28:e juni 2012

 
Godmorgon torsdag!
Här hemma är vi uppe med tuppen, klev upp strax efter klockan 04:00 hur pigg och klarvaken som helst. Känner hur tröttheten sakta men säkert börjar komma ikapp mig. Sitter här med mitt morgon thé, ett måste om jag överhuvudtaget skall vakna till liv.
 
Lilleman vaknade av sig själv för bara en liten stund sedan. Stackarn är alldeles genomförkyld, dessvärre måste vi masa oss till dagis hur trött och förkyld han än må vara. I morgon går vi på sommarlov och innandess måste vi hämta hem alla ytterkläder, skor och pyssel över sommaren. Tänka sig att vi har gjort en hel termin, dock har vi en hel del funderingar på att byta förskola tills nästa termin. Vi är inte helt nöjda med den som vi har nu, samtidigt som jag vet att problemet bottnar i dålig kommunikation och inte hurvida lilleman trivs eller ej.  Viktigast av allt är ju att han känner sig trygg och tycker att det är kul att gå till dagis. Inte en enda dag sedan vi började på förskolan har lilleman varit ledsen över att jag har gått. Istället står han glatt i fönstret och vinkar, medveten om att jag faktist kommer tillbaka. Han är verkligen världens enklaste unge att ha och göra med, vissa dagar lättare än andra. Mammas och pappas fina lilleman, vi älskar dig så!
 
Idag är den enda dagen på hela veckan som vi inte har någonting inplanerat. Så himla skönt! Tänkte försöka ta mig iväg och handla lite mat, samt uträtta lite andra ärenden när jag ändå är på språng. Ikväll blir det som vanligt ett par timmar på kontoret, dessutom skulle chefen ta med sig en säck med planteringsjord till alla mina krukväxter. Måste plantera om några utav dem, sedan tänkte jag odla smultron, morötter och annat blomster ute på balkongen. Nu är det bara nya balkongmöbler som saknas, kommer bli så mysigt och fint när det är klart.
 
Nu ska jag springa ut i köket och fixa oss en redig frukost och sedan knata iväg till dagis. Ha en bra dag!
 


Palma de Mallorca 16/8-23/8

 
Iiiih, vad jag är lycklig! Idag har vi äntligen bokat våran efterlängtade resa ner till Palma. Det stod i valet och kvalet mellan Cypern och Portugal. Men så hittade vi snorbilliga flygbiljetter ner till Palma istället. Vi började helt enkelt tänka ekonomiskt, och hur vi skulle kunna spendera pengarna på att göra saker istället för att lägga dem på dyra hotell och biljetter. Det verkar barnvänligt, trendigt och mysigt...en hel vecka, bara jag och mina fina lilla familj ♥
 
Någon av er som varit i Palma de Mallorca som har tips på mysiga platser, stränder och restauranger? Finns det några måsten som vi inte får missa? Hit me!


Liten börjar bli stor...

Det är när man tittar på bilder som dessa som man börjar inse på riktigt, hur stor våran lilla kille faktist har blivit. Om lite mer än två veckor fyller han så mycket som hela 2 år. Inte klokt vad mycket vi har hunnit med på så lång men ändå så kort tid. Vart tog min lilla bebis vägen?
 
Idag har lilleman fått vara hemma från dagis då han har hostat konstant sedan sent igår kväll. Har gett honom ventoline under dagen, men nu verkar det som om det bara var något tillfälligt. Vi får avvakta under natten och se hur han mår i morgon. För det allmäna tillståndet är då inget fel på, inte heller någon feber eller tecken på detta. Har dessvärre inte kunnat vara ute någonting alls, det har regnat i princip från det att vi klev upp till det att jag gick till jobbet. Men det gick ingen nöd på lilleman för det, han stod glatt och tittade ut genom fönstret och påpekade minst sjuttioelva gånger att "mamma, ute regnar det minsann". Jaha gör det? Haha. Han är då bra söt min fina lilla unge. Vi har också städat, läst bok, kollat på barnprogram, lekt med vatten och lagat en himmelskt god kycklinggryta som vi avnjöt till middag.
 
