Ottilia Meja Maria - 4 månader

 
Älskade underbara lilla dotter, hela 4 månader och 5 dagar gammal har du hunnit bli. Är det klokt att du har funnits hos oss så länge?! Det är en fröjd för ögat att se hur du utvecklas och tar för dig, Hur su äntligen har lärt dig att vända dig från rygg till mage på ett knyck. Hur du greppar tag om dina söta små fötter och utforskar varenda rörelse, hur du greppar tag om dina leksaker, hur du för din hand mot mammas mun för att jag sedan skall pussa på den, och hur du ständigt ler, skrattar och njuter av din tillvaro. Det är en helt makalöst roligt tid vi har framför oss, jag kan knappt bärga mig. 
 
Igår var det återigen dags för ett besök på BVC för 4 månaders kontroll. En vikt på 7450g och en längd på 65cm, en viktuppgång på ca 680g sedan senaste vägningen. Fick även fantastiskt mycket beröm för hennes fina runda form på huvudet. Inte för att jag har lagt någon större energi på att lägga henne i olika ställningar, något hon ser ut att fixa på egen hand. Nästa besök sker om exakt en månad framöver, och då för en andra omgång med vaccination, samt väga och mäta. 
 
Vi har även börjat introducera barnmat här hemma som ett komplement till amningen. Än så länge två teskedar åt gången, en gång om dagen. Det kan vara allt från potatis och majs, till morotspuré. Självklart lagar vi maten själva, både godare och mer ekonomiskt på så vis. Himla enkelt dessutom! Till kvällen har vi även börjat med gröti förhoppning om att lillskrotis skall få sova bättre om nätterna. Något som vi inte märkt någon större skillnad på ännu, tycker att hon vaknar exakt samma tider som innan. Samt att hon har som regel att göra morgon någon gång kring 06. Precis som våran bvc-sköterska sa, så finns det inget som säger att barnmat eller gröt skulle ha någon större påvisad effekt när barnen fortfarande är så pass små. Det där är något som är upp till var och en, vi tyckte mest att det var en kul grej. Och dessutom verkar det gå hem hos våran lilla tjej!  När började ni introducera smakportioner för era små?!
 





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR