Första julklapparna avklarade

 
Helt ljuvliga små juldockor till lillsnos i julklapp. Kunde inte motstå dessa när jag sprang in på Netto idag. Dem påminner lite om maileg-dockorna, dock skiljer sig priset ganska så enormt. Till Elias blev det inte EN utan TVÅ förpackningar med små lego. Netto har just nu en kampanj på små lego samt duplo för 35:-/frp, perfekt! Ett pussel fick också följa med hem med söta djungelmotiv på, ångrar lite att jag inte köpte ett my family pussel också. Får ta en tur i veckan och se om det finns kvar. 
 
Igår hämtade jag även ut mina två vinster bl.a ljuvliga pappboxar från Kids concept samt två förpackningar med playmobil. Jag ska visa er i ett senare inlägg, men nu blir det till att slänga benen på soffan innan det är dags att hämta hem Meja från förskolan. Elias hänger hemma hos farmor och farfar idag, någon tröttnade visst på morsan ett slag! 


Det står still!

Hej vänner!
 
Jag har fortfarande inget positivt att komma med dessa dagar, och har därför valt att lägga bloggen lite åt sidan. Vet inte om det är dålig karma eller om vi bara har drabbats utav maximal otur. Precis när vi trodde att det var på väg åt rätt håll, så insjuknar Elias återigen och denna gången i ensidig öroninflammation. I två dagar ha han tagit sig för örat, vaknat flera gånger på nätterna och gråter. Jag vet faktist inte hur mycket mer mitt stackars mammahjärta klarar av?! Det är så att man själv vill lägga sig ner och gråta en skvätt. I morgon har vi äntligen fått en inbokat tid på VC då dem inte hade någon ledig tid i förmiddags. Han äter knappt någonting alls, kanske en macka och en frukt lite här och där. Som det är just nu så känner jag bara att vi får vara glad för det lilla han lyckas peta i sig. 
 
Fingers crossed att vi snart blir friska och är på fötter snart igen!


Ekokul.se

 
 
Det finns nog ingen som har undgått att jag har fått pippi på träleksaker under den senaste tiden. Jag fullkomligt älskar dem få men ljuvliga ting som just nu står och pryder barnens lykhyllor. Gled in på Mansondust.nu och upptäckte till min stora glädje att hon just nu tävlar ut ett presentkort hos Ekokul.se. Ni kan ju bara gissa hur glad jag blev, om än mer eftersom just deras träleksaker är ekovänliga. Alltså helt miljövänliga och giftfria från diverse olika kemikalier som man idag kan hitta på barnleksaker i de lite större massproducerade butikerna. Vill ni också vara med och tävla så tycker jag att ni ska kika in HÄÄR!


Tävling Skip Hop!

 
Vem är inte trött på den stora högen med slitna och avdankade gosedjur som har sett sina bättre dagar?! Hur mysigt är det inte att kunna kliva in i ett barnrum med ljuvliga ting som inte bara håller kvalitén, men också ljuvliga att vila ögonen på. Därför är jag och Meja med och tävlar om ett mysigt gosedjur från underbara Skip Hop i sammarbete med www.amvina.se inne hos Louise som dessutom bloggar om småbarnslivet och livet i Turkiet. Vill ni också vara med och tävla så tycker jag att ni ska kika in HÄÄÄÄR!
 


Förkylning från hell!

Jag borde ju nästan döpa om min blogg till alla världens sjukdomar eller något i den stilen. Jag har åkt på en dunderförkylning som heter duga med feber, huvudvärk, snorig och helt tjock i halsen. Inte nog med att vi har dragits med magsjuka, dverse förkylningar och vattkoppor liksom?! Jo, men varför inte dela med sig av förkylningen från hell till mamman också när vi ändå håller på?! Det är så roligt att vara mamma just nu. 
 
Ute är det bara grått, grått och ännu mera grått, men vi tänder ljus och mysbelysning inne och det känns faktist helt okej. Dock börjar det ta slut på saker att göra här hemma och barnen är mer rastlösa än någonsin. Jag förstår dem, förhoppningsvis är båda tillbaka på förskolan inom ett par dagar. 
 
Nä hörrni, slänga benen på soffan och försöka råda bot på denna eländes förkylningen...urk!


Fredag & dag 4 med vattkoppor

 
Vi startade dagen med en rejäl sovmorgon och klev inte upp förens någon gång kring halv tio-tiden. Elias är inne på sin 4:e dag med vattkoppor, och kulmen för denna sjjukdom ser ut att vara nådd. Jag upplever det näsatan som att det är som värst på dag 3. Med respekt för min kära son så väljer jag att inte visa ansiktet så som tillståndet är just nu, det är för plågsamt! Jag vill mest ge en översikt hur illa det har varit de senaste dagarna, också för att kunna gå tillbaka och minnas och reflektera över tiden som varit. 
 
Elias påminner mycket om mig själv som barn, när jag ser på honom ser jag mig själv. Jag var alltid väldigt orolig som liten, ogillade förändringar inte bara kroppsligt men också förändringar i tillvaron. Mina föräldrar var ständigt tvugna att förklara, upprepa och förklara lite till för att försäkra mig om att allting blir bra. Helst skulle dagarna vara schemalagda och gärna efter punkt och pricka. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är likadan idag. Förändringar är fortfarande inget som står högst upp på min prioriteringslista, jag tycker inte om att ha mina dagar oplanerade. Jag avskyr sista minuten planeringar eller när jag skall befinna mig på en plats eller adress som jag inte hittar till. Elias är exakt likadan och det gör mig både frustrerad och många gånger full i flin. 
 
Vid 4-års ålder är man tillräckligt medveten för att förstå vad det är som händer, och det är precis det jag vill komma till. Sedan Elias insjuknade i vattkoppor så har han varit extremt medveten inte bara om sjukdomen men också om de kroppsliga förändringarna som medföljer. Och det har verkligen inte varit någon positiv upplevelse, snarare tvärtom. Han blir så fruktansvärt rädd, så rädd att han liksom försvinner in i sig själv. Han blir stundvis okontaktbar samtidigt som han gråter och skriker hejdlöst. Det är så otroligt frustrerande för mig som mamma att inte kunna hjälpa mitt eget barn, mer än att trösta och finnas till. 
 
Idag ser han i allafall ut att ha piggat på sig ordentligt. Så pass att han ville att jag skulle ta bild på kopporna och efteråt satte vi oss ner och jag lät honom titta på bilderna. Jag upplever att han på så sätt får en uppfattning om vad det är som händer. Han tycker nästan att det är lite spännande, så länge det är på bild. Han är fortfatande inte komfortabel nog att visa sig utan kläder, och då får det vara så.  Lite luddigt inlägg kanske, men det är så mycket tankar och funderingar som far omkring och hjärnverksamheten går på högvarv dessa dagar.


BVC & 18 månaders kontroll

I förmiddags var vi iväg till BVC för 18-månaders kontroll, jag och Meja. Med en vikt på 10,980g och en längd på 85cm, jisses! Det förklarar varför vi redan börjat smyga in på storlek 92. Fullt "godkänn" i alla moment, dock fick vi en ny tid för vaccin då smittorisken är stor då storebror ligger hemma med vattkoppor. Ingen är gladare än jag, för det här med sprutor är verkligen inte min grej! 
 
Efter besöket  tog vi en snabb sväng in på Tempo och köpte med oss lite go'frukost innan vi satte oss på bussen hemåt. Båda barnen har tagit sig en välbehövlig eftermiddags-vila, skall passa på att göra detsamma. Vattkoppor är verkligen ingenting jag önskar någon, inte ens min värsta fiende. Det värker i varenda liten centimeter i min kropp att se mitt älskade barn såhär. Fy sjutton alltså!!
 


