Årets sista dag

 
Då var den sista dagen på år 2015 kommen, med det sagt ett år som känns ganska så skönt att få lämna bakom oss. Det gångna året har varit turbulent på många olika plan, inte bara i mitt eget liv men också i andras.Jag har så otroligt mycket att se fram emot, om än väldigt optimistisk hoppas jag ändå att år 2016 kommer och skall bli Mitt år. 
 
Det var längesedan jag gjorde en årsresumé, vilket hade varit roligt för både er och mig. Men jag känner inte riktigt att det finns vare sig tid eller ork, istället kör vi på 9 snabba frågor och svar. Jag vill åter tacka alla er följare och läsare både här och på min instagram (@linas.daily), som troget klickat er in här dagligen för att följa våra liv och vardag. Önskar er ett Gott nytt år och God fortsättning på det kommande året. 
 

1. Vad längtar du allra mest till just nu?
Vad jag längtar mest till är framför allt en nystart, nya möjligheter på det personliga planet likväl som på jobbfronten. Jag ser också väldigt mycket fram emot våran utlandsresa i början utav februari, en hel  vecka tillsammans med lilla familjen, kunde inte kännas mer lägligt. 

2. Vad tränade du senaste och vad var det? 
Jag är förskräckligt dålig på att träna, men det skulle väl ha varit i somras då jag var väldigt ihärdig och motiverad. Lätt vardags motion i form utav långa powerwalks.

3. Vilken är din favoritdryck? 
Mineralvatten alt en kall öl

4. Vad önskade du dig i julklapp? Fick du någon julklapp?
Önskade mig en ullkappa samt köksartiklar. I julklapp fick jag en kappa från Zara och en sprojlans ny Gucci väska. 

5. Har du några nyårslöften?
Jag har inte avlagt några nyårslöften av den enkla anledningen att jag har en tendens att bryta dem oavsett.

6. Vad lyssnar du helst på just nu?
Classic indian music, Prem Joshua. 

7. Vad köpte du senast? 

Om jag inte minns helt fel så köpte jag mig nya underkläder, samt en gosig tröja

8. Vad ska du göra för dig själv idag? Vad ska du göra?

En lång dusch, fixa håret ocg måla naglarna 

9. Hur tänker du starta det nya året?

Med ett par dagars fortsatt ledighet fram tills det att jag börjar jobba igen den 7:e januari. Annandag jul

 
Det var mig då ett himla flängande på lilla familjen. Gårdagen tog ut sin rätt och här hemma gjorde vi inte morgon förens någon gång kring halv elva tidigare i morsse. Jag kan inte minnas när senaste jag fick sova så länge,så lyxigt men framförallt så välbehövligt efter dessa dagar. Hela förmiddagen har båda kidsen pillat och grejjat med sina nya julklappar, det här med att leka med en sak i taget existerar inte för tillfället. Jag tycker att jag går och plockar mest hela tiden. Försöker hålla efter så gott det går, men inser att det är näst intill omöjligt!
 
Jag måste ju få lov att slå ett slag för det ljuvliga tipi-tältet som åkte upp redan sent igår kväll. Ett himla meckande att få till det bara, också lite överrumplad över hur stort det faktist var. Hela kvällen igår ägnade jag mig åt att städa, plocka och röjja ur barnens alla miljoner leksaker som bara ligger och tar en himlans massa plats. Än så länge har tipi-tältet fått en provisorisk plats i väntan på att jag ska hitta en bra lösning som fungerar för alla. Bästa lösningen vore såklart att flytta till större, vilket vi pratat om sedan länge. Även det ett projekt som kräver tid och planering, snart så...
 
Hur som helst, i eftermiddags brummade vi iväg för ett näst sista julfirande hemma hos barnens faster och kusiner.En lite mer "annorlunda" jullunch än vad vi traditionella svenskar kanske är vana vid. Här äter man något som kallas för "kubba", ovala små bulgur-knyten innehållandes lammfärs eller nötfärs som kan serveras i många olika former. Vanligtvis i en brun sötsur sås, men just idag i en lite ljusare sådan och dessutom med kikärtor i. Vi  äter även en mängd andra maträtter så som kyckling, dolmades och lamm qozi med ris och massa andra gottigheter. 
 
Tack samtliga för en urmysig dag, i morgon väntar ett sista julfirande hemma hos pappa. Lilla familjen sover för natten och jag skall göra detsamma. 


Julafton 2015

 
Så var ännu en sådan där fantastiskt mysig julafton till ända. Vi åkte ut till mamma, hela familjen redan på tidiga tisdagsförmiddagen. Lite utav en tradition som vi har i våran familj, att tillbringa dagen innan julafton tillsammans. En tradition vi håller hårt på, näst intill icke diskuterbart. Har du och din familj någon/några särskillda traditioner kring storhelger?! 
 
Det har varit full rulle redan från tidig morgon till sena kvällen. Både Elias och Meja har varit sådär barnsligt uppspelta och förväntansfulla, precis sådär som barn skall vara på julafton. Julaftonsmorgon bjöd på mysfrukost framför Alla vi barn i Bullerbyn följt utan Petsson och findus på teven innan alla julförberedelser inför den traditionella jullunchen som alltid äger rum under tidiga julaftonseftermiddagen. Kalle anka klockan tre, på pricken följt utav kaffe och paketöppning. Jag måste ju bara få lov att skryta lite om hur bortskämda båda barnen blev med fina julklappar utav alla dess slag. Lite bekymrad över hur fanken vi ska få plats och bo kvar i våran dunkla lilla vrå till lägenhet. Vi har snart fyllt från golv till tak på alla platser möjliga. Hur som helst så är jag så överväldigad och tacksam över våra familjer och alla finna människor vi har runt omkring oss!! 
 
 
Idag har vi tillbringat dagen med mina svärföräldrar, svåger och R's kusin med familj (barnens kusiner) Ett besök på en arabisk restaurang i Skärholmen, för att sedan susa hem och slänga oss på soffan innan vi gjorde ett besök hemma hos svärisarna för lite kvällsfika och juldagsfirande
 
Annars har vi ägnat oss åt att rensa i röran och bland alla barnens leksaker. Ett sprojlans nytt Tipi-tält från ljuvaste Alice&fox har fått sig en plats i den lilla vrån och Elias har fått sig en alldeles egen lego-hörna. Jag lär säkert ändra mig hundra gånger om, bilder utlovas så snart det är färdigt. 
 
I morgon väntar ett tredje och näst sista julfirande innan vi lämnar julen bakom oss, och jag har ställt mig till att slänga ihop en smaskig dessert som jag hoppas skall smaka! Nu väntar dock en god natts sömn, skulle ta mig fanken kunna somna ståendes alltså! 
 
 
Dem här två alltså, tillsammans världens finaste kusiner-