När man inser hur skört livet är

 
 
Ni vet de där stunderna när man inser hur skört livet kan vara?! Från att ha mått helt okej, inga kräkningar och inget illamående insjuknade Elias sent igår kväll i enorm smärta i båda öronen. Tänkte först att det kunde vara en pågående öroninflammation och funderade inte så mycket mer över det. Gav honom en dos med alvedon för att sedan låta honom somna om. 
 
Långt in på småtimmarna vaknade jag upp av att Elias gråter hysteriskt och tar sig för öronen. Han vrider och vänder sig i princip utav smärtor, ligger och håller om honom och känner hur paniken inom mig bara växer sig större. Kan inte sova, det är nästan så att jag får tvinga mig själv då jag ska upp igen om bara ett par timmar. Efter en minst sagt orolig natt och morgon, bokade jag en akuttid på VC som i sin tur resulterade i att Elias rusades in till KS med ilfart. Suspekt rodnad och misstänkt blödning bakom trumhinnan, ja..resten förstår ni säkert själva?! Rädslan och paniken som uppstår i undersökningsrummet gick nästan att ta på. 
 
Efter en helkropps bedömning utav professionella läkare inne på KS närakut kunde man genast utesluta den påståendet till misstanke om en ev blödning samt frakturi samband med gårdagens fallolycka på förskolan. Diagnosen blev istället en pågående infektion i samband med förkylningsvirus och hemskickad med alvedon och smärtstillande. Tack gode gud! Jag har då aldrig i mitt 27 åriga liv varit så orolig, är så tacksam för livet att jag knappt vet vart jag skall ta vägen. Om än mer tacksam för att rätt personer infann sig på rätt plats i rätt tid. Jag har hädanefter lärt mig livets läxa, sök vård fortast möjligt och undvik att gå runt och ha is i magen. Utgången i det här fallet hade kunde ha varit betydligt värre! 
 
Vill passa på att tacka för allt stöd och alla fina ord som har trillat in per telefon, sms och andra sociala medier under dagens gång. All kärlek till er! PUSS!
 
 


Vilse i vagndjungeln!

När slutade era barn åka vagn?! Meja har sedan ett tid tillbaka vägrat vagnen, det går väl an när man skall iväg korta stunder men längre promenadsträckor är inte att tala om. Så i lördags bestämde jag mig för att sälja av våran Emmaljunga och högt älskade Bee classic. Kvar fick paraplyvagnen från Carena bli och nu är vi åter igen på jakt efter en liten och smidig resevagn som helst inte skall ta för mycket plats. Lika veliga och villrådiga som första gången vi skulle köpa barnvagn. 
 
Jag har varit lite små sugen på Mountain buggy nano sedan jag var in på babyslottet i förra veckan. Dock passade jag på att även klämma och känna på en Joie brisk midnight. Så nu står jag och velar mellan dessa två, vad har ni för erfarenheter utav dessa vagnar?! Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan, vilka är era fördelar och nackdelar?! Eller har ni tips om flera andra vagnar, så som Elodie Details och Yoyo'n?!
 
Lost in the barnvagnsdjungel alltså...
 
 


Ramlade och slog huvudet på förskolan

 
Ja, jösses! Inte ofta ni får en selfie på denna mami, här är en i allafall från dagens gööör mysiga skogspromenad i förmiddags med våra härliga sexåringar. 
 
Någon gång kring halv tre tiden ringde dem från barnens förskola och talade hysteriskt om att Elias hade ramlat på förskolan och fått sig en rejäl kalleanka bula i pannan. Som mamma är det inte helt ovanligt att måla upp värsta tänkbara scenariot framför sig i en sådan situation. Det tog mig mindre än 10 minuter innan jag stod utanför grindarna och möttes av en ledsen och dämpad liten Elias. Pedagogerna förklarade vad som hade hänt och lugnade mig med att han aldrig tappat medvetandet och ätit mellanmål precis som vanligt. Men ändå, vilken skräck! Har under den senaste timmen hunnit rådgöra med min kära mor och inväntar samtal från sjukvårdsupplysningen i hopp om att vi slipper åka in. Har suttit som en hök över min lilla fågelunge för att hålla honom vaken och se till att hans allmäntillstånd håller sig i schack. Inga kräkningar, inget illamående och ingen huvudvärk än så länge. Vi fortsätter att avvakta resten utav eftermiddagen och kvällen, så typiskt att jag skulle vara ensam med båda barnen just ikväll!  
 