Vattkoppor

 
Det är ingen höjdare här hemma just nu. Elias har vattkoppor, och vi försöker i stort sätt göra det bästa utav situationen. Natten till igår uppenbarade sig små röda acneliknande bölder på halsen och i hårbotten. Jag tvekade först om det verkligen kunde vara vattkoppor, men idag kan jag med 99% säkerhet konstatera att så är nog fallet. Just nu ser han mest ut som en prickig korv, då prickarna blommat ut på både bröst, rygg och magen. Stackars liten! Än sålänge lider han bara utav lindrig klåda, om man bortser från de två hemska inflammerade bölderna han har under hakan. Har försökt tvätta rent, helt omöjligt då han är där med sina smutsiga fingrar stup i kvarten för att klia. Skulle inte bli förvånad om Meja insjuknar i dagarna, samtidigt som det vore skönt att ha avverkat detta innan jag börjar jobba. 
 
I morgon väntar BVC och 18 månaders kontroll för lillsnos. Känner mig lite små nervös inför vaccinationen eftersom pappan i familjen får stanna hemma med storebror. Jag antar att det bara är att bita ihop och försöka se glad ut. 
 
 


Farsdag



Ord känns överflödiga en dag som denna. Låter istället bilderna tala för sig själva.

Grattis på farsdag världens bästa make och pappa till våra älskade barn. Vi älskar dig SÅ!! 


Sjukling x 2



Idag tog vi som planerat pendeln ut till sollis för att tillbringa kvällen hos mamma-mormor. Elias är tidvis fortfarande hängig och sådär loj som man bara kan vara vid en ordentlig förkylning. Meja har även hon varit ovanligt gnällig under förmiddagen, för att en stund senare insjukna i hög feber. En temp på 38,1 fanns inget mer att göra än att få i henne lite flytande alvedon och slänga benen på soffan. En tågresa och en nypa luft senare var febern ett minne blott. 

Väl hemma hos mamma tog Mejas sjukdom en vändning. Hon var så trött och orkeslös att ögonen näst intill gick i kors när vi satt vid middagsbordet. Jag har aldrig sett henne sådan. Med en temp på 38,8 grader lyckades jag peta i henne ännu en dos alvedon och sedan slocknade hon som en klubbad säl. Febern ser inte ut att vilja ge med sig någon gång snart. Den ligger och snuddar på 39,0 sedan en halvtimme tillbaka, ser ut att bli en låååååång natt. Älskade lilla vän! 





Fredag & sjukstuga

Jaha, så var det plötsligt fredag igen! Elias har varit hemma från förskolan sedan igår då han uppvisat tecken på feber och halsont. Stackars liten! Trots sjukdom har han ändå varit tillräckligt pigg för att vilja tillbringa eftermiddagen hemma hos farmor och farfar...ja, och farbror också såklart. Där blev han kvar ganska så många timmar och trillade innanför dörren för bara en stund sedan. 
 
Hela familjen, nåja jag och barnen har dragit på oss mjukiskläderna och inväntar kvällens Idol. Och jag som helt hade glömt bort att handla hem det obligatoriska fredagsmyset. Vilken tur att världens bästa farbror kom som en räddare i nöden och räddade kvällen. Det är väl ändå tur att man har familjen ibland! 
 
I morgon packar vi väskorna för att tillbringa natten hos mamma-mormor, med förutsättningar att vi är friska dvs. Hoppas att Elias kryar till i morgon och att vi kan hålla oss friska ett tag innan det är dags igen. Psst.... ni har väl inte glömt bort att det är farsdag på söndag. Vi kommer att fira dagen hemma hos pappa-morfar med gomiddag, lek och mys. 
 
Ha en fin fredag vänner!


Kids Concept

 
Meja som egentligen aldrig har varit någon dock-tjej är numera inne i en period då det är himla roligt att pyssla om dockorna på förskolan. Hon plockar i och plockar ur, klär på och klär av, stoppar i och stoppar om dem små liven i sina små barnvagnar. Det är fantastiskt roligt att se på när hon leker, fantiserar och försvinner in i lekens värld, i en värld där allt är möjligt, en oändlig värld utan gränser. 
 
