Solig dag på stan

Äntligen hemma efter en lång men stört skön dag på stan. Vi stack ut så fort lillfisen vaknat från sin förmiddags-nap vid ett-tiden. Dock gjorde jag det stora misstaget att slänga på mig på tok för varma kläder. Termometern visade hela +25 grader, har det varit så varmt hos er också?!

Blev hur som helst en sväng in i Kringlan gallerian, och till min stora lycka var det nedatt pris på den fina stickade tröjan jag kollade på igår. Tvekade då jag tyckte att priset var lite för häftigt, men nu var den nedsatt till halva priset. Vilket kap! Så jag tog två stycken, en vit och en rosa. Perfekt att matcha till ett par ljusa jeans-shorts eller varför inte till ett par vanliga jeans en ljummen sommarkväll. Fan vad glad jag blev! Till lillfisen blev det en superläcker t-shirt och ett par nya mockasiner med stjärnor på. Han är väl den som är mest välklädd i den här lilla familjen, lilla godbiten.

Mötte sedan upp Naja och tillsammans sällskapade vi till dagis och plockade upp hennes lilla William. Köpte med oss take away från thai-restaurangen som vi sedan avnjöt hemma hos Naja, samt vilade upp våra stackars trötta fötter. Någon timme senare tog vi oss ner på stan igen och Naja köpte sig en jeans jacka och ett par urläckra kilklackar. Yes people, på fredag slår vi klackarna i taket! Woohooo!

Nu är vi i allafall hemma och jag ska strax ta och natta den lilla. Lite senare tänkte jag ställa mig vid spisen och slänga ihop en sen middag till mig och R som kommer hem från jobbet om ett par timmar. I morgon är han äntligen ledig igen, om vädret tillåter blir det picknick i någon mysig park.


Tisdag 31:a maj


Weheartit.com

Dagens humör: Pigg och utvilad, känner att detta kan bli en helt okej dag!
Dagens planer: Mysdag med bebis för att sedan hänga med finaste Naja 
Dagens kläder:
Jeansleggings och en svart oversize topp till det
Dagens bra: Jag får rå om min fina lilla kille hela dagen
Dagens dåliga: Vi får längta efter pappa R som jobbar tills sent ikväll
Dagens låt: -


Härlig dag!

Så himla skönt att äntligen vara hemma. Jag har haft en jätte mysig dag i strålande sol med finaste lilla familjen. Nästan med detsamma som R kom hem från jobbet, tog vi oss ner på stan. Där hann vi springa in i både Loay och Aseen och som vanligt blev det mycket snack om våra fina ungar. Vi fick nämligen barn ganska så samtidigt och har följt varandra redan under graviditeten. Kul! Promenerade sedan vidare ner mot vattnet där vi käkade varsin mjukglass och tittade på ankorna.

Efteråt plockade vi upp lillfisens faster och följde med henne hem. Där bjöds det på mat och efterrätt, lika gott som alltid! Lillfisen var full i gasen och det hela slutade med en huvudskada, nåja inte så farligt som det låter. Men en redig bula i pannan blev det, stackars liten! Vi lindrade det hela med en påse is inlindad i en handduk. Bulan kvarstår men hinner nog lägga sig till i morgon får vi hoppas. Olyckor sker hela tiden, ingenting ovanligt och definitivt ingenting att hettsa upp sig för.

Nu ikväll har vi hängt med Loay och hans underbara fru Farrah. Blev en snabb fika på McDonalds, dock ingen långvarig sådan. Lillfisen var mest gnällig och trött. Jag har försökt få honom att sova ända sedan vi kom hem, men stackarn verkar inte vilja komma till ro. Just nu ligger han på hallmattan och rör sig inte ur fläcken, blir till att krypa upp i soffan med en flaska välling och bara mysa.

Godnatt!


Måndag 30:e maj

Gårdagen vart riktigt mysig, då jag och mina fina killar packade in oss i bilen för en helkväll på Heron City. Det käkades sockervadd, spelades spel och vi avslutade kvällen med en god middag på O'learys. Jag är helt såld på deras buffalo wings, så sjukt gott! Tack älskling för världens mysigaste kväll, älskar dig!

I morsse vaknade jag av att lillfisen låg över mitt ansikte, han tyckte väl helt enkelt att det var dags att kliva upp. Är det ens möjligt att vara såhär trött?! Ska strax käka lite frukost och den lilla ska få i sig en stadig lunch. Om allt går enligt planen och liten sover sin eftermiddags-nap, så sticker vi till kyrkis lite senare. Får se om vi hinner med en sväng på stan också. Skulle verkligen behöva hitta en klänning till bröllopet vi är bjudna till nästa helg. Och helgen efter det gifter sig min fina flicka Naja. Den här sommaren kommer vara den mest fullspäckade hittils, kul! Men bäst av allt är att vi i augusti drar till landet i två veckor. Och i oktober sticker vi iväg till Malaga för att hälsa på finaste syster. Lovely!

Nu har jag en arg liten kille här, gotta go!



Jag vill inte mer!

Jag är så trött på att gömma mig bakom en fasad och låtsas om att mitt liv är fluffigt sött och rosa. Det är allt annat än just det, har fått nog. Jag vill inte mer!

Älskade barn, du är mitt allt, min räddning, mitt liv. Utan dig vore mamma ingenting!



Mamma älskar dig lillfisen!



Morsdag ♥



Idag blev jag överraskad med dem finaste rosorna när R kom hem från jobbet. För er som inte vet så är det faktist morsdag idag. En dag då alla mammor bör blir uppvaktade utav sina loved ones. Älskar mina fina killar så himla mycket, vad vore jag utan er?! ♥♥♥

Vi har precis ätit hemmagjord pizza och nu tänkte jag bara ligga i soffan och dega en stund. Sedan sticker vi iväg på söndags fika hemma hos familjen Basilios, mysigt!


Söndag 29:e maj

Sjukt jävla rolig kväll igår!! Kan ju lova att jag mår som jag förtjänar idag, hela kroppen värker och huvudet ska vi inte tala om. Först möttes vi upp hemma hos finaste Naja där vi bytte om och gjorde oss i ordning. Puttrade sedan ner på stan och satte oss på Ceasars. Där blev vi kvar ett tag, käkade och drack gott. Drog sedan vidare till femfemnoll som var stängt. Så det blev till att sätta sig på baren brevid. Ett hak i min smak, det dracks drinkar och shots tills det var dags att rulla hemåt. Tack finaste för en super mega rolig kväll, I love you! <3

Nu under morgonen har jag varit riktigt effektiv, då jag hunnit med att både vika tvätt och storstädat lägenheten. Duktig tjej!  När R kommer hem från jobbet ska vi göra hemgjord pizza och ha en riktig familjemys-dag. Lite senare sticker vi hem till lillfisens faster och kusiner. Helt okej söndag!



Yesterday's fyllekaja!



We ain't stoppin' keep on dancing till the world ends

Hemma efter en super mysig dag tillsammans med mamma, mormor och syster. Lillfisen har äntligen fått sig en tuff sommar/vår/höst jacka, slänger in en bild lite senare.

Jag och min fina flicka Naja är riktigt party-sugna, så ikväll drar vi ut och slår klackarna i taket. WOOOHOOO!! Har precis duschat och ska strax rota igenom garderoben efter något snyggt att ha på mig. Frågan är dock, byxor eller klänning, byxor eller klänning, byxor eller klänning?!

Ha en awesome lördagskväll, puss!


Ha en fin dag!



Nu sticker jag och mina vapendragare hem till mormor för lunch, samt shopping i Sollentuna Centrum. Hoppas på lite kvälls häng med finaste Naja lite senare när vi kommit hem till Södertälje igen.

Ha en fin dag vänner!


Lördag 28:e maj

Godmorgon sunshines!

Det är andra natten i rad som Elias sover hela natten, med undantaget för en flaska välling sisådär kring fem-snåret. Han sover nästan bättre här hemma hos mormor än hemma hos oss i Södertälje. En annan är så trött att ögonen går i kors, men hur mycket jag än försöker så kan jag inte somna om. Suck!

Idag åker vi hem till mormor och hälsar på, och där blir vi kvar på lunch. Sedan blir det en snabb shopping runda i Sollentuna Centrum med mami och syster, mysigt! Lite senare åker vi hem till Södertälje och myser med pappa R. Nu ska jag gosa ner mig hos finaste bebis en stund och vänta på att resten av familjen ska vakna.


Baby in the box.







Medans somliga har fredagsmys i soffan, föredrog lillfisen att hänga i en kartong. Kul kille!


Fredag hemma hos mamma



Hej schleeeten tjeej!

Mäkta imponerad är jag, lillfisen sov i sin egen säng i princip hela natten tills tidigt in på morgonkvisten. Känns som om vi börjar få ordning på både mat och sovtider. Men jag ska inte ta ut min lycka i förskott, för rätt som det är så lär jag få äta upp mina ord. Hur som helst idag klev vi upp pigga och glada, redo att ta tag i dagen!

Idag skulle vi åkt hem till mormor ( Elias gammelmormor) men vi skjuter upp det tills i morgon. Vi sover nämligen över här hemma hos mamma ikväll. Vi skippar helt enkelt bröllopet vi var inbjudna till. Detta av den enkla anledningen att jag varken känner dem särskilt väl, samt vi har ingenting gemensamt. Vissa människor tycker man bara inte om, jag kan helt enkelt inte rå för det. Jag behöver inte gå in på vidare detaljer, vi blir i allafall kvar här medans R går på bröllopet i vårat ställe.

Just det, har jag sagt att lillfisen börjat lära sig att gå? Jajamänsan, med ett stadigt grepp om lillfingret går han helt själv. Ge det en månad så kommer han att gå helt själv utan stöd. Mammas och pappas stora lilla kille.


Mysig dag på stan med lilla familjen



I denna stund, en trött liten bebis sovandes i mammas och pappas stora säng ♥

Idag har det varit strålande sol precis hela dagen, med undantag för blåst. Men stoppade inte oss från att ta oss ner på stan tidigare i eftermiddags. Käkade mongolisk buffé på Roxy, ingen smakupplevelse direkt men god nog förr att mätta våra hungriga magar.

När vi var mätta och belåtna puttrade vi vidare ner mot vattnet och matade ankorna. Kul tyckte Elias, blåsigt värre tyckte mamma och pappa! Så istället satte vi oss på torget och någonstans på vägen lyckades vi även få den lilla att sova sin eftermiddags-nap. Perfekt! Tog en sväng in på H&M och Lindex efter att R åkt till jobbet, och ut kom jag med världens läckraste jeans jacka. Med andra ord, en väldigt glad mamma. Skulle verkligen behöva hitta en ny jacka till Elias, men det finns varken några snygga eller prisvärda. För hur kul är det att sätta på ungen något som sjuttioelva andra ungar har på sig?! Polarn o Pyret är bara uttjatat och svindyrt, ingenting för oss.

Nu är vi i allafall hemma och bara myser, hemmet ser återigen ut som sju svåra år. Men ingenting jag varken orkar eller har lust att ta tag i denna kväll. Istället tänkte jag krypa upp i soffan och glo på teven en stund. I morgon sticker jag och Elias ut till sollentuna för att hälsa på mormor och gammelmormor. Mysigt! Kanske blir det en tur till Sollentuna Centrum också.


En dag i Liljeholmen

I natt har vi fått sova någorlunda skapligt. Elias sov i princip hela natten i sin egen säng, men vaknade strax efter klockan fyra och ville komma till oss. Helt okej för min del, jag ligger gärna och snosar bebis tills det är dags att kliva upp. Tog en lång och välbehövlig sovmorgon för att sedan kliva upp och äta en god frukost.

