Helgen som kom och gick..

 
Jag känner mig verkligen helt ur form efter helgen som har varit! Delvis för att jag fortfarande inte riktigt återhämtat mig från mitt elakartade förkylningsvirus som vägrat lämna min stackars kropp. Men också för att det är otroligt energikrävande att ensam ta hand om två barn, vårat hem och någonstans däremellan också hinna ta hand om mig själv. Det är inte lätt, inte någonstans och den som påstår annat ljuger. Inte bara för andra, men förmodligen också för sig själv. 
 
Pappan i familjen har äntligen landat på svensk mark efter en nästan tre dygn lång grabbweekend i Warsawa. Kände ganska så direkt när han klev innanför dörren hur luften gick ur ur mig, BOKSTAVLIGEN! Ni vet när man tar hål på en luftfylld ballong, nästan så kändes det. Hela kvällen har jag legat ihopkurad i soffan under en filt framför teven. Knappt orkat lyfta ett finger, knappt så jag ens orkat prata överhuvudtaget. 
 
Nähä vänner, dags att runda av denna söndagskväll och krypa till sängs. Måste infinna mig på Restaurang assistans innan klockan halv tio för att hämta upp både förkläde och väst. Imorgon och en hel vecka framöver väntar nämligen ännu ett nytt och spännande jobbuppdrag på Stockholms Riksdag, Excited!


"Bryt ihop och kom igen"

 
Den här dagen kan vi strycka ett stort streck över, no words needed. Idag har allting gått snett, från morgon till kväll. Precis ALLTING! Efter de här senaste snart tre dygnen, har jag åter igen fått känna på hur det känns att bryta ihop fullständigt. Min femåring är inne i en massiv trotsperiod, och jag ställer mig den ständiga motfrågan hur sjutton jag ens orkar med?! Mitt enda svar är, jag har inte en jävla aning. Han skriker, gormar, sparkas, slåss och kastar saker, inte bara omkring sig och på sin syster, men också på mig. Jag försöker in i det sista att vara tillmötesgående och visa auktoritet, men så kommer det stunder jag bara tappar fattningen fullständigt. Plötsligt står jag och ryter likt en lejonhona och känner nästan hur jag själv sjunker till barnens nivå så att det är löjligt. Ensam är verkligen inte stark, alla ni som är ensamstående där ute. Hur orkar ni med?!
 
Under tidiga förmiddagen sms-konverserade jag med en utav mina bästa vänner och efter det bröt jag ihop. Ja, jag kurade verkligen ihop mig och grät som ett litet barn. Det skall mycket till för att jag ska börja gråta, men idag orkade jag bara inte hålla det inne något mer. Meja frågade såklart oroligt varför mamma grät, och jag försökte förklara mellan snyftningarna att även mammor blir ledsna ibland och att det är okej att vara just det, ledsen. 
 
En stund senare snörade vi på oss skorna och tog en härligt uppfriskande promenad. Kanske preicis det vi alla behövde, en stund för återhämtning och eftertanke. Handlade hem en massa godsaker inför kvällen, barnen fick sig varsin glas och har således varit på strålande humör hela eftermiddagen. 
 
Båda barnen har intagit soffläge framför disney junior, perfekt tillfälle att börja varva ned och förhoppningsvis kan vi räkna med en tidig sänggång ikväll. Fingers crossed!


Selected by Ella

 
Häromveckan blev jag utvald att bli en utav de fem lyckliga vinnarna i mösstävlingen inne hos fina @selectedbyella, har ni inte besökt hennes instagramkonto så gör det gärna. Hon syr inte bara urfna kläder, men också ekologiska som är skonsama mot våra barn och vår miljö. Jag fick äran att välja en valfri mössa i valfri färg och utformande, och självklart fick det bli photoprint med bilar till våran biltokiga lilla Elias. 
 
Igår trillade paketet ner genom brevinkastet och jag är så fantastiskt nöjd och glad för denna ljuuuuvliga mössa. Tusen tusen tack!! 


Gräsänka this weekend

Nu har det snart gått två dygn sedan pappan i familjen lämnade oss för en grabbweekend i Warsawa. När jag tänker på det så är det nog första gången som jag är ensam med båda barnen under en sådan lång tidsperiod, och det är verkligen med blandade känslor. Stundvis kan jag sakna honom hur mycket som helst, samtidigt som det kan vara rätt skönt att få rå om barnen på egen hand. Det är tufft, men också väldigt mysigt!
 
Båda barnen har varit lediga från förskolan och tillsammans gjorde vi ett par härliga timmar ute i den varma höstsolen. Med Elias på sin cykel och med Meja i vagnen tog vi en promenad till affären, vidare till lekparken och sedan hem igen. Avrundade förmiddagen med pannkakslunch och legobygge på vardagsrumsmattan. Jag hade hoppats på att Meja ville sova en stund på eftermiddagen, vilket slutade i att jag själv slocknade i ren utmattning.
 
Sena kvällen kom och gick, vi laddade som vanlligt upp med fredagsmys i form utav chips och minimalt med godis framför fredagsfinalen i Idol. Så uppspelta och exalterade barnen har varit inför detta, lite roligt att dem knappt höll sig vakna under första halvlek i programmet och somnade för natten någon gång kring halv nio-tiden. Älskade tokungar!
 
 
 
 
 
 
 
 


Ett djur i bur

 
Det blev en minst sagt fartfylld förmiddag för våra små. I morgon åker nämligen pappa R till Polen tillsammans med åtta utav hans bästa vänner för fyra dagars grabbhäng. Och ensam kvar blir jag och barnen, vad sjutton vi nu skall hitta på?! Jag är fortfarande sjuk så det står härliga till, men ingen lugn och ro får jag för det.
 
Idag bestämde vi i allafall att låta barnen få vara lediga från förskolan för lite kvalitetstid med sin pappa. Jag vet inte varför jag lät mig övertalas att följa med, sittandes på en stol långt, långt borta från alla kids men ändå tillräckligt nära för att hålla ett vakande öga över mina egna. En sväng in på Lloyds apotek för att införskaffa något som skall lindra denna eländiga slemhosta. Har nog testat alla huskurer möjliga, utan vidare resultat. Tjatigt detta! Blir hur som helst hemma från jobb både i morgon och på fredag. Nästa vecka däremot ser det ut som att jag kommer att hänga på Riksdagen en hel del, kul!
 
Nu däremot är det hög tid att krypa ner under filten och glo på Paradise Hotell.


Gratis tidning

 
Titta vilket roligt erbjudande jag trillade över såhär på morgonkvisten. Just nu kan du få en gratis tidning från Egmont Publishing, finns flera olika tidningar att välja emellan. Länken hittar du HÄR! Här blev det till att beställa en tidning med prinsessor till våran prinsesstokiga lilla tjej. Vilken valde du?
 


LOPPIblogbag Höstkids

 
Hej vänner!
Har inga ursäkter för frånvaron, mer än att denna eländiga förkylningen inte tycks vilja lämna min stackars kropp anytime soon. Dagens höjdpunkt vart i allafall att få hämta ut ännu en LOPPIblogbag med tema Höstkids, fylld med massa härliga och "bra att ha:iga" produkter för stora som för de små.
 
LOPPIblogbag Höstkids innehöll följande:
 
Acrilex - KidsZoo Kalk+D-vitamin i form av kaniner för starka ben. Kombinationen D-vitamin och kalcium ger ett bra upptag och verkar förmånligt för skelettet.
 
ColdZyme - Munspray verkar mot orsaken till förkylningen - själva förkylningsviruset. Munsprayen är enkel att använda och bildar en skyddande barriär på slemhinnan i svalget som försvårar för förkylningsvirus att orsaka sjukdom. 
 
Camilla Läckberg - Tukan Förlag - Camilla Läckbergs nya bok Lejonjakten om den ovanlige Super-Charlie som ständigt hittar nya superkrafter hos sig själv, men det kommer aldrig automatiskt utan kräven en hel del träning och trixande - och denna gången är inget undantag. En dag kommer storebror infarandes i huset och vrålar att han sett ett lejon där! Naturligtvis vågar ingen gå in där, inte ens Super-Charlie..
 
Santa Maria - Asian Wok Soy & Sweet Chili och Asian Paneng Red Curry. Woksåser som passar till allt! Att kombinera soja och sweet chili är ett lätt och vanligt sätt att få till den asiatiska smaken när man wokar. Med våran goda kryddblandning Paneng Red Curry  lagar du snabbt och enkelt den klassiska maträtten. Paneng har en medium stark hetta som balanseras upp av sötma i kokosmjölk, vilket ger en rätt som älskas av många.
 
CCS Healthcare AB - DAX Alcogel Sweet Raspberry är en återfuktande handdesinfektion med en ljuv doft av söta sommarhallon. Produkten är effektiv mot bakterier och många typ av virus som t.ex förkylningsvirus, influensavirus och vinterkräksjuka.
 
LOPPImagasin Förskola - I nya numret utav LOPPImagasinberättar superbloggparet Hugo & Paula om småbarnsliv, drömmar och chilensk värme. Kolla in bloggarnas coolaste barnrum och föl med under en inskolningsdag! Missa inte höstens stora vinstregn med priser utav ett värde av 10.000 kr. 


Helgen +



Tillbaka efter en minst sagt fullspäckad helg, dessvärre har jag lyckats insjukna i jordens förkylning och har varit sängliggandes sedan igår. Tänk er ett rakblad i halsen times ten och snor som rinner likt kranvatten, helt värdelöst med andra ord. 
 
I fredags fick vi finbesök utav min fina mamma som stannade natten till lördag. En hel helg till att bara rå om varandra, äta god mat, mys i soffan och en tur upp till Torekällberget. Meja gjorde debut på hästryggen, stolt tjej var bara förnamnet. Dock valde vi att ta den korta ritten, då hon fick för sig att vilja kliva av halvvägs. Jag insisterade på att hon skulle sitta kvar och så fick det bli. Jag tror inte på att göra ett barn en tjänst genom att ge efter i alla situationer. Hon har inte pratat om något annat än den där dagen hon red på hästen för första gången i sitt liv. Ett minne jag hoppas och tror att hon kommer bära med sig en lång tid framöver. 
 
Annars har helgen varit relativt lugn, trotsade min eländiga förkylning och lät kidsen under söndagskvällen få spralla av sig på leklandet i Heron city. Personalen lät sig övertalas av min kära make och därmed betala halva priset då klockan närmade sig stängning. Det där med att ha kontakter kan komma väl till pass ibland, något vi inte är särskillt sena med att utnyttja när tillfälle ges. 
 
Idag däremot har jag mått så jäkla risigt att jag mestadels legat i soffan och tyckt synd om mig själv. Druckit litervis med thé varvat med vatten. Lyckats peta i mig lite köttsoppa och chokladpudding, and that's pretty much it! Alla dessa vardagssysslor och måsten får vänta, nu måste jag fokusera på att bli frisk för på torsdag samt fredag väntar två dagars jobb på Rosenbad. Så spännande!


Radisson Waterfront

 
Det blir lite glest mellan inläggen dessa dagar, men jobbet tar verkligen upp all min lediga och vakna tid. Idag har jag gjort min andra och sista dag för den här veckan på Radisson Waterfron Congress Building, där jag har stått i garderoben mestadels. Jag är alltså uthyrd via Restaurang assistans till olika uppdrag runt om i Stockholms län. I nästa vecka väntar två heldagar på Rosenbad, kan hända att det dyker upp något innandess. Ingen dag är den andra lik, det är det som är så spännande i det här yrket. 
 
I morgon har jag en arbetsintervju inbokat under förmiddagen, och sedan kommer min mamma hit och stannar över natten. Mysigt! 


Dagens middag - Pasta bolognese

 
Dagens middag, så enkelt men ändå så förbaskat gott när man är sådär vrålhungrig som jag har varit hela eftermiddagen. När jag inte orkar ställa mig till att laga mat, går jag runt och småäter istället vilket inte alls är särskillt nyttigt eller hälsosamt för den delen. En riktig godisgris är jag också, det är som ett beroende som förföljer mig vart jag än går. Och får jag inte mitt dagliga intag utav socker blir jag hur cranky som helst.
 
Hur som helst, middagen är avklarad och jag har intagit soffläge med ett barn på vardera sida. Nu blir det mys för hela slanten, för sedan får vi inte mysa förens på fredag igen. Då kommer även mamma hit och stannar över natten, som vi längtar! 
 
 
 
 


LOPPIblogbag Höstkids

 
Loggar in på mailen och ser till min stora förtjusning att jag åter igen blivit utvald att få hem en LOPPIblogbag, och denna gången med temat Höstkids. Fantastiska produkter som alltid för stora som för små, spänningen är olidlig!
 
Har du en blogg med många besökare?! Tycker du om att testa och tycka till?! Tycker du om att få erbjudanden och delta i roliga events?! Då tycker jag att du ska anmäla dig till nästa LOPPIblogbag, och det kan du göra på Loppis facebooksida och den hittar du HÄR.


Mitt nya jobb!

 
Som ni kanske redan vet löpte mitt kontrakt ut på min tidigare arbetsplats strax innan semestern, och har varit arbetssökande enda sedan dess. Idag skrev jag kontrakt på mitt nya jobb, och i morgon gör jag officiellt min första dag på Radisson blu waterfron hotel. Tror ni jag håller på att pinka på mig utav nervositet eller?! Känner mig dock så himla redo för detta, jag längtar ut och framförallt till att få träffa nya människor och knyta nya kontakter. Wish me luck!
 
Efteråt åkte vi en snabbis till Skärholmen för att införskaffa mig en skjorta samt få oss något i våra hungriga magar. Pappan i familjen försvann iväg till jobbet för dryga halvtimmen sedan, och om en liten stund skall jag ÄNTLIGEN hämta hem mina små älsklingar från förskolan. Jag hade hoppats på en mysig eftermiddag i parken, men regnet gör det omöjligt. Mina barn avskyr när det är blött och kallt, istället får det bli en mysig inomhusdag med sagoläsning och legobygge. Funkar minst lika bra!


Höst inspo

Härlig höstinspo från Nelly, och såhär hade jag mer än gärna gått klädd i höst. Svart på svart är både trendigt och snyggt, funkar till vardags likvälsom till fest. Tycker ni inte?! Mer inspo hittar ni HÄR.

Kollage från Nelly.com
 
1. Cape | 2. Boots | 3. Jeans | 4. Handväska | 5. Topp | 6. Mobilskal
 
Sponsrat inlägg




pannkaksmåndag

 
En helt vanligt måndag, och jag har stått och gräddat pannkakor för fulla muggar. Både gott och enkelt, särskillt eftersom jag är hemma helt själv med båda barnen då pappa R jobbar kväll idag och i morgon. Elias har varit ovanligt trött och hängig ända sedan jag hämtade hem dem från förskolan tidigare i eftermiddags. Ingen feber, men sitter mer än gärna i knät och vill gärna inte att jag ska lämna honom ursikte. Meja hänger mest på som ett litet eko, ja lite kul låter det allt. Allt som Elias gör, skall också hon göra. Har Elias ont, har också hon ont. Plåster går åt i mängder, vad är det roliga med plåster egentligen. Kan inte låta bli att skratta åt hela situationen. Känner ni igen er?
 
 
 
 


Söndagsutflykt till Torekällberget

 
Nu går vi verkligen mot höst, och det med blandande känslor.Som väntat fick vi en fantastiskt mysig dag på Torekällberget tillsammans, jag och lilla familjen. Vi knatade runt och kikade på djuren och hoppat på höskullen för att sedan ta in på ett mysigt litet café där vi fikade glass och bulle. Perfekt avslut på denna vecka, nu laddar vi upp batterierna för en ny vecka med soffhäng framför veckans alla repriser på teven. 
 
I början utav denna vecka skriver jag kontrakt för nytt jobb, Radisson Waterfront Hotel. Jag är så redo!
 
 
 
 
 
 
 
 


Vad är grejen med frost?!

 
 
 
Det råder någon slags frost-"hysteri" runt om i landet/världen, vart jag än har gått hör man de små trallandes runt på den allt för välbekanta refrängen till "let it go". Känner för att trycka ner två fingrar i halsen genast varje gång detta händer. Och nu tycks denna "hysteri" nått även mina barn, kan någon snälla tala om vad som är grejjen med frost?! Jag vägrar se filmen, den kommer inte innanför dörren här hemma. 
 
Idag strax efter lunchtid mötte vi upp fina Maria, och med sig hade hon en hel kasse med urvuxna kläder från lilla Freja. Bland alla dessa ljuvliga plagg fann vi några med olika frost-motiv, ni kan ju bara gissa lyckan som uppstod hos Meja. Det tog inte ens två sekunder tills hon själv hade slitit av sig sina egna kläder för att hoppa in i dessa ovan. Mammas lilla frost-tjej!


Godmorgon fredag



Godmorgon vänner!
Båda kidsen gjorde morgon någon gång kring halv sju-tiden. För pigga för att somna om, men också för trötta för att leka. Jag och Meja låg kvar i sängen och gosade en stund medans Elias placerat sig i soffan med paddan. En stund senare klev vi upp, åt frukost och sedan dess har vi bara legat i soffan under en filt. Så skönt att inte ha någon tid att passa, bara va. 

Det fina vädret ser ut att hålla i sig, kring lunchtid tänkte vi nog ta en tur ner till parken. Tar med oss lite gott att äta och dricka. Vad gör ni idag?!


Fyra från idag

 
Hej vänner!
 
Torsdagskvällen lider mot sitt slut, barnen har gjort sin sista dag på förskolan för denna vecka och i morgon tar vi åter lite välförtjänt helg. Ska bli ordentligt skönt att äntligen få ha hela familjen samlad igen, jag längtar!
 
Sommaren ser för övrigt ut att ha gjort en ordentlig comeback, har ni lagt märke till det? Tyckte väl att det var sådär ovanligt varmt redan när vi promenerade mot förskolan tidigare i morsse. Och oj, så varmt det blev fram emot eftermiddagen. Härligt! Det fina vädret ser ut att hålla i sig även under morgondagen, och vad passar då inte bättre med en litem fredagsutflykt med picknick-lunch och lek i dalparken. Meja skall även få sig en redig uppdatering i höstgarderoben. Nu saknas bara ett fodrat regnställ samt en ny vinteroverall till E, sedan är båda kidsen kittade och klara inför vintern. 
 
Men för att återgå till dagen, så typiskt mig att bara sväva iväg sådär. Ikväll har vi iallafall smaka på en sådan där underbar sensommarkväll. En tur till barnens faster och kusiner för kvällsfika och lek, cyklarna skulle prompt följa med, hjälmarna glömde vi såklart hemma och därmed fick kidsen hålla sig till den stora uppfarten och inte en millimeter längre.
 
Tre utav fyra familjemedlemmar har somnat för natten, och jag skall snart ta och göra detsamma. Men innandess väntar ett nytt spännande avsnitt utav korrarna. 


Maria nila - True Soft

 
Jag har aldrig varit den som är särskillt mån om vare sig mitt hår eller hy för den delen. Många gånger för att jag sällan uppnår önskat resultat, vet inte hur mycket onödiga pengar jag har slösat i mina dagar i hopp och tron om att hitta en produkt som fungerar. Men så kommer man hem till mamma och där står dem som en ren och skär uppenbarelse från blixtklar himmel. Maria nila's True Soft, jag tror jag är kär! Mitt hår förvandlades till det lenaste utav silke, inget mera trassel och spröda toppar. 
 
Ikväll stormar min kära make in i vardagsrummet och beordrar mig att klicka hem två stycken stora 1 liters pumpar i form utav schampoo och balsam. Lyko hade tydligen sålt slut och istället blev det en beställning från eleven.se till samma pris. Behöver jag ens tala om att jag är världens lyckligaste lilla fru just nu?!


Att flytta hemifrån & dagens middag

 
Så ekar det sådär välbekant tomt på uppdateringar här inne igen, men jag känner mig helt tom i skallen. Det har varit en minst sagt känslomässigt omvälvande helg, i lördags packade min syster ihop sina tillhörigheter för att äntligen flyga ur boet, märklig känsla må jag säga. Det blev så påtagligt på något vis, även om jag har bott hemifrån ända sedan jag var nyfyllda 18 år. Inte ens min fina lilla mamma kunde hålla tillbaka tårarna fram emot kvällen. I sex år har hon bett, önskat och drömt om att få flytta till Rotsunda herrgård belägen mitt på en hästgård och ett stenkast ifrån hennes nuvarande jobb. I lördags blev hennes dröm till verklighet och ingen mer än jag unnar henne detta. Nu är det bara min tur att röra om i grytan, skaffa mig ett ordentligt arbete och en större bostad. Jag känner att det verkligen är dags för en förändring i mitt eget liv, pepp!!
 
Ovan har ni för övrigt dagens middag, stekt ris med räkor, curry och koriander. Jag brukar vanligtvis smaksätta med saffran, men då jag saknade just det fick jag improvisera och smaka mig fram. Blev hur som helst jättegott!
 
Nu, krypa upp i soffan och glo på idol. Oerhört bra startfält i år, har ni några favoriter?!


Eftermiddag i lekparken och tankar om skolan

 
Vilken härlig eftermiddag vi har haft! Kändes dumt att sitta inne när det är så fint väder, och istället promenerade vi ner till lekparken som ligger utmed den stora vägen. Där träffade vi även på en utav Elias kamrater på förskolan och hennes mamma, som för övrigt bor nästintill grannar med oss. Barnen har busat och lekt medans vi mammor pratade bort nästan en timme om precis allt och ingenting. Inte klokt att Elias och C ska börja i skolan till nästa år, därför känns det lite extra skönt att dem har varandra och förhoppningsvis kommer följas åt när dem senare kliver in i skolans värld. Hur var det för er när era barn började i skolan?! Hur upplevde ni och era barn själva övergången från att ha lämnat sin trygga hamn till något ännu större?!
 
Jag skall strax ställa mig till att förebereda kvällens middag, makaronigratäng står på menyn. Enkelt, men ack så gott!
 
 
 
 
 
 
 
 


Godmorgon torsdag!

 
 
Godmorgon vänner!
 
Som jag älskar dessa mornar när vi bara kan krypa i soffan under filt och mysa, barnen kan öta sin frukost i lugn och ro och på så vis undvika en massa onödigt bråk, skrik och gråt. För mig som förälder känns det viktigt att kunna ge mina barn den där lilla stunden på morgonen, en stund som kan komma att bli så avgörande för hur resten utav dagen kommer att fortlöpa. 
 
Lämningen gick lika smidigt den, Elias hade som vanligt inte tid att vinka hej då utan skyndade sig iväg till sina vänner ute på gården. Meja mer tystlåten idag där hon stod och höll sin fröken i handen och tittade lugnt när jag gick bort mot grindarna. Drog en lättnadens suck och begav mig hemåt igen.
 
Idag väntar en hel förmiddag med jobbsök, har även en maskin med tvätt som måste hängas. I morgon packar vi väskorna för att tillbringa helgen ute hos mamma-mormor. 
 
Vad gör ni idag?


Dagens middag - Panerad kyckling

 
Hej vänner!
Ni får ursäkta alla mina matbilder som dyker upp här på bloggen, men av någon konstig anledning så känner jag hur fantasin och kreativiteten flödar. Min kära make hade en önskan om kentucky fried chicken, då vi saknar en fritös så fick vi helt enkelt tänka om. Istället kom vi på den briljanta ideén om att panera kycklingen i mjöl, ägg och ströbröd som vi tillsatte med en herrans massa goda krydor för mer smak. Till det serverades jumbo fries, sallad och saltgurka. Så gott! 
 
För att återgå till något helt annat, så har vi haft en riktigt mysig eftermiddag. Elias har äntligen blivit med nya gummistövlar som vi fyndade för ynka tvåhundrakronor inne på Stadium. Ett par svarta fodrade från Everest, hur varma och gosiga som helst för de små fossingarna. Nu saknas bara en slitstark, tålig och framförallt en vattentålig vinteroverall. Har ni tips på bra märken med hög vattenpelare får ni gärna kommentera nedan!
 
Nu ska jag mysa ner mig i soffan under en filt tillsammans med mina troll, innan vi beger oss mot Heron City för kvällsfika och lek.


Breakfast



Godmorgon vänner!
Onsdag och storhjärtat är ledig, kidsen lämnade på förskolan och här sitter vi och har precis avnjutit en god frukost i form utav ost&skink smörgås och en uppfriskande smoothie. Det är så sällan vi kan sitta såhär, så just idag njuter vi lite extra. 

Har en del viktiga ärenden att göra under förmiddagen, men först en tur till Mio. Vad gör ni idag?!


Dagens middag

 
 
Behöver jag ens tala om att jag är PROPPMÄTT! Idag stod hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis på menyn, McDonalds släng dig i väggen säger jag bara. Finns ingenting som går upp emot en riktigt god hamburgare á la home made style. Som ni förstår är vi ena riktiga köttfantaster i den här familjen, vet inte hur vi skulle överleva utan?! Vi planerar alltid en dag i förväg vad vi ska äta till middag dagen efter, det underlättar våran vardag helt klart. Hur planerar ni era middagar?


Godmorgon tisdag!

 
Godmorgon vänner!
Tisdag och bänkad framför datorn samtidigt som jag smaskar i mig äggmackor med kaviar och intagit min första kopp the ur min fina kopp från underbara @egofin. Snacka om världens självförtroende boost! Precis vad jag kan behöva dessa dagar med allt jobbsök som jag har framför mig.
 
Lämningen på förskolan drog ut på tiden i morsse med tanke på väderleken vi vaknade upp till. Konsten att klä på ett barn regnkläder alltså, phew! Meja som vanligtvis är en väldigt glad och sprallig liten tjej, har numera börjat fälla krokodiltårar vid varje lämning och även vid hamtning. Jag förstår ingenting?! Det går ju över givetvis, men den tråkiga känslan i hjärtat man skall behöva dras med dagarna i ända. Nej, det är inte det minsta roligt. 
 
Nu däremot väntar en förmiddag med jobbsök och storstädning utav lägenheten som i detta nu ser ut som ett tredje världskrig med kläder och leksaker all over the place!


Måndag och småbarnstrots!

 
 
 
 
Fick för mig att kika igenom semesterbilderna, de är få men framkallar ändå så många känslor på en och samma gång. Liksom en känsla utav *in the moment*. Här tre bilder från en utav alla underbara semesterdagar vi tillbringade nere på Bohuskusten. 
 
Hej förresten!
Ännu en måndagskväll till ända och samtliga familjemedlemmar sover sedan en tid tillbaka, endast mamman är vaken. Dagen har rullat på i vanlig ordning, eftermiddagslek i parken följt utav legobygge och play doh degande. Det har varit en stor fixering kring Ipad på senare tid hemma hos oss, vi äger en surfplatta i dagsläget och det genererar i sin tur dagar fyllda med skrik, bråk och gråt. Ipad eller Iphone kan ju verka som en bra lösning att låta barnen underhålla sig själva en stund, men inom vilka tidsramar? Hur länge får era barn sitta med surfplattan? Jag är så förbaskat trött på denna fixering, för den *förstör* sannerligen stämningen här hemma.
 
Inte nog med det så är båda barnen inne i ännu en sådan där eländig trots-fas igen. Biter ihop och intalar mig själv att det går över, det kommer inte alltid att vara såhär. Det kanske känns jobbigt nu, men det går över! Meja särskillt har haft några veckor då hon trotsat som aldrig förr, hon gnäller, är arg, ingenting passar vad man än gör och säger. Nej hon vet inte vad hon vill helt enkelt! Men med en sådan liten kropp och med så mycket känslor är det inte heller så himla konstigt. Man hinner inte mer än upp på morgonen så börjas det. Hon vill ha yoghurt, nej hon ska ha gröt. Hon ska ha macka, nej utan smör. Hon ska inte ha kläder, hon ska ha pyjamas till dagis.Får hon inte som hon vill kan du räkna med skrikfest och gärna hela vägen till förskolan tills du har gått utanför grindarna. Du får dåligt samvete och mår dåligt hela dagen. Jag blir liksom genom svettig utav bara tanken. Känner ni igen er?
 
Med min stora lilla bebis vet jag inte vad som hände, mer än att han plötsligt förvandlades till en liten mini-fjortis. Jag får inte längre välja vad han ska på sig, utan väljer helt enkelt sin egen garderob med omsorg. Från att ha varit helt obrydd till att bry sig om en massa fjantiga små detaljer. Om jag vid något tillfälle väljer att ifrågasätta eller tillrättavisa då är jag dum, ful, elak och önskar helst av allt att han hade en annan mamma. Som ni förstår är jag högst älskad och prioriterad alla dagar i veckan, not! Ibland svider det, många gånger faller jag i gråt. Men som oftast kan jag inte låta bli att skratta, för innerst inne så vet jag att han inte önskar sig någon annan än just mig som sin mamma. Idag har dock varit en bra dag, man får helt enkelt vara glad för det lilla!