Loppi blogbag "sommar"




Under året som har gått, har jag som så många fler fått äran att bli inbjudna till diverse events och tagit del av en massa härliga goodiebags arrangerat av Loppi. Senaste var gravid&baby eventet ute på Junibacken. Men nu är sommaren på ingång, och idag trillade äntligen avi:n till loppis blogbag sommar ner i brevlådan. Tjohoo! Som ni ser ovan , lite smått och gott att fräscha upp sig med inför lata dagar på stranden, eller varför inte en joggingrunda inför beach 2014. I veckan skall jag testa och prova dessa produkter för att sedan göra ett utlåtande. Håll utkik!
 
Loppi blogbag somnar innehåller följande:
 
- Brun utan sol mousse från Apoliva
- Shower gel från Neutral
- LSHP mealbar från Naturdiet
- Familjeäventyret Walking with dinosaurs på DVD från Fox Paramount Pictures
- Sheer Botanical lipstick från Yves Rocher (R 401 för er som vill veta)
- Vitamin godis från Yves Rocher
- X-travital Kvinna med triggarnöt.
- Ingefära mot åksjuka från Acrilex
- Socka från Ullmax för träning
- Vattenflaska från Ullmax 0,75l 


Tisdag & kusinmys



Åh, vilken mysig dag vi har haft! Pappan i familjen har varit ledig och vi har passat på att bara mysa och umgås på hemmaplan. Under tidiga eftermiddagen passade vi på att storhandla innan det var dags att hämta hem storebror från förskolan. Till barnens stora lycka kom buskusinerna Mimmi och Josef över på middag, bus och lek. Köpte med mat från restaurangen på hörnet som vi sedan avnjöt hemma i lägenheten. 

Kvällen tillbringar vi hemma hos svärisarna för kvällsfika och ännu mera lek. En riktig familjemysdag i sann anda. I morgon tar vi oss iväg för att tillbringa förmiddagen på öppna förskolan, det ser vi såklart fram emot! 


Ettårskontroll & vaccination på BVC



Idag var det äntligen dags för Mejas ettårskontroll och vaccination på BVC. Jag tycker alltid att det är så mysigt att gå dit. Först och främst för att jag ser det som "våran" lilla stund, men också för att det är så glädjande att se hur våran lilla tjej växer och utvecklas till sin alldeles egna lilla individ. Det är så häftigt att se hur mycket som händer och sker på bara ett år. Man glömmer så lätt, jag minns knappt Elias första år om jag inte går tillbaka i alla böcker och fotoalbum. Det går helt enkelt för fort! 

Som vanligt vägde vi och mätte vi lilla fröken. Hon fortsätter att spurta, idag med en vikt på 9805g och en längd på 79cm. Med det sagt kan jag tillägga att vi har börjat smyga in på strl 86 i klädesväg. Jisses, den storleken hade Elias när han började på förskolan vid dryga tvåårsålder. Tänk så olika det kan vara från barn till barn. Sedan var det dags för vaccinationen, och den fick pappan i familjen ta medans jag gick ut. Jag fixar inte det där med nålar och gråtet är bara så hjärtskärande. Meja var helt fantastiskt duktig och jag kunde inte vara mer stolt. 

Regnet fullkomligen öser ner utanför fönstret, och vi myser under en filt i soffan. Meja sov i dryga två timmar under förmiddagen och vaknade lagom till det att storebror trillade in genom dörren. Inga större kraftansträngningar idag med andra ord. 

Mmmm...doftar violer här. Dags för ett blöjbyte tror jag! 


Onsdag på öppna förskolan



Det var full rulle på öppna förskolan idag. Efter en lång tids frånvaro, kände vi att det var dags för ett återbesök, ett väldigt kärt sådant! Meja var upp över öronen lycklig över att få träffa kompisarna igen. Så härligt att se henne ta för sig och hur enormt mycket hon har utvecklats sedan vi klev in på öppna förskolan för första gången. Mammas stora tjej! Kul att träffa på några välbekanta ansikten och deras små, som inte längre är så små. 

Det tog inte många sekunder tills lilla fröken slocknade som en klubbad säl i vagnen på vägen hem. Jag kan tillägga att hon sover och än och lär nog göra ett bra tag. Passar på att vila jag med innan vi tar oss ut för att hämta hem storebror från förskolan vid två. Sedan väntar en fartfylld eftermiddag med bus och lek på hemmaplan. Bäst att ladda batterierna! 


Ettårsdagen!

 
 
 
Ord är överflödiga, grattis på födelsedagen älskade dotter! Mamma älskar dig till månen och tillbaka <3
 


Mejas 1-års kalas!

 
Igår var det så äntligen dags för Mejas allra första släkt/barnkalas, som vi har gått och längtat! Kalaset var för både min släkt och R's släkt, samt för vårat härliga lilla mammagäng (Frida, Sofia och barnen dvs.) Jag har grejjat, pysslat och planerat inför detta i snart en månadstid. Nog för att Meja är på tok för liten än för att minnas denna dag. Men jag känner som så, att när hon blir lite större kan blicka tillbaka i fotoalbumet och känna att hennes mammas och pappa verkligen investerat i tid, omtanke och kärlek för att just hennes dag skulle bli så lyckad som den blev. Dock fick jag tänka om lite vad gällde dekorationerna, då vi aldrig fick tag i något helium till ballongerna. Men vi löste det hela och det blev ju ganska så fint ändå. 
 
Eftersom vi bor trångt i våran lilla tvåa på 58kvm, så valde vi att ha öppet hus under dagen. Himla smidigt om jag får säga det själv. Min pappa hade lagt ner kropp och själ på den fantastiskt goda smörgåstårtan, medans min fina mamma slängt ihop en super smarrig pastasallad med kyckling, bacon och soltorkade tomater. R's familj stod för dessert, och jag själv för alla godsaker i fikahörnan ovan. Jag tror inte att någon lämnade vårat hem hungrig, alla var snarare proppmätta! Tårtan beställde vi från ett bageri i närheten utav där vi bor, och jag kan inte säga mer än att jag saknar ord. Det var nästan lite sorgligt att behöva skära i den, Meja moffade i sig tårta för glatta livet. Hjärtat slog dubbla slag och fällde väl en tår eller två, tanken slog mig plötsligt att min lilla bebis faktist inte är någon lite bebis längre. Är det klokt att den här lilla tjejen fyller 1 år i morgon?! Vart tog tiden vägen, jag kan omöjligt förstå?!
 
Jag vill verkligen tacka alla från djupet av våra hjärtan som kom och förgyllde denna dag med så otroligt mycket kärlek och glädje. Och Meja tackar för alla fantastiskt fina presenter, lovar att dessa kommer att användas flitigt!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Födelsedags preparationer

 
Vi närmar oss den stora dagen med stormsteg, nämligen våran älskade lilla dotters ettårsdag. Jag har inte hunnit greppa det riktigt ännu, svårt att ta in på något vis. Det är svårt att förstå att vårat lilla skrotkorn har funnits hos oss i ett helt ÅR!! Vart tog tiden vägen liksom?! Helt ofattbart är vad det är. 
 
De senaste dagarna har vi ägnat åt att städa, rensa, sortera och gjort oss av med en herrans massa skräp. Den gamla lekhyllan har vi fått sålt, därav mer plats! Jag har också bakat i massor inför födelsekalaset som äger rum här hemma under lördagen. Pappan i den här stackars lilla familjen, har inte mycket att säga till om när det kommer till vare sig möblering, dekorationer eller bakverk. Det är jag som har valt att hålla i det hela, vilket jag tror blir bäst i slutändan ändå. Jag längtar så, detta är verkligen så himla kul! Idag hämtade vi även ut bilden till tårtan, och jag kan inte säga mer än att jag är såååå nöjd! Eftersom att det hela är en överraskning så 
utlovas inga bilder förens efter kalaset. Så håll till godo mina vänner! 
 
Under morgondagen återstår några fler bakverk, samt försöka övertala min kära make att köpa mig något fint att ha på mig dagen till ära. Jag har verkligen ingenting att ha på mig, min nuvarande garderob är verkligen urtrist! Det är verkligen inte så att jag prioriterar mig själv i första hand, barnen går alltid först. 
 
Barnen sover sedan en tid tillbaka, och jag skall faktist göra detsamma. Gissar på att båda mina troll gör morgon innan jag ens vet ordet utav det. 
 
 
 


Milos 1-års kalas!

 
Hej vänner!
Vädret fortsätter att leverera, och vi tillbringar våra dagar allt mer utomhus. Gårdagens lilla dagsutflykt blev väl kanske allt annat än vad vi hade hoppats på. Bussresan upp till Grisslehamn var inga som helst problem, ända tills vi klev på båten. Om vi hade vetat att det skulle gunga så ute på Ålands hav, så hade vi nog hellre stannat hemma. Fy sjutton vad vi mådde! Kändes ganska så tacksamt att få kliva av den där båten fyra timmar senare. Väl hemma stupade hela familjen i säng, aldrig har sängen varit så efterlängtad som då. 
 
Idag vaknade vi åter upp till strålande sol och +12 grader. Upp och iväg för att fira kompisen Milo som fyller hela 1-år i morgon. Det bjöds på go'fika, bus och lek ända tills sena eftermiddagen. Meja har ännu inte återhämtat sig riktigt från krupphostan, och snoret rinner likt en öppen kran. Men dagen rullade på ganska bra ändå och jag är helt förundrad över hur fint våra stora barn lekte ihop utan minsta bråk och tjaffs. Fina ungar!
 
Sena kvällen kom och gick. Åt en helt fantastiskt god middag och unnade oss även varsitt glas, något vi helt klart borde göra betydligt oftare. Skruvat ihop barnens nya lekhyllor har vi också hunnit med varvat med skrikfest. 
 
Nedan följer en bildbomb från dagen som varit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Första Maj




Så var ännu en Valborg till ända, som för oss blev väldigt lugn och stillsam för ovanlighetensskull. Mejas mående försämrades ganska så snabbt under natten till igår, efter ett samtal till våran barnsjuksköterska Lena på BVC fick vi en akuttid till jourläkaren redan samma dag. Där konstaterade läkaren att Meja råkat ut för en hederlig förkylningskrupp. Med det sagt fick vi Molipect utskrivet i 10 dagar, 3 gånger om dagen. Älskade lilla vän!! 

Gårdagen tillbringade vi hemma under mysfilten i soffan. Så någon valborgseld blev det ingen för våran del detta år. Nog för att man kunde ljuda fyrverkerierna nere från Marenplan och eldröken låg som en tunn hinna på himlen. 

Idag var läget mer stabilt, pigga och utvilade packade vi väskan, ut och iväg. Idag står nämligen en dagsutflykt ute på ålandshav på agendan. Härligt!