Bestämde oss för att ta oss in mot Stockholm för lite shopping och en mysig fika, men vi fick snabbt tänka om. På en millisekund slog vädret om och regnet fullkomligt vräkte ner utanför fönstret. Så vi packade in oss i bilen och körde mot Liljeholmen istället. Kikade runt i några butiker och vi lyckades fynda ett par snygga jeans till mig och en skjorta till R. Shopping humöret droppade rätt fort och vi satte oss på McDonalds där lillskruttis fick i sig en stadig lunch. Han fick en ballong också, lillkillen. Dagens höjdpunkt! Ballongen släppte han inte för sitt liv, om inte ens för en liten sekund. Älskade lilla barn.

Regnet fortsatte värka ner hela vägen hem, men nu tycks det ha börjat spricka upp igen. Nästan så att man kan ana en liten solglimt när man kikar ut igenom fönstret. Nu ska jag krypa upp i soffan med mina fina killar och glo på ett fakta program om danska läkarstyrkor i ett krigshärjat Afghanistan. Mycket intressant!



Lillskruttis tyckte visst att mamma skulle äta också, omtänksamt kan tyckas!



Från ett hus hörs ett barnaskri...


Elias behagade att vakna i samma veva som jag skulle ställa mig vid spisen och laga mat. Ungen har i princip skrikit som en stucken gris hela kvällen. Han ska inte sova, inte äta, inte leka och han ska absolut inte sitta i mammas knä och nappen ska han definitivt inte ha i munnen. Nej, denna kväll är protesternas kväll. Jag vill kräkas och krypa upp i fosterställning. Ja, så trött är jag just nu.

Någon timme senare hade ungen skrikit så pass mycket och länge, att han tillslut lutade sig mot soffan med huvuden vilandes mot ena soffkudden. Jag anade att han skulle slockna vilken sekund som helst av ren utmattning. Så jag tog upp honom och lade honom tätt intill mig och gissa vem som snarkade som en liten gris två sekunder senare?! Det är min lilla unge det. Ibland är det lika bra att bara låta dem små liven vara, när ingenting duger då finns det inte mycket mer att göra. Detta händer alltid när han sovit alldeles för lite under dagen. Han kämpar in i det sista för att hålla sig vaken och tillslut blir han så övertrött att det hela går över styr.

Efter att ha flyttat över honom till sängen, kan jag äntligen inta ryggläge i soffan och invänta älskling som snart kommer hem. I morgon är han ledig och då ska vi ha en riktig familje-mys dag. Jag är lite sugen på att göra en utflykt om vädret tillåter. Någon som har något bra förslag på man skulle kunna hitta på med en liten?!


Godnatt raringar ♥


Våran tisdag

Nu är vi hemma efter ett par mysiga timmar hemma hos bästa Frida, tillsammans med Sofia och hennes lilla Anton. Usch, jag har verkligen kännt mig som världens sämsta kompis idag när jag var tvungen att behöva hålla detta hemligt. Men jag kan ju inte avslöja vad som är på gång, då förstörs hela grejen. Jag kommer att berätta för er här på bloggen lite senare framöver.

Funderar på om man skulle ta och laga något smaskigt till middag. Jag som hade hoppats på att Elias skulle sova en stund, men icke! Nej här skall inte sovas, sova är överskattat. Istället ska han testa mig och tänja på alla gränser som det möjligtvis går att tänja på.Han är så sjukt medveten om vad han vill och han gör vad som helst till varje pris. Allt för att få hans vilja igenom. Vad han dock inte är medveten om är konsekvenserna som medföljer. Det positiva är att han faktist förstår när han gör just fel. Ett gott tecken på god uppfostran. Älskade lilla unge som jag älskar dig, men ibland har du en tendens att driva din mor till vansinne.

Detta inlägg har nu tagit mig snart en timme att plita ner, fick lov att ta en paus från skrivandet. Lyckades äntligen få mitt lilla barn i säng och nu sussar han sött i våran stora säng. Kanske man skulle ta och laga den där middags maten och unna sig lite ensam-mamma-tid. Skönt!


Tisdag 24:e maj

Hej vänner! Hur mår ni idag, bra hoppas jag?! Här hemma är vi mer eller mindre på väg utanför dörren. Idag hänger vi med tjejorna, men vart sjutton tog det härliga vädret vägen?! Man kan riktigt känna hur regnet hänger i luften och när man som minst anar det, så vräker det ner. Trist!

Jag har även suttit i telefon med min fina vän Calle, vi har nämligen storartade planer på gång. Ingenting jag kan avslöja här i bloggen, top secret i allra högsta grad. Vi ska dock ses över en fika på fredag, It's about time.

Nu ska jag ringa några korta men viktiga samtal, skickade nämligen in ansökan om förskoleplats till Elias. Saken var bara den att jag glömde skicka med ett personbevis så nu måste jag göra om hela proceduren, suck! Måste även ringa svenska kyrkan för att fixa med dop, jag vet vi är så sjukt sent ute med detta. Bättre sent än aldrig som man brukar säga.

Ha en fin dag!


Pretty woman, walking down the street...

Har precis kollat klart på en av världshistoriens bästa filmer, nämligen Pretty Woman. Jag har alltid diggat Julia Roberts, och måste kvinnan vara så otroligt vacker. Jisses, vilken skapelse! Mina fina killar har redan krupit ner i sängen och jag ska strax göra detsamma.

Kvällen har vi för övrigt spenderat hemma hos finaste Naja och hennes goa lilla William. Dock hade ungen gått helt bananas och stackars Naja var helt färdig. Blev en tidig kväll och R fick snällt komma och hämta oss då vi lämnade vagnen i bilen. Väl hemma lyckades vi få Elias i säng, äntligen i någorlunda normal tid kan tyckas. Så jag och älskling passade på att sitta ute på balkongen, rökte vattenpipa och babblade på som vi alltid gör. Mysigt!

I morgon blir det upp i ottan för att hänga med tjejorna samt dra in till Stockholm en sväng.

Night darls ♥



Måndag 23:e maj

Godmorgon raringar!

