Söndag

 
Hej vänner!
Ni har väl inte glömt att ställa om klockorna till vintertid?! Tänk så mycket en ynka timme kan göra, här tog vi sovmorgon och klev inte upp förens någon gång kring nio-tiden. Lyx! Som ni kanske redan vet, är och har jag aldrig varit någon frukost människa. Men vad jag döremot älskar är att kunna duka upp till brakfrukost när samtliga familjelmedlemmar är hemma. Denna helgen var precis just en sådan, så himla mysigt!
 
Idag har vi inga som helst aktiviteter inplanerade och ingen kunde vara gladare än jag. Så skönt att bara kunna ta dagen som den kommer. Solen skiner och jag längtar ut, vi får helt enkelt se vad dagen har i sitt sköte. Just det, nya vardagsrums lampan är på plats. Efter en hel del meckande och många svordommar fick vi tillslut upp den. För er som undrar så har vi köpt lampan med samtliga ljuskällor från Mio, just nu har dem 20% på hela sortimentet fram tills i morgon. 
 
 


Leklandslördag

 
Idag klev jag upp strax innan klockan nio och fixade frukost till hela lilla familjen. Tidigare i veckan köpte vi hem den minsta helgskinkan vi kunde hitta, som vi sedan griljerade i morsse. Så himla gott ska ni veta! 
 
Efter frukosten gjorde vi oss i ordning för att sedan ta oss ut i den härliga höstsolen som värmde gott. En tur till Mio och hem kom vi med förmodligen världens finaste vardagsrums lampa. Jag är kär, materiell kärlek om man nu kan bli det?! Ni ska få se bilder så snart lampan sitter uppe. En varmkorv och fiskedamm inne på coop senare packade vi åter in oss i bilen för at tillbringa eftermiddagen på Fun house, Södertäljes alldeles egna lekland. Barnen gick all in och har nog lekt för en hel vecka framöver. Dock tog en tragisk trafikolycka udden av det hela, med två ambulanser, en brandbil och ambulanshelikopter på plats blev stämningen genast väldigt tryckt. Alla stod som packade sillar vid de stora fönsterrutorna för att ta del av vad som precis hade hänt. Två joggande män som av någon händelse blivit påkörda av ett fortkörande fordon, varav en allvarligt skadad. Det tog inte lång stund innan även civilpolis vart inkopplad. Kan inte sticka under stolen med att det vände sig lite i magen med tanke på så många barn som vistas i just detta område, och dessutom med ett stort lekland tvärs över gatan. Nä, fy sjutton alltså! 
 
Nu tänkte jag och min stora kille strax krypa ner under varsin filt med godisskålen i knät framför "Så mycket bättre". Några fler som kollar?! Jag är inte lika bekant med deltagarna denna som med föregående säsong. Dock blev jag riktigt berörd av förra lördagens program, Niklas Stömstedt alltså! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Alla dessa minspel...

 
 
"Meja, hur gör pappa?!"
 
Alltså, alla dessa knasiga små minspel. Den här lilla donnan är i särklass den mest roliga och härliga unge jag någonsin fått lära känna. Min egna fantastiska och älskade lilla dotter. Jag tror att hon har minst ett uttryck eller ett särskillt namn på de närmsta i hennes omgivning. Vet inte hur många otaliga gånger jag har skrattat så att tårarna fullkomligen sprutar ur ögonen på mig. Älskade lilla tokfia, vad gjorde vi innan dig och din knasiga bror?!
 
Torsdagskvällen börjar lida mot sitt slut, och jag har idag gjort mitt näst sista pass på Riksdagsrestaurangen för den här veckan. Jag har bara i morgon kvar och sedan tar jag och lilla familjen äntligen lite välförtjänt helg. Känns som om vi mest gått om varandra hela den här veckan, så det ska bli så himla skönt att få rå om varandra igen. Vi väntar fortfarande otåligt på leveransen utav våran nya skänk från Jysk, som är tänkt att vi skall ha i våran just så väldigt kala och tråkiga avlånga hall. En side chair, ny hallmatta och små söta detaljer som jag gärna ser att dem går i färgerna koppar, mässing och guld. En ny vardagsrums lampa har vi också kikat på, förhoppningsvis slår vi till under helgen då Mio har 20% på hela sortimentet. Näst kommande projket blit att göra om i barnens lekhörna, ett tipi-tält skulle vara på sin rätta plats. Sedan är jag så himla sugen på de ljuvliga hyllorna från Alice&Fox, to die for! 
 
 
 


Ella's kitchen

 
Ni har väl inte missat att Willy's just nu rear ut dessa super smaskiga smoothies från Ella's kitchen till ett pris utav 5:-/st. Köper du fem stycken får du dem alltså för ynka 25:- . Jag kan tala om att Meja älskar dessa! Så himla praktiska att ha med i väskan när hungern tryter och mättar gott i de små magarna för stunden. Jag ka även tycka att det är ett trevligt litet komplement som mellis eller efterrätt. Igår passade vi på att köpa på oss ett helt lager när vi gjorde den månatliga storhandlingen. Storhandlar ni för en månad framåt i eran familj eller kör ni istället på veckohandling?! Vilka är era bästa inköpsställen?!
 
 


Dagens middag - Cashew Masala

 
Kan ni förstå att jag står och serverar mat hela dagarna, och ändå orkar att stå framför spisen efter en lång arbetsdag?! Denna onsdagskväll fuskade jag dock till det med en färdig Cashew Masala curry sauce från Pataks som jag tillsatte i den stekta kycklingen. Till det severades vanligt basmatiris, sallad och finhackad persilja. Enkelt, men ändå så gott! Lagar ni som oftast allt från grunden, eller fuskar ni precis som vi ibland?! Vilket är erat favorit recept när ni har ont om tid?!
 
Idag fick jag rycka in ett par timmar tidigare på jobbet för att ersätta en kollega som gått och sjukskrivit sig. Elias var inte helt nöjd med att behöva kliva upp två timmar tidigare än vanligt. Utanför fönstret vat himlen fortfarande nattsvart och han undrade säkert vart mamma skulle ta vägen "mitt i natten" och detta skulle han minsann tala om för sin pappa. Knasiga unge! Överlag har det varit en bra dag, jag har fått jobba ihop med ännu en ny kollega från RA. Jag älskar att man får knyta så många nya kontakter i den här branchen, ingen dag är den andra lik och vi har alltid så himla roligt på jobbet.Jag är så tacksam över valet att sadla om och göra något som jag älskar. Det är det här jag skall göra, det är här jag hör hemma! 
 
Pappan i familjen har tagit med sig våra två små sprallben för kvällsfika och lek hemma hos farmor och farfar. Själv har jag ägnat mig åt att plocka, städa, hänga tvätt och nu tänkte jag inta ryggläge i soffan framför teven ett slag. Gissar på att det blir en tidig kväll, i morgon väntar ännu ett pass på Riksdagsrestaurangen och på fredag likaså. 


IDAG

 
Hej vänner!
 
Långt mellan uppdateringarna nu, mest beroende på att all min lediga och vakna tid går åt till jobb, hem och familj. Ni får hålla ut, förhoppningsvis lugnar det ner sig snart. 
 
Idag har inte varit någon bra dag, idag har livet vart skit och idag ville jag inte vara med längre. Ledsen, trött, arg, irriterad och ingenting är som det ska. Ni vet känslan när någon väljer att avsluta sitt liv under bästa rusningstid, när stressen redan står en upp i halsen som det oftast innebär att vara småbarnsförälder. Det tog mig tre timmar, JA ni hörde mig rätt. TRE TIMMAR tog det mig att komma till jobbet denna tisdagsmorgon. Trots god marginal blev jag ändå 1,5h försenad. Ska man lägga ihop den sammanlagda restiden dubbel väg, så har jag åkt fler timmar kommunalt än vad jag har arbetat ihop idag. Ovärt, indeed! Hade det inte varit för min vapendragare in crime och fina vän Becca, hade jag lagt mig ner raklång och gråtit en skvätt. 
 
Sena kvällen är kommen och jag känner mig rikast i världen som ändå har en familj att komma hem till. Tacksamhet i ordets rätta bemärkelse!


En bättre helg!

 
I lördags var det så äntligen dags för mig och R att kliva ombord på Viking Cinderella, som i sin tur skulle ta oss på en 24 timmars lång tur från Stockhom-Mariehamn och tillbaka. Som några av er kanske redan vet, så firar vi fyra år som gifta. Med det sagt slog vi till med en skaldjursplatå och en flaska mousserande som vi beställt i samband med bokningen. Jag har aldrig varit så nöjd, och maten helt gudomlig! Inte för att tala om den toppklassiga servicen. Har ni inte besökt Ocean Sea view tidigare, så tycker jag att ni skall göra det. Som medlem i Viking Club får du dessutom 10% rabatt på hela menyn. Så himla mysigt att få ett helt dygn tillsammans, något vi inte är allt för bortskämda med och därför passade vi på att njuta extra mycket.
 
Barnen som vi lämnade hemma, har haft en toppen helg ute hos mormor och moster. Dem har bl.a besökt utkiksplatsen ute vid Arlanda och hälsat på fölisen Harry. Innan vi åkte ut mot Viking terminalen i lördags eftermiddag, hälsade vi på min syster och hästgården ute i Rotsunda som hon och kompisen Fanny flyttade till ganska så nyligen. Tänk er att bo vägg i vägg med ett stall och hästhagar utanför fönstret. rena rama drömmen för en hästtjej som min kära syster. Jag är så glad för hennes skull!
 
 
 
 
 
 
 


Sjukstuga hos oss

 
Min stora skruttunge är sjuk...svag, ynklig och jätte jättesynd om honom!
En ny förkylning är här på besök och Elias har legat i tårar och tagit sig för öronen. Tänk att vi aldrig skall bli kvitt alla dessa öron-näsa-hals sjukdomar. Elias blir otroligt sårbar när han är sjuk, jag kan tyda varenda tecken när något inte står rätt till. Hela eftermiddagen igår och idag har han bara velat ligga i mammas knä och näst intill hyperventilerar bara jag rör på mig. Lillasyster som också legat sjuk sedan i början utav veckan, fick lov att bli hemma ännu en dag mest för att vara på den säkra sidan. Med två små som pockar på ens uppmärksamhet, blir känslan utav otillräcklighet lätt överväldigande. 
 
Vi är trötta nu, alla tre. Efter en lång och sömnös natt, har sängen aldrig varit så efterlängtad som nu. Elias låg ju bara och grät av smärta trots alvedon. Nu varvar vi alvedon med Nezeril som skall minska trycket i öronen och jag hoppas att han skall få sova lite bättre i natt. 
 
 
 


Fru Vera

 
Här är två utav alla fina presenter som barnen blev bortskämda med under gårdagens besök. Kan inte låta bli att älska dessa prints alltså, om än mer just för att dem går emot normen. Meja är och har aldrig varit den som klär i rosa, hon är mer som sin storebror som gör sig bäst i multifärgat och med tuffa prints. Just dessa egentillverkade mössor från Fru Vera hittade min lillasysters mamma på en marknad någonstans uppåt i vårat avlånga land. Jag gissar på att dessa kommer att användas flitigt nu under hösten och vintern, men endast i familjesammanhang. Mössorna känns alldeles för "fina" för att användas på förskolan och jag kommer därför att köpa fler mössor som är mer anpassade för dagligt bruk och som vi inte behöver vara lika rädda om. Hur gör ni med era barns kläder?! Har ni samma kläder hemma som till förskolan eller kör ni dubbel uppsättning av samtliga ytterplagg?!
 
 


En perfekt söndag

 
Nu har det blivit sådär tomt på inlägg igen, men jag har haft fullt upp med jobb, hem och familjen. Här har dagarna bara gått i ett, har varit så fruktansvärt trött men trots det lyckats bocka av en hel veckas jobb på Riksdagsrestaurangen. I morgon väntar en hel dags vila i väntan på att nya uppdrag skall trilla in. Tänkte att jag skulle ringa in till huvudkontoret för att boka upp mig på eventuella tillgänliga pass. Först och främst på Riksdagen, men också på Rosenbad. 
 
Hur som helst, i morsse klev vi inte upp ur sängarna förens någon gång kring nio-tiden. Det här med sovmorgon är inget vi är särskillt bortskämda med numera. Så makalöst skönt att bara kunna ligga och dra sig för att sedan duka upp en ordentlig brakfrukost. Jag är verkligen och har aldrig varit en frukostmänniska, men just på helgerna älskar jag att lyxa till det en aning. 
 
Under sena eftermiddagen fick vi finbesök utav min yngsta syster i klanen och hennes mamma. Så mysigt att äntligen ha dem här! Fikat bullar och saft har vi gjort och barnen har som vanligt blivit bortskämda med fina presenter, bus och lek. Jag har verkligen världens finaste familj! På tal om kanelbullar, ni har väl inte missat att det är kanelbullens dag idag?!
 
Nu sitter jag här och insuper lugnet som infinner sig denna sena söndagskväll. R och tagit med båda barnen hem till farmor och farfar för kvällsfika. En kväll i lugnets tecken är verkligen vad jag behöver. Med handen i godispåsen i väntan på Bachelor in paradise kan ingenting gå fel.