T i s d a g

 
Åh, vilken härlig dag vi har haft! Idag har vi tankat en massa härlig energi tillsammans med fina mammavänner och våra småttingar. Jag slog till på stort och bjöd på mysfrukost följt utav en saligt god fika i form från gudomligt goda bakelser från Tidermans, så galet gott och framförallt mysigt! Så skönt att för engångsskull bara kunna fokusera på de små och faktist kunna sitta ner och lyssna och hänga med i konversationerna som förs. Jag fick även den stora äran att få snosa bebis, Sofias lilla Filip, ynka 2 månader gammal. Meja känns verkligen stoooor i jämförelse, hon är ju faktist ingen liten bebis längre. Även om hon alltid kommer vara MIN lilla bebis föralltid. Tjejerna blev kvar tills de att det var dags att hämta hem storbarnen från förskolan. 
 
Storhjärtat jobbar kvällspasset, så vi passar på att mysa till det riktigt ordentligt här hemma. Har en sovandes liten Meja i min famn, så snart jag lagt henne i sängen skall jag ställa mig och förbereda kvällens middag. Lite senare skall jag börja gå igenom packningslistan och leta fram sommarkläderna. Ja, det känns ju lite fel såhär mitt i allt snö och kallt. Men fy sjutton så skönt, och framförallt välbehövligt detta kommer bli!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kalas-söndag

Födelsedagsbarnet, Anton, 4 år.
 
Det blev något längre uppehåll med bloggen än vad jag tänkt mig. Dagarna går i ett och som vanligt har vi haft en fullspäckad helg, inte kul för bara oss vuxna men också för barnen. Fredagen bjöd på hejdundrande fest med god mat, dryck, bus och lek i goda vänners lag. Mätta och glada i hågen trillade vi in genom dörren någon gång kring halv tre-tiden och stupade direkt i säng. Lördagen kom och gick, sov bort större delen av dagen med undantag för en mindre storhandling, plock och städ. 
 
Idag däremot har vi tillbringat dagen på Lekslottet för 4-års kalas för världens bästa Anton. Rutchkaneåk,bollhavslek, korvätning och glass i stora lass i lekslottets skattkammare. Födelsedagsbarnet verkade mer än nöjd med dagen och alla fina presenter. Utav mig, Elias och Meja fick han en story-book med figurer och lekmatta från flygplan. Tummen upp!  Tack fina Anton, Filip, Sofia och Kirill för en super mysig dag!
 
Ikväll har jag ägnat mig åt att storstäda lägenheten, kört en maskin med tvätt och fixat inför tisdagens mamma-bebis häng. Denna gången hemma hos oss, vi passar på när storbarnen är på förskolan och småttingarna kan krypa och åla omkring på golvet i lugnan ro. På fredag har jag även bokat in en lunch med pappa och sedan börjar vi närma oss avfärd. På söndag närmare bestämt. Åh, läääängtar!
 
 
 
 
 
 
 
 


Torsdag

 
Hej vänner!
 
Har ett ledset hjärta här hemma idag. Natten till idag har hittils varit den stökigaste och bökigaste på länge, och det var med trötta och tuuuunga steg som vi klev upp och promenerade iväg till förskolan denna torsdagsmorgon. Väl hemma igen, på med träningskläderna och körde ett 35 minuter långt träningspass. Jag har sådan olidlig träningsvärk att jag knappt kan gå, dock inget som hindrar mig från att fortsätta. Efteråt hinkade jag troligtvis i mig litervis med vatten och åt en hälsosam men ack så god frukost. Meja satt nyfiket på lekmattan och pillade med sina leksaker, och sedan tog vi en mysig powernap i soffan. 
 
Eftermiddagen har vi tillbringat nere på stan, Meja var ovanligt kinkig och hennes kinder blossade upp inom loppet av bara några minuter. Kände på pannan, ingen feber men hon uppvisade fortfarande tecken på att något inte stod rätt till. Kan möjligen vara en tandsprickning på gång, och jag har under kvällen smörjt tandköttet med en skvätt alvedon. Efter en mysig amningsstund sover hon äntligen för natten och jag ber till högre makter att jag skall få sova i natt. Fredag i morgon och ingen kunde vara gladare än jag, hurra!! 
 
Storhjärtat jobbar morgonpasset och sedan bär det av hem till svärisarna för middag och därifrån till en trevlig kväll i goda vänners lag. Kul! Barnen får leka och skojja medan vi vi vuxna får äta och dricka gott. En perfekt fredag helt i min smak. 
 


Måndag och 8 månaders kontroll på BVC

 
Som vanligt släpar bloggen och uppdateringarna efter! Våra dagar har hittils varit fullspäckade med roliga aktiviteter, 2014 fick sig en ordentlig rivstart. Januari har verkligen varit en rolig månad, och nu ser vi fram emot våran kommande utlandsresa om mindre än två veckor. Till helgen vankas 4-års kalas, och jag hoppas för allt i världen att vi skall hinna ta oss iväg till öppna förskolan under den kommande veckan. Mitt i allt detta börjar det bli hög tid att packa resväskan lite smått. Med endast ett incheckat bagage på 20kg kommer bara det att bli en utmaning. 
 
Idag var det så äntligen dags för Mejas 8-månaders kontroll på BVC för att väga och mäta. Den lilla damen fortsätter att dra iväg, idag med en vikt på 9110g och en längd på hela 72cm. Hon ligger fortfarande en kanal över på både vikt och längd, vilket inte direkt kom som en överraskning. Hon fortsätter även att utvecklas i en rasande fart, varje dag är en som gåva skänkt från ovan. Och med det tänkte jag ge er 8 fakta som ni kanske inte visste våran lilla tjej. 
 
♥ Mejas första ord som vi har kunnat ljuda var "baba" (pappa)
♥ Hon ställer sig numera upp och stöder sig mot soffbordet, tv-bänken, soffan osv.
♥ Hon har släppt taget 3 gånger och stått upp hela själv i ca 3-4 sekunder.
♥ Hon vinkar när man säger hej då.
♥ Hon tar varken napp eller nappflaska (välling)
♥ Storebror är hennes största idol.
♥ Hon diggar Imse vimse spindel och gör gärna rörelser till
♥ Titt-tut leken är det bästa hon vet, och då är det hon som drar filten över huvudet.
 
I den här takten lär vi ha en liten tjej som snart tultar omkring här hemma. Just nu vill jag bara stoppa tiden, njuta mer än vad jag någonsin gjort. Den här tiden kommer ju faktist aldrig mer tillbaka. Båda mina små troll har somnat för natten, storhjärtat roar sig på idrottsgalan och själv tänkte jag göra mig en kopp thé och krypa upp i soffan ett slag. 


Fredag och playdate med fina vänner

 
Idag har vi tillbringat större delen av dagen hemma hos min fina vän Frida och hennes två pojkar Malte och Milo. En hel dag med bus, lek, lunch, go'fika, parkhäng och ännu mera lek. Frida passade även på att introducera mig inför babybjörns nya ergonomiska bärsele we, som företaget själv har tilldelat henne att få testa och recensera. Hoppas innerligt att dem söker fler ambassadörer, och detta gärna innan vi åker på semester. Vore toppen att få recensera denna, särskillt på resande fot.
 
Vi blev hur som helst kvar bra många timmar, och vi trillade inte innanför dörren förens sena kvällen. Lyxade till det med en tvårätters middag som grädden på moset efter morgonens lyxfrukost. En förrätt bestående av toast skagen följt utav ugnsstekt fläskfilé med hasselbackspotatis och en fräsch sallad. Så gott!! Och gissa om storhjärtat blev överraskad när han kom hem från jobbet. 
 
Mätta och belåtna har äntligen mina troll somnat för natten. Ja, det blev en ovanligt sen läggning idag, men vad gör det när det är helg?! I morgon skall Elias återigen få tillbringa natten hos mamma-mormor då vi ska iväg på lite gallej! Är väl inte direkt sådär super taggad, men såklart alltid lite skönt med en "nästan barnfrikväll". En chans till att få umgås med vänner och min stora kärlek för en kväll. Känner jag Meja rätt kommer hon sova gott i vagnen, men än skall vi inte ropa hej!
 
 
 
 
 


Det står still!

 
Hej vänner!
Ni märker säkert av bloggtorkan som råder här på bloggen. Vardagen är åter i rullning, Elias är tillbaka på förskolan och vi börjar sakta men säkert få ordning på rutinerna.Öppna förskolan är fortfarande stängd, så jag och Meja tillbringar oftast dagarna hemma. Vi leker, myser och bara njuter av varandras sällskap. Nog för att jag börjar känna hur rastlösheten kryper i kroppen och vi längtar uuuut!
 
Jag börjar återigen gå i inredningstankar, ovan här fyra klara favoriter till det kommande barnrummet. Längtan efter ett större boende blir allt med påtaglig för varje dag som går. Vi älskar våran nuvarande lägenhet, men det är för trångt. Barnen behöver sin egnaa små vrår, bara att ha möjligheten att kunna stänga dörren om sig. Att få ha sitt "eget". Jag saknar ett barnrum att få pyssla i, flytta om och göra ombonat och hemtrevligt i. Vi var korkade redan från början som inte sökte en trea istället för en tvåa, det får vi stå för idag! 
 
Försöker kika in här snart igen, förhoppningsvis med lite mer positiva tankar och energi. 
 


Ställningen återställd

 
Ställningen återställd. Båda mina troll är hemma, och allt är precis som det skall vara. Jag har knappt öppnat datorn eller telefonen sedan i fredags, och det har varit såååå skönt! Medans Elias har tillbringat nästan två hela dagar hemma hos mamma-mormor, har vi passat på att njuta av våran lilla tjej och utav varandra såklart. 
 
I fredags efter att jag vinkat av Elias vid centralen, tog jag och Meja en tur på stan. Promenerade upp till Hötorget där vi tog en mysig mat och fika paus på Wayne's. Där blev vi kvar ett bra tag, njöt av lugnet och spanade på alla människor och allt liv utanför. Så snart vi ätit och fikat klart tuppade lillsmul av i vagnen och mamman fick i sin tur lite egentid till att kika i alla butiker. Två nya pyjamasar till kidsen fick följa med hem, också en ny pipmugg och en såndär smakportions napp. Ja, ni vet en såndär med en massa hål i som barnet kan suga på så att dem får i sig maten. Vi övar nämligen Meja på att föra upp mat till munnen då hon inte riktigt greppat det där. Leksaker för hon upp utan problem, men mat..njae..inte riktigt. Som vanligt hittade jag ingenting till mig själv. Jag förstår bara inte hur det kan vara så roligt att shoppa till barnen, men inte till sig själv?! Känner ni igen er?!
 
Fram emot sena eftermiddagen mötte vi upp pappan i familjen, och tillsammans promenerade vi vidare ner mot Sturegallerian. Där strosade vi omkring ett tag, kände mig totalt malplacerad. Jag vet inte, men det är som att folk lever i en helt annan värld långt ifrån den världen jag själv lever i. Det är svårt att förklara. Nåja, efter någon timme eller två satte vi oss på Djingis Khan där vi avnjöt en god buffé. Vi åt så mycket att våra magar nästan sprack, så gott var det. Och dessutom prisvärt, jag rekommenderar varmt! En runda inne på Åhlens hann vi också med, en übersöt klänning och nya dryckes muggar till kidsen fick följa med hem. 
 
Väl hemma intog vi ryggläge i soffan med händerna i godispåsen. Meja fick plötslig magknip, jag anar en mildare förstoppning. Kvällen slutade med att storhjärtat stupade i säng, medans jag fick torka kräk och trösta en otröstlig liten tjej. Så det kan bli! Tokig av slutning på vad som skulle ha blivit en mysig kväll. 
 
Efter en natt med alldeles för lite sömn klev vi upp, gjorde oss i ordning för att sedan packa in oss i bilen för att fira mamma-mormors födelsedag. Detta firade vi såklart med skumpa, god mat och lite tårta på det. Elias och Meja röjde runt som två galningar, som dem har saknat varandra. Älskade små liv! Sena kvällen kom och det var dags att åka hem. 
 
Idag gjorde vi som en miljon andra människor, en runda på Ikea, storhandling och middag på Heron City. Jösses, har aldrig sett på maken till så mycket folk. Och ingenting fick vi med oss hem som vi skulle ha.Vi fick ju inte plats i bilen, hur vi än måttade och försökte så gick det bara inte. Att vi inte tänkte på detta innan vi for dit, ena klantarslen är vad vi är! Vi fick i allafall med oss hem två nya soffkuddar, en klocka, en orkidé och lite nya doftljus. Dem stora sakerna får vi ta en annan dag när inte barnen är med. När det nu blir...
 
Nä hörrni, nu knackar Jhon Blund på axeln...It's about bedtime! 
 
 
 
 
 
 


Torsdag

 
Heka torsdagsförmiddagen sniglade sig verkligen fram i snigelfart, och vädret har bara varit grått grått grått. Så fram emot eftermiddagen packade vi skötväskan och tillbringade ett par timmar hemma hos våra fina vänner Sofia och hennes små pojkar Anton och Filip. Dit kom även Frida, Malte och Milo, samt Carina, Emilia och Samuel. Jag höll på att säcka ihop redan vi hunnit komma innanför dörren. Det var knappt så att jag hängde med i konversationerna och jag kännde mig bara tom. Jag var inte fit for fight idag helt enkelt, men det var ungarna! Jösses, att hålla reda på ÅTTA barn är ingen barnlek. Jag kan bara tänka mig vilket springade det kommer bli så snart våra småttingar börjar knata omkring och klättra på precis allt. Hua!
 
Sena eftermiddagen kom och störhjärtat hämtade oss för middag och kvällsfika hemma hos svärisarna. Visade sig dock att min kära svärmor insjuknat i feber och förkylningshosta. Irritationen var ett faktum, är det så dags att smitta ner ungarna nu lagom till förskolestarten och allt?! Dem har varit hemma länge nog, jag känner mig allt annat än sugen på att sitta hemma med sjuka kids. Dock blev vi inte särskillt långvariga då Elias var tröttare och tjurigare än någonsin. Hör och häpna, men ungen är vaken än...Jag räknar starkt med sovmorgon i morgon. 
 
I morgon lämnar vi av Elias hos mormor och där skall han få tillbringa natten. Vi hämtar honom sedan på lördag eftermiddag i samband med mammas födelsedagskalas. Det påminner mig om att jag måste försöka hitta en present tills dess. Det blir en runda i den stora staden, shopping, middag och mys. 
 
 
 
 
 
 
 


14-01-01

 
En stund senare efter att jag skrivit mitt senaste inlägg här på bloggen, fick jag värsta effektivitetsrycket. Bestämde mig för att ta tag i det där eländiga diskberget som bara vuxit sig allt högre de senaste två dagarna. Två omgångar med disk i dismaskinen och en omgång med tvätt har jag hunnit med. Och dessutom varvat matlagning med diverse blöjbyten, amning och sovstunder. Jag känner mig som en riktig super-mama idag! 
 
Min vackra dotra har varit en riktig tröttmössa hela dagen, ovanligt lågmäld och gosig. Det är så sällan som hon brukar vilja ligga på mitt bröst eller bara ligga nära. Så ni kan ju bara gissa hur mycket jag har njutit idag, dem små stunderna vi har fått med varandra. Elias däremot har varit som ett enda litet eldskott hela dagen, myror i brallan deluxe. Inte sovit en blund på hela dagen efter morgonens rejäla sovmorgon. Nu sover dock båda barnen gott i sina sängar. Själv tänkte jag inta ryggläge i soffan en stund, jag måste alltid få en stund för mig själv innan jag lägger mig på kvällarna. Mitt alldeles egna lilla sätt att få varva ner, vilket är erat bästa tips på att varva ner?!
 


Nyårsafton

 
Bjuder på ett litet bildregn från gårdagens nyårsfirande. Vilken fantastisk kväll, god mat, dryck, prat och skratt i goda vänners lag. Våra fina vänner Frida och Robban gick verkligen all in för en trevlig kväll, lyxig känsla! Till förrät åt vi toast skagen, till varmrätt entrecoté med potatisgratäng och sallad som vi sedan avslutade med vanilj/choklad pannacotta med passionsfrukt, frysta hallon och färska jordgubbar. Mums! Barnen åt pannkakor med sylt och varsin glasspinne som efterrätt. Dem var så fullt upptagna med lek och utav varandra att dem knappt hade tid att äta. 
 
Efter maten tog vi en promenad till fotbollsplanen och smällde lite raketer. Elias och Malte var mest rädda och ville gå hem. Meja satt mest oberörd i vagnen och tittade mest förundrat på mig och på allt runt omkring. Tänk att barn kan reagera så olika. Våra män vart som barn på julafton där dem fyrade av raket efter raket, jag och Frida stod mest och skrattade. 
 
Väl hemma igen intog vi efterrätt och laddade upp inför tolvslaget. Barnen var så trötta att dem höll på att storkna, men höll sig ändå vakna. När klockan slog tolv promenerade vi återigen tillbaka till fotbollsplanen och skådade himlens fyrverkerispel och skålade i champagne. Alkoholfri såklart, det enda rätta när man har barnen vid sin sida. Alla barnen tuppade av  i sina respektive vagnar, alla förutom Elias som kämpade in i det sista för att hålla sig vaken. Jag fick min nyårskyss och vi kramades mycket och länge med våra fina vänner. jag grinade, som jag alltid gör på nyår. 
 
En halvtimme senare promenerade vi tillbaka hem, och där bjöds det på fika, godis och massa andra onyttigheter. Någon gång kring halv två-tiden packade vi in oss i bilen och åkte hem. Båda barnen bjöd på en välförtjänt sovmorgon och här hemma gjorde vi morgon kring halv elva. Jag sitter fortfarande i morgonrock, Meja sover och Elias sitter bänkad framför barnkanalen. Skall strax hoppa in i duschen och sedan slänga ihop en sen lunch till mig och barnen, Hoppas att ni har haft ett lika fantastisk nyår som vi, och god fortsättning på det nya året!