Dopfix!

 
Elias dop 11.06.25 ♥
 
Den 13:e juli smäller det! Då ska vi ha dop och 3-års kalas för våra älskade små troll. Kyrka och lokal bokade vi redan idag, nu återstår bara att få ut inbjudningar och planera allt runt omkring. Vi kommer eventuellt hyra in en catering firma som står för maten, tårtor kommer att beställas. Själv kommer jag med lite assistans från familjen att stå för dekorationer och annat mys dagen till ära. Jag tänker mig pastelliga färger, då lokalen i sig är så öppen och ljus. Så himla värt att lägga några kronor extra på inredning då vi slipper betala lokalhyra. Måste dock höra mig för vart jag kan hitta en fin dopklänning till Mejsy, kan inte minnas att någon i familjen har en till övers. Åh, jag bara älskar att kunna plocka fram den lilla kreativa människan i mig.
 
Annars så är jag ensam med båda mina troll ikväll. Storhjärtat jobbar sitt första kvällspass idag och i morgon, så jag lär få händerna fulla. Får se om vi tar tåget ut till mamma i morgon eller om någon hellre vill komma hit och hälsa på. Vore himla skönt med lite sällskap när man behöver det som allra mest. 
 
Nu- amma en hungrig liten tjej, sedan middag!


Tisdag & BVC

 
 
Våran älskade 2-veckors tjej <3
 

Ber så mycket om ursäkt för den usla uppdateringen här på bloggen, men livet är lite crazy just nu. Jag har fortfarande inte riktigt landat i rollen som nybliven tvåbarnsmamma. Försöker verkligen njuta, samtidigt som det skall hinnas med tusen andra saker och jag hinner bara inte med. Känner mig så sjukt stressad inför allt som jag inte hunnit med de senaste dagarna. Löften som jag inte kunnat hålla på grund av att barnen tar upp all min lediga och vakna tid. Jag får inte ens gå på toaletten ifred, och ibland går det både en och två dagar tills jag får ta en ordentlig dusch. Vännerna har jag inte heller hunnit med att träffa, så ni kanske förstår vilken omställning det är att gå från ett barn till att plötsligt ha två. 
 
Idag har vi i allafall varit på BVC för Mejas 2-veckors kontroll. Stora tjejen hade precis som väntat ökat i vikt från 3730g till 4110g. Inte ett dugg förvånad med tanke på så som hon äter, fullkomligt lyser om ungen så fort hon får syn på tutten. Dragit iväg på längden har hon också gjort, från 52cm till 55cm, och hon har numera strl 56/62 i kläder. Inte klokt så fort det går, känns som om det var igår hon kom till oss. Hon följer kurvan nätt och jämnt, ingenting att anmärka på. Nästa besök sker om drygt en vecka. 
 
Efteråt tog vi en sväng in på Tempo för att hämta ut ett paket, och promenerade sedan hem. Kan ju lova att jag valde helt fel kläder. Jeans och stickat, way to go! Medans lilltjejen ligger och sover tänkte jag äntligen sätta mig ner och fixa med allt som jag inte hunnit med. Försöker aktivera swish så att jag enklare kan göra överföringar, istället för att behöva logga in på banken hela tiden. Ska bara få det att fungera också, jag är så jäkla efter med sådana här saker. 
 
Lite senare i eftermiddag hämtar vi hem storebror från förskolan, därefter blir det parhäng och mellis-mys i parken för hela slanten. 


TGIF!

 
Måste ju verkligen ge mig cred för mitt stora engagemang till att hålla er uppdaterade här på bloggen. Ja, säga vad man vill men det har verkligen varit en omställning att gå från ett barn till att bli tvåbarnsmamma. Plötsligt har du två som kräver all din uppmärksamhet och all din vakna tid. Huvudet värker och jag är tröttare än någonsin, men här finns ingen tid för vila. 
 
