T o r s d a g

 
Mysig matstund på öppna förskolan.
 
Ännu en härlig dag i mammaland. Efter gårdagen var det riktigt skönt att få komma ut och tänka på lite annat. Har legat som på nålar hela natten, ängslig och orolig för de olika biverkningarna som kan uppstå efter en operation. Minsta lilla ljud gjorde att jag flög upp i raketfart, hinner inte lägga huvudet på kudden tills lillsmul vaknar för mat. Med ögon stora som golfbollar och en sprängande huvudvärk gjorde vi morgon strax efter halv sju. 
 
Förmiddagen har jag och Meja tillbringat på öppna förskolan tillsammans med våra fina vänner Miriam och lilla Adam. Det värmer så i mammahjärtat att se våra jämngamla småttingar. Hur dem leker med varandra och iakttar varenda liten tillstymmelse av rörelse. Vi mammor fikade go'fika och babblade bort ett par timmar. Plötsligt var det dags att röra sig hemåt. 
 
Vi sällskapade ner på stan där våra fina vänner tog bussen hem. Jag och Meja tog en snabb vända inne på Lindex. Fyndade lite nytt i klädesväg till Elias, samt gjorde lite bankärenden. Mötte sedan upp mina hjärtan för en eftermiddag och kväll på Fun House. Längesedan jag har skrattat och haft så roligt, benen värker fortfarande efter allt spring, bus och lek. Vi åt varsinn sallad och fikade cheesecake och chailatte, mums! Efter någon timmes lek gjorde vi kvällens sista stopp hemma hos svärisarna. 
 
Nu är vi äntligen hemma och sängen har aldrig varit så efterlängtad! Trött, men lycklig i själen säger jag godnatt!
 


Operationsdagen är här!

 
Jag är helt slut efter att ha flängt runt som en gummisnodd ända sedan tidig morgon. Har sovit riktigt kasst i natt, oroliga tankar som skapar ett enda stort kaos som gör att det kryper i hela kroppen. Barnen sov inte så mycket bättre dem, och jag skulle inte bli förvånad om min oro smittat av sig. Vet inte hur många gånger jag vaknade i natt, rädd för att försova oss. Klockan 06 gjorde vi morgon, och barnen var grinigare än någonsin. Elias som har fastat sedan 00:00 i natt var förbaskad för att han inte fick vare sig äta eller dricka. Stackars mammas älskling, att säga nej till föda där och då kändes bara så himla fel. Ni kan bara ana hur hungrig han var efter operationen, lilla hjärtat!
 
Operationen i det stora hela hade gått jättebra! Lite ledset vid nedsövningen, inte så konstigt och till och med storhjärtat bröt ihop. Lite glad såhär i efterhand är jag över att jag inte var med, jag hade inte fixat det för en sekund. Elias är i allafall uppe på benen, leker, druckit saft och ätit glass i stora lass. Även jag och Meja har haft det toppen, strosat omkring på stan och barnen fick sig en ordentlig påfyllning i garderoben. Lite nytt till mama blev det också, glad tjej hej! 
 
Nu är vi hemma och jag ska lägga mig på soffan en stund i väntan på att mina hjärtan skall kliva innanför dörren. Åh, som jag längtar! Lillsmul sover gott i vagnen, och där lär hon nog bli liggandes ett litet tag till. 


Våran tisdag

 
Trött och helt mosig i huvudet. Båda mina troll har äntligen somnat för natten, och jag ska strax till och plocka undan det sista här hemma innan det är dags för mig att göra detsamma. Haft en riktigt bra eftermiddag och kväll utan det minsta skrik, bråk och gråt. Åh, vad vi har myst och busat må ni tro! Det värmer så i mammahjärtat att se barnen leka så fint tillsammans. Man verkligen ser hur Meja skiner upp som en sol, och lyckan i hennes ögon när hon ser sin storebror. Finns ingen hon ser upp till så mycket som honom. Älskade barn, om ni bara visste hur mycket kärlek ni tillför i mammas och pappas liv. Ni är allt! 
 
Ikväll har jag också hunnit packa en liten väska åt Elias att ta med sig till sjukhuset i morgon. Jag vet inte hur jag skall orka med morgondagen, att inte kunna vara där med honom när han behöver mig som mest. Nog för att jag tror att pappa kommer duga minst lika bra, men ändå. Nu håller vi alla tummar och tår att han får komma hem samma dag och slipper stanna över natten. Det vore himla tråkigt! För att lägga de jobbiga tankarna åt sidan ett slag, tänkte jag och lillsmul ta oss ner på stan i morgon. Köpa något fint till duktiga storebror, samt fylla på barnens garderober inför den kommande vintern. Inte klokt så de växer, dem små liven!
 
 


M å n d a g

 
Igår gick vi all-in på söndags-mys hemma hos mormor. Efter en riktigt tuff och energikrävande vecka, var det skönt och framförallt välbehövligt att få komma bort och överlåta ansvaret över barnen bara för en liten stund. Vi tog en härlig promenad i den friska höstluften, avnjöt en riktigt god middag följt utav dessert och ett glas rött.
 
Så snart barnen krupit ner i sina sängar och somnat för natten, myste jag och storhjärtat ner oss i soffan framför The Bachelor. Blev en tidig kväll även för oss, och jag var nog inte ensam om att känna mig ordentligt utvilad när vi klev tidigare i morsse. 
 
Idag har vi tillbringat dagen nere på stan tillsammans med Carina, Sofia och barnen. Lekt och lunchat på McDonalds, det är mig en fröjd för ögat att se dem små liven leka så fint tillsammans. Självklart uppstod väl både och en annan konflikt, men ingenting vi inte kunde lösa. 
 
Nu är det strax läggdags här hemma. I morgon måste jag sitta och planera diverse inköp och mathandling inför Elias kommande operation på onsdag. Ska bli mycket intressant att se hur han kommer att tackla att endast få leva på flytande föda i drygt en veckas tid. Jag återkommer i ett senare inlägg om vad det är för operation han ska genomgå. 
 
 
 


Att inte välja nappflaskan, ett misslyckande?

 
Det råder säkert delade åsikter vad gäller amning vs. flaskmatning. Flaskmatning kopplas oftast ihop med totalt misslyckande, då amningen på ett eller annat sätt inte kommit igång eller inte fungerar hos många. Jag har helammat Meja sedan första dagen hon kom till oss, det har fungerat bra och bröstet är och har varit hennes största trygghet, då nappen aldrig har varit ett alternativ för varken henne eller oss. Månaderna går och hennes matintag blir allt större för varje dag som går. Alltså räcker det inte med att endast ge henne bröstet längre, så vi har utökat måltiderna med allt från smakportioner till kvällsgröt. Dock upplever vi att hon har svårt att komma till ro på kvällarna och vaknar ett flertal gånger om nätterna. Det får mig att bli konfunderad över hennes sovvanor, och hur jag kan få henne att sova hela nätter utan alla dessa tråkiga uppvak?!
 

Efter vårat senaste besök på BVC fick vi rådet att testa med modersmjölkersättning alternativt 6-månaders välling. Något som inte alls gick hem hos lilla damen. Hon viftade bort flaskan, spottade, fräste och tjöt som en stucken gris. Vi testade olika nappflaskor för att se om det gjorde någon skillnad, men icke!! Igår hade vi ett par vänner över på kvällsfika, och då vi alla har eller väntar barn så diskuterade vi just detta med sömn. Mycket eftersom just sömnen har kommit till att bli en enorm bristvara här hemma. Jag förklarade då att vi har testat att ge flaskan, men att hon inte tar den vare sig om den innehåller bröstmjölk eller ersättning. Hon tar den bara inte, särskillt inte om bröstet finns nära till hands. Då fick jag det slängt i ansiktet, att eftersom jag inte gav henne flaskan andra veckan från det att hon föddes så har jag gjort ett stort misstag. Jag blev helt ställd, visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Har jag misslyckats som mamma nu? Kommer min dotter aldrig att få sova hela nätter bara för att jag inte introducerade henne för nappflaskan när hon var 2 veckor gammal? Samtidigt som jag känner såhär, varför skulle jag ha misslyckats som mamma? Jag har ju faktist helammat min dotter i snart 6 månader, hur många klarar ens av att göra det? Jag är så jävla stolt över att ha kunnat ge min dotter det bästa en mamma kan ge utav sig själv. Jag tycker att det är ganska häftigt, att JAG har skapat denna lilla människa och dessutom kunnat ge henne mat från min egen kropp. Att jag skulle ha misslyckats för att hon valde bort flaskan självmant, ni ser och hör ju säkert själva hur bisarrt det låter?!

 

Jag har vänner som flaskmatar sina små, just för att amningen inte har fungerat eller för att mjölken helt enkelt har tagit slut. Skulle jag någonsin se ner på dem och tala om för dem hur jävla misslyckade dem är som mammor? ALDRIG! Dem har gjort så gott dem har kunnat, och jag tycker dessutom att det är upp till var och en hur man ser på amningen vs. flaskmatning. Jag väljer att se det som så, Meja är säkert inne i en utvecklingsfas som med  största sannorlikhet kommer att gå över när vi som minst anar det. Sedan att hon också har en skitjobbig treårstrotsig storebror gör säkert inte det hela bättre. Men mer om det i ett senare inlägg, kände bara att jag var tvungen att dela med mig utav detta. Mitt huvud har varit ett enda stort kaos de senaste dygnet.

 

Hur ser ni på amning vs. flaskmatning? Dela gärna mer er utav era tankar och funderingar kring detta.Sjukstuga!

 
Efter ett par dagars frånvaro ser vi äntligen ut att ha tillfrisknat från allt vad heter magsjuka och förkylningar. Sent i lördagskväll insjuknade både jag och Meja i något vad åtminstonde liknade magsjuka. Vi bytte från ena blöjan till den andra, lös i magen som sjutton var hon vår lilla tjej. Jag mådde inte mycket bättre jag, då jag knappt fått behålla någonting alls. Tre dagar senare är magarna helt återställda och vi längtar uuuuut! 
 
Jag har varit så himla dålig på att träffa mina vänner de senaste två veckorna, men sömnbristen har verkligen tagit ut sin rätt. För herregud vad trötta vi har varit efter alla dessa uppvak och alldeles för tidiga mornar.Småbarnslivet har käkat upp oss båda totalt, och jag är nog inte ensam om längtan efter en barnfri dag eller två. Vi har knappt varit iväg till öppna förskolan, inte ens en ynka promenad har vi tagit. I morgon mina vänner, om vädret tillåter ta vi oss ut på en långpromenad, kameran hänger givetvis med! 
 


5 månaders kontroll & vaccination på BVC

 
Tösa fortsätter att kila stadigt, Meja är nu 65 cm lång och väger 8159g. Inte klokt att våran lilla bebis, som snart inte är så liten längre blir ett helt halvår gammal. Älskade dotter, dagarna med dig har varit och är helt ljuvliga.
 
Vaccinationen gick som väntat, hur bra som helst. Hon blev såklart lite ledsen och gav ifrån sig ett tjut som varade i mindre en halvminut. Våran bvc-sköterska är verkligen helt fantastisk, så otroligt professionell i allt hon gör och kunnig inom sitt arbete. Hon tyckte att vi skulle fortsätta med amningen, finns ingen som helst anledning att sluta sålänge Meja fortfarande tar bröstet. Tutten har varit hennes största trygget, napp och nappflaska kommer inte på tal. Däremot kommer hon att fortsätta introduceras för nya smaksensationer och gröt som ett sista mål. Nästa besök blir vid 6 månader, då för läkarkontroll samt BGC-vaccinet (TBC). 
 
Jag har för stunden en köttgryta som står och gottar till sig på spisen, är så hungrig att jag skulle kunna slakta en get. Men grytan behöver stå sig i minst en timme till innan servering. Lite senare sticker vi ner på stan för att sedan kvällsfika hemma hos svärisarna! 
 


Lägenhetsvisning

 
Vi var ju som sagt iväg på ännu en lägenhetsvisning idag, och vilken besvikelse alltså! Först och främst så kändes området bara som ett enda stort BIG NO NO, låg helt avsides och inte det minsta centralt. Jag kände mig verkligen malplacerad och jag visste redan där och då att här blir vi aldrig lyckliga. Lägenheten i sig visade sig ha en ur usel planlösning med trånga, avlånga och smala rum. Köket var i ordentligt behov av renovering och en omtapetsering var ett faktum. Hur som helst, så har jag svårt att tro att den skulle bli våran i vilket fall. Vi tackade nej till erbjudandet och letar vidare. Snälla, kan någon vänlig själ bara skänka oss ett radhus?! Har redan anmält oss på tre stycken tidigare idag, 
 
Efter visningen packade vi in oss i bilen för storhandling innan storhjärtat försvann iväg till jobbet. Slängde ihop en enkel middag i form utav fiskpinnar, kokt potatis med remouladsås och grönsaker. Lyxigare än så blev det inte denna onsdag. Annars har vi bara hängt i soffan framför barnkanalen, lagt pussel, busat och myst. Nyduschade och mätta i magarna slocknade båda kidsen innan kl 21. Fram med chokladen och en burk cola att avnjuta framför Grey's! 
 
I morgon väntar 5 månaders kontroll och vaccination på BVC, samt lite eftermiddagshäng hemma hos svärisarna. Får inte glömma att ladda upp med alvedon/suppar utifall att den lilla damen insjuknar i feber i samband med vaccinationen. 


Orolig natt

 
Lilla älsklingen sussar gott med snutte-kaninen tätt intill
 
Hej vänner! Här har vi haft en väldigt orolig natt och morgon med skrik och gråt. Vet inte alls vad som är fel, och blir lite konfunderad om lillskrot har tänder på gång eller om hon bara mår allmänt risigt?! Ena natten sover hon hela natten och nästa natt är det som i natt. Mycket märkligt kan tyckas!
 
I förmiddags tog hon i allafall igen lite förlorad sömn, och har varit en betydligt gladare unge under eftermiddagen och kvällen. Passade på att ta mig en välförtjänt tupplur jag med. Jag har, av förklarliga skäl inte sovit så värst bra i natt. Kan lova er att det blir tidig sänggång även for this mama!
 
I morgon står visning på agendan, kul! Dock är jag inte lika säker på att vi får lägenheten, då vi står som plats 22 i kön. Bara att hålla tummarna, snart ska det väl ända ge med sig. 


Lördag

 
Och så lider ännu en lördagskväll mot sitt slut. Kikar in här lite titt som tätt, har varit så nedrans skrivsugen men så tappar jag plötsligt bara lusten och motivationen till att skriva. Jag vill bara tala om att vi mår bra, barnen mår bra. Vi har haft två ur mysiga dagar då mamma (barnens mormor) har varit här och hälsat på. Tillsammans lagade vi en god middag, Elias och mormor bakade äppelpaj och vi har kollat på idol. Så mysigt! Så snart båda barnen stoppats om i sina bäddar, kröp även mamma och jag till sängs. Där låg vi och småpratade tills vi knappt kunde hålla ögonen öppna. 
 
Idag har vi hunnit med en förmiddagspromenad bland höstens alla underbara färger. Tog en sväng ner på stan och där blev båda barnen bortskämda med nya kläder och till lillskrot ett par UGGS a lá Lindex. Kommer bli perfa nu såhär innan vinteroverallen åker på. Än sålänge har vi klarat oss fint med en tunn fleecejacka och åkpåse till minstingen. Vi hann också med en snabb fika på Nancy's innan mamma var tvungen att lämna oss för denna gången. Nästa gång vi ses blir inte förens om dryga två veckor då hon och Mats flyger till Nice i veckan som kommer och blir borta hela nästa helg. 
 
Barnen har varit ordentligt uppe i varv, så kvällen har vi endast spenderat hemma i soffan framför teven. Ibland kan det vara skönt att göra absolut ingenting. Nu däremot blir det bums i säng om jag överhuvudtaget ska få någon typ av sömn, Sömnen har kommit till att bli en bristvara här hemma, det ljuva livet som småbarnsförälder säg. 
 
 
 
 
 


Återbesök på MVC

Idag har jag och barnen varit iväg på återbesök på MVC. Jag var mest intresserad utav att veta att jag har läkt ordentligt, och att det såg bra ut. Vilket det givetvis gjorde, så skönt! Ett cellprov togs, samt blodtryck och ett sedvanligt blodprov. Och jag var bra på att knipa också ;) 
 
Vi pratade mycket och länge om olika preventivmedel, och vi kom snart fram till att vi kör på mini-piller till att börja med. Jag känner att jag behöver lite extra betänketid vad gäller hormonspiralen. Även om vi är fast beslutna om att det inte blir några fler barn de närmsta fem åren. Lite vemodigt kan jag tycka, tänka och känna. Att få bära sitt eget kött och blod för att sedan föda fram det vackraste i livet, är något av det häftigaste jag varit med om. Jag blir gråtmild av bara tanken. Nåja, super härligt var det att få träffa våran fina Eva igen. Barnen har blivit ordentligt lovordade och överrösta med kärlek, och ingen kunde vara mer stolt än jag. 
 
Efteråt tog vi oss ner på stan, två mysiga vintermössor till lillskrot fick följa med hem. Elias däremot har dragit igång kampanjen "vägra-vintermössa", så där var det total kört! Jag har försökt med alla knep som går, han skall bara inte ha någon mössa. Så han får väl frysa om dem där små öronen då, sketonge! 
 
I morgon går underbara barn mässan av stapeln, som jag har längtat! Jag hoppas att goodiebagsen är snäppet roligare detta år än det föregångna. Förhoppningsvis är det inte lika mycket folk och trängsel i morgon som det lär bli under helgen. 
 
Nu, borsta tänderna och krypa till kojs!