mig. Vi får alltså tacka nej ännu en gång, lägenhetsjakten fortsätter alltså..Har sådan sprängande huvudvärk efter dagens alla intryck och sängen har aldrig varit så efterlängtad som nu. 
 
I morgon väntar ännu en jobbintervju på Retail Group i Skanstull, har sett fram emot detta så sjukt mycket hela dagen. Håll tummarna är ni snälla!


Måndagskvällen

 
Med handen i chipsskålen och en kopp te framför Teen mom 2. Jag är nästan lite små chockad över hur lättsövda barnen var ikväll, inte nog med det så har lilla fröken knappat legat vid bröstet förutom nu ikväll innan läggdags. Jag vill verkligen be om ursäkt för mitt gnälliga inlägg igår, intalar mig själv att det var tröttheten som talade. Någon undrade såklart vart min man befinner sig mitt i det hela?! Då vill jag vara noga med att poängtera att han gör sitt yttersta för att vara så delaktig som möjligt. Vi hjälps åt att trösta, avleda och finnas till trots att känslan av otillräcklighet tar vid. Vad jag däremot saknar är hans förståelse för mina känslor, hur jag upplever dagarna och mina tankarna kring allt som sker i våran nya vardag. Det har varit ett enormt tufft år, självklart kommer jag inte att skriva om detta här för det är ingenting som angår någon annan än oss som familj. Men min blogg ser jag som en bra plats att få ventilera, dela med mig och få ett perspektiv på mina tankar och ord. 
 
Hur som helst, i morgon har jag en del viktiga saker att göra. Jag vet inte riktigt hur jag skall få tiden att räcka till, men i morgon eftermiddag väntar bl.a en visning som vi fått erbjudande på. Nog för att vi har plats 16 i kön, men det skadar ju aldrig att titta på den. Vi får helt enkelt hålla tummarna och se vart det bär av!


Hemmagjorda smoothies

 
Så har jag precis ställt mig till att göra hemmagjorda smoothies till minstingen i familjen. Det var min vän Frida som rekommenderade dessa till mig.Ni kan hitta hennes blogg HÄR. Jag hade helt glömt bort att jag hade dessa matpåsar från cherub baby's ståendes i skafferiet. De röda innehåller jordgubbar,banan, kiwi och äpple och de lila innehåller banan, blåbär och äpple. Smakerna går ju såklart att variera efter tycke och smak, dessa liknar mer puréer i sin konsistens. Men vill man ha en tjockare konsistens går det alltid att tillsätta naturell eller turkisk yoghurt.
 
Det jag gör är att först skala och skiva de olika frukterna och häller i önskad mängd bär i en skål/bunke. Mixar sedan frukten med en helt vanlig stavmixer tills blandningen är len och klumpfri. Delar sedan upp i dessa suveräna och dessutom återanvändbara klämpåsar som bl.a finns att köpa på Brandsforkids.
 
 


När det är dags att sluta amma...

Nu har det gått nästan en hel vecka sedan vi började trappa ned på amningen ordentligt. Jag sitter här med blandade känslor, vet inte riktigt vad jag ska känna. Vi har ammat i 17 månader på dagen, en mycket längre tid än vad jag trodde att vi skulle amma med tanke på att Elias tvärvägrade bröstet redan efter 3 månader. Vi var ganska tydliga redan från början med att vi skulle få låta våra barn få amma så länge dem själva velat och så länge det har fungerat, vilket jag tycker att det har gjort. Vi eller (jag) har inte sett det som givet att man skall sluta amma vid ett års ålder. Jag har velat amma länge av hälsomässiga skäl och av emotionella skäl. Jag har både älskat och hatat amningen. Det är väl inte förens nu på slutet som jag har varit rent utav frustrerad, trött och deprimerad. Många och långa vakna nätter har tagit ut sin rätt och i samband med förskolestarten så beslutade vi oss för att avsluta detta kapitel. 
 
Under den senaste veckan har jag gjort ett försök med att sluta dagamma, och det har peppar peppar tag i trä, faktist fungerat hyffsat bra. Vi fortsätter att nattamma, om än lite kortare amningsstunder än innan vilket jag ser som ett gott tecken. Men det är kvällarna som är jobbigast, att vägra henne bröstet när hon "behöver" det som allra mest. Det gör ont i hela mig och jag känner mig som världshistoriens sämsta mamma. Det där hjärtskärande gråtet och när tårarna forsar ned längst hennes runda små kinder likt en flod. Jag går sönder inombords och jag kan ingenting göra mer än att hålla om henne så hårt jag kan och trösta med mina försäkrande ord om hur mycket jag älskar denna lilla lilla människa. Medveten om att jag måste fullfölja det jag har påbörjat ger mig känslan att jag stjälper henne mer än hjälper henne. Jag vet att jag inte får tänka så, men jag har ingen att vända mig till. Ingen att prata med, ingen som stöttar mig i denna fruktansvärt jobbiga period. Jag står verkligen helt ensam i detta, ensam är inte alltid stark. Känner att jag bara måste få skriva detta, jag är som en tickande bomb i väntan på att få explodera. En vacker dag när detta är över så kanske jag gör det! Tills dess måste jag låtsas vara stark, om inte annat för min älskade lilla dotter. Bara fortsätta finnas till även om jag för tillfället inte står som högst prioriterad på favvolistan just nu. Det är tufft, men det här klarar vi. Det lovar jag dig min lilla älskling!


Bröllopsdag

 
Tiden går så overkligt fort, 3 år som gifta och till våren 7 år som par. Idag är det tre år sedan vi vandrade ner för den där altargången, där och då en utav mina lyckligaste stunder i livet. Jag visste att vi hade gjort alldeles rätt. Att våra vägar skulle mötas som dem gjorde tyder på att ödet hade bestämt detta förr oss.

Du skänker mig inte bara glädje, lycka och kärlek. Du har skänkt mig det största i livet, Elias och Meja. För det kan jag aldrig tacka dig nog, barnen är utan tvivel det bästa vi har gjort. Trots ett år fyllt av motgångar har vi alltid hittat tillbaka till varandra, även om vi har en bra bit kvar och fortfarande har mycket kvar att jobba på. För 3 år sedan lovade jag dig mitt hjärta och jag lovade dig mitt liv. Jag har och kommer alltid hålla mitt ord, jag har och kommer alltid stå bakom dig i dina beslut, mina tankar har och kommer aldrig vara någon annanstans än hos dig. För det, är vad jag har lovat dig! Jag har alltid älskat dig och har gjort sedan våra blickar möttes. Du var pusselbiten som fattades mig, med dig är jag hel!

 


Höst!

 
 
 Burr!! Nu är hösten här på riktigt hörrni, fy katten vad kallt och blåsigt det har varit idag. Det fina med hösten är dock alla vackra färgsprakande löv, barnen är som tokiga! Igår tog jag med mig kameran ut i förhoppning om att fånga härliga höstbilder på kidsen, men ni vet ju hur det blir?! Vi får göra ett nytt försök i veckan. 
 
Idag har vi haft en sådan där urbota mysig dag, då pappan i familjen fyllde år. Tillbringade eftermiddagen med bus och lek på vårat lokala lekland i nästan två timmar. Hem för lite middag, ut och iväg för kalasfika hemma hos svärisarna. Nu ikväll har jag ägnat ett par timmar åt ännu mera jobbsök, och jag har redan fått napp på ett flertal ställen. Det ger åtminstonde en gnutta hopp, efter en längre tids mammaledighet är man kanske inte allt för het på arbetsmarknaden. Men hoppas går ju alltid! Morgondagens intervju sköts fram till nästa vecka, och ingen kunde vara gladare än jag. Jag känner att jag behöver lite mer tid att förbereda mig, samtidigt som jag sitter med en inre förhoppning om att jag får en bättre chans någon annanstans. Den här tjänsten är nämligen vad som utlovades i annonsen och jag känner mig lite tvetydig inför detta. Nåja, jobbsökandet fortsätter. Håll tummarna är ni snälla! 
 
 


Morning!



En barnfri kväll

 
Behöver jag ens tala om hur mycket och länge jag sett fram emot denna kväll? Lämnade av kidsen hemma hos faster kring två-tiden och tog pendeln upp mot Stockholm för en barnfri kväll med min kära make. Meja bröt ut i tårar för första gången, trots att jag pussade på, vinkade och försäkrade henne om att vi kommer tillbaka jätte snaaaart. Det är så hjärtskärande, samtidigt som jag vet att det är nyttigt för henne att få uppleva separation och saknad. Det är ju så barn utvecklas och blir starka, vi kan inte alltid sitta ihop hur mycket vi än vill. 
 
Vi tog hur som helst in på O´learys på tolvhundra i Tele2's arena för lite middag och glo matchen mellan Chealsea-Arsenal. Därefter fortsatte vi vidare mot Söder och Medis kök&bar. Satte oss på uteserveringen och tog varsitt glas och där blev vi kvar en stund. Vi skippade alltså vad som skulle ha blivit en mysig kväll i bio-salongen. Vi kände inte riktigt att det fanns något vettigt att se i filmväg, och bestämde att ta biokvällen vid ett senare tillfälle. Bra mycket mysigare att kura in sig i en gosig filt och snacka bort kvällen med the love of my life. 
 
Hämtade hem två trötta kids strax innan halv nio, en skål gröt och lite frukt i magarna somnade dom som stockar båda två. Med det sagt önskar jag er en godnatt! 


Hej hej lördag!

 
Först och främst vill jag verkligen tacka alla mina trogna läsare som klickar sig in här varje dag trots frånvaro från min sida. Dagarna går i ett enda ryck, Meja har börjat på förskolan och plötsligt känns hon så himla stor. Det värker i mitt arma mammahjärta att vara ifrån mina älsklingar, men samtidigt glad över att dem går på en sådan bra förskola. Meja har inte fällt en endaste liten tår sedan inskolningen, istället rusar hon in på avdelningen och grejjar med allt som kommer i hennes väg. Hon vet precis vart allting finns och hon har inga problem med att ty sig till sina pedagoger. Älskade onge! Själv har jag två eventuella jobbintervjuer redan i nästa vecka. Är så himla stolt över mig själv och vad jag har åstadkommit de senaste dagarna. Det lönar sig att ligga i och lita på att allting löser sig bara man själv vill det. I mitt fall så lyckades jag alla gånger! Nu håller vi bara tummarna att detta går vägen och att jag snart har en arbetsplats att gå till. 
 
Idag har vi tillbringat eftermiddagen nere på stan för lite korvlunch och lek. Passade även på att springa några ärenden och handla hem det allra nödvändigaste i matväg. I morgon väntar en barnfrikväll med storhjärtat, mys-middag och bio står på agendan. Barnen lämnar vi hos faster och kusiner, det blir toppen! 
 
 
 


Prima ballerina

 
Alltså, det här med barnkläder är ju verkligen så himla kul. När jag väntade Meja lovade jag mig själv att aldrig klä min dotter i puttinuttigt fluffigt rosa och vollangkjolar och tyll. Ja, ni ser ju själva hur det gick med den saken. Med Meja har jag verkligen tagit ut svängarna till fullo, kanske för att jag aldrig hade möjligheten med Elias som liten. 
 
Igår kom jag över den mest ljuvliga lilla tyllkjol jag någonsin skådat inne på Cubus barnavdelning. Och till rabatterat pris, a must have helt enkelt. Bodyn även den från Cubus, Strumpbyxor från Kappahl, väst från Lindex och sneakers från Nike. Sötare onge får man ju leta efter, mammas lilla docka!


UnderbaraBARN mässan

 Det blev lite bestämt sådär i sista minuten. Men idag tog jag i allafall med mig kiddosarna för en mysig eftermiddag på UnderbaraBARN mässan som äger rum nu i tre dagar framåt ute på Älvsjö mässan. För att vara helt ärlig så var det bara en enda stor besvikelse, känns som mässan bara blir sämre och sämre för varje år. Jag saknade många bra utställare, ingen välfylld goodiebag att ta med hem och alldeles för få tävlingar och testprodukter. I år bestod mässan i princip utav shopping, shopping och ännu mera shopping. Till kanonpriser såklart, men för min egen del så höll det inte måttet. Och hittade jag något som jag verkligen ville ha, så kände jag verkligen inte att det var värt pengarna. Istället nöjde vi oss med att strosa omkring och kika bland alla montrar varvat med bilåkning hos Katach. 
 
Trötta och hungriga begav vi oss till Max hamburgare för middag och sedan raka vägen hem. Ikväll blir det soffmys för hela slanten. Springa ner till affären och köpa hem lite gottis att smaska på framför Idol. Mys!