Loppi blogbag Sommar!

 
Himla märkligt, men för första gången hamnade min blogbag på villovägar. Brukar alltid hämta ut den på postkontoret i Lina Hage, men den här gången hade den på mystiska vägar hamnat hos tandläkarkliniken i vårat hus. Fråga inte hur den hamnade där, för jag har fasiken inte aning alltså?! 
 
Hur som helst så tjöt både Elias och Meja utav lycka när dem fick syn på innehållet. Plåster mina vänner, tänk så mycket roligt man kan ha med dessa. Jag fick såklart vara pedagogisk och snällt tala om att plåster använder vi BARA när vi har ramlat och slagit oss. Inte för att tejpa in oss själva med. Haha! Himla fräsigt innehåll må jag säga. Magnesiumet har i princip varit min räddning dessa dagar, har varit så förskräckligt trött mest hela tiden så en liten extra vitaminkick har gjort gott för min arma stackars mammakropp. Och handtvålen, doftar ljuuuuuvligt! 
 
Loppi blogbag sommar innehöll följande:
 
Salus Magnesium - Är ett flytande vegetabiliskt magnesiumtillskott som är lätt för kroppen att ta upp. Blandningen smakar gott av honung, örter, fruktjuicer och är skonsam för magen. Magnesium finns i våra celler och ingår i ett hundratal av kroppens enzymer. Magnesium bidrar till en normal energi och ämnesomsättning och är bra för kroppens proteinbildning.
 
Philips- Den nya pipmuggen från Philips Avent har en unik ventil som gör muggen spillfri. Den vinklande pipen är utformad så att barnet inte behöver luta huvudet bakåt för mycket utan istället kan hålla huvudet i en naturlig ställning. Handtagen är anpassade för små händer och har ett antihalkskydd. 
 
Panduro- Sats my first hand & foot prints. Gosiga babyfötter och händer! Spara dem för alltid genom att göra fina gipsavgjutningar och sätta in dem i tavelramar som du målar i vackra färger. 
 
Dermoshop- Dermosil handtvål blossom är en given sommarfavorit för händerrna. Den flytande tvålen rengör händerna skonsamt, den kommer i en snyggt designad flaska och dessutom doftar den alldeles underbart somrigt av äppelblom. Passa på att beställa dessa ljuvliga blossom produkter på dermoshop.se 
 
Salvequick Minons- Möt våra nya vänner Kevin, Bob, Stuart och alla de andra minionerna. De är gula, härliga, kluriga, glada, tillgivna samt fulla med bus och galna upptåg. Våra barnplåster är smidiga och tåliga och väl anpassade för aktiva barn. Alla plåster andas, är mjuka och elastiska, vatten och smutsavvisande. De skyddar mot både vatten, smuts och tårar med andra ord! 
 
Salvequick Aquablock- Sveriges minsta torrdräkt. Vårt bästa plåster någonsin är vattentätt samtidigt som det låter huden andas. Det ger en optimal sårläkning och minskar risken för ärrbildning. Så du kan bada, simma och hålla igång även om du får småsår i sommar. 
 
Yves Rocher- I juni lanserar Yves Rocher över 50 nya lack i massa härliga färger. Den milda nagelvänliga formulan är berikad med naturlig elemiharts för maximal glans. Tack vare den solfjäderformade penseln är det lätt att följa nagelns form för ett professionellt jämnt resultat. Yves Rocher går nu ut med en stor världstäckandekampanj #Speakingcolors, där man genom sina naglar uttrycker vilket humör man är på. 
 
Barnens bokklubb- En härlig barnbok! Barnens bokklubb är för barnens läsning vad den färdiga matkassen är för vardagspusslet - helt ovärderlig! Våra barnboksproffs väljer ut pärlorna från det enorma utbudetav barnböcker som ges ut! Passa på att ta del av det fin fina prova-på där du som ny kund får första bokpaketet för endast 39kr! Erbjudandet hittar ni på www.barnensbokklubb.se/loppi
 
LOPPImagasin Sommar- I nya numret av LOPPImagasin berättar Lofsan om konsten att hålla kärleken levande, vi får toppbloggarnas tips om sommarens bästa, smarriga recept och tips för trädgården med Doreen Månsson och så bjuder vi på stort vinstregn för ett värde av ca 11.000kr+massa härliga erbjudanden och guldkuponger. 


Nya köket på plats!

 
Hej vänner!
Så ekade det sådär tomt på bloggen igen, men det har varit så mycket både hemma och på jobbfronten att det knappt funnits vare sig tid eller ork till att skriva. Som ni ser är nya köket äntligen på plats, ni som såg före bilderna kan klart och tydligt se den märkbara skillnaden. Så mycket öppnare och ljusare i jämförelse med de pissgula väggarna vi hade innan. I veckan åkte spottisarna ovanför diskbänken upp, samt tavellist och magnetlist till knivarna istället för det fula knivstället. De tråkiga panelgardinerna byttes ut mot en stilren hissgardin. Det här med inredning alltså, så fantastiskt roligt!
 
Efter tre dagars ledighet är jag åter tillbaka på jobbet, och ingen kunde vara gladare än jag. Både Elias och Meja är inne i någon fas där det skall bråkas, gråtas och tjaffsas om precis ALLT. Varje dag är fysiskt och känslomässigt utmattande och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtade efter lite barnledigt. Tänk så skönt det hade varit att sätta sig på första bästa tåg mot destination unknown. Ta in på närmsta hotell och njuta av en weekend helt på egen hand. Ingen tid att passa, bara va. Jisses...
 
Båda barnen har äntligen lagt sig för natten efter ett minst sagt kaosartat restaurangbesök på lokala pizzerian. En annan har bänkat sig framför teven i väntan på en ny säsong utav Teen mom på MTV. Lite senare dyker det upp ett nytt inlägg där ni får en tjuvkik på innehållet i Loppis senaste blogbag, spännande va?! Vad gör ni ikväll?!
 
 
 


Livet i en flyttlåda...typ

 
Ja, det är väl lite så man skulle kunna beskriva den senaste veckan. Inte bara på jobbet, men också här hemma. De två senaste dagarna har vi knappt haft någon tillgång till vare sig ugn eller kylskåp. Men nu äntligen är färgen på plats och de nya tapeterna uppe på väggarna. Vilken skillnad ska jag tala om för er, vi är så jäkla nöjda! Jag och R har ingått en överrenskommelse om att ingenting åker upp på väggarna förens vi har bestämt hur det skall se ut där inne. Vilka hyllor ska vi ha?! Ska vi ha tavlor och vilken typ av köksgardin osv...
 
Idag är förskolan stängd, många har tagit långledigt i samband med kristihimmelsfärds helgen medans andra måste jobba i morgon (jag bl.a) Solen skiner så idag passar vi på att tillbringa dagen utomhus. Men innandess ska jag försöka förmå mig att kliva upp ur sängen. Slänga ihop en god frukost och sedan hoppa in i duschen.


tvåårsdagen och pedagogiska åtaganden

 
Idag blev det inget sådant där firande som jag hade hoppats på för våran idag lilla tvååring. Jag hann inte ens få krama på henne tidigare i morsse innan jag var tvungen att rusa iväg till jobbet. Vilket jag dock kompenserade med sluta nästan en halvtimma tidigare tack vare världens bästa kollegor. Det var ett riktigt genuint lyckoskri jag möttes utav när jag klev innanför grindarna. Kan lova att det verkligen gjorde hela min dag. Denna enorma villkorslösa kärlek jag känner inför mina barn går inte att mätas med ord. Jag blir alldeles gråtmild av bara tanken, ibland måste jag nypa mig i armen för att verkligen förstå att jag är mamma till dessa två. 
 
Väl hemma slängde vi oss på soffan och kramades ett slag innan Meja äntligen fick öppna sina paket. Gissa lyckan när hon förstod att det var Pippi som låg i paketet. Nu missade jag såklart att köpa alla cirkustillbehör, så det får vi åka iväg och fixa i veckan. Men åh, som hon har lekt med den pompöse-cirkusdirektören och den söta cirkusprinsessan. Måste nästan kolla om jag kan hitta boken om när Pippi går på cirkus, någon som vet vart jag kan hitta denna?! Tycker era barn också om Pippi?!
 
Ikväll tog vi en promenad ner till Max, på födelsedagsbarnets begäran. Vi har ändå inget kök att tillgå dessa dagar då renovering utav väggar och tak är i full gång. Tanken var att ungarna skulle få leka i hoppborgen utanför, men vädergudarna ville annat. Regnet fullkomligen vräkte ner, så det var bara till att skynda hemåt. Istället satte sig Meja till att måla medans jag och Elias byggde tågbana. Något vi är himla dåliga med här hemma är att verkligen sitta ner och vara medlekande tillsammans med våra barn. Istället är vi så upptagna med alla dessa "måsten" som man vanligtvis inte hinner med de dagar jobbet kräver våran närvaro. Så idag lade jag alla dessa "måsten" åt sidan och prioriterade mina barn. Ingen dator, ingen ipad och framförallt ingen telefon. Tänk vad beroende vi har blivit utav att titta ner på våra telefoner och kolla igenom den senaste feeden på facebook och andra sociala medier. Jag ska inte sitta här och säga att jag inte är likadan, och det är där jag måste omvärdera och prioritera vad som är viktigare. För vad kan möjligen vara viktigare än ens egna barn när vi tänker efter?! 
 
I skrivandets stund ligger min älskade dotter här brevid, och allt som hörs är hennes små snarkingar. Jag skulle kunna sitta här i timmar, bara för att få titta henne, Min älskade lilla Ottilia Meja Maria, mamma älskar dig! Nu däremot ska jag sätta mig ner och gå igenom våran power point inför inspirationsdagarna och kolla igenom opponerings frågorna som vi kommer att ställa samt de som andra kommer ställa till oss. Hela dagen idag har vi ägnat åt pedagogiska åtaganden och jag har fått en svag inblick i hur dessa kommer att se ut inför hösten inne på min nya avdelning. Jag kan inte säga mycket mer än att det blir en intressant höst!
 
 


Kvällen innan tvåårsdagen

Tänk att i morgon blir min älskade lilla dotter 2 år. Vart tog tiden vägen?! Att vi i detta nu, för snart två år sedan låg där på BB och väntade på att få träffa den ljuvligaste utav skapelse vi någonsin skådat. Klockan 00:36 den 12:e maj föddes våran dotter, 3498g och 52cm kärlek. Lika makalöst, ofattbart och så fantastiskt häftigt att det var just hon som låg där inne, att det var just hon som skulle komma till oss. Så otroligt älskad redan från första stund!
 
Kvällen har jag ägnat åt att slå in de sista presenterna, lite nytt till garderoben och en pippi cirkus bl.a. Dock får firandet vänta tills sena eftermiddagen då jag måste vara på jobbet redan vid åtta i morgon. Pappan i familjen jobbar kväll, så typiskt! Huvudsaken är att jag får krama på och bara finnas där på hennes dag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Nytt vrålåk!

 
Jag gjorde det igen, sålde av en (två) vagn(ar) för att köpa en ny. Det här blir nog den sista, jag lovar! Fler vagnåkande barn blir det nog inte, i allafall inte inom de närmsta kommande 2-3 åren. Kanske aldrig mer, guuud så sorgligt det låter. Gör det inte det för er barnvagnstokiga morsor där ute också?!
 

Hej förresten! Idag har vi varit i Skärholmen hela dan...dit halva södra stockholm tydligen vallfärdade samtidigt. Ja, det brukar bli så när regnet vräker ner och alltid händer det att vi åker dit just då. Vi åkte i allafall dit glada och förväntansfulla, men hinner inte mer än att kliva innanför svängdörrarna så känner jag hur humöret börjar tryta. Det här med att handla med barn är bara ett enda stort projekt i sig. Skriker inte den ena så skriker den andra, och skriker dem inte på oss så skriker dem på varandra. Ja, ni hör ju själva hur det låter. Barn mår nog med andra ord bättre utav att stanna hemma än att kuta omkring på Ikea en söndagseftermiddag. Nog hittade vi lite småkrafs till hemmet ändå och avrundade vårat Ikea besök med varsin kokt korv som plåster på såren. 
 
En tur till Big Baby då vi under en längre tid varit på jakt efter den "perfekta" resevagnen. Och ut kom vi med en sprojlans ny Chicco Liteway i färgen basic. Inte nog med att jag nästan dör snygghetsdöden, men hur smidig och praktisk är den inte?! En vagn som i det stora hela uppfyller alla våra krav och att den sedan är löjligt skön att köra sealed the deal. Min lilla skatt ser så nöjd ut där hon sitter i sitt nya åk, och i den har hon boat in sig och har knappt rört sig ur fläcken på hela kvällen. Nu fattas bara en dyna och lite annat smått och gott till våran nya pärla. Sedan är vi så gott som redo för att ge oss ut på vägarna. 
 
 
Med förhållandet till sin längd på ca 85cm når hon i princip ned till fotstödet på vagnen.


Meja 2 år

 
Idag vankades kalas för vår minsting i familjen. Lika obegripligt varje gång när tanken slår en att hon faktist fyller två år, TVÅ ÅR!! Dock blev det en sådan där dag då jag lät stressen ta över, och där med blev inte dekorationerna riktigt vad jag hade tänkt mig från början. Nåja, ganska så fint blev det ändå och födelsedagsbarnet gick det inte heller någon större nöd på. I bakväg så hann jag med att baka det mesta själv, chokladbollar, kärleksmums, browniemuffins och sist men inte minst marschmallows doppade i vit choklad sprinklat med strössel. Tårtan beställde vi från Royal cake of sweden, så fantastiskt fina tårtor att man nästan smäller av! 
 
Kalaset var för hela min familj och R's familj. Lunch, fika lek och bus blev det ett par timmar, presentöppning också såklart. Meja fick så himla mycket fint, tusen tuuusen TACK!! Dagen i det stora hela har varit ganska så intensiv, men ändå så roligt att få träffa alla vilket inte sker så väldigt ofta i våran familj. Ord känns överflödiga, men jag är så löjligt tacksam för alla fina människor vi och våra barn har runt omkring oss. Jag vet inte vad vi hade tagit oss till utan dem! 
 
Båda barnen slocknade som stockar någong gång kring 21-tiden, medans jag och min bättre hälft slängde benen på soffan framför reprisen av Ack Värmland på Tv4play. Kändes som ett ganska så bra avslut på kvällen.
 
 


Fredag och födelsedags prepp

Hej vänner!
Sena fredagskvällen börjar lida mot sitt slut, och det är ett under att jag fortfarande är vaken. Jobbade stängning idag, nåja inte sist på huset men sist från min avdelning. Skyndade ner på stan för att handla hem lite middagsmat för att sedan hämta hem två väldigt trötta kids från förskolan. Elias var så trött att han näst intill somnade med ansiktet ned i middags maten. Älskade vännen!
 
Själv har jag ägnat kvällen åt att preppa inför Mejas tvåårskalas som går av stapeln i morgon. Jag önskar så att jag hade haft mer tid, men vardagen ser liksom lite annorlunda ut nu när vi båda faktist jobbar. Man hinner liksom inte lika mycket som när man var mammaledig och hade all tid i världen. Tycker ändå att jag hunnit med en hel del ändå, dekorationer och allt sådant får dock vänta tills i morgon. Idag har jag bakat det allra sista så som kladdkakemuffins, chokladbollar och kärleksmums bl.a. Tårta har vi också beställt från en nyöppnad tårtbutik nere på stan. Tror den kan bli riktigt bra! 
 
Annars så har vi haft en relativt lugn fredagskväll. Meja och Elias hoppade upp i sängen med en skål chips framför Pingvinerna i Madagaskar. En annan har skrattat så tårarna sputade framför Ack Värmland, århundradets bästa serie alltså! 
 
Nähä, om man skulle ta och stänga ner och slänga sig på sängen ett slag. 


Torsdag

 
Jag har sagt det förut, och säger det igen. Som jag verkligen älskar dessa tidiga torsdagar, man får verkligen känslan utav att ha hela dagen tillgodo. Idag har vi varit hem till en utav mina bästa mammavänner Frida och hennes två pojkar, Malte och Milo som är jämngamla med Elias och Meja. Även deras super söta kusin Imra var också över för lite bus och lek. Med vissa vänner gör det verkligen ingen skillnad om man ses en gång i veckan eller en gång var fjärde månad. Och Frida är en utav dessa, så otroligt tacksam över att ha denna fina människa i mitt liv. Det är en sådan otrolig glädje och så makalöst häftigt varje gång att se hur fint våra älskade små kommer överens och hur trygga dem är i sig själva tillsammans med varandra. Kan ni förstå att vi har hängt ihop sedan Elias och Malte var små knytten som knappt börjat sitta upp?! Jag förstår det knappt själv. 
 
Barnen har lekt och stojat medans vi mammor har pratat bort timmar om allt och ingenting innan det var dags för hemgång någon gång kring halv åtta. Det var två vääääldigt trötta kids som grät av trötthet när vi klev innanför dörren här hemma. Nu sover dem båda sött i sina sängar och denna mamma skall om inte allt för länge göra detsamma. 
 
 
 
 
 
 


Tisdag

 
Today's dinner, pulled pork-burgers. Han är ju inte helt pjåkig i köket min kära make!
 

Jaha vänner, så blev det ett sådant där välbekant uppehåll på bloggen igen. Mamma har varit här och hälsat på, och därmed blev helgen fullspäckad med roliga aktiviteter så som ett besök på Aquaria bl.a. Vi trotsade regnet och tog djurgårdsfärjan över, högst uppskattat utav både Elias och Meja. Väl inne på Aquaria spanade vi in alla möjliga sorters fiskar, maneter och anemoner. Hade dock sett att det vore mindre folk på plats, för just den dagen gick det knappt att ta sig fram. Nåja, barnen gick det ingen större nöd på och det var ju huvudsaken. 
 
Tog färjan över tillbaka till slussen och därifrån promenerade vi ner mot Gamla stan där vi mötte upp pappan i familjen. Rundade av dagen med en riktig god middag på Bamboo mongolian steakhouae innan vi begav oss hemåt igen. Söndagen tillbringade vi nere på stan där barnen fick stoja och leka av sig med varsin mjukglass i solskenet. Kikade runt i de olika butikerna och hem kom vi med fulla kassar med lite nytt till barnens redan ganska så fulla garderober. Tänk att det kan vara så roligt med barnkläder ändå! Tusen tack världens bästa mamma-mormor!
 
Tisdagskvällen börjar gå mot sitt slut och dagen har verkligen gått i ett enda sjå. Sprang iväg under lunchen för att beställa tårta inför Mejas kommande tvåårskalas på lördag. Och efter jobbet tog jag en runda på stan för att inhandla de sista dekorationerna, papperstallrikar och ja..allt annat som kan tänkas behövas. Ett par byxor och en stickad kofta fick också följa med hem till mamman. 
 
Ikväll har vi varit iväg och införskaffat oss en sprojlans ny dammsugare. Ja, jösses att man kan bli så glad över en jäkla dammsugare alltså!
 
Nä hörrni, dags att stänga ner och lägga huvudet på kudden.