 
 


Muminkalas med Tallink Silja

 
Jaha vänner, så var ännu en sådan där härlig dag till ända. Loppi event på Clarion Sign igår och idag har vi tillbringat större delen utav dagen tillsammans med mumin och hans vänner.En kul aktivitet för hela familljen som jag blev tipsad och informerad om igår under gårdagens event. Ombordstigning på Silja Romantika för muminkalas med disco, tårta, skattjakt och lekar. Lite smått rörigt med alla människor och barnvagnar åt höger och vänster, annars hur roligt som helst och bra uppstyrt. 
 
Båda barnen har fått sjunga, dansa, färglagt teckningar, lekt och busat i Peter pan's lekhörna. Någon gång kring halv fyra tiden klev vi av båten och det tog inte många sekunder innan vi kunde ljuda små snarkningar från baksätet. Så jäkla gulligt så att man bara dör!! 
 
Tog en snabb runda i Sjöstaden, köpte med oss mat från Subway och vidare till McDonals för varsin happy meal till kidsen. Landade till slut hemma hos faster och kusiner för lite kvällsmys på altanen i den värmande vårsolen. Bra dag om ni frågar mig! Nu däremot tänkte jag göra som resten utav lilla familjen, stänga ner och krypa ned under täcket. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Loppi event - Vårpepp - Goodiebag

 
Jag gissar på att ni har väntat spänt på att få se innehållet i dagens maffiga och välfyllfa goodiebag från Loppis vårpepp's event. Gladast blev nog Elias för den lilla bilen från Citroën, som vi förövrigt fått möjligheten att få provköra under 48-timmar. Kanske blir vi med ny familjebil ändå, dags att ta farväl av våran kära gamle vän Audi. Meja hon vart inte utan hon heller, en vattenkanna, påse, badboll och ett par armpuffar från Trygg hansa och babybojen. Kika in på Trygg hansas hemsida om ni inte har tecknat en försäkring på era barn redan. Där kan ni även läsa mer om vattensäkerhet för barn och allt ni behöver veta i framtiden. Jag kan tillägga att samtliga familjemedlemmar i våran lilla familj är försäkrade hos Trygg hansa och vi är toppen nöjda! 
 
I goodiebagen medföljde också diverse godsaker och hälsosammare mål från bl.a naturdiet, zeta, läkerol och Lloyds apotek. Passade även på att stoppa ned ett smakprov utav krispiga äppelchips från acrilex. Hudvårdsprodukter från Lloyds apotek och urtekram. Sist men inte minst, fina servetter från Me&i, loppimagasin, halva priset på gula lådan från Panini, barn i stan och vardagslyx i form utav ett fin fint erbjudande från Tallink Silja. 
 
Tusen tuuuuusen tack säger vi till loppigänget och på återseende, ännu bättre och ännu roligare!
 
 


Loppi event - Vårpepp!

 
Vilken härlig dag vi har haft idag, eller jag i allafall! Idag var det nämligen dags igen för ännu ett peppande event med bästa Loppigänget på Clarion Sign i Stockholm. Mitt tredje event i ordningen, så himla roligt! Dagen bjöd på allt ifrån modevisning till underhållning, lunch, mingel och givetvis en maffig goodiebag på slutet. Inte nog med att vi har lyxat oss i gratismat och produkter, jag har också fått hänga med världens finaste tjejer idag. Det var inte tyst en sekund kan jag lova, och som vi har skrattat och fånat oss med våra kameror för att få till den där "perfekta" selfien. Haha! 
 
Lite senare kommer ett nytt inlägg om innehållet i våra fina goodiebags. Tack för idag tjejer, och ett STORT tack till bästa Loppigänget för ännu ett fantastiskt roligt event. Ser redan fram emot nästa i slutet utav augusti. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Loppi blogbag Vårpepp!

 
Idag har min bättre hälft varit iväg och hämtat ut min efterlängtade Loppi blogbag-Vårpepp som kom med posten i början utav veckan. Denna gången fullproppad med massa härliga produkter från bl.a Yves Rocher, Edet, RFSU, Friggs och Fox. Det fanns någonting för alla i familjen med andra ord, ser fram emot att få börja testa några utav produkterna redan ikväll. 
 
Barnen som ni kanske förstår, sitter redan bänkade framför Pingvinerna. Själv tänkte jag duka upp fredagsmyset och slänga benen på soffan ett slag. I morgon väntar ett lyxigt mammaevent med bästa Loppigänget på Clarion Sign. Lääääängtar!! 
 
 
Yves Rocher Botanical Expertise, Hair Rinsing Vinegar - En väldoftande hårskölj med ekologiska hallon för ny, frisk glans. Kalkrester i vattnet gör håret matt och trist. Hallonvinäger med sitt låga pH-värde, avlägsnar dessa rester och ger en härlig glans och en läcker doft. 
 
Yves rocher Hydra Vegetal - Innovation skönhet från växtriket. En underbart krämig, djupt återfuktande 24-timmarscréme som har utvecklats specifikt för normal till torr hud med sav från växtriket som kapslar in fukten Resultatet är en fylligare och återfuktad hud som strålar av skönhet.
 
Edet Ultra Soft - Perfekt balans av styrka och mjukhet, som skämmer bort även den mäst känsliga hud. Ett mjukt men starkt 3 lags toalettpapper som skämmer bort din hud. Dermatologiskt testad, perfekt även för den mest känsliga hud. 
 
RFSU Easy Shavin´ - Är en mjukgörande rakgel med glideffekt. Easy Shavin´ är genomskinlig och löddrar inte-för att du ska se vart du rakar dig. Passar bäst i dusch med rakhyvel.
 
RFSU  Nice n´cool - Motverkar röda prickar och ger återfuktande svalka efter rakning. Den är särskillt anpassad för intimrakning, med milda ingredienser för känslig hud men samtidigt med rätt effekt men fungerar bra på hela kroppen. 
 
Friggs riskakor Linfrö & Rosmarin och Hampafrö & Svartpeppar - Friggs klassiska riskakor kommer nu i helt ny tappning, tunna och krispiga med superfrön ch naturens egna smaksättare. Friggs riskakor med superfö är extra tunna, smakrika och innehåller endast naturliga ingredienser. Innehåller 90% fullkornsmajs men även råris, vilket gör riskakorna extra fiberrika. Riskakorna är även nyckelhålsmärkta. Linfrö används traditionellt för sina positiva effekter för magen och sitt innehåll av nyttiga näringsämne, föramför allt omättade fetter men också kostfibrer, protein och mineraler. Hampafrö är egentligen en frukt som innehåller ett frö. Mathampa är en god källa till 18 olika aminosyror, inklusive alla essentiella och följaktligen en bra vegansk proteinkälla. Hampafröet innehåller också hög halt av fleromättade fettsyror. 
 
DVD Pingvinerna - Dreamworks Animations´s topphemliga fen-tastiska Pingvinerna från Madagaskar hemmabion! De är söta, de är goa och de är tillbaka! Skaparna till Madagaskar visar denna galna film att fåglar kan vara de perfekta spionerna. ett team av superspioner slår sig samman med Nordanvinden för att rädda världen. Ett hysteriskt roligt globetrotter-äventyr som hela familjen kommer älska. Release 27:e april. 


Onsdag

 
Från ingenstans har en liten tjej här hemma plötsligt fått för sig att börja ta nappen. 
 
Hej vänner!
Alltså guuuud, jag är så trött att ögonen snart går i kors. Dagen har verkligen gått i ett, och det känns som om jag inte har suttit ner förens nu. Och då har jag varit igång sedan 06:30 i morsse skall tilläggas. Idag vaknade jag upp på ett betydligt mycket bättre humör än igår. Trots det tunga nederlaget från gårdagen kändes det ändå helt okej att gå till jobbet och köra på som vanligt. Mycket tack vare all inspiration och motivation som jag lyckades insupa under föräldramötet på barnens förskola igår. Så idag tog jag tjuren vid hornen och startade upp ett helt nytt projekt tillsammans med våra barn och kollegor. Skall bli så himla roligt att få sprinna vidare på detta och se vad slutresultatet blir. 
 
Under lunchrasten har jag även hunnit med en sväng förbi babyslottet för att klämma och provköra en Mountain buggy nano som jag varit lite små sugen på ett tag. Meja skulle verkligen behöva en ny resevagn så nu står jag och velar mellan en nano och en joie. Får se vad det blir, med förutsättningen att jag blir av med mina andra två vagnar först. 
 
Hämtade hem båda kidsen från förskolan kring halv fyra tiden och sedan dess har vi hunnit med allt ifrån att ha vårstädat balkongen, plantering utav solrosor, timjan och rosmarin till matlagning och hämtning utav nya diskmaskinen. Vilken lycka och vilken lättnad att äntligen slippa stå och diska för hand dagarna i ända. Så j***a tråkigt rent ut sagt! Men nu är det slut med det. 
 
Fotbolls match på teven och min älskade make har utlovat den skönaste massagen utav dem alla. Jag ska inte klaga på tillvaron med andra ord. 


Tisdag och jobbtankar!

Hej på er!
Sena kvällen är här, samtliga familjemedlemar har somnat för natten och jag skall snart göra lika så. Denna tisdag har varit ett enda virr varr utav tankar och känslor. Efter att ha blivit varse om hur omorganiseringern på jobbet kommer att se ut till hösten, ställer jag mig något fundersam och lite besviken till det hela. Som det ser ut idag kommer jag varken att få vara kvar på sexårsverksamheten eller att få behålla någon utav mina nuvarande arbetskollegor. Jätte trist! Vad jag hade hoppats på inför en ny hösttermin, ser nu helt annorlunda ut. Jag kommer i fortsättningen att arbeta med de minsta barnen på stugan och därmed hamna i ett helt nytt och främmande arbetslag. Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra idag att "Ja, men du ska vara glad för att du har ett jobb". Absolut skall jag vara glad för att jag har ett jobb, men det är ju också viktigt att trivas på sitt jobb. Självklart är det viktigt att vara postitiv och ha en sund inställning till sig själv och sitt jobb, men ibland måste man också vara realist. Det är en väldigt exceptionell barngrupp vi har att göra med som behöver just lite extra stabilitet och trygghet i sin tillvaro. Och tar vi ifrån dem det som vi äntligen lyckats bygga upp, så vet inte jag vad som kommer att hända med dessa barn. Många utav dem börjar skolan till hösten, medans några blir kvar i ytterligare något år. Jag kan inte låta bli att tänka, fundera och gruva mig för vad som kommer att bli. Vad ska det bli av dem små?!
 
Idag har vi också varit iväg på föräldramöte på Mejas avdelning, alltid lika fantastiskt och roligt men framförallt inspirerande att se vad våra små har för sig om dagarna. Sedan ett par månader tillbaka har dem på barnens förskola tagit en en pedagogista samt en ateljerista för att hjälpa pedagogerna med tänket och arbetet kring ReMida. Syftet med ReMida är att locka barnens lust till kreativitet och skapande genom att att använda sig utav spillmaterial så som papper, läder, gummi, kartong, m.m på ett kreativt och miljövänligt förhållningssätt. Jag är helt kär i tanken och detta är även något som jag själv försöker ta in i våran verksamhet där jag själv jobbar. Jag förstår verkligen varför mina barn tycker att det är så ofantligt roligt att komma till förskolan. En plats där pedagogerna verkligen bjuder in till lek och ger dem möjligheten till ett roligt, stimulerande och utvecklande förhållnings och arbetssätt. Tummen upp!
 