I morsse blev jag väckt av att min fina flicka Naja ringde mig, dock var jag helt väck och hörde inte ett smack. Elias som annars är en väldigt morgonpigg liten krabat sover än, ser så himla skönt ut där han ligger och snusar under täcket. Var egentligen meningen att vi skulle följt med Naja och Willam till sjukhuset nu på morgonen, men så blev det icke. Med tanke på att William legat med feber i natt så bestämde vi oss för att avvakta nu under förmiddagen. Kanske blir det så att vi ses en liten sväng senare idag.

Ska strax försöka masa mig upp ur sängen och ta ett ryck här hemma. Ser ut som sju svåra år, vilket är allt annat än okej. Så dagens projekt, storstädning!


Grillkväll hemma hos mamma

Nyss hemkomna från en super mysig kväll hemma hos mamma tillsammans med mina fina killar. Gissa om vi är proppmätta?! Vi tog med oss ett stycke flintastek och till detta serverades även ugnsbakad färskpotatis med vitlök och gräslökssmör och grillade grönsaker. Underbart att kunna sitta ute på balkongen i gassande sol med ett glas bubbel och bara umgås. Elias var som lyrisk där han kröp omkring, skrattade och pratade för sig själv. Och när han inte gjorde det joinade han oss andra och chillade mest där han satt i sin fina barnstol. Mammas och pappas älskade lilla unge!

Efter maten bjöds det på en himmelskt god hallonpaj, marshmallows och två sorters vattenpipa. Life is good! Nu ska jag strax krypa ner i sängen, i morgon hänger vi med finaste Naja och hennes lilla William.

Slänger in ett par bilder från kvällen som varit, godnatt raringar!









Godnatt!

Haft en helt awesome kväll med min fina vän Naja. Dock blev det ingen sen kväll med tanke på att både hon och mannen min ska upp jobba tidigt i morgon bitti. Så jäkla skönt att bara kunna sitta och snacka om precis allt och ingenting, även om det det innebar att vi blev något runda om fötterna. Det är vid sådana här tillfällen allting bubblar upp till ytan och plötsligt går det verkligen upp för en hur skört livet är. Men jag tänker inte ljuga längre, I'm fed'up! Nu river vi ned den rosa fluffiga fasaden, ska förklarar för er i ett senare inlägg.  Jag har sagt det förut och jag säger det igen, men jag vet inte vad jag hade varit utan dessa tjejor. Är så sjukt jäkla glad att jag lärt känna dem, det är vi forever and ever ♥

Nu är jag i allafall hemma, hunnit plocka undan i lägenheten som ser ut som sju svåra år samt vikt all tvätt. Om man skulle ta och krypa ner i sängen brevid mina fina killar kanske. I morgon sticker jag och liten hem till finaste Naja på fika, my life is about to change! Tack som fan finaste vän för ikväll, kärlek!!!!

Godnatt ♥


Saturday night out ♥

Nu sticker jag ner på stan och möter upp min fina flicka Naja Möller Nielsen för att ta ett glas eller två. Time for some catching up, åh vad mysigt!!! Mina fina killar åker hem till en kompis och fikar och senare ikväll blir det soffmys och självklart en massa gottis.

Ha en awesome lördagskväll ♥


Lördag 21:a maj

Denna morgon och förmiddag har vi egentligen ägnat åt att bara dega här hemma. Ibland kan jag tycka att det är riktigt skönt att bara vara hemma och göra absolut ingenting, jag tycker inte om att behöva passa tider. Blev hur som helst en sväng till ÖoB för handling av hårvårdsprodukter samt tvättmedel.

Passade även på att slänga in lite tvätt medans tvättstugan ändå var ledig. Och så fort allting är färdigt drar jag och mina fina killar ner på stan. Skulle behöva införskaffa lite nytt i garderoben samt nya shoes, har nämligen spanat in ett par virkade ballerinor inne på H&M. Såvida dem inte är helt slutsålda vill säga.

Ikväll blir det grill och balkongmys hemma hos oss, alltså kan inte denna lördag bli allt annat än bra.


Fredag hemma hos mamma



Vi kom hit strax efter halv fyra någongång, orkade bara inte gå upp till mormor och hälsa på så vi tar det en annan dag. Istället åkte vi hem till mamma direkt och här blir vi kvar ett par timmar till. Elias är det full fart på, inte en lugn stund på den ungen. Vi har även hunnit med en promenad ner till affären och handlade med oss middag och en massa gottis tills ikväll. Det är ju faktist fredag, och det tänkte vi dessutom skåla in med en flaska skumpa! Något som jag verkligen unnar mig själv efter denna helvetes vecka.

Ha en fortsatt trevlig fredagskväll vänner!


Torsdag 19:e Maj

Blev ingen långvarig bloggpaus, kände dock att jag verkligen behövde lägga tid och kärlek på min fina lilla familj. Har länge suttit och velat fram och tillbaka om jag ska gå ut i bloggen och bli mer personlig. Jag menar, bloggen är den enda platsen där jag kan dela med mig av mig själv. En plats där jag kan ventilera mig och få utlopp för alla mina känslor. Men jag vet också att det kan slå tillbaka på mig själv, och jag vet inte om det är värt risken. Fördelen med det hela är att jag kan hjälpa andra, inklusive mig själv. Jag behöver nog ge mig själv lite mer tid att fundera på det.

Hur som helst så har två killar från Telge bostäder varit här idag och snickrat upp vårat nya fläktskåp i köket. Äntligen slipper vi se det där förbaskade fläktröret och vi har istället ett fulländat kök. Tack för det! Elias ligger och sover sin eftermiddagsnap och medans han gör det passade jag på att duscha, fixa och dona här hemma. Inväntar R som har varit i Flen under dagen och ordnat med lite pappersarbete. Hans namn står tydligen kvar på den gamla restaurangen och marken står i hans ägo. Mycket strange det där, med hjälp från en revisor skulle han dock få ordning på detta.

Lite senare sticker vi in mot Stockholm och njuter av solskenet, kanske hinns det med en fika på någon mysig uteservering också. Ska kolla med tjejerna om någon av dem har lust att haka på eller om vi möts upp i S-tälje istället. Jag börjar digga S-tälje mer och mer, kanske för att denna lilla stad tillför mer nu såhär under sommarhalvåret. Och tillsammans i goda vänners lag så kan det inte bli annat än lovely!

Ha en fin dag vänner!



He's no hero





Tar en bloggpaus tillsvidare, låten får tala för sig själv!




10-månaders kontroll

Det var nästan så att vi försov oss i morsse, när vi hade tid på BVC klockan tio. Vi flög mer eller mindre upp ur sängen, på med kläderna och iväg. Denna gången kom vi precis i tid, och blev ganska så snabbt hänvisade in till barnmorskan Mikaela. Där fick vi som vanligt mäta och väga våran lilla kille, dessvärre såg det inte lika roligt ut på viktkurvan. Dem senaste veckorna har Elias krånglat med maten och det syntes ju klart och tydligt. På cirka två månader har han bara gått up 250gram, när han borde ha ökat det tredubbla. Men det är bara att kämpa på, med tanke på utlandsresan och förkylning så kan det vara en mycket rimlig orsak till viktminskningen. Vi kom i allafall överrens med läkaren att vi skulle avvakta tills nästa kontroll. Angående öronen så kunde man inte upptäcka någon inflammation, endast öronvax som hade blockerat hörselgången. Efter mycket pill och pet fick läkaren ut vaxet och förhoppningsvis blir det något bättre nu. Men som vanligt ska man alltid vara uppmärksam för utan att man vet hut så kan öroninflammationen vara där. Kommer febern tillbaka så ska vi genast åka mot barnmottagningen på huddinge sjukhus.

Elias ser i allafall ut att må bättre idag och tempen visade endast 37,0 grader under morgonen. Skönt! Dock är han ovanligt trött och brister ut i gråt för minsta lilla. Det visar klart och tydligt att han inte är riktigt hundra ännu, får se om en flaska välling och en eftermiddagsnap kanske gör susen. En annan ska hoppa in i duschen och ta tag i dagen. Om tillfälle ges så funderar jag på att fixa lite på balkongen, för där ute kommer många sommarkvällar att spenderas kan jag tänka mig. Införskaffa nya möbler vore ju ett första steg i rätt riktning, hej sommar här kommer jag!


Misstänkt öroninflammation



En annars så mycket glad och välmående liten kille, busandes med sin pappa i bilen under ökensafari i Wadi-rum.

Efter många om och men har den lilla äntligen somnat, febern kvarstår då tempen visade 38,8 grader. Misstänker en eventuell öroninflammation då han tagit sig för öronen ett par gånger och jag får knappt vidröra honom där. Sitter som förtvivlad och velar om vi ska ta oss till akutmottagningen nu ikväll eller vi ska vänta tills BVC i morgon bitti?! Antibiotika får vi ändå inte utskrivet förens tidigast i morgon och den lindrar inte heller smärtan direkt. Finns det möjligtvis någon värre känsla än att se sitt eget barn lida?! Det gör ont i mig, på riktigt.

Inväntar darling som kommer hem från jobbet om inte allt för länge. Sedan får vi besluta om hurvida vi gör angående sjukhusbesök. Återkommer lite senare om hur allting har gått.


Tisdag 17:e Maj

Det råder fortfarande sjukstuga här hemma hos oss, och idag har febern slagit till. Elias har vaknat upp ett flertal gånger och gråtit hejdlöst, för vad har jag ingen aning om?! Magont, hungrig, öroninflammation? Efter tre flaskor välling och en massa gos somnade han tillslut om och vaknade strax efter klockan tio.

Ute har det varit grått och mulet större delen av dagen, lika bra då vi ändå blir hemma idag. Fram emot eftermiddagen tog vi tempen på liten som visade 39,1 grader. Bara att peta i ungen flytande alvedon och nu sover han likt en klubbad säl i soffan med snuttefilten virad runt omkring sig. Mammas älskade lilla unge!

Känner mig lite smått rastlös samtidigt som jag varken orkar ta tag i mig själv eller hemmet just för stunden. Blir till att slänga ihop en enkel middag och sedan krypa upp i soffan och snosa världens mysigaste bebis.


Måndag 16:e Maj

Hej darlings!

Bloggen har som vanligt fått ligga på latsidan denna dag, för här hemma råder det sjukstuga. Jag och Elias är fortfarande risiga, så idag har vi bara varit hemma och myst jag och mina fina killar. Glömde helt av mig att jag skulle ner på stan och träffa Naja i eftermiddags. Vad vi skulle göra kan jag inte gå ut med riktigt ännu. Vi tar det senare i veckan när vi kryat på oss!

Har precis stoppat om den lilla och själv sitter jag i köket och läser lite bloggar. Elias farbror samt R's kompis Loay är här på besök. Passar bra då jag får en liten lugn stund för mig själv, sådant man inte blir bortskämd med allt för ofta. Ska strax hoppa in i duschen och sedan bädda rent i sängen, för hur ljuvligt är det inte att krypa ner i en nytvättad och bäddad säng?! Funderar även på att baka en smaskig chokladkaka, cravings?! Oh yes!



Finaste bebis mumsar på en riskaka efter en mysig dag vid döda havet ♥



Söndag med bästa vännerna ♥

Idag har vi hängt med tjejerna, Naja stackaren satt och väntade på mig ända sedan tidigt i morsse. Glömde såklart vagnen i bilen då R var på jobbet. Så vi fick snällt sitta och vänta på att han skulle komma hem så att vi kunde ge oss iväg. Mötte upp flickorna på stan för shopping, fika och självklart massa babbel. Vi har också planerat och fixat med grejer inför Najas bröllop som går av stapeln om cirka en månad. Ett väldigt enkelt sådant men förhoppningsvis också ett minnesvärt bröllop. Världens gulligaste par så ni anar inte!

