Att sluta blogga...

 
Jag sitter i valet och kvalet om jag ska fortsätta blogga, eller om det är dags att sluta helt och lösenordsskydda bloggen. Inte för att det är tidskrävande på något vis, jag finner det bara väldigt tråkigt och omotiverande. Det är liksom inte ens roligt att logga in här längre, känns som att det är dags att sluta då. Ni som vill fortsätta att följa oss kan göra det på min instagram, Linelias heter jag där. Kanske jag tar up bloggandet igen en vacker dag, tills dess tackar jag för min tid här!
 


Hej måndag!

 
Så var första förskoledagen avklarad efter ett snart två månader långt sommarlov. Min fina lilleman, som inte är så liten längre, har förflyttats från småbarn till storbarnsavdelningen. Nu ska han hänga med dem stora barnen, åka på utflykter och ha med sig matsäck. På bara en sommar blev han plötsligt så väldigt stor, bitterljuv känsla. 
 
Hur som helst så hade dagen flytit på bra, lite ledset vid lämning men gick över på ett kick. Han har lekt, ätit och sovit. Hämtade honom strax efter klockan ett, käkade en tidig middag på donken följt utav parkhäng. I eftermiddag har vi också varit till BVC för att kolla upp de märkliga utslagen på Mejas fot, samt på Elias bröst, rygg och ben. Visade sig vara loppbett av något slag, hur sjutton dem nu hamnat där?! 
 
Efter en lååång dag blir det soffmys med minstingen i familjen framför teven. Lilleman har somnat för natten, förmodligen helt utmattad av dagens alla nya intryck :)
 
 
 


3 månaders kontroll på BVC & Vaccination

 
Lilla älskling, är det sant att vi har skapat dig?!
 
I måndags blev våran stora tjej hela 3 månader, och idag var det återigen dags för ett besök på BVC. Denna gång för 3 månaders kontroll samt vaccination, något som jag har gått och bävat mig inför ett bra tag nu. Jag själv är så himla spruträdd, och nu skulle jag behöva utsätta min älskade lilla dotter för det absolut värsta tänkbara. Måste ändå säga att hon skötte sig exemplariskt, grät inte alls lika mycket som jag förväntade mig att hon skulle göra. Duktiga tjejen!
 
Fortsätter pinna på i både vikt och längd gör hon också. En vikt på 6770g och hela 63cm lång, jösses vad du växer lilla älskling! Eftersom att amningen fungerar så bra och Meja får i sig precis så mycket som hon behöver, så drar vi ut på att börja med smakportioner tills hon är 6 månader fyllda. Jag tänkte faktist börja läsa på lite om det här med att laga maten själv, vilket jag har varit på tok för lat med att göra tidigare. Dessutom tänkte jag blanda ut maten med min egen bröstmjölk, vilket jag har hört skall vara toppenbra! Ni som har testat detta, kan ni inte dela med er av lite råd, tips och recept?! 
 


Bildbomb - Landet 2013

 
Vårat fina sommarhus
 
 
Lilleman och moster klappar kossorna
 
 
 
Vi promenerade upp till ladugården för att hämta mjölk
 
 
Lilleman ville också hjälpa till att bära
 
 
" Hallå?! "
 
 
 
Vi rökte vattenpipa i solnedgången
 
 
 
Soluppgång på Österröd 
 
 
En förmiddagstur ner till sjön
 
 
Mina hjärtan
 
 
Badkillen
 
 
Sand mellan tårna
 
 
Grebbestad
 
 
Mamman unnade sig en alkoholfri cider
 
 
Räkfrossa på Macri
 
 
 
Älvorna dansar
 
 
Ni får ursäkta att det har ekat tomt här på bloggen sedan ett par dagar tillbaka. Vi har varit fullt upptagna med att njuta av lata dagar på landet med god mat, strandhäng och mysiga barnvagnspromenader. Eftersom att jag dessvärre inte varit flitig nog med uppdateringen här på bloggen, så bjuder jag istället på en rejäl bildbomb istället.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Lyckliga dagar på landetKvällsunderhållning i bregottfabriken :D


I detta ögonblickUtsikten från köksfönstret. Slående vackert, jag vill aldrig åka hem!

Efter snart sex timmars bilfärd, har vi äntligen nått Bullarebygden beläget på västkusten. Båda mina troll har skött sig exemplariskt under hela resan, över mina förväntningar. Nu ska vi ta vara på och njuta av ett par dagars ledighet tillsammans med familjen.


Cottage-weekend

 
Så var vardagen åter i rullning efter en torphelg uppe i Åsmundsbo. Eftersom vi varken innehar rinnande vatten eller elektricitet, så blir det inte att vi åker upp särskillt ofta. Men nu skulle pappa upp en sväng över helgen, så vi bestämde oss för att följa med. Barnen har varit mer lugna och harmoniska än någonsin, och jag känner mig för engångsskull pigg och utvilad. Det enda negativa var väl all jäkla mygg och broms, och jag som lider av grav fobi för flygfän. Fy sjutton alltså! Lyckades dock klara mig undan för att bli biten, Meja likaså. Lilleman däremot ser inte klok ut, stackars liten! En fästing fick vi också plocka bort härom kvällen.Han lyckas åka på allt den där lilla killen, så blir det när man far omkring precis överallt och hela tiden. Helgen har bjudit på allt från strandhäng till traktor-åk och grillkvällar i skymningen. Mys! 
 
Idag har vi varit iväg på förmiddags fika hos svärisarna innan storhjärtat var tvungen att åka till jobbet. Annars har vi bara varit hemma, tvättat och packat lite smått inför resan ner till västkusten tidigt på onsdag morgon. Åh, som vi längtar nu! Hela 6 dagar blir vi borta, lite kort kan jag tycka men så hellre det än att inte åka alls. Nu ber vi till vädergudarna att veckan bjuder på sol och många härliga plusgrader! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


En dag med fina vänner

 
Idag har vi tillbringat dagen hemma hos Frida, Malte och Milo tillsammans med Carina, Emilia och Samuel. Detta var precis vad vi behövde, en hel dag då barnen fick leka av sig medans vi mammor fikade go'fika och umgicks som bara vi kan. Barnen lekte på så fint, lite tillsägningar och tillrättavisningar här och där. Vi är så pass bekväma med varandra vid det här laget, att vi kan säga åt varandras barn. Något vi ofta diskuterar när vi ses aåhär, vi kan verkligen prata med varandra om precis allt! Hur skönt är inte det liksom?! 
 
Timmarna gick, och kvar blev vi till sena kvällen. Vi klev innanför dörren strax innan nio, gjorde ett snabbt stopp vid affären. 
 
 
Båda mina troll har somnat för natten. Själv ska jag packa väskorna för en helg på landet, Tierp närmare bestämt. En helg utan vare sig elektricitet eller rinnande vatten, spännande...