Sedan bar det iväg till Ica maxi för storhandling för en månad framåt. Barnen var gnälligare än någonsin och en timme och hundra svordomar senare kom vi ut med säkert sex kassar fulla med bara mat och två paket blöjor. Hem och slänga benen på soffan, ja så mycket mer än så har vi faktist inte gjort. 
 
Dags att stänga ner för idag, i morgon väntar förhoppningsvis en bättre dag. 


Söndag

 
 
Hej vänner!
Det blir lite glest bland uppdateringarna såhär om helgerna, desto mindre under veckodagarna när jag jobbar. Så himla roligt ändå att se hur statistiken pekar uppåt och att många utav er ändå kikar in här då och då för att hålla er uppdaterade om vad som händer i våra liv. 
 
I fredags hade vi pappa-morfar över på middag.Det är inte alltid enkelt att få ihop det där berömda vardagspusslet och framförallt inte att få tiden att räcka till alla gånger. Därför var det lite extra mysigt att få ett par timmar till att bara umgås och barnen fick leka och busa med sin högt älskade moffa. Då vi ändå skulle hem till mamma på lördagen, passade vi på att åka med tillbaka me pappa till sollis för att slippa en massa onödigt krångel. Och desto mer tid fick vi till att umgås med mormor, moster och Vilda. 
 
Under sena lördags eftermiddagen kom även pappan i familjen, och vi packade in oss i bilen för lite middag på Palmyra. Ni som aldrig har varit där eller hört talas om Palmyra så serverar dem förmodligen stans bästa och största kebabtallrik. Så gott! Elias droppade vi sedan av hemma hos kusinerna då han har tjatat om att få åka dit hela veckan. Storhjärtat drog iväg och kollade på fotboll medans jag och Meja bunkrade upp med chips och godis framför teven. Någon timme senare hämtade vi hem Elias och sedan väntade en godnatts sömn
 
Idag vaknade både jag och Meja upp vrålförkylda, så denna söndag har vi tillbringat i soffan under filten framför Grease. Har varken haft orken eller lusten till att lyfta ett endaste finger på hela dagen. Har dock kört en maskin med tvätt samt lagat lite middag. That's about it! 
 
Nu, slänga benen på soffan framför nya säsongen av The bachelor med handen i godispåsen. 
 
 
 


Förbaskade krupp!

 
När ska den försvinna? Natten till igår insjuknade våran lilla Meja åter igen i den förbaskade krupphostan, som aldrig tycks vilja lämna hennes lilla lilla kropp ifred. Det är tredje gången som hon åker på detta inom loppet utav sex månader. Natten till idag slog även febern till, så vi har varvat hostdämpande (Lepheton) med alvedon för att göra det så komfortabelt för henne som möjligt. Idag har hon fått vara hemma med pappa medans jag har varit iväg och jobbat ett par timmar. Meja har inte blivit bättre idag, snarare sämre och hostar snart sönder sig själv. Jag nojjar mig mest över vilken påverkan hostan samt medicineringen har på henne invändigt. Har övervägt tanken att låta henne undersökas mer grundligt för att se om det inte rör sig om en allergi eller mildare variant av astma?! Har någon utav er med barn erfarenhet utav detta, och hur har ni gått till väga. Känner mig så otroligt maktlös som inte kan göra mer än att underlätta för stunden. Mammas älskade lilla hjärtegull, för dig gör jag allt och mer därtill!


Lördag i dalparken

 
Hej vänner!
Idag har det inte funnits varken tid, ork eller lust heller för den delen att sitta vid datorn eller kollat telefonen. Har istället ägnat min fulla uppmärksamhet åt min fina lilla familj. Vi har alltid som vana att ta bilen vart vi än skall gå, men så idag fick vi för oss att ta en härlig eftermiddagspromenad ner till Dalparken för lite utomhus lek i det fantastiska vår vädret som vårt avlånga land bjöd på idag. Så härligt!! Barnen har fått skutta av sig en massa energi och vi vuxna lika så. På vägen hem sedan stannade vi till vid Max hamburgare för ytterligare lite lek och varsitt maxmål. Ibland är det bara så himla välbehövligt att bara ta dagen som den kommer utan att ha något särskillt inplanerat eller tid att passa. En dag att bara vara.
 
Sena kvällen är här, lägenheten är städad och sängen nybäddad. Dags att krypa till sängs för i morgon väntar en hel dag tillsammans övrig släkt och familj. Godnatt!
 
 
 
 


Fredag

Det har varit en kort men också en tuff och intensiv vecka på jobbet. Allt ifrån skogspromenader till grupparbeten och diverse påbörjade projekt som måste avslutas innan skolstart. Vid dagens slut känner man sig alldeles grötig i huvudet, så det känns faktist himla skönt med lite helg och ledigt. Tid för avkoppling, men också dyrbar tid tillsammans med min egna lilla familj. 
 
Jag vet inte vad det är, men sedan igår känner jag en sådan innerlig separationsångest ifrån mina barn. Är det så att verkligheten faktist hunnit ikapp mig nu när jag faktist börjat jobba?! Det är med blandade känslor som tanken slår mig att våran lilla tjej blir 2 år, JAAA 2 ÅR!! Hon är så himla rolig att vara med och allt fler sammanhängande meningar fullkomligen bara bubblar ur den lilla munnen. Det är verkligen en fröjd för ögat att se hur hon har utvecklats så enormt under en sådan kort tid. Jag avskyr varje dag som jag måste lämna barnen på förskolan, även om jag vet att det gör dem minst lika gott att vara där som hemma. Men om jag hade fått välja, hade jag haft dem hemma alla dagar i veckan. Vad gjorde jag innan barnen?! Idag skulle jag inte kunna föreställa mig ett liv utan dem i några som helst avseenden. Mammas och pappas älskade små hjärtegull!!
 
Båda barnen sover gott sedan ett par timmar tillbaka, pappan i familjen jobbar kvällspass och själv har jag slängt benen på soffan med handen i chipspåsen. Vad gör ni ikväll?!


Tävla om en goodiebag från Bamba!

 
 
Är du bloggare precis som jag och vill tävla om en välfylld goodiebag från Bamba?! 
 
"Är du bloggare? Prenumerera på Bambas nyhetsbrev och vinn en av våra Bambapåsar som vi lottar ut till 150 stycken bloggare! Bambapåsen är en goodiebag med ett lekfullt innehåll till ett värde av ca 900 kr (Bambapåsen innehåller fina gåvor från populära varumärken och leverantörer som Teddykompaniet, Brio, Micki, Melissa & Doug, Sophie the Giraffe, Tildas, Carlo Baby, Plasto och Rätt Start)."
 
Här läser du mer om hur du gör för att delta i tävlingen:
http://admin.getanewsletter.com/s/landing/Ab54sR/


Påskhelgen

 
 
Vilken påskhelg vi har haft! Vädret har visat sig från sin bästa sida, och vi har tillbringat dagarna i tre tillsammans med vänner och familj. Redan under tidiga påskaftons morgon satte vi oss på tåget ut till Sollis för påskfirande hemma hos mamma-mormor. Himla skönt att ha hela dagen sådär framför sig, en hel dag att bara mysa, busa, leka, gå på promenad utan någon som helst tidspress. Bara ta dagen som den är och resten sköter sig självt. Senare under eftermiddagen kom även pappan i familjen samt morbror Anders. Det bjöds på påskmiddag i form utav varmrökt lax, kokt potatis, ångkokta sockerärtor och två olika såser. och ägghalvor med löjrom, icke att förglömma! Ett måste vid högtider i alla dess former. Till efterrätt hemmagjord knaffa och cheesecake med färska jordgubbar. Mums! 
 
Efter maten fick barnen gå på äggjakt och öppna sina efterlängtade påskpresenter. Jag hade redan önskat ganska långt i förväg en ny vårgarderob åt barnen. Sagt och gjort, en massa tuffa och romantiska plagg från underbara next fick följa med hem. Tuusen tuuusen tack finaste mami! Varsitt påskägg till de vuxna, samt varsitt paket till mig och syster. En ny kabelstickad tröja från Hampton Rebublic, så nu måste jag köpa på mig lite snygga skjortor och pikétröjor att ha under. Känns lite naket utan i just denna modellen. Under sena kvällen packade vi sedan in oss i bilen och det tog inte många sekunder tills vi kunde ljuda första snarkningen. 
 
Söndagen sedan fortsatte även den i påskfirandets tecken. Högtidsmässa i kyrkan tillsammans med sjuttioelva människor, barnen var sådär härligt gnälliga så vi blev inte särskillt långvariga. Packade in oss i bilen, hem och hämta grejjer och vidare till Raoufs kusin med familj. Där möttes vi utav barnens farmor, farfar, farbror, faster och kusiner. Ja, det är lite såhär när man lever ihop med någon från en helt främmande kultur. Tro mig, jag vänjer mig aldrig! Även där bjöds det på mat för flera år frammåt, godsaker och desserter i alla dess former och färger. Själv hade jag bakat en cheesecake att bidra med till påskbordet. Vi rullade hem, BOKSTAVLIGEN! Väl hemma stupade vi mer eller mindre i säng efter all dena goda maten. Det var knappt så att vi ens orkade prata eller göra någonting annat heller för den delen. 
 
Måndag och annandag påsk vart inte särskillt lugn den heller. Dagen tillbringades hemma hos svärisarna och där stäldes det till med ett tredje och sista firande för i år. God mat följt utav go'fika och påskpresenter till barnen. Då pappan i familjen var tvungen att åka iväg och jobba, valde jag och barnen att stanna kvar ett par timmar. Hur mysigt och skönt än har varit att få tillbringa denna helg med nära och kära, är jag ganska så tacksam över att vardagen är i rullning igen. Har idag fått veta att min nuvarande tjänst kommer att bli förlängd och jag har därmed en arbetsplats att komma tillbaka till efter semestern. Dock återstår det att se om jag blir kvar på sexårsverksamheten eller om min tjänst blir förflyttad till en helt annan avdelning. Jag är dock inte helt förtjust i tanken över att bli förflyttad, men är det så det blir...ja, då får jag helt enkelt finna mig i det. 
 
 
 


Långfredag och påskförberedelser

 
Jaha mina vänner, så var påskhelgen här som vi alla så länge har gått och väntat på. Gårdagen slutade med att jag jobbade halvdag och slutade nästan två timmar tidigare, så skönt! Kändes lite onödigt att sitta fyra pedagoger på 8 barn, mina kollegor är verkligen världens bästa. Hämtade hem kidsen från förskolan och fortsatte hemåt. Väl hemma gjorde vi (jag) ett tappert försök att få till en bild på barnen. Alltså, konsten att fotografera två små sprallben med båda barnen i samma bild.. näst intill omöjligt bör tilläggas! 
 
Idag har vi i allafall varit och hälsat på faster och kusinerna, jag och barnen. Vi passade på att ta en härlig promenad i solskenet när vi ändå inte hade något särskillt inplanerat för dagen. Där blev vi kvar ett par timmar, lunchat, lekt och bara haft det sådär mysigt. Elias och Meja fick varsitt påskägg och fler lär det väl säkert bli i dagarna. I morgon bär det nämligen av till mormor följt utav påskfirande på söndagen här i Södertälje. Så väldigt tacksam över att vi har måndagen till att vila upp oss efter allt flängande och all den goda maten. Vad gör ni i påsk?!