I denna stund







Vårat barn, bortskämd?! Inte alls. Hela eftermiddagen har vi bara legat och plaskat i lillfisens nya pool. Så länge som jag har varit sugen på att fixa och göra i ordning ute på våran stora balkong. Idag har vi i allafall påbörjat det stora projektet med att lägga trall. Detta för en mer stilren känsla samt för att minimera eventuella fallskador. Trä studsar i allafall emot, vilket cement inte gör. Dock lyckades jag på något vänster mäta jäkligt fel och vi måste därmed åka och köpa fler trall-plattor i veckan. Bye bye my money!

Hur som helst så räckte trall-plattorna halvvägs och jag kunde täcka upp resten med min fina balkongmatta. Smällde upp den nya solstolen samt lillfisens nya pool, badboll och simring. Och där satt vi och plaskade, solade och var allmänt nöjda. Får se om vi sticker iväg en sväng hem till bästis eller om vi bara stannar hemma ikväll.

Nu tänkte jag i allafall ta min lilla gnällspik till unge och försöka vila en stund.



Torsdag 30:e juni

Godmorgon sunshines!

Helt underbart att kliva upp tidigt och känna att man har hela dagen tillgodo. Vi skippade AMS i morsse, jag vill tro att vi alla behövde lite sovmorgon efter den långa gårdagen. Var meningen att vi skulle ta oss iväg till sydpoolen idag, men jag är inte direkt sugen på något äventyrsbad. Jag vill ut i friska naturen, ligga på någon mysig strand, bada och lapa sol. Skötväskan är packad ready and set to go, väntar bara på att lillfisen ska vakna. Sedan när blev han en sjusovare?! Men jag ska inte låta honom störas, han behöver allt sömn han kan få så lite som han sover om dagarna.

Om man skulle ta och slänga i sig lite frukost/lunch (brunch?)

Ha en fin dag!


Fläng och poolhäng

Vi kom hem för bara en liten stund sedan efter en hel dags flängande. Tillsammans med mina fina killar plockade vi upp bästis och hennes lilla William strax efter klockan tio. Därifrån tog vi bilen in till Stockholm för att uträtta några ärenden, för att sedan puttra vidare mot Tyresö. Idag har vi äntligen hämtat lillfisens nya vrålåk, and I think I'm in löööööve!! Ni ska få se en bild lite senare, men det blev i allafall en Britax Vigour 4+ och till riktigt bra pris också. Gissa vem som är världens lyckligaste lilla kille nu, om inte våran lilla prinskorv. Nu kan han äntligen spana på sin snygga morsa, hur mycket och hur ofta han vill.

Efteråt bestämde vi oss för att dra till Eriksdalsbadet, då vi höll på att gå under av värmeslag. Vi fick köa en bra stund innan vi fick komma in, men så värt det alla gånger! Jag vet inte vem som njöt mest, vi eller ungarna?! Haha. När ungarna badat och plaskat färdigt fick älsklinget hålla ett extra öga, medans jag och bästis tog oss friheten till en liten simtur i den stora poolen. Där hängde vi ett tag, lapade sol och planerade sommaren. Alanya next?! Wooohooo! Efter någon timme packade vi ihop våra grejer och begav oss mot Folkets kebab där vi krängde i oss deras smaskiga buffé. Väl hemma efter att ha skjutsat hem Naja och hennes lilla, åkte vi raka vägen hem till lillfisens faster. Då dem åker till Paris på lördag passade vi på att fika och önska dem en trevlig resa. Tack fina fru Naja Grevik och sötaste lilla William för en super härlig dag!!

Nu ska jag krypa upp i soffan med mina fina killar och sedan hoppla i säng. I morgon blir det upp i ottan igen för att dra till AMS med bästis. Här skall sökas jobb! Sedan sticker vi sydpoolen och hänger på deras "beach" sol och bad here we come!!!



Eriksdalsbadet today



Hemma

En tågresa senare är vi nu äntligen hemma i Södertälje igen. Haft en riktigt mysig eftermiddag och kväll hemma hos finaste mami. Vi har suttit ute på balkongen, ätit god mat och druckit vin och inte så lite heller för den delen. Mamma grät, jag grät inte konstigt nog. Under de senaste dagarna har jag lyckats stänga av mina känslor, känner att jag inte riktigt orkar lägga någon större energi på att fälla onödiga tårar. Det betyder dock inte att jag kommer sakna min syster mindre, snarare tvärtom. Jag ser istället fram emot att få åka ner till ett varmt Malaga någon gång i oktober och hälsa på min fina syster.

Om en liten stund är det hoppla i säng för i morgon blir det upp i ottan. Vi hämtar upp bästis med onge strax efter klockan tio, för att sedan ta oss in mot Stockholm och uträtta några ärenden. Lite senare puttrar vi vidare mot Tyresö och hämtar lillfisens nya vrålåk. Vi avslutar sedan dagen med att ta oss till någon mysig strand för sol, bad och picknick. Mysigt!

Night Night!


Ett sorgligt farväl!



Hej Hej! Blev en sväng till Sollentuna Centrum tidigare i eftermiddags tillsammans med syster för lite shopping. Handlade med oss lite middagsmat samt lite annat smaskens tills ikväll. Tog även varsin fruity&fresh jucie på naked juice bar, underbart god! Nu är vi hemma hos mami, jag och lillfisen har redan hunnit med ett dopp i den svalkande poolen. Helt sjukt vad varmt det har varit idag, men jag ska inte klaga. Detta är ju vad vi så länge har gått och väntat på. Äntligen sooooool! Om det är lika fint väder i morgon sticker vi till någon mysig strand for sol, bad & picknick. Just det, vi ska även hämta lillfisens nya vrålåk också.

Vi ska snart sätta igång med maten här hemma, väntar bara på att resten av familjen ska komma hem från Horze. Medans tänkte jag mata mitt lilla barn, som i denna stund är i full gång med att terrorisera och tänja på sin kära mors alla gränser som möjligtvis går att tänja på.

Usch, ikväll lämnar min älskade syster detta land för arbete i ett varmt Spanien. Kika in på hennes blogg och önska henne lycka till! Känns overkligt att jag inte kommer att få träffa henne på jätte länge, jag kommer sakna dig såååå! Det kommer bli ett sorgligt farväl :(



Godnatt min skatt ♥



Måndagskvällen

Hej vänner! Ledsen för dålig uppdatering här på bloggen, men jag kände att det var dags för en välbehövlig bloggpaus. Helgen har varit kaotisk minst sagt, fullt upp från morgon till kväll. Hej stressmage! Gårdagen vart riktigt lyckad precis som förgående dag. Mötte upp finaste bästis för en trevlig liten shopping tur på stan. Tillsammans valde vi ut ett flertal klänningar samt skor, beslutsångest? Oh yes. Lyckades tillslut att hitta the perfet dress, skor och smink. Drog sedan hem och packade ihop mina och lillfisens alla grejer inför kvällen. Älsklingen skjutsade sedan hem mig till Naja  dr hon fixade både håret och make-up. Tack finaste, you're the greatest! Strax efter klockan sju var det dags att bege sig mot kyrkan, missade i vanlig ordning vigseln. Vi blev i allafall kvar en stund och begav oss lite senare vidare mot Panorama och festade loss tills klockan blev morgon. Vilken bröllopsfest, folk var som tokiga! Stort grattis till finaste brudparet Bassam & Rand ♥

Denna måndag började dock inte lika bra, för lite sömn brukar oftast ta ut sin rätt vilket den gjorde idag. Mer än så behöver jag inte gå in på, men jag känner verkligen att jag står vid livets stora vägskäl. Should I stay or should I go?! Efter många om och men så tog vi oss i allafall in till city, där vi mötte upp mamma och syster för avskedsmiddag på Djingis khan. Efter middagen puttrade vi sedan vidare mot Kungsgatan där vi satte oss på ett mysigt litet fik och rökte vattenpipa och drack mynta thé. Jordanien-times, så himla mysigt!

Nu är vi äntligen hemma igen och jag funderar faktist på att hoppa i säng ganska så snart. I morgon sticker jag och lillfisen ut till Sollis för att ta farväl av finaste syster som flyttar till Spanien på onsdag. Herregud, jag kommer gå under av saknad. Inte utan min syster!!!! Vilken tur att vi ska åka ner till Malaga någon gång i Oktober och hälsa på. Weehoo! Hur som helst, vi hoppas på fint väder i morgon så vi kan plaska i poolen hemma i mammas trädgård. Om det hinns med så blir det en sväng till Sollentuna centrum för lite shopping också. Naajs!





Bilder tagna av Wisam under bröllopet i söndags



Dopet ♥

















Vilken lyckad dag det blev idag, bilderna ovan tagna av pappa och Karin från dopgudstjänsten i Sollentuna kyrka. Vi bestämde oss ganska så tidigt för att endast bjuda närmsta familj och vänner, och så fick det bli. Elias skötte sig exemplariskt under hela dopgudstjänsten, stolta föräldrar var vi må ni tro. Jag kunde inte låta bli att fälla en tår när vi sjöng psalmen " Gud som haver barnen kär " jag blev helt enkelt överväldigad av den gränslösa kärleken till mitt barn. Mammas och pappas älskade lilla unge, som vi älskar dig! Måste även tacka farbror Wisam och moster Johanna för deras fantastiska jobb som Elias faddrar. Så mycket kärlek!

Efter dopgudstjänsten sammåkte vi allihopa hem till mamma för vårat planerade garden party. Vi fick snabbt tänka om ,då regnet bestämde sig för att fullkomligt ösa ner över norrort denna underbara dag. Dock stoppade det inte oss från att sätta fart på grillen samt korka upp skumpan. Här skall det firas med pompa och ståt! Tack tack tack alla fina som valde att närvara på Elias stora dag. Vi bockar och bugar för alla fina presenter samt det fina lilla bidraget till lillfisens nya vrålåk! We lööööve you ♥



Midsommarafton

Hej vänner! Hur mår ni, bra hoppas jag?! Midsommar och allt, kan tänka mig att många av er sitter och gottar er med sill, potatis och en herrans massa jordgubbar en dag som denna. För oss blir det en lugn och stillsam midsommar i form av mammahäng hemma hos bästis med gott vin och en herrans massa godis istället. Funkar bra det med!

Jag har precis stoppat den lilla i säng, nåja han sover faktist i sin vagn för att vara helt ärlig. Medans Naja stoppar om hennes lilla, passar jag på att kika in här. Enbart egentligen för att önska er just en glad midsommar! Blir en tidig kväll för oss då vi sticker ut till sollis tidigt i morgon bitti. I morgon ska vi äntligen döpa våran älskade lilla unge, kommer bli en helt awesome dag! Efter dopgudstjänsten blir det garden party i mamma trädgård. God mat, dryck och fina vänner och familj, vad skulle möjligen kunna gå fel?! Så i morgon får ni räkna med att bloggen står tom, men lovar uppdatering så fort möjlighet finns. Fullspäck även på söndag då våran fina vän Bassam och hans blivande fru Rand gifter sig. Där emellan ska jag hinna med att både köpa klänning, skor samt make up och håruppsättning hemma hos bästis. Phew...!! Blir svettig av bara tanken.

Ha en helt awesome helg!!!



Han kryper igen!

Efter att ha suttit i telefon med bästis nu ikväll, lade jag plötsligt märke till att Elias kryper helt felfritt och stödjandes på båda händerna. Hela kvällen har jag nämligen ägnat tiden åt att massera och stretcha armen, i förhoppning om att muskelknutan löses upp. Och se där, det gav ju faktist resultat! Så stolt han blev min lilla kille, när han äntligen kunde ta sig fram ordentligt. Han såg ju faktist för rolig ut, hasandes på en arm. Och inte nog med det, så tappade han balansen titt som tätt. Ni kan ju tänka er själva hur det slutade?! Gulle <3

Älsklingen är på väg hem från jobbet och lillfisen har jag precis stoppat i säng. Nu återstår det bara att se om han sover lika bra denna natten. Jag ska väl inte ta ut för mycket i förskott, men hoppas kan man ju alltid göra. I morgon blir det upp i ottan, har hur mycket som helst att göra. Gå till frisören och slinga håret är bara en av alla sjuttioelva saker. Måste även till systembolaget och bunkra upp med dricka inför kvällen. Sedan bär det av hem till herr och fru Grevik, där vankas midsommar mat/vinkväll. Får se om vi eventuellt tar en sväng förbi Frida senare under kvällen. We'll see..

Nu tänkte jag inta fullt ryggläge i soffan och invänta min underbara man, lovely!



Regnig torsdag



Som väntat sov Elias hela natten, utan några som helst undantag för välling. Han sov inte bara hela natten, men också hela morgonen och vi klev inte upp förens någon gång strax innan tolv. Så mysigt att gosa ner sig under täcket till ljudet av regnet som smattrar utanför fönstret. Bästa sovmorgonen på bta länge skulle jag säga.

Elias fortsätter att hasa sig fram utan att stödja sig på vänster armen. Jag undrar om det inte är handleden som gör ont?! För stödjer på armbågen gör han lite titt som tätt, får väl se om det blir ett läkarbesök i veckan ändå. Hur som helst så verkar det inte störa honom och han leker, busar och skrattar precis som han ska göra. Som den hönsmamma jag är, så kan jag för mitt liv inte sluta oroa mig. Det är en mammas förbannade plikt att oroa sig, punkt och slut.

Om en stund tänkte jag ställa mig vid spisen och slänga ihop en smaskig middag till mig och lillfisen. Spaghetti och köttfärsås står på menyn. Perfekt så vi köpte hem ett storpack med köttfärs idag när vi storhandlade på Willys nu i eftermiddag. Vi har bunkrat upp med diverse godsaker tills dopet på lördag, samt annat smått och gott. Ikväll stannar vi hemma och bara myser, även om något säger mig att det börjar spricka upp utanför fönstret. Nu håller vi tummarna för att det blir kanon väder i helgen, är ni med mig?!

Later darls..


Onsdagkväll hemma hos mamma

Haft en riktigt mysig kväll hemma hos mamma, dock är jag så trött att jag skulle kunna slockna här och nu. Lillfisens tillstånd är fortfarande oförändrat, då han är väldigt reserverad vad gäller armen och han är grinigare än vanligt. Hoppas på att få sova åtminstonde ett par timmar i natt, ett stolpiller i rumpan på den lilla borde göra susen.

Sitter just nu och väntar på att älsklingen kommer och hämtar oss med bilen. Hur underbar är han inte mannen min?! Kände helt ärligt inte för att sätta mig på tåget en kväll som denna, vilket han också förstod. Det enda jag kan tänka på är hur skönt det ska bli att få krypa ner i sängen där hemma. Mhmm!

Nu ska jag klä på mitt trötta lilla barn och plocka ihop alla våra saker.

Vi hörs i morgon vänner! <3



Eftermiddag på Astrid Lindgrens barnsjukhus

Idag har vi skrivit historia, Elias har gjort sitt första sjukhus besök sedan förlossningen. Vad vi eventuellt trodde var magknip alt. växtvärk slutade med en muskelsträckning i vänster armen. Hela morgonen och förmiddagen hasade han sig fram och vägrade stödja sig på armen. Jätte konstigt tyckte både jag och älsklingen, detta problem är ingenting vi stött på tidigare. Hur denna åkomma har lyckats uppstå, kan vi bara fortsätta spekulera om?! Hur som helst så blev vi uppskickade till barnröntgen efter doktorns utlåtande. Röntgen visade dock ingenting som visade tecken på en eventuell spricka, fraktur eller dyl. Nu blir det vila ett par dagar framöver och alvedon fyra gånger dagligen.

Ett stort tack till pappa som kom susandes hem från jobbet, bara för att följa med till sjukhuset. Nu såhär en timme senare börjar lillfisen använda armen lite smått. Vågar inte riktigt stödja på den helt, men börjar greppa saker helt klart. Nu inväntar vi mami som är på väg hem, jag är vråååååålens!





Onsdag 22:a juni

Godmorgon onsdag!

Sitter här och försöker på något vis vakna till liv, har knappt fått en blund i natt. Elias var ovanligt gnällig när vi kom hem från Naja igår. Det var inte bara tröttheten som slagit till, någonting plågade honom vilket syntes på hela kroppsspråket. I två timmars tid låg jag och vaggade, vyssjade, masserade magen i förhoppning om att det onda skulle ge med sig. Men icke. Funderade först på om han drabbats av växtvärk i benen eftersom han är inne i den så kallade "växa fasen". Visade sig sedan att det var magen som krånglade och jag kunde snabbt konstatera att han råkat ut för jordens magknip. Och jag skojar inte när jag säger att den var hård som sten. Vi kämpade ett bra tag, testade att peta med en tops i rumpan för att lätta på trycket men utan någon som helst succé. Till slut somnade han av ren utmattning i pappas famn och jag bröt ihop lite grann. Dock har han vaknat till och från med sitt hjärtskärande gråt och sedan somnat om.

Mina fina killar sover än och jag hoppas att dem gör åtminstonde en liten stund till. Medans passar jag på att duscha, göra mig i ordning och packa skötväskan. Idag sticker vi ut till Sollis på dopsamtal samt uträttar några andra viktiga ärenden. Älsklingen skjutsar sedan hem mig och lillfisen till mamma, mysigt!

Ouff...trött trött trött!

Ha en fin dag vänner!


Fullt upp!

Jag har verkligen inte haft någon tid till att blogga idag, ingen ork heller för den delen. Men jag tänkte att jag skulle göra en snabb uppdatering innan jag tar ett ordentligt ryck i denna svinstia. Nåja, nog för att jag kämpade mig igenom jordens diskberg tidigare i morsse. Okej, inte helt själv då jag överlämnade hälften till älsklingen. Världens bästa och underbaraste man, helt sinnessjukt vad mycket jag älskar honom.

Hur som helst så tänkte jag plocka undan, dammsuga samt bädda rent i sängen. Fick sådan enorm lust efter att ha hängt hemma hos bästis hela kvällen där vi hjälptes åt att laga mat, baka, vika tvätt och städa. Duktiga tjejer! Nu återstår bara att få även detta hem skinande rent.

I morgon sticker vi ut till Sollis på dopsamtal i Turebergskyrkan. Sedan blir det till att vi tar en sväng förbi Eurobaby, i förhoppning om att få våran dumma vagn lagad. Ena dragkedjan på sittdelen är trasig samt att hjulen flyger av om vartannat, sjukt störande. Tio års garanti, det var nog det dummaste jag har hört. Vi har ju knappt haft den i dryga ett år och den är redan pajj. Pengarna tillbaka tack eller ge oss en ny vagn känner ju jag!

Nej vänner, medans lillfisen sitter snällt och moffar i sig smörgåsrån i takt till musiken som spelas, tänkte jag sätta fart här hemma.

Puss!


How can I stand here, and not be moved by you?!



Lifehouse-Everything



Måndag med familjen

Gårdagen spenderades hemma hos herr & fru Grevik med onge. Vi fikade, drack gott vin, käkade pizza och hade det allmänt trevligt. Lillfisen fick stanna hemma hos pappa och busa medans mamma fick lite välbehövlig ensam-tid. Något som alla mammor är värda lite då och då och gårdagen var just en sådan dag. Så glad för att jag har min fina bästis, vad vore jag utan dig? You're simply the best! 

Idag hänger vi hemma hos lillfisens farbror tillsammans med faster och kusiner. Internet har lagt av helt hemma hos oss så jag passar på att sitta här medans jag ändå har tillgång till dator. Var tidigare iväg på stan med älsklingen, mötte upp finaste bästis för lite shopping samt fika på Milano. Lillfisen blev som vanligt bortskämd med nya kläder samt hink och spade som vi kan ta med oss ut till sandlådan. En annan får nöja sig med att se hur pengarna rullar iväg, men så värt det!

Lite senare sticker vi iväg och storhandlar inför midsommar och dopet som går av stapeln på lördag. Jag har så himla mycket roliga saker att se fram emot. Detta tack vare finaste vännerna, jag älskar er så att det är helt sinnessjukt! Life is pretty good so to say.

Nu ska jag fortsätta busa med min älskade lilla unge och pussa en massa på mannen min <3 Bästa och finaste killarna i hela världen!!!


Party huliganer!

Vårat annars ganska så lugna och tysta område, har över en natt förvandlats till huliganernas egna partykvarter. Både i lägenheten ovanför samt i längan mitt emot vankas det fest så det står härliga till. Ja, ni kan ju bara tänka er hur lite sömn jag räknar med att få denna natt?!

Jag får helt enkelt ägna mig åt att facebookamysa tills folket bestämt sig för att lägga ner kalasandet.

Party on people!


Fem myror är fler än fyra elefanter



Idag bär lillfisen den lilla godingen denna snygga body (Fem myror är fler än fyra elefanter by Lindex) Nu promenixar vi ner till lekparken och gungar. Tror minsann att vi tar en sväng förbi macken och köper med oss lite gottis tills ikväll.


Efter regn kommer solsken!

Är det möjligtvis så att sommaren är på väg tillbaka?! Här har det i princip regnat från morgon till kväll. Men just idag kan man äntligen ana små solglimtar här och där. Underbart! Kanske blir det så att vi tar oss en promenad ut till lekparken lite senare. En unge som klättrar på väggarna av ren tristess slipper jag gärna.

Älskling försvann precis ut genom dörren, här vankas det svensexa och han lär väl inte komma instapplandes förens sent ikväll. Medans lillfisen sover sin eftermiddags-nap funderar jag på att rå om mig själv en stund. Skulle sannerligen behöva fixa mina söndertrasade naglar och piffa upp dem med någon läcker färg. I veckan tänkte jag boka mitt efterlängtade frisör besök, jag ska äntligen bli blond igen. Brunett is so last year, så jag tänkte ljusa upp mitt hår med folieslingor. Någonting annat jag skulle vilja göra är sådan där kemisk peeling med aha-syror. Men det får bli ett senare projekt.


American History X

Denna fredagskväll har jag endast ägnat åt min fina lilla bebis, en riktig mamma-son kväll. Vi har myst, busat, lekt och lillfisen har fått sig ett ordentligt bad.

Ikväll myser vi i soffan till världens bästa film, American History X.

Ha en fin fredagskväll vänner!



Hemma från sjukhuset

Sådär, hemma igen efter ca 1 ½ timmes vistelse på närakukten här i Södertälje. Vad som hade hänt var att Naja plötsligt svimmat av mitt på öppna gatan, efter en tids illamående. Ambulans hade tillkallats på plats och fördes mot Södertälje sjukhus. För mig fanns bara en sak att göra, och det var att åka dit för att hjälpa till och supporta min fina bästis. Vi kom i samma stund som Walle kom inrusandes. Mina fina killar fick sitta i väntrummet medans jag blev kvar med Naja inne i undersökningsrummet.

Läget är stabilt so far, hon väntas nu göra ett graviditetstest samt ultraljud och magnetröntgen för att utesluta det värsta tänkbara. Blir hon inlagd för observation sticker jag och lillfisen till sjukhuset lite senare ikväll. Medans kan vi bara hålla tummarna och hoppas att hon kryar på sig fortast möjligt!

Lillfisen sover som vanligt sin eftermiddags-nap, så jag tar mig friheten till en välförtjänt vilopaus jag med. Btw, vilket aptrist väder det är ute. Det är sådana dagar man kan ligga inne med en fet jäkla godispåse, och fortfarande ha samvetet i behåll. För gissa vem som kom hem med mitt favvo godis sent igår kväll, om inte min finaste baby. I löööööve BIG TIME!



Mot sjukhuset!

Sticker iväg till Södertälje sjukhus ett par timmar, jag vet ännu inte riktigt vad som har hänt. Möter upp Frida och Walle på akuten, vi hörs när jag kommit hem igen.


Hemmafix och fin besök







Hej och förlåt för taskig uppdatering här på bloggen under dagen som varit. Jag har helt enkelt inte haft varken lust eller ork till detta. Istället har vi fixat och donat här hemma, igår åkte vi nämligen till IKEA och köpte oss en ny spegel ut till våran hall. Den förra lyckades lillfisen duktig riva ner, hello sju års olycka! Skämt å sido, den nya gör sig tusen gånger bättre där den sitter. Våran super snygga hallbänk fick sig en ny plats och tusan vad mycket större det blev. Nu måste jag bara införskaffa lite tavelramar att pryda väggen med. Naaajs!

Till kvällen fick jag sedan ett väldigt trevlig samtal utav herr Walle & fru Naja Grevik med onge. Härligt med fin besök såhär på en torsdag, hurtigare människor får man leta efter. Efter en långpromenad från stan och upp till Lina Hage hade dem vägarna förbi. Shiiiiiieeeeeet tänkte jag och tokstädade som en dåre i ca tio minuter innan det ringde på våran kära ytterdörr. Håret står åt alla håll och kanter och lökig utav bara helvete, kul tjej! Helan och halvan hade i allafall roligt, Elias är verkligen som en lillebror för William. Underbara ungar! Vi bestämde oss sedan för att sällskapa hem till dem där vi lagade middag ihop samt slingade håret på Naja. Tack fina för en super mysig kväll, we lööööve you!

Nu- byta blöja - borsta tänder - välling och sedan säger vi god natt!


So far so good!





Som ni ser, så har vattkopporna varken spridit sig eller förvärrats under natten. Blåsorna under fötterna samt på sidorna har nästan försvunnit helt. So far so good!

Förmiddagen har jag och mina fina killar ägnat oss åt att storstäda lägenheten. Dock bestämde sig våran kära gamla dammsugare sig för att lägga av. Vi tackar för denna tid, dags att köpa en ny! Medans lillfisen, den lill godingen sover sin eftermiddags-nap tänkte jag passa på att moppa golven. Perfekt, då de hinner torka lagom tills han vaknar sedan. Får se om vi tar en sväng förbi lekparken senare idag, så himla skönt att bara vara hemma och göra absolut ingenting! 

 


Vattkoppor

Jajamänsan, vid kvällens blöjbyte kom jag över små röda blås liknande prickar. Både på och under fötterna, varav en av dem  upptäckte jag redan igår kväll men tänkte inte mer på det. Idag fick vi även veta att Elias små kompisar insjuknat i just vattkoppor, tur i oturen att dem lyckades insjukna samtidigt. På sätt och vis är det skönt att ungen får det nu och inte senare när han börjar på dagis. Jag är inte heller förvånad med tanke på att vi umgåtts så pass intensivt de senaste dagarna. Det förklarar även den mystiska febern som uppstod under helgen som varit.

Nu håller vi tummarna att det blir en lindrig omgång!


Ain't no sunshine

Vilken tråkigt väder det blev då, inget sol och bad väder med andra ord. Vilken tur att Elias har båda sina mostrar att busa och leka med här hemma hos mamma. Jag själv passar på att ta en välförtjänt paus, är så trött att ögonen går i kors.

Väntar på att mamma ska komma hem från jobbet så vi kan börja planera dopet. Idag har vi hämtat ut dopkläderna och i morgon tänkte jag beställa tårta från Balders konditori. Kom och tänka på att jag faktist har min alldeles egna konfirmations bibel kvar här hemma. Där i finns olika förslag på dopordning samt fina psalmer som jag skulle vilja ha under dopceremonin. Det är inte bara familjen som kommer närvara, även finaste vännerna kommer att vara med oss denna dag. Hur awesome?!

Nu ska vi fika med nybakad hallontårta, sirapsbröd och saft.


Tisdag 14:e juni

Elias har precis som förgående natt, inte alls sovit något vidare. Här hemma har vi precis ätit frukost och om en stund sticker vi ner på stan. Idag hämtar vi ut dopkläderna samt att vi måste fixa lite grejer hos försäkringskassan. Nu när R fått tillbaka en arbetsdag, måste jag ta tillbaka den dagen för att slippa bli återbetalningsskyldiga. Och för att kompensera detta tar vi istället ut en extra dag.

Lite senare i eftermiddag tar jag och lillfisen tåget ut till Sollis för att hälsa på mormor. Vädret känns lite sisådär, what else to expect typ?!

Ha en fin dag!



Mysig kväll hemma hos bästis ♥

Elias har äntligen somnat, förhoppningsvis för natten. Så jag tänkte i denna stund ta mig friheten till lite ensam-tid och pyssla med sådant jag inte hinner med annars.

Ikväll har vi hängt hemma hos herr & fru Grevik. I vanlig ordning fick ungarna leka av sig, medans vi vuxna babblade på som vanligt över varsin kopp thé. Jag har på riktigt världens bästa och finaste vänner, vilket jag är så sjukt glad och tacksam över. Tack fina för en super mysig kväll! ♥

I morgon förmiddag sticker jag och lillfisen ut till Sollis och hälsar på mormor, här skall solas och badas pool! Bara för det så lär det bli skitväder, håll nu alla tummar och tår är ni snälla?!!

Night night!



Måndag 13:e juni

Elias har sovit riktigt risigt i natt, kan det vara tänderna tro? När vi trodde att ungen skulle till och sova, gav han ifrån sig ett hjärtskärande gråt som kunde ha väkt hela grannskapet. Slutade med att jag fick gå runt och vagga, sjunga till han slutligen tuppade av. Och såhär fortsatte det i princip tills det var dags för oss att kliva upp, hello zombie-mamma och zombie-baby!

För en liten stund sedan ringde R och sa att han bokat tid för vårat efterlängtade dop. Bättre sent än aldrig, som man brukar säga. Idag blir det till att skicka ut inbjudningar samt försöka få tag på en dop-klänning av den lite större modellen. I veckan ska vi få träffa prästen för att gå igenom dopordningen och diskutera eventuella psalmer och dikter. Måste även samtala med lillfisens blivande gudföräldrar hurvida allt ska gå till.

Nu ska jag vara världens bästa wify och slänga ihop lite brunch åt mig och älskade mannen min <3



Moshi Mosh! ♥



Finaste bästis numera fru Grevik och jag någongång sent i natt...

Hej Hej! Vi har precis käkat en sen middag här hemma, då vi i princip sovit bort denna söndag. Jag är fortfarande sjukt seg och mosig i huvudet. Skulle egentligen hem till mamma och hälsa på idag, men vi tar det en annan dag istället. Lillfisen har piggat på sig, ingen feber men äter riktigt risigt. Nu tänkte jag krypa upp i soffan brevid min underbara baby och svulla Marabou med Apelsin krokant.

Har ni haft en trevlig helg?!

Puss!









Bröllops bilder













Bröllopet









Herre jösse namn vilken jäkla fanfuckingtastic kväll vi hade igår. Jag kan inte fatta att min finaste bästis har gått och blivit fru Naja Grevik. Bilderna ovan talar för sig själva, lyckan var total!

Dagen startade med en väldigt enkel vigsel i Södertälje rådhus och bröllopsmiddag på Roxy. God mat, sjukt härligt sällskap och många fina tal. Bröllopskvällen fortsatte i sin tur uppe på Scandic hotell med presentöppning och mingel nere i lobbyn. Puttrade senare ner på stan och jag säger bara ett ord, CRAAAAAZZZZYYYYY!!! Fru Naja Grevik fastklistrad uppe på podiet, vi körde all in tills det var dags att gå hem. Tack alla underbara fina människor, nya som gamla vänner för en helt oförglömlig kväll och helg överlag. I love you big time!


Lördag 11:e juni

Godmorgon lördag!

Hur mår ni raringar, bra hoppas jag?! En annan är bakis och skakis så det heter duga. Vaknade upp till ett stycke febrig lillfis, då tempen visade ca 39 grader. Tyckte väl att ongen sov ovanligt länge i natt samt nu på morgonen, med undantag för lite gråt runt fem-snåret. Man kan ta mig sjutton koka ägg på ongen, så varm är han. Efter en flaska välling, flytande alvedon och massor med pussar och gos sover han nu gott brevid pappan sin. Nu håller vi alla tummar och tår för att febern avtar tills vi sticker iväg på bröllop.

Om man skulle ta och pilla i sig en treo och sova en stund till kanske?!

Hej så länge!


Fredagskvällen



Blivande miss Grevik i full gång med sälja sig själv till ett par fulla & glada studenter ;)

Haft en helt awefuckingsome dag, jag kan helt ärligt talat inte säga någonting annat.

Jag har så sjukt jäkla ont i mina stackars plågade fötter, huvudet dunkar...you name it!

Nu kryper jag och mina fina killar till sängs, för att åter vakna upp till en helt fantastisk morgondag. Min finaste flicka Naja ska GIFTA SIIIIIIIIIIIIIIG!!!

Tack tjejor för en helt oförglömlig dag och kväll, all min kärlek till er! Och tack tack tack finaste familjen Grevik/Möller Nielsen för att ni ville passa min fina onge ♥ Ni gjorde min kväll!

Puss och godnatt ♥



Bridal shower!!!!!!!



Idag går all min kärlek till denna underbara brud soon to be ♥

Nu får jag äntligen avslöja det som jag så länge hållt hemligt för er. Om en liten stund sticker jag och tjejerna iväg på MÖHIPPA!!!!! för våran finaste Naja som gifter sig i morgon. Jag kan ju tycka att det känns lite oplanerad och inte riktigt igenomtänkt, men det blir nog helt awesome ändå! Jag kan dock inte avslöja uppdragen och kvällens aktiviteter, jag berättar mer i morgon.

Ska fortsätta göra mig i ordning och sedan susa ner på stan och kirra det sista innan kidnappningen. Wish us luck!!!


Studentfirande a lá iraki-style!

Vi har haft en riktigt grym kväll med studentfirande a lá iraki style! Tänk att det kan skilja sig så från vårat svenska traditionella firande. Det bjöds på sjukt mycket god mat, dans och sjuttioelva sorters tårtor. Tack alla fina för en jätte rolig kväll, samt ett stort jäkla grattis till bästa Rita studenten herself!

Slänger in ett par bilder från kvällen som varit, enjoy ♥♥♥



Hej liten tjej!



Som sedan blev en stor tjej, i sällskap av mr good looking



Sedan blev dem plötsligt tre ♥♥♥



Tååååååårta!



David Cook-Light on



You know we've been down that road,
what seems like a thousands times before.
My back to a closing door, my eyes to the seasons
that roll out underneath my heels.
And you don't know how bad it feels,
to leave the only one I ever believed in.



Det regnar här idag!

Lillfisen skulle precis till att vakna när jag äntligen lyckades somna i natt. Är det inte typiskt?! Så jag fick snällt gå upp och göra en flaska välling, efter lite gnäll somnade vi om igen. Lättare sagt än gjort att kliva upp ur sängen idag, nu sitter jag i allafall här med en skål jordgubbar. En sommarfavorit helt klart!

Utanför fönstret vräker regnet ner med lätta inslag av åska. Vi får hoppas att det klarnar upp fram emot eftermiddagen, annars vet jag ett par studenter som blir väldigt besvikna. Idag åker vi nämligen iväg och firar Rita som tar studenten. GRATTIS!! Visste ni förresten att det är exakt 5 år sedan jag själv tog studenten?! Galet var ordet.

Nu- frukost och ta tag i dagen! Puss!


...

Har i snart två timmars tid försökt att sova, dock utan någon vidare succé. Jag vet inte vad det är, men kan någon snälla stänga av hjärnvärksamheten i mitt stackars lilla huvud?! Blir snart galen, på riktigt! Varenda liten cell i hela kroppen bönar och ber mig att ta tjuren vid hornen. Vi kan inte gå runt och låtsas längre, jag orkar inte låtsas längre. Hade inte klockan varit så förbannat mycket, så hade jag gått ut och powerwalkat och dragit på max volym i mp3'n. Bra skit när omvärlden ger vika!

Kryper ner i sängen och snosar bebis.

Godnatt!


Playdate

Idag har vi som sagt varit hemma hos bästa Fridan tillsammans med Carina och hennes lilla Emilia. Ungarna har plaskat pool och gungat, medans vi vuxna njöt av solskenet samt babblat en hel massa. Tack tjejer för en super mysig dag!

Nu skall det lagas middag här hemma, pasta med pesto kyckling står på menyn. Mums!



Glad kille badar pool



Kan själv!



Malte fiskorv tycker inte alls att poolen är särskilt lockande, här skall inte badas!



Eller kanske lite då...plaska vatten litegrann!



Härligaste lilla trion



Emilia sällskapar i poolen med en glad lillfis



Gunga är kul!


Hem till Frida!

Nu sticker jag och lillfisen hem till Frida en sväng, blir garanterat mycket bus, lek och en väldans massa babbel. Vi har fortfarande en hel massa att ta tag i, håll ut..bara två dagar kvar tills även ni läsare får veta!

Lite senare i eftermiddag plockar älsklingen upp oss, då vi måste ge oss iväg och köpa studentpresent till Rita. Så jäkla trist att jag missar både Annas och Ericas student på fredag. Hoppas att ni får en helt jäkla awesome dag tjejer!!!! Schemat är verkligen fullspäckat dessa dagar, men det gillas.

Ha en fin dag raringar!



Dagen i bilder



Steeeek vid hamnen



Lillfisen lämnade efter sig ett spår



En ensam prästkrage i all sin prakt



Nöjd lillfis i sitt vrååålåk!


Med hjärtat i halsgropen



Vilken härlig dag vi har haft, våran dag spenderade vi på en mysig liten slätt på andra sidan hamnen. Köpte med oss lite frukt, kakor och dricka som vi kunde avnjuta sittandes på en filt i den stekheta värmen. Någon som har noterat att temperaturen uppsteg till hela 26,5C?! Inte klokt hur vädret bara kan växla sådär. Underbara sommar, du har varit så efterlängtad!

Nu ikväll tog jag med mig lillfisen ner till Fridaberg där vi gungade och myste på en filt i gräset. Jag är så otroligt tacksam för livet och för att jag har fått bli mamma till världens bästa och finaste lilla Elias. Han skänker så oändligt mycket kärlek, mammas stora lilla kille. Hur som helst så puttrade vi en liten stund senare vidare till den stora lekparken. Vi gungade lite till, men lillfisen roade sig mest med att titta på de andra barnen som sprang omkring och lekte. Och tillslut var jag helt inne i deras lekande och springande jag med, ända tills...PANG!! En av de små killarna råkade stå ivägen för en av de stora gungorna som en liten tjej gungade på. Det stora tunga däcket for rätt in i den lilla killen som fullkomligt flög bakåt av den hårda smällen. Man kunde verkligen höra hur han föll till marken, och där blev jag ståendes helt paralyserad med hjärtat i halsgropen. En av de andra mammorna i parken kom springandes och hjälpte den arabisk talande lilla pojken. Jag gick fram och klämde fram ett klent " hur gick det? " men fick inget svar. Så jag tog lillfisen och vi styrde kosan hemåt igen. När olyckan väl är framme så går det så himla fort, men ack vad det svider i mammahjärtat. Jag hoppas att det gick bra och att ingenting var brutet.

Dags att stoppa om den lilla och fortsätta att fixa och dona här hemma.


Tisdag 7:e juni

Godmorgon solstrålar!

Här hemma har vi precis käkat frukost och ska snart ge oss ut i det vackra vädret. Jag är så sjukt trött idag, kunde verkligen inte sova i natt och så hade jag fruktansvärt ont i magen. Nu mår jag en aning bättre, misstänker att det blev lite för mycket tårta igår. Detta eftersom jag nyligen upptäckt att jag har en släng av laktos intollerans, och tårta om något innehåller mycket mjöklprotein och skummjölksprodukter. Inte bra för min lilla mage! Får låta bli allt som kan tänkas innehålla sådant idag helt enkelt.

Idag tar vi oss i allafall ut till någon mysig lekpark i närheten samt storhandling. Får se om vi åker ut till mamma en sväng senare i eftermiddag eller om vi stannar hemma och träffar tjejerna istället. Men först ska lillfisen få sig ett ordentligt bad, här luktar det allt annat än hallonbåt :)



Glad kille badar pool hemma hos mormor



Måndag 6:e juni-Nationaldagen

Godmorgon raringar!

Vi har precis klivit ur sängen här hemma, jääääävlar vad ont jag har i fötterna idag. Gårdagen var riktigt rolig, bortsett från det übervärdelösa bordssällskapet. Och som vi dansade under kvällen, drog upp Sofia och Kiril på dansgolvet där vi dansade syriansk dans med brudparet och de andra gästerna. Jag som hade på mig mina 9cm heels, rena rama döden för mina stackars fötter. Men det får de väl vara värt! Tack fina för en helt underbar kväll <3

Idag blir en riktig slappis dag ute i det härliga sommarvädret med födelsedags firande som avslut på dagen. Nu, frukost och massa mys med bebis.

Puss!


Poolhäng i mammas trädgård







Vi har precis grillat och delat på en flaska mousserande rödvin. Lillfisen har roat sig med att plaska i sin nya fina pool, vi bockar och bugar! Jag gissar på att denna kommer användas flitigt i sommar, och inte bara utav våran lilla skatt. Lyckligare unge får man nog leta efter, can't you tell?!


Skepp' o' Hojj!



Lillfisen i sin nya coola outfit, T-shirt- Parvel, Shorts-H&M

Vi ska ta tåget som går om en timme, vi är lika sent ute som vanligt. I den här familjen kommer vi sällan iväg i tid när vi ska någonstans. Är det inte typiskt?! Jag som annars är en sådan där morgonpigg jäkel, har kommit till att bli en riktig What happend??! Hur som helst så tar vi tåget till Årstaberg och därifrån blir vi upphämtade av älsklingen. Sedan styr vi kosan hem till familjen för sol-bad-grill och massa mys ute i trädgården!

Ha en fin dag!


Sweet dreams ♥

Efter några öl, sjukt god mat och många übersköna timmar i solen är vi äntligen hemma. Nog för att vi har hunnit sitta på balkongen ett tag, käkat gottis och rökt vattenpipa samt myst en massa i soffan. Sitter just nu och njuter av lugnet ( läs: tystnaden) Mina fina killar sussar sött, och jag ska väldigt snart göra detsamma. Men först tänkte jag packa väskan inför i morgon, då vi sticker hem till mamma för sol-bad-grill och massa mys! Hörde att vädret skulle bli sisådär, så snälla säg mig att SMHI har fel?! Vi vill ha sooooooool! Senare i morgon kväll vankas det bröllopsfest på Mona Lisa, awesome!

Sweet dreams ♥


Mot Kungsträdgården!

Hej sunshines! Här sitter jag med världshistoriens tröttaste lilla kille, dock en väldigt sommar söt sådan. Om en liten stund sticker vi in till Kungsträdgården, jag och mina fina killar. Hoppas på att kunna slå oss ner på någon mysig uteservering, så sjukt underbart väder ute! Nu ska jag packa färdigt skötväskan och klä om.

Ha en fin dag!







Eftermiddag på bryggan


photo by: Pappa

Vi kom precis hem efter ännu en mysig dag ute i sommarvädret. Idag har vi suttit på bryggan, käkat glass och bara njutit av lugnet och av varandra såklart. Vilken tur att jag inte tog på mig varma kläder idag, för solen fullkomligt steker. Inte så dumt att få lite färg på kroppen igen, då allt flagnade bort i samma veva som vi kom hem från Jordanien.

Efter ett tag åkte R till jobbet, så jag och lillfisen promenixade på bryggan och upp till centrum. Sprang in på coop en sväng, köpte hem lite gottis tills ikväll samt en flaska vin på systemet. Tänkte faktist sätta mig ute på balkongen och unna mig ett glas medans den lilla fortfarande sover. Lovely!


Unconditional love







Lånade dessa bilder, tagna av Karin under gårdagen i Rosendalsträdgård. Jag verkligen älskar dessa bilder, för det är just vid sådana här ögonblick man inser vad saker och ting betyder här i livet. Det finns bara ett ord, gränslös kärlek! Så tack Karin för att du lyckades fånga dessa små ögonblick, dem betyder världen för mig! <3 

Idag sticker jag och mina fina killar ut i det fina vädret, förmodligen blir det picknick i en mysig park i närheten. Men först har vi tvätt som väntas på att bli färdig. Tyvärr blev det ingen utgång ikväll på grund av sjukdom och jobb. Så istället blir det en mysig hemmakväll med finaste lilla bebis <3


Rosendalsträdgård



Den här bilden lyckades jag fånga i eftermiddags när vi var i Rosendalsträdgård ute på Djurgården, tillsammans med pappa och Karin. Perfekt liten dagsutflykt med tanke på det fina vädret vi har haft hela dagen. Dess grönområden kom väl till pass för bebis som mest ville krypa omkring och utforska precis allt som kommer i hans väg. Vi köpte med oss varsin macka som vi avnjöt i äppel lunden. Mysigt!

Nu är vi hemma hos mamma och ska strax käka lite middag, grillat of course! Vad annars?! Lite senare ikväll tar vi tåget hem till Södertälje, då R kliver på i Årstaberg precis som vanligt. När vi kommer hem blir det familje-mys i mängder <3


Varit i Skärholmen med Frida och Sofia

Jag förstår bara inte hur folk kan lämna bort sina barn, som om det vore det enklaste i hela världen. Har precis kommit hem efter ett par timmar i Skärholmen tillsammans med mina fina tjejor Frida och Sofia. OM jag har saknat min lilla bebis?! Jo tack. Hur underbart är det inte att då få komma hem och mötas av det finaste lilla leendet?! Det går bara inte att toppa en sådan känsla.

Idag har vi som sagt hängt i Skärholmens centrum och fixat med lite grejer. Jag kan fortfarande inte tala om vad som är på gång, ni får lov att hålla ut ett tag till. Detta kommer bli så himla bra, eller jag hoppas det i allafall. Vi har även letat fin klänningar till bröllopet på söndag samt käkat lunch på food courten. Lite otippat att jag och Sofia ska på samma bröllop, känns ju lite redan lite roligare då.

Nu är vi i allafall hemma och väntar på att en elektriker ska komma hit. Vi har nämligen ett trasigt uttag i vardagsrummet som R skulle ge sig på att laga. Istället försvann strömmen i hela lägenheten, bra där! Ikväll blir det en lugn hemmakväll med lilla familjen. Laga god mat och kanske lite efterrätt på det, en smaskig fruktsallad skulle sitta fint.

Ha en fortsatt trevlig onsdag vänner!