Söndag på Torekällberget

 
Igår var vi till Torekällberget, jag och våran lilla familj tillsammans med barnens farmor, farfar, farbror samt en avlägsen släkting till familjen som rest långa vägar för att hälsa på. Vi knatade runt, kikade på djuren och Elias tog sig en tur på hästryggen. Meja dessvärre visade inget större intresse, utan nöjde sig med att sitta tillbakalutad i vagnen. Gunga däremot, det är kul! 
 
Vi blev kvar ett tag, fikade sockerkringla och festis. Sedan väntade en brakmiddag på Babylon, hej matkoma! Under sena kvällan slängde vi benen på soffan och intog valvakan med spänning...
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ni har väl inte glömt att rösta?!

 
Ta ert ansvar, det gjorde jag idag! Himla smidigt det här med förtidsröstning, och jag känner mig faktist väldigt nöjd med mitt val efter att ha lyssnat på gårdagens valdebatt. Jag är egentligen den som inte har brytt mig så mycket om politik i allmänhet. Mycket för att jag kanske inte riktigt förstått mig på den, inse vikten av hur viktigt det är att få göra sin röst hörd. 
 
Har precis slängt ihop en smaskig köttgryta som står och gottar till sig på spisen. Doftar ljuvlig kan jag lova! Till det serveras färskpotatis och självklart en flaska rödtjut, ett sydafrikanskt sådant! Är det helg, så är det!


LOPPIblogbag - Tema höststart

 
 
Idag hittade äntligen LOPPIblogbag tema höststart hem till oss. Till barnens stora glädje har jag haft äran att få testa på några stycken under det gångna året. Himla roligt! Och många gånger har LOPPIblogbag innehållt riktigt bra produkter. Denna blogbag var inte något undantag! 
 
Loppi blogbag höststart innehåller följande:
 
Paneng Red Curry Spice Mix Kryddmix från Santa Maria. En krydda som innehåller bl.a chili och kaffirblad, tillsätt endast kokosmjölk och kycklingfilé. Färdigt att serveras! 
 
Organic Coconut Milk - ekologisk kokosmjölk från Santa Maria. Går åt som smör hemma hos oss! 
 
Rio 2 -  ett färgsprakande animerat äventyr för stora som för små. Rio 2 är 1h och 37min lång och rekommenderas från 7 år. Toppen för mysiga inomhusdagar tillsammans med barnen. Här hemma går den redan varm i dvd-spelaren. 
 
Fiskpinnar från Findus - Något som gillas både utav både oss och barnen tillsammans med kokt potatis och en klick remouladsås. Vóila, och du har en enkel och snabblagad middag! 
 
Nyhet från Softlan för mjuka och väldoftande kläder. Eller varför inte ge sovrummet en känsla utav paradislyx! Kommer i två  härliga dofter, Exotic Delight och Tropical Passion.
 
LOPPIpåse i tyg med fin illustration av Kitty Jutbring. Påsen kostar 100 kronor  och för varje såld påse går 50 kronor oavkortat till Childhood. Vill ni också ha denna fantastiskt fina loppipåse så tycker jag att ni skall kika in på http://loppi.se/childhood.Påsen är tillverkad av återvunnet material. 
 
LOPPImagasin - Här listar LOPPI ut bästa tipsen inför förskolestarten, smaskiga mellistips eller varför inte förvandla en tråkig klädkammare till ett lekfullt barnrum?! LOPPImagasin går att köpa på http://loppi.se/webshop


Go Donuts!

 
 
 
Det har blivit mycket nytt i garderoben till Meja under den senaste tiden. Men i ärlighetens namn så drar hon iväg på både längd och bredd, och vi måste fylla på allt eftersom. Sedan att jag är helt hooked på barnkläder gör inte saken bättre. Det här ljuvliga setet kommer från H&M.  Älskar de små detaljerna, särskillt knapparna i bak. 
 
Har nu under förmiddagen rensat,  sorterat, sålt och slängt en hel drös med kläder. Dröjer väl inte länge tills det är dags att fylla på igen.


Öppna förskolan x2

 
Så har vi avverkat ännu en urmysig förmiddag på öppna förskolan, förmodligen sista gången innan förskolestarten. Supermysigt, precis som alltid! Meja gick all in vid sångsamligen, tjoade och var inte sen med att klappa händerna vid varje låtslut. Härliga onge! Vi har fikat go'fika, samtalat och bara haft det sådär mysigt som bara vi kan ha det. 
 
Vi avrundade förmiddagen en timme tidigare idag och promenerade ner på stan. Meja fick leka av sig ytterligare en stund på studsmattan och sedan tog det inte många sekunder tills hon slutligen tuppade av i vagnen. Passade på att ta en runda inne på apoteket samt uträtta några ärenden. Hämtade hem storebror från förskolan och eftermiddagen har bara rullat på precis som vanligt. Ikväll har vi varit på ännu en visning, och det var minst sagt med stoooor besvikelse. Fy, vilket tråkigt hus och planlösningen var urusel. Nä, husjakten fortsätter tills vi hittar vårat drömhus! 


McDonalds, lek & bus

 
Fullt ös, medvetslös! Inte en lugn stund, svetten rann...som den skall göra. Idag kände vi för att ta ut svängarna lite extra och tog oss iväg för lite lek och bus på vårat lokala lekland här i Södertälje. Jag vet inte vem som hade roligast, vi eller barnen?! Tacksamt att vi dessutom hade hela leklandet för oss själva. Passade på lämna in en jobbansökan och som det ser ut nu finns det en stor chans att jag får extraknäcka lite som lekvärd vid behov. Kul! 
 
Hur som helst blev vi kvar på leklandet i ett par timmar för att sedan packa in oss i bilen för lite kvällsfika hemma hos faster och kusiner. Väl hemma igen dukades det upp till fest, kräftor och annat gottis som vi smaskade i oss framför idol. Så mysigt! 
 
I morgon väntar en mysig förmiddag på öppna förskolan för mig och Meja. Senare under kvällen skall vi på visning utav ett radhus ute i Brunnsäng. I går var vi nämligen på våran första visning utav ett annat radhus bara något kvarter längre bort. Kanske blir vi radhusägare efter årsskiftet, vi får väl se...
 
 
 
 
 


En jävla skit dag-rent ut sagt!

 
Ja, idag har vi haft en riktig jävla skitdag! Redan igår kväll insjuknade jag i världshistoriens hemskaste migrän, och sedan gick det bara utför. Morgonen började med att båda barnen vaknade sådär okristligt tidigt, redan kring halvåtta-tiden någpn gång. Jag valde dock att ligga kvar en stund till innan jag orkade masa mig upp. Dagens planer var ju att vi skulle ta oss ut till djurgården för en heldag på Skansen. Sagt och gjort packade vi in oss i bilen, det här skulle ju bli urmysigt! 
 
Så snart vi nått djurgårdsbron snurrar vi omkring i förtvivlan efter en parkeringsplats i nästan en timma, tills vi slutligen får ge upp tankarna om våran mysiga lilla familjedag på Skansen. Det finns inte en endaste ledig liten parkering så långt ögat kan nå. Djurgårdsbron är avstängd inför Tjejmilen, så typiskt! Dagen slutar med att vi tillbringar eftermiddagen i Gallerian med varsin glass. Packade sedan in oss i bilen och fortsatte vidare till Sätra för middag på Al Basha. Där får vi vänta på maten i nästan en timma, vid det här laget är barnen så olidligt trötta att dem knappt vet vart dem skall ta vägen. Ibland blir det verkligen inte som man har tänkt sig. Hela vägen hem i bilen kunde vi inte göra annat än att skratta åt alla dessa små missöden. Vi får helt enkelt försöka pricka in vårat mysiga lilla skansen-besök vid ett annat tillfälle.


Fredagkväll hemma hos oss

 
 
 
 
 
 
Några pics på vårat sockersöta lilla bustroll denna fredagskväll. Ännu en dag till ända, och tröttare mami får man nog leta efter. Kan inte den här dagen bara slut, så man får soooooova!! Jag känner verkligen hur dessa sämnlösa nätter börjar ta ut sin rätt, och detta ganska så ordentligt. 
 
Trots att jag var så trött att jag bara ville lägga mig ner och grina, så tog jag mig iväg till VC under tidiga morgonen. Läkaren kunde inte riktigt konstatera om det var psoriasis jag hade, men fick i allafall en starkare kortison salva samt en mjukgörande salva till att börja med. Återbesök om ca 2 veckor för vidare utredning. Jag har inte berättat så mycket om det. Men för en tid sedan så fick jag ett litet utbrott på vänster ben, och med tiden så har det bara blivit större och täcker nu större delen av knäskålen. Ett plack liknande lager som blir till små små sår som kliar och gör ont. Eftersom vi har det i släkten så kändes det viktigt för mig att få det uppkollat hos en riktig läkare. Nu får vi se om denna kur gör susen, eller om jag blir remiterad till en hudspecialist. 
 
Annars har vi haft en toppen mysig dag. Lunchat på Max innan pappan i familjen försvann iväg till jobbet. Elias har tillbringat dagen hemma hos farmor och farfar och kom inte hem förens någon gång kring 18-tiden. Jag och Mejsy har alltså haft en väldigt lugn, kanske lite fööööör lugn dag men också välbehövlig. Ikväll har vi bara slappat i soffan framför teven med handen i chipspåsen. Storebror har somnat för natten och jag känner väl att jag snart kommer göra detsamma. 
 
I morgon väntar en heldag på Skansen, mys!


Barntavlor

 
Ni som har hängt med ett tag, vet ju att jag för en tid sedan fick dessa fantastiskt fina namntavlor skickade till mig. Tjejen som har tillverkat tavlorna heter Jennica och hon driver bl.a umeås största mammablogg som ni för övrigt kan hitta HÄR. Nu har hon även börjat sälja barntavlor  i dess alla möjliga färger och former. Vill ni också ha en fin tavla att pryda barnrummet med, då tycker jag att ni ska besöka henne på @barntavlor på instagram. 


Onsdagsrytmik och lek på öppna förskolan

 
Lämnade Elias på förskolan någon gång kring nio-tiden, promenerade sedan vidare  för lite efterlängtad rytmik och lek på Barnens hus. efter ett låååångt sommarlov kändes det riktigt roligt att komma tillbaka. Meja vart en utav de äldsta barnen i gänget, nog för att hon alltid hittar någon att leka med. Men höjdpunkten på dagen måste nog ändå ha varit sångstunden. Vi kan ju alla sånger och rörelser vid det här laget. Plötsligt känns våran lilla älskling så himla STOR! 
 
Strax innan lunchtid packade jag ner lillan i vagnen och sedan begav vi oss ned på stan där vi mötte upp pappan i familjen. Satte oss på Wayne's mysiga uteservering, idag har det verkligen varit fantastiskt härligt väder! Där blev vi kvar i säkert en timma, vinkade sedav pappan och fortsatte in på kappahl. Tänk att man aldrig skall komma ut tomhänt därifrån, ett par tights samt en body från newbie's höstkollektion fick följa med hem. 
 
Hämtade hem storebror från förskolan, och nu väntar en eftermiddag med massa bus och lek!


Vardagspussel

Att få det där berömda vardagspusslet att gå ihop är inte alltid lätt. Ni vet känslan av att leva i ett hamsterhjul som bara spinner på. Samma sak dag in, dag ut...Jag förstår inte hur alla gör för att få det där vardagspusslet att gå ihop med förskola, skola, jobb, fritid etc?! Vill först och främst poängtera att det fungerar toppen nu såhär under mammaledigheten. Här hemma är det jag som för det mesta håller i tömmarna. Det har helt enkelt blivit så eftersom jag är den som har varit hemma längst. Vi försöker fördela graserna, men i slutändan är det jag som har övertaget. Jag gillar att ha läget under kontroll, ser gärna att det mesta är planerat in i minsta detalj, just för att få vardagen att fungera. 
 
Inom loppet av bara några veckor börjar Meja på förskolan och det är dags för mig att återvända ut i arbetslivet. Ett stort orosmoln hänger över mig, och den där så välbekanta klumpen i magen vill bara inte försvinna. Hur ska vi få vardagen att gå ihop? Vem hämtar, vem lämnar? Vem städar, vem lagar mat? Vem tar hand om ungarna, när får vi tid för varandra?! Jag skulle kunna fortsätta i all evighet, och jag kan försäkra er om att det inte gör mig mindre orolig. Det kommer att fungera, men jag ogillar så in i norden att vara så ovetandes om framtiden. Att inte veta! Det svider så i mitt arma mammahjärta, jag vill aldrig någonsin skiljas ifrån mina älskade små barn. Aldrig aldrig aldrig, jag är ju som gjord för att vara hemma. Jag känner mig bekväm i mitt lilla hamsterhjul där jag håller ställningarna. Samtidigt som jag längtar ut, längtan efter att skapa mig själv ett eget och självständigt liv. Skapa mig en arbetsplats som skänker mig glädje och energi. En plats med trevliga kollegor och möjligheten att bli något stort. Jag vill växa som person, ta mig an livets utmaningar...
 
Nåja, tisdagskvällen börjar lida mot sitt slut och båda barnen sover sedan en tid tillbaka. Har ägnat mig åt att plocka fram morgondagens kläder, packat skötväskan för i morgon väntar en mysig förmiddag på öppna förskolan för mig och Meja. Känner att det var alldeles för längesedan vi tog oss ut och lekte med kompisar. Nog för att lilla fröken kommer vara bra mycket större än alla andra barn kan jag tänka mig, men det är bara kul tycker jag. Lite sång och lek kommer göra susen! Vid lunchtid sedan möter vi upp pappan i familjen för lite lunch/fika samt hämta ut min vigselring som gick sönder häromveckan. Fullspäckad tisdag med andra ord, skoj!
 
 


En mammas bekännelser

 
Hörrni, är det nu som det är dags att erkänna att man gått och blivit en sådan där barnvagnsnörd, som alla så fint kallar det?! Mitt tafatta men ack så söta lilla vagnstall. Jag har under de senaste veckorna plöjt igenom blocket och diverse andra barnvagnssidor i jakten på den perfekta vagnen. Inte bara en gång, utan flera gånger om dagen. Fick för mig att sälja av våran Brio vagn (Brio sing-09 för er som vill veta) och istället välkomnade vi Emmaljunga scooter S black/pink in i familjen. Nummer sex i turordningen. Jag har bara rullat henne ett par gånger men är redan KÄR. I vårat tafatta vagnstall har vi också en högt älskad trotjänare, en bee classic samt en paraply vagn från Carena (gåva från lekmer i samband med loppis gravid&baby event på Junibacken)  Får se om vi är färdiga här, vem vet? 
 
Ni med små, hur många vagnar har ni/haft? Hur många har ni idag? Och vilka tillhör era favoriter?


1:a September

 
Herregud, det är 1:a September idag!! Sommarmånaderna är nu officiellt över och vi välkomnar hösten med öppna armar. Dagen till ära tog vi oss en ordentlig sovmorgon här hemma, jag och Meja. Många och långa vakna nätter har tagit ut sin rätt. Meja har varit otroligt ledsen, orolig och skall helst vara nära jämt och hela tiden. Kan det vara så att hon känner den där omtalade separationsångesten inför allt vad komma skall?! Jag tror det. Och inte hjälper det att vi försöker vänja av henne bröstet heller, hennes ända stora trygghet. Hon har aldrig någonsin tagit nappen eller flaskan heller för den delen. Vi har en tuff period framför oss, samtidigt som jag försöker hålla modet uppe och tror stenhårt på att vi kommer fixa detta galant! 
 
Hela förmiddagen och eftermiddagen har jag ägnat åt jobbsök och annat pyssel här hemma. Meja sover gott i våran stora säng sedan snart 2,5h tillbaka och Elias pillar på paddan. Tvättmaskinen går varm, diskmaskinen likaså. Allt är i sin ordning med andra ord! 


Mormor 84 år

 
I lördags gick mormors 84-års kalas av stapeln som min kära mor så fint hade arrangerat. Eftersom att min älskade mormor sjunger på sin sista refräng så tyckte vi att det kändes lägligt att samla ihop hela tjocka släkten. Sagt och gjort, mormor böev firad med pompa och ståt! Det bjöds på fantastiskt goda tårtor från Balders bageri samt hembakta kanelbullar som jag och Elias bakade under sena fredagseftermiddagen. 
 
Vädret var helt underbart, riktigt varmt blev det  så snart de mörka molnen dragit förbi. Alla kusinbarnen lekte så fint, tråkigt att man inte träffas oftare. Sex kusiner och sju kusinbarn var vi samt våra föräldrar samt morbror och mormors syster. Jag har alltid tyckt att det är viktigt att ha en stor familj, många barn och vuxna som mina egna barn kan ty sig till. Om det betyder mycket för någon, så är det för min mormor. Lördagen var ett stort ögonblick för henne och för många utav oss andra.
 
Kvällen avrundades sedan med kräftkalas och soffmys ända tills vi stupade i säng efter en minst sagt härlig dag.