Nu ikväll har jag som vanligt jobbat ett par timmar, och kom i princip hem för bara en liten stund sedan. Mina fina killar har redan gått och lagt sig, och jag ska väl göra detsamma ganska så snart. I morgon kommer lillemans farbror hem från Jordanien, oj så vi ska busa då! Jag skulle egentligen behövt åka hem till min kära mor, men tyvärr står jobbet i vägen så jag får ta det en annan dag helt enkelt. Så mycket som händer just nu, knappt så jag hinner med mig själv!
 


Förortskärlek ♥

 
Här i Södertälje behöver man inte åka särskilt långt för att känna sig utomlands. Ikväll svepte vinden förbi likt en ljummen havsbris. Och himlen var sådär vackert brandgul medans den var alldeles klarblå lite längre bort, precis som den skall vara på en midsommar kväll. Har knappt haft kameran framme, men lyckades knäppa några kort i allafall under kvällen som varit.
 
Fick ett sådant enormt sug efter att grilla tidigare, sagt och gjort. Fram med engångsgrillen, bara till att sätta igång och grilla. Jag ångrade mig lite såhär i efterhand, det tog oss nästan 1½ timma att få maten färdig. Lilleman var gnälligare än någonsin, ingenting dög vad vi än gjorde och sade. Det hela slutade med att vi fick äta i omgångar, ingenting som är ovanligt hemma hos familjen kaos.
 
Någon timme senare, ombytta och klara packade vi in oss i bilen för kvällsfika hemma hos bästa faster och fina kusiner. Vi poppade popcorn, drack thé och käkade ostkaka med jordgubbs sylt. Gottit! Nu är vi hemma och mina fina killar ligger och sover, endast mamman är vaken.
 
I morgon hoppas vi på fint väder och strålande sol så att vi kan hänga i parken med fina vänner. Till kvällen är vi bortbjudnapå middag till några bekanta som flyttat till hus. Full rulle!


Dalparken

 
Vi är nyss hemkomna från en super mysig förmiddag i Dalparken. Vi packade en väska full med det allra mest nödvändiga vi kunde komma på. Lilleman packade givetvis ner dem leksaker som han ville ta med, medans mamman stod för lunchen. Tog med oss mackor, frukt och juice att mumsa på i solskenet.

Efter nästan två timmars lek i parken, fortsatte vi ner på stan för lite shopping och handlade hem det vi behövde inför kvällen. Blir en lugnt och stillsamt midsommarfirande med grillad mat, gott vin och massa annat gottis.

Lilleman sussar sött i sackosäcken här brevid mig. Själv tänkte jag sätta mig ute på balkongen med en bra bok och lite skön musik i bakgrunden i väntan på att baby love skall komma hem från jobbet.

Ha en fantastiskt fin midsommar raringar!♥
 


Mysigt med familjen





Det var en midsommarklädd liten kille jag lämnade på förskolan i morsse. Inte lika fullt så gullig när jag hämtade på eftermiddagen. Istället möttes jag utav en liten skitgris med alldeles för stora jeans, för liten tröja och hela färgkombinationen var katastrofal. Ja, jag är nog lite pedantisk när det kommer till hur jag klär mitt eget barn. Nåja, smutsiga barn är lyckliga barn som dem brukar säga.

Mina kära föräldrar dök upp strax innan klockan två, likaså lillemans fina kusin för att närvara på förskolans midsommarfest. Med oss hade vi en picknickkorg innehållandes en nybakad choklad och hallon tårta, kaffe, festis och annat smaskigt till lillemans stora förtjusning. Alla barnen bar papperskransar på huvudet, alla utom våran lilla kille. Nej, det var bara solhatten som dög. Han hade åtminstonde något på huvudet! Det dansades runt midsommarstången, eller rättare sagt jag och lillemans kusin gjorde. De andra satt på en fillt och tittade på. Så snart vi satte oss till att fika började regnet att droppa. Vi packade snabbt ihop våra saker och gick hem.

Väl hemma satte jag igång att fixa med det sista i köket inför middagen medans de andra lekte i vardagsrummet. Lilleman blev bortskämd med två nya bilar till sin lilla samling. Lyckligare unge får man leta efter. Vi rundade av kvällen med mysmiddag och ännu mera lek och bus innan mamma och pappa styrde kosan hemåt. Åh, vad jag är glad i själen! Vill ha fler dagar som dessa, bara jag och min älskade familj. Det är då jag mår som allra bäst!

Nu ikväll har vi hängt på stan tillsammans med bästa faster och fina kusiner. Blev en sväng in på systemet och handlade hem en dunk rödvin som vi tänkte avnjuta i morgon på självaste midsommar. Har inga större planer än så länge, mer än att äta och dricka gott och bara njuta av varandra. Ingen fest, inget partaj..bara lugnt och stillsamt!



Midsommarfest & middagsbjudning



Mysmorgon med lilla hjärtat!
Det var en kamp att få lilleman i säng igår kväll. Det blir alltid så tokigt när han somnar på eftermiddagen, för då blir han alltid sådär pigg lagom till läggdags. Han skrek hejdlöst medans jag nynnade på en sång och bar in honom till sovrummet. Det gör ont i hjärtat när han är sådär ledsen, men jag måste vara konsekvent för hans egen skull. Pappan i familjen fick ta över och efter en stund blev det alldeles knäpptyst. Lilleman hade somnat av ren utmattning, och mamman kunde äntligen pusta ut.

Ställde mig i köket och började förbereda köttgrytan som jag tänkte bjuda mina föräldrar på idag. Kom över lite mer än 1 kilo högrev till ett bra pris, godaste köttet om ni frågar mig. Drog i lök, morot, rödvin, köttfond, lagerblad och en massa goda kryddor. Sen fick den stå och gotta till sig på spisen i nästan tre timmar, doftade ljuvligt må ni tro. Slänger i resten av morötterna och palsternackan några minuter innan servering, och till detta kokar jag lite färskpotatis. Mums! Som jag skrev ovan så kommer både mamma och pappa hit för att närvara på lillemans midsommarfest på dagis. Vi tar med oss egen picknick korg, så jag ska bara om en liten stund ställa mig till att baka en smaskig choklad och hallon tårta att ta med. Måste även storstäda lägenheten, moppa golven osv. Full rulle idag med andra ord, kan inte bli annat än en bra dag!



Arg morsa

Jag vill verkligen inte vara en såndär gnällig dagismorsa. Men idag rök mitt tålamod när jag lämnade lilleman tidigare. Tanken var att jag skulle ta med mig alla hans skitiga ytterkläder hem över sommaren för att tvätta och ta med till landet. När jag står och rotar i hyllan kan jag varken hitta stövlar, mössor eller vantar. Personalen verkade inte ha någon som helst koll och virrade runt som yra höns. Ska det vara så jävla svårt att bara lägga rätt saker på rätt barns hylla?! Jag tycker inte det, speciellt inte när man har märkt upp kläderna tydligt med stora bokstäver. Sedan har jag också lagt märke till att Elias ofta inte har samma kläder som han hade på sig när han kom till dagis. Hittar jag en påse på hyllan med smutsiga kläder? Nej. Istället ligger dem ihop knycklade i ett litet hörn, då kan man inte riktigt undgå irritationen.

På vägen hem sprang jag på både lilla Maja och hennes mamma. Fick snabbt klart för mig att Maja har varit hemma från dagis i snart två veckors tid på grund av fraktur i nyckelbenet. Något som tydligen skett någon gång på dagis, och där fick man inte heller veta vad som hänt. Ingen visste hur, när och varför hon hade ramlat. Hur kan man välja att bortse från något så allvarligt?! Majas läkare konstaterade att hon hade en kraftig fallskada, och på dagis sa dem inte ljud om saken. Det gör mig extremt upprörd som mamma, och det får mig att vilja ifrågasätta personalen hur långt det skall behöva gå innan det har gått för långt. För som jag ser det nu, så gick det för långt för längesen.

