Du vet hur den känns - lyckan.

Du har fått känna på lugnet, närvaron. Du har fått uppleva glädjen och friden, känslan av mening och att ditt liv för ett ögonblick är precis som det ska vara. Möjligen har det bara varit korta stunden, men du vet att det du känt har varit äkta - och kanske längtar du efter mer.

Det lyckliga livet kan visserligen se mycket olika ut, men oavsett vilka omständigheter du lever under kan du skapa ett grundackord av lycka som du sedan kan basera resten av livets melodier på. Lyckan är inte en tillfällig känsla, den kommer inte och går i takt med livets plötsliga utbrott av glädje och sorg. Den finns där hela tiden. Har du hittat det där grundackordet inom dig spelar det ingen roll vilken melodi som just nu spelas i ditt liv.

Vi har lärt oss att lycka är detsamma som glädje. Att den bubblande eufori vi kan känna under korta stunder är vad livet har att erbjuda i form av lycka. Vi är ständigt på jakt efter de där ögonblicken - de där glädjekickarna - som ska uppväga resten av vår tillvaro. Gör den jakten oss lyckligare? Knappast. I själva verket gör vår bild av lycka oss ganska olyckliga.

Så vad är då lycka? Definitionen av lycka som ett grundackord i livet utesluter ingenting av det vi normalt förknippar med lycka. Det vi kallar glädje och eufori. De upplevelserna är fantastiska och absolut ingenting du ska avstå från. Tvärtom, när du funnit ditt lyckoackord kommer livet att fyllas av överflöd, och du kommer att uppleva glädjerusen betydligt oftare än tidigare. Sant lyckliga människor attraherar framgång, pengar, kärlek - att det som de flesta av oss idag bara får små skärvor av. De människor som är sant lyckliga utstrålar kärlek, lugn, värme och glädje. Att befinna sig i närheten av en sådan människa ger kraft, därför söker vi oss till dem, vill vara med dem. På så vis får lyckliga människor fler möjligheter.


Källa: Drömliv-Lycklig på riktigt





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR