Måndag & tankar om det gångna året

 
Så var snart år 2013 till ända, ett utav de bästa åren i mitt liv. Om man bortser från när Elias kom till oss, samma år som vi förlovade oss, och året där på som vi blev man och fru. Magiskt! I år blev vi tvåbarnsföräldrar, jag blev mamma åt världens vackraste och mest harmoniska lilla dotter. Lilla Meja! Det är helt klart med blandade känslor som jag välkomnar ett nytt 2014. Det nya året innebär bl.a att jag har lite drygt mer än ett halvår kvar på mammaledigheten tills Meja börjar på dagis. Jag kommer att börja jobba, så snart jag får mig en anställning. Vart får tiden utvisa, spännande! Förhoppningsvis flyttar vi till större, vi måste för jag blir snart galen utav att bo såhär som vi gör idag. Vi kommer också att åka iväg på våran absolut första utlandsresa som tvåbarnsföräldrar till ett soligt Teneriffa. Och det om exakt 26 dagar. Snacka om rivstart på det nya året. Behöver jag ens tala om att vi lääääängtar?! Jag ska verkligen passa på att njuta utav min sista tid som mammaledig. 
 
Idag har vi precis som igår, haft en riktig innemys-dag. Var dock iväg en sväng under förmiddagen för att hämta upp bl.a en sprillans ny sittdyna från Elodie details till Meja, samt lite kläder. Sedan fortsatte vi vidare hem till svärisarna för en kopp thé innan vi begav oss hemåt igen. Har inte varit det minsta flitig med kameran idag, så jag bjuder på några bilder från gårdagens lek här hemma. Barnen fick en lektunnel i julklapp utav deras farbror, minst sagt populär. Herregud så dem har busat och jagat varandra in och ut, fram och tillbaka i den där tunneln. 
 
Båda barnen sover i sina sängar, och jag skall passa på att plocka undan och plocka in disken i diskmaskinen. Sedan väntar en godnattssömn även för denna trötta mama. I morgon är det nyårsafton och det nya året firar vi in hemma hos våra fina vänner Frida, Robban och deras två pojkar Malte och Milo. Bästisarna får röjja loss medans vi vuxna unnar oss en god nyårssuppé innan vi skålar in de nya året. Mysigare än så kan det bara inte bli! 
 
 
 
 


Mini-jul

 
Idag sög vi verkligen ut det sista ur julen. Vi har vräkt i oss julmat tills vi knappt orkade resa oss från bordet, så gott var det! Vi har fikat mjuk lingon pepparkaka och haft paketöppning, såhär bortskämda som vi blev detta år har vi aldrig blivit. Från pappa fick vi en uppsättning nya tallrikar med lite mer rustik känsla. Jag ska visa er i ett senare inlägg, så sjukt fina! Meja fick en helt ny garderob med tidlösa och romantiska plagg i bl.a från newbie och next. Även Elias fick lite nytt i klädesväg samt filmen om Alvin och gänget. Vi och barnen tackar så hjärtligt för alla dessa undetbara gåvor!! 
 
Båda barnen slocknade av total utmattning kring halv sex, men vaknade bara en halvtimme senare. Efter ett par timmars lek, bus och soffhäng sover dem återigen i sina sängar, och jag skall strax göra detsamma. I morgon har absolut ingenting inplanerat, och ingen mer kunde vara gladare än jag. I morgon skall jag bara glida runt i min nya übersköna pyjamas och bara mysa med barnen hela dagen lång. Ahh, lovely!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Godmorgon!

 
Nja, om denna morgon verkligen är så god vette tusan! Meja har sovit riktigt kasst i natt, då hon somnade utan pyjamasen på i natt. Hon blir alltid så täppt i näsan då. Jag förstår inte hur det kan vara så kallt inne i sovrummet, men så varmt i övriga lägenheten?! Måste vara något knasigt med ventilationen misstänker jag! 
 
Här gjorde vi iallafall morgon någon gång kring sju-tiden. Sitter just nu bänkad framför barnkanalen med en stor kopp oboý. Denna i sådan där blaskig pulver version som man blandar med vatten. Ja, den riktiga oboýen var helt slut i affären igår. 
 
Idag står mini-jul på agendan, så jag har en del att stå i under dagen. Mat skall lagas, klappar skall slås in..listan kan göras lååång! Skall se om dotra möjligen vill somna om en stund så att jag får lite gjort. 
 


Syster & bror

 
Jag gick precis igenom alla bilder på minneskortet från julhelgen som varit, och kom då över denna fantastiskt mysiga lilla bildserie. Stunder som dessa vill jag bara fälla en tår för den ofantliga kärlek som jag känner för dessa två. Tänk att jag är MAMMA, inte till en, utan TVÅ! Jag älskar er så jag går sönder, det råder ingen tvekan om saken.
 
 
 


Fredag

 
Vilken fantastiskt mysig dag vi hade igår hemma hos svärisarna. Meja visade sig från sin absolut bästa sida, pratade, skrattade och var sådär glad som bara hon kan vara. En liten tjej som annars är väldigt tillbaka dragen och har varit extremt mammig på senare dagar, tog verkligen för sig. Hon kröp upp i fasters famn helt självmant, och där blev hon sittandes större delen utav eftermiddagen. Goa unge!
 
Vi lunchade, lekte och fikade tårta för att fira att svärisarna anlände till Sverige för exakt ett år sedan. Elias fick äran att blåsa ut ljusen. Storhjärtat dök upp under sena eftermiddagen och inte långt efter dök några släktingar till familjen upp på besök. Barnen mer eller mindre stupade i säng så snart vi kommit hem, och jag passade på att unna mig lite "egentid". 
 
Idag har vi haft en riktig innemys dag med soffhäng och golvlek. Elias har invigt sina nya målargrejjer och rejjsat med sitt nya polis duplo. Lite senare sticker vi iväg och storhandlar inför morgondagens julfirande här hemma. Pappa, Britta och mina två systrar kommer hit och firar mini-jul med oss. Mysigt! 
 
 
 
 
 
 
 


Annandag jul

 
Här hemma gjorde vi inte morgon förens strax efter halv elva. Jag vet inte när senast jag fick sova så länge, så otroligt välbehövligt efter dessa dagar. Hela förmiddagen har barnen pillat och grejjat med sina nya julklappar, allt från pärlplattebygge till tågbane-rejs. Det här med att leka med en sak i taget verkar inte riktigt existera här hemma, jag tycker att jag går runt och plockar hela tiden. Försöker hålla efter så gott det går, men inser att det är näst intill omöjligt. Haha! 
 
Om bara en liten stund kommer barnens farbror och hämtar oss för en lite mer "annorlunda" jullunch hemma hos svärföräldrarna. Här äter man något som kallas för kubba, små bulgur-knyten innehållandes antingen lammfärs eller nötfärs i något som skall lika en sötsur sås. Vi äter även överblivna rester från gårdagen, så som kyckling, lamm qozi med ris och massa andra gottigheter. 
 
Hoppas ni får en fin annandag jul!
 
 
 
 


Julafton 2013

 
Så var ännu en julafton till ända, vår lilla älsklings första jul. Vi åkte till min mamma redan tidig måndagsmorgon, och där blev vi kvar natten till idag. Vi har nämligen det som tradition i våran familj, att tillbringa dagen innan julafton tillsammans. Det är liksom ingenting vi kommer ifrån, och inte heller någonting jag är villig att rucka på. Traditioner är till för att föras vidare, något jag vill föra vidare till mina egna barn.
 
Igår hade vi fullspäckat schema från tidig morgon till sena kvällen. Vi lunchtid åkte vi till servicehuset och hälsade på mormor-gammelmormor en sväng. Hon hade längtat så efter att få se barnen, så en bättre julklapp kunde hon då inte få. Med oss hade vi en ask med Ferrero rocher, en självklar favorit! Också ett gäng hembakade saffransskorpor och hemgjord fudge. Barnen fick sig en varsin slant att köpa något "juligt" för, tack så hjärtligt säger vi för det! En stund senare packade vi in oss i bilen och fortsatte hemåt för jullunch, kalle och paketöppning. Elias var såklart otålig och ville helst öppna alla julklappar på en gång. Inte nådigt så bortskämda vi blev detta år. Vi är så otroligt tacksamma för alla fina leksaker, kläder m.m. Jag blev totalt grundlurad utav min kära make då han har sagt att han inte hunnit köpa någon julklapp till mig. Men så låg där ett stort paket, och där i låg det enda jag önskat mig sedan en lång tid tillbaka. En sprillans ny Nikon D3200, lyckan var total!! Jag ser så mycket fram emot att få leka, pilla och grejja med min nya leksak. Bilderna här är dock tagna med syrrans Nikon D3100, inte fy skamm den heller. Lyckades dessvärre inte fånga några bra bilder på kidsen dagen till ära, de dära två alltså..Blundar inte den ena så har den andra myror i brallan, lättare sagt än gjort att få till den perfekta bilden. Men några bilder bjuppar jag på i allafall. 
 
Idag har vi firat in julen med storhjärtats familj och släkt. En dag med god mat, prat, skratt, jultomte och julklappar i massor. Mejas min när hon fick syn på jultomten, priceless! Inte heller Elias har träffat någon "riktig" jultomte och han försvann in under stolarna illa kvickt. Stackars barn! Nåja, nog gick presenterna hem i allafall. Nu till frågan, hur sjutton skall vi få plats med allt här hemma?! Tack alla inblandade för en toppen härlig dag!
 
 
 
 
 
 


Söndagslek

 
Sena söndagskvällen är här, och jag ville mest kika in här och skriva ett par rader innan ögonen går i kors. Så trött är jag efter denna långa men ack så härliga dag. Denna söndag har vi tillbringat hemma hos våra fina vänner Frida och hennes två pojkar. Bästisarna har röjjt runt mest hela dagen, fikat, lunchat och bytt julklappar med varandra har vi också hunnit med. Medans barnen lekte gick våra munnar i ett, och som vanligt var det inte tyst en enda sekund. Timmarna gick och någon gång kring tre-tiden avrundade vi dagen och åkte hem. Stannade för att köpa med mig hämtmat hem. Tack mina hjärtan för en super mysig dag!
 
Vi hann mer eller mindre innanför dörren, tills vi blev inbjudna på kvällsfika hemma hos ett par vänner till storhjärtat. Vänner som jag aldrig träffat förut, och vi hade det faktist himla trevligt. Meja har somnat för natten och snosar gott i min famn i skrivandetsstund. Elias däremot är vaken än, och ser inte ut att vilja sova än på ett tag. Förstår inte vart han får all denna energi ifrån?! Nåja, han får helt enkelt vara trött i morgon. 
 
Dan före dopparedan kommer vi att tillbringa hemma hos mamma, och där blir vi kvar tills tidig förmiddag på juldagen. Väskorna är packade, julklapparna inslagna, bara lite småfix kvar...Ah, lugnet börjar sakta men säkert att infinna sig. Snart snart...
 
 
 
 
 
 
 
 
 


En tidig liten julklapp

 
I veckan fick Meja en tidig julklapp utav oss, en sprillans ny gåstol från Chicco Space. Jag tvekar fortfarande om det verkligen var ett sådant bra köp, för i dagsläget så fullkomligen avskyr hon denna. Hon skriker som en stucken gris bara man sätter henne i den. Till Elias hade vi aldrig någon gåstol, men jag minns att han tokälskade att anv'ända den hemma hos vännerna. Nu kryper ju Meja utav bara farten, så kanske är det så att hon redan hittat ett sätt att ta sig fram. Kanske hon börjar visa intresse för gåstolen lite längre fram, kanske inte. När introducerade ni era små för gåstolen? Och hur reagerade dem på denna? Vore intressant att få höra från andra föräldrar. För er som undrar så köpte vi gåstolen från Big Baby
 
Idag tar jag med mig barnen ner på stan en sväng i förhoppning om att finna de sista julklapparna. Sedan väntar storhandling och småfix inför den stora dagen, JULAFTON!
 
 
 
 
 


T i s d a g

 
Hej vänner!
Jag har halkat efter lite med bloggandet, julen står för dörren och jag hinner liksom inte med. Jag är långt ifrån färdig med årets julklappsinköp och hemmet ser fortfarande ut som sju svåra år. Ska bli riktigt skönt att få komma hem till mamma-mormor, ta ett steg tillbaka och bara umgås och mysa med lilla familjen. Meja fortsätter att utvecklas i en rasande fart, och under veckan lyckades hon äntligen knäcka krypkoden. Hon är dessutom så pass stadig att hon kan sätta sig upprätt helt själv utan minsta stöd. Hon tar gärna efter sin storebror och skall göra exakt likadant trots tillsägelser så som "Nej" och "Aj, Aj" . Självklart har hon därmed fått lära sig den hårda vägen och smackat i skallen både tre och fyra gånger. Det är ett evigt springande och jag hinner knappt vrida på huvudet innan olyckan är framme. Det är en härlig tid vi har framför oss, haha!
 
Idag har vi iallafall fått äran att äntligen få träffa Sofia och hennes lilla Filip, snart 9 veckor gammal. Så bedårande söt, och Meja kändes så ofantligt stor i jämförelse. Sedan får vi inte glömma att Filip tittade ut ett bra tag innan beräknad förlossning. Våra småttingar snuttade gott vid bröstet medans vi mammor tog igen förlorad tid, och jag tror inte att det var tyst en sekund. Sofias kusin Linn kom förbi en stund och tillsammans slängde vi ( Sofia och Linn) ihop en god sallad följt utav go'fika! Tack tjejer för en super mysig förmiddag/eftermiddag. En ny playdate bokar vi in redan i mellandagarna, och då tillsammans med Carina, Frida och deras små. 


Lördagen

 
Det var mig då ett himla flängande på lilla familjen. Gårdagens luciafirande fortsatte ända till sena kvällen, först luciatåg på förskolan följt utav middag och lucia-mys med lussefika uppdukat framför luciafirande från Olaus Petri kyrka på teven. En dag fylld med känslor som inte går att beskriva i ord, mer än tacksamhet. Tacksamhet över allt det vackra som livet skänker mig just nu. 
 
Idag har vi tillbringat dagen hemma hos min pappa-barnens morfar för julbak, middag och mys i massor. En omgång lussekatter och en sats rocky road var allt vi hann med bland alla blöjbyten, lunch, lek och amning. Det här med att vara mamma till två, kan ibland vara ett helt företag. Ett helt företag som jag inte skulle byta ut mot någonting annat i hela världen. Dock var det skönt att stundvis kunna ta ett steg tillbaka och låta mina systrar sköta jobbet. Elias har både fått rasta vovven och badat i morfars badkar, medans Meja mest har velat sitta på golvet och pilla med alla leksaker hon kom över. Lite sagoläsning har vi även hunnit med, samt lite soffhäng framför barnkanalen. En riktig familjemys-dag med andra ord! 
 
Nu ikväll har vi varit hem till storhjärtats kusin på kvällsfika innan dem åker till Irak på måndag. Efter en låååång men mysig dag var barnen ordentligt trötta och omedgörliga. Det blev mest en massa bråk, skrik och gråt så det blev inget långt besök denna gång. Barnen stupade mer eller mindre i säng för bara en liten stund sedan, jag förväntar mig en välförtjänt sovmorgon i morgon. Det skulle jag behöva!
 
En liten glimt från dagens instagram @Linelias
 
 
 
 


Lucia på öppna förskolan 2013

 
Idag var det så äntligen dags för lucia-mys på öppna förskolan, som vi har längtat! Alla våra små bebisar var så fint klädda, en glad liten skara pepparkaksgubbar, gummor, tomtenissar och nissor. Och en enstaka liten lucia fick vi skymta dagen till ära. 
 
Vi har fikat lussekatter, pepparkakor, julmust och alla var bara sådär glada och harmoniska. Barnen var glada och Meja har verkligen tagit för sig idag. Hon leker med alla som kommer till henne och hon vill gärna klappa på och utforska sina nyvunna vänner. Denna oändliga kärlek som jag känner för min ljuvliga lilla dotter är obeskrivlig dessa stunder. Att varje dag få ta del av hennes utveckling och dagliga framsteg är så otroligt häftigt! 
 
Nu tar vi jullov från öppna förskolan i ca 1 månad framåt och vi ses igen i mitten utav Januari. Tack alla inblandade för en helt fantastisk förmiddag. Och tack bästa Lena för att du gjorde detta möjligt!
 
I eftermiddag väntar ännu ett luciafirande på förskolan med ett riktigt luciatåg följt utav lussefika. Denna dag kan inte bli bättre! Nu, lunch i våra hungriga magar och lite golvlek innan vi sticker iväg.
 
 
 


Meja 8 månader

 
 
Idag blev våran älskade lilla skatt hela 7-månader gammal.
Lilla vän, vad tiden går fort med dig! 
 
 
 


Bullbak!

 
Idag ställde jag till med bullbak här hemma. Jag hade först tänkt att göra vaniljbullar, men insåg ganska så snart att vi hade slut på vaniljsocker, så kanelbullar fick det bli. Lika gott blev det! Elias var på med att hjälpa till i sisådär 5-10 minuter, sedan sprang han iväg och skulle leka. Som vanligt med andra ord, han kom tillbaka lagom till det att bullarna var gräddade och klara. Frysen är nu fullproppad med lussekatter och kanelbullar, så vi skall nog kunna stå oss ett bra tag framöver. Gött! 
 
Barnen sover sedan ett bra tag, själv har städat, plockat och fixat lite här hemma. I morgon är storhjärtat ledig, hoppas hinna med att inhandla de sista julklapparna samt ta en tripp ner till källaren och hämta upp lillemans luciakläder. I morgon blir även våran lilla tjej hela 7-månader gammal, inte klokt vad tiden går fort! Ska försöka plita ner ett par rader om hennes senaste utveckling och alla nya framsteg hon gör dagligen. 
 


M å n d a g

 
Men hörrni, vart tar alla dagar och veckor vägen? Det känns ju som om det var ny vecka och måndag bara för någon dag sedan. Julen står för dörren, och helgen har vi som vanligt spenderat tillsammans med vänner och familj. Jag har kännt mig hängig och genom förkyld i flera dagar, men försöker hänga med så gott det går. I fredags packade vi in oss i bilen för Idol-mys och middag hemma hos mamma-mormor. Och där blev vi kvar till tidig lördagsmorgon. Fram mot sena eftermiddagen vankades julbak hemma hos fina Frida tillsammans med våran höggravida vän Vickan. Sjukt imponerad över hur pigg och energisk hon var ändå, trots en dag över tiden. Vilken dag, när som helst får hon äntligen träffa sin efterlängtade lilla skatt. Jag räknar med att få snosa bebis i dagarna som kommer! 
 
 
Natten till igår attackerades jag utav feberfrossa, rethosta och huvudvärk från hell. Jag kan bara minnas att jag förflyttade mig från sängen till soffan och därifrån tillbaka till sängen. Ja, så höll vi på fram till sena kvällen då vi äntligen tog oss ut på lite kvällsfika hemma hos barnens faster. Mest för att barnen skulle få något att göra, men också för att få lite friskluft efter en heldag inomhus. Idag känner jag mig något bättre, om än lite täppt i näsan och torr i halsen. Tog en snabb runda på stan tidigare under förmiddagen, kikade på julklappar och sedan tog jag och Meja en promenad till öppna förskolan en sväng. En hel timme fick vi för oss själva, då vi kunde pyssla i lugn och ro innan de andra barnen och deras mammor började trilla in strax efter lunch. Idag har vi premiär målat med fingerfärg och Meja har tillverkat sin allra första egna julklapp till pappa. Lilla vän! 
 
Annars har vi haft en lugn och skön eftermiddag här hemma. Plockat, städat och rensat bland Elias alla miljoner leksaker. Ätit gårdagens rester till middag och myst framför Teen mom och Paradise Hotel. Ja, jag alltså! Barnen sover sedan ett bra tag tillbaka, Elias kröp till sängs redan vid sex-tiden, dock somnade han inte förens kring nio någon gång. Jag skall strax göra detsamma, är så trött att ögonen snart går i kors. Med det säger vi godnatt!
 
 
Lillsmul på öppna förskolan idag.
 
 
 


O n s d a g

 
 Trött är bara förnamnet denna onsdag. Meja har sovit riktigt oroligt och skall snutta mest hela tiden. Hennes sovrutiner är helt ur fas, och det tar en hel evighet tills hon får ro och somnar om kvällarna. Det var med tunga steg som vi lämnade storebror på förskolan tidigare i morsse. Trots att jag helst av allt ville krypa ner under täcket igen, tog vi oss iväg för en mysig stund på öppna förskolan. Där träffade vi även Veronica och hennes lilla Oliver, 3 månader. Meja satt mest för sig själv på golvet och pillade på allt som låg runt omkring henne. Hon tycker inte alls om när andra barn kommer och sätter sig brevid henne, eller pillar på samma leksak som hon själv leker med. Då snörper hon med munnen och gråter stora krokodiltårar som studsar ner längst hennes runda små kinder. Lilla vän! 
 
Efteråt bäddade jag ner en sovandes liten Meja i vagnen och gjorde sällskap med Veronica ner på stan. Vi strosade omkring en stund, in en vända på Kokobello och ut kom jag med en julklapp var till båda barnen. En ABC-vimpel från littlephant till Elias och ett helt bedårande mjukisdjur från Jellycat till Meja. Jag var så inne på "bamsen" från Mailegs ljuvliga kollektion, men tyvärr hade dem bara den största inne i butiken för tillfället. Den var så stor att Meja förmodligen skulle trilla omkull, så jag får leta vidare. Någon som vet vart jag möjligen skulle kunna få tag på denna?!
 