Något senare hakade även Sofia och hennes lilla Anton på, och tillsammans puttrade vi vidare hem till Naja. Ungarna fick leka av sig och vi fortsatte babbla vidare. Mysigt! Tack tjejer för en super härlig dag, all min kärlek till er ♥♥

Nu är vi hemma, maten står på spisen och är snart färdig att serveras. Lite osäker på om jag lyckats med riset då jag testade den nya buryani kryddan vi fick av svärisarna. Anar att det kan bli något spicy, äsch det får la gå för denna gång. Ikväll sticker vi hem till Elias faster och kusiner på fika, som vi har längtat efter dem!


While in Wadi-Rum











Lånar ett par bilder som min fina syster lyckades fånga på kameran under våran ökensafari i Wadi-Rum. Jag älskar hur färgerna och formationerna går så vackert ihop. Lite svårt att föreställa sig att man faktist har varit där, även om jag kanske inte kunde uppskatta det just i den stunden. Äventyr är det bästa jag vet, det skänker mig liv!


15:e Maj - I Sverige

Trötta och mosiga i huvudet har vi äntligen landat här hemma i Södertälje igen. Kom förvisso hem strax efter lunchtid, men har sovit bort större delen av dagen. Känner mig fortfarande något vimmelkantig efter flygresan. Lämnade hotellet strax efter midnatt i fredags och boardade planet några timmar senare. Mellanlandade i Istanbul med ca tre timmars väntetid, samt försening på nästan en timme. Finaste bebis var så snäll hela resan, både på dit vägen och hela hemvägen med undtantag för gråt strax innan landning. Lite mallig blir man när precis varenda själ stannar upp och välsignar våran lilla kille. Sötare unge får man nog leta efter, mammas och pappas lilla älsklings kille.

Har precis glott färdigt på Eurovision song contest, Sverige och Erik Saade fick nöja sig med en tredjeplats. Bra jobbat även om schlager inte ligger mig allt för varmt om hjärtat. När man väl börjat titta är det bra svårt att sluta. Mina fina killar sover som två klubbade sälar på vardera sida om mig och jag ska strax göra detsamma. Dock svider det på hela kroppen efter torsdagens poolhäng på Holliday Inn, nu såhär efteråt har jag faktist fått riktigt bra med färg på kroppen. Fräscht! Hoppas på sol i morgon så man kan sitta ute på balkongen en stund. Får se om vi sticker ut och träffar brudarna, helt sjukt vad jag har saknat dem!

Godnatt!


Sista kvällen i Amman

Idag är det vår sista kväll här i Amman, vi lämnar hotellet vid midnatt då planet inte lyfter förens strax efter klockan 03:00 i natt. Ska bli ganska så skönt att få komma hem, äntligen få andas ren och frisk luft. Jag är fortfarande sjuk och febern kommer och går lite som den vill. Känner mig helt sänkt och skulle egentligen bara vilja sova, Köpte med oss hostmedicin som ska dämpa hostan och kombinera den med en alvedon är rena mirakelkuren. Har sovit så otroligt skönt i natt, men aj aj aj vad mina stackars lungor har fått ta stryk idag. Blir nog en sväng till vårdcentralen när vi kommer hem.

Tidigare idag var vi på lunch hos R's mammas moster och träffade även några andra släktingar på hennes sida. Jag är fortfarande proppmätt, och vad fint hon bodde den där mostern. Lägenheten låg i en liten finare del av staden, den var så otroligt lyxig så ni anar inte. Köket fick mig att gapa, drömkök! Det bjöds i allafall på fantastisk mat och färsk frukt till efterrätt. Senare ikväll sticker vi hem till R's föräldrar och säger hej då. Om jag känner R's mamma rätt så kommer det bli rena ramal gråtkalaset. Dem är så söta mina svärisar, så glad att jag äntligen fick träffa dem. Jag är som en dotter för dem, som R's pappa så fint uttryckte det. Gulle dem!

Nu ska jag i allafall kila upp till rummet och packa det sista och försöka vila en stund. Vi hörs hemma i Svedala igen! Planet landar ca 11:00 i morgon förmiddag, med mellanlandning i Istanbul :D


Buskillen ♥ ♥ ♥







Lånade dessa bilder tagna av min syster nere i hotell lobbyn. Här busar prinskorven med farmor och hennes väska. Mammas och pappas finaste lilla kille, som vi älskar dig!


Hej sjuk tjej!

Idag mår vi inte alls något vidare, fan vad risig jag känner mig. Hostig och snorig som sjutton, orkar inte engagera mig i någonting överhuvudtaget. Jag och R tog oss ner till Down Town tidigare i förmiddags, vilket jag känner nu såhär i efterhand inte alls var någon bra idé. Om jag mådde dåligt då, så mår jag om än sämre nu. Försökte sova en stund nu på eftermiddagen, men hostan vägrade ge med sig och det var bara till att kliva upp. Käkade lunch/middag på hotellrummet idag då R hämtade med sig från en irakisk restaurang här i närheten. Mamma och syster mår ungefär lika risigt som jag, bara mina fina killar som mår hyffsat okej. Tur är väl det!

Ska strax kila upp på hotellrummet och ta mig en välbehövlig dusch. Jag ser väl ungefär ut som jag mår, icke attraktiv med andra ord. Sedan tar vi väl oss ut för en kopp thé eller smoothie på ett närliggande café.



Sjuklingar!



Dagen började med att vi vaknade upp super förkylda. Måste bero på den dåliga luften, alla avgaser och allt rökande av vattenpipa. Vi går mest runt och hostar och på Elias rinner snoret likt kranvatten. Bara välling som gäller och någon enstaka sked med fruktpuré.

Idag är det sista dagen för mammas kille här nere i Amman, så ikväll käkar vi middag på Zaatar' W Zeit. Där spenderade vi nämligen gårdagen, jag, R och syster. Efteråt satte vi oss på Pestiche, ett mysigt fik och rökte vattenpipa. Vi hade så himla mysigt, och helt sjukt goda coktails hade dem också (alkoholfria) Här serveras nämligen ingen alkohol förutom på små liqour stores.

Eftermiddagen har vi spenderat i Sweifieh, där vi har kollat på en ny förlovningsring till mig. Den jag har nu (tvådelad ring) är alldeles för stor och jag måste hitta en ny. Dock hittade jag ingen som föll mig i smaken, så vi får helt enkelt leta vidare. Vi har också shoppat loss inne på Max, en något billigare klädesbutik här nere i Amman. Käkade sedan lunch på Subway och knatade vidare till en liten butik där vi köpte baklavan som ni kan se på bilden ovan. Den mumsade vi i oss på vårat lilla fik som ligger strax brevid vårat hotell. Där blev vi kvar en bra stund, planerade inför morgondagen då vi tar en tripp till döda havet. Det var egentligen meningen att vi skulle byta hotell, men med våran vanliga otur gick det inte. Datumen för avbokning hade redan infallit, så vi får helt enkelt nöja oss med att bli ruinerade resten av veckan. Kan det väl vara värt!

Nu ska jag kila upp till hotellrummet och göra mig i ordning inför kvällen.


Hussein park

Gårdagen vart riktigt lyckad med undantag för en mycket trött och arg liten bebis. Vi tog taxin till en av Ammans bästa fisk & skaldjurs restauranger. Där käkade vi grillade tiger räkor, meze och grillad fisk. Vi beställde ett fat med en bjässe till fisk på ca 4 kilo. Aldrig någonsin har jag ätit sådan god mat, och jösses vad mätta vi blev. Nästan så att vi rullade hem, vore ju skam om vi inte hade blivit mätta. Trevligt att umgås med svärisarna också!

Idag har vi varit i Hussein park och knatat omkring i det härliga vädret. Det råder som sagt brist på saker att göra här nere i Amman. På tisdag byter vi äntligen hotell, ska bli så otroligt skönt med sol och bad. Som vi har längtat! Hur som helst så tog vi en vända inne på Automobile museum, helt sjukt vad grymma bilar. Allt från Lincolns och Aston Martins från tidigt 1900-tal till nutidens ferraris, porche's, fordar och opels. Slänger upp bilder något senare, tar så sjukt lång tid att ladda upp bilder.

Efteråt satte vi oss på ett mysigt litet fik, käkade lunch och rökte vattenpipa. Mysigt! Sedan tog vi taxi tillbaka hem till hotellet, och vi tjejer unnade oss en mysig stund på hotellets health club. Där simmade vi i bassängen, badade jacuzzi, bastade och peelade oss inne i ångrummet. Fail att jag lyckats bränna mig på ena sidan av axeln när jag gått i linne i princip hela dagen. Så typiskt mig!

Sitter just nu nere i lobbyn och väntar på mina fina killar som är hemma hos R's föräldrar. Skönt med barnledigt faktist, och dessutom blir jag en mycket snällare mamma då. Ikväll sticker vi förmodligen till Down town eller så sätter vi oss på något mysigt ställe att käka middag på. Mamma och hennes kille firar nämligen två år idag och då vill dem vara själva. Skönt att kunna göra sånt som bara vi vill göra :D

Ha en fin kväll vänner!



Roman Coloseum, Wadi Al-Sayr









Bilder tagna tidigare i veckan då vi besökte det romerska coloseumet i Wadi Al-Sayr. Sjukt mäktigt att kliva allra högst upp och se ut över Down town och närliggande områden. Besökte även ett tillhörande museum med allt från kläder och smycken till mosaik tavlor. Fascinerande, tycker ni inte?!


Al Baraka mall

Det börjar råda brist på saker att göra här nere i Amman, lite långtråkigt skulle jag nästan säga. Så idag tog vi taxin tillbaka till shopping stråket i Sweifieh som vi besökte igår. Köpte två par jeansleggings inne på VeroModa, dem är ju så snygga och dessutom får jag perfekta jeansrumpan i dem. Ett par marinblåa och militärgröna, snyggt i sommar att matcha med vad som helst egentligen. Mamma fyndade inne på den super heta butiken Stradivarius, en annan måste hålla igen plånboken ett tag. Vi har ju faktist en hel vecka kvar här nere. Pengarna bara rullar iväg, ni anar inte hur dyrt det är här. Inte klokt! Vi blir fattiga som kyrkråttor när vi kommer hem sen, tacka gudarna att barnbidraget trillar in om inte allt för länge.

Efter att vi strosat omkring ett tag satte vi oss ner på Starbucks, så jäkla fail att dem inte ens har chai-latté. Mycket dåligt, så jag fick bli utan denna gång. Vi fortsatte sedan promenera upp mot Al Baraka mall där vi köpte på oss lite barnkläder och R köpte sig en tröja. Käkade lunch på subway innan vi tog taxin tillbaka hit till hotellet. Elias är uppe hos mormor och moster en stund, skönt att bara få vara för sig själv en stund. Har sjuk mensvärk och halsen är svullen, hello sickness!

Ikväll ska vi käka middag med svärisarna, ska tydligen till någon fiskrestaurang där man får välja fisken helt själv. Där tillagas den sedan på plats, prima färskvara. Mums!



Down town today

Nyss hemkomna från en mysig kväll ute med familjen. För omväxlingsskull tog vi en taxi till ett ställe jag inte minns namnet på. Där strosade vi i allafall omkring, kikade i butiker och käkade middag på en jätte mysig restaurang. Som vanligt skulle precis alla pussa och krama på våran lilla kille, inte nådigt vad bortskämd ungen är med uppmärksamhet här nere. Stolta föräldrar är vi såklart! Finare unge får man leta efter.

Tidigare idag tog vi en tripp till down town, även kallat city center. Där såldes mest krimskrams i varenda litet kvarter, så det blev bara lite kryddor och hudvårdsprodukter som fick följa med hem. Tog oss lite senare vidare mot Mecca mall och käkade lunch. En halv taskig syriansk buffé med sämsta servicen jag någonsin varit med om. Irritationen och tröttheten tog ut sin rätt och för första gången på länge bröt det hela ut i bråk.