Väskorna är packade, och vi inväntar bara storhjärtat som är på ingång. Sedan tar vi äntligen helg, och kvällen spenderar vi ute i Sollis hemma hos min kära mor. Ska bli riktigt skönt att byta miljö och få lite välbehövlig avlastning. Helgen är ännu oplanerad, hoppas på fint väder och många härliga barnvagnspromenader.


Cirkus-onsdag

 
Jag vet inte med vilka andra ord jag skall beskriva denna onsdag. Vilken jäkla cirkus! Efter tio dagars pappaledighet har storhjärtat återvänt till nya arbetet, och vardagen är återigen i rullning. Själv har jag lunkat omkring likt en zombie-morsa efter en vaken natt med tio minuters sammanhängande sömn. Lilla Mejsy har varit på mig som en blodigel non-stop sedan igår kväll. Och har jag inte en unge vid bröstet, så har jag en annan hängandes på andra armen. Skriker inte den ena, så skriker den andra. Det är inte förens nu som jag har en lugn stund för mig själv. Nåja, nog för att jag har en liten sovande Meja i min famn  Är så trött att ögonen snart går i kors, men kände ändå att jag ville kika in här och skriva ett par rader.
 
Torsdag i morgon och vi lämnar lilleman på förskolan för sista gången den här veckan. Han går numera 08-14 istället för 09-14, alltså en timme längre om dagarna. Detta för att det funkar bättre för både honom och för oss. Medans lilleman hänger på förskolan, har jag och Mejsy en förmiddag nere i tvättstugan att se fram emot. Gissa om jag längtar tills nya tvättmaskinen kommer i slutet av nästa vecka. Inget mera spring i långa trappor, bärandes på tunga tvättkassar. Nästan samma känsla som uppstod när vi blev med diskmaskin. Jag vet inte hur vi hade klarat oss utan?! 


Hembesök från BVC

 
Nu har BVC-sköterskan varit här på hembesök. Vi fick en massa broschyrer och böcker samt gick igenom förlossnings journalen. Pratade lite om hur vi upplevt första tiden på BB och tiden hemma efter förlossningen. Lilla Meja är en ängel i jämförelse med första tiden hemma med Elias. Hon äter för glatta livet och sover som en prinsessa (oftast) om nätterna. Jag ser ingen anledning att klaga, faktist. 
 
Ökat i vikt har hon också, från 3443g till 3730g, duktiga tjejen! Känns riktigt skönt att ha fått så mycket beröm för mitt fina jobb med barnen, och för det lugn och harmoni som jag besitter. Jag är förmodligen världens lyckligaste mamma i skrivandets stund. 
 
Storhjärtat är iväg på kurs/möte, själv blir jag ensam med båda mina troll fram tills det att han kommer hem. Får se hur detta skall gå, lilleman är numera lite utav en vilding och gör precis ALLT tvärtemot vad han skall göra. Mammas lilla busfrö! Jag får helt enkelt hålla honom sysselsatt, kanske gå till parken en sväng. 


Trötta måndag

 
I natt hade jag min första vakna natt som nybliven tvåbarnsmamma. Jag skall väl inte gnälla egentligen, men en timmes sammanhängande sömn är ingen höjdare. Meja har varit som ett litet plåster, och skulle mer än gärna tutta 24/7 om hon så bara fick. Jag är glad att jag hann sova den där enstaka timman, för när klockan var 07:30 var jag så trött att jag mådde illa. Bad storhjärtat att ta Mejsy en stund så att jag kunde få återhämta mina krafter som mamma.
 
Dagen har rullat på i vanlig takt, Mejsy fortsätter vara cranky så här finns ingen tid för vila. Blen en tur till affären samt ett snabbt besök hos våran fina barnmorska. Ville så gärna visa upp vårat lilla underverk, och gissa om hon blev överraskad när jag knackade på dörren. Vi kramades en lång stund och sedan ville hon ta några snabba blodprov. Med ett hb-värde på 95 blev jag ordinerad att proppa i mig allt som kan tänkas innehålla mycket järn. Om tolv veckor ska jag tillbaka på ett återbesök för att diskutera preventivmedel.
 
Nu ikväll har vi varit ut på en kort promenad ner till Max hamburgare, där vi beställde varsin mjukglass/milkshake. Så gott såhär i värmen. Dock fick jag och Mejsy vända hem lika snabbt igen, då hon blev så ruskigt arg och ledsen av någon anledning. Vi kom hem och har degat i soffan tills nu. Har så förbaskat ont i huvudet, så nu blir det minsann sängen tror jag.


Förlossningsberättelse

 
Lilla Mejsy myser på pappas bröst för första gången ♥
 
En helt vanlig lördag den 11/5, vi hade egentligen inte gjort något speciellt denna dag. Hade redan under ett par veckors tid kännt av kraftiga förvärkar, som sedan avtagit för att komma smygandes tillbaka. Men just den här dagen hade värkarna tilltagit i styrka, och jag började få riktigt ont. Flåsade mig igenom varje värk, spelade lite candy crush på mobilen för att komma på bättre tankar. Det var inte förens vid 16-17 tiden på eftermiddagen som jag började klocka värkarna. Någon timme senare upptäcker jag en minimal blödning vid toalettbesök. Ringer in till förlossningen en liten stund senare, och jag ombedes att komma in för en kontroll. Jag är vid detta skede i v. 41 (40+3), med andra ord fullgången som man bör vara. Eftersom läget inte var akut, så tog jag mig tiden att packa en väska åt lilleman att ta med sig hem till faster. Själv hade jag redan packat bb-väskan långt i förväg, alltid redo. Tog på oss ytterkläderna och gav oss iväg. Ringde mamma och förvarnade att det eventuellt kan bli en bebis fram mot kvällen, alternativt morgonen därpå. Tårarna sprutar av separationsångest från min älskade son, lycka, gladje och fullständig panik. Nu är det på riktigt!
 
När klockan slår 19:45 blir vi inlagda på förl.avdelningen, och barnmorskan utför en vaginal undersökning. Jag konstateras vara öppen ca 1cm, normala fosterljud på 130 slag/min. En halvtimme senare bedöms läget som normalt, och barnmorskan har svårt att få till en registrering och jag kopplas bort från CTG'n. Mina sammandragningar tilltar i styrka och jag ber om att få stanna kvar. Så vi tog en timmes promenad i korridoren, förmodligen den längsta promenaden i mitt 25-åriga liv.
 
Klockan 21:56 görs en ny bedömning, status oförändrad. Jag kopplas återigen upp till CTG med avvikande registrering. Jag får veta att bebisens hjärtljud är kraftigt nedsatt. Detta stabiliseras en stund senare. Klockan 22:26 får jag Citodon utskrivet mot smärtsamma sammandragningar, samt värmekudde i fram. 
 
Vid 23:02 bedöms läget återigen som normalt och jag blir bortkopplad från CTG'n för andra gången denna kväll. Det dröjer inte länge, för vid 23:48 ringer jag in personalen då jag känner hur det trycker på kraftigt nedåt. Jag är nu 5cm öppen, och jag önskar lustgas som smärtlindring. Något som skall komma till att bli min bästa vän ett tag framöver. Vid det här laget är jag så omtöcknad och i fullgång med värkarbetet, så jag ger nu en inblick från min förl.journal.
 
23:50 Smärtlindring: Börjar andas lustgas/syrgas 50/50. Skriver ut Fv2.
 
23:57 Förlossningsförlopp: Fosterljud 135, 10 cm öppen, ffd huv ned sp, buktande hinnblåsa.
 
2013-05-12 (40+4)
 
00:05 Fosterljud: 140
 
00:08 Fosterljud 130
 
Amniotomi: På pat:s önskemål om snabbare förlopp. Klart fo-vtn.
 
VU: mm retrah, ffd huv 2tvf ov bb
 
00:21 Aktivitet: Ställer sig på knä för att få hjälp av tyngdlagen, pat önskar snabbare förlopp, obekväm ställning, byter till höger sida. 
 
00:24 Kontraktion: 60"/2'
 
00:28 Smärtlindring: Höjer lustgas/syrgas t 60/40 på pat:s önskemål.
 
00:31 Kontraktion: Krystvärkar, rask progress, krystar i egen takt, komb m lustgas.
 
00:33 VU: ffd huv framföds i slutet på värk
 
00:35 Notat: ffd huv i vulva, foster tittar, ingen s-dr trots upprepad stim av uterus utifrån, bm Ewa-Lena Fisk-Evans in på rum, trycker utifrån på fostrets hö axel medan ut löser hö arm underifrån.
 
00:36 Födelse: Kön: flicka. Förlossningen startades: Spontant.
 
00:53 Förlossningsförlopp: Placenta och hinnor utkrystas, insp till synes hel och med fullständiga hinnor, uterus palp kontrah -1.
 
Blödning: I samband med placentas avgång, uppmäts t 1100ml, uterus masseras hård -2, blödn avstannar.
 
02:30 Efterskötning: Mamma: Bltr 129/79, temp 37,4, puls 95. Total blödning 1200ml (1100+100). Uterus väl kontrah -2, visas egenpalp uterus. Har kissat. Pos amningserfarenhet. Önskar TGH. 
 
Barn: Sugit m rätt teknik. Har ej kissat. Mekonium avgått. Temp 35,1. Läggs hud m hud hos far, dubbla filtar på. 


En vecka gammal

 
Är det klokt att det redan gått en hel vecka sedan våran älskade lilla Meja kom till oss?! En tuff graviditet följt utav ett dramatiskt slut. Vår älskade lilla flicka, min lilla bebis, pappas prinsessa och en älskad lillasyster.Tänk att det var just du som skulle komma till oss. I nio månader har vi väntat otåligt, räknat månader, dagar, timmar och sekunder. Nu är du äntligen här, och vi älskar dig mer än ord kan beskriva, Älskade lilla dotter, jag kan inte vänta tills jag får se dig växa upp, utvecklas och ta för dig av livets stora ting. 
 
Mamma och pappa älskar dig smulan! 


Dagens Newbie-bebis

 
 
Mejsy tackar faster för denna underbara stickade overall
 

Vi befinner oss i mitten av Maj månad, och jag kan ibland tycka att det är så himla svårt att veta hur jag skall klä barnen. Lite extra svårt blir det med en liten som oftast ligger nedbäddad bland gosiga kuddar och filtar i olika material. Men så har så lade jag ögat på denna underbara lilla kreation, och hela mitt inre skrek "jag vill haaaaaa". Jag hintade lite snabbt för min kära mor, men så ville barnens faster köpa något till Mejsy som hon verkligen behövde. Och gissa vem som överlämnade denna redan igår som en liten välkommen till världen present?! Jo, om inte bästa faster. Tack tack tack!! Just denna är i strl 56, och jag kan lova att lillskruttan näst intill drunknar i den. Än sålänge kan hon fortfarande bära kläder i strl 50, och lär säkert göra i några veckor till. 
 
Till min fina lilleman skulle jag så gärna vilja hitta en tuff skaljacka, samt ett nytt regnställ. Den där lilla korven drar ju iväg på alla möjliga håll och kanter. Idag bär han kläder i strl 98/104, med undantag för byxor i strl 92. Det är så himla olika beroende på vart kläderna kommer ifrån. 
 
Snart dags att duka upp med massa gottis. ikväll vankas Eurovision-mys här hemma, något vi absolut inte vill missa. Vilka tar hem segern i år tro?! Håller tummarna stenhårt för att våran egen Robin Stjernberg kammar hem åtminstonde en andra eller tredje plats. Vad tror ni?!
 
 


Om sömn

 
När jag väntade mitt första barn kom sömnbristen verkligen som en chock. Lilleman kunde vakna flera gånger per natt under hela det första året. Det var riktigt tufft, om ännu tuffare när alla andras bebisar verkade sova så himla "bra". Men nu såhär i efterhand så har jag förstått att det är en myt att alla barn sover hela nätter. 
 
Meja tar nattaro kring 20-21 tiden på kvällarna, sover knske 3-4 timmar och vaknar sedan för lite mat. Somnar sedan om igen och tar morgon kring 5-6 tiden. Har jag tur sover hon ända fram tills klockan blir 9. Det här med uppvak är segt, men numera tar jag det med ro. Jag vet att det går över, såhär är det alltid den första tiden och jag ser det absolut inte som något misslyckande som jag en gång gjorde. 
 
 


- Torsdag

 
Så börjar torsdagskvällen lida mot sitt slut. Herregud, dagarna bara springer iväg och jag vill ingenting annat än att bara stoppa tiden. Våran älskade lilla tjej bjöd på god sömn i natt, och en längre eftermiddagslur. Har dessvärre kännt mig allt annat än utvilad, fortfarande ruskigt svag och yrslig i hela kroppen. Har så många gånger velat sätta mig ner och skriva ett par rader, men så finns det en liten som kräver sin mors fulla uppmärksamhet. Och just där och då vill jag bara vara med min älskade dotter. 
 
Ikväll har vi haft pappa, lillasyster och Britta över på middag och Meja-mys. Lilleman däremot var fullt upptagen med att leka, busa och hänga i parken med moster Agnes. Nu ligger han här brevid mig, fullkomligt utslagen efter en minst sagt omtumlande vecka. Många nya intryck och känslor som han inte riktigt vet vart han skall göra av dem, vilket är förståeligt. Vi har bråkat, skrattat och gråtit, och så kommer det att få vara en tid framöver. 
 
Nu tror jag minsann att det är en liten tjej som börjar vakna till liv, dags för mamma-muu att langa fram käket 


Återbesök på eftervårdskliniken

 
Idag var det dags för Mejas första återbesök, sedan vi kom hem från förlossningen/bb i söndags förmiddag. Först ut hörseltest, följt utav diverse läkarkontroller samt PKU-test. Jag har aldrig varit med om maken, så lugn hon var våran älskade lilla tjej. Inte ett ljud sa hon, om man bortser från det lilla sticket i handen. Inte heller har hon droppat särskillt mycket i vikt, från 3485g till 3443g på fyra dagar.
 
Efter läkarbesöket bjöd storhjärtat på lunch innan det var dags att hämta hem lilleman från dagis. Eftermiddagen flög som vanligt förbi. Meja har varit cranky och vill bara ligga och snutta på bröstet, och så håller hon på än. Mamma, syster och Mats var förbi och hälsade på lilla Meja för första gången. Och med sig hade dem både mat och presenter till barnen. Lilleman fick en tuff ryggsäck och en påse ballonger, och till Mejsy en gose kanin och ett par supersöta tossor. Fina familjen! 
 
Nu väntar en godnatts sömn, kan verkligen behövas. 


Meja 3 dagar gammal

 
Som ni kanske förstår, så lever vi fortfarande i denna fantastiska lilla bebis-bubbla. Dagarna med Meja är så otroligt mysiga, och vi kan inte få nog av denna lilla tjej. Än sålänge har vi inte skapat några fasta rutiner här hemma, utan tar dagarna som dem kommer. Något jag tycker att man skall göra såhär i början. Vi har blivit ordentligt bortskämda med sömn, och för att vara så nyförlöst så känner jag mig ändå ovanligt pigg och utvilad. Dock är jag fortfarande yrslig och svag efter den enorma blodförlusten, samt att jag känner av obehag i höger hand med domningar och stickningar efter förlossningen. Jag skall berätta mer detaljerat i en kommande förlossningsberättelse.
 
Idag har jag och Mejsy tagit en åktur med pappa i nya bilen. För er som inte vet, så sålde vi av våran skoda octavia och är numera ägare till en audi (kombi). Jösses, vilken skillnad skall ni veta! Nu åker båda barnen säkert, och vi slipper oroa oss för kommande reparationer och oväntade kostnader. Det är så mycket som händer i våra liv just nu, nästan lite överväldigande emellanåt. Jag vet inte hur många gånger jag har fällt en tår för att jag är så lycklig och tacksam över vad livet skänker mig. 
 
Har just nu en liten goding som ligger och snuttar på bröstet, förhoppningsvis för sista gången den här kvällen. I morgon kommer mamma och syster för att hälsa på våran lilla Meja för första gången. Som vi längtar! Men först väntar ett återbesök på sjukhuset tidigt i morgon förmiddag.


Välkommen lilla Meja! ♥

 
Natten till söndag den 12/5-13 kl 00:36 kom äntligen våran älskade lilla Meja till oss. Hela 3485g och 52cm lång, alldeles perfekt! Har velat berätta så mycket tidigare, men vi lever fortfarande i denna obeskrivligt underbara lilla bebisbubbla. En förlossningsberättelse utlovas så snart vi har återhämtat oss och tiden räcker till. Just nu vill jag bara njuta av våran lilla tjej 


Gravid på övertid

 
Gravid på övertid. Idag har vi överskridit beräknat födelsedatum med 1 dag, och jag går alltså in i v.41 (40+0). Inne på tredje dagen med täta men fortfarande oregelbundna värkar. På måndag väntar ett tillväxtultraljud, om inte lillasyster behagat att komma till oss tillsdess dvs. I nuläget har jag så ont i ryggen att jag knappt kan stå upprätt, och jag har legat i soffan större delen av förmiddagen.
 
Har precis varit nere i tvättstugan en sväng, då storhjärtat varit iväg på diverse möten fram tills nu. I morgon lämnar vi förmoddligen lilleman hos mormor, antingen för ett par timmars vila eller över natten. Ingenting bestämt ännu, men skulle vara så otroligt skönt med lite avlastning. Dessutom hade lilleman det så himla mysigt hos mormor sist. 
 
Blir lite glest bland uppdateringarna här på bloggen framöver, hoppas att ni har överseende. 


Måndagskvällen

 
Trött morsa hej! Om det är något som jag inte har kunnat leva utan den senaste veckan, så är det min vän coca-cola. Jag som inte dricker läsk i vanliga fall, utan föredrar kolsyrat vatten. Nu vet inte jag hur bra det är att dricka så mycket coca-cola med en liten bebis i magen?! Nu får ni inte tro att jag dricker litervis varje dag, skulle mer säga att det rör sig om en burk om dagen, om ens det?! Skit samma, nu var det inte det jag skulle jag skriva om.
 
Måndagskvällen börjar lida mot sitt slut, mina fina killar har somnat för natten och jag ska strax göra detsamma. Haft en sådan sjukt härlig dag, om man bortser från att jag har så förbannat ont i både rygg och ljumskar dygnet runt numera. Storhjärtat har fått nytt jobb, och det har vi firat med restaurangbesök och myspromenad med nya vrålåket. Högst uppskattat av våran fina lilleman! Hade egentligen tänkt hinna med att svänga förbi Carina nu ikväll, men får ta det i morgon förmiddag istället. 
 
Nu - borsta tänderna, sedan soooooooova!


Nya vrålåket!

 
Jag har länge funderat på att köpa en ny barnvagn, och nu har jag äntligen gjort slag i saken. Sålde av våran älskade Eurobaby, som fick nya ägare redan i förra veckan. Numera har en Brio sing -10 fått flytta hem till oss, I'm head over heals In love 
 
Hade turen att få köpa vagnen i begagnat skick utav min fina vän Carina. Hon har verkligen gjort ett hästjobb för att den skulle bli så fin som möjligt inför lillans ankomst. Tack snälla! Får se om det blir en premiärtur redan ikväll med lilleman i sittdelen, om inte annat för att få igång värkarna. 


- Kanske sista besöket hos barnmorskan v.40 (39+5)

 
Har idag varit på ett sista besök hos barnmorskan. Eller rättare sagt hos "min" barnmorska, kommer att träffa en annan nu när specialistmödravården tar över från och med nästa vecka. Om inte lillbebban behagat att titta ut tills dess dvs. Vi gick igenom min förlossningsplan, och jag fick möjligheten att ställa en massa frågor för att stilla mitt inre. Hon är verkligen så himla fin, våran Eva. Nu såhär i efterhand är jag så himla glad och tacksam över att vi valde just henne till våran barnmorska.
 
Alla mina värden såg bra ut, ett blodtryck på 120/70 och med ett SF-mått på hela 34cm. När det var dags att lyssna på hjärtat ville hon inte alls vara med, våran lilla cirkustjej. Men tillslut gav hon med sig och vi kunde mäta ett hjärtljud på 135 slag/min. Hon följer sin kurva fint, och det finns med andra ord ingen tvekan till oro.  
 
Storhjärtat har åkt iväg på arbetsintervju, själv tänkte jag ta en sväng om med dammsugaren och plocka undan det sista här hemma. Jag vet inte hur mycket vi har rensat och slängt de senaste två dagarna, så skönt! Balkongen har fått sig en ordentlig make-over och nya barnvagnen är på plats. Mer om det i ett senare inlägg, måste sätta lite fart här hemma. 


Fredag

 Lite nytt till kidsen, tack Homely ♥
 
Det börjar kännas att vi har nått sluttampen på denna graviditet, för jösses vad trött och sötsugen jag har varit under den senaste veckan. Det mesta känns tråkigt, och tiden går så fruktansvärt långsamt. Igår tog vi oss ut på en riktig långpromenad i förhoppning om att få igång värkarna, men icke! Bara för att jag trodde att hon skulle komma till oss tidigare än beräknat, så lär vi gå kraftigt över tiden istället. Mycket tröttsamt detta! 
 
I morgon lämnar vi lilleman hos mamma, och vi får en efterlängtad men också välbehövlig barnfri helg. Vad vi hittar på är ännu oklart, men skall verkligen se till att njuta till fullo! Nog för att jag kommer sakna mitt lilla troll, dock med vetskapen om att han kommer få det så mycket roligare hos mormor än hemma med ett tråk till morsa. Ska bli så otroligt mysigt att få rå om storhjärtat ett slag. Det är verkligen på tiden att vi får lite kvalitetstid tillsammans.
 
Efter en mysig förmiddag ute i parken, ska jag nu ställa mig och slänga ihop en god lunch. Sedan hoppas jag på att lilleman vill sova en stund, och att jag får lite tid att fixa med annat. 


Välkommen 1:a maj!

 
Tänk att vi går in i maj månad, äntligen! Dagar som dessa vill man verkligen inte sitta framför datorn, istället har vi hängt utomhus och njutit av det fina vädret. Våren är här på riktigt, och en tapper liten skara har tagit fram grillen och haft årets första "grillfest". Lite kallt, men så nedrans mysigt och framförallt väldigt gott! 
 
Lilleman däremot har varit tjurskallig ända sedan vi klev utanför dörren tidigare i förmiddags. Han är just nu inne i en "fas", och kan blir så fruktansvärt arg för absolut ingenting alls. Det spelar ingen roll vad man än gör och säger, livet är lika eländigt hur man än vrider och vänder på det. Och inte skulle han sova heller, för tänk om man skulle missa någonting?! Väl hemma rasade han ihop på vardagsrumsmattan och höll på att förgås av trötthet. Förhoppningsvis vaknar han upp pigg och glad till en ny morgondag. Själv ligger jag halvt utslagen på soffan med handen i chipspåsen. 
 
Har ni haft en bra dag?!