Gravid v.39 (38+0)

 
Bebisen:
 
Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.
 
 
Mina egna tankar om graviditeten:
 
Välkommen graviditetsvecka 39, en vecka närmare! Vi är inne på 3:e dagen med regelbundna/oregelbundna värkar, häftiga sammandragningar och molande värk i rygg och bäcken. Med 13 dagar kvar till BF, vill jag så gärna tro att våran prinsessa vill komma till oss väldigt mycket tidigare än så. Men än finns inga som helst garantier och allt vi kan göra just nu är att vänta. Kanske blir det en liten valborgsbebis, men hoppas såklart att du är här redan i morgon! 
 
Något som jag nästan tycker är lite tråkigt, är att jag inte fått någon riktig graviditetscraving. Eller ja, jag kan ha fått det utan att veta om det. Dock har jag knaprat is som en tokig de senaste dagarna för att jag är så varm hela tiden. Och sallad är det bästa jag vet, äter vi inte sallad till maten så är det grönsaker i maten istället. Kan dricka litervis med vatten, och gärna kolsyrat. Med lilleman var jag som tokig i jordgubbar, vattenmelon och saltlakrits. Och fanns ingenting utav detta hemma, så skickade jag ut storhjärtat för att handla. Även som klockan var över midnatt. Men nu har jag inte alls kännt av dessa cravings på samma sätt som vid första graviditeten. Lite lustigt det där! 





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR