Gotye - Somebody that I used to know





Att duscha har aldrig varit roligare




Tvättstugan som Gud glömde har ersatts med kakel, klinker, golvvärme, spottisar i taket och en sprillans ny ångdusch/bastu samt wc. Att duscha har adrig varit roligare! Plötsligt hade man tokigt mycket plats att röra sig på och lukten påminde om ett badhus. En blandning mellan klor och rengöringsmedel alltså. Lilleman gick loss på duschmunstycket och skulle absolut inte komma ut. Nästa gång vi hälsar på hos mamma blir det en hemma spa-dag, mys!

Lilleman vaknade pigg, utvilad och förkyld utan dess like strax efter klockan sju i morsse, ingen sovmorgon här inte. Nej, här skall lekas! Sagt och gjort, inte ett dugg pigg masade jag mig upp och har varit vaken sedan dess. Mötte upp pappan i familjen senare på eftermiddagen och lunchade på Subway. Det blev som väntat inget partaj nu ikväll, istället har vi bara suttit hemma och inte gjort ett piss. Jag orkar inte gå in mer detaljerat på vad som händer just nu, mer än att jag är jävligt less på livet.

Nu - dejta chipspåsen och mysa ner mig i soffan ett slag. I morgon väntar en hel dag på stan, samt i lekparken tillsammans med lilla hjärtat. Woop Woop!


Fredag hemma hos mormor

Har precis varit ute och rastat hunden tänkte jag precis säga, men jag menade ju ungen såklart. Det blev en härlig liten promenad till lekparken i det strålande solskenet. Lilleman lekte med fulla muggar, upp i rutchkanan, ner i rutchkanan och så höll han på ett tag. Medans han gjorde det, satt jag på en bänk och bara njöt.

Idag är vi i vanlig ordning hemma hos mamma och hälsar på, som alltid på fredagar. Jag tycker att det är så viktigt att ha en dag i veckan som bara är våran. Ikväll ska vi bara mysa, äta god mat, dricka ett glas rött och bara va. Inga måsten och ingen tid att passa, såååå skönt!

I morgon däremot så är lilleman fasters för hela slanten. Jag och min finaste ska nämligen iväg på partaj. Hah, den ni! Förhoppningsvis hinner jag ner på stan en sväng, för jag har absolut INGENTING att ha på mig. Hjälp?! Klädkod, jeans...hmmm.

Nåja, mor är på väg hem och under tiden tänkte jag låna hennes tvättmaskin ett slag.


Newz

Morning babes!

Tar en liten paus mitt i allt städande för en snabb uppdatering här på bloggen. Lämnade lilleman för sista gången på dagis denna vecka, sedan väntar ytterligare fem dagars ledighet. Alla dessa röda dagar, man blir alldeles tokig. Annars så har vi haft en vecka fylld av jobb och andra härliga aktiviteter.

Just det, bläddrade i senaste numret av Newz och vem tror ni man hittade bland mingelbilderna? Jo, om inte våran fina lilleman. Jag dööööör så sööööööt! Måste ju ta med ett exemplar till mamma i morgon när vi åker ut och hälsar på, där vi även stannar över natten. Jag tänkte nämligen passa på att dela ut lite nykundserbjudanden under lördagen, nu när vi har blandat in nykundsförsäljning på jobbet.

Aja, nu ska jag käka en härligt god frukost och sedan fortsätta storstädningen här hemma.





Mammas lilla hjälpreda



Idag har vi haft en riktig familje-mys dag här hemma, även om det har inneburit en hel del soffhäng och en del sömn. Men jag har ägnat min hela kärlek och fulla uppmärksamhet åt mitt älskade lilla bustroll. Vi har lekt med bilar, sparkat boll, läst böcker och självklart fick han hjälpa till att tillaga kvällens middag. Jag tycker att det är så viktigt att låta honom få vara delaktig i allting vi gör, även om det kan bli lite fel ibland.

Ni skulle bara veta hur mycket han har börjat prata nu, på sitt egna lilla språk dvs. Stundvis förstår jag absolut ingenting, min fina lilleman. Pussas och kramas ska han mest göra hela tiden, så den känslomässiga biten är då inget fel på.

Jag strax hoppa in i duschen och sedan lägga lilleman. I morgon är det återigen dags för dagis och jobb, ska bli riktigt skönt att äntligen få återgå till det normala.


No good

Jag är ett vrak. Har varit förkyld och eländig i flera dagars tid nu och ingenting verkar hjälpa. Tvingade mig själv och lilleman in till stan igår, det skulle jag inte ha gjort. Jag blev sängliggandes resten av kvällen, lagade mat, drack ett glas rött tillsammans med babe innan det var dags att återigen krypa till sängs.

Idag har vi inte gjort ett skit, mer än att hänga i tvättstugan och glo på tv. Allt jag vill är att bli frisk så att jag kan börja jobba igen och bli lite människa. För nu är jag allt annat än just det. Om det är fint väder i morgon blir det till att hänga i parken och rasta lilleman. Stackarn har varit mer än uttråkad dessa dagar, så det passar ju perfekt då hela familjen är hemma.

Uppdaterar mer när jag mår bättre. Ahhh.....kill me!!



Wednesday



Hej förkylda onsdag! Jag och lilleman försov oss bigtime, så vi blev helt enkelt hemma från dagis. Solen skiner, perfekt dag för att hänga i parken innan det är dags att dra till jobbet. Jag är sjukt förkyld, men lite alvedon och ett par koppar thé så ska det nog ge med sig.

Jag ska strax slänga ihop en snabb och enkel lunch samt invänta att min finaste kommer hem från jobbet. Vi får passa på att njuta av varandra nu innan han tar över butiken tills dem flyttar till en ny lokal. Vart talar jag inte om. Nu pockar mitt lilla hjärta på sin kära mors uppmärksamhet, och det skall han få!

Ha en fin dag!


Hemma hos mormor

Jag och lilleman är nyss hemkomna från en super mysig kväll hemma hos mamma. Tog ledigt från jobbet så att Elias kunde få hänga med mormor innan hon sticker till Bryssel på fredag. Annars hade hon med största sannolikhet avlidit av abstinens efter våran lilla kille.

Lämnade honom på dagis strax efter halv nio och hämtade honom strax innan två för att hinna med ett tidigare tåg. Bestämde mig för att överraska mamma och hälsa på henne på jobbet och gissa om hon blev glad?! Äntligen fick hon chansen att glänsa med sitt älskade barnbarn. Många av dem har ju inte träffat lilleman sedan han var liten newborn. Tiden går så fasligt fort, ni anar inte vilket bebis-sug jag har dragits med de senaste två veckorna. Jag vill, jag vill, jag vill!!

Nu ikväll har vi ätit gott, druckit varsitt glas rött...om sanningen ska fram så det blev det faktist två. Lilleman fick inviga mormors nya ångdusch/bastu medans jag sprang ner till affären en sväng. Stackarn har varit så trött hela kvällen och de sista två timmarna skrek han som en stucken gris. Känns som om det är dags att bryta vanor och införa nya. Sedan att han befinner sig i en extrem utvecklingsfas är en annan femma. Jag har inga som helst problem med att vara konsekvent, vilket är ett måste i dessa fall. När ett barn är såhär litet så kan dem inte se deras egna beteende från någon annans perspektiv och vet därmed inte när dem gör fel. Det är verkligen en balansgång. Elias har ända sedan tidig ålder haft extremt svårt att varva ner och koppla av. Han är hela tiden uppe i varv och blir lätt orolig i kroppen. Det har varit en maktkamp så gott som varje kväll vid läggdags. Men som jag skrev tidigare, allting handlar om att bryta vanor, ge honom en chans att varva ner men samtidigt vara konsekvent i mitt handlande.

Nu blir det två fyllda dagar med dagis och jobb innan vi återigen tar helg! På fredag blir det kyrkis och förhoppningsvis lite mammahäng på det innan vi äntligen åker och storhandlar. Som alltid när barnbidraget behagar att trilla in på kontot, tjoohoo!



Söndag med dopkalas







Jag låter bilderna tala för sig själva, som ni kanske förstår så har vi haft en super mysig dag tillsammans med familj och vänner. Startade morgonen med familjemässa i S:ta Ragnhildskyrkan, för att lite senare inta dopfesten på arken. Där kyrkis håller till vill säga. Där bjöds det på korv, glass och presentutdelning för barn som döptes för exakt ett år sedan i svenska kyrkan. Lilleman däremot var inte lika exalterad, varför sitta still när man kan leka?! Hur som helst så blev vi kvar ett bra tag innan vi slutligen packade in oss i bilen och fortsatt hem till bästa faster och fina kusiner för ett något sent påskfirande. För er som inte visste så är det idag som ortodox firar påsk. Lite klurigt när man inte är lika insatt som jag har kommit till att bli i de olika kulturerna.

Eftermiddagen har ägnats åt att äta och dricka gott i trevligt sällskap. På slutet var min stackars lilleman så trött att han nästan storknade. Det tog inte många sekunder tills han slutligen slocknade i bilen men vaknade inte så långt efter det att vi kommit hem.

Efter en sjukt lång dag är det äntligen dags att krypa till sängs. I morgon är det återigen dags för dagis och jobb, can't wait for another brand new day!


Faith!

För er som missade julen/vintern av någon anledning, here it comes!! Jag fick en chock när jag kikade ut genom köksfönstret i morsse. Hur deprimerande? Jag är då verkligen ingen vintermänniska. Vart tog våren vägen liksom? Vaknade av ett sms från chefen som ville tala om att arbetet var inställt. Lika bra, ingen idé att sälja under dessa omständigheter. Jaja, det gav mig ytterligare en anledning att krypa ner under täcket igen.

Stackars lilleman har för sjuttioelfte gången dragit på sig en förkylning som heter duga. Och ingenting vettigt har vi gjort idag heller. Men i morgon är vi inbjudna på dopfest i kyrkan för alla barn som döptes för exakt ett år sedan. Lite komiskt att en massa andra saker infaller just under en och samma dag. För exakt fyra år sedan, dem 15:e april blev jag och min finaste officiellt ett par. I maj månad samma år gjorde vi våran första resa till London tillsammans för en romantisk weekend. Det tar inte slut där, för den 15:e april för exakt två år sedan fick jag veta att jag var gravid med världens finaste lilleman. Det var med skräckblandad förtjusning som jag tog emot beskedet. Ni som inte har hängt med från början kan läsa om allting här. På min gamla blogg kan ni läsa om allt från graviditeten till förlossningen och tiden efteråt. Idag för två år sedan döptes våran älskade son i svenska kyrkans församling. I morgon finns all anledning att fira just den här dagen! En dag fylld av kärlek, glädje och harmoni. Efteråt blir det ett något sent påskfirande hemma hos bästa faster och fina kusiner. En riktig mys dag med andra ord!

Nu - borsta tänderna och sedan sängen. Nighty!




The Korgis - Everybody's got to learn sometime





12:e april 2012



Min dator har nekat mig nätverksåtkomst de senaste dagarna, därmed låg uppdatering här på bloggen. Lilleman insjuknade natten till igår. Vaknade rödflammig om kinderna och en temp på 39,1 graders feber. Det visade sig ett par timmar senare att det var hörntänderna som spökade, och lilleman är återigen tillbaka på dagis feberfri of course.

Igår var dem äntligen här och bytte ut våra fönster, woohoo! Blev verkligen så himla mycket finare med dem nya och jag känner genast skillnaden vad gäller temperaturen i lägenheten. Golven är varma och ljudet från sipprandet från vardagsrumsfönstrena har försvunnit helt. Underbart!

Jag ska strax ta en välbehövlig dusch för att sedan springa ner på stan en sväng. Fick presentkort på Kappahl utav bästa faster med familj, så här skall shoppas loss! Min fina lilleman skulle verkligen behöva lite nytt i garderoben samt en något varmare jacka. Ikväll blir det som vanligt ett par timmars arbete på kontoret och sedan tar vi helg. I morgon åker vi ut till sollis och hälsa på mamma för obligatoriskt fredagsmys.


Min lilla påskkärring!





Visar två förtjusande bilder på min förkylda lilla påskkärring. Lilleman fick bli hemma från dagis idag och mysa med mig istället. Såg ingen anledningen att ha honom där när det ändå var så många barn som var lediga. Så vi tog helt enkelt sovmorgon och hela förmiddagen och eftermiddagen har sprungit iväg.

Så snart min finaste kom hem från jobbet, passade jag på att göra mig ett efterlängtat frisörbesök. Dem hade ingen tid igår så dem klämde in mig nu på eftermiddagen istället. Känner mig som en helt ny människa, lika nöjd varje gång. Jag ska strax slänga i mig lite mat innan jag sticker iväg för några timmars arbete på kontoret. Får väl se hur det går med tanke på att dem flesta har gått på påskledighet.

Later darls!


Soundtrack of a daydream



Påskledigheten närmar sig!


Lilleman har påskpysslat på dagis ❤

Så var det återigen dags för lite långledigt. I morgon går vi på påskledighet och plötsligt får vi en massa härlig kvalitetstid tillsammans. På söndag kommer båda våra familjer hit, men innandess skall vi väl förhoppningsvis hinna med påskfirande på annat håll. Så helgen kommer mest bestå utav en herrans massa matlagning samt bakning. Om ändå värmen ville återvända så att man kan hänga utomhus och hänga i lekparken om dagarna.

I morgon hade jag tänkt mig ett besök på frisörsalongen, måste seriöst göra något åt mitt svinto till hår. Blir till att kapa några centimeter, samt ljusa upp håret i form av folieslingor. Jag saknar mitt blonda hår! Bara solbrännan som fattas, men den ska vi väl också få bukt med tidsnog.

Just det, efter påsk kommer dem och byter ut våra fönster. Yaaaaay! Som jag har längtat. Ni anar inte hur kallt vi har haft det när det blåser och drar. Det skulle inte förvåna mig om elräkningen blir några kronor billigare då vi slipper dra upp elementen så förbaskat. Jag kan ju skatta mig lycklig för att vi bor två trappor upp och inte på bottenvåningen.

Nu däremot skall jag invänta att mina fina killar skall komma hem efter en förhoppningsvis lyckad fotbollsmatch hemma hos bästa farbror. Sedan är det bums i säng!


Hej magsjuka!

Större delen av söndagsmorgonen spenderades på ett kallt badrumsgolv, framstupa hulkandes över toaletten. Nu har även mamman i huset blivit magsjuk, så INTE okej! Lilleman är fortfarande ruskigt dålig i magen så i morgon blir det ett besök på vårdcentralen för ett eventuellt avföringsprov. Kanske rör det sig om en virusinfektion, we'll see!

Idag har jag inte gjort många knop mer än att dega i soffan framför Teen mom 2 weekend break. Jag vet inte vad jag hade gjort utan mitt älskade MTV. Har verkligen ingen som helst energi till att göra någonting överhuvudtaget. Måste repa mig till i morgon för jag har fan inte råd att stanna hemma en dag till med tanke på att min finaste äntligen tagit förnuftet till fånga och bytt kvällspassen mot morgonpassen. Detta för att våra arbetstider skall gå ihop så att vi båda skall kunna jobba utan att behöva oroa oss för barnvakt etc.

Ah, måste lägga mig igen. Mitt huvud snurrar och dessutom är jag så trött att ögonen snart går i kors. Jag kikar in här igen när jag mår lite bättre.


Nattblogg

Här sitter jag i mörkret, glad och hög på livet. Idag har vi haft en riktig familjemys-dag, jag och mina fina killar. Fick en chock när jag kikade ut genom fönstret i morsse då snön lagt sig likt ett vitt fluffigt duntäcke i vårat annars så väldigt soliga södertälje. Därmed blev också arbetet inställt och vi tog oss en rejäl sovmorgon, mycket skönt!

Strax efter lunchtid packade vi in oss i bilen för ett besök på medborgardagen i statshuset. Tråkigt nog fanns det inte så mycket att göra för de yngre barnen. Vi strosade omkring ett slag, lilleman fick hänga med clownerna och bli fotograferad av Newz. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, lyckligare unge får man leta efter. Efteråt packade vi återigen in oss i bilen och fortsatte vidare mot lekslottet i Tullinge för en eftermiddag med en massa bus och lek. Jag och min finaste gick loss på bollhavet, lika barn leka bäst. Haha! Vi blev kvar till stängning, veckohandlade på Willys för att sedan styra kosan hemåt igen.

Väl hemma var vi så trötta att vi bara legat i soffan och degat framför slumdog millionair. Mys! I morgon jobbar min finaste morgonpasset, själv tänkte jag passa på att storstäda lägenheten. Jag har knappt varit hemma någonting de senaste dagarna. Haft fullt upp med jobb, samt hälsat på familjen både i torsdags och igår. Hela nästa vecka består utav jobb och till helgen kommer båda våra familjer hit för att fira gemensam påsk med god mat, påskägg och massa annat gottis.

Nu - borsta tänderna och sedan dejta Johnny B. Nighty!