Ni får ursäkta att jag låter så bitter och uppgiven, men ni får helt enkelt ha överseende med detta. Vill verkligen inte att min blogg ska bli en negativ plats att besöka. Men även jag behöver få utlopp för mina känslor och då känns min blogg som det rätta forumet för det. Ska ta en kopp thé och sätta mig på balkongen ett slag och njuta av förmiddagssolen. Efterlängtade sommar, du är så välkommen!♥



Tjejkvällen






Åh, vilken underbar kväll och natt jag har haft tillsammans med mina fina tjejor. Började kvällen med middag hemma hos Sofia i hennes nya topprenoverade lägenhet. Vi hade verkligen så himla mysigt där vi satt och konverserade och drack alldeles för många glas rosé. Jag har verkligen världens bästa vänner!

Rundade av kvällen med att slå klackarna i taket på 550. Hur vi kom in har jag inte en aning om, men in kom vi allafall. Drack varsin öl och dansade ända in på småtimmarna tills dem skulle stänga. Sällskapade med Sofia halva vägen och slog sedan följe med två killar som skulle samma väg. Idag känner jag mig som världens tråkigaste och sämsta mamma. Lilleman är grinigare än någonsin och gör precis allt det som han inte ska göra. Har precis knaprat i mig en alvedon i förhoppning om att kanske bli lite människa igen. Försöka lägga det lilla barnet och sedan krypa upp i soffan ett slag. Ahh, FML!



Sverige ute ur leken

Då var det slutspelat för Sveriges del, vad fan hände liksom? Grym andra halvlek, men i en tuff match som denna så kan man nästan inte räkna med annat än nederlag. Surt att behöva åka ut på andra matchen, känslan är lika tung som när Sverige förlorade mot Ryssland i fotbolls em 2008.

Rotade igenom bildarkivet och fann bilden nedan. Jag var väl ungefär lika onykter som jag ser ut att vara. Det är sannerligen en bitterljuv känsla att blicka tillbaka och minnas den gamla goda tiden. The show must go on... 






Första gången hos tandläkaren



Idag har vi gjort något som vi aldrig har gjort tidigare, lilleman har varit på sin absolut första tandläkar undersökning. Jag som lider av världens största tandläkar skräck, sprack av nervositet. Tänkte i mitt stilla sinne "Hur skulle detta gå? Kommer han att öppna munnen utan att skrika som en stucken gris?!" Men dra mig baklänges vad duktig han var. Sa inte ett knyst, tog snällt emot tandborsten och gapade när tandläkaren bad honom att luta huvudet bakåt i hennes knä. Fyra tansebissar kvar som väntar på att få ploppa upp inom en snar framtid. Det förklarar dem mystiska febertopparna som kommer och går titt som tätt. Hur som helst, jag kunde inte bli mer stolt och jag hoppas aldrig någonsin att min tandläkar skräck skall smitta av sig på min duktiga onge.
Nu ligger min lilla älskling och sover sött i soffan med tre nappar i vardera hand. Själv springer jag mellan köket och vardagsrummet för att titta till lammgrytan som står på spisen och gottar till sig. Är sjukt taggad inför kvällens arbetspass då jag har haft galet mycket flyt de senaste två veckorna. Kommer sitta fint på semesterkontot sedan. Som vi längtar till sommar, sol och lata dagar på landet med hela familjen samlad.



Cleopatra








Hemma igen efter en helt fantastiskt rolig eftermiddag och kväll på Cleopatra. Jag är helt slut i kroppen och fötterna värker efter all den goda maten och allt dansande. Lilleman sov som en stock under middagen, lilla älsklingen somnade i min famn mitt på dansgolvet. Vi hade så himla mysigt där vi satt och åt en massa gott, konverserade och bara njöt av stunden och självklart av varandra samt vårat trevliga bordssällskap. Min finaste gick all-in på dansgolvet, lite gulligt att småtjejerna härmade dem vuxna. Det är bra att den lite yngre generationen visar vart skåpet skall stå. Vid sju-tiden var det dags att gå hem vilket kändes ganska så lagom då vi var riktigt trötta både jag, min finaste och lilleman.

Nu ikväll har vi bara slappat i soffan framför fotbollen med en påse ostbågar. Bra avslut på en rolig helg! I morgon är det måndag och ny vecka. Som vanligt är mitt schema fullspäckat med jobb och massa annat skojj!



