En magisk dörr till vårt drömliv

Tacksamhet är ett knepigt ord, och för många är tacksamhet inte något annat än en social konstruktion. Ändå är tacksamhet ett nyckelbegrepp när det kommer till lycka. Alltså inte det pliktskyldiga tack vi hasplar ur oss när vi stoppar ner växelpengarna i plånboken. Det är en känsla starkt besläktad med glädje.

Lyckliga människor väljer ofta att uppskatta sådant som andra knappt ens noterar. Det finns alltid någonting att vara tacksam över när man är lycklig. Att känna tacksamhet handlar om att fokusera på det vi har. Försök att dröja kvar i den känslan. Din spontana glädje över något är en nyckel till tacksamhet och en av grundstenarna i ett lyckligt liv. Det kan kräva lite träning, det här med tacksamhet. Vi lever i ett samhälle som väljer att fokusera på brister, på det som inte finns, på det som inte är bra. Det är bara att inse att vi faktist är tränade i att hitta fel, och att vi har blivit duktiga på det. vad vi nu behöver göra är att öva oss att se våra liv ur ett nytt perspektiv.

Meningen i livet. Kravet på att livet ska ha en mening skapar lätt prestationsångest. Men meningsfullhet är inte något stort och diffust mål som ska uppnås. I ett lyckligt liv upplever du att allt är precis som det ska vara. Att just du har skapat ett sådant liv som du behöver för att utvecklas och gå vidare. Inklusive svårigheter och problem. Svårigheterna kan faktist innebära en möjlighet till nya insikter och en rikare personlighet. Men du måste förstås ta ansvar för hur ditt liv ser ut, inte bara för hur det ska bli utan hur det faktist är. I själva verket är ansvar en magisk dörr till vårt drömliv. För när du tar ansvar kan du förändra allt. Med ansvaret följer att du kan glädjas åt dina framgångar, men också se möjligheterna till förändring när livet är svårt. Ansvar ger dig makt, äkta makt - sådan som kommer innifrån.


Källa: Drömliv-Lycklig på riktigt





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR