Dagisvägran

På senare dagar har min fina lilleman börjat vägra dagis. Och idag var inget undantag! När jag säger vägra, så menar jag verkligen VÄGRA! Eftersom jag fortfarande är gravid och arbetssökande så ser jag inga problem med att ha honom hemma, men jag vill inte att det skall bli till vana.
 
Jag vet inte vad det är som utlöser dessa små infall att han absolut inte skall gå till dagis. Lokalerna är ändamålsenliga och personalen är duktig. Känner mig så fruktansvärt elak när jag tvingar i mitt älskade lilla barn frukost, och tvingar på honom kläderna trots intensivt motstånd. Hur kan det möjligen bli en bra start på morgonen? Jag är den enda vuxna personen som tvingas ta den eviga striden eftersom pappan i familjen aldrig är närvarande. Det tar på krafterna, och framförallt humöret. Med lite övertalan så kom vi hur som helst iväg till dagis. Jag ska förstås ta upp detta med personalen, för att försäkra mig om att ingenting har hänt som utlöser denna totalvägran. Jag tror att han helt enkelt hade en dålig morgon och behövde lite mamma-gos.
 
Nu ska jag sätta igång och storstäda här hemma. Har en tjej som kommer och hämtar lite kläder senare i eftermiddag, samt att vi har svärisarna över på middag ikväll. Som vanligt är det jag som står för all markservice, här finns ingen tid för vila!


Senaste tillskotten i lillans garderobBesök hos barnmorskan v.26 (25+6)

Jag har tagit för vana att gå in i ny vecka på söndagar, men efter att ha granskat mitt ultraljud så går jag numera in i ny vecka på onsdagar istället. Var hos barnmorskan idag och pratade om hur jag som blivande tvåbarnsmamma upplevt de senaste veckorna. Hon tyckte att jag såg mycket piggare och gladare ut än vad jag gjorde strax innan jul. Vi pratade en kort stund, tog blodprov och blodtryck som ökat från 90/60 till 120/70 och ett järnvärde på 125. Tycker att det säger en hel del om mitt välmående. Hon kände på magen och mätte livmodern på hela 23cm, och lyssnade på hjärtat (138 slag/min). Det tog sitt lilla tag, då lillskruttan inte alls ville ge sig tillkänna. Men efter en stund fick vi till det och allt verkar stå så fint till med våran älskade lilla tjej
 
Lite trist att pappan i familjen skulle till och missa besöket, hoppas att han kan följa med nästa gång. Lilleman däremot skötte sig exemplariskt, och jag kunde inte vara mer stolt! Han blev som vanligt överröst med kärlek och beröm, fina lilla unge!
 
Efteråt tog vi oss ner på stan, fyndade massa fint till lillan på stans bästa second hand butik. Några söta bodys, klänningar och två piké tröjor till lilleman fick följa med hem. Sedan blev det middag på donken samt storhandling på willy's. Nu intar vi ryggläge i soffan resten av kvällen, så skönt!
 


En liten sjukling

 
 
Hej från sjukstugan! Lilleman ser ut att ha åkt på något som kan likna magsjuka, kass i magen och var riktigt dålig i morsse. Nu verkar han dock må bättre, ingen feber och leker på som vanligt. Det verkar ju ha varit något kortvarigt, nu håller vi bara tummarna för att ingen annan utav oss åker på eländet.
 
Annars så har vi bara haft en lugn och skön innemys-dag med soffhäng och lek. Finns inte på världskartan att vi ger oss ut i denna grönlandskyla. Inte idag. Jag som var bombsäker på att vi hade tid hos barnmorskan i eftermiddag hade tagit helt fel på tid och datum. Vilken tur att jag såg det när jag vaknade, så att vi slapp komma till mvc och vända igen. Visade sig att vi inte hade tid förens på tisdag eftermiddag, så kan det gå!
 
Nu ska jag strax hoppa in i duschen i förhoppning om att bli lite människa. Sedan förebereda kvällens middag och fixa med lite annat här hemma som jag bara inte orkat ta tag i ännu.


Rubrik skall vara här...

Som vanligt ekar det tomt bland uppdateringarna här på bloggen. Jag vet att dem få som har tillgång till bloggen numera väntat oroligt på hur det har gått för oss. Jag är så tacksam för alla er som hört av sig och ställt upp när själen mått som sämst, ni har ett hjärta av guld! Hela veckan har varit som en känslomässig berg och dalbana, men så fann jag äntligen den där inre styrkan jag aldrig trodde skulle infinna sig. Jag valde helt enkelt att ta tjuren vid hornen och få ett slut på allt det som jag burit på inom mig den senaste tiden. Jag gick på magkänslan, och ta mig tusan så rätt jag hade hela tiden. Det lönar sig att tala sanning, blir så mycket enklare att finna en lösning på problemen då. Jag tänker inte gå in mer detaljerat på vad som hände, mer än att vi båda har mycket att leva upp till om vi ska få vårat äktenskap att fungera. Vi har valt att leva tillsammans och vi har därmed ett ansvar gentemot varandra. Vi har ett ansvar gentemot våra snart två barn som vi båda älskar så innerligt. Men gudarna skall veta att konsekvenserna kvarstår, och jag hoppas för allt i världen att vi inte ska behöva hamna där. Vårat äktenskap stod verkligen på ruinens brant, det skulle smärta så om vi lät allt det vi så länge kämpat för och byggt upp tillsammans låta gå till spillo som om det vore världens enklaste sak. Ingen skulle någonsin kunna ersätta mitt livs kärlek, gör bara så förbannat ont att den jag lever tillsammans med inte kännt samma sak. Förhoppningsvis har han tänkt om!
 
Annars har dagarna rullat på i vanlig takt, och vi har hunnit med både myskväll med film och träffat svärisarna. I morgon lämnar jag lilleman på förskolan för sista gången den här veckan, och sedan tar vi äntligen helg! Blev lite struligt med helgplanerna då vi skulle hälsat på mamma på fredag. Nu ska vi istället iväg på 50-års kalas och hoppas på att mamma och syster vill hänga på. Annars åker vi hem till mamma på lördag istället, för nu längtar lilleman efter mormor så att han snart går sönder.
 
Nu blir det soffmys framför mästerkocken med pojkarna i mitt liv <3


Gravid v.26 (25+2)

 
Bebisen:
 

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram. Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade. Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet. Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

 

 Du:

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

 

Mina egna tankar om graviditeten:

Vecka 25+2 idag, och nu börjar det gå riktigt fort. Jag klarar fortfarande av att göra mycket, även om jag stundvis kan känna mig väldigt stor och klumpig. Älskar att se hur våran lilla tjej sparkar, buffar och knuffar där inne. Nu kan man till och med se små vågrörelser utanpå magen, men också när den plötsligt tar en helt annan form. Har sjukt ont i ryggen om kvällarna, men mår annars oförskämt bra! På torsdag träffar vi barnmorskan igen för att väga, mäta magen och lyssna på lillans hjärtljud. OM vi längtar?!Utelek i eftermiddags solen!-

 
Våran söndag i det stora hela. Jag kan lova att det tog emot att kliva upp ur sängen när lilleman satte igång att röjja strax efter klockan nio i morsse. Lilleman har varit ruskigt dålig i magen hela morgonen tack vare allt godis, tårta och bullar som serverades igår. Vi åt alltså ingen riktig middag förens sent på kvällen, så inte okej! Idag däremot har vi fått i oss både frukost, lunch och jag ska snart ställa mig vid spisen och förbereda kvällens middag.
 
Vi ramlade precis innanför dörren efter en timmes utelek i eftermiddags solen. Så härligt! Vi har gungat, åkt rutchkana, promenerat och bara njutit av den friska luften. Ikväll hänger vi nere i tvättstugan och myser till en bra film med massa gottis. Nu lät det som att vi ska sitta i tvättstugan och kolla film, men icke. Hoppas på lite mys medans maskinerna går varma.
 
Nu ska jag se om jag kan få den lilla att vila en timme eller två, annars lär vi aldrig få en lugn stund här hemma.


Kalas-lördag!

 
Några bilder som hamnade på instagram under dagen, inser dock att jag måste ändra upplösningen på bilderna. Inte alls lika skarpa i uppförstorat format som på telefonen. Trist!
 
Idag har vi haft en riktig kalas-lördag! Morgonen började som vanligt med kaos, när man tycker att man har så gott om tid så bara rusar tiden förbi. Lilleman skulle inte äta frukost, inte duscha och absolut inte klä på sig finkläderna som jag så fint hade lagt fram och som han dessutom själv fått välja ut dagen till ära. Men efter lite bråk, skrik och gråt så gav han äntligen med sig, phew! Världens bästa Carina med ungar hämtade oss strax efter klockan halv två, iväg till Weda och handla present och sedan vidare hem till Sofia och Kirill för 3-års kalas. Hur mysigt som helst! Värmer så i hjärtat att se hur våra älskade barn leker så fint tillsammans ,och delar med sig utan minsta gnäll. Så himla roligt att vi blev så många, både mammor och pappor. Så snart baby love avslutat morgonpasset kom även han förbi en stund för att fika och umgås en stund innan vi packade in oss i bilen för kvällsfika hemma hos faster och fina kusiner.
 
Nu är jag så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna, med det önskar jag och lillbebban godnatt! ♥
 


Vänner utan barn?

 
Ni som har barn, kan ni umgås med dem som inte har barn? Jag kan tycka att det är tämligen befriande, att prata om annat än trots, matvanor, sömnlösa nätter och bajsblöjor som det ofta kan bli föräldrar emellan. Erkänner till och med att jag gillar att ta en riktig praktfull fylla tillsammans med mina barnlösa vänner. Det ändrar ju inte min kärlek till mitt barn på något sätt. Jag är förälder, ja! Men i grund och botten är jag fortfarande densamma som innan jag fick barn.
 
Men så ikväll blev vi bortbjudna på födelsedagsmiddag för en "vän" till min kära make. En tjej som han lärt känna via jobbet, då hon jobbar i en blomsterbutik en bit bort. Hon är ett ständigt återkommande samtalsämne här hemma, hon ringer sent på natten och är väldigt angelägen om min kära make. Hon påstår sig ha en pojkvän som inte hade mage att visa sig under kvällens tillställning. Den här pojkvännen hade hon tydligen brutit med fick jag sedan höra under kvällen. Hon är ett par år yngre än jag själv, barnlös och hennes vänner likaså. Vi har absolut ingenting gemensamt och jag ser absolut inte vad detta skall leda till?! Jag började ifrågasätta mig själv vad jag ens gjorde där. Jag är bara väldigt nyfiken på vad hennes avsikter är med det hela. Självklart då min kära make har varit väldigt hemlighetsfull och sneaky om det under en längre tid. Dock så har han försäkrat mig både en och två gånger om att så inte är fallet, men magkänslan säger mig något helt annat! Jag antar att det är dags igen, round 2.


- Godmorgon tisdag!

 
Vardagen är i rullning hemma hos familjen kaos, underbart! Lilleman somnade när han skulle igår och gjorde morgon vid 08:00. Fick en smärre chock när jag tittade ut genom fönstret tidigare i morsse. Det vita guldet låg som ett vitt duntäcke och ingen kunde vara lyckligare än min fina lilleman. Kan bara tacka gudarna för att det var pudersnö och inte blötsnö, bevare mig väl!
 
Huvudvärken har lagt sig och jag är redo för att ta tag i dagen. Just det, vill även passa på att säga grattis till våra fina vänner Wafir vars efterlängtade lilla pojke äntligen fått se dagens ljus. Välkommen lilla Cimon! ♥
 


The impossible

 
Guuuud vad längesen jag satt ner och kollade på en film hemma i soffan, något jag faktist har saknat. Ikväll fick det bli den verklighetsbaserade filmen The impossible. En film baserad på tsunamikatastrofen i Thailand, på juldagen-04. Sjukt bra film, och jag har nog aldrig gråtit så mycket till en film som denna. Det går inte ens att föreställa sig det mest ofattbara, jag kan bara känna tacksamhet över allt det fina som livet har skänkt mig.
 
Funderar på att göra mig en macka eller två, kanske ett glas juice och sedan blir det sängen.


S ö n d a g

 
Helgen har varit som en enda känslomässig berg och dalbana. Måndag i morgon, ny vecka och den kunde inte vara mer efterlängtad. Idag har vi hängt i tvättstugan större delen av förmiddagen/eftermiddagen, sjukt rogivande om ni frågar mig. Ångrar mig lite såhär i efterhand att vi inte gick ut och lekte i det fina vädret, bilden ovan tog jag i väntan på de sista torra kläderna. Helt makalöst vad lite sol kan göra!
 
Ikväll har vi handlat hem det mest nödvändiga så att vi klarar oss fram till löning och barnbidrag. Alltid skönt med påfyllning i både kyl och frys. Jag blir lite irriterad på mig själv att vi alltid åker och småhandlar istället för att köpa hem allt på engång istället när vi ändå storhandlar en gång i månaden. December samt Januari månad har kostat oss skjortan, nu får det vara slut på födelsedagar och middagsbjudningar ett tag framöver. Efteråt åkte vi en snabb sväng hem till lillemans faster, farmor och farfar för kvällsfika. Några släktingar till familjen var redan på plats, och lilleman blev upp över öronen lycklig över att det fanns två andra barn att leka med. Själv att jag mest med på ett hörn och pillade med nya telefonen. Och ja, jag har blivit en riktig instagram nörd ( Linelias heter jag där ) Uppdaterar betydligt oftare där än här.
 
Nu däremot ska jag svida om till pyjamas, borsta tänderna och krypa ned brevid mina fina killar ♥


Gravid v.25 (24+0)

 
Bebisen:

Din bebis är nu drygt 22 cmfrån huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro. Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand. Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

 

Du:

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del. Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.

 

Mina egna tankar om graviditeten:

Vecka 24+0 idag och veckorna går med rasande fart, men ändå känns bf så oändligt långt bort. Känner mig mestadels sliten och trött, men längtan efter dotter håller mig vid liv. Hon sparkar och rör sig allt hårdare och mer intensivt för varje dag, och jag njuter med vetskapen att hon snart är här. På riktigt! Lilleman däremot krigar om uppmärksamheten och han är mer än införstådd att han blir ensam så länge till. Och detta med blandade känslor, fina lilla unge.- Fredag!

 
Idag har vi fredagsmys här hemma. Lilleman har invigt nya leksaken, själv har jag mest degat i soffan och påbörjat min nya bok. Att läsa är underbart, att få leva sig in i en värld långt ifrån sin egen eller ett liv långt ifrån sitt eget. Så mycket man kan lära sig, och så skönt det kan vara att få känna igen sig i andra. Jag måste bli bättre på att ta mig tiden till att sätta mig ner och läsa en bra bok.
 
Vi skippade att åka ut till mamma idag, känner att jag hellre vill ägna kvällen på hemmaplan med god mat och massa mys med pojkarna i mitt liv. Ska strax ställa mig vid spisen och slänga ihop en smaskig lammgryta med curry. Fick ett super smaskigt recept utav världens bästa svärmor, och jag lär knappast bli besviken. Mammor kan och vet bäst, det bara är så.


Regeringen fortsätter att härska!

 
Heeeej raringar! Ni får ursäkta att det blir så mycket magbilder här på bloggen. Men jag tycker att det är så mysigt att se hur magen växer i takt med att våran älskade lilla tjej växer sig allt större. De senaste två dagarna har jag ägnat mig åt att planera och "boa in mig" inför lillans ankomst. Det städas, rensas och kastas onödiga saker som ändå bara ligger och skräpar. Jag har bestämt mig för att flytta ut våran säng till vardagsrummet och göra om vårat sovrum till barnrum. Kan verkligen se framför mig hur bra det kommer att bli, och äntligen får ungarna den plats dem faktist förtjänar. Barnen kommer först, sedan att min kära make inte är villig att hålla med är en annan sak. Han har förövrigt inte så mycket att säga till om vad gäller dessa inredningsplaner. Regeringen fortsätter att härska!
 
Idag har lilleman fått vara hemma från dagis, då jag tempade honom på strax under 39 grader tidigare i morsse. Så istället har vi haft en riktig innemys-dag med mysmorgon och pannkakslunch. Nu ikväll har vi hängt hemma hos farbror för fika, bus och lek. Lilleman visade sig dock inte från sin bästa sida just idag, så vi blev inte särskillt långvariga.
 
I morgon åker vi som vanligt hem till mamma, om vädret tillåter dvs. Dock finns det en överhängande risk för snöstorm och då finns det inte en chans i hela världen att vi ger oss ut. Att dra vagn i decimeter djup snö och ett stycke unge på 13kg i uppförsbacke, det gör jag bara inte. En gång fick räcka och aldrig mer!


Hungrig preggo mama!

 
Jag är lite besviken faktist över att jag är så långt gången i graviditeten utan att ha några som helst cravings. Dock har jag för vana att bli sjukt hungrig på nätterna, och så även denna natt. Cheesecake och rulltårta ftw!
 
Idag har vi haft svärisarna över på middag, lagat mat ihop, samtalat och bara haft det så himla mysigt. Jag bjöd på lax och svärmor på lammgryta. Så himla gott! Ett fint guldsmycke fick jag också i form utav en guldkedja med ett enkelt och stilrent kors. Kul att kunna variera lite, även om jag inte särskillt mycket för just smycken. Vet aldrig när, hur och var jag skall bära dem. Något hände på vägen i samband med att jag blev småbarnsmamma och det lär ju knappast bli bättre med två små klåfingrar.
 
Hur som helst så har det varit helt fantastiskt skönt att ha min fina älskling hemma. Men av någon anledning så känner jag mig så himla vilsen och ledsen inombords. Det är någonting som inte stämmer, och jag kommer att ta reda på vad det är. En gång för alla, om det så är det sista jag gör! Jag tänker inte gå omkring och känna såhär, det är plågsamt. Ska det vara så himla svårt att bara få vara lycklig?! Så mycket från det förflutna som bubblar upp och växer sig starkare, hemska hemska känsla!
 
Ikväll var vi iväg på bio, Frida, Elin och jag. Det blev till att se Sune i Grekland, hysteriskt rolig film! Tack tjejer för en trevlig kväll med mycket prat och skratt. Ni är bäst när själen mår som sämst! ♥
 
Nu - borsta tänderna och soooooova!


- Förvandlingen!

Jag är ledsen att det har blivit så mycket gnäll här på bloggen, men livet här hemma har verkligen inte varit roligt. Inte det minsta, och den här natten tog fan priset! Trötta och mätta i magarna ramlade vi innanför dörren strax efter klockan nio igår kväll. Jag hade verkligen hoppats på att lilleman skulle stupa i säng, med tanke på den uteblivna förmiddagsvilan, Men icke! Ungen var klarvaken tills jag röt ifrån på allvar, och då var klockan närmare fyra på morgonen. Jag fick praktiskt taget plocka bort alla leksaker, iphone och mini dvd:n från rummet. Det slutade med att han grät och skrek sig till sömns, det enda sättet att få honom att sova. Vi bestämde oss ganska så snabbt för att ta tag i problemen på engång, och detta genom att lämna en dötrött unge på förskolan.
 
När klockan stod på halv åtta i morsse hade vi redan klivit upp, klätt på oss och ätit frukost. Lilleman lämnade vi strax innan klockan nio, Jag kan bara tilläga att jag har varit mer död än levande idag, men lyckats hålla mig vaken tills för en liten stund sedan. När vi hämtade hem lilleman från förskolan i eftermiddags var ungen som förbytt. Så alldeles lugn, glad och harmonisk och jag kände en lättnad som spred sig i precis hela kroppen. Väl hemma så har vi lekt, busat, skrattat och ätit en god middag tillsammans hela familjen.
 
Just det, vi åkte en sväng till Ikea under förmiddagen också. Två super fina kuddfodral och en äggskärare fick följa med oss hem, matbord hade dem inga fina. Vi letar vidare i jakten efter det perfekta matbordet! Nu blir det familjemys för hela slanten, lilleman lär slockna anytime soon.
 
 


- Söndag, hemmafix & middagsbjudning

 
Nu har vi kommit hem igen från världens mysigaste och trevligaste söndagsmiddag med älsklingens familj. Fina Ilham bjuder alltid på så himelskt god mat, svårt att sluta äta. Lilleman däremot var fullt upptagen med att hänga med dem stora tjejerna, med undantag för lite gnäll och gråt.
 
Trötta och mätta i magarna packade vi sedan in oss i bilen och hängde hemma hos faster och fina kusiner en stund innan vi slutligen åkte hem. Jag som hoppades att lilleman skulle stupa i säng med tanke på utebliven vila under förmiddagen, men icke. Jag kan fortfarande höra honom där han sitter inne på rummet och bankar med sina bilar. Blir så trött på detta, att han aldrig sover när han ska. Jag vet inte vad jag ska ta mig till längre för att få honom att sova om nätterna. Det bästa jag kan göra i nuläget är att ignorera honom totalt, för då tröttnar han tillslut. Problemet är bara att få upp honom på morgonen sedan.
 
Annars så har vi bara hängt hemma i lägenheten, storstädat, rensat och gjort oss av med en massa onödiga saker. Julgranen åker ut redan i morgon, allt åker ut dvs. Vill bara kräkas på allt vad julen heter. Nu längtar jag efter stora öppna ytor, vitt och ljust och massa grönt i våra fönster. Kan någon snäll själ bara skänka mig en större bostad?! Åh, vad jag skulle bli lycklig då.
 
Nu blir det soffhäng och glass framför teven en stund. Jag måste alltid få en stund för mig själv såhär på kvällarna, mitt sätt att varva ner efter en lång dag. Ser fram emot att få vakna upp i en varm famn, äntligen skall min älskade vara ledig i två dagar. Två dagar med massa mys, roliga aktiviteter och kärlek i massor!


Gravid v.24 (23+0)

 
 
Bebisen:

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram. Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen. Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

 

Du:

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen. Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.

 

Mina egna tankar om graviditeten:

Vecka 23+0 idag, och snart går vi ner på tvåsiffrigt. Veckorna går verkligen med rasande fart, och jag känner hur fogarna börjar ge upp. Så himla märkligt hur det kan skilja sig så från en graviditet till en annan. Sparkarna är helt annorlunda. Med lilleman kunde jag känna hur han spelade harpa på revbenen och pressade med benen åt alla möjliga håll. Lillan ger mest ifrån sig små skutt och kullerbyttor och sedan är det inte så mycket mer. Illamåendet och halsbrännan gör sig konstant påmind, men går snabbt att lindra med ett glas nypon eller blåbärssoppa.

Längtar så otroligt efter avlastning här hemma, att få bli lite bortskämd för en gångs skull. För nu är det jag som sköter all typ av markservice samtidigt som jag ska ta hand om en sprallig tvååring, och försöka ta hand om mig själv.Tvåårstrots deluxe!

 
 
Just nu är det en jobbig tid här hemma. För det mesta är det full fart på ett roligt och lekfullt sätt, men så helt plötsligt kan det slå om och bli så himla tråkig stämning.Lilleman är inne i ännu en "fas" och kan bli så fruktansvärt arg när han inte får som han vill. Det kan handla om precis vad som helst, spelar ingen roll vad man än säger och gör. Han protesterar och skriker, gnäller och gråter ändå.
 
Jag kan köpa att barn blir arga, frustrerade och agerar i stundens hetta. Men inte när han studerat tittar mig i ögonen och slår mig med hårda knytnävslag eller kastar sina leksaker. Hårt, jättehårt! Det är inte okej, inte någonstans. Det är både jobbigt, ledsamt och energikrävande. Jag är så glad över att lillan ännu ligger tryggt och varmt inne i magen. Inga vakna nätter för att amma eller byta blöjor, för just nu behövs all sömn och tålamod i hela världen för att orka med. Tycker så synd om min fina lilleman, samtidigt som han driver oss till vansinne med detta beteende.
 
Bestraffningen lyder som så att han får en time-out när han nått en viss gräns. Då stänger jag in honom på rummet, inga låsta dörrar utan han kan komma ut till oss när han vill. Detta resulterar oftast i att han skriker och gråter i högan sky, tills han slutligen kommer ut och säger "flåt mamma, flåt" och ger mig en puss eller kram. Självklart förklarar jag tydligt och noga varför jag blev arg och ber honom att ta det varsamt med både oss, sig själv och hans leksaker. Det fungerar en stund och sedan är vi där igen. Såhär kan det hålla på flera gånger om dagen, kvällarna är förstås värst.
 
På måndag börjar han förskolan igen, och jag kan bara be till gudarna att det vänder och att vi kan få ordning på rutinerna. Jag är slut som mamma! Just nu hänger jag och lillan i soffan framför någon långtråkig film på teve med en gorby's pirog och ett stort glas mjölk. Finns det möjligen något bättre än nattmat?!


New in <3

 
Nytt till mama ♥


Fredagsmys med familjen

 
Fredagen lider mot sitt slut, min lilla huligan är fortfarande vaken och verkar inte ha några som helst planer på att sova. Idag har vi hängt hemma hos mamma som fyller år, ätit världens godaste middag, konverserat och bara haft det så himla mysigt! Helt sjukt, men jag är redan hungrig igen. Får väl rota i kylskåpet och se vad jag kan hitta på.
 
Ni får ursäkta att det har blivit lite glest bland uppdateringarna, men jag har varken haft tid eller lust till bloggen. Blir förhoppningsvis bättre nu när vi tillfrisknat från sjukdomar och allt har lugnat ner sig hemma. Ska försöka lägga upp veckans magbilder och bilder på allt fint som fick följa med hem efter dagens lilla shoppingrunda.
 
Nu däremot ska jag göra ett försök till att få lilleman att sova för natten. Om inte annat så finns en överhängande risk att mamma somnar, vi får väl se hur det går.


Trött & sjuk mama

Jag hade tänkt lägga upp veckans magbilder idag, men jag mår så himla dåligt så det får helt enkelt vänta. Halsen är svullen, känner mig yr och har knappt sovit en blund i natt. Känner mig som världens sämta mamma som lämnade ifrån mig min älskade lilleman för att kunna vila upp mig. Med tanke på att jag inte vågar lämna honom utan uppsikt, så kändes det bäst att låta honom få vara med någon som kan ta bättre hand om honom än vad jag kan just idag. Helt omöjligt att inte gå i tusen bitar när vi sa hej då för bara en stund sedan. Men vi ses ju om ett par timmar igen, och förhoppningsvis mår jag lite bättre då.
 
Nu ska jag försöka klämma i mig en skål med yoghurt, samt en kopp ört thé med smak av citron, lavendel och mynta. Åh, vad tråkigt det är att vara sjuk!!


Välkommen 2013 - Nyårsafton del 2

 
Helt omöjligt att välja ut bilder från gårdagens nyårsfirande, men här kommer några som sammanfattar kvällen någorlunda skapligt. Vi anlände till lokalen strax innan klockan elva där vi mötte upp resterande familjemedlemmar. Alla hade med sig maträtter av alla möjliga slag och alla var på så himla gott humör. Lilleman var upp över öronen att ha så många andra barn att leka med, så honom såg man inte mycket utav. Gick som ett enda lyckorus genom hela kroppen när alla samlades på dansgolvet för att räkna ner till tolvslaget. Som jag skrev innan, en känsla av att medverka i en romantisk komedi. Jag fick min nyårskyss av mannen i mitt liv och sedan blev det ett enda stort gråtkalas från min sida. Jag fattar inte, men jag gråter varje nyår. Något jag ärvt från min kära mor. Vi omfamnades av vänner och familj en stund innan vi tog oss ut för att bevittna ett färgsprakande fyrverkerispel. Vi gick in när det började gå farligt till, oförsiktiga människor är det värsta jag vet. Ingen kom till skada, tack och lov!
 
Väl tillbaka inne i lokalen bjöds på ännu mera mat, snacks och mer därtill. Mätta i magarna och trötta som få stupade vi i säng strax efter klockan två. Lilleman och jag sov oss igenom förmiddagen och klev inte upp förens någon gång efter klockan 12. Den här dagen har vi ägnat oss åt att plocka undan och storstäda lägenheten. Vill börja det nya året med nytt och fräscht! Annars har vi bara slappat framför teven och försökt hålla oss vid liv.
 
Nu ikväll har vi hängt hemma hos faster och fina kusiner. Tillsammans avnjöt vi en god middag, fikade och umgicks. Blev en tidig hemgång och vi har redan krupit ner i sängen alla tre. Nu skall här sovas för att vakna upp till ännu en morgondag.
 
Godnatt och god fortsättning på det nya året!


Nyårsafton del 1

 
Så har vi lagt ännu ett år bakom oss, känns både spännande och vemodigt på samma gång. År 2012 var precis som föregångna år, ett händelserikt år. Ett år fyllt av allt från kärlek till glädje och sorg.Elias började på förskolan i samband med att jag började jobba efter en långtids mammaledighet.Elias åkte på dubbelsidig öroninflammtion och vi blev hemma i nästan en veckas tid. Vardagen rullade på och vinter blev till vår som i sin tur blev till sommar. Vi firade Elias som fyllde hela 2-år, och detta med massa god mat och tårta tillsammans med familjen. Vi åkte ner till Västkusten för en veckas välförtjänt semester. Jag fyllde 25, och det firade med räkfrossa och livemusik på bryggan i Grebbestad. Tillbaka på hemmaplan för ett par dagars jobb innan vi satte oss på ett plan som i sin tur tog oss ner till Cypern för en veckas sol och bad. Dagen efter att vi kommit hem plussade vi med lillasyster som beräknas komma till oss den 7:e maj, och vi var lyckligare än någonsin. Veckorna gick och magen växte sig större och i samband med detta fick jag beskedet om att min barndomskärlek lämnat oss som hastigast i slutet av september. Någon månad senare var dagen vi samlades i en fullsatt kyrka för att ta ett sista farväl. Sorgen var ett faktum och det gick dagar innan jag slutligen kom över det värsta. Sorg omvandlades snabbt till glädje och vi firade älsklingen som fyllde 30. Skämde honom bort honom med en dyr lyxmiddag på en av Stockholms mest omtalade medelhavs restaurangen. Hösten kom och gick och jag sade upp mig i samband med uselt arbetsförhållande. Jag sökte till vårdlinjen med sista ansökningsdatum i april. Slutligen når vi december månad, bästa månaden på hela året. Den 6:e december fick vi äntligen se skatten i magen för första gången och fick i samma veva veta att vi väntar en frisk liten tjej i början på maj. Älskade lilla dotter, vi är så nyfikna på dig! Jag började "boa in mig" och göra plats för vårat kommande lilla barn. Elias firade sin första medvetna jul, och inte långt efter fick vi beskedet om att älsklingens föräldrar beviljats turistvisum till Europa via Spanien. På annandag jul anlände dem till Arlanda och tillsammans firade vi nyår och välkomnade ett efterlängtat 2013! Ja, det var en liten tillbaka blick på det gångna året ♥
 
Igår hade vi hur som helst en jätte mysig kväll med lyxmiddag i form utav skaldjur och mousserande alkoholfritt jordgubbsvin. Detta följt utav hallon pannacotta med frysta hallon och passionsfrukt, matkoma deluxe! Tolvslaget firade vi in i nya kyrklokalen i Lina Hage tillsammans med vänner och familj med god mat, dj, nedräkning och fyrverkerier. Kändes lite som att medverka i en film. Alla stod i mitten på dansgolvet i ljuset av discolamporna och på självaste tolvslaget möttes vi i en lång kyss, för att sedan omfamna vänner och familj. Magiskt! Så snart jag har gått igenom alla miljoner bilder och filmer så får ni en uppföljning av kvällen.