När kroppen tar helt slut

 
Påskfirande nere vid Marenplan tidigare idag.
 
Suck, helt slutkörd i hela kroppen idag. Det är sällan jag brukar känna så efter en lång arbetsdag, men idag har verkligen varit en sådan dag. Barnen på förskolan har varit totalt ofokuserade och har inte alls lyssnat på vad vi pedagoger har haft att säga. Så otroligt tröttsamt och man blir helt tömd på energi. Ja, ena riktiga energitjuvar är dem. I förmiddags tog vi oss ner till Marenplan för lite hederligt påskfirande, följt utav lek på förskolans stora gård. Så himla skönt när man kan vara ute såhär, även om konflikter uppstår även utomhus. Inomhus blir det desto värre, mycket på grund utav att våra lokaler inte är ämnade för lek och vi  har varken pengar eller resurser för att kunna göra allt det som vi önskar för våra barn. Bara att påskpyssla med barnen är ett enda stort projekt. Så himla trist när det blir så! 
 
Vid dagens slut var jag så slutkörd att mina kollegor undrade ifall jag höll på att bli dålig. Resten utav eftermiddagen och kvällen tänker jag endast ägna åt att ladda batterierna och hoppas på en bättre dag i morgon. Båda barnen är hämtade från förskolan, dessvärre verkar båda vaknat på helt fel sida idag. Vi hann inte längre än utanför grinden på förskolan tills det att skrikfesten började. Den håller i sig än! Vilken tur att vi har middagsrester kvar från igår, vilket betyder att jag slipper laga mat idag. Tjoho!! 


Loppi blogbag Skönhet&Hälsa

 
I onsdags hämtades äntligen min efterlängtade loppi blogbag ut från posten med temat skönhet&hälsa. Månadens blogbag innehöll bl.a: 
 
RFSU - Active balance, en dubbelverkande vaginaltablett som tillför probiotiska lactobaciller. 
 
Pierre Robert - Invisible hipster, en supertunn hipster gjord av mjuk microfiber som ger en behaglig och sval känsla mot huden. 
 
Bio-oil - En specifik hudvårdsprodukt framtagen för att hjälpa till att göra ärr, bristningar, ojön hudton, åldrande och uttorkad hud mindre framträdande. 
 
Yves Rocher - Bonheur eau. Upplev den impulsiva, livsbejakande doften hos Moment de Bonheur Yves Rocher sin nu finns i en lättare, friskare och fruktigare tolkning. 
 
Yves Rocher - Elixir Volume Mascara. Nu kan du få oemotståndliga volym och intensiv näring  i en och samma mascara, tack vare peptider från hibiskus som stärker och reparerar fransarna (test in vitro)
 
Friggs - Naturliga och ekologiska miniriskakor. De små riskakorna är förpackade i påse, vilket gör det smidigt och smulfritt att stoppa ned i träningsväskan eller i barnens matsäck till skolutflykten. Jag kan tillägga att mina egna barn slurpade i sig dessa med god aptit, klart godkänt betyg!
 
Friggs - Senaste nyhet TE+Solljus är speciellt framtaget för att bidra med ett tillskott av D-vitamin. Teet kan hjälpa kroppen att fylla på med solens vitamin året om. 
 
Ser fram emot att få smaka, testa och prova dessa härliga produkter, och som vanligt ett stort TACK till bästa loppigänget! 
 
 
 


New in till lilla M 💗


Måste bara få lov att visa upp dessa ljuuuuvliga volangleggings som fick flytta in i Mejas garderob under gårdagen. Passade på nu när Kappahl har 25% på alla barnkläder, alltså hur fina?! I helgen droppar vi av Elias hemma hos mormor medans resten utav familjen tar en shoppingtur i Kista centrum. Här skall nämligen.kids få en redig påfyllning i vårgarderoben lagom till påsk! Anledning till att Elias får stanna hemma är för att han fullkomligen avskyr att gå i affärer och har själv valt att få tillbringa ensamtid med sin älskade mormor. Meja är något enklare att ha och göra med vid sådana tillfällen. Elias får vara med på mycket annat som Meja varken får eller har lust med. 


Nya jobbet, en besvikelse

 
Jag har precis börjat en ny tjänst som känns SÅ FEL! I tisdags gjorde jag min sista dag på Remida för tjänstgöra på en närliggande förskola på deras sexårsverksamhet. Jag gråter inombords, för jag inser att jag förmodligen har tagit mig vatten över huvudet. Tack och lov sträcker sig den här tjänsten endast fram till slutet utav juni månad och därefter hoppas jag att få återta min plats som vikarie på Remida. För trots allt är det så himla viktigt att trivas på sin arbetsplats och känna att man räcker till. Det enda positiva i dagsläget är att jag endast arbetar 80% vilket innebär relativt korta dagar och jag får desto mer tid att ägna åt mina egna barn. Så otroligt värdefullt!
 
Idag hade jag lyxen att kunna hämta hem båda barnen redan vid två-tiden. Hela eftermiddagen har vi degat i soffan och zappat mellan alla dessa barnkanaler. Pappan i familjen har äntligen kopplat in nya tv-boxen från bredbandsbolaget och nu har vi fler tv-kanaler än vad vi någonsin haft tidigare. Tanken var att vi skulle ha picknickmys i lekparken, men dessvärre blåser det isande vindar och solen lyser med sin frånvaro. Vi tar det en annan dag helt enkelt när vädret tillåter. Efter två timmars utomhuslek på förskolan kände jag mig otroligt opepp på att ge mig ut igen. Hua! 
 
I morgon väntar sovmorgon till 09:30, därefter planeringsmöte på jobbet så hoppas hinna hämta ut min efterlängtade loppiblogbag samt vinsten från underbara EgoFin som jag kammade hem här i förra veckan. Spännande! 


#rockasockorna



Idag gör vi precis som alla andra, rockar våra sockar för world downsyndrome day! #unikaallaärviolika


@_lasseliten_ flyttar in


L E V E R A N S | I tisdags trillade dessa fantastiskt fina och mjuka leggings i mönstret That's so 70's som jag vann inne hos bästa @ lindaelver i samarbete med @_lasseliten_ ner i brevlådan. Om ni inte har spanat in hennes verk redan, så tycker jag genast att ni ska göra det. Funderar starkt på att klicka hem en ny mössa och matchande scarf i mönstret Nejlika. Blir till att inviga dessa leggings till helgen när vi hälsar på hemma hos mamma-mormor. 


Mini speedster gåbil classic racer rosa

 
Nu är äntligen Mejas efterlängtade gåbil här! Gissa om vi har en lycklig liten tjej här hemma, hur fin är den inte liksom? Stadig och robust med retrokänsla, en utav de finare detaljerna i kidsens lekhörna. Ett stooooort tack till @elinnjl och Jollyroom för den otroligt fina vinsten! Måste även tillägga att gåbilen inte alls var särskillt krånglig att skruva ihop, tog väl sisådär en halvtimma. Kan varmt rekommendera denna till er som skall på dop och födelsedagskalas. Finns givetvis fler modeller att välja bland, som ni ser vart valet inte särskillt svårt i vårt fall. 
 
Är det inte lite kul ändå?! När jag väntade Meja lovade jag mig själv att aldrig bli en såndär mamma som skulle klä min dotter i rosa och fylla hemmet med rosa detaljer. Jo tjena! Idag skulle man väl nästan kunna säga att Mejas garderob och vårat hem går hand i hand. Hihi! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Fredag och närakuten



På tal om barn och sjukdomar, hämtade hem en förskräckligt hostig och snorig liten tjej från förskolan under sena eftermiddagen. Först och främst fruktansvärt förbaskad över att personalen inte övervägt tanken att ringa hem lillhjärtat. Jag förstår att dem inte vill dra några förhastade slutsatser såhär i förkylningstider, svårt att veta när man bör och inte vidta åtgärder. 

Väl hemma insjuknade hon så pass till den milda grad att vi fick åka in med henne till närakuten här i Södertälje. Hostan påverkade hennes andning, såväl som allmäntillstånd. Proverna kom ut normala, men fick hostdämpande (Lepheton) i förhoppning om att hon ska slippa den värsta hostan. Mitt stackars mammahjärta blöder, om jag ändå vore i ditt ställe! 

I morgon skulle vi ha satt oss på tåget ut till mamma-mormor. Tyvärr blir så inte fallet, istället blir vi hemma och kurerar. Frukost på sängen, nerbäddade under täcket framför Pippi Långstrump. En klar favorit här hemma numera! 


Tankar kring barn och sjukdomar

Så lider torsdagskvällen mot sitt slut, och jag tänker inte sticka under stolen med att jag riktigt ser fram emot helg och lite ledigt. Det känns verkligen ovant att inte få tillbringa lika mycket tid med mina egna barn som jag har blivit så bortskämd med de senaste fyra åren. Samtidigt som jag uppskattar att få komma hemifrån och känna att jag faktist gör något för mig, men också för min familj. Känslan av att tjäna sina egna pengar och bidra till en säker framtid är ovärderlig vid det här laget. 

Den här torsdagen har dock varit en utav de mindre bra dagarna. Har sovit riktigt kasst i natt och just den här morgonen så skulle barnen bara inte kliva upp deras sängar, och ingen frukost ville dem ha och dem skulle minsann inte alls klä på sig och gå till dagis. Det slår liksom aldrig fel när det väl är min tur att lämna barnen. Ibland finns det tillfällen då man bara har lust att avsäga sig rollen som mamma och ge upp ett slag. Visst är det häftigt hur man som mamma ändå mäktar att orka med?! 

I det stora hela har ändå dagen rullat på bra. Några barn insjuknade snabbt under dagens gång, allt i från feber till magsjuka, hujeda mig! Som arbetande på förskola kommer jag aldrig att sluta förvånas utav hur oansvariga och försummande somliga föräldrar kan vara när deras stackars små diamanter snabbt insjuknar så pass till den milda grad att deras allmäna tillstånd påverkas. Som exempelvis idag, när en utav våra små legat halvt sovandes på golvet och knappt kontaktbar. Ringer mamman som ger till svar att hon inte har möjlighet att komma och undrar om vi kan avvakta och se om febern ger med sig?! Pappan är hemma och bor tvärs över gatan men har ingen bil?! Vad kan möjligen vara viktigare än ens sjuka barn?! Ens egna kött och blod?! Jag som mamma till MINA egna barn hade släppt allt för land och rike för att se till att MINA barn hade fått komma hem fortare än kvickt! Ingenting är viktigare än MINA barns hälsa. Jag förstår det bara inte?!!  

Hur tänker ni kring barn och sjukdomar?! 

Nä vänner, dags att avrunda här och inta kudden. Med det önskar jag alla en god natt! 


Ursäkta bloggtorkan!



Hej vänner, och ursäkta bloggtorkan som råder på bloggen för tillfället. Vi har det fortfarande struligt med statsnätet och därmed ingen internet uppkoppling till vare sig mobiltelefonerna eller bärbara datorn. Hoppas på att få ordning på det hela när Canal digital övergår till bredbands bolaget. 

Men till något helt annat, som några av er redan vet. Ja, i allafall ni som följer mig flitigt på instagram ( Linelias) heter jag där. Jag har fått jobb!! Idag hoppade jag på ett Tim vik som löper ut i slutet av månaden, och därefter hoppar jag på en timanställning på 80% på en förskola inte långt ifrån där vi bor. Elias och Meja därmed gått upp från 24/tim till heltid från och med idag. Dagen har gått förvånansvärt bra trots att jag just nu genomlider jordens förkylning. Tack för det kiddos!! Båda barnen slocknade innan 20 ikväll, yes you heard me!!! Har precis avnjutit en kopp the och proppat i mig c-vitamin i form utav grape frukt. Måste kurera för såhär orkar jag bara inte må alltså.