Som plåster på såren tog vi tjejer oss ner till inomhus poolen. Till våran besvikelse var jacuzzin avstängd, så vi fick nöja oss med en simtur i den stora poolen. Bastade en stund och sedan in i ångrummet. Sen kom badvakten, en palestinier på 19 år och erbjöd oss gratis hammam. Mycket välbehövligt, där blev vi tvättade, skrubbade och masserade. Hur najs?! Känner mig som en helt ny människa, detta gör vi om väldigt snart!

Vi har funderingar på att lämna Amman och spendera våran sista vecka i Aqaba. Vi har gjort Amman och känner oss ganska färdiga här! Nu vill vi ha sol och bad, vi är inte ett dugg solbrända vilket känns lite trist. Det visar sig i morgon hur vi gör, det är ju såklart en prisfråga.

Nu ska jag kila upp till mina fina killar som myser uppe på hotellrummet. Med det säger jag godnatt!









Dead sea



Hej Hej! Har äntligen tagit mig tid till att uppdatera bloggen, vi har nämligen gratis internet här nere i hotell lobbyn. Vi bor på ett hotell mitt i Amman, strax ovanför huvudgatan. Allting är så otroligt intensivt och det tar tid för kroppen och hjärnan att ställa om sig.

Det har varit ett par intensiva dagar med många äventyr. Igår hyrde vi en bil som tog oss till Petra, där vi knatade omkring och kollade på gamla ruiner. Nästan outhärdligt i denna värme som dragit in över Jordanien, men vi tog oss i allafall runt. Häftigt med alla beduiner, dromedarer, kameler, hästar och åsnor vi han skåda på vägen. Så sjukt fascinerande med dessa beduiner som bor mitt ute i ingenstans medans andra bor mellan vanliga hus. Där står dem med sin lilla hord eller flock av magra små fårstackare. Fördelen med att bila runt Jordanien som vi har gjort, är att man får se så himla mycket intressanta saker på vägen. Jag är minst sagt tagen! Det är så himla vackert och man ser verkligen kontrasterna mellan de olika delarna av landet. Men vart man än kommer så blir man alltid lika trevligt bemött.

Efteråt fortsatte vi hur som helst till Wardi Rum, som består av bara öken i princip. Där väntade en jeep som tog oss ut på öken safari. Om inte Elias hade varit så sjukt förbannad och arg så hade jag nog uppskattat det mer än vad jag gjorde just då. Stackaren var helt utmattad av värmen, men efter en flaska välling så var han väck i någon timme eller två. Häftigt var det i allafall att få se alla formationer i bergen och slira runt i sanden. Hur sjutton man navigerar i öknen har jag ingen aning om, men tillbaka kom vi. Där väntade våran bil som tog oss hem till Amman igen. En bilresa på ca 4 timmar och sen stupade vi mer eller mindre i säng.

Idag tog vi bilen till döda havet för sol, bad och relaxing. Visste ni att döda havet har den lägsta havsnivån i världen?! Det är sinnessjukt varmt och man flyter i princip utan minsta lilla simtag. Att ställa sig på fötter igen är näst intill en omöjlighet. Fan vad roligt det måste ha sett ut, men jag är så glad för att vi åkte dit. Vi fick även smörja in oss i lera, riktig spa-feeling. Och vilken babylen hud man fick efteråt! Vi har också badat i de olika poolerna. Här finns ingen strand, utan vi tog in på Mövenpick hotell där man får ett kort laddat med 40JD (400:- SEK) som vi spenderade precis som vi ville. Där kunde vi även bada i deras lyxiga pool bassänger. Jag och R fick äntligen lite alone time och vi tog oss ner till poolen på nedervåningen. Där låg vi i poolen och njöt av den otroliga utsikten, på andra sidan kunde man nämligen skymta Israel. Lite coolt!

Nu ikväll har vi käkat på en liten lokal restaurang samt fikat på deras välkända fik Habibah. Nu är vi proppmätta och jag ska strax bege mig upp till rummet för lite välbehövlig sömn. I morgon hoppas vi på att dem fått igång poolen på taket och senare på eftermiddagen sticker vi till Down Town för lite shopping.

Puss!


Valborg



En bild som min vän Lisa tog på Elias och moffa på Johannas utspring i fredags. Jag bara älskar den här bilden!

Festligheterna fortsätter och bloggen blir som vanligt lidande, ber så hemskt mycket om ursäkt för det. Natten till lördag spenderade vi hemma hos mamma ute i sollentuna. Trötta och utslagna efter fredagens studentfirande, masade vi oss upp strax före lunchtid för att möta upp R vid stockholms södra. Där blev vi upplockade med bilen och for hem till Södertälje.

Vi hann i princip bara hem och vända igen för att hinna till nästa partaj. Och denna gång hemma hos R's släktingar. Där bjöds det på fantastiskt god mat och lite dessert på det. Elias fick en ny kompis, lilla Daniella på snart 2 år. Tillsammans lekte dem och busade ända tills Elias slocknade av ren utmattning. Stackarn har inte haft en lugn stund på flera dagar nu. Som ni förstår så blir det alltså inget valborgsfirande för våran del. Dock skymtade vi fyrverkerierna nere vid centrum.

Ikväll har vi istället ägnat oss åt att packa resväskor, tvättat och städat samt hängt hemma hos litens faster. För i morgon bär det äntligen av mot vårat efterlängtade Jordanien. Senast klockan nio i morgon bitti måste vi åka hemifrån. Vi möter upp resten av familjen på Arlanda strax efter klockan tio, då planet går 12:40. Jag lär vara ett jäkla nervvrak i morgon, har jag glömt att packa något?! Don't think so!

Mina fina killar har redan krupit till sängs och jag ska göra detsamma. Jag tar med mig datorn och förhoppningsvis ska jag väl kunna blogga lite grann i allafall. Om inte internet strular så att säga, hotellet ska tydligen vara femstjärnigt och utrustat med både utomhus och inomhus bassäng samt jacuzzi och gym. Lyx!

Godnatt Sverige, i morgon godnatt Amman!