Student & konfirmation



See ya! Nu sticker jag och min fina lilla familj iväg på student och konfirmationsfest. Jag har lite ångest över att det är dryga 150-200 gäster som är inbjudna. Något i stil med mitt stora feta syrianska bröllop, nåja...Kör på en vit spetsig fodralklänning från H&M, Kavaj från Zara och höga klackar från Deutchman. Lilleman får bära skjorta dagen till ära och ett par tuffa jeans och sneakers.

Måste packa ner det sista i väskan och vänta på att våran chaufför. Awesome att det skulle precis till att regna nu när man har ansträngt sig för att göra sig fin. Ha en bra dag!



Rubrik skall vara här...




T-shirt - H&M, Jeans - Lindex, Solhatt - Kappahl, Skor - Rådis

Såhär såg våran lilla kille ut igår, han passar så fint i färg. Han är ett riktigt litet modelejon! Ni får ursäkta att jag har uppdaterat så dåligt här bloggen i dagarna, men tiden räcker liksom inte till. Idag har vi hängt hemma hos mormor och bara myst, busat och lekt hela förmiddagen. Sedan gjorde vi sällis in till Söder där vi mötte upp pappan i familjen. Packade in oss i bilen för att åka och köpa studenpresent tills i morgon, samt hängt hemma hos bästa faster för ett något sent födelsedagsfirande. Vi fikade och pratade om allt och ingenting medans grabbarna kollade på fotboll.

Nu ikväll har jag ägnat all min tid åt att städa och strykt en hel drös med kläder, bl.a det jag ska ha på mig i morgon. Får se om jag lyckas ta några fina outfit bilder i morgon. Förmodar att jag kommer bli så stressad att jag knappt hinner bli färdig tills vi ska iväg. Upp i ottan för att duscha, locka håret, sminka mig, klä på lilleman, packa väska m.m...

Krypa upp i soffan framför en bra film på datorn och sedan försöka sova lite kanske. Go'natt!



TGIF!

Tänkte visa er några super söta outfit bilder på lilleman idag, men som vanligt glömde jag att packa ner kamerasladden i väskan. Suck! Jaja, får vänta med att ladda upp dem tills vi är hemma i morgon igen. Idag är vi hemma hos mor, lilleman har precis käkat en sen lunch i form utav köttbullar och makaroner. Väntar på att baby love skall sluta jobbet så att vi kan hämta mamma på jobbet för att sedan åka och handla. Är sjukt sugen på att dricka bubbel, så det blir väl förmodligen en sväng in på systemet också.

I morgon måste jag försöka hitta något snyggt att ha på mig till studentfesten på söndag. Får alltid sådan jäkla ångest varje gång vi ska iväg någonstans. Jag har iallafall två kandidater hängandes i garderoben, så vi får se vilken klänning det blir.

Har en liten kille som gör allt för att pocka på min uppmärksamhet, så jag avslutar här. Ha en fin fredag raringar!



Mysigt i Kungsträdgården





Idag har vi smakat på Stockholm, nationaldagen till ära! Helt sjukt vad vi har ätit och druckit gott. Lilleman skötte sig exemplariskt, förmodligen upptagen av all uppståndelse runt omkring oss. Nästan omöjligt att ta sig fram med barnvagn, men fram kom vi i allafall. Hade gärna stannat längre om det inte hade varit för att vi hade våran lilla kille med oss. Vi strosade mest omkring och njöt av varandra i det fina vädret. En glimt av kungafamiljen i hästanspänd kortege fick vi också på vägen hem, dagen är fulländad och jag är glad i själen!

Nu ikväll har jag legat som förlamad i soffan framför Grey's. Sorgligaste avsnittet hittils och jag har bölat som ett litet barn. Hur ska jag orka vänta till nästa veckas avsnitt...Gaaah! Mina fina killar sover sedan en tid tillbaka och jag skall strax göra detsamma.

Nighty!



Äta fötter?!



Lilleman har fått en dålig vana, eller säger man ovana? Jaja, skitsamma! Såhär ser det iallafall ut varje gång vi sitter i soffan och glor på tv. Han tar tag i foten och trycker stortån i gapet, suger och biter för kung och fosterland! Vet jag en annan som gjorde när hon var liten, och då syftar jag inte på mig själv. Utan på min kära lillasyster, Elias moster alltså. Hon var också en riktig hejjare på att bita på tånaglarna. Snusk!

Annars då? Har legat på latsidan i princip ända sedan jag vaknade i morsse. Lämnade lilleman på dagis, kom hem och bäddade ner mig i soffan framför ABDC. Förstår inte vart denna trötthet kommer ifrån? Måste vara det omväxlande vädret, jag längtar efter värme och sol! Blev dessutom halvdag på jobbet med tanke på fotbolls-em som drog igång tidigare ikväll. Åh, den där nedrans fotbollen som kommer stjäla min flera dagar i veckan!

Nåja, i morgon har det utlovats fint väder och strålande sol. Så vi passar på att ta en tripp in till Stockholm och Kungsträdgården medans vi ändå är lediga från skola, jobb och dagis. Mys!



CP-dockan Gil


Ska vi ha cp-skadade dockor och för vem?

Just som jag skulle till att logga in här på bloggen, så möts jag av en kommentar i form utav en artikel om den cp-skadade dockan Gil som skall motverka särbehandling utav cp-skadade. Min första reaktion var att "okej...det här var dagens dåligaste skämt!" Men till min stora fasa så har denna omtalade docka väckt stor debatt i diverse forum, communities och i social media. Så vad är syftet med dockan? Självklart att få människor att reflektera och fundera kring deras fördommar mot hur de bemöter folk med funktionsnedsättningar.

Dock tror jag själv inte att en docka kan råda bot på människors fördommar vare sig det handlar om funktionsnedsättningar, hudfärg, religion etc. Förhoppningsvis har jag glömt den fåniga dockan i morgon och jag kan bara hoppas att den inte kostade allt för mycket att tillverka. Ni som har läst och följt debatten, släng gärna in en kommentar eller två. Vore intressant att höra era synpunkter om detta!



Bloggpaus...


Fina lilla familjen på kalas ♥

Efter en lång bloggpaus, har jag bestämt mig för att återuppta bloggandet. Om sanningen skall fram så har jag inte haft tillgång till internet sedan i måndags. Och för det andra så har vi varit alldeles för upptagna med annat än att sitta framför datorn.

I veckan som varit har jag jobbat som en tok, höstförsäljningen börjar löna sig och jag känner mig så sjukt motiverad till att bli ännu bättre. Jag hamnade i en svacka för ett par veckor sedan, men som ni vet är jag inte den som ger upp så lätt. Nej, jag är så mycket bättre än så! Är så tacksam för alla fina människor som jag omges av dagligen, ni är guld värda allihopa! Vi har också hunnit med en hel del parkhäng, lägenhetsletande, kalasande och massa annat skojj!

Igår var vi på 60-års kalas hemma hos moster ute i Haninge. Så mysigt att få träffa familjen, alla fina kusiner och kusinbarn som jag inte träffat på evigeheter. Lilla Lovisa såg jag senast när hon var nyfödd för ett drygt år sedan. Nu är hon stora tjejen och har precis lärt sig att gå, åh så söt! Lilleman var i sitt esse, skrattade, pratade och charmade brallorna av alla som var där. Inte nådigt så bortskämd han är vår lille prins med uppmärksamhet. Vi skålade i champagne och käkade plockmat i form utav rostbiff, kalkon, rökt lax, hemmagjord potatissallad och massa goda ostar. Perfekt lördag! Som väntat bjöd lilleman på sovmorgon i morsse och efter det har vi bara hängt i soffan framför Chuggington. Klev upp med undantag för att tillaga en väldigt enkel lunch för att sedan krypa ner under täcket igen. När min finaste kom hem från jobbet gjorde vi oss i ordning för att lite senare hälsa på bästa farbror som reser till Jordanien i morgon. Skickade med lite bilder på lillskrutt så att farmor och farfar har något fint att titta på tills det blir våran tur att hälsa på igen. Inte klokt så dem saknar sitt lilla barnbarn, med all rätt!

Måndag i morgon, ny vecka och nya möjligheter. Som vanligt blir det en vecka fullspäckad med jobb, student och konfirmationsfest. Fun fun fun!