Förlovade landet av treårstrots

 
Just nu bor det ett enda stort NEJ i mig. Treårstrots kan slänga sig i väggen! Här huserar blixtrande ögon, hjärtklappning och spaghettiarmar med domnande händer och en gigantisk känsla av NEJ. Just nu gör jag bäst i att varken säga eller göra någonting. Jag vet ju av gammal vana vad resultatet kommer bli i sådana fall. För någonstans mitt i hysterin så finns där en knivsudds av sunt förnuft. Har elakheterna, de hårda orden en gång lämnat din mun så kan ingen ångest i hela världen göra dem ogjorda.
 
Jag har låtit elakheter flyga likt stridsflygplan under ett andra världskrig, låtit dem fara likt ilskna getingar vars bo blivit demolerat. Det är inte bra, man får inte göra så mot någon man säger sig älska så högt. Därför väljer jag nu att knipa ihop. Munnen säger inget, mina läppar är förseglade medans tankarna far och känslorna kastar spjut genom ögonen. Jag har så mycket kärlek och respekt för mina barn, skulle aldrig låta dem fara illa. Aldrig! Mitt i all sorg jag känner till denna onda treårstrots, så känner jag ändå en oändlig lycka. Lyckan över att ha mina fina barn och den kärlek som vi hyser för varandra. Jag känner också en enorm styrka, styrkan från den starka kärleken till och från min älskade make. Jag känner mig så otroligt fri i våran relation och äktenskap. Han känner mig, och jag honom. Vi vet precis vart vi har varandra och hur vi fungerar i förhållande till olika situationer. Vad jag vill få sagt är, att mitt i vad som skulle kunna vara en katastrof så finns det så oändligt mycket lycka, kärlek och framförallt tacksamhet till livet. 


Meja & Adam

 
Vilken underbar dag vi har haft, och ett enda stort lyckorus går genom kroppen! Allt började på Huddinges förlossningsavdelning för lite mer än tre år sedan. Jag väntade mitt första barn, och när det var som dags att föda avlöstes min första barnmorska utav en annan tillsammans med en undersköterska. Jag minns henne såväl, kanske något ung och oerfaren. Men hon fanns där, peppade och tillsammans fick vi uppleva ett ögonblick av fullkomlig lycka och kärlek. När ett barn kom till livet för allra första gången, älskad från första stund.
 
Aldrig trodde jag, att vi tre år senare skulle återförenas i samband med att hon nu själv har blivit mamma. Nu år 2013 fick vi båda två varsin bebis ( hon sin första och jag mitt andra) med exakt en månads mellanrum. Hennes underbara lilla Adam den 12:e april och Meja samma datum, bara en månad senare. Jag tror inte att det var tyst en endaste sekund. Lunchade i Badparken följt utav promenad på stan i ösregn. Hade det inte varit för att lilleman bjöd på skrikfest stup i kvarten, så hade vi kunnat sitta kvar bra länge. Jag ser redan fram emot tills vi ses igen, och nästa gång förhoppningsvis något mer avslappnat utan treårstrots, skrik, bråk och gråt!
 
 
 
 
 
 
 


Picknick i Hågelbyparken

 
Idag har vi tillbringat nästan en hel dag i Hågelbyparken tillsammans med Frida, Robban, Malte och Milo, Carina, Emilia och Samuel samt Sofia och hennes lilla Anton. Picknickat med god mat och dryck  so vi köpt med oss från Nancy's på en filt i solskenet. Deras sallader är helt gudomliga. I vanlig ordning fick det bli en rostbiff sallad till mig, medans storhjärtat slog till på en beef curry.  Minstingarna sov sig igenom större delen utav förmiddagen, med undantag för amning och lite gos.Storbarnen har varvat lekpark och bollspel med farfarsbilar Gnälligt blev det när kön blev allt längre till bilbanan en bit bort. Lilleman som absolut skulle åka både en och två gånger till, skrek sig blå ända tills det var dags att åka hem. Allt som allt, en härlig dag i goda vänners lag! 
 
 
 
 
 


Läkarbesök & 10-veckors kontroll på BVC

Idag var Meja och jag på läkarbesök och 10-veckors kontroll på BVC. Våran BVC-sköterska är på semester, så idag fick vi träffa Caroline. Visade sig att hon går i pension här i dagarna som kommer, och därefter åker hon hem till Australien. Det förklarade hennes näst intill brittiska accent, super härlig och framförallt duktig var hon! 
 
Den lilla damen fortsätter att pinna på i både längd och vikt. Hon väger nu 6315g och är hela 62cm lång, följer kurvan jämt och fint. Efter 10-veckors kontrollen var det dags att träffa barnläkaren i rummet mitt emot. Honom har vi träffat tidigare, då vi bokat tid för lillemans halsproblem. Han kollade att alla reflexer fungerade som dem skulle, att hon följde med blicken och gav olika svarsleenden. Klämde och kände på magen, ljumskar och kollade pulsen och lyssnade på hjärtat. Allting såg fint ut, precis som väntat. Nästa besök är inte förens i mitten utav augusti. Då är det dags för Mejas första vaccination, hua!! 
 
Båda mina troll har somnat för natten, själv tänkte jag plocka undan och invänta storhjärtat. I morgon stundar picknick och mys med fina mammor och barn. Icke att förglömma våra fina män, som även dem slår följe denna gång. Nu håller vi bara tummarna för klarblå himmel och strålande sol!


New in från Färg&Form

 
Ett härligt bäddset från Färg&Form har flyttat in hos oss, jag är helt såld! Ångrar att jag inte köpte varsitt bäddset till kidsen att ha i deras sängar. Var inne på englagåva tidigare i förmiddag, och jösses vad mycket fint det fanns. Nästan så att jag ville köpa med mig hela butiken om jag bara så kunde! Jag är inte riktigt färdig med vagnen ännu. En ny skötväska och en sittdyna till sittdelen måste införskaffas. Är så jäkla sugen på att köpa mig ännu en vagn. En Bee Classic eller Bee+ skulle göra sig bra här hemma. Det tåls att tänka på!
 


Våran söndag

 
Ikväll sover lilleman hemma hos mormor och moster, så nedrans tomt och tyst här hemma utan mitt lilla yrväder till 3-åring. Under eftermiddagen har vi varit och hälsat på plastmormor Anna, samt Lillemor och Torbjörn som var ner på besök. Den lilla damen var lika mysig som alltid, tittade förundrat på allt som var runt omkring henne och jollrade. Mer lugn och harmonisk liten tjej får man nog leta efter, mammas lilla skrolla! 
 
Sena eftermiddagen kom, och vi rullade vidare mot S:t Eriksplan där vi tog tunnelbanan mot Gullmarsplan. Mötte upp storhjärtat en stund senare, packade in oss i bilen och åkte mot Danvikstull. Parkerade och promenerade ner till Boule & Berså för middag och mys i solnedgången. Längesedan jag kände ett sådant lugn, där jag satt med världens finaste lilla dotter i min famn och världens bästa make brevid. Nästan så att jag var tvungen att nypa mig i armen för ett slag. 
 
Nu ikväll har vi bara slappat i soffan framföt teven med handen i godispåsen. I morgon hämtar vi äntligen hem lilleman. Mammas älskling, du är saknad! Men först, en välbehövlig sovmorgon, herregud så skönt!
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 


Mini-weekend till Tallinn

 
Så var måndagen den 15:e juli kommen som vi så länge hade väntat på. Efter en helmysig eftermiddag ute vid Drottningholmsslott klev vi äntligen ombord på M/S Baltic Queen som i sin tur tog oss tll Tallinn. Våran hytt låg på 5:e våningen, inte så stort men med ett litet fönster med en fantastisk utsikt. Lilleman tyckte såklart att det var toppen kul att titta på alla båtar som tuffade förbi, och alla stora vågor som slog ute på havs. Så snart vi installerat oss inne i respektive rum, satte vi oss ute på däck och bara njöt.
 
Anlände till Tallinn någon gång kring tio-tiden på tisdag förmiddag. Där hoppade vi in i en taxi som tog oss till Viru köpcenter. Blev dock inte mycket shopping då båda kidsen skulle till att bjuda på skrikfest. Det hela slutade med att vi fick dela upp oss kring lunchtid och ta in på en mysig uteservering. Lilleman fortsatte att gnälla, bråka och gråta från de att vi klev på båten igen tills det att båten anlände till Stockholm. Så nedrans tråkigt! Tror minsann att den unge lille mannen får stanna hemma hos mormor nästa gång. Vi hade iallafall tur med vädret! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Eftermiddag på stranden

 
Så var vi åter tillbaka på svensk mark efter en liten mini-weekend till Tallinn. Färjan lade till vid Värtahamnen någon gång kring tio, och därifrån tog vi bilen till Globen för lunch och varsin glass. Galet trötta packade vi in oss i bilen och tog oss vidare hem för middag och mys hemma hos svärisarna. Lilleman bjöd på skrikfest, medans en annan sov sig igenom eftermiddagen och kvällen. Jag gissar på att vi ramlade innanför dörren kring sex-tiden, körde en maskin med tvätt och sedan stupade vi alla fyra i säng. 
 
Storhjärtat är tillbaka på jobbet, och jag har idag varit ensam hemma med båda mina troll. Meja har varit en riktig trött-fia, så jag och lilleman har hängt på balkongen, lekt och haft pannkaksbrunch. Mysigt att få lite ensamtid bara vi två, ingen lillasyster som stör och stjäl min uppmärksamhet. 
 
Så snart storhjärtat kommit hem från jobb, packade vi in hela familjen i bilen för en eftermiddag på stranden. Gjorde ett snabbt stopp vid Nancy's där vi köpte med oss mat och dricka, jag fullkomligen älskar deras sallader. Så fräscha, goda och framförallt mättande! På stranden blev vi kvar i närmare två timmar tills det började blåsa kallt. Väl hemma tog vi oss en tupplur innan vi gav oss ut på en kvällspromenad ner till Max. En maxbox och en stunds lekande traskade vi hemåt. Mina troll sover för natten och det är dags för mig att göra detsamma. I morgon är vi bortbjudna på lunch och till kvällen vankas det bröllop!
 
 
 


Lördag, dop & födelsedagskalas

 
Så var dopet avklarat, och allting gick som väntat hur bra som helst. Meja tittade förundrat upp i taket och tuppade sedan av, älskade lilla gumman. Inte ett ljud sa hon när prästen fullkomligen dränkte ner ungen i vatten, mäkta imponerade föräldrar må jag säga. Hela dopgudstjänsten vart så himla fin, och jag tror inte att ett endaste öga lämnades torrt. Jag har nog riktigt förstått att den där vackra lilla flickan faktist är våran dotter, som har kommit för att stanna. Lycka! 
 
Efter dopgudstjänsten bjöd vi in till lunch och dopfika i kyrkolokalen. Som vi kämpade under morgonen med att få allting i ordning, allt från dekorationer, bordsdukning till att hämta all den goda maten och tårtan. Och vilken tårta! Jag har aldrig varit med om maken så fina tårtor, två stycken blev det. En till vardera unge, då vi slog ihop både dop och 3-års kalas i ett. Himla smart! Jag är så tacksam att alla kunde närvara, och inte på tal om alla fantastiskt fina presenter och dopgåvor vi fick. Tack, tack och återigen tack! Ovan får ni ett smakprov från den stora dagen, dessa är bara en bråkdel av alla foton som togs just denna dag. Självklart är det min fantastiskt duktiga far som stod för fotograferingen. 
 
När dopfesten var avklarad och lokalen städad, packade vi in oss i bilen för lite välbehövlig vila hemma i lägenheten. Någon timme senare tog vi en snabb dusch, bytte om och styrde kosan mot Heron City för spel och lek tillsammans med fastrar, farbror och fina kusiner. Sedan kan jag lova att vi stupade i säng! 
 
Idag söndag har vi hängt nere på stan för shopping och ätit varsin korv. Sedan vankades det lunch hemma hos faster, och där blev vi kvar ett par timmar. Slappat, fikat och konverserat om allt och ingenting. Nu är vi dock hemma och har varit sedan strax efter klockan nio. Har storstädat lägenheten, fixat och donat med lite allt möjligt. I morgon packar vi äntligen väskorna och tar båten över till Tallinn och är åter i Stockholm på Onsdag morgon. Ah, längtar! 
 
 
 
 
 
 
 


Elias 3-år!

 
Älskade lilla troll, vart tog tiden med dig vägen?! Är det klokt att du redan hunnit fylla tre?! Är så himla stolt över att just jag fick bli din mamma, och att just jag får vara med om dina stora framsteg och allt du tar dig för. Jag älskar dig så oändligt mycket, mer än vad du kanske själv förstår. Jag är så lycklig att just du är MIN!
 
Vi har haft en så nedrans mysig dag här hemma tillsammans med hela familjen. Fikat tårta, kakor och bullar. Lilleman har blivit så bortskämd med blixten tårta och fina paket, vi är så otroligt tacksamma! Efter kalaset slog lilleman följe med resten av familjen till Sydpoolen för plask och lek. Själv bäddade jag ner Mejsy i vagnen, packade väskan och tog oss ner på stan ett slag. Så skönt med lite "ensam-tid", och hem kom jag med en helt ny garderob. Hej sommar, jag är redo för dig! 
 
Det var minsann en trött liten kille som ramlade innanför dörren här för bara en liten stund sedan. Så nu blir det till att lägga dem små för natten, sedan soffmys och invänta storhjärtat! 


Namntavla x 2

Kommer ni ihåg namntavlan jag visade upp här på bloggen tidigare? Nu har världens bästa Jennica tagit sig tiden att göra en tavla även till lillskrotis. Alltså, hur fin?! I veckan skall jag ta mig ner på stan och göra en forstoring av tavlan samt köpa mig en vit ram. Vill ni också ha en namntavla till era små, kontakta då Jennica på hennes blogg, och det kan ni göra HÄR.
 


Ottilia Meja Maria 8-veckor gammal

 
Idag var det återigen dags för ett besök på BVC, och denna gång för Mejas 8-veckors kontroll. Den lilla damen pinnar på i både längd ock vikt, hon väger nu 5745g och är 60cm lång. Med två kanaler över på kurvan växer hon ändå på bra i förhållande till sin längd, proportiornelig med andra ord. Mammas och pappas fina lilla tjej! På onsdag är det lillemans tur att besöka BVC för 3-års kontroll, spännande! Jag skall under eftermiddagen observera och fylla i hälsoblanketterna vi fick med oss hem. 
 
Nu på förmiddagen/eftermiddagen har jag varit iväg från barnen i ett par timmar. I närmare tre timmar bestämt har jag suttit i frisörstolen, både klippt och lagt folieslingor. Helt otroligt fint blev det, och jag känner mig som en helt ny mamma och fru. Tack fina Hala, du är bäst! Måste dock erkänna att jag kände mig så jäkla halv utan min lilla bebis. Vi har trots allt suttit ihop 24/7 först nio månader i magen och 8 veckor utanför. Fick dock höra att hon ätit ur flaskan som jag hade pumpat ut lite mjölk i och sedan sovit större delen av förmiddagen. Lilleman fick leka av sig hos farmor och farfar ett slag efter att ha varit iväg och tvättat bilen. 
 
Storhjärtat försvann iväg till jobbet för dryga timmen sedan, själv ska jag strax ställa mig vid spisen och tillaga kvällens middag. 


Power meet 2013

 
Igår rullade den stora bilträffen Big Power Meet igång, och 50-tals musiken och bilmullret har hörts i stora delar av Västerås. Under kvällen fick de 250 finaste bilarna visa upp sig i Västerås centrum, och vilken folkfest alltså! Att vi inte har varit iväg på detta tidigare, detta bara måste vi göra om. Bästa utsikten hade vi från Brittas balkong där vi dukade upp med plockmat, tårta och rosé. Vi skålade och tjoade åt alla galningar som hängde på, i och utanför sina vrålåk. Man måste nästan uppleva det med egna ögon för att förstå, heeeeelt galet! 
 
Mätta i magarna tog vi oss ut för att joina folkfesten, och j´vi fick för första gången uppleva ett drive-in bröllop. På vägen mumsade vi i oss både korv och spanska våfflor med mjukglass. Kan lova att vi rullade hem. Efter en nästan två timmars lång promenad runt stan, tyckte vi att det var dags att runda av. Klev innanför dörren någonstans efter klockan elva och stupade mer eller mindre i säng. 
 
Idag har jag och barnen hängt hemma hos svärisarna större delev av dagen. Plockat, fixat och donat inför deras dotters ankomst. Dem flyger in till Stockholm hela vägen från Auckland i Nya Zeeland, ska bli så himla mysigt att äntligen få ses för första gången. Efter snart 13 år ifrån varandra, får storhjärtat återförenas med sin älskade syster. Stort! 
 
 
 
 
 
 
 


F r e d a g

 
 
 
Godmorgon fredag! Med frukost i magarna efter en välförtjänt sovmorgon såhär första dagen på sommarlovet, ska vi strax göra oss i ordning för en heldag i Västerås. Det vankas middag och power meet tillsammans med pappa och Britt-Inger. Det lär säkert ta sin lilla tid innan vi kommer fram med tanke på alla bilar och den trafik som dem för med sig. Kul blir det i allafall! 
 
Ville mest kika in här och önska er en trevlig fredag, bloggen vilar härmed tills i morgon,
 
 
 


Bilder från min Instagram

1.// Meja klädd i senaste kollektionen från Newbie 2.// Dopfix 
3.// Mor & dotter 4.// Vi svullade 2kg biggaråer
 

Senaste uppdateringarna från min instagram. Inte heller världens bästa kvalité, inser att min kära Sony Experia sjunger på sista refrängen. Dags att skaffa sig en Iphone 5 kanske?! Dagarna flyter ihop och vi närmar oss semestertider. Lilleman gjorde sin sista dag på småbarnsavdelningen, och vi ville såklart tacka av hans fina fröknar med varsin liten sommarpresent. Otroligt roligt och uppskattat från personalens sida. Måste dock erkänna att det är med blandade känslor som vi flyttar över till storbarnsavdelningen till hösten. Lite ledsamt då varken jag eller storhjärtat fått något vidare intryck av personalen där, får hoppas att den infinner sig senare framöver. 
 
Idag har vi även hunnit med ett besök hos polisen för att ansöka om pass åt våran lila tjej. Väntetiden beräknades till nästan två timmar innan det äntligen blev våran tur. Så under tiden mötte jag upp fina Maria för att hämta lite nytt i klädesväg till Mejsy. Inhandlade även det sista inför dopet , känner dock på mig att vi missat en massa saker som vi lär komma på senare. Hur som helst, passet är utfärdat och vi hämtar upp det redan på torsdag. Jag var lite rädd för att vi inte skulle hinna få det utfärdat innan kryssningen till Tallinn, men se där så fel man kunde ha. 
 
Ikväll har vi varit iväg till svärisarna för kvällsfika och dopfix. Vi hade det verkligen så himla mysigt där vi satt och pysslade över varsin kopp thé. Minstingen i familjen myste hos farmor medans lilleman sparkade boll med pappa och farbror ute i det sköna gröna. I morgon packar vi väskorna för en härlig eftermiddag/kväll i Västerås. Power meet och middag hos pappa och Britt-Inger, blir säkert trevligt! 


Hemmafix & Dopsamtal

 
Juni kom och gick, och vi har redan klivit in i juli månad. Vilket i sin tur innebär att vi närmar oss lill-skrållans dop med stormsteg. Idag har vi varit iväg och träffat prästen för dopsamtal, och vet ni vad? Jag är så himla nöjd. Vi gick igenom dopordningen, valde ut psalmer och namngav våra blivande faddrar. Vi fick även kika lite snabbt på kyrkolokalen där dopfikat kommer att hållas. Jag har inte varit där sedan lilleman var dryga halvåret, ett minst sagt kärt återseende. 
 
Efter dopsamtalet sprang vi kors och tvärs över halva stan i jakten på dopklänning. Och till våran stora lycka fick godingen ovan följa med oss hem. Nu återstår bara jakten på finkläder till lilleman och sedan är vi så gott som redo för dopdagen. Härligt!
 
Annars så har vi ägnat dagen åt hemmafix. Hemmafix så som att frosta av frysen och gjort en utrensning i garderoberna i sovrummet. Jag är dock långt ifrån färdig, nya gardiner skall upp i både sovrum och vardagsrum. Även barnens byrålådor är i stort behov utav en utrensning. Mycket skall säljas av, annars blir det bara liggandes och skräpar i ett hörn . Vissa samlar på vagnar, andra på skor..jag däremot har en tendens att samla på fina barnkläder. särskillt mycket sedan jag fick en dotter. 
 
Nåja, nu skall jag ägna mina älskade barn lite uppmärksamhet innan jag ställer mig i köket och förbereder kvällens middag.