Gårdagen






Jag låter bilderna tala för sig själv. Gårdagen vart så lyckad som jag önskade att den skulle bli. Mötte upp mamma och syster för en mysig kväll på stan, barnen lämnade jag hemma med pappan i familjen. Jag njöt av varje sekund kan jag lova! 

Vi startade kvällen med en helt fantastiskt god mat på Grill Ruby i Gamla stan. Jag har aldrig någonsin unnat mig en sådan dyr middag, tack snälla mamma!! Där blev vi kvar i någon timme eller två, innan vi fortsatte vidare mot Belgobaren. Tog varsin hallon öl, en framboise för min del. Så himla god om ni frågar mig :) Någon gång kring tio-tiden var det dags för hemgång. Dels för att syrrans hund inte skulle bli ensam för länge, men också för att meja ännu inte fixar att vara ifrån mig en hel natt. Jag har aldrig sovit borta från henne sedan hon kom till oss. Och i ärlighetensnamn vet jag inte om JAG skulle klara av det heller. Mammas lilla flicka ❤️

Hur som helst, en super mysig kväll vart det i alla fall. 


Midsommarfirande på förskolan

 
En liten glimt från eftermiddagens midsommarfirande på förskolan. Det råder tyvärr på som så många andra förskolor, fotoförbud. Men några helt okej bilder togs med mobilkameran på våra trötta men ändå så väldigt älskade små troll. Eftermiddagen bjöd på sång och dans kring midsommarstången, alla barnen var så otroligt fina i sina egen gjorda små midsommarkransar. Efteråt fikade vi bullar och saft innan vi promenerade hemåt igen. 
 
Annars så har vi bara njutit utav dagen, pysslat och donar med lite allt möjligt. En vända ner på stan hann vi också med. Idag har vi nämligen kikat på vigselringar,  det hela slutade med en helt ny ring leveransklar redan till nästa vecka. Jag är rikast på kärlek i hela världen!! Ni ska få se den så snart ringen är i min ägo. Förnyelse utav våra löften kunde inte komma mer lägligt. 


Tisdagsutflykt till Torekällberget

 
Åh, vilken härlig dag vi har haft! Idag bjöds det på tisdagsutflykt till Södertäljes egna lilla pärla, Torekällberget tillsammans med våra fina vänner Frida, Milo, Elin och Elsa. Det var ovanligt lugnt i parken jämfört med alla tidigare gånger vi har varit där. Helt klart en fördel med att åka en helt vanlig vardag. Barnen tultade på med i rask fart med stor nyfiknhet på den stora gården, turades om att sitta på den stora skottkärran och klättrade nyfiket på allt som gick att klättra på. 
 
Vi fick också kliva in i fårhagen med förhoppning om att få klappa ulltussarna. Dessvärre var dem inte ett dugg nyfikna på oss, utan försvann in i beteshagen. Vi fick istället nöja oss med att titta på dem över staketet, funkade lika bra det. Sist men inte minst kikade vi på den gigantiska gårdsgrisen, jisses vilken bjässe! Om det inte hade blåst så in i norden så hade vi stannat kvar, men sällskapade istället ned på stan tillsammans med Elin och Elsa. Och därifrån fortsatte vi promenaden hemåt, jag och Meja!  Väldigt mysig dag hur som helst, och vi ser såklart fram emot fler dagar som dessa. 
 
Jag har varit helt trasig i kroppen sedan vi kom hem, knappt så att jag orkade röra mig en millimeter från soffan. Men trots det så ställde jag mig till att slänga ihop en bulldeg, samt lagade en smaskig middag i form utav torskrygg i ägg&dillsås. Lagad med kärlek kan tilläggas, det gick hem kan jag lova! Barnen sover för natten, och jag skall strax göra detsamma. I morgon väntar midsommarfirande på förskolan, skoj! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Våran onsdag

 
Hej vänner!
 
Tillbringade förmiddagen hemma hos Frida & Milo tillsammans med dem, samt Elin & Elsa. Super mysigt som alltid! Fikade glass med jordgubbar och vetelängd ute på altanen medans småttingarna roade sig med lite allt möjligt. Meja hängde mest på poolkanten, vatten måste ju vara det roligaste som finns. Mätta i magarna och ett ombyte senare tuppade barnen av en efter en i sina respeketive vagnar. Elin begav sig hemåt, även jag och Meja en stund senare. 
 
Hämtade hem storebror från förskolan vid två. Väl hemma tog det inte många sekunder tills även han tuppade, och jag kan även tillägga att ungen sover än. Själv tänkte jag hugga in på lasagnen som fått stå i ugnen och gottat till sig den senaste halvtimman. Mums!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Smaka på Stockholm

Åh! Idag har vi haft ännu en sådan där underbar dag att lägga på minnet. Smaka på Stockholm levererade precis som alltid och jag känner mig bara sådär lycklig ända in i själen. Tänk vad lite sol kan göra, folk är glada och staden fullkomligen sjuder av liv. Det är så himla härligt tycker jag! 
 
Vi mötte upp mamma och Mats kring tre-tiden och hittade oss ganska så snart ett ledigt bord i det enorma folkhavet. Jag och storhjärtat avnjöt varsin himmelskt god churrasco (grillad fläskkarré finskuret och blandat med lök, örter och grillad färskpotatis). Mums! Tog varsitt glas öl, för att sedan fortsätta mot stora scenen och tältet för att kolla på bilar. Gissa vem som var överlycklig, om inte våran lilla kille! Fiskade fiskdamm och kammade hem ett presentkort på Buttricks, samt en gosedjurskanin från barncancerfondens lotteri. Jag tyckte gott och väl att vi kunde bidra med en slant till förmån för cancersjuka barn. 
 
Efteråt bjöd mamma på bubbel från Tattinger, så lyxigt! Glasen fick man dessutom på köpet. Fortsatte vidare mot Melanders och sedan bestämde vi oss för att bege oss hemåt. En sväng in i Gallerian, och bortskämd blev jag som vanligt med världens finaste klänning att bära på bröllopet nästa helg utav min älskade make. Tack tack taaaaack världens bästa älskling, i freaking lööööööv yoooou! En timme senare var vi hemma igen, trötta och fullproppade med en massa härlig energi. 
 
Måndag i morgon, ny vecka fullproppad med en massa roliga aktiviteter. Mest av allt ser jag fram emot torsdagens playdate med våra fina vänner Frida och Malte. Även fredagens tjejkväll med mami och syster, samt bröllopet som äger rum under lördagskvällen. Givetvis skall vi försöka klämma in onsdagsrytmik på öppna förskolan också, det får vi inte glömma för allt i världen!


Förskola!



Idag fick vi äntligen veta att Meja är garanterad plats på vårat förstahandsval av förskola. I början utav september för att vara mer exakt, datum är ännu inte satt utan vi inväntar inskolningspapper i dagarna som kommer. Det är verkligen med blandade känslor som jag måste börja sätta mig ned och börja söka jobb. Jag har ju inte haft ett ordentligt arbete sedan innan Elias föddes. Samtidigt som det kommer bli så skönt med en förhoppningsvis fast inkomst. Vilket i sin tur gör så att vi kan unna oss en massa roliga saker och slippa vrida och vända på varje krona som trillar in. Meja däremot är så redo som hon kan bli för dagis. Hon älskar varje sekund ute på den stora gården och lyckan fullkomligen lyser igenom när hon får syn på alla stora barn. Jag är därmed inte det minsta orolig. Mammas och pappas lilla tjej blir stoooooor! 


Effektiv onsdag!

 
 
 
Hoho vänner! Haha. Ja, det är väl så det låter här inne numera?! Dagarna går i ett, och vi tillbringar allt fler dagar utomhus i det gröna sköna. Idag bjöd dock större delev av dagen på gråmulet, och vi passade därmed på att rensa ur vårat då så fullproppade källarförråd. Inte klokt vad mycke skräpt man hinner samla på sig med åren. Det blev att proppa bilen full, för att sedan köra iväg med till återvinningen. Efter en minst sagt slitig förmiddag tog vi med oss kidsen till McDonalds för tidig middag och eftermiddagslek. Jag tyckte att vi gott kunde fubba med gott samvete, så duktiga som vi har varit idag! 
 
Kvällen har vi tillbringat hemma hos svärisarna för att fira barnens farfar med tårta och blommor som fyllde år idag. Väl tillbaka hemma slängde vi ner kidsen i ett snabbt kvällsbad och sedan bums i säng. I morgon väntar en förmiddag nere på stan. Har ett stort lass med paket skall skickas med posten, samt att jag måste hitta mig en klänning till bröllopet om två helger. Ångeeeeest!