Sexårs-trots och resfeber

 
Det är svårt att veta vart man skall börja, De sista dagarna innan avfärd så har nivån på förberedelserna skruvats upp. Jag som vanligtvis är fena på att packa och har ett helt fenomenalt ordningssinne, svetten rinner och jag får knappt en fjärdedel gjort av allt det som jag skulle göra. Suck, jag blir så trött!!
 
Hela dagen idag har vi packat och preppat inför morgondagen. Elias fick åka iväg ett par timmar med sin farbror, han fick en paus likaså jag. Just nu går vi bara varandra på nerverna. Jag tror att han har kommit in i sexårs-trots, en tonåring i miniformat. Han blir arg, frustrerad, ledsen och förtvivlad om vart annat. Vi har varit hemma i lite mer än tre veckor tillsammans och jag bryter snart ihop. När energinivån ligger på noll, när man är osams med kidsen oftare än vad man är sams då är det läge för en paus. Just nu är vi där! Två veckors välbehövlig semester kunde inte komma lägligare. 
 
I eftermiddags gick pappan i familjen äntligen på semester, så mitt i alt preppande tog vi oss ner på stan för middag och barnen lyxade till det med varsin glass. Dessa ljuva sommarkvällar jag älskar dem! 


Morning!

 
Här klev vi inte upp ur sängen förens någong gång kring nio-tiden, jag och minstingen i familjen. Så himla skönt! Storbarnet i famijen vet jag inte när han klev upp i morsse, men en sak som är säker är att han hitatt till kylskåpet helt själv. Jag är en väldigt närvarande förälder, det finns ingenting jag inte skulle göra för mina barn. Men ibland älskar jag hur självständiga mina barn ändå är.  Vårat mål som föräldrar är att lära våra barn att bli just det, självständiga. 
 
Idag skiner solen, tanken är att jag ska fylla poolen ute på balkongen och barnen får svalka sig en aning ifrån värmen som är. För min egen del står det tvätt, städ och packning på agendan. Jag behöver bara tänka på det så sköljer liksom ångesten över en likt en jätte tsunami. För att hantera situationen lite lättare, så hade jag tänkt att skriva en packningslista. Då slipper jag oron över att ha glömt något, och jag får en bättre översikt över vad som faktiskt skall med. 
 
Nu däremot skall jag försöka peta i mig lite frukost och krama på mina fina barn. Önskar er en fin dag!


Panikångest

Hej vänner! 
Jag vet att det är lite glest mellan uppdateringarna just nu, men vi försöker verkligen ta vara på dygnets alla vakna timmar så gott det går. Solen och värmen har slagit till med full kraft och vi har gjort sommarens första strandbesök här för bara någon dag sedan. Idag har vi hunnit med en sväng på Ikea, lite nya köksprylar fick följa med hem, samt en super mysig badrumsmatta. För er som inte vet så går pappan i familjen på semester i början utav nästa vecka och vi packar in oss i bilen för två veckors(?) semester nere på västkusten. Det känns som om vi har väntat huuuur länge somhelst på den här dagen, och nu är det bara TVÅ dagar kvar!! Som ni förstår har jag lite att stå i...
 
Men hörrni, som rubriken lyder så tänkte jag prata lite om min panikångest. Det är inget som jag vanligtvis brukar prata med någon om, psykisk ohälsa idag är så vanligt men samtidigt så himla tabubelagt.Man vill ju så gärna tala om för folk att man mår bra, för det är ju det man gör när man träffar någon som frågar en hur man mår. Om jag skulle tala om för någon, att just idag så mår jag inte så bra så finns det alltid den som viftar bort det hela, rycker tag i en och talar om att det finns dem som har det värre. Fast det är ju ingen giltig orsak för att inte må dåligt. Folk som inte förstår allvaret i hur dåligt man faktist mår, viftar bort problemet istället för att faktist stötta och på något sett hjälpa till. Det är vid sådana tillfällen som det blir så svårt att be om hjälp, hur gör man och vem pratar man med? Min panikångest grundar sig mycket i att jag sedan barnsben växt upp med en alkoholiserad förälder. För er som vet hur det är att leva i en missbruksfamilj kanske har lite lättare att förstå vad jag pratar om. Ni som inte vet så kan jag förstå att det är svårt att relatera. Det finns så mycket jag skulle vilja dela med mig utav, men å andra sidan så vet jag inte om det skulle ge mig någonting att göra det. Det är trots allt en sådan ångestfylld period i mitt liv, det är fortfarande något som förföljer mig än idag. När man tror att det äntligen skall ske en förändring, till det bättre så blir man ändå motarbetad. Det är ett ständigt "on going project", du får alltid börja om på ruta ett igen. 
 
Jag skulle säga att min panikångest har växt sig starkare gradvis med åren som gått. Förut kände jag inte av den lika mycket som jag gör idag. För mig kan det handla om det mest simplaste i världen, som tex att gå och handla. Bara att vara ute bland folk, när vi ska hälsa på någon, timmarna innan jobbet eller vid större sociala sammanhnag. Det börjar med en klump i magen, kallsvettningar, oregelbunden andning och jag kan stundtals försvinna in i mig själv. Jag blir näst intill okontaktbar och jag vill bara vara själv. 
 
Min senaste panikångestattack utspelade sig som senast i söndags. Vi var inbjudna till en större tillställning, jag var inställd på att gå då vi fick inbjudan i relativt god tid. Men bara tanken på att jag skulle behöva kränga på mig en alldeles för tight åtsittande klänning, klackar, hårt sminkad och stylat hår. Det blev helt enkelt mer än vad mitt psyke klarade av. Det här har aldrig hänt tidigare vid familjerelaterade sammankomster, så gradvis blir min panikångest allt starkare. Mycket grundar sig i dåligt självförtroende, taskig självkänsla och brist på bekrätelse. Jag har alltid varit den där sociala tjejen som älskar att omges utav folk, avskyr att vara ensam. Har alltid gjort! Det kan liksom bli så paradoxalt för jag är inte ensam, jag har hur många som helst som jag skulle kunna vara med. Men ändå så vill jag ingenting annat än att vara ensam. Ni tycket säkert att jag är hur konstig som helst, men det är liksom lite så jag fungerar. Det har många gånger påverkat mina relationer med folk, jag har tackat nej till så många tillfällen att träffa vänner, familj osv osv. Min kropp är mitt eget fängelse, det är min ångest som styr mig och det är bara jag själv som tvingar mig själv att leva i det här fängelset, ingen annan. Det är verkligen så himla deprimerande att leva såhär, alltså jag får bara sådan ångest att ens berätta allt det här. Jag ska försöka utveckla min panikångest i lite större drag i ett annat inlägg. Lever du med någon form av panikångest eller kan relatera på något vis, kommentera gärna nedanför hur just du upplever din ångest. 
 
Hörrni vänner, klockan är alldeles för mycket och jag ska försöka sova. 
 
 
 


Forever fit Change - dag 8

 
Näst sista dagen på C9 och jag mår verkligen så himla bra. Känner mig piggare än någonsin, sockersuget är som bortblåst. Det här är min vardag nu och Aloeveran samt Forever Therm är något som jag kommer att fortsätta med. Trodde aldrig det här om mig själv, nog för att jag har en låååång väg kvar att gå så är jag ändå så fruktansvärt stolt över mig själv och mitt enorma engagemang i detta.
 
Det går ryktesvägar om att Forever Living skulle vara ett blufföretag, ett pyramidspel, att Change9 skulle vara skadligt för kroppen och att det skulle påverka levervärdet bl.a. Jag skulle aldrig rekommendera någon att börja om man vid tidigare tillfällen haft problem med diverse kroppsliga organ alt diagnostiserad med någon form av svår sjukdom och medicinerar. Varje enskild individ tar ansvar för sin egen hälsa och Change9 fungerade för mig. Jag kan äntligen ställa mig framför spegeln och vara nöjd över det jag ser, hårt slit lönar sig. Den har botat 65% utav min psoriasis, vilket i sin tur innebär att jag äntligen kan gå barbent utan att behöva skämmas.Bäst utav allt är ändå att man får äta så jäkla mycket gott. Ett osunt leverne och dåliga matvanor kan verkligen få kroppen ur balans. Fort går det!  De första dagarna var jag hungrig som ett djur, hade kunnat trycka i mig precis allt som kom i min väg. Men jag stod fast i mitt nya tänk och avstod från allt som jag normalt sett hade stoppat i mig på en dag. Sedan försvann suget, vilken befrielse! Min dagsform ser ut som följande..
 
Lina dag 8
Midja- 69,5cm
Bröst- 77cm
Höft- 86cm
Lår- 52cm
Vad- 31cm
Arm- 26cm
Vikt- 64,8kg
 
Jag ligger på ett intag utav 600 kalorier/dag och får i mig vitaminer, fibrer samt Aloevera-dryck som är färskpressad ur ekologiskt odlad Aloevera. Lågt intag kan tyckas med så tunga pass som jag ändå kört på med dessa dagar. Man kommer liksom in i det och i takt med dina nya matvanor så kommer du känna dig lättare och få mer energi. 


Tandlös liten gubbe

 
 
 
 Idag den 14:e juli hände något stort, hela tre dagar efter sin sexårsdag tappade Elias sin absolut första tand. Det lär inte dröja länge tills tand nummer två trillar ut den ckså. Stora killen!


Forever fit Change 9 - dag4

Dag 1 (ovan) vs, Dag 3 (nedan)
 
Dagarna med Change 9 går verkligen så himla fort, i morgon kliver jag in på dag 5. Jag hade ju tänkt visa er en före och efter bild igår, men gör det idag istället. Ni kanske inte ser någon större skillnad, medans jag själv kan förnimma en liten midja där. Och den en gång uppblåsta magen ser jag inte längre skymten utav. Jag trodde att det skulle kännas mer ångestfyllt att visa er dessa bilder, varför skall det ens behöva vara så? Det här är min kropp och jag är stolt över den. Jag är inte tjock och inte heller smal, min kropp är alldeles lagom. Med min fantastiska kropp har jag satt två små barn till världen. Lite hull på kroppen har ingen människa dött utav! 
 
Lina dag 4
Midja: 72cm
Bröst: 79cm
Höft: 91cm
Lår: 53cm
Vad; 33cm
Arm: 26cm
Vikt: 64,8kg
 
Det var med ett glädje tjut som jag klev av vågen tidigare i morsse. Gårdagens slit gav i slutändan en rejäl utdelning. Med en viktnedgång på -1,7kg samt att jag har tappat hela 6cm kring midjan kan jag inte annat än att vara stolt. Idag har dock varit lite utav en "cheat-day", födelsedagskalas med diverse goda kakor, bullar och tårta var det svårt att motstå frestelsen. En munsbit här och där, har dock svårt att se att jag stoppat i mig mer än 600 kalorier idag. Ligger bra till med träningen i allafall, får hoppas att det väger upp dagens matintag. Känns onödigt att rabbla upp dagens intag då matschemat inte innehåller några större förändringar.
 
Haft en urmysig eftermiddag och kväll tillsammans med hela familjen, fastrar, kusiner m.fl. Sista natten som 5 år, i morgon är dagen som du så länge länge länge har väntat på. Dagen då du fyller 6 år, hur är det ens möjligt? Det känns ju som att det var igår du kom till oss, älskade lilla mirakelbarn! Dags att knåpa ihop de sista paketen och sedan vila huvudet på kudden,  
 
 
 


Forever fit Change 9 - dag 3

 
Dag 3 av 9, dagen man bara gått och längtat efter. Kändes verkligen lyxigt att få unna sig en varm måltid till middag, även om maxintaget låg kring 600 kalorier, jag njöt! Indisk kycklinggryta med ris och rårivna morötter med apelsin. Mums!
 
Idag var det återigen invägning och mätning, egentligen skall man göra det 1,3,6 och till sist på den 9:e dagen. Men jag väljer att göra det varje dag istället. Vågen visade -0,9kg och jag har sammanlagt tappat 4cm på två dagar. Helt makalöst och så löjligt stolt över mig själv!
 
Lina dag 3
Midja: 74cm
Bröst: 80cm
Höft: 92cm
Lår: 52cm
Vad: 34cm
Arm: 26cm
Vikt: 65,2kg
 
Idag till frukost blev det lite mer att få i sig än föregående mornar. Kickstartade morgonen med 120ml Forever Aloe Vera Gel, 1 tablett Forever Therm, ett stort glas med vatten samt en Ultra shake, En halvtimmes fettförbränning i form av styrka+cardio, svettigt! Drog säkert i mig 1liter vatten innan lunch, kisspaus var 5:e minut typ. 
 
Snörade på oss skorna och tog en cykel/långpromenad i den stekheta solen. Till lunch 1 påse Forever fiber blandat med 3dl vatten och väldigt mycket mer vatten därtill. Kände hur magen kurrade under sena eftermiddagen och slängde ihop en smoothie på banan, jordgubbar och apelsin. 
 
Till middag Indisk kyckling gryta med ris och rårivna morötter, dör så gott! Ikväll en hutt Aloe Vera och massvis med vatten. Slängde på mig träningsskorna och drog ut på en svettig PW så snart det värsta åskovädret dragit förbi. 
 
Ikväll har vi ägnat oss åt bullbak och födelsedagsförberedelser för våran blivande lilla 6 åring på måndag. I morgon kommer hela tjocka släkten på R's sida hit för att fira, nästa helg kalasar vi hemma hos mamma & co.
 
 
 
 
 
 
 


Forever fit Change 9 . dag 2

 
Jaha vänner, då är vi inne på dag 2 med Forver Fit Change 9 och det har gått förvånansvärt bra. Första dagen är alltid lite knepig, man blir lite lätt mind fucked utav att motstå alla frestelser som kroppen vanligtvis är van vid. Det var svårt att lägga om kosten, hur, var och när?! Idag har jag koll på läget, hör och häpna vänner. Jag är inte det minsta sugen på socker, längtar fortfarande efter mat men jag har inte gått hungrig. Känner mig piggare och fräschare som aldrig förr. 
 
Lina Dag 2
Midja: 76kg
Bröst: 81cm
Arm: 27cm
Höft: 94cm
Lår: 53cm
Vad: 34
Vikt: 65,5
 
Som vi kan se från förgående dag, så har jag alltså droppat 0,7kg på vågen och 2cm smalare kring midjan. Känns så jäkla pepp att få lön för mödan, en stor klapp på axeln och jag kan knappt invänta morgondagens resultat.
 
Frukosten idag såg i stort sett ut som igår, gjorde morgon kring 09 och kickstartade morgonen med 30ml Forever Aloe Vera gel och en teblett Forever Therm som i sin tur sköljdes ner med ett stort glas vatten.Snörade därefter på mig skorna och gav mig ut för ett medelintensivt träningspass, 35min PW i solen med minstingen i vagnen. Lagom svettigt, men sjukt effektivt!
Någon gång kring 10:30 kände jag hur magen kurrade och ställde mig till att göra en god fruktsallad i form utav jordgubbar, plommon, päron och clementin samt ett stort glas vatten med två citronskivor. Hela lilla familjen påklädda och klara, snörade på oss skorna och gav oss ut på en lång cykel/promenad. Lunchen intogs på vägen, 1 påse fiber utblandat i ca 3,5dl vatten. Jobbigt läge när man måste springa på toaletten stup i kvarten likt en vandrande kran. Tanken var att vänta med min Forever Ultra shake tills middagsdags men hungern var total kring halv tre-tiden. Slängde ihop en smaskig smoothie med jordgubbar, björnbär, banan, mandelmjölk och en skopa Forever Ultra vanilj. Bättre än ingenting säg! En tur till lekparken och sedan hem igen och unnade mig en skål med körsbär. 
 
Sena kvällen är här och jag har hunnit med en kvällsrunda i friska luften. Vilken frihetskänsla att få snöra på sig skorna, plugga i musiken i öronen, släppa alla måsten och bara fokusera på att må bra. Livet på en pinne, jag älskar sommaren! Avrundade kvällen med två huttar Forever Aloe Vera gel och två tabletter Forever Therm och det med en sjuhelsikes massa vatten. Toaletten nästa! I morgon kör vi dag 3, ni förstår vad det innebär va? Jag får äntligen äta MAT!
 
 
 


Att börja förskoleklass

Det känns fortfarande så overkligt varje gång jag tänker på det, att våran stora lilla lämnar sin trygga hamn för at ge sig ut på större äventyr. Nu var det ett ganska bra tag sedan vi vart inbjudna till föräldramöte på skolan Elias skall börja på i höst. Jag kan man handen på hjärtat tala om att det ligger som en ångestladdad klump i magen inför detta. Mycket dels för att Elias inte har fått möjliheten till förberedande besök inför skolstart och övergången blir därmed allt annat än vad vi som föräldrar önskat. Några kompisar sedan tidigare medfljer inte heller vilket också har en betydande roll i det hela.
 
Elias själv ser fram emot att få ta det stora klivet in i skolans värld, naturligt som sig bör. De har vuxit ifrån förskolan och intresset för räkning, bokstäver, stavning och läsning kommer allt mer och mer. Men likt förbannat så dyker alla dessa orostankar och funderingar upp i huvudet. Jag kan liksom inte stänga av det, det kan gå flera dagar och när allting samlas på hög så brister det tillslut. 
 
Tanken var att inskolningssamtalet skulle ske under v.31, fråga mig inte varför man schemalägger något så viktigt under semestertider?! När man har haft en hel termin på sig att besöka de blivande 6 åringarna, träffa föräldrarna så att övergången blir så naturlig och odramatiserad som möjligt. Nu går vi miste om en sådan viktig del då vi är bortresta och går även miste om inskolningstillfället som sker den 17:e augusti. Vi har under dagen varit i kontakt med rektorn på skolan och han kunde inte besvara mina tankar, frågor och funderingar kring detta förens pedagogerna var tillbaka efter semestern. Well, excuse me för att jag har valt att placera mitt barn på eran skola! På vem ligger ansvaret att mitt barn skall få en sådan fin upplevelse och avslappnad övergång som möjligt när han tar det stora klivet in i skolans värld?! Hur kan jag som förälder avdramatisera det hela när jag själv går runt som en ångestladdad bomd inför det faktum att vi inte har en aning om det som komma skall?! Jag vänder mig ut och in för mina barn om så behövs. 
 
Jag vet att det kommer bli bra, det ger med sig när allt är i gång. Det faller sig liksom naturligt som mamma att oroa sig lite extra mycket. Tänk att vi snart har en liten kille som går i skolan!


Forever fit Change 9

 
Jag har klarat av min första dag med Forver fit Change 9. En riktig kickstart på min resa mot mitt nya hälsosamma liv. Det var alldeles för länge sedan jag lämande ett avtryck här inne, och kände att jag ville dela med mig utac den här resa tillsammans med er. Kanske är och blir vi flera som kan peppa varandra, det vore så himla ballt. 
 
Så otroligt ångestladdat, men för att ge mig själv och er en "fair" uppfattning om hur min kropp mår och ser ut idag så kommer jag regelbundet att väga och måtta mig själv från dag till dag. På så vis kan vi också följa upp huruvida Change9 faktist fungerar eller ej. Nu kör vi så att det ryker!!
 
Lina Dag 1
Midja: 78cm
Bröst: 81cm
Arm: 27cm
Höft: 94cm
Lår: 55cm
Vad: 36cm
Vikt: 66,2
 
 
 
Dag 1 är alltid tuffast, viktigt att dricka mycket vatten. Jag kan nästan höra hur det skvalpar om mig när jag rör mig. Det har varit riktigt jobbigt att behöva motstå all typ av föda förutom det frukt och grönt som är godkänt på den fria listan som du får äta under hela programmets gång. 
 
Morgonen kickstartade jag med 30ml Forever Aloe Vera Gel följt utav en tablett fiber therm och en sjuhelsikes massa vatten. Ja, en hel sjö skulle man kunna tro allt för att dämpa den värsta hungern. Unnade mig två stycken plommon och tre jordgubbar till mellis. Till lunch en påse fiber utspätt med 3dl vatten. En tur till lekparken och ytterligare liten plommon och jordgubbar på det. Har aldrig längtat så mycket efter mat som idag. Under sena eftermiddagen slängde jag ihop en smoothie på osötad mandelmjölk från alpro blandat med 5st jordgubbar, ett halvt päron och en skopa Forver Ultra med vaniljsmak. Jag har ju druckit godare, bara att härda ut för snart blir det lite bättre. Då orken och energin inte riktigt räcker till just såhär första dagen, så fick det bli ett lågintensivt träningspass här hemma. I morgon kör vi igång med full kraft, PW's följt utav styrketräning.
 
Till middag blev det 30ml Forever Aloe Vera och en tablett Therm + 2,5dl vatten. Samma visa innan läggdags ikväll och kanske någon frukt på det från fria listan. Hepp hepp!!