Annars har vi haft en väldigt lugn och skön kväll här hemma. Lagade en god middag med tända ljus lagom tills storhjärtat kom hem från jobbet. Vardagslyx i alla högsta grad! Båda barnen fick sig en välbehövlig dusch och Meja somnade för natten för bara en liten stund sedan. Och jag skall strax göra detsamma, i förhoppning om att få sova en hel natt utan minsta uppvak. Nåja, hoppas kan man alltid göra!


På barnens önskelista...

 
Jag sitter här och klurar på barnens önskelistor. Eller ja, Mejas önskelista i allafall. För Elias tror jag att vi redan har under kontroll. Det finns verkligen hur mycket fint som helst, men det finns verkligen ingen plats för dessa. Meja är mycket för gosedjur och sådant som låter just nu. I morgon tänkte jag ta en promenad ner på stan och kika runt inne på Kokobello. Jag hoppas att dem har gosedjurs kaninen och Lotta på Bråkmakargatans "grisbjörn" från Maileg inne på lager. Meja skulle fullkomligen älska dessa. Utav mamma har jag önskat mig en minikånken för framtida utflykter. Och i veckan skall vi åka till Big Baby och köpa en gåstol. Ja, som ni ser..den där önskelistan skulle kunnas göra lång. 
 
Idag var vi iallafall iväg en sväng till kungens kurva under förmiddagen. Inhandlat årets första julklappar samt kikat på min egen julklapp. Jag är inte ett dugg ledsen över att jag vet vad jag kommer att få. Jag har ju valt ut den själv och det är något som jag så länge velat ha. Och nu ikväll har vi hängt hos svärisarna, ätit middag och fikat go'fika! Väl hemma var barnen så övertrötta att ingen utav dem kunde komma till ro. Förhoppningsvis vaknar dem när klockan ringer i morgon trots den sena läggningen och att vi hinner iväg till dagis i tid. Fick förresten en jätte påse med urvuxna kläder från Diana när jag hämtade Elias tidigare idag. Fina fina vän! Meja tackar så hjärtligt och kläderna kommer användas flitigt. 
 
I morgon blir det en tur till Barnens hus för att sedan ta oss ner på stan för julshopping. Mys!


1:a december & 1:a advent!

 
Välkommen december, välkommen första advent! Julkänslan har inte riktigt infunnit sig än, men snart så. Barnen har äntligen tillfrisknat och återhämtat sig från allt vad heter förkylningar och magsjuka. Under torsdagsförmiddagen ringde förskolan och talade om att Elias minsann hade kräkts under lunchen. Det var just snyggt tänkte jag, som denna dag hade planerat att hinna med både storhandling och julshopping. Det hela slutade med att jag strosade omkring inne på Willys i närmare en timme helt själv. Men några julklappar blev det icke, det får vänta tills senare i veckan som kommer. 
 
I fredags var det äntligen så dags för den efterlängtade klassfesten. Trots att många hoppade av i sista minuten så blev vi ändå ett par stycken. Vi började kvällen hemma hos Bella i hennes topprenoverade lägenhet belägen i Ulriksdal, käkade lite och drack gott. Kring tio-tiden hade alla trillat in och festen kunde börja, och jag tror inte att det var tyst en sekund. Vi pratade minnen och skrattade så vi tjöt när vi slog på klassfilmen som Hanna spelat in. Allt från korridorshäng till vår och julkonsert. Timmarna gick med en rasande fart och det var dags att bege sig hemåt. En dag jag kommer bära med mig så länge jag lever, tack alla inblandade! Och ett stort lycka till önskar vi Sofia och Viola med deras graviditeter. Vi väntar med spänning!! 
 
Idag har alla adventsprylar fått åka fram, än sålänge har jag bara fått upp adventsstaken i köket. I morgon får julstjärnan åka upp i vardagsrumsfönsret och en amaryllis skall inhandlas. Ikväll har jag och Elias hunnit baka både pepparkakor och lussekatter. Mammas lilla sockerbagare! Nog för att han tröttnade efter ett tag och fick myror i brallan. En mysig adventsfika fick vi i allafall till innan läggdags, Meja däremot är vaken än och verkar inte ha några som helst planer på att sova. Åtminstonde inte inom den närmsta timman. Det händer mycket med våran lilla tjej just nu. Hon har äntligen lärt sig att sätta sig upp från liggande possition. Hon ställer sig även på alla fyra och hon hasar sig fram. Man kan nästan ana små krypsteg till och från, herregud alltså. Det är nu man bara vill stoppa tiden och njuta mer än någonsin. 
 
Dags att svida om till pyjamasen och krypa ner under täcket. Med det säger vi godnatt!