Just nu är jag med och tävlar om en helt ljuvlig lära-gå-vagn från Kids Concept till Meja i julklapp inne hos Jennica, och hennes blogg kan ni hitta HÄR. Var med och tävla du med!


Mir

Ni är säkert urlessna på mitt tjat om den kommande köksrenoveringen, can't help it! Vi närmar oss juletider och vad vore inte mysigare att få inviga den ljuvligaste av adventsstakar från Markslöjd. Just denna adventsstake heter Mir, och inne hos Victorias Jul kan ni vara med och tävla om just en sådan. Självklart är jag med och tävlar! 


Kvalitetstid & Ikea-shopping

Härlig dag hörrni! Jag vet inte hur andra ser på att åka iväg och handla/shoppa, men jag ser det som ren och skär kvalitetstid med min andra hälft numera. Efter tre dagars ledighet var båda kidsen ganska så nöjda med att vara tillbaka på förskolan igen. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kände likadant! Nog för att jag älskar mina barn till månen och tillbaka, men denna helgen har varit rena soppan. Sedan att regnet fullkomligt öst ner de två senaste dagarna har inte direkt gjort saken bättre. Så idag bestämde vi oss för att ha lite välbehövlig kvalitetstid, bara vi två och det kunde verkligen inte komma mer lägligt! Sagt och gjort, så packade vi in oss i bilen och brummade iväg till Ikea för lite inspiration och shopping inför våran kommande köksrenovering. Så mysigt att bara kunna strosa omkring, hålla handen, prata, skratta, prata ännu mer...
 
Hem kom vi iallafall med två nya kuddfodral, lakan, stearinljus och nya bestick till barnen. Dem större sakerna tar vi sedan när köket är färdigt och vi är helt överrens om belysning etc. En tur till Hornbach och sedan tillbaka hem för att hämta barnen. Fortsatte därefter till Järna för en tidig middag och lite eftermiddagslek på Burger King. Kvällen sedan har jag tillbringat ensam hemma medans resten av familjen åkte hem till farmor och farfar för kvällsfika. Passade på att städa, rensa och slänga en herrans massa skräp vi lyckats samla på oss genom åren. En maskin tvätt och en omgång disk har jag också hunnit med. Finns absolut ingen bättre känsla än när det är städat och rent hemma. 
 
 


Goodbye october, hello november!

 
Jösses, tänk att vi redan är inne i november månad?! Dagarna går så fort numera att jag knappt vet ordet utav det, och vi närmar oss juletider med stormsteg. Om dryga tre veckor börjar jag på mitt nya jobb och jag har nog aldrig sett fram emot något så mycket som just det. För er som inte följer mig på instagram (Linelias heter jag där) så kommer jag att befinna mig på Skansens festvåningar under de näst kommande månaderna. Min gamla arbetsplats dvs, och jag får en känsla av att det kommer bli a piece of cake att komma in i arbetet och få ordning på rutinerna. 
 
Meja stormtrivs på förskolan, hon fäller inte längre några tårar vid lämningen utan kliver in med självsäkra steg och pysslar med allt som kommer i hennes väg. Vilan grejjade hon utan några som helst problem efter bara några dagar och sover allt i från 1½-2 timmar. Hon är en otroligt omtänksam och kärleksfull liten tjej och tar gärna sina små kompisar under hennes vingar. Älskade onge!
 
Inte nog med att jag gått och skrivit kontrakt i veckan, har vi också fått köket här hemma besiktigat. Vi kommer med andra ord att inom en snar framtid få ett sprojlans nytt kök. Alltså, ni anar inte hur länge vi har väntat på detta?! En tur till Ikea får det bli i dagarna, här skall inredning inhandlas! 
 
Pappan i familjen ramlar innanför dörren i vilken sekund som helst och jag skall ställa mig i köket och förbereda kvällens middag. Paella